XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

postmenopausal blödning

Enligt American College of obstetriker och gynekologer sker klimakteriet runt i åldrarna 51 och 52 hos kvinnor. Under klimakteriet, äggstockarna producerar mindre östrogen, som stannar en kvinnas mens. När en kvinna inte har sin tid för minst ett år, anses hon postmenopausal. Enligt Dr Rosalina Abboud vid Mayo Clinic, "ingen mängd av vaginal blödning eller spotting efter klimakteriet är normalt." Om postmenopausal blödning inträffar, bör läkarvård sökas omedelbart.

onormal blödning

Enligt Mayo Clinic, kan mängden blod från postmenopausal blödning variera i mängd, men alla nivåer tyder på ett problem. För vissa kvinnor, lätt blödning, som visas som små droppar av blod, kan förekomma. Andra kvinnor kan ha blödningar som liknar menstruation och kräver en binda eller tampong. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, en av åtta kvinnor som har blödning efter menopaus diagnostiseras med cancer; någon vaginal blödning ska rapporteras till kvinnans läkare.

endometrial problem

Postmenopausal blödning som ett symptom kan tyda på problem med kvinnans livmoderslemhinnan, som är slemhinnan i livmodern. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, vilka typer av endometrial problem varierar kraftigt. En del kvinnor lider av endometrieatrofi, vilket är förtunningen av livmoderslemhinnan, andra kvinnor har endometriehyperplasi, som är en överdriven ackumulering av livmoderslemhinnan. När postmenopausal blödning lämnas obehandlad kan den utvecklas till livmodercancer, enligt American College of obstetriker och gynekologer.

polyper

Polyper, som är noncancerous utväxter, kan indikeras med postmenopausal blödning. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, en kvinna som har postmenopausal blödning kan ha polyper längs slemhinnan i hennes livmoder. Postmenopausal blödning kan lindras om polyper avlägsnas, antingen genom kirurgi eller med hjälp av medicinering.

Kvinnor som väljer att ta hormonersättningsterapi (HRT) när de är i klimakteriet kan uppleva postmenopausal blödning.

Identifiering

Om du inte har haft en menstruation i sex månader eller mer på grund av klimakteriet, och inte på grund av någon annan faktor, om du återupptar blödning, detta anses postmenopausal blödning.

effekter

De hormoner som du tar kommer att stimulera urinen foder ungefär samma sätt som dina naturliga hormoner gjorde innan du nått klimakteriet. Detta kan orsaka blödning. Hur mycket eller hur ofta man blöder beror på individen.

Förebyggande / Lösning

Justera dosen av din HRT kan stoppa postmenopausala blödningar, enligt Menopauseatoz.com.

expert Insight

Dr. Mary Gallenberg av Mayo Clinic konstaterar att hormonbehandling som innehåller både östrogen och gestagen är ägnad att orsaka månatliga postmenopausal blödning.

överväganden

Det finns andra orsaker till postmenopausala blödningar som inte är relaterade till HRT, inklusive myom eller livmodern polyper; cervicit eller endometrit, som är livmoderns infektioner; onormal tillväxt av livmoderslemhinnan, som kallas endometriehyperplasi; och livmodercancer. Din läkare måste fastställandet av vad som orsakar din postmenopausal blödning.

Vad är orsakerna till postmenopausal Spotting?

De flesta kvinnor blir postmenopausal någon gång i medelåldern. Kvinnor som har haft en hysterektomi kan ange detta skede omedelbart efter operationen, eftersom de inte längre kan menstruera. Blödning hos postmenopausala kvinnor är inte på grund av menstruation. Alla förekomster av blödning postmenopause anses onormal.

Vad är Postmenopause?

Postmenopause är den tredje etappen av klimakteriet, efter klimakteriet och menopaus. Den första etappen, klimakteriet, sker två till åtta år innan klimakteriet börjar. Det är den enda steg i vilket en kvinna har fortfarande en menstruationscykel. Det andra steget, klimakteriet, markerar slutet på en kvinnas reproduktiva år och räknas från dag ett av den första missade cykel. Postmenopause sker efter en kvinna har missat 12 på varandra följande cykler. Under denna tid kan en kvinna uppleva humörsvängningar, värmevallningar, viktökning och trötthet.

vaginala Orsaker

Under Postmenopause slidan krymper och blir torrare i en process som kallas vaginal atrofi. Denna torrhet kan orsaka smärta vid samlag och en liten mängd blödning. Denna blödning orsakas av förtunning av vaginala väggarna och en brist på smörjning. Blödningen uppstår när det finns trauma till vaginala väggarna. Ytterligare symptom på vaginal atrofi är vaginal torrhet, vaginal brännande, brännande vid urinering och vattnig flytningar. Vaginal blödning i postmenopause kan också orsakas av vaginala infektioner. Symtom på vaginala infektioner inkluderar tyngre än normalt urladdning eller missfärgat utsläpp, illaluktande flytningar, klåda och täta urinträngningar.

uterine Orsaker

Myom eller livmoderatrofi kan orsaka uterin blödning hos postmenopausala kvinnor. Myom är små, godartade utväxter i muskeln, på fodret, på omkretsen eller i hålrummet av livmodern. Dessa livmoder utväxter är östrogenkänsliga. Även myom börja krympa runt början av klimakteriet och under klimakteriet, kan myom orsaka lätt blödning som de krymper. Livmoderatrofi är en annan orsak till onormal uterin blödning under postmenopause. Detta ljus blödning händer som livmodern blir mindre. Det kan finnas viss kramp i samband med krympning och ljus blod fläckar.

äggstocks Orsaker

Cystor på äggstockarna kan också orsaka postmenopausal blödning. Dessa godartade cystor kollapsa normalt efter ägget som var inrymt i dem släpps. Symtom på cystor på äggstockarna inkluderar lätt magkramper, spotting eller lätt blödning, och uppblåsthet.

Varning

Även om onormal blödning kan hända när som helst under klimakteriet, kraftiga blödningar eller extrem kramper är akuta tecken. Om kraftiga blödningar, blödning med blodproppar, extrem smärta, oförklarlig viktökning i buken, eller andnöd uppstår se en läkare omedelbart.

Klimakteriet symtom och långsiktig Blödning


Enligt Mayo Clinic, är den genomsnittliga åldern för en kvinna att nå klimakteriet i USA 51, även om det kan förekomma vid en tidigare eller senare ålder. Perimenopause börjar de sena 30-talet, när hormonproduktionen minskar. Efter en kvinna har gått 12 månader utan en menstruation, anses hon klimakteriet. Postmenopausal vaginal blödning är aldrig betraktas som "normal".

perimenopause

I en kvinnas sena 30s, flera symtom tyder på att klimakteriet närmar sig. Normalt regelbundna perioder kan bli oregelbunden. Fett börjar öka i buken, tunnar hår och brösten börjar förlora fullhet. Obehag inklusive vaginal torrhet, sömnstörningar, humörsvängningar och värmevallningar kan förekomma. Dessa är relaterade till en avmattning i hormonproduktionen. Äggstockarna inte längre producera samma mängd av östrogen och progesteron för att producera ägg och framkalla ägglossning, och efter ovulatoriska ökningen av progesteron minskar. Dessa förändringar blir mer uttalad på 40-talet, tills äggstockarna slutar producera ägg helt och perioder upphör.

Klimakteriet

Efter 12 månader utan en period, är en kvinna anses ha nått klimakteriet. Befruktning är inte längre möjligt. Detta inte signalera att uttjänta närmar sig eller att en kvinna inte kan eller bör inte ägna sig åt sexuell aktivitet.

Klimakteriet kan utlösas av andra medicinska frågor. Kvinnor som har fått en hysterektomi där endast livmodern avlägsnades kommer i allmänhet inte uppleva klimakteriet omedelbart. Äggstockarna fortsätter att frigöra ägg och producerar hormoner. Efter en total hysterektomi, som är avlägsnandet av båda äggstockarna och livmodern börjar klimakteriet omedelbart. Kemoterapi och strålbehandling av cancer kan framkalla klimakteriet. Om symtomen börjar, är det oftast under behandling eller inom sex månaders behandling upphör. Kvinnor som upplever tidig menopaus (före 40 års ålder) gör det ofta som ett resultat av en äggstocks brist i vilken inte tillräckligt många hormoner produceras.

Postmenopause

Enligt Dr Mary Gallenberg, "Vaginal blödning efter klimakteriet är inte normalt och bör utvärderas av din läkare. Orsaken till din blödning kan vara helt ofarligt. Men det är viktigt att veta att postmenopausal blödning har ett antal allvarliga orsaker, inklusive cancer." Andra potentiella komplikationer kan innefatta hjärt-kärlsjukdom, urininkontinens, benskörhet och viktökning.

Livmodern förhållanden som orsakar Blödning

Vävnader som kantar livmodern kan tunna ut under postmenopause. Detta är den vanligaste frågan som orsakar spotting och blödning och behandlas med vaginal östrogen. Hormonbehandling och vissa blodförtunnande medel kan också orsaka blödning.

Myom, godartade utväxter i livmodern, tenderar att krympa efter klimakteriet när östrogennivån sjunker, men ibland de växer och orsaka blödningar. De måste tas bort på grund av potentiella maligna förändringar blödning kan orsaka. Livmodern polyper orsaka blödningar och alltid måste tas bort om det finns. I sällsynta fall kan de vara en värd plats för cancertumörer.

Blödning i samband med cancer

Dr. Rosalina Abboud av Mayo Clinic säger att "en i 10 kvinnor med postmenopausal blödning har endometriehyperplasi, och en annan i 10 har livmodercancer."

Kvinnor med endometriehyperplasi (förtjockad livmoderslemhinnan) kan uppleva blödning. Detta är vanligast hos överviktiga kvinnor, kvinnor med långvarig exponering för östrogen, polycystiskt ovariesyndrom sjuka, de som började perioder vid en tidigare ålder, kvinnor som upplevt sen menopaus och de som aldrig haft barn. Det bör behandlas omedelbart (med kirurgi eller medicin), eftersom det ökar risken för livmodercancer.

Mayo Clinic identifierar endometrial cancer den vanligaste cancerformen i livmodern. Fetma är den största riskfaktorn, vilket ökar risken för att utveckla det tre till tio gånger högre än i någon av hälsosam vikt. En vit eller vattnig rosa urladdning kan föregå blödning, som varar från några veckor till några månader. Kvinnor bör ta denna urladdning att uppmärksamma sin läkare. Blödning oftast förekommer i de tidigaste stadierna av cancer, när härdningshastigheten är störst.

Blödning efter menopaus, eller postmenopausal blödning (PBM), är en underlivsblödning som sker åtminstone 6 månader efter din sista menstruation. Det finns många orsaker till PBM inklusive hormonbehandling, gallring av livmoderslemhinnan, polyper, endometriehyperplasi, infektion i livmodern eller livmoderhalsen, vissa mediciner och cancer.

Instruktioner

1 Boka tid för att se din gynekolog om du upplever något vaginal blödning efter klimakteriet. Samtidigt går igenom klimakteriet kan du uppleva en långsammare perioder och oregelbundna blödningar, men om du inte har haft en menstruation under minst 6 månader och vaginal blödning börjar är det viktigt att se läkaren.

2 Tänk på din sjukdomshistoria. Om du tar hormoner, är det troligt att din läkare kommer att hitta dem att vara orsaken till blödningen. Om du har bytt läkare och din läkare inte har hela din sjukdomshistoria, se till att berätta för honom om du har en historia av polyper eller myom.

3 Informera din gynekolog av alla mediciner du tar, inklusive vitaminer och örter. Denna information är nödvändig för att avgöra om blödningen är en bieffekt av en medicin.

4 Få en grundlig bäcken prov som inkluderar ett cellprov. En undersökning av din vulva, vagina och livmoderhalsen kan identifiera eller utesluta problem som är förknippade med den nedre genitaltrakten.

5 Ha en livmoder biopsi eller en ultraljudsundersökning, som rekommenderas av din läkare om orsaken har ännu inte fastställts. Båda dessa förfaranden kan hjälpa till att bestämma tjockleken av livmoderslemhinnan samt leta efter polyper och muskelknutor.

6 Tänk dig en hysteroskopi. En liten teleskop förs in i livmoderhålan så att läkaren kan se och ta bort polyper, muskelknutor och andra misstänkta områden, som sedan kan biopsier för cancer.

Tips

  • Om du fortfarande har menstruationer, och har inte gått igenom klimakteriet vid en ålder av 55, boka tid för att se din gynekolog.

Postmenopausala blödningar är vanligt förekommande. I allmänhet är det inget att oroa sig för, men det finns vissa villkor som kan orsaka postmenopausala blödningar, som är allvarliga. Det är viktigt att besöka din gynekolog om du har oförklarliga postmenopausal blödning för att säkerställa att allt är snett är inte allvarliga och kan behandlas, om det behövs.

Hormonella ombalansering

Enligt Womentowomen.com, återupptar helst en kvinna har gått 12 månader i följd och sedan blödning, detta anses postmenopausal blödning och det händer att omkring 20- till 30 procent av alla kvinnor. Blödningen återupptas på grund av en hormon omfördelning eller hormonella förändringar. Vissa kvinnor tar hormonersättningsterapi (HRT) och när de slutar ta det, kan detta leda till att blödningen att återupptas. Om en kvinna börjar HRT detta också kan orsaka blödning.

progesteron Cream

Om en kvinna har en uppbyggnad av vävnad i hennes livmoder, kan detta resultera i spotting när hon inleder progesteron eller progestin terapi. Progesteron eller progestin kan införas via en kräm. Krämen inte orsakar blödning; snarare gör det livmodern för att eliminera uppbyggnaden som var redan existerande.

Insulinresistenta Kvinnor

Om du är post-menopausala och insulinresistenta, kan du vara extremt östrogena. I ett sådant fall kommer ett insulinresistent kvinnas kropp konvertera progesteron till östrogen. När balansen mellan dessa två hormoner är i otakt, kan det leda till postmenopausala blödningar samt viktökning.

Dålig diet

Om din kost är dålig och har varit en tid detta kommer att dyka upp under klimakteriet och kan föranleda postmenopausala blödningar, enligt Marcy Holmes, en certifierad klimakteriet kliniker. Till exempel, om du inte har tillräckligt med näringsämnen och vitaminer i ditt system, kommer detta att visa sig via postmenopausal blödning. Äta bättre och ta en multi-vitamin för att förhindra att detta händer. Din hormonsystem kan inte vara friska och fungerar optimalt om din kost är luddiga.

Påfrestning

Om en postmenopausal kvinna upplever stor stress eller genomgår en livsförändrande upplevelse, kan hon återuppta blödning. Dessa anses spontan blödningar och orsakas av extrema fall av stress.

Viktminskning

Om en postmenopausal kvinna tappar en hel del vikt, snabbt, antingen genom gastric bypass operation eller på egen hand, hon kan återuppta blödning. Enligt Holmes, händer detta eftersom östrogen som har lagrats i fettvävnaden är nu fri att komma in i blodomloppet. Östron, som är en av tre huvudtyper av östrogen, förlitar sig på fett för att ge det näring. Om fettet är borta, uppstår en förskjutning i den hormonella balansen mellan progesteron och östrogen och blödning kan återupptas.

polyper

Enligt Spirehealthcare.com, kan postmenopausala blödningar orsakas av en polyp, som kan avlägsnas. Generellt betyder postmenopausal blödning inte kräver behandling; Men, om det finns en hel del blödningar detta kan vara en indikation på livmoder- eller livmoderhalscancer. Dr Brian Walsh, biträdande professor i obstetrik / gynekologi och reproduktionsbiologi vid Harvard Medical School och chef för enheten menopaus vid Brigham and Women sjukhus i Boston konstaterar att minskande östrogennivåer orsakar vaginala väggarna till tunn, vilket kan leda till blödningar. Dr. Walsh förklarar också att postmenopausala blödningar faktiskt kan komma från ändtarmen eller urinblåsan.

Om en kvinna har gått 12 månader i följd utan en menstruation, hon anses vara fullt klimakteriet. Däremot kan hon återuppta blödning efter den tiden, och när hon gör det är ofta på grund av hormonella förändringar, enligt kvinnor till kvinnor, en medicinsk grupp som specialiserat sig på kvinnors hälsa. Ändra eller slutar hormonersättningsterapi, till exempel, kan sätta på oväntade blödningar. Men postmenopausal blödning kan ha andra orsaker, liksom.

Insulinresistens

Menopausala kvinnor som är insulinresistenta löpa en risk för postmenopausala blödningar, enligt kvinnor till kvinnor. Insulinresistenta kvinnor tenderar att producera för mycket östrogen, kasta av balansen mellan östrogen och progesteron. Dessa två hormoner spelar integrerade roller i menstruation, och oproportionerliga nivåer kan orsaka postmenopausal blödning. En riktig kost och motion kan lindra situationen.

uterine Abnormalities

Postmenopausala blödningar kan vara resultatet av ett livmoder polyp, som kan avlägsnas, lösa problemet. Blödning efter klimakteriet kan också indikera livmoder- eller livmoderhalscancer, men eftersom blödning fungerar som en tidig heads-up, cancer har en hög bota. En annan orsak till blödning kan gallring vaginala väggar som orsakas av minskade nivåer av östrogen. Tunnare väggar är mer benägna att blöda.

progesteron Cream

Vissa kvinnor i klimakteriet använder progesteron som ett sätt att återinföra ett viktigt hormon tillbaka till sin kropp. Denna kräm uppmanas livmodern att bli av med alla tidigare blod uppbyggd, vilket resulterar i tillfällig blödning.

Livsförändrande situationer

Stress kan ha en potent effekt på en kvinnas kropp. Om hon går igenom allvarligt dåliga tider eller upplever livsförändrande omständigheter kan detta vara så djup att den kan uppmana henne menstruation för att fortsätta. När detta sker, läkare kallar det för en spontan blödning händelse orsakas av överdriven stress.

dålig nutrition

Om en kvinna har ätit dåligt i flera år och lider av vitamin och närings underskott som följd, kan detta leda till postmenopausala blödningar, enligt kvinnor till kvinnor. Kvinnors kroppar, inklusive hormonsystemet, vilket är i flux under klimakteriet, kan inte fungera tillfredsställande sätt om de inte har näring. Chansen att en kvinnas kropp kommer att få ännu allvarligare svårigheter övergår i klimakteriet ökar om hon är näringsmässigt berövas.

Drastiska viktminskning

Om en kvinna bestämmer sig för att gå ner i vikt under klimakteriet, bör hon vara smart om det och inte göra det för snabbt. Snabb viktminskning kan orsaka blödningar att återuppta, säger kvinnor till kvinnor, eftersom det orsakar förändringar i hormon jämvikt.

Klimakteriet vid Ålder 44


Att gå igenom klimakteriet - särskilt de tidiga stadierna - vid 44 års ålder är en normal företeelse. Som en sakfråga, kvinnor så tidigt som deras sena 30s börjar känna av effekterna av överhängande klimakteriet. Detta steg kallas klimakteriet eller menopaus övergång. Klimakteriet är en naturlig övergång från dina barnafödande ålder, och är på intet sätt betraktas som en sjukdom eller sjukdom.

Vad är klimakteriet?

Klimakteriet är det stadium kvinnor går in när de inte längre kan ägglossning eller har en menstruationscykel. Den orsakas av sjunkande nivåer av det kvinnliga könshormonet östrogen. Östrogen är ansvarig för ägglossning och grundläggande äggstocks funktion. När denna nivå är tillräckligt låg, ägglossning och mens sluta helt. Detta inträffar oftast mellan åldrarna 45 och 55, men för vissa kvinnor kan klimakteriet börja tidigare än så. Detta kallas tidig menopaus. De flesta kvinnor går igenom en två- till åttaåriga övergång till klimakteriet, som kallas klimakteriet, som också kan förekomma i 40-årsåldern.

Tecken och symtom

Vissa kvinnor har liten eller ingen obehag under klimakteriet, och andra har stora obehag. De vanligaste erfarna symptom på klimakteriet är värmevallningar, nattliga svettningar, hjärtklappning eller racing, rodnad och sömnlöshet. Mindre vanliga symtom inkluderar minskat intresse för sex, minskad sexuell stimulering, vaginal torrhet, urinläckage, glömska, humörsvängningar, irritabilitet, depression och ångest. Under klimakteriet, kan kvinnor uppleva några av samma symptom tillsammans med oregelbundna menstruationscykler väckt den genom att sänka östrogennivåerna.

Diagnostik och testning

Diagnostisera klimakteriet sker med hjälp av blod- och urintester används för att mäta hormonnivåer. Några av de testade hormoner kommer att vara östradiol, follikelstimulerande hormon (FHS) och luteiniserande hormon (LH). Alla dessa hormoner arbetar tillsammans för att köra alla aspekter av menstruationscykeln. Utöver dessa tester, kommer din läkare att ge dig en gynekologisk undersökning, som indikerar förändringar i slidan. Vaginala förändringar såsom torrhet och gallring av foder orsakas av låga östrogennivåer.

behandlingsalternativ

Om du är perimenopausal, och fortfarande har en menstruationscykel, kan du erbjudas användningen av p-piller (p-piller) för att reglera cykeln, minska symptom i samband med östrogenminskning och för att förhindra graviditet. För kvinnor som inte längre har en menstruationscykel, kan du erbjudas hormonersättningsterapi (HRT). Hormonbehandling används för att reglera östrogen nivåer för att avvärja en del av de symptom som är förknippade med hormonell obalans. Kvinnor som inte har haft en hysterektomi kan erbjudas användningen av ersättnings progesteron i samband med HRT - detta kallas kombinerade HRT. Användningen av HRT kan öka riskerna för bröstcancer, hjärtinfarkt, stroke och blodproppar. För att minska dessa risker, kan du begära användningen av en östrogen grädde i stället för ett piller och schemalägga regelbundna bäcken tentor och Pap-smutsfläckar, liksom bröstundersökningar.

särskilda överväganden

Under klimakteriet, vissa kvinnor har humörsvängningar och depression. Dessa kan behandlas med antidepressiva läkemedel såsom paroxetin (Seroxat), venlafaxin (Efexor), bupropion (Wellburtin) och fluoxetin (Prozac). Dessutom kan du uppleva postmenopausal blödning; i små mängder (spotting), är det i allmänhet inget att oroa sig för, men i vissa fall kan det signalera hälsoproblem. Att prata om det med din läkare är det enda sättet att vara säker på om denna händelse är normal.

De postmenopausala år avser åren efter en kvinna har gått igenom klimakteriet. Det är under denna tid som en kvinna kommer att ha en minskning i hennes klimakteriebesvär. Hennes hormonmönster har förändrats avsevärt eftersom hennes äggstockar inte längre att producera östrogen eller progesteron. Det är också under denna tid som en kvinnas möjlighet att bli gravid försvinner. Sjuttio procent av kvinnorna kommer att uppleva postmenopausala symptom. För vissa kommer symptomen att pågå tills kvinnan är i hennes mitten av 50-talet. För andra kan det pågå under resten av sina liv.

Definition

Om en kvinna inte har haft sin menstruationscykel i över ett år, då hon skulle anses vara postmenopausal. För en mer noggrann bekräftelse, kan en läkare testa kvinnans follikelstimulerande hormon (FSH) nivåer. Hypofysen producerar FSH hormon. Som kvinnans äggstockar börjar att stänga, kommer FSH-nivåer börjar öka avsevärt. Ett blodprov används för att mäta kvinnans FSH-nivåer.

Andra tecken och symptom

Förutom en kvinna som inte har en menstruationscykel, kan hon uppleva andra symptom när hon är i det postmenopausala stadiet. Några av dessa symtom är vaginal klåda och torrhet, urinblåsa eller urinrör infektioner, och högt blodtryck. Vissa kvinnor kan också vara benägna att ha smärta i ben eller leder, frakturer och kramp i benen. En kontrollampa tecken på efter klimakteriet för vissa kvinnor skulle vara slutet av värmevallningar och nattliga svettningar.

postmenopausal blödning

Postmenopausal blödning uppstår sex månader eller mer efter en kvinnas menstruation har stoppats på grund av klimakteriet. Många kvinnor kommer att uppleva någon postmenopausal blödning. Det kan vara ett symptom på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Några orsaker till detta skulle vara cervical cancer, cervical lesions, livmodercancer, endometriepolyper, äggstockscancer, och livmodertumörer. Den vanligaste orsaken skulle vara hormonbehandling. Om en kvinna upplever någon typ av postmenopausal blödning hon se hennes läkare omedelbart.

Hormonbehandling

Vissa kvinnor som är postmenopausala kan överväga att ha hormonbehandling (HRT). HRT är en hormonbehandling som ordinerats av läkare. Syftet med att ha HRT är att ersätta östrogen och progesteron nivåer som minskar på grund av klimakteriet. Dessa kan förskrivas som krämer, geler, implantat, injektioner, plåster och piller. Kvinnor kan ta HRT genom att bara ta det enbart östrogen, progesteron ensam, eller antingen en kombination av de två.

Hur man hålla sig frisk

Det är viktigt att leda en hälsosam livsstil efter klimakteriet. Kvinnor som är postmenopausal måste vara beredd att göra några förändringar i livet. En av de förändringar som behöver göras är att börja äta hälsosamt. Det är bäst att ha en diet som är hög i fiber och låg fetthalt. Försök att äta massor av hela korn och frukter och grönsaker. Också få massor av kalcium och vitamin D för starka ben och tänder. Motion måttligt åtminstone tre gånger i veckan för att hålla fysiskt aktiva.

Hur veta när klimakteriet är över

Klimakteriet är en helt naturlig händelse som markerar det officiella slutet av menstruation och fertilitet. Många kvinnor tillbringar flera år i klimakteriet, som är övergångsperioden fram till klimakteriet. Vissa kvinnor knappt märker de har gått igenom klimakteriet tills de inte längre har tid. Andra upplever svåra värmevallningar och andra störande fysiska och emotionella symptom på vägen. Det finns mycket lite mysterium om när klimakteriet är över. Det har avslutats när dina perioder har slutat för gott.

Steg 1

Förstå att klimakteriet är officiellt över när du inte har haft en period för ett år. Om du har gått 10 månader utan menstruation, och plötsligt har en period på 11 månader, är du fortfarande i klimakteriet. Stämmer periodfria månader om igen tills de totalt 12.

Steg 2

Schemalägg en fysisk undersökning och be din läkare att ta ett blodprov för att bekräfta att du är igenom klimakteriet. FSH (follikelstimulerande hormon) nivåer som uppmuntrar äggstockarna att producera ägg kan detekteras i blodet. Om dina nivåer av FSH är över 40 IU / L (internationella enheter per liter), sedan ditt klimakteriet är troligen över.

steg 3

Lägg märke till om någon av de klimakteriebesvär du kanske har upplevt, som värmevallningar eller trötthet, har försvunnit eller helt avtagit. Om de verkar mindre besvärande eller har försvunnit, innebär det troligen att dina hormonnivåer har balanseras ut.

varningar

  • När klimakteriet är över, är ingen mängd av vaginal blödning eller stänk normalt och bör undersökas av din läkare. Medan de flesta postmenopausal blödning är inte på grund av ett allvarligt tillstånd, kan det vara ett tecken på livmodercancer.

tips

  • Den genomsnittliga åldern för menopaus är 51, men alla åldrar mellan 45 och 55 anses normalt.
  • Kom ihåg att graviditeten fortsätter att vara en möjlighet tills du inte har haft en period för ett helt år.