XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Pilbåge av bambu

Kit för att göra en Recurve pilbåge


Konstruerad med tips som kurva bort från skytten, ger den recurve båge utformning mer kraft för att skjuta pilar ett större avstånd. En enda längd av materialet bildar stig och lemmar i ett stycke recurve bågar, medan ta ner recurve bågar har separat riser och lemmar som behöver skruva ihop. Recurve Longbow kit inkluderar de nödvändiga komponenterna för att producera anpassade ett stycke eller ta ner båge utrustning.

Bingham Projekt Bygg din egen Recurve Bow Kit

Denna build-egna startpaket innehåller både utrustning och material som behövs för att producera ett stycke recurve pilbåge. I utrustningen ingår en lamineringspress i form av ett kit. Detta levereras med ritningar, instruktion DVD och illustrerad handbok med tillverknings detaljer. Fören material inkluderar en lem lamine kit med hård lönn och Bo-Tuff E-Glass laminering, en recurve riser och två sensträngar. Andra material innefattar limmet och maskeringstejp som behövs för att tillverka fören. Välja specifikationer fören inkluderar möjligheten att välja dra vikt, dra längd, båge längd, pilbåge bredd och höger eller vänsterhänt vila. Materialen levereras kommer att uppfylla de specifikationer som valts.

Bingham Projekt Bygg din egen Take-Down Recurve Bow Kit

Separat riser och lemmar av en take-down recurve båge gör det lättare att transportera och forma bågen kräver säkert låsa stig och lemmar tillsammans. Detta Bingham projekt bygg-din-egen kit innehåller material och utrustning för att producera en anpassad ta ner recurve pilbåge. Fören material inkluderar en lem lamine kit med Coreflex / Superaction och Bo-Tuff E-Glass laminering, en Coreflex / Superaction riser och en ram stil låsning hårdvara kit används för att säkra lemmar och Riser tillsammans. En byggsats lamineringspress kommer med tillverkningsritningar, DVD och manual. De material som levereras beror på båge specifikationer, med alternativ att välja dra vikt och dra längd samt rosett längd och bredd.

Rudderbows bågskytte Turkish Sytka Bow Kit

Detta kit innehåller komponenter för att producera ett stycke turkisk Sytka recurve båge. Materialen i satsen består av två stycken 0,050-tums svart glas, två bitar av snabb flex bambu kärna och ett handtagsblocket. Den utrustning som krävs för att bilda bågen innefattar en Sytka båge mögel och en 8 uns båge grepp 100 lim kit. Använda hela kitet kommer att producera en 58-tums båge med en dragvikt på 50 pounds. Men med hjälp av endast en snabb flex bambu kärna kommer att producera en lättare båge, med en dragvikt i 25- till 30-pund sortiment. För dem som har sin egen mögel, inköp endast fören material ur satsen kan ge dem möjlighet att skapa en båge med hjälp av denna.

Den bästa trä för att göra en pilbåge beror på hur någon kommer att använda den gamla vapen. Kompetensen hos den person som gör bågen räkna även i vilken typ av trä som ska användas. Den traditionella bågen är tillverkad av ett enda stycke av flexibelt trä, även kallad en "själv båge." Det finns flera olika typer av trä som ryms inom definitionen av flexibla och kan användas för att göra longbows av varierande kvalitet. Bland dessa typer är idegran, aska, bambu och alm. Varje typ av trä har styrkor och svagheter.

Idegran

Den mest populära typen av trä för att göra en pilbåge är idegran. En perfekt bit av idegran benämnes "opåverkad" och är både flexibel och stark. En båge tillverkad av den yttre sektionen av trädet kallas "splintved", som är flexibel, och den inre sektionen av trädet kallas "kärnved", som är mycket stark. En pilbåge gjord av idegran bör vara från en klippa som uppvisar båda egenskaper. Den klassiska brittiska pilbåge, känd för sin noggrannhet, gjordes av idegran. I själva verket, detta trä var så populär i skapandet av långbågar som idegran nästan dog ut i England, och blev mycket uppskattad.

Aska

Virket från en ask kan också användas för att göra långbågar. Mestadels är detta trä som används för att göra "platta bågar" men kan användas för att göra långbågar samt. Askan är inte så flexibel som idegran, och kan börja böja efter upprepad användning. Men träet är tuff och är oftast billigare och mer allmänt tillgänglig än idegran. Det är osannolikt att en aska longbow kunde outshoot en idegran pilbåge. Askträ anses också ha en bra avslutning som kan föra ut färgen och utseendet på träet, vilket gör det möjligt för pilbåge att fortsätta titta ny.

laminerade longbows

Laminerade longbows traditionellt gjorda av två typer av trä, i ett försök att kombinera drag egenskaper och styrkor båda. Det är också ett sätt att undvika kvalitetsproblem i att försöka få en bit av massivt trä. Bambu används ofta i laminerade bågar för sin flexibilitet, och kan kombineras med idegran eller hickory att ge bågen större flexibilitet och styrka. Den japanska pris bambu för sin flexibilitet och lättillgänglighet, vilket krigare att enkelt göra eller få bågar. Andra typer av trä i laminerade bågar är lemonwood och hickory. Hickory används för sin styrka, men fördelarna från att kombineras med mer flexibel bambu.

Hur man gör en bambu Lacrosse Shaft


Lacrossespelare kallas trendsättare, så ta steget att imponera på dina kamrater och skicka ditt spel till nästa nivå med en personlig axel gjord av bambu. En slitstark och estetiskt tilltalande trä, bambu är perfekt för en Lacrosse spelare som vill fortsätta att förbättra sitt spel samtidigt föra en personlig känsla för stil till en sport som ständigt utvecklas kreativt.

Instruktioner

1 Mät bambukäpp med måttbandet. Markera bambu två gånger, med blyertsmarkeringarna vara din uppgift för var att skära i varje ände. NCAA reglerna kräver en fullständig pinne (huvud och axel) att vara mellan 40 och 42 inches lång, så din bambu axeln bör skäras i 30- till 33-tum sortiment. Inte mindre än 30 inches.

2 Placera bambu i en säker position (helst på en sågning ombord) och använda en såg att skära igenom båda raderna som du har gjort med din penna.

3 Använda ett roterande verktyg eller slipmaskin för att jämna ut ändarna du just sågas. Detta kommer att tillåta axeln för att passa mer säkert när den är ansluten till huvudet, samt ändkåpan. Sand noga och se till att båda sidor är jämn och nivå.

4 Sätta huvudet på axeln och hålla pennan genom hålet i huvudet, märkning där du vill att skruvhålet för att vara på själva axeln.

5 Med användning av antingen samma roterande verktyg eller en borr, göra ett hål på axeln som motsvarar med hålet på huvudet.

6 Måla bambu med sprayfärg för att producera vad design du vill. För en mer professionellt utseende, kan du använda eltejp att i förväg band din design, vilket möjliggör mjukare kanter och renare linjer. Sedan är det bara måla över bandet. Efter torkning, ta bort tejpen. Du kan också lämna bambu omålade, om du föredrar.

7 Sätta huvudet på axeln. Rada upp hålet i axeln med hålet i huvudet. Använd din skruv för att ansluta de två tillsammans. Sätt på ändkåpan för att avsluta processen.

Tips

 • Efter sågning ned bambu, kan sprickor uppstå. Om du befinner dig med en delad ände, använda det som din rumpa slut, och placera ändkåpan på den sidan.
 • Om det finns någon vicka när du ansluter axel och huvud, kan du också använda athletic tejp för att göra bambu tjockare, vilket i praktiken gör det en bättre passform utan att behöva hitta en ny bit av bambu.
 • Det är inte tillrådligt att använda denna typ av axeln i spel, men för praktik eller utbildning, är det ett bra alternativ.
 • Använd ögon slitage vid användning av roterande verktyg för att hålla skärvor eller grus från att skada ögonen.
 • Andas inte in sprayfärg eftersom det är skadligt för lungorna.
Restringing A pilbåge

En robust, utan skador bågsträngen är avgörande för säkerheten och prestandan hos din pilbåge. Med tiden skada som frans, trasiga strängar och stretching minskar möjligheten för strängen för att driva en pil på ett säkert sätt. När du märker någon skada på strängen, måste du ersätta det innan det går sönder och skadar din båge eller din kropp.

Bestäm String Längd

Du kan mäta en installerad stränglängden eller längden av en osträngad båge. Eller, kan du kontrollera din båge för amerikanska tillverkare och köpmän Organization mätning. Med tiden AMO längd - tryckt eller ingraverad på fören - kan bli oläslig, eller du kanske upptäcker att det tryckta numret inte ger rätt stränglängd. När detta inträffar, måste du mäta stränglängden med ett måttband. För ett installerat sträng, mäta avståndet från utsidan av den övre strängen slingan till utsidan av bottensträngen slingan. Om det inte finns någon sträng, mäta avståndet mellan de sträng skårorna - ligger nära slutet av varje båge lem - med ett måttband och subtrahera 3 inches från det uppmätta värdet för AMO stränglängd.

Bow Stringer

En båge stringer är en enkel enhet som består av två olika stora påsar förbundna med en lång sträng. Påsarna glider över änden av bågen lemmar och man trampar på fören stringer för sträng och höja fören för att avlasta trycket från bågsträngen. Bågsträngen glider sedan över lem avslutar hack och du expandera fören genom att långsamt släppa strängen av fören Stringer.

twist Metod

Twist metoden inte kräver ytterligare utrustning för att ta bort eller installera en bågsträng, men använder det försiktigt för att undvika skador på fören lemmar. För att använda denna metod, dra vänster ben mellan fören riser och strängen. Haka fast botten bågen lem på höger fot, och skjut det övre båge lem från kroppen med vänster hand. Detta komprimerar fören, släppa spänningar från strängen. Du skjuter sedan den övre slingan av bågsträngen från den övre extremiteten och ta bort strängen. Installera strängen använder samma metod, men se till att haka fast strängen på den nedre extremiteten först.

Använd en pilbåge Stringer

Skjut den lilla övre slingan av en bågsträng över den övre delen av din pilbåge. Haka den stora öglan på bågsträngen över skåran i den nedre delen av din båge. Skjut den stora påsen av en båge stringer över den nedre båge lem och sträng slinga. Skjuta in det lilla bågsträngen påsen över änden av den övre bågen lem. Håll bågen parallellt med marken när du kliver på strängen av Stringer. Dra bågen bort från marken för att komprimera sina lemmar, och skjut sedan liten sträng slinga över skåran i den övre båge lem. Långsamt sänka fören att släppa stringer och sätta spänning på bågsträngen.

Hur man identifierar antika bambu Fly fiskespön


Flugfiske är en sport som har haft flera hundra år. Tidiga bambu spön kan vara mycket värdefullt. Med omsorg många antika flugspön är fortfarande användbar, som bambu är en mycket tålig, långvarig material. Samla vintage stavar, rullar, flys och beten är en hobby med en entusiastisk följande. Moderna hantverkare fortfarande göra egna bambustavar för flugfiske idag. Det är därför viktigt för en samlare för att lära sig att identifiera stav beslutsfattare och berätta vintage från modern.

Instruktioner

1 Utbilda dig på vilka företag gjort vintage bambu spön och vad dessa stavar ser ut. Gå med online-forum och fiskeklubbar. Hantera så många vintage bambustavar som möjligt. Bekanta dig med en längd av stavar, och material som används av olika företag för att avsluta en stång tom. Se samlingar av andra fiskeentusiaster. Ju mer du hantera vintage flugspön, desto mer bekväm kommer du att bestämma en tillverkare och ungefärlig ålder av en tappning stavar.

2 Inspektera guider på stången. Moderna bambu flugspön har nyare högteknologiska material på insidan av styrslingor. Anpassade rod beslutsfattare kan inte enkelt hitta vintage porslin som används i avancerade guider. Billigare vintage metall guider undviks på grund av slitage på linan. Nya material används också skära motstånd för att kasta längre och mer acurately. Leta efter ålder på korkhandtag. Kontrollera om det finns andra tecken på slitage som indikerar användning.

3 Leta efter stång makers "taggar. Vissa bättre vintage stavar har mässing eller alluminum taggar med hantverkarens namn och stav modell tydligt markerade. Taggar kan limmas eller fästs i korkhandtag eller ens wraped på basen av bambu stavlängden. Om det inte finns någon tagg, leta efter bevis var där och har fallit bort eller tagits bort.

4 Inspektera alla tillbehör. Vintage stavar kom ofta i canvas väskor eller hård-sidiga rör. Dessa kan märkas med en stav tillverkarens namn eller kunna identifieras av en expert. Ofta tappning stavarna har extra spetsar av olika styrka eller längd. Erfarenhet kan hjälpa till med att identifiera antal tips och längd som gjorts av vissa stavtillverkare.

Hur man skjuter Uphill med min pilbåge


Den pilbåge är historiskt sett en av de äldsta exemplen på pil och båge i storskalig militär strid. Mest populära i medeltida strid skulle bågskyttar linje med sina långbågar i början av en strid och samtidigt skjuta sina pilar i luften med en bana tillräckligt stor för att träffa motsatta militära från en stor bit bort. Anses vara ett mycket specialiserad kompetens, bågskytte med en pilbåge kräver ordentlig muskelkontroll och sikta, vare sig över ett fält eller uppför en backe, för att vara effektiv.

Instruktioner

1 Stå i upprätt läge med fötterna axelbrett, en framför den andra.

2 Nock din pil på bågsträngen, placera nock mellan nockpunkterna. Håll pilen axeln med den övre finger din stadig, eller båge, handen som du håller bågen.

3 Placera pekfingret på din bränning, eller ritning, hand över nock av pilen. Placera dina andra och tredje fingrar under nocken. Curl fingrarna runt pilbåge sträng, rikta den första gemensamma för dessa tre fingrar på strängen. Tuck tummen i handflatan och hålla handen avslappnad.

4 Placera båghanden i klorna på fören med området mellan tummen och pekfingret i linje med mitten av bågen. När man ritar bör trycket på handleden att absorberas av tummen. Curl fingertopparna runt bågen och hålla tummen och fingrarna avslappnad.

5 Höj pilbåge med båda armarna tillsammans. Sträck inte ut din båge arm och hålla din främre axeln i sitt normala läge utan att rotera det. Håll armbågen tillbaka och högt på ritningen arm. Rikta in strängen med mitten av bågen och sikta pilen direkt vid en position uppåt, med din båge arm mellan 45 och 90 graders vinkel med marken.

6 Dra ritningen armbåge tillbaka för att dra bågsträngen. Med en mjuk rörelse, dra tillbaka hela vägen tills draghand är mot din käke. Pekfingret bör placeras stadigt mot käken och låt strängen röra hakan.

7 Rikta pilen i mitten av din uppförsbacke mål. Låt spetsen på pilen i linje med mitten av målet.

8 Lossa pilen genom att bågsträngen att glida av fingrarna på din båge hand. Frige alla tre fingrar samtidigt. Om det görs på rätt sätt, kommer din båge hand gå bakåt och fingrarna kommer att vila bredvid halsen.

Pil och båge byggnaden kan anses vara mer av en konst än en process. Att bygga din egen bågskytte utrustning från början kan vara en verkligt givande upplevelse eftersom när du har avslutat arbetet med att utveckla utrustning som du inte bara kan använda för att sätta kött på bordet, men är också vacker och elegant, kan känslan vara överväldigande. Att bygga i trä bågar och pilar kan lätt utföras av en nybörjare, så länge som de är noggranna och korrekta.

Instruktioner

Bågen

1 Klipp ut en bit av vit ek virke som är 60 inches lång och markera tips av din båge för att vara en tum bred, avsmalnande med en tum för varje 6 inches längd. Din handtaget kommer att vara i exakt centrum och kommer att vara 6 inches lång.

2 Skär fören ut med hjälp av bandsåg sedan klippa ut bambu stöd på samma sätt som du gjorde med din båge.

3 Limma bambu stöd till baksidan av din båge med trälim och säkra den på plats genom att linda bågen tätt med Ace bandage. Tillåta bågen torr under 48 timmar.

4 Sand och runt "magen" av bågen (den sida som är vänd mot dig när du skjuter) med trä rasp, gradvis avtagande vinkel av handtaget i magen trä.

5 Placera rosett på rotskottsstadiet stå och långsamt dra den några inches. Använd rasp för att ta bort trä runt några hårda fläckar eller områden som inte böjer jämnt.

6 Sand försegla hela bågen en sista gång och sedan med en finish av ditt val.

pilarna

7 Rita en triangel som har en 1,5 tums bas och två tre tum långa sidor på en del av sågklingan.

8 Vänd bandsåg på och skär längs alla tre sidor så att du är kvar med bara en tum med 3 tum triangel.

9 Använda kvarnen för att vässa kanterna och runda mitten av bladet. Split i slutet av din träpil skjuter basen av broadhead i axeln och slå in den ordentligt med vaxad tråd. Använd fjädringstyp jiggen och lim fletch pilarna med tre skövlar och installera en av nockar med epoxi.

Tips

 • Använd endast ceder för dina pilar som är stark, rak och ganska sparsam.
Hur man koka ris i bambu

Bambu ångkokare är ett hälsosamt sätt att laga mat utan att förlora smak, form, färg och näringsämnen. De ångande korgar är utformade så att fuktig vattenånga att avdunsta och cirkulera genom maten. Du kan ånga en mängd olika livsmedel i en bambu ångbåt, inklusive ris. Vitt ris är en raffinerad, stärkelserik säd som ger dig 53,18 gram kolhydrater per kopp. Harvard Health Publications konstaterar att glykemiskt index för vitt ris är 89 jämfört med 53 för brunt ris. Detta innebär att vitt ris höjer ditt blodsocker snabbare. Brunt ris, men tar längre tid att laga mat och är inte lämplig för en bambu ångbåt, så äter vitt ris med måtta som en del av en balanserad kost.

Steg 1

Tvätta riset genom att skölja den i vatten. Detta tar bort en del av stärkelsen så att din ris kommer att vara mindre klibbiga efter tillagningen. Blötlägg riset i kallt vatten i flera timmar eller över natten för att hjälpa den att ånga koka snabbare.

Steg 2

Töm riset efter blötläggningstiden. Line bambu korg med en fuktig, ångande trasa eller använd stor grönsak lämnar såsom purjolök, kål eller bok choy. Detta hjälper fäste i fukt och håller riset i bambu behållaren. Du kan även spraya sidorna av korgen med vegetabiliska spray för att hålla riset från att fastna till korgen.

steg 3

Placera förindränkta ris till fodrad bambu korg och sprider ut att göra ett tunt lager. Täck riset med ytterligare grönsaker blad, om du använder dem. Placera locket på korgen. Om du använder en fuktig trasa, kan du placera den överskjutande tyg ovanpå locket för att fälla i het ånga.

steg 4

Fyll en wok eller rostfritt stål potten med ca 2 inches av vatten. Placera krukan på en spis och värma vatten för att bringa den till en koka. Sänk värmen något så att vattnet fortfarande kokar.

steg 5

Placera bambu ångaren i potten så att lagret av ris sitter ovanför vattenlinjen. Du kan behöva använda två korgar staplade ovanpå varandra för att hålla riset ur vattnet.

steg 6

Ånga riset i cirka 30 minuter. Tillsätt vatten i grytan, eftersom det avdunstar och kontrollera riset med jämna mellanrum för att se till att det inte torkar ut, men byt ut locket på bambu ångaren så snabbt som möjligt. Ta bambu ångaren från potten. Ludd riset med en gaffel och servera.

varningar

 • Undvik ånga brännskador genom att använda en grytlapp att ta bort locket. Håll ditt ansikte och händer borta från den heta ångan från potten och bambu ångaren.

tips

 • Ingjuta naturlig smak i din ris ångkokta den med vegetabiliskt eller köttbuljong i stället för vanligt vatten. Foder korgarna med blad som bananblad, druva blad eller majs skal lägger också till subtil smak. Dessutom, stapla din bambu ångare med korgar av grönsaker eller dim sum som du koka riset. Detta kommer att bidra till att spara tid och ingjuta din ris med vegetabiliska smaker ångkokta majs, morötter, bönor, sparris, ärtor och andra grönsaker i en separat korg under din ris.

Saker du behöver

 • Trasa
 • Vegetabiliska blad (tillval)
 • vegetabiliska spray
 • Wok eller rostfritt stål potten
 • Gaffel

Hur man gör en One Piece pilbåge


Att lära sig att bygga din egen i ett stycke pilbåge är en resa till föredömen som många rosett entusiaster ofta har drömt om. Longbows har en speciell plats i historien, med början som själv bågar gjorda av indianer, som deras första "avancerade vapen" och att vapnet i valet för många medeltida imperier.

Instruktioner

1 Lägg ut din pilbåge design på bågen tom. De flesta longbows är minst 65 inches tips till toppen och börja som 1,5 inches bred vid handtaget, avsmalnande till 0,5 inches vid varje spets.

2 Grov ut bågform med en bandsåg, då finjustera utseendet på din båge med hjälp av rasp och drawknife. Arbeta dig handtag ut för att passa din hand med raspen och sandpapper. Du kan också klippa ut en pil hylla på denna punkt om du vill.

3 Tiller fören av golv rotskottsstadiet. Placera spetsen på varje lem på marken och sakta böja fören för att undersöka det för jämnhet. När du har ordet tillered varje lem, sträng bågen.

4 Sakta spänna bågen tillbaka tum för tum och kontrollera jämnhet rorkulten. Om det finns några ojämnheter i rorkulten, träna dem genom att ta bort trä med rasp.

5 Sand tillered båge smidigt genom att applicera 3-4 lager av polyuretan, låta det härda i minst 8 timmar mellan applikationer, och montera en läderhandtag och pil vila på det. Sträng upp den och den är klar för användning.

Tips

 • Ta rotskottsstadiet processen långsam och stadig. Detta är den mest tråkiga uppgiften att bågen gör, men också det viktigaste.
 • Skyddsglasögon medan rotskottsstadiet bågen, eftersom det kan explodera och kasta skärvor av trä överallt.

Även om något mindre kraftfull än en traditionell pilbåge, är en platt båge mindre och enklare att bygga. Den lätthet med vilken en sådan båge kan konstrueras, i tillägg till dess mindre storlek, gör en plan båge idealisk för yngre skyttar och börjar skyttarna.

Instruktioner

Göra Bow Stave

1 Bestäm storleken på den platta båge du vill göra. En 40-pound dragvikt platt båge kan vara så stor som 68 inches tall med ett handtag som mäter ungefär en tum bred och 1 1/4 inches djupt. Armarna i fören avsmalnar gradvis, med spetsarna på bågen som mäter ungefär 2/3 av en tum bred och endast 1/3 av en tum djup.

2 Använda en bandsåg för att forma den ursprungliga stav av trä till en grovhuggen båge notsystemet med måtten bara något större än de förväntade dimensionerna hos den färdiga platta båge.

3 Använd en plan eller trä rasp att försiktigt avrunda baksidan av fören stav och till slut forma stav till rätt dimensioner. Återhållsamhet när du utför det här steget. Du kan alltid ta bort mer ved, men du kan inte lägga virke till fören notsystemet när den har tagits bort.

4 Använd rundfil för att skapa ett hack nära toppen av varje båge arm. Dessa urtag ger platser till vilka ändarna av bågsträngen kan säkras. Återigen, vara försiktig när du tar bort trä för att skapa dessa skåror.

5 Applicera lite lim till fören handtag och sedan svepa vissa tyg eller läder runt handtaget för att skapa en säkrare grepp.

Att Bow String och Sträng Bow

6 Göra bågsträngen genom att binda öglorna i slutet av en bit av tunga garn eller annat liknande material. Om du önskar en mer varaktig bågsträng, kan du svepa lite ljus sträng eller tråd runt bågsträngen vid den punkt där den möter nock av pilen.

7 Placera en bågsträng slinga över en ände av bågen stav och position som slinga i kilurholkningen in i spetsen av fören stav.

8 Flex fören stav genom att placera den nedre änden av den stav mot din vristen och genom att använda en hand för att trycka nedåt på den övre änden av bågen stav.

9 Medan fören stav böjs, lyft den andra slingan av bågsträngen över änden av bågen notsystemet och placera den i skåran du skapade för att hålla strängen.

10 Undersök bågen för att se till att bågsträngen är ordentligt fastsatt till varje spets av fören stav. Vid denna punkt bågen är uppträdda och klar för användning.

Tips

 • Du kan använda en fjäder skala för att kontrollera dragvikt av fören (och även leta efter svaga punkter i fören stav) genom att haka skalan till bågsträngen och dra nedåt på fören notsystemet tills bågen når "fullt drag" positionen (den punkt där en nocked pil skulle vara redo för release).
 • Även om det inte riktigt lika kraftfull som en vanlig lång båge, är en dragen platt båge fortfarande ett kraftfullt vapen och bör aldrig pekade i riktning mot andra individuals.Before du använder båge, se till att din bowstring är i gott skick. En skadad bågsträng kan bryta under tryck och den resulterande glapp kan lämna otäcka bård och / eller nedskärningar.