XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Piercing i ögonbrynet

Riskerna för en navel piercing


Ringar navel inte blivit populära i USA innan uppfinningen av bikini i början av 1950-talet, enligt den gulliga naveln Rings hemsida. Med kvinnorörelsen på 1960-talet, kvinnor i alla åldrar kände sig mer bekväm att exponera vad samhället hade ansett oblyg en generation tidigare. Däremot har större befrielse ledde till uppkomsten av ringar navel, som kommer med ökad fysisk och känslomässiga hälsorisker.

infektioner

Om personen piercing naveln inte använder god hygien och steriliseringstekniker, kan en allvarlig infektion uppstå. Infektionen kan sprida sig till inre bukorganen och så småningom in i blodomloppet, där det kunde resa till vitala organ, vilket resulterar i döden. Sterilisering av all utrustning som deltar i processen är av största vikt.

Mer tragiskt, kan HIV ange ditt blodomloppet genom en nål som din piercer tidigare använts för att utföra proceduren på en bärare av sjukdomen. Detta understryker betydelsen av att betala för en professionell att tränga naveln. Den utbildade piercing professionella vet att använda ett kit avsedd för engångsanvändning.

Du kan orsaka infektion själv när piercing är klar genom att inte utövar tillräcklig vård. Tvätta nya smycken två gånger om dagen, men inte mer, enligt den gulliga naveln Ringar webbplats, för om du tvättar mer än två gånger om dagen, kan det döda nyttiga bakterier som faktiskt hjälper till att bekämpa infektioner.

Skador på Interna Kroppsdelar

Skada på underliggande kroppsdelar kan också vara en allvarlig risk. Till exempel, om du eller en otränad person försöker detta förfarande, kan du träffar en kroppsdel ​​omedelbart bakom naveln, såsom ett blodkärl. Cutting ett blodkärl kan leda till riklig blödning i buken. Dessutom kan du träffar en nerv, vilket orsakar skada på den nerv, vilket i sin tur skulle kunna leda till domningar i det området. Dessutom, i enlighet med den gulliga naveln Ringar webbplats kan du utveckla keloider, eller tjock ärrvävnad, som kan störa mer frisk vävnad material i området för piercing.

Längre Healing Times

En navelpiercing tar längre tid att läka eftersom området av ringen är ständigt under stress på grund av ständiga aktiviteter såsom sittande, stående eller böjning. Också, svett och kläder kan ytterligare bromsa läkningsprocessen på grund av den irritation som det orsakar området.

emotionell Heartache

Som Teenage Days hemsida säger, kan piercingar leda till känslomässig smärta också. Även om du kan välja att genomgå proceduren för att fånga uppmärksamheten hos en kärlek intresse, kan du drabbas av stor känslomässig smärta bör personen bestämmer sig för att lämna relationen. Den psykologiska plåga kan bli enorma, eftersom varje gång du tittar på juvelen i mitten av buken, inser du att du har en ständig påminnelse om den person som har slutat relationen.

Hur lång tid efter piercing kan du ändra din bröstvårtan ring?

Nipple piercing, när bruket av en liten subkultur, har blivit ganska vanligt förekommande. Professionella piercers lära sig att genomborra nipplar början i deras utbildning. Detta ofta begärt ändring kan utföras på nästan alla kvinnor och många män, beroende på individuell anatomi. Även om det kan vara frestande att ändra din kropp smycken snart efter att ha fått din piercing, måste du ge tillräcklig läkningstiden.

Nippel Piercing Procedur

När du utför en nippel piercing, piercer först rensar vårtgården och omgivande hud med kirurgiska skrubba eller jod. Hon gör en liten markering på vardera sidan av bröstvårtan att indikera hålen infarts- och utfarts för nålen. Märkning är oftast den mest tidskrävande delen av att få en piercing. När hon är övertygad om att varumärkena är ännu kommer piercer har du luta dig tillbaka på en tabell som den i din läkarmottagning. Hon kommer att nypa bröstvårtan försiktigt mellan en pincett, smörja en ihålig engångs nål och har du ta ett djupt andetag, skjuta nålen genom när du andas ut. Eftersom nålen är ihålig, glider bröstvårtan ringen i slutet. Som nålen kommer ut, går smycken i. De flesta människor inte ens känner smycken förs in.

Eftervård och Healing Tid

Små bröstvårtor kan läka på så kort tid som två månader, medan större tar ofta upp till sex. Flitiga eftervård är nyckeln till att läka någon piercing. Association of Professional Piercers rekommenderar att göra varm koksaltlösning suger en gång eller två gånger om dagen med en blandning av 1 tsk. av icke-iodized havssalt till en kopp varmt vatten på flaska. Efter blötläggning i fem till tio minuter bör piercing tvättas med antimikrobiell tvål och torkas med en ren pappershandduk. Ta vitamin C och zinktillskott kan hjälpa till att snabba läkningstiden.

möjliga komplikationer

En piercing är ett sår, vilket lämnar huden öppna för överföring av bakteriell infektion. Under healing, måste du se till att inte röra dina smycken utan att först tvätta händerna med antimikrobiell eller antibakteriell tvål. Produkter såsom tvättsprit, väteperoxid och jod är för hårda för punkterade huden och kan faktiskt förlänga läkningstiden. Viss irritation och svullnad är normalt, speciellt när din piercing kommer i kontakt med kläder. Infektion indikeras av pus läcker från hålen inträde eller utträde. Om du misstänker att en piercing är infekterad, inte ta bort smycken, eftersom hålen kunde stänga och fälla infektionen inne. När du är osäker, besök din piercer eller läkare.

rekommenderas smycken

Fångenskap pärla ringar är de smycken som oftast används i initiala nippel piercing, som en ring kan röra sig fritt genom en svullen nippel. När piercing är läkt, en del människor väljer att infoga tätt åtsittande skivstänger, som ger utseendet av en liten vulst på vardera sidan av nippeln. Cirkulära skivstänger är populära också. Dessa är ringar böjd till formen av en hästsko, med pärlor som skruva loss i båda ändarna. Oädla metaller för bröstvårtan smycken är kirurgiskt stål, titan och niob. Guld och platina är lämpliga också.

Ändra Body Jewelry

Fångenskap pärla ringar kan vara de svåraste bitarna av kroppen smycken för att ändra, särskilt vid större mätare, eller tjocklekar. En fångenskap ring utövar tryck mellan de två stift för att hålla en pärla på plats. Ringarna utanpå en 14 gauge kräver ofta ringöppnings tång för att få pärlan in och ut. Pärlorna på ändarna av skivstänger kan skruvas, vilket gör dem relativt lätta att ändras utan en piercer hjälp. Alltid leta efter invändigt gängad smycken, där manliga pärlor skruva in en kvinnlig bar. Gängorna på utvändigt gängade smycken kan skada vävnaden i en piercing när de sätts. Smörj dina smycken med ett vattenbaserat glidmedel kommer att göra det enklare och bekvämare att infoga.

Tunga och nippel piercingar är bland de mest populära typer av piercings idag trots smärta och risker som är förknippade med dem.

Nålar och Studs

Tungpiercings utförs genom att sticka en nål genom mitten av tungan och därefter införande en rostfri tunga stud genom hålet. Piercing nippeln kräver att sticka en stor nål genom sidan av bröstvårtan och sedan stänga hålet med en stud rostfritt stål.

Smärta

Smärtan av en piercing är vanligtvis inte förknippas med piercing själv, men med läkningsprocessen. Men bröstvårtan och tunga piercingar är mer smärtsamt i början och har en högre risk för infektion än örat piercingar. Nytagna bröstvårtor, i synnerhet, är särskilt smärtsamt eftersom bröstvårtor är känsliga och i nära kontakt med kläder.

korrekt Care

Minska smärtan och risken för infektion är möjlig genom att ha det förfarande gjort av en professionell och exakt följa instruktionerna för eftervård.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP smärta

Viss smärta är normalt, men överdriven, intensiv smärta är inte. Om denna smärta åtföljs av rodnad, svullnad eller blödning, är det viktigt att söka läkarvård omedelbart.

överväganden

Många människor har sina tungor och nipplar borrat och uppleva en relativt smärtfri, enkel läkningsprocessen. Men om du har en låg tolerans för smärta eller är ovilliga att investera den tid som krävs för att ordentligt hand om en piercing, inte genomborra tungan eller bröstvårtor.

Tongue Piercing smärtlindring

Ingen smärta, ingen vinst. Även om du inte slogs tillbaka tårarna när piercer stack nålen genom tungan, kommer du förmodligen att uppleva en viss smärta i dagarna efter tungan piercing som tungan sväller och lätt blåmärken. Ta väl hand om din piercing och kroppen är det bästa sättet att få smärtlindring och undvika infektion.

Smärta och svullnad

Smärta är en bieffekt av någon piercing, särskilt en tunga piercing. Uppleva betydande svullnad, lätt blödning, blåmärken och ömhet är normalt inom de första tre till fem dagar, enligt Association of Professional Piercers. Efter fem dagar, kan du fortfarande uppleva en utsöndring av en vitfärgad vätska tillsammans med en viss svullnad. Om tungan svullnad inte går ner, har du svårt att andas eller om du har en illaluktande utsläpp, kontakta en läkare eller sjuksköterska, men ta inte bort din tunga smycken.

Saker att undvika

Om du vill undvika ytterligare smärta, kan du behöva ge upp några av dina favoriträtter och aktiviteter under läkningsprocessen. Undvika kryddig, sura och salta livsmedel eller trådiga livsmedel som kan fastna på tungan piercing. Dricker inte alkoholhaltiga drycker och undvika heta vätskor, som kan bränna tungan. Eftersom du behöver för att hålla munnen så ren som möjligt, kan du inte delta i öppen mun kyssar eller oralsex tills din piercing är läkt, säger Association of Professional Piercers. På samma sätt kommer du att sparka vanor inklusive rökning, bita på naglarna, tuggummi eller tugga på pennor.

Mat och dryck

Allt du stoppar i munnen påverkar tungan piercing inklusive mat du äter och vätskor du dricker. Bedövande tungan med isbitar och iskallt vatten är en av de snabbaste formerna av smärtlindring. Det sista du vill göra är att av misstag bita ner på känsliga tungan. Ät kyla, mjuka livsmedel såsom glass, smoothies och yoghurt tills du lär dig att äta med tungan hålls nivån i munnen. Tugga alla fasta livsmedel i små bites med dina kindtänderna.

Mediciner och vitaminer

En over-the-counter, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen natrium kommer att bidra med smärtan, men inte använda smärtstillande medel som innehåller acetylsalicylsyra som aspirin främjar blödning. Association of Professional Piercers rekommenderar att ta C-vitamin, järn och vitamin B för att hjälpa dig att läka snabbare. Kvinnor bör också ta zink, enligt Centrum för Unga kvinnors hälsa. Suga på antiinflammatoriska halstabletter för att underlätta din halsont.

Sköljning och borsta

Att hålla din piercing ren hjälper dig att undvika en smärtsam infektion. Skölj munnen 30 till 60 sekunder med ett alkoholfritt, antibakteriellt munvatten efter varje måltid och innan sängen, rekommenderar Mayo Clinic. Under dagen kan du även skölja med antingen en förpackad saltlösning eller varmt saltvatten. Blanda 1/4 tesked havssalt med 8 uns av flaska eller filtrerat vatten för att göra din saltvatten sköljningen. Använd inte jod salt eftersom jod kan bromsa healing, enligt Sydney Medical piercing Clinic. Borsta tänderna och tungan två gånger om dagen med en ny, mjuk borst tandborste.

Hur man rengör en Nose Piercing Infektion


En piercing i näsan är en av de vanligaste kroppspiercing i hela världen. Det tar i genomsnitt cirka sex månader för piercing att läka, och även efter den initiala läkningsperioden, ta bort smycken för ännu en kort tid kan leda till att hålet för att stänga snabbt. Näsan är också ett smutsigt område av kroppen. Kombinationen av alla dessa faktorer gör näsa piercingar att ibland få infektioner. Trots deras likhet med keloid ärr eller svullna finnar, näsa piercing infektioner är oftast lätt att hantera.

Instruktioner

1 Applicera ett tunt lager av antiseptisk salva över hela utanför området piercing på natten. Aldrig sätta något insidan av näsan område.

2 Rengör försiktigt piercing på morgonen och kvällen med en mild antiseptisk tvål.

3 Skär tillbaka på röka om du är en cigarett rökare, eftersom utandnings rök genom näsborrarna kommer att irritera piercingen och infektion.

4 Blanda havssalter med varmt vatten och blöta infekterade näsborre i saltvatten mix med hjälp av en liten, ren kopp (prova en medicin doseringskoppen) i fem till tio minuter åt gången åtminstone två till tre gånger per dag. Detta kommer att bidra till både att rengöra infektion och för att läka snabbt. För att göra detta, kan du antingen doppa näsan helt i koppen och andas genom munnen istället, eller tippa huvudet åt sidan, trycker koppen mot näsborren och se till att den är förseglad med några luft raster, tippa tillbaka igen .

Tips

 • Rör inte näsan ring när det är möjligt.
 • Tvätta händerna ofta för att undvika att överföra smuts näsan.
 • När du tvättar ansiktet, vara mycket försiktig runt näsan område, och inte dra eller ryck i piercing.
 • Undvik simbassänger, spray garvning bås och andra områden eller objekt som ställer starka kemikalier på ansiktet, särskilt under en infektion.
 • Använd endast metaller som kroppen inte är allergisk mot när piercing kroppen. Om du verkar ha fått en allergisk reaktion (infektion, svullnad) prova en annan metall. De flesta människor är toleranta av rostfritt stål eller 14K guld. Om du tror att detta är problemet, vänta tills du har botat infektionen tills ändra piercing eller söka en professionell piercing konsult för att ändra piercing för dig. Du kan förstöra eller slita huden om du ändrar en smittad eller irriterad piercing.
 • dra eller plocka på en infektion eller en piercing aldrig.

Till skillnad piercing i vilka piercer infogar smycken vertikalt genom läppen, kräver labret läpp piercingar piercing huden horisontellt precis under underläppen. Utförs med en ihålig nål, labret piercing innebär ofta infogning av en beaded stud bar som förblir på plats tills de piercing stället läker. Efter nio till tolv veckors läkning fönster är labret piercing säkert att ta bort för att ersättas av en alternativ smycke.

Steg 1

Tvätta händerna med tvål och vatten och vatten, eller använda en hand sanitizer till dina händer innan du tar bort labret piercing. Rengöring händerna innan du tar bort smycken hjälper till att förhindra infektion.

Steg 2

Bita ner på den inre delen av den labret stud bar, även känd som den bakre plattan, med tänderna. Till skillnad från den runda fångenskap pärla som vilar på huden utanför läppen, är insidan ryggplattan platt.

steg 3

Ta tag i fångenskap pärla slutet av labret stud bar. Vrid fångenskap pärla att skruva den från tappen bar.

steg 4

Fortsätt vrida tills fångenskap pärla separerar från labret stud bar, sedan ta bort det.

steg 5

Håll stud bar mellan tummen och pekfinger av en hand. Dra ryggplattan uppåt och ut ur huden. Byt ut labret piercing med dina smycken val.

varningar

 • Dra inte eller ryck på huden för att ta bort labret piercing. Om du har svårt att skruva loss fångenskap pärla, besöka din piercer eller läkare. Antingen har de verktyg som behövs för att ta bort piercingen och förhindra huden från att riva eller ärrbildning.
 • För att förhindra att piercing från att läka över, inte lämna din labret smycken ut för mer än 12 timmar åt gången.

tips

 • Den initiala stud bar används för labret piercingar medger svullnad under läkningsprocessen. Ersättnings dubbar är oftast kortare eftersom inte längre behövs extra längd efter läkning.

Saker du behöver

 • Antibakteriell tvål och vatten eller hand sanitizer

Piercing Instruments


En piercing studio utan alla de rätta instrumenten är så ofullständig och oförberedd som en läkarmottagning utan medicinsk utrustning eller en armé med några vapen. Varje piercing instrument har utformats för att utföra en viss uppgift, och utan ett lämpligt urval av utrustning riskerar att inte kunna genomborra dina kunder i en bekväm och professionellt sätt.

håltagnings Needles

Den viktigaste utrustningen i en piercingstudio är pre-steriliserade engångsnål. Du bör se till att dessa kastas efter en användning. För bred spårvidd piercingar kan du använda en dermal punch. En dermal punch kommer slå hål i dina kunders kött som en cookie cutter. Piercing pistoler är lagliga och används ofta för att genomborra örsnibbar men kan inte steriliseras som professionella piercing nålar och är därför undvikas ofta.

ytterligare verktyg

Det finns ett antal instrument för att hålla och manövrera dina kunders kött och smycken. Du kan använda ring öppning och stängning tång, pincett av olika former för att hålla de olika delarna av kroppen du tränger, peanger att klämma smycken och tång för att ta smycken bollar. Du kan mäta smycken med stödhjul och bromsok, böj näsa skruvar med näsa ring tång och undvika att peta dig själv eller din klienten med korkar och nål mottagande rör.

Städutrustning

Din piercing studio måste följa strikta hälsonormer. Du behöver engångshandskar och rena arbetskläder som ett förkläde, engångs beläggningar över arbetsytan, steriliserade behållare för att hålla din piercing utrustning och korrekt märkta papperskorgar att göra sig av använda nålar, handskar och andra objekt. Du bör alltid ha tvål att tvätta händerna, hud desinfektionsmedel för att sterilisera dina kunders hud, rengöringsmedel för att rengöra din piercing instrument och en sterilisering autoklav påse att sterilisera nålar och smycken.

Diverse

Oavsett hur många piercing nålar du har i lager utan smycken dina piercingar kommer att vara ofullständig. Du bör ha ett intervall eller smycken inklusive ringar, skivstänger och dubbar i olika mätare och storlekar. Se till att du har långa skivstänger och dubbar för nya piercingar som kött sväller avsevärt efter att ha genomborrat och behöver lite utrymme för att förstora innan läka igen. Vissa klienter kan begära en bedövningssalva så bör du överväga att lagerhålla vissa.

Keloid ärr, en olycklig biprodukt av öronlappteknik, uppstår när överskott collagen byggs upp i stället för normal hud vävnad runt en öronbedövande sår. Även keloider inte utgör någon fara för en persons fysiska hälsa, kan de orsaka klåda, smärta och fysisk vanställdhet. Ta bort en keloid börjar med konservativa behandlingar. Om dessa misslyckas kan kirurgisk excision vara nödvändig.

Instruktioner

1 Använd ett plåster över keloid när de utsätts för solljus för att förhindra att keloid från att missfärgas i utseende.

2 Applicera limmet gelarket direkt till keloid. Börja genom att bära bladet för 4 timmar, sedan arbeta dig upp till 8 timmar åt gången. Gel ark kan minska storleken av keloider och kliande symptomen associerade med dem.

3 Använd en Zimmer skena eller öronclipsen att minska ärrvävnaden uppbyggd i huden. Fäst Zimmer skenan direkt på örat och säkert klämma keloid. Skenan, som liknar ett örhänge, skapar ett tryck på örsnibben. Denna konstant tryck kan minska keloid storlek med så mycket som 50 procent, enligt InteliHealth.com.

4 Börja med att bära skenan 4 timmar åt gången, sedan arbeta dig upp i steg 2-timmars som skenan blir allt mer bekväm. Gör ditt mål att bära klipp för 24 timmar per dag under en period av sex månader.

Tips

 • Så fort du märker en keloid utveckla runt en piercing, initiera behandling. Silikon ark finns att köpa från de flesta lokala eller online apotek. Även over-the-counter behandlingar inte är smärtsamt, kan det ta flera månader att framgångsrikt platta ärr som omger piercing. De har dock visat sig vara en framgångsrik over-the-counter behandling som används i stället för mer invasiva metoder.
 • Tendensen att producera keloider kan vara genetiskt ärvda. Om en nära släkting har keloider, är det mycket troligt att du kommer att uppleva dem på en piercing webbplats. Ytterligare behandlingsmetoder involverar mer invasiva metoder vid behandling av keloider, inklusive kortisoninjektion, vilket kan minska keloid storlek; kryokirurgi, för att minska keloid storlek, och kirurgiskt avlägsnande, vilket kan ta bort keloid, men återfall är vanligt förekommande efter förfarandet.
Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

Att ha en nytagna tunga kan göra äta en utmaning. Under dessa första veckorna kan äta vissa livsmedel intensifiera din obehag nivå och öka risken för att utveckla en infektion. När svullnad avtar och läkningsprocessen är klar bör du kunna äta någon mat du brukar äta. Fram till dess, men inte bråttom. Strikt följa eftervård råd från din piercing professionella och välja livsmedel noggrant.

Hot och kryddstark mat

Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

För den första veckan efter tungan piercing, Association of Professional Piercers råd att undvika livsmedel och drycker som är varm i temperatur eller kryddig. Hot och / eller kryddstark mat kan irritera tungan, orsakar ytterligare smärta och obehag. Dessutom, på grund smycken i munnen kan göra varma och kalla temperaturer, kan du bränna tungan om den mat du äter är för varmt.

klibbiga Foods

Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

Hoppa klibbiga livsmedel, såsom havregryn eller potatismos, under läkning. Dessa livsmedel kan klamra sig fast vid skivstång och är svåra att klara av munnen. När matrester kvar i munnen, du riskerar att utveckla en infektion, tack vare de skadliga bakterier som kan ställa in. Om du äter klibbigt mat, särskilt se till att rengöra munnen med en antimikrobiell munvatten efteråt.

hårda Foods

Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

Undvik hårda, knapriga livsmedel, såsom rostat bröd, kakor eller popcorn, eftersom de kan vara mycket obehagligt på känsliga tungan. Hårda livsmedel kräver också mer tugga, vilket ökar risken för bita tungan - som är svullen och större än normalt vid första - eller sprickbildning en tand med skivstång. Slutligen kan hårda matrester också fastna i din piercing, som kan vara intensivt obekvämt.

sura livsmedel

Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

Sura livsmedel och drycker bör också undvikas eftersom din piercing läker, såsom sura livsmedel kan irritera tungan. Gå inte citrusfrukter, såsom citroner, apelsiner, grapefrukt, ananas och tomater, samt saft av dessa frukter. Du bör också undvika alkoholhaltiga drycker och alkoholbaserade munvatten, som båda har sura egenskaper.

Andra ätasoptippar

Livsmedel att undvika med Tongue Piercing

Ät långsamt och tugga noga efter din piercing, var noga med att placera någon mat munsbit direkt på dina kindtänderna. För ett par dagar efter ingreppet, kommer du troligen att vara mest bekväm äta klar, kall buljong eller soppa. Kom ihåg att undvika att dela mat, bestick, koppar och tallrikar med andra människor, eftersom detta kan införa skadliga bakterier i munnen. Ät långsamt så att du inte får din gafflarna fastnat på bollen på slutet av piercing.

Hur man sköter om en Nose Piercing


Det fanns en tid då en näsa piercing var vågad och ekivokt, men nu ser du nosring och nitar i ansiktet på tonåringar samt deras mödrar. Om du nu har en piercing egen, lära sig att ta hand om din näsa piercing ordentligt kommer att säkerställa snabb och smärtfri läkning.

Instruktioner

1 Välj ring smycken för en näsa piercing, som dubbar lätt fångas i håret och på kläderna som kan förvärra vävnaden och fördröja läkningen. En ring är jämn på alla sidor och mycket lättare att ta hand om. Efter några månader när piercingen är helt läkt, kan du byta ut smycken.

2 Värm en kopp vatten på spisen och tillsätt 1 msk. havssalt. Låt saltet lösas upp helt och föra vatten till en koka. Ta bort från värmen och låt svalna till en behaglig temperatur.

3 Dip två bomullstussar i vattnet och skaka ut överflödig vätska. Placera en bomullstuss inne i näsborren så att den vidrör piercing och hålla den andra på utsidan av näsan. Låt varma bomullstussar på plats tills de svalna och sedan upprepa med två färska, rena bomullstussar.

4 Blöt spetsen på en bomullstuss i varmt saltvatten och hålla fast nosringen försiktigt. Torka av härdad skorpa bort av piercing med bomullspinne.

5 Fukta en ren bomullstopp i eterisk lavendelolja och täcka smycken. Flytta smycken genom piercing och päls igen med lavendel. Upprepa ett par gånger och sedan låta oljan torka naturligt.

6 Åter salt och vattenlösningen så länge du alltid doppa ren bomull i vattnet. Använd den kylda vatten för att rengöra någon skorpbildning från näsan piercing under dagen; dock, värma upp vattnet och upprepa alla steg vård två gånger dagligen tills piercingen är helt läkt.

Tips

 • Få en näsa piercing från en professionell piercer som använder en nål i stället för en pistol. En piercing pistol tvingar bokstavligen en tapp genom näsan, riva vävnaden och orsakar svår smärta. En ihålig håltagningsnålen å andra sidan, tar ut en bit av vävnad som är mindre smärtsamt och lättare att läka.