XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Pau d arco illamående

Orolig mage

Illamående direkt påverkar magen och kan göra som du vill kräkas. Det är egentligen inte betraktas som en sjukdom; snarare är det ett symptom på något annat på gång i kroppen. Ändå finns det mediciner som kan hjälpa dämpa illamående.

Orsaker till Illamående

Orsaken till illamående är inte begränsat till en faktor, även om det är ofta associerat med rörelse. Långa, gropiga bilturer eller reser med båt på hög svällande vatten kan orsaka illamående. Detta händer eftersom dina ögon ibland kan se rörelse som skiljer sig från den verkliga rörelse av kroppen. Detta är särskilt sant med åkattraktioner, som ibland är utformade för att ge ett liknande resonemang.

Läkemedelsinteraktioner, biverkningar och sjukdomstillstånd kan också orsaka illamående. Listan över medicinska tillstånd är nästan obegränsade. Behandlingar såsom kemoterapi och allmänna anestesi har varit kända för att bidra till illamående. För gravida kvinnor, är illamående ofta till som åksjuka.

OTC, recept och naturlig behandling

Det finns flera receptfria läkemedel som behandlar illamående symptom. Alka-Seltzer används för att behandla illamående som orsakas av sura uppstötningar. Det skapar hundratals miniatyr luftbubblor som hjälper tryck magsyra tillbaka från halsen. Samarin hävdar att belägga magslemhinnan med lugnande medicinering. Det används för att behandla illamående i samband med diarré.

För dem som lider av åksjuka relaterad illamående, är Dramamine den mest använda läkemedel. Emellertid är Dramamine också känt för att orsaka dåsighet. Ett mer avancerat formeln utnyttjar meklizin som den aktiva ingrediensen för att minska denna biverkning.

Många recept illamående mediciner används för att behandla andra tillstånd, men de kan föreskrivas för deras anti-illamående fördelar. De flesta av dessa läkemedel är receptbelagda nivå antihistaminer. Phenergan är ett läkemedel som används för behandling av allergiska symptom, men det kan förskrivas av läkare för kroniska rörelse sjukdom drabbade.

Det finns mer naturliga och alternativa sätt att behandla illamående om du bestämmer dig att droger är inte för dig. Dricka klara, kolsyrade läskedrycker som Seltzer vatten eller ginger ale kan hjälpa dämpa kväljande känslor. Undvik också att äta fast föda samtidigt som man försöker behandla illamående, speciellt fet mat. För sjösjuka finns särskilda armband som kallas "havsband" som använder akupressur. De trycker ner på en nerv mellan din handled och armbåge som kan ge illamående lättnad.

migrän

Vissa migrän resultatet av förändringar som sker i trigeminusnerven. Denna nerv styr ansikts känsla och kontroll, och är ansluten till ögonen, samt över- och underkäken. När tids artär förstoras under en migrän, sträcker det trigeminusnerven. Detta kombineras med en sänkt nivå av serotonin för att orsaka frigivning av neuropeptider. Serotonin är en signalsubstans som passerar meddelanden mellan hjärnan och nerver. När serotonin nivåerna sjunka, och nerven är sträckt, trigeminusnerven frigör neuropeptider, som är kemikalier i hjärnan som skickar smärtsignaler till hjärnan.

Förutom att orsaka smärta, kan neuropeptider också orsaka inflammation och öka känsligheten hos nervändarna. Dessa effekter är så intensiv att de påverkar det sympatiska nervsystemet, som kontrollerar svar på svår stress eller smärta. Ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet av migrän smärta resulterar i magbesvär, illamående och kräkningar.

interkranialt Pressure

En hjärntumör är en massa inuti hjärnan som är sammansatt av abnorma hjärnceller. Dessa celler är ibland en följd av cancer som börjar i hjärnan. Andra hjärntumörer är resultatet av cancer som börjar i ett annat område av kroppen och sprider sig till hjärnan. Den ökade massan i skallen ökar trycket på resten av hjärnan.

Denna ökning av intrakraniellt tryck kan leda till olika symtom såsom illamående. En annan neurologisk orsak till illamående är allvarlig skallskada. Blåmärken och svullnad i hjärnan på grund av denna typ av skada också ökar intrakraniellt tryck, vilket resulterar i illamående.

Förutom dessa gemensamma neurologiska orsaker till illamående, det finns många andra. Enligt American Family Physician, kan neurologiska orsaker till illamående omfatta villkor som resulterar i tryck i hjärnan, inklusive en ökning av vätska inom kunskapen. Dessutom, meningit, vilket också orsakar symptom av smärta och en extremt stel nacke kan orsaka illamående. Ménières sjukdom är en annan neurologisk orsak till illamående, och typiskt manifesterar med yrsel eller yrsel, tillsammans med magbesvär och kräkningar.

Bantning orsakar illamående & amp; synstörningar

Illamående är en vanlig biverkning av dieter som är för låg i kalorier eller inte innehåller en tillräcklig mängd kolhydrater eller natrium. Synstörningar kan eller kan inte följa detta symptom, men om du upplever några förändringar i din vision, kontakta läkare, eftersom detta kan vara allvarliga. Tala om för din läkare om kosten du är på, liksom de andra biverkningar som du upplever.

Inte tillräckligt med kalorier

Om du är bantning gå ner i vikt, måste du skära ner på antalet kalorier du förbrukar. Däremot kan begränsa kalorier för mycket vara skadligt för din hälsa. Om du inte är under överinseende av en läkare, inte förbruka färre än 1100 kalorier per dag. Att äta mindre än detta kan inte ge dig de näringsämnen du behöver, och det kan också orsaka trötthet, håravfall, gallsten, intolerans mot kyla, illamående, diarré och andra typer av mag upprörd. Om du börjar uppleva dessa symptom från en mycket lågt kaloriintag, eller om du utvecklar synstörningar, kontakta läkare.

Inte tillräckligt Carbs

Många modefluga kostvanor kräver att du begränsa kolhydrater. Medan vissa kolhydrater är full av socker och har lite att inga näringsämnen, andra är viktiga för din energiproduktion och andra kroppsfunktioner. En kost som begränsar eller eliminerar kolhydrater kan orsaka huvudvärk, yrsel, svaghet, trötthet och mag upprörd. Om du utvecklar dessa symtom, särskilt om din yrsel åtföljs av synförändringar, kontakta läkare. Om du konsumerar färre än 20 gram kolhydrater per dag, kan du också utveckla ketos, vilket är en ansamling av ketoner i blodet som uppstår när kroppen bryter ner lagrat fett. Ketos kan orsaka illamående, huvudvärk och mental utmattning.

För mycket vatten

När bantning, kan du dricka mycket vatten i ett försök att hålla hungern borta eller rehydrera efter ansträngande träning. Vatten är nödvändigt för liv, men dricker för mycket och samtidigt begränsa dina kalorier kan orsaka negativa effekter. Särskilt om din kost är låg i protein och natrium, förbrukar en stor mängd vätska kan orsaka att sodiumnivåer att tömma, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas hyponatremi. Tecken på hyponatremi är illamående, kräkningar, yrsel, förvirring, trötthet, muskelspasmer och även medvetslöshet. Uppsök läkare om du upplever dessa, synstörningar eller andra symtom på hyponatremi.

ytterligare överväganden

Illamående och synstörningar kan vara ett tecken på ett underliggande hälsoproblem som är kopplad till din diet. Uppsök läkare om du upplever dessa symtom eller om du tror att din diet kan sakna vissa viktiga näringsämnen. Om du behöver hjälp med att utforma en diet som hjälper dig att nå dina hälsomål och samtidigt ge tillräckligt med näring, anser samråd med en legitimerad dietist.

Svettning, frossa, trötthet och amp; illamående Symptom

En kombination av svettningar, frossa, trötthet och illamående symptom kan signalera ett brett spektrum av medicinska tillstånd, från ett passerande virus till mer allvarliga, potentiellt livshotande sjukdomar. Kontakta din läkare om du upplever dessa symtom. Laboratorietester och andra diagnostiska verktyg kan precisera den bakomliggande orsaken. Om dessa symtom förvärras eller åtföljs av hög feber, andningssvårigheter eller bröstsmärta, söka akut läkarvård.

viral gastroenterit

Viral gastroenterit, vanligen kallad magsjuka, är en mycket smittsam tarmvirus och den näst vanligaste sjukdomen i USA, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Symtomen är illamående och kräkningar, buksmärta, trötthet, feber och frossa. En läkare diagnostiserar viral gastroenterit baserat på symtom och en fysisk undersökning. Eftersom virus inte kan botas med antibiotika, är inriktat behandling på att upprätthålla adekvat hydrering tills viruset har gjort sitt. Viruset sprids genom kontakt med förorenad mat eller ytor; frekvent ordentlig handtvätt kan hjälpa till att förhindra dess spridning.

Migrän

MedlinePlus förklarar att cirka 11 av 100 människor lider av migrän, en typ av svår bultande huvudvärk som orsakas av onormal hjärnaktivitet. Migrän visas normalt mellan åldrarna 10 och 46, och påverkar fler kvinnor än män. Symtomen varierar från person till person, men kan inkludera dimsyn, svettningar eller frossa, illamående, kräkningar, trötthet, smärta i nacke och känslighet för ljus eller ljud. Din läkare kan föreslå att hålla en dagbok med uppgifter om omständigheterna och miljön kring din migrän att identifiera potentiella triggers. Migrän kan behandlas med over-the-counter smärtstillande, men mer allvarliga fall kan kräva receptbelagda läkemedel.

Angina

Angina är en typ av bröstsmärta utlöses av minskat blodflöde till hjärtat, enligt MayoClinic.com. Stabil angina kännetecknas av ihållande smärta orsakas vanligen av fysisk ansträngning. Instabil angina, som kännetecknas av plötslig smärta eller en förändring i svårighetsgraden eller mönstret av stabil angina, kan signalera en nära förestående hjärtinfarkt. Tillsammans med bröstsmärtor, ytterligare symtom är illamående, trötthet, andfåddhet, svettning och yrsel. Söka akut läkarhjälp om du upplever angina för första gången eller om symptomen av tidigare diagnostiserad kärlkramp är allvarligare än vanligt.

Malaria

De Centers for Disease Control and Prevention förklarar att, även om malaria utrotades i början av 1950-talet i USA, i genomsnitt 1500 fall visas fortfarande i detta land varje år. Malaria är den femte vanligaste orsaken till dödsfall infektionssjukdomar i hela världen, och andra endast till HIV / AIDS i Afrika. Klassiska malariasteg börjar med en kall skede kännetecknas av frossa och skakningar. Det andra steget har illamående, kräkningar och feber. Under den tredje etappen, svettningar och trötthet råda tills kroppstemperaturen återgår till det normala. Men CDC konstaterar att denna specifika mönster är sällan sett och patienter är mer benägna att uppleva en rad symptom hela sjukdom.

Orsaker till Illamående & amp; Diarré

Översikt

Illamående, eller känslan av magen sjukdom, inklusive ett behov av att kräkas, kan ofta åtföljas av andra gastrointestinala symtom såsom diarré. Dessa två symptom är en relativt vanlig upplevelse för de flesta människor och är oftast mindre populärare som går iväg på egen hand inom en till tre dagar. Det finns dock vissa allvarliga orsaker till illamående och diarré, och om symptom uppstår ofta eller inte avta på egen hand, bör en läkare konsulteras.

Infektion

Så gott som alla har haft en upplevelse med maginfluensa, som också är känd som gastroenterit. Denna infektion i mag-tarmkanalen kan orsakas av bakterier eller virus. Några av de vanligaste sätten som gastroenterit är kontrakterade är genom kontakt med en smittad person eller genom intag förorenad mat eller vatten. De flesta människor återhämta sig snabbt från en släng av gastroenterit, men de med nedsatt immunförsvar, spädbarn och äldre kan utveckla en allvarlig infektion som kan vara dödligt. Förutom illamående och diarré, symptom på magsjuka inkluderar värk och frossa, låggradig feber, kräkningar, magkramper och huvudvärk. Om infektionen är virus, det finns ingen riktig behandling, men bakteriell magsjuka kan behandlas med antibiotika.

Migrän huvudvärk

Migrän är en viss typ av huvudvärk, och en hel del människor får dem. Enligt Healthsquare.com, uppskattas det att 17,6 procent av kvinnorna och mer än 5 procent av männen i USA lider med migrän varje år. Migrän vanligtvis endast ske på ena sidan av huvudet, vilket skiljer dem från andra typer av huvudvärk. Många drabbade beskriva deras huvudvärk smärta som dunkande i naturen. Många patienter upplever en aura som inträffar innan smärtan av huvudvärken sätter in. Denna aura kan innebära synstörningar och förändringar i medvetandet. Symtom på en sann migrän kan vara illamående, diarré och andra mage engagemang, irritabilitet, matbegär och ångest utöver smärtan.

Graviditet

De flesta kvinnor som blir gravida lider med illamående och kräkningar, även känd som "graviditetsillamående." Detta sker vanligtvis i ett tidigt skede eller den första trimestern av graviditeten. För vissa kvinnor blir diarré också ett problem. Enligt Womenshealthcaretopics.com, de vanligaste orsakerna till diarré under graviditeten inkluderar laktosintolerans, kost och hormonella förändringar eller nya känslighet för livsmedel. Även illamående kan pågå i veckor eller månader, är diarré under graviditeten vanligtvis kortlivade, men om det blir allvarliga, bör en läkare konsulteras.

Appendicit

Akut blindtarmsinflammation är inflammation i appendix, en liten påse som ligger i början av tjocktarmen. Denna påse kan bli infekterade och inflammerade och är en av de främsta orsakerna till bukoperation i USA, enligt MedlinePlus. Symtom på denna infektion buksmärtor, särskilt på höger sida, illamående, kräkningar, diarré, frossa, feber och aptitlöshet.

Vad gör du dricker när du har illamående?

Sjuka känslan man får när din mage är upprörd kan stoppa en bra tid just i dess spår. Flera saker kan orsaka problemet: matförgiftning, infektioner, åksjuka, graviditet, hjärnskakningar eller till och med allvarliga medicinska tillstånd som hjärntumörer eller cancer. Oavsett orsaken, du vill må bättre snabbt. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att smutta vissa vätskor.

Bakpulver

Det kan låta oattraktiv, men dricka bakpulver upplöst i vatten är ett hem botemedel känt för att lugna upprörda magar. Blanda en halv tesked i 4-oz av vatten, blanda tills helt upplöst, och drick långsamt. Kontrollera med din läkare innan du använder denna antacida åtgärd i fall du har högt natrium- eller bör undvika bakpulver för andra medicinska skäl.

Ingefära

Dricka ginger ale eller ingefära te kombinerar magen lugnande förmåga smuttar vätskor med lugnande effekterna av ingefära. Ingefära, enligt University of Maryland Medical Center, vanligen rekommenderas av sjukvårdspersonal för att minska illamående symptom relaterade till åksjuka, cellgiftsbehandling och graviditetsillamående. Ingefära betraktas som en ört så bör det tas med måtta. Höga doser kan leda till halsbränna eller diarré. Om du har gallsten, undvik ingefära.

Örtte

Andra te förutom ingefära kan också bidra till att minska symtomen på illamående. Prova hala alm, röda hallon, mattram, berberis, kattmynta, alfalfa, kamomill, mynta eller lakrits te, beroende på vad du föredrar. Dessutom, om din illamående är ett resultat av att dricka för mycket alkohol, lägga honung till te kan minska symtomen. Honung är tänkt att påskynda lever alkohol oxidation, enligt Fördelar med honung hemsida, som ska påskynda baksmälla återhämtning.

Soda

När en iskall drink låter mer lugnande rekommenderar London Health Sciences Centre små klunkar av flata, koffeinfria läsk. Huskurer och Naturliga botemedel hemsida, dock tyder på att karbonatisering kan irritera mage eller tarm hos vissa personer, men små mängder bör vara mer användbar än skadligt.

Andra drycker och tips

Dricka saft föreslås av American Association Graviditet att lindra illamående som orsakas av graviditetsillamående. Föreningen rekommenderar också dricka små mängder vätska under hela dagen och 30 minuter före måltid, men inte medan du äter. Dricka drycker långsamt och utan att blanda varma och kalla rätter, säger Cleveland Clinic. Tydliga, låg salthalt soppor är ett annat alternativ som är vetegroddar blandas i vatten. Håll utkik efter tecken på uttorkning och söka läkarvård om symptomen är kräkningar och varar mer än 24 timmar.

Levonorgestrel innehåller progestin och är den viktigaste ingrediensen i ett antal muntliga minipiller och intrauterin (spiral) preventivmedel. Både tabletter och IUD arbete för att undertrycka ägglossning, innehåller ingen östrogen och har oftast en lägre dos av progestin. Mild illamående kan vara en bieffekt. Men när den kombineras med ett östrogen, såsom etinylöstradiol, som i vissa preventivmedel, levonorgestrel relaterad illamående kan bli allvarliga.

Levonorgestrel och illamående

Illamående är en av många möjliga biverkningar av Levonorgestrel när det är den aktiva ingrediensen i en progestin-baserade 21-dagarscykel p-piller, spiral eller akut p-piller.

Preventivmedel som kombinerar Levonorgestrel med etinylöstradiol producera mer biverkningar relaterade till illamående och gastrointestinal distress eftersom Ethinyl innehåller en syntetiskt östrogen, som kroppen kan ha svårt att tolerera. Biverkningar av denna kombination inkluderar: magkramper, uppblåsthet, illamående och kräkningar.

Av Label Användning av levonorgestrel och Ethinyl

Off label användning av denna läkemedelskombination inkluderar behandling menorragi, endometrios smärta, endometriehyperplasi, sekundär amenorré, dysmenorré och dysfunktionell uterin blödning. Eftersom illamående kan vara en betydande bieffekt av många av dessa tillstånd, behandling levonorgestrel relaterad illamående också behandlar illamående som orsakas av sjukdomen.

utgångs Levonorgestrel

Du kan uppleva illamående när du börjar att ta Levonorgestrel. Det går oftast bort inom några dagar till en månad. Om illamående blir svår och / eller inte försvinner, kontakta din läkare, som kan sätta dig på en lägre dos av levonorgestrel, eller på en progestin-bara p-piller. Han kan också rekommendera en annan preventivmetod såsom kondom eller ett membran.

Tar Levonorgestrel på natten

Levonorgestrel litteratur och din läkare båda rekommenderar att du tar p-piller vid samma tidpunkt varje dag. Illamående är mindre troligt om du tar Levonorgestrel en halvtimme efter middagen, eller med ett mellanmål strax före sänggåendet. Ingefära te och vanligt soda kex är ett mellanmål som kan hjälpa till att förhindra illamående.

Tar Levonorgestrel i morgon

Om du tar Levonorgestrel på morgonen, är det mer sannolikt att uppleva illamående, särskilt om du hoppar över frukosten, men du kan känna illamående på morgonen, även om du tar p-piller på natten. Förändringar i din frukostmeny kan hjälpa, i båda fallen. Istället för kaffe, har pepparmintste, vanligt toast med en liten mängd av gelé (inget smör) och en mjuk-kokt ägg. Om du måste ha spannmål, använda sojamjölk, som är lättare att smälta än vanlig mjölk. Har inte grapefrukt, eftersom det kan öka både levonorgestrel och etinylestradiol koncentrationer i kroppen och öka illamående.

Behandla illamående under dagen

Bär en liten flaska olja av pepparmint med dig. Om du känner dig illamående, tillsätt några droppar till ett glas vatten och drick långsamt. Godispepparmint arbetar också, så länge som de innehåller verkliga olja av pepparmint. Soda kex och ginger-ale också hjälpa - bakpulver i kex hjälper till att avlägsna överskott av syra i magen, vilket bidrar till illamående. Till lunch och middag, hålla sig borta från fet, fet, högt kryddad mat och äta lätt. I stället för tre stora måltider, har mindre måltider under dagen, speciellt när du börjar känna illamående.

läkemedels~~POS=TRUNC

Läkemedel som kan interagera med Levonorgestrel och orsaka illamående och allvarliga biverkningar inkluderar: insulin, blodförtunnande medel såsom Waran eller aspirin terapi, och steroider såsom prednison, dexametason (Decadron), Nasonex och Advair. Grapefruktjuice kan öka levonorgestrel och etinylöstradiol koncentrationer i kroppen och frukt syra kan öka illamående. Undvik örter som har naturliga östrogener, såsom donquai och silverax. Extra östrogen kan bidra till illamående.

Hjälp för illamående med influensa

Influensa orsakas av ett virus som skapar en konstellation av symptom från svaghet till värk och smärta i kroppen och huvudet, och åtföljs ofta av illamående som ibland leder till kräkningar. Antibiotika är inte effektiva mot en viral influensa, och förutom att vänta ut det, det finns olika alternativa och hem behandlingar som bidrar till att minska symtomen, stävja illamående och hjälpa dig att må bättre.

Steg 1

Låt din mage och tarmar att vila genom att äta något, men dricker klara vätskor långsamt. Kalla drycker är i allmänhet tolereras bättre när du är illamående.

Steg 2

Dricka vätska för att ersätta förlorade mineraler och elektrolyter och för att minska illamående, som Gatorade eller Powerade, föreslår University of Michigan Health System. Prova platta, icke-dietsodas som ginger ale eller en cola utan koffein. Socker bidrar till att lösa magen. Köpa ett märke av ginger ale som har verklig ingefära som en av ingredienserna. Klar juice eller buljong kan också vara till hjälp för att minska illamående.

steg 3

Dricka ingefära te. Riv en en-tums bit ingefära i en kopp med kokande vatten och låt det brant i 10 till 15 minuter. Sila av massan och lägga en sked honung och dricka för att lindra illamående, föreslår Jethro Kloss i sin växtbaserade bok, "Tillbaka till Eden".

steg 4

Drick en kopp pepparmintste att slappna av magmusklerna och lindra illamående och kräkningar. Pepparmint lugnar också tarmarna.

steg 5

Gör en te från krossad ingefära och vitlök för att minska illamående och kräkningar och lugna tarmen. Krossa en-tums bit ingefära och två vitlöksklyftor. Lägga till två koppar kokande vatten och låt det branta. Ta bort massa och smutta på te hela dagen. Lägg lite honung att söta och ytterligare lugna magen. Ingefära är en naturlig anti-illamående ört och vitlök är packad med näringsämnen för att bekämpa influensa för att hjälpa dig att få bättre snabbare.

steg 6

Äta soda kex eller rostat bröd för att lindra symptom av illamående. Om du känner dig bättre efter dessa livsmedel lägga vanligt nudlar med lite smör. Håll lite mat i magen om du kan fortsätta att hjälpa till att minska illamående.

steg 7

Undvika att kombinera varma och kalla livsmedel och drycker, föreslår Cleveland Clinic. Ät små måltider som huvudsakligen består av mjuk mat. Börja med Jello eller andra gelatinliknande livsmedel, puddingar och soppor.

steg 8

Ta homeopatiska medel för att minska illamående och magen influensaliknande symtom, rekommenderar "Alla guide till homeopatiska läkemedel." Fosfor är användbar för behandling av illamående när du dricker en kall drink och sedan kräkas efter den värms upp i magen. Arsenicum kan användas om det är kräkningar och diarré med brännande smärta i magen som känns bättre när du dricker en varm dryck.

varningar

 • Den information som erbjuds här är för utbildningsändamål och är inte avsedd att ersätta medicinsk rådgivning

tips

 • Prova suger på lakrits pastiller för att lösa din mage. De är mycket lugnande. Lakrits höjer blodtrycket, så om du har högt blodtryck försiktig.

Saker du behöver

 • klara vätskor
 • ginger ale
 • kakao cola
 • Ingefära
 • Vitlök
 • pepparmintste
 • arsenicum
 • Fosfor

Hur kan man förhindra Känsla Illamående medan simning


Om du upplever illamående när du simmar, kan det hindra din träning och därmed minska fitness fördelar du kan få från denna effektiv form av konditionsträning. Det hindrar också din förmåga att konkurrera enligt din fulla potential. Det kan dock vara enkla saker du kan göra för att lindra tillståndet.

Instruktioner

1 Besök din lokala allmänläkare och förklara dina symptom. Ett underliggande hjärtproblem eller onormalt blodtryck kan orsaka illamående när du anstränger dig. Har läkaren kontrollera ditt blodtryck och vilopuls att utesluta en redan existerande medicinska tillstånd.

2 Använd skyddsglasögon som passar dig. Goggles förbättra din syn under vattnet, vilket kan förhindra hjälp åksjuka när du simmar. Däremot kan deras kompression leda till simmare huvudvärk eller supraorbital neuralgi, som kan orsaka lokal huvudet smärta och illamående. Förhindra detta genom att välja glasögon som har mjukt gummi med ett mindre område av tätning runt ögonen, som föreslagits av John C. O'Brien, Jr, MD från Baylor University Medical Center. Justera glasögon ibland för att förhindra tryck trauma.

3 Undvik plötsliga förändringar i din kroppsställning och snabba huvudrörelser. Dessa förändringar kan orsaka yrsel, vilket kan leda till illamående hos vissa personer. Begränsa din simning till stilar som kräver minsta huvudrörelse som fjärilen.

4 Vila bra mellan simning eller träningspass. Simning alltför ofta med en brist på vila i mellan sessioner kan leda till ansträngningsutlöst illamående. Ha ett mellanmål med en proteinkälla innan du simma för att hålla blodsockernivån upp medan du simma.

Tips

 • Undvik att vistas i en bastu eller spa mer än tio minuter innan du simma. Central Michigan University varnar för att det kan orsaka illamående, yrsel och svimning.
 • Drick vatten regelbundet före och efter att du simma. Du kan inte dricka tillräckligt med vatten om du har illamående, enligt Medline Plus. Håll en flaska vatten på kanten av poolen och ta klunkar regelbundet mellan varv.
 • Simma i varmt vatten eller en varm miljö kan leda till värmeslag och påskynda uttorkning. Simma inomhus när det är varmt eller hålla simning session kort - inte mer än en halvtimme.
Mögel allergier & amp; Illamående

När du hittar en tillväxt av mögel överallt i huset, och du lider av allergier eller astma, måste du få angrepp städas upp så att du och andra familjemedlemmar inte blir allvarligt sjuk. Om du har haft en allvarlig vattenläcka eller översvämning i ditt hem och det är inte behandlas på rätt sätt, kan du avsluta med en allvarlig mögel angrepp som kommer i kontakt med väggar och bakom kakel.

mögel allergier

Mögel kan påverka dig mer än det gör någon som inte lider av allergier. Du kan uppleva symptom från luftvägarna, irriterade ögon och hud utslag om du utsätts för mögel. De som lider av astma kan hitta sina symptom förvärrades. Om du utsätts för höga halter av vissa mögel som producerar mykotoxiner, upplever du starkare symptom, bland annat huvudvärk, trötthet - och illamående, uppger Washington State Department of Health.

om mykotoxiner

Mykotoxiner produceras av jäst, svamp och mögel. Dessa kemikalier är giftiga och kan orsaka allvarliga hälsoförhållanden i de utsatta, om exponeringsnivån är tillräckligt hög.
När förhållandena är fuktiga nog, mykotoxiner reproducera och bildar kolonier. När nivåerna är höga nog, kan dessa sporer göra dig sjuk. Om du tror att dina symptom är relaterade till mögel angrepp, speciellt om du upplever ögat och andningsproblem, illamående, huvudvärk eller trötthet, kontakta din läkare.

finna Mold

Leta efter några svarta speck kluster eller thready vita tillväxt i delar av huset där fukt kan ansamlas, såsom din källare, kök eller badrum. Andra områden i ditt hem där mögel kan kolonisera inkluderar sovrum garderober, bakom sovrumsmöbler, i tvättstugor och insidan ytterväggar där kalla sipprar in. Sniffar försiktigt. Om du luktar unken lukt är en indikator på att du kan ha en mögel problem. Om du har mögel i ditt hem, kan du inte se det; det kan vara dold bakom kakel, växer på gips. Om du har stora områden av mögeltillväxt, du lider av allergier och upplever illamående, ringa en professionell att rengöra formangrepp.

Adressemögeltillväxt

Så snart du hittar mögel som växer i ditt hus, reparation vattenläckage. Öka luftflödet i ditt hus med öppna fönster eller fläktar. Rengör och ta bort våt mattor, sängkläder, kläder och stoppade möbler. Inspektera fönster och leta efter vattendroppar och eventuell kondens. Torka upp dem regelbundet så mögel inte kommer att börja växa. Flytta oskadade möbler till en annan plats i hemmet, kasta föremål som blivit mögligt i en plast soppåse och binder upp i påsen. Ta soppåsar utanför och kasta dem i dina sopor vagn omedelbart. Använd vatten och rengöringsmedel och tvätta alla områden som har mögeltillväxt, låt dessa ares torka. Blanda en lösning av en liter vatten till 1/4 kopp klorblekning. Torka de nu rengjorda ytan med lösningen, vänta 20 minuter och tvätta en gång. Vänta ytterligare 20 minuter, sedan tvätta områden med en tvättlösning innehållande vatten och borat. Skölj inte.