XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

pasela cykeldäck

Tillförlitliga Cykeldäcktrycksmätare

Däck mätare är viktiga tillbehörsutrustning. Under pumpade däck cykel bära felaktigt eller snabbare. Svulstiga cykeldäck kan bli instabil under vissa förutsättningar. Med hjälp av en tryckmätare att korrekt blåsa cykeldäck säkerställer prestanda och förlänger livslängden på däcken. Tillförlitliga cykel däck mätare oftast definieras av kvaliteten på tillverkningen. Däcktrycksmätare finns i dussintals modeller, men alla överensstämmer med en av fyra typer.

Ficka

Pocket mätare ofta kallas tjänste mätare, stick mätare eller penna mätare. Bilden av ett däck butikschef med sin trogna mätare klippt till en skjortfickan kommer att tänka på för många. Pro-Line ger ett urval av fickmätare för cykeldäck som är tillgängliga genom ett flertal leverantörer. Pocket mätare fungerar genom att trycka på huvudet på däckventilspindeln. Däcktryck tvingar numrerade kalibrator stick från den motsatta änden av mätaren. Avläsningen sker där staven i linje med ändan av mätaren. Annat än verkan av kalibrator stick, pocket mätare har inga rörliga delar.

Ringa

Mätklockorna har en nål som ger däcktrycksavläsningar i pounds per kvadrattum. Typiska stilar inkluderar en styv montering vid basen av ratten höljet. En annan populär stil har en kort längd av flex-slang med en passande att klipp till däckventilskaftet. Sears tillverkar Accu-Gage med en övertrycks som tillåter tekniker för att tömma däcken till rekommenderat tryck. Denna metod används ofta vid sittslanglösa och slangdäck säkert på fälgen innan ordentlig inflation.

Digital

Digital däck mätare fungerar på ungefär samma sätt som vanliga mätare. Genom att trycka på ventilen montering på däckventilskaftet ger en LED läsa i PSI. Vissa tillverkare kan skryta med en livstid batteri. Andra digitala mätare kräver ersättningsbatterier. Konsumenterna betygsätta Accutire digital med toppbetyg. Roadgear digitala däck mätare säljs med väskor som hindrar fukt från att påverka den digitala lufttrycksmätare. Klippning ärendet till ett bälte eller i en ficka ger cyklister med bekväm tillgång till mätaren under åkattraktioner. Produktjämförelser visar att de flesta liknande prissatta digitala däck mätare skryta med en liknande grad av tillförlitlighet.

uppblåsnings

I enlighet med terminologin, uppblåsnings däck mätare ger PSI avläsningar som däcket blåses upp. Typiska gasgeneratorer mätare har en kort längd av slang med en ventil montering. Mätaren manövreras genom nedtryckning en tumme hävarm på kroppen av enheten. De flesta cykelaffärer använder gasgeneratorer mätare med en luftkompressor. Bärbara gasgeneratorer för cykling på avlägsna platser har en luftflaska som rymmer ett förråd av komprimerad luft.

Flera tillverkare erbjuder modeller som har en urtavla eller digital mätare som ger kontinuerliga mätningar under inflationen. Mundial producerar kommersiella gasgeneratorer mätare i vilken stil som används i många cykel- och biltävlingar butiker. Namnet Mundial är synonymt med top-line racing tillbehör som finns i gropar och garage runt om i världen.

Hur Blås Road cykeldäck


Däck ger en kombination av dragning och stötdämpning. En brist på lufttryck, därför, äventyrar inte bara däckets förmåga att utföra, men kan också sätta cyklisten i riskzonen. Varje väg cykel däck innehåller en rekommenderade lufttrycket. En ventil - en del av däckets inre röret - tillåter luft att pumpas in i däcket.

Instruktioner

1 Lokalisera vägen cykeln däckets ventil, står upprätt längs den inre diametern av hjulringen. Ta av locket från ventilen.

2 Bestäm vilken typ av ventil framför dig. Landsvägscyklar innehåller antingen en Presta eller Schrader ventil. Den Presta ventil har en gängad knopp vid spetsen. Schraderventilen har ingen sådan ratten.

3 Skruva loss Presta ventilratten tills det tar stopp. En Schrader-ventil kräver inte detta steg.

4 Trä räfflade änden av ventiladaptern på Presta ventil. En Schrader-ventil kräver inte detta steg.

5 Låsa pumphuvudet på ventilen. Titta längs sidan av däcket för att lokalisera den rekommenderade däcktrycket. Detta kommer att skrivas ut antingen på däcksidan eller gjuten in i sidan av däckstommen.

6 Pumpa vägen cykel däck till åtminstone den lägsta rekommenderade däcktrycket.

7 Ta bort pumphuvudet från ventilen. För Presta ventiler, ta bort adaptern och skruva vredet ned vid änden av ventilen för att täta ventilen.

8 Ersätta ventilhatten.

Tips

  • Kontrollera väg cykeldäck efter varje körning. Ta bort eventuellt skräp som inkom i däckets slitbana, med hjälp av antingen en pincett eller punkten för en stjärnskruvmejsel.

Specialized cykeldator Instruktioner


Cykeldatorer är ett underbart sätt att ta din cykelupplevelse till nästa nivå. Genom att visa din nuvarande, genomsnittlig och toppfart, bland annat standard och valbara värden, kan du bättre bedöma din kondition och framsteg som en cyklist. En specialiserad Cykeldator är en solid val för nybörjare och erfarna cyklister. Det är enkelt att installera och lätt att använda i samband med dina turer.

Datormonterad installation

Ta din cykel stäv mössa för att installera styrröret fäste som kommer att hålla din Specialized Cykeldator. Placera styrröret montera ringen på toppen av din stam och ersätta stammen locket och se till att datorn Fästet parallellt med din stam.

Speed ​​Sensor Installation

Avgöra om du har en trådbunden eller trådlös Specialized Cykeldator. För både trådbundna och trådlösa uppställningar, löst fast hastighetssensorn till vänster eller höger gaffel blad av cykeln. Lokalisera sensorn så nära toppen av gaffeln som möjligt med hjälp av gummi sensorns monteringsdyna. Vara säker på att locket på batteriluckan pekar mot marken.

Löst installera sensorn magneten på en eker på framhjulet så att magneten ställer upp med linjen på den nedre kanten av sensorn. Dessa två delar måste kommunicera för att producera datordata, så att de måste uppradade och icke mer än 2 mm från varandra.

När linje, dra hastighetssensorn till gaffeln och magneten på ekern.

För trådbundna installationer, mata tråden längs gaffeln och linda överskott tråd runt bromskablar tills tråden når tidigare installerad dator montera. Använd eltejp - inte zip ties - för att säkra kabeln på plats.

Programmering datorn

Tryck och håll "PREV" för att börja programmera din Specialized Cykeldator. Programmera tiden först. Tryck på "NEXT" för att välja en 12- eller 24-timmarsformat. Tryck på "PREV" för att välja inställning. Genom att trycka på "NÄSTA" kommer att bläddra igenom alternativen och trycka på "PREV" väljer en inställning hela tiden. Ställ in timme och sedan minuterna. Tryck på "PREV" för att acceptera och gå vidare till den inställning som låter dig välja hjulstorleken. För sensorerna kommunicera ordentligt med datorn, måste känna hjulstorleken. Detta är ett mycket viktigt steg.

Titta på sidoväggen av yttercykeldäck. Storleken på dina däck är tryckt på däcksidan. Det kommer att vara ett nummer följt av ett "X" -tecken följt av ett annat nummer. Till exempel, är en vanlig mountainbike däckdimension "26 x 1,95" medan en gemensam väg cykel däckdimension är "700 x 23." Specialiserade Cykel datorer levereras med en förprogrammerad lista med 14 storlekar. Bläddra igenom listan genom att trycka på "Nästa" för att hitta din. Om du tycker att det är genom att trycka på "PREV" väljer.

De förprogrammerade storlekar i datorn utgör den stora majoriteten av möjliga däckstorlekar. Om storleken inte är listad, måste du räkna ut den exakta omkretsen av hjul manuellt.

Hitta en öppen plan yta. Gör en markering på däck och golvet i den exakta platsen där de möts. Rulla cykeln framåt ett helt hjulvarv. Gör en markering på golvet där det revolution är klar. Mät avståndet från första märket till det andra märket i millimeter och föra in det i din Specialized Cykeldator.

Använd "NÄSTA" och "PREV" knappar som nämnts för att bläddra till "manuellt ställa hjulstorlek" och ange ditt värde.

Fortsätt genom installationsprocessen för att ställa in vägmätaren. Välj önskad värde mellan mph och kilometer i timmen. Efter avslutad denna inställning är datorn klar att använda.

Ytterligare Anteckningar och tips

Om du vid något tillfälle vill återställa Specialized Cykeldator, tryck och håll "PREV" och "Nästa" knapparna samtidigt. Detta kommer att återställa alla värden till noll.

Regelbundet kontrollera din hastighetssensor och magnet för att vara säker på att de är säkra. Under normala ridning, kan de lossna. Detta är normalt, men de måste vara säkra och i linje för din dator för att producera korrekta uppgifter.

Hur man återanvänder Cykeldäck


Medan cyklar är mer miljövänliga än bilar, kan cyklister inte alltid vet vad de ska göra med gummidäck eller slangar när de inte längre är lämpliga för ridning. Men vissa organisationer accepterar däck för återvinning i gummimattor för användning i vikt rum eller hästboxar.

Instruktioner

Återvinning

1 Kontakta återförsäljare med däck eller fordons centra som Costco. Avdelningen kan ge dig särskilda anvisningar rörande spar- platser och avgifter.

2 Lämna in din cykel däck till en återvinningsstation i din kommun om det finns några. Lokalisera återvinningscentraler genom att söka på nätet eller i telefonboken.

3 Återvinn din cykeldäck hos återförsäljare cykel. Var noga med att kontakta återförsäljaren för att verifiera att de accepterar däck för återvinning och att schemalägga en återvinnings tid om det behövs.

Cykeldäck Tube storlek konvertering

Om du befinner dig i en cykelaffär vill ersätta din cykel däck rör, lämna din miniräknare hemma. Helt enkelt konvertera millimeter till inches eller vice versa kommer inte påskynda ditt köp får du tillbaka på vägen eller göra något för att förklara varför cykeldäck dimensionering är så motsägande. Av praktiska skäl, är en diskussion om däck rör dimensionering faktiskt en diskussion om däck dimensionering, eftersom rören är märkta med beteckningen av däcket de är tänkta att passa.

Frön av ett lapptäcke System

När det finns kvantifierbara matematiska relationer, såsom bredd diameter och fälg ett cykelhjul är, skulle det vara meningsfullt att använda en standarduppsättning av beteckningar för att beskriva dem. Tyvärr, för cykel första 100 år av historia, som inte varit fallet. Den franska inrättas ett system för notation, den engelska hånade och amerikaner kunde inte riktigt avgöra om bråk eller decimal notation var mer användarvänliga. Resultatet blev ett lapptäcke system däck slang dimensionering och konvertera mellan dem var i bästa fall besvärlig och i värsta fall omöjligt.

Det diagram som förklarar saker

Den European Tyre and Rim Technical Organisation i samband med Internationella standardiseringsorganisationen utvecklat ett enhetligt system för notation. Att konvertera däck rörstorlekar från en notation till en annan, är det nödvändigt att använda tabellen som publicerats av ISO tillgängliga vid varje ansedd cykelaffär. Standarden heter ISO 5775, och om din butik inte har diagrammet tillgängliga, är det publiceras på webbplatserna för ISO och ETRTO.

Tolka statistiken

Däckdimensioner, och i förlängningen rätt rören för att gå i dem, betecknas med två siffror. Den första hänvisar till den omkrets eller hjulets diameter, medan den andra grovt, men inte perfekt, konstaterar bredden. Till exempel, en amerikansk cykel markerad med siffrorna 28 X 1 3/4 beskriver ett däck som är 28 inches i omkrets och 1 3/4 inches i bredd. En fransk notation som är liknande men inte riktigt lika, ges i millimeter, är 700C, där "C" indikerar ett acceptabelt område av bredder. ISO-standarden notation för ett sådant däck är något variabel, med tanke på att flera bredder är lämpliga för en sådan kant, men de varierar från 30 till 622 till 42 till 622, där den första siffran anger bredden i millimeter och den andra siffran anger omkretsen i millimeter.

Olika mätpunkter

Redan ett system som ibland används omkrets och används ibland diameter var i behov av vissa allvarliga omarbetas, men förvirringen var bara ett problem som plågar branschen. Först olika företag eller länder mätte hjulet på olika platser. Några valde den yttre omkretsen av däcket medan andra mätt vulstsätet omkretsen, den punkt vid vilken däckets kant kommer i kontakt med fälgen. För det andra, amerikanska däck med fraktionerad notation är inte utbytbara med däcken med decimal notation, även om siffrorna är matematiskt lika. ISO / ETRTO försökt att ändra på det, men det är svårt att omvandla åtgärder för äldre däck kvar.

Hur man Pump en professionell Road cykeldäck


Professionella väg cykeldäck är utformade för att vara snabbare, lättare och mer hållbara än billigare däck. Dessa däck använder en typ av ventil som kallas en "Presta" ventil. Liknande däcken själva, Presta ventiler är lätta och smala, och kräver användning av ett kompatibelt pumphuvudet. Om pumphuvudet inte passar säkert på Presta ventil, är pumptrycket sannolikt avsedd för användning med större, ventiler Schrader-stil. I detta fall kommer en ventiladapter Schrader-till-Presta behöver användas.

Instruktioner

1 Skruva och ta bort den svarta plastlocket från ventilen. Tillbaka ut muttern på spetsen av ventilen.

2 Skruva ventiladaptern Schrader till Presta på huvudet av ventilen tills det sitter ordentligt.

3 Tryck på huvudet av pumpen på ventilen, och låsa pumphuvudet på plats.

4 Kontrollera sidovägg av vägen cykel däck för det rekommenderade däcktrycket. Trycket kommer att listas i PSI - pounds per kvadrattum.

5 Pumpa upp däcket nära rekommenderat däcktryck. Däcktrycksmätare på pumpen visar aktuellt tryck.

6 Lås och ta bort pumphuvudet från ventilen. Trä muttern tillbaka ner på ventilen, tätning av ventilen. Byt ut den svarta plastlocket.

Hur länge ska Road cykeldäck Senaste?

Körförhållanden är en avgörande faktor för däckets livslängd.

Tusentals Miles

Om du rida i torra förhållanden på väl belagda vägar på landsbygden, kan cykeldäck pågå en mycket lång tid. Framdäck kan pågå mer än dubbelt så länge som bakdäcken, eftersom de har mindre vikt på dem. Att hålla dem väl uppblåst och ren kommer att öka sin livslängd.

En enda Ride

Ridning i stadsområden, med tippfyllda gator och massor av gatan skräp kan vara mycket svårt på dina däck. Det tar bara ett bra snedstreck att sätta ett däck ur drift. Ridning i regn eller på våta gator ökar mängden glas och sten som dina däck plocka upp, kraftigt förkorta deras livslängd.

Slutsats

Ett däck varar normalt mellan 1000 och 2000 miles. Körförhållanden och däckmaterial är de två viktigaste variablerna i hur länge ett däck kommer att pågå. Om ett däck har rivits eller punkteras hela vägen igenom, är det dags att byta ut den.

Hur man lägger Luft i min väg cykeldäck


Korrekt inflation däck är avgörande för rolig och säker väg cykling. Lågt däcktryck sätter mer yta i kontakt med vägen, tvingar dig att trampa hårdare. Lågt tryck minskar däckets förmåga att absorbera stötar, vilket leder till en grövre attraktionen och större sannolikhet för en nypa platt. Sidovägg slitage ökar också som däck tryckfall, öka risken för en katastrofal punktering. Tack och lov, tillsätta luft till väg cykeldäck är en snabb och enkel process du kan utföra i början av varje körning.

Instruktioner

1 Ta bort ventilkåpan. Skruva av svart gummi lock som sitter i slutet av rörets ventilspindeln.

2 Skruva ventilen och fäst pumphuvudet spaken. De allra flesta av väg cyklar däckrören har ventiler kallas Presta ventiler. De är smalare och utformad för att hålla större mängder av tryck än Schrader ventiler, typ oftast ses på mountainbikes. Att pumpa in luft i ett rör med en Presta ventil, försiktigt vrida ventilen till vänster ett par gånger för att skruva det. Härnäst ge en lätt kran till änden av ventilen för att bryta förseglingen inuti. Slutligen, med ventilskaftet placeras så nära marken som möjligt, fästa huvudet på dina däck pump till ventilen. Se till att pumphuvudet spaken pekar nedåt, inte rakt ut.

3 Pumpa luft i däcket röret. Med pumphuvudet sitter fast ordentligt på ventilen, låsa pumpen på plats genom att vrida spaken så att den pekar rakt ut. Du ska känna pumphuvudet ta ventilen något. När detta händer, börja pumpa luft i däcket röret. Luften strömmar in i däcket lätt i början, men du kommer att behöva pumpa med mer ansträngning som trycket byggs. Fortsätt pumpa tills däcktrycket uppfyller eller något överskrider gränsen publiceras på sidan av dina däck.

4 Ta bort pumphuvudet. Vänd pumphuvudet spaken för att frigöra den från ventilen, sedan ta bort huvudet försiktigt för att undvika att bryta upp den bräckliga änden av Presta ventil. Lite luft kommer undan under detta steg. Frisläppandet av luft är normalt; Det är anledningen till att du pumpade något mer luft än nödvändigt i ditt rör i föregående steg.

5 Skruva ventilen stängd och sätt tillbaka ventilkåpan. Dra åt Presta ventil med några mjuka svängar åt höger, att se till att inte dra den. Byt ut gummiproppen du tog bort i steg 1 för att hålla ventilen fri från smuts och väg skräp.Plan väg-cykeldäck kan repareras i fält med en punktering reparationskit och lite tålamod. Du kan identifiera en punktering utan att titta genom en förändring i hanteringsegenskaper - cykeln kommer väja när man svänger. Fastställande av en plan väg-cykeldäck handlar om att hitta en säker plats för att utföra arbetet, få hjulet och däcket av cykeln; identifiering av hålet; reparera hål; och sedan sätta allt ihop igen.

Instruktioner

1 Hitta en säker och bekväm plats för att utföra arbetet. Leta efter skugga ur trafikflödet - en bänk är bra. Vänd cykeln över och vila den på dess styre och säten. Om du har redskap såsom ljus eller en GPS, ta bort dem först.

2 Ta bort hjulet. Håll quick release arm och skruva muttern på den andra sidan med fingrarna. Töm däcket av luft. Beroende på vilken typ av ventil du har, skruva ventilen eller tryck i mittstiftet med ett föremål. Tryck kanterna av däcket till mitten av fälgen. Detta kommer att göra det lättare att få däcket utanför. Utnyttja däcket från fälgen med två däck strykjärn. Däcket ska dyka från fälgen. Ta bort slangen.

3 Pumpa slangen med luft och håller röret till örat, identifiera hålet genom att lyssna för väsande ljud av luft. Släpp all luft.

4 Rugga det område där hålet med sandpapper. Detta kommer att göra en nyckel. Lägg ett tunt lager av vulkaniserande lösning på området och låt det torka i 10 minuter. Det är där bänken kommer in.

5 Kör fingrarna genom insidan av däcket för att identifiera eventuella rester som orsakade punkteringen. Ta bort allt du hittar.

6 Lossnar ett plåster och placera den över hålet. Obligationen kommer att ske omedelbart. Byt ut innerslangen, byt däck och pumpa.

Hur fungerar en trådlös cykeldator fungerar?


Cykeldatorer finns i två stilar-med trådar eller utan. Med en trådlös cykeldator, undvika dig besväret med snörning datorns kablar från cykelns gaffel runt bromskablar till datorns bildskärm, som i allmänhet är monterad på eller i närheten av styret. Båda typerna av datorer fungerar på exakt samma sätt, utom trådlösa modeller är lite mer sofistikerade och dyra.

Fungera

Alla cykeldatorer mäta ride statistik, inklusive tillryggalagd sträcka, reser hastighet, medelhastighet och toppfart. De flesta cykeldatorer fungerar som en bil hastighetsmätare, så att du kan växla mellan "resa en", "resa 2" och din totala antalet. Både trådbundna och trådlösa cykeldatorer består av en sensor, oftast knutna till framhjulet gaffel och den faktiska dator monterad framför dig. Trådlösa datorer använder en sändare för att skicka information från sensorn till datorn.

Hjulstorlek Överväganden

Sensorn fästs på gaffeln kommunicerar med en magnet du skruva på en av de främre hjul ekrar. Dessa två faktorer får inte vara mer än ett par inches isär för att ge korrekta avläsningar. För datorn att visa exakt statistik, måste det veta omkretsen av hjulet. De flesta datorer kan du hitta storleken på ditt däck på däcksidan, matcha det upp till lämplig kod i datorns bruksanvisning och mata in det i datorn.

Avancerade funktioner

Trådlösa cykeldatorer sträcker sig från grundläggande till avancerade modeller som används av professionella åkare. Professionell kvalitet datorer mäter ofta avancerade statistik, såsom kadens-cykeln versionen av varv per minut (rpm) -och din uteffekt, mätt i watt. Kabelanslutna datorer kan erbjuda samma funktioner.

Praktisk applikation

Med hjälp av en trådlös dator för att bestämma hastigheten har praktiska aspekter. Till exempel, Harvard Medical School har gjort gällande att en 155 pund cyklist rider på över 20 km / h under 30 minuter bränner 614 kalorier. Om du försöker gå ner i vikt, en trådlös (eller trådbunden) dator håller dig ärlig och gör det lättare att uppnå dina träningsmål.

överväganden

Överväga dina behov när man beslutar att köpa en enkel eller sofistikerad trådlös dator. Om du pendlar med cykel, vissa datorer berätta hur långt eller hur länge du måste gå tills du når ditt mål. Andra införliva GPS. Detta är användbart om du inte gillar att gå vilse, men också om du vill att kartlägga rider, spara dem och dela dem online med andra cyklister.