XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

oxycontin vid fibromyalgi

fibromyalgi är en klinisk nomenklatur som används för att identifiera presentationen av utbredd, ospecifik smärta fortsätter under en period av tre månader eller längre och svara på en mängd olika ömma kroppspunkter som hittats under fysisk undersökning., enligt Dr Robert Bennett Oregon Health Sciences University i Portland, Oregon, är smärta ofta karakteriseras som muskulös och ibland kände i lederna tillsammans med stelhet. Trötthet på alla nivåer, mentala, fysiska och känslomässiga upplevs liksom problematiska sömnmönster. Bennett konstaterar att "Det finns vissa tecken på att fibromyalgipatienter kan få hjälp, men inte botas genom ett tvärvetenskapligt synsätt ..."

Hur man behandlar fibromyalgi och kronisk utbredd smärta

Steg 1

Boka en tid med din läkare eller reumatolog för en fullständig upparbetning om du upplever kronisk smärta och tror att det kan vara fibromyalgi.

Steg 2

Överväga att använda konventionell medicin för att lindra fibromyalgi smärta. Scientific American rapporterade i januari 2009 att den amerikanska Food and Drug Administration godkänt Savella - milnacipran HCL i den generiska - ett dubbelt selektiv serotonin och noradrenalinåterupptags inhibitora och antidepressiva. FDA har tidigare godkänt två andra läkemedel för behandling av kronisk smärta, Lyrica och Cymbalta, fd en anti-depressiva och smärtstillande och den senare en anti-beslag medicinering fann effektiv för behandling av fibromyalgi. Alla tre läkemedel kräver en läkares ordination.

steg 3

Undvik natriumglutamat, en livsmedelstillsats, konserveringsmedel och smakförstärkare finns i många livsmedel. I sin nyligen släppta bok "Nutrition och reumatiska sjukdomar", Laura A. Coleman och R. Roubenoff diskutera effekterna av MSG på kronisk smärta nämna många biverkningar, många härma symtomen vid fibromyalgi, inklusive mental fogginess, yrsel, trötthet, förvirring, huvudvärk, smärta i kroppen och depression.

steg 4

HolisticOnline.com föreslår att eliminera socker, alkohol och koffein samt bearbetade vitt mjöl ur kosten. Dessa produkter erbjuder litet eller inget näringsvärde och förvärra trötthet, öka muskelsmärta och stör sömnen.

steg 5

Prova regelbunden massage för att lindra smärta. Hitta en rytm eller behandlingsschema som är rätt för dig.

steg 6

Få en god natts sömn varje natt. Bra, vilsam sömn leder till en billig metod för att behandla smärta genom att låta din kropp att slappna av och föryngra. Sömnmedel lättare ta två teskedar ekologiska råvaror honung i varm mjölk eller rakt vid sänggåendet. Honung är hög i kalium och lättsmält. Om du vaknar under natten en annan sked kommer att hjälpa dig somna.

steg 7

Undersök om du har matkänsligheter. Enligt RevolutionHealth.com, "potatis, tomat, paprika, aubergine och paprika, ... De innehåller alla en toxin som de flesta människor på rätt sätt kan hantera, men några av oss är inte korrekt process, resultatet är massor av smärta från fibromyalgi , artrit, etc. " Vissa människor tycker också att de är känsliga för mejeri- och veteprodukter.

steg 8

Besök en homeopatisk läkare för att diskutera alternativa alternativ för kronisk smärta, trötthet och depression. Till exempel, vanliga homeopatiska läkemedel för kronisk smärta är Bryonia, Rhus Tox och Ruta Gravolens. Eftersom homeopati behandlar patienter som individer, var och en behöver en specifik och möjligen olika botemedel, det finns inga generella förslag för behandling som kommer att täcka allas situation.

steg 9

Alkalinize systemet genom att ändra ditt sätt att äta. Välj livsmedel som kommer alkalinize kroppen såsom äppelcidervinäger, citroner, och mer alkaliska korn, amarant, couscous och hirs. Dr. Theodore A. Baroody bok "Alkalinize or Die" diskuterar ett brett utbud av livsmedel för att förbättra din kost och hjälpa dig att lära sig att äta för att alkalinize systemet, vilket ökar motståndet mot kronisk smärta, sömnlöshet, trötthet och depression.

tips

  • Du kan behöva kombinera behandlingar för att uppnå smärtlindring och mental pick-me-up du letar efter. Lägg till nya tillägg och behandlingar för att din rutin noggrant bedöma deras effektivitet i taget.
Körsbär & amp; fibromyalgi

Fibromyalgipatienter lider av smärtsamma muskler, sömnlöshet och depression. Mayo Clinic rapporterar att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, ibuprofen och naproxen, tillsammans med receptbelagda smärtstillande och antidepressiva medel är några av de behandlingsalternativ. Körsbär, en rik källa av flavonoider kallas antocyaniner, har smärtstillande egenskaper och innehåller melatonin, en känd sömn stöd. Rådgör med din läkare innan du lägger körsbär till din diet.

Smärtlindring

En studie som publicerades i decembernumret 2010 av tidskriften "integrativ medicin" utvärderat effekten av körsbärsjuice för att minska post-motion muskelsmärta hos fibromyalgipatienter. Fjorton kvinnor fick antingen tårta körsbärsjuice eller placebo under 10 dagar och utvärderades för smärta och muskelsvaghet efter träning. Resultaten visade en delmängd av körsbär gruppen haft en betydande minskning av den totala smärta. I en 2001 studie av antocyaniner i tidskriften "Phytomedicine" fann forskarna körsbär att vara så effektiv som ibuprofen och naproxen för smärtlindring.

förbättrad sömn

Tart eller Montmorency, körsbär innehåller höga halter av melatonin, än de som finns i blod, enligt Russell Reiter, Ph.D., vid University of Texas Health Science Center, som citeras i Cherry Nutrition rapporten. Melatonin är ett välkänt sömn stöd som hjälper till att reglera kroppens dygnsrytm och kan vara av värde för fibromyalgipatienter. Cherry Nutrition rapporten refererar dr Reiter och kollegor som anger att det tar bara en handfull av syrliga körsbär för att öka blodnivåerna av melatonin och öka kroppens naturliga sömnmönster.

Depression och ångest

En studie 2009 publicerades i "Farmakologiska Resources" hittade antocyaniner hämmar monoamin oxidaser, enzymer inblandade i depression och ångest, både ofta upplevs vid fibromyalgi. Detta var ett provrör studie, och forskarna föreslog mer arbete behövs för att fastställa biotillgängligheten av antocyaniner i människor. University of Michigan genomfört en sådan studie under 2009. Friska vuxna åt en och en halv av frysta körsbär kopp och och hade förhöjda nivåer av antocyaniner i sina system upp till 12 timmar senare.

tips

Även om både söta och syrliga körsbär innehåller antocyaniner, syrliga körsbär är ett bättre val för personer som berörs om blodsocker. Syrliga körsbär har en lägre glykemiskt index än sötkörsbär. Dessutom, enligt Cherry Nutrition rapporten syrliga körsbär innehåller mer antocyaniner än vad söta körsbär och är en av de enda kända matkällor av melatonin. Syrliga körsbär finns frysta, torkade och saft.

Fibromyalgi är en kronisk sjukdom som kännetecknas av utbredd smärta i hela kroppen. Man tror att fibromyalgi härrör från en överkänslig centrala nervsystemet. Smärtan vid fibromyalgi växer och avtar, med triggers såsom stress, sömnbrist och dålig kost. Fibromyalgi har inget botemedel, men en riktig kost kan bidra till att minska på många av sina symptom.

tillsatser

Vissa tillsatser förvärra symtomen vid fibromyalgi. Aspartam, även känd som NutraSweet, hjälper till att stimulera NMDA, en smärta receptor i nervsystemet. Personer med fibromyalgi redan har en överaktiv NMDA-receptorn, så intaget av aspartam kommer förvärra situationen. MSG (mono glutamin) och nitrater, livsmedelstillsatser som finns i kinesiska livsmedel och bearbetade lunch kött, också utlösa en liknande reaktion.

Koffein

Uppsving att koffein ger faktiskt är vilseledande för personer med fibromyalgi. Även koffein kan ge några snabba energi, är det faktiskt skadligt för dem eftersom de är mer trött än en normal person. Det är vanligt att en person med fibromyalgi att krascha efter koffein avtar och känner sedated en lång stund. Lyckligtvis, om du skär koffein ur din kost, du verkligen kommer att märka ett uppsving i din energi inom en vecka.

matar

Mjölkprodukter kan också förvärra din fibromyalgisymptom. Men vissa människor behöver kalcium, så klipper ut mejeriet helt och hållet är oklokt. Växter anses nights --tomatoes, potatis, paprika och aubergine är också tänkt att förvärra symtomen vid fibromyalgi, samt artrit. Än en gång, dessa grönsaker är näringsrika, så det är bäst att prova en uteslutning diet. Klipp ut dem under en kort period, och se hur du känner dig, innan du skär dem helt från din kost.

Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som yttrar sig med trötthet, muskelsmärta, stelhet och ömma fläckar över hela kroppen. Fibromyalgi angriper omkring två procent av befolkningen i USA, och drabbar fler kvinnor än män. Om sjukdomen kan vara smärtsamt och även försvagande för många, är det inte livshotande. En hälsosam kost och måttlig motion kan vara till hjälp för att lindra många av de obehagliga symptom.

Diet

En hälsosam kost kan bidra till att minska några av symtomen vid fibromyalgi. Ät hälsosamma fetter som olivolja och linfrön olja och dricka sex till åtta glas vatten om dagen. Dubbla upp dina antioxidant livsmedel inklusive frukt - särskilt blåbär, körsbär och tomater. Grönsaker med den högsta antioxidant innehåll är spenat, paprika och grönkål. Få dina anti-inflammatoriska omega 3-fettsyror från fet fisk: lax, tonfisk, hälleflundra, öring och sardiner.

Undvika eller begränsa raffinerade och förädlade livsmedel som innehåller pasta, bröd och spannmål, samt färdigmat, som ofta innehåller transfettsyror. Enligt National Fibromyalgi Research Association, många människor som ger upp socker under en tid att hitta en viss lättnad från symptom. Alkohol och koffein konsumtion kan också förvärra symtomen.

Många livsmedel innehåller allergener som kan utlösa vissa symtom på fibromyalgi. Dessa livsmedel innehåller majs, soja, mejeriprodukter och vete, samt konserveringsmedel i livsmedel. Du kan börja att eliminera några av dessa livsmedel långsamt för att se vilka livsmedel som utlöser symtomen.

Träning

Motion kan vara mycket effektiva vid behandling av fibromyalgi. Det kan förbättra dina sömnmönster och lindra en del av smärtan. Starta ditt träningsprogram mycket långsamt, går för låg inverkan motion. Promenader och cykling är bra aktiviteter till att börja med, och du kan börja med att göra bara fem eller 10 minuter dagligen. Motion hjälper kroppen att producera serotonin och adrenalin, både välgörande för att lindra smärta. Yoga är bra för att öka din flexibilitet och blodflöde, och hjälper dig att slappna av, lindra några av stress och ångest som ofta följer fibromyalgi.

Är fibromyalgi orsakas av sköldkörtelsjukdom?


Fibromyalgi är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av omfattande muskel- och ledvärk. Även om orsakerna till fibromyalgi är inte känd, co-uppstår sköldkörtelsjukdom-hypotyreos i synnerhet, ofta med fibromyalgi och delar många liknande symptom, vilket innebär en möjlig gemensamt ursprung.

Betydelse

Enligt National Fibromyalgia Association, nästan 10 miljoner amerikaner lider av fibromyalgi, vilket gör det till ett av de vanligaste smärttillstånd.

symptom

Sköldkörtelsjukdom och fibromyalgi har många symptom. Enligt Mayo Clinic, symptom på sköldkörtelsjukdom är trötthet, ledvärk och muskelömhet och stelhet, som alla är främsta symptom på fibromyalgi.

Komorbiditet

Enligt Fibromyalgi Symtom hemsida, upp till 15 procent av personer med nedsatt sköldkörtelfunktion också lider av fibromyalgi. Om sköldkörtelsjukdom är en orsakande faktor vid fibromyalgi eller helt enkelt ett resultat av samma bakomliggande orsaken är inte känd.

komplikationer

Obehandlad hypotyreos kan leda till psykisk sjukdom, struma och hjärtproblem såsom högt kolesterol och ett förstorat hjärta, enligt Mayo Clinic. Komplikationer av fibromyalgi leder vanligen från smärta och inkluderar minskad produktivitet och livskvalitet.

överväganden

Mediciner finns för att behandla både hypotyreos och fibromyalgi smärta. Om du upplever kronisk, utbredd smärta, oförklarlig viktökning eller andra symtom som är typiska för dessa tillstånd, tala med din läkare om dina behandlingsalternativ.

Smärtstillande medel för fibromyalgi

Enligt Food and Drug Administration, är fibromyalgi ett kroniskt tillstånd som kännetecknas av utbredd smärta, trötthet, sömnstörningar och andra symptom som begränsar dagliga verksamhet. Den exakta orsaken är okänd, men kan ha samband med skada, känslomässigt lidande eller virus som förändrar hur hjärnan uppfattar smärta. Behandling av fibromyalgi fokuserar på att minska symtomen och förbättra den allmänna hälsan.

Anti-beslag läkemedel

Mediciner som syftar till att behandla epilepsi, även kallade antikrampframkallande eller anti-beslag läkemedel, är ofta användbara för att minska fibromyalgismärta. Dessa mediciner, enligt University of Maryland Medical Center, påverkar en kemisk budbärare i hjärnan, vilket hindrar nervceller från över-bränning. Pregabalin, det första läkemedlet som godkänts av Food and Drug Administration (2007) för behandling av fibromyalgi, minskar smärtan av vissa fibromyalgidrabbade, men kan ge biverkningar såsom sömnighet, yrsel, dimsyn, viktökning, problem att koncentrera sig, svullnad av händer och fötter, och muntorrhet. Gabapentin, en annan anti-beslag läkemedel, kan också vara till hjälp för att minska fibromyalgisymptom.

Narkotiska och icke-narkotiska smärtstillande

University of Maryland Medical Center rapporterar att paracetamol kan lindra mild fibromyalgismärta. Tramadol, ett recept smärtstillande medel kan tas ensamt eller i kombination med paracetamol. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), inklusive acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen natrium, är inte tillförlitligt effektiva eftersom fibromyalgi inte är relaterad till inflammation. Capsaicin, en salva framställd från den aktiva ingrediensen i hot chili peppers, har rapporterats för att bistå vid smärtlindring samt.

Opiater eller narkotika såsom oxikodon och morfin sulfat kan förskrivas för fibromyalgipatienter med måttlig till svår smärta. Deras användning bör begränsas, enligt University of Maryland Medical Center, kortsiktiga episoder, om möjligt.

antidepressiva medel

År 2008, ett antidepressivt läkemedel som kallas duloxetin blev det andra läkemedlet som godkänts av Food and Drug Administration för behandling av smärta och trötthet i samband med fibromyalgi. Dess biverkningar kan inkludera muntorrhet, illamående, trötthet, förstoppning, minskad aptit, ökad svettning, och självmordstankar och beteende. En annan antidepressiv, milnacipran, godkändes 2009 för behandling av fibromyalgi. Enligt FDA, milnacipran blockerar återupptaget av serotonin och noradrenalin, vilket kan bidra till att förbättra symtomen vid fibromyalgi.
Andra antidepressiva medel, såsom amitriptylin och fluoxetin kan också vara effektiva i vissa personer med fibromyalgi, men kan inte vara effektiv för smärtlindring.

cyklobensaprin

Enligt University of Maryland Medical Center, cyklobensaprin, ett muskelavslappnande medel, kan vara till hjälp för att lindra muskelspasmer och smärta hos fibromyalgipatienter. Dess biverkningar är dåsighet, muntorrhet och yrsel.

andra läkemedel

Enligt University of Maryland Medical Center, kan flera andra läkemedel potentiellt vara till hjälp för att lindra symtomen vid fibromyalgi. Tramipexole, ett läkemedel mot Parkinsons sjukdom, kan hjälpa till att lindra smärta och trötthet associerad med fibromyalgi. Olanzapin, ett atypiskt antipsykotiskt läkemedel; nabilone, en syntetisk drog som härrör från marijuana; och tropisetron, används för att lindra kräkningar under kemoterapi, kan också minska fibromyalgisymptom.

Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som uppstår i endast två procent av befolkningen i USA, förklarar Mayo Clinic. Individer med sjukdomen lider av smärta i muskler, ledband och senor, liksom trötthet och ömhet i specifika ställen på kroppen. Den kroniska smärta och obehag i samband med fibromyalgi kan leda till andra hälsoproblem, bland annat sömnstörningar och sömnlöshet. Med tiden kan individer upplever samtidiga psykiska störningar eller ångest. Fibromyalgi delar många symptom med flera humörstörningar, vilket gör det svårt att avgöra om biverkningarna beror på sjukdomen själv eller psykiska problem.

Depression

Enligt University of Washington, cirka 25 procent av personer med fibromyalgi lider av depression. Fördjupningen kan vara en redan befintligt skick av sjukdomen eller det kan vara ett resultat av brist på sömn eller bieffekt av symtomen vid fibromyalgi. Personer som lider av kronisk smärta kan ha tankar eller humörsvängningar i samband med depression. Exempel på humörsvängningar som liknar depression inkluderar känna hopplöshet eller ledsen. Andra symptom på depression är trötthet, brist på intresse för hobbies eller dagliga aktiviteter, irritabilitet och oförklarlig gråt. Mayo Clinic påpekar att antidepressiva medel är bland flera läkemedel som används för behandling av fibromyalgi. Om antidepressiva kan lindra smärta i samband med tillståndet eller inte varierar för varje patient, men det kan vara effektivt för att lösa andra symptom.

fibrodimma

University of Washington påpekar att personer med fibromyalgi kan ha svårt att koncentrera sig och ofta lider av vad som kallas en fibro "dimma". National Fibromyalgia Research Association definierar fibrodimma ett tillstånd av kognitiv dysfunktion som kan pågå i flera timmar, veckor eller till och med hela den tid tillståndet. Andra symptom på fibrodimma inkludera svårighet att fylla tankar eller ens behålla sin tankegång när man talar. Universitetet påpekar att det är vanligt att personer som lider av kroniska sjukdomar har svårt att slutföra mentala uppgifter. Dessa symtom kan uppstå som en följd av otillräcklig sömn, kronisk smärta eller frustration med sjukdomen. Nästan 90 procent av de drabbade upplever sömnproblem. Enligt PsychologyToday.com, kan det ibland vara mer försvagande än sjukdomen själv.

Ångest

Stress kan orsaka ångest, som presenterar sig i ett antal olika sätt. Personer med fibromyalgi kan utveckla en överdriven, irrationell rädsla för att lämna huset på grund av risken för smärta eller andra symptom på sin sjukdom. National Institute of Health (NIH) attribut samma symptom på ångest. Andra symtom på ångest kan vara spänningar, oro, huvudvärk, trötthet och svårigheter att övervinna problem. Dessa symptom liknar de allmänna symtom på fibromyalgi. Ångest, som depression och trötthet, kan göra dagliga aktiviteter svåra eller omöjliga att genomföra.

Har Tyngdlyftning Förbättra fibromyalgi?

Fibromyalgi syndrom är ett kroniskt tillstånd som kännetecknas av utbredd smärta i muskler, senor och ligament. Den förekommer i cirka två procent av befolkningen i USA. Orsaken är för närvarande okänd, men det är ett försvagande tillstånd. Trötthet och multipla ömma punkter gör rörelse och fysisk ansträngning en smärtsam och kostsam affär. Emellertid har weight varit känt för att minska svårighetsgraden av symtomen på lång sikt.

Betydelse

Om du lider av fibromyalgi, då är du förmodligen medveten om det faktum att fysisk aktivitet framkallar smärta genom att sätta press på ömma muskler och leder. Det kan verka kontraproduktivt intuitivt, då, att motion kan också användas för att lindra symtomen. Emellertid kan weight bryta den kroniska smärtan cykeln associerad med fibromaylgia syndrom.

Tyngdlyftning Fördelar

Studier utförda av Harvard University har visat att en konsekvent och progressiv styrketräning regim bidrar till att minska symtomen vid fibromyalgi. Specifikt ökar energi och minskar trötthet, minskar muskelsmärta och stelhet genom att uppmuntra daglig användning av alla kroppsdelar, förbättrar din förmåga att somna snabbare och förbli i djup sömn längre, och förbättrar humöret och lindrar symtom på depression.

weight Rutin

Smärta under träning kan vara akut i början, så fibromyalgidrabbade som vill lyfta vikter bör inte nödvändigtvis handla om hur mycket vikt lyfts. Istället bör du fokusera på att bygga styrka, uthållighet och muskeltonus genom att lyfta en liten mängd vikt regelbundet och korrekt.

En blandning av aerobic, styrka och flexibilitet utbildning hos patienter med fibromaylgia kan förbättra den totala fysisk funktion och smärttröskel, enligt AJ Busch et al. i "övning för behandling av fibromyalgi syndrom." Detta tyder på att alla typer av träning kan fungera som en palliativ åtgärd som kan hjälpa en patient klara av fibromyalgi.

pass

För att optimera varje träningspass, börja med tre till fem repetitioner och gradvis öka dina hissar med tiden tills du kan utföra 10 till 12 repetitioner. Försök att göra två till tre set för varje övning. Träningspass måste vara placerade på minst en dag eller två från varandra. Om du fortsätter att känna smärta, utrymme dem längre ifrån varandra.

Medicinsk råd

Kontakta läkare innan du börjar ett motionsprogram. Tänk på att tyngdlyftning kan minska symtom på fibromyalgi, men det är inte ett botemedel för sjukdomen.

Identifiering

Sun Chlorella är varumärket av en blå-gröna alger officiellt kallas clorella pyrenoidosa. Algerna används som ett näringstillskott. Sun Chlorella är rik på näringsämnen, inklusive B-vitaminer, C-vitamin, E-vitamin, kalium, järn, zink, magnesium, betakaroten, lutein, 18 aminosyror och klorofyll. Det är tänkt att öka hälsan över tiden via dess näringsegenskaper. Det är en utmärkt källa till protein, också, som består av cirka 58 procent protein, enligt "Recept för Nutritional Healing" av Phyllis A. Balch, CNC, 2003.

Behandla

Den "helande kraften" i Sun Chlorella är kost baserad, och fungerar genom att öka den allmänna hälsan i kroppen med tiden. Närings healing är en pågående process, och det tar i allmänhet en månad eller mer för att se märkbara resultat. Sun Chlorella s antioxidanter, till exempel, fungerar genom att motverka fria radikaler. Fria radikaler skada friska celler, och en sådan skada kan leda till oförmåga att bekämpa sjukdomar och hälsotillstånd. Fria radikaler spelar också en topp roll i de flesta kroniska sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar och cancer, enligt Balch.

healing

Preliminära studier visar att komplettera en persons kost med Chlorella under två månader kan förbättra symtomen vid fibromyalgi, såsom ömma punkter för vissa människor, enligt University of Maryland Medical Center. I en studie som publicerades i maj 2000 "Journal of Phylotherapy Research," deltagarna med fibromyalgi tog 10 g Sun Chlorella tabletter samt 100 ml vätska Wasaka Gold, en annan Chlorella-baserad produkt, för en tvåmånadersperiod. Anbudet punkten index sjönk med 22 procent för några av patienterna.

Modifiera Riskfaktorer

En studie som publicerades i September 2008 "Journal of Medicinal Food" drog slutsatsen att användning av Chlorella under en 16-veckors tidsram kan leda till märkbara minskningar av kroppsfett procent. Tar tillägget även sänkt kolesterol och fasteblodglukosnivåer hos människor som hade höga riskfaktorer för livsstilsrelaterade sjukdomar. Studien noterade fettförbränningen och insulinsignalvägar kan fysiologiskt påverkas under den tid som människor tar Chlorella, och att vissa inflammation lindras. Dessa förändringar försvinner när tillägget stoppas, enligt studien.

immunitets Ökar

Andra studier har varit så kort som sju veckor, medan de flesta senaste två månader eller mer. Studier har undersökt Chlorella s roll i kampen mot högt blodtryck och ulcerös kolit. Det verkar som Chlorella hjälper olika förhållanden genom att stärka immunförsvaret, men botar inte villkoren. Detta kan hjälpa människor eftersom det hjälper deras kroppar motstå andra infektioner och villkor som förringar den allmänna hälsan, enligt RE Merchant, professor i neurokirurgi och anatomi vid Virginia Commonwealth University. Öka immunitet kan ibland bidra till att minska allvarlighetsgraden av symtom som upplevs av personer med tillstånd som fibromyalgi eller ulcerös kolit. Alla studierna hittills har varit preliminära, enligt nationellt kända läkare och medicinsk författare Ray Sahelian, MD, Los Angeles, Kalifornien, författare till "besvärad boosters" och "Stevia kokbok."

Bieffekter

Medicinska litteraturen inte officiellt detalj några biverkningar för Chlorella. Anekdotiska rapporter, dock gör tyder på att vissa människor som lider av illamående och kräkningar, enligt Sahelian. Biverkningarna är omedelbara, i motsats till de fördelar som tillkommit under tiden via näring.

Förhållandet mellan proteinintag och ledsmärta

Förhållandet mellan proteinintag och ledvärk är en komplex och ibland missförstådda en. Ledvärk i sig är förvirrande eftersom det finns så många olika orsaker. Nyligen har det visat sig att en kost rik på protein kan förvärra ledvärk hos personer med vissa medicinska tillstånd.

Artrit

Artrit är ett tillstånd som involverar kronisk smärta och inflammation i lederna. För personer med artrit, äta proteinrika livsmedel ofta kan faktiskt förvärra ledvärk. En låg proteindieten kan bidra till att minska symptomen av artrit, såsom inflammation och smärta.

fibromyalgi

Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som innebär smärta i leder och muskler. En tidskrift som publiceras i Scandinavian Journal of Rheumatology tyder på att en vegansk kost lindrar symtomen vid fibromyalgi, såsom ledvärk. Vegan dieter utesluta kött, ägg och mejeriprodukter, som alla är hög halt av protein. Därför kan det antas att en låg protein diet kan hjälpa till att lindra ledvärk.

puriner

Många livsmedel som innehåller mycket protein innehåller organiska ämnen som kallas puriner, som omvandlas till urinsyra i kroppen. I vissa människor, till exempel de som har ett tillstånd som kallas gikt, äta livsmedel som innehåller mycket puriner orsakar extrem smärta. Låga proteindieter (som vanligtvis är också låg i puriner) kan minska ledvärk som orsakas av gikt.

Proteinrika livsmedel

Hög proteinhalt livsmedel innehåller kött som nötkött, kyckling, kalkon och fisk, samt ägg och de flesta mejeriprodukter. Bönor, nötter och linser är också hög halt av protein, men har inte så mycket protein som animaliska produkter gör.

Frukt och grönsaker

De flesta frukter och grönsaker är låg i protein och också låg i kalorier. Medan protein kan öka inflammation som orsakas av artrit, antioxidanter som finns i frukt och grönsaker, i kombination med det faktum att de är låga i protein, menar de faktiskt kan minska inflammation från artrit.