XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

överaktiv blåsa diet

En riktig kost för en överaktiv blåsa och amp; IBS-patienter

Överaktiv blåsa och colon irritabile, eller IBS, är separata hälsoproblem. I vissa fall kan dessa två villkor inträffa samtidigt i samma individ. Överaktiv blåsa och IBS är vanliga hälsoproblem. Enligt National Association for Kontinens, cirka 17 procent av amerikanska kvinnor och 18 procent av amerikanska män har överaktiv blåsa. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, har cirka 20 procent av amerikanska vuxna symptom på IBS. Fråga din läkare om riskerna och fördelarna med diet vid behandling av dessa hälsoproblem.

Överaktiv blåsa och IBS

Överaktiv blåsa, även känd som trängningsinkontinens, orsakar en plötslig lust att tömma blåsan. I vissa fall orsakar överaktiv blåsa oönskat urinläckage eller inkontinens. Möjliga orsaker till detta hälsoproblem innehålla alltför urinproduktion, neurologiska sjukdomar och urinvägsinfektioner.

IBS är en sjukdom som orsakar dig att uppleva buksmärtor, kramp eller obehag samt diarré eller förstoppning. Även om detta villkor avsevärt kan minska din livskvalitet, vanligtvis inte orsaka långvariga skador på dina tarmar. Ökad känslighet för vissa livsmedel och stress kan orsaka detta tillstånd.

Överaktiv blåsa Diet

Flera diet strategier kan vara till nytta vid behandling av din överaktiv blåsa. Certifierad närings konsult Phyllis A. Balch, författare till "Recept för Nutritional Healing", rekommenderar att man undviker raffinerade livsmedel, livsmedel som innehåller enkla sockerarter, choklad, koffein, alkohol, kaffe och kolsyrade drycker. Användbara kostinneslutningar i behandling av denna hälsoproblem, speciellt om den orsakas av en urinvägsinfektion, kan inkludera kalkon, kyckling, fisk, ägg, olivolja, avokado, nötter, frön, potatis, bönor och råa ostar.

IBS Diet

Två av de viktigaste kostförändringar för att göra vid behandling av din IBS innebär att öka din konsumtion av fiberrika livsmedel - grönsaker, fullkornsprodukter, baljväxter - och eliminera raffinerat socker, högförädlade livsmedel och allergiframkallande livsmedel från din diet, enligt naturläkemedel läkare Michael Murray och Joseph pizzorno, medförfattare av "Encyclopedia of Natural Medicine." Specifika fiberrika livsmedel som kan vara till nytta vid behandling av din IBS inkluderar potatis, sötpotatis, jams, morötter och brunt ris.

disclaimer

Överaktiv blåsa och IBS är två separata hygienkrav som alltid skall hanteras av en kvalificerad sjukvårdspersonal. En riktig kost, men ett viktigt komplement terapi vid behandling av dessa hälsoproblem, är bara en av flera behandlingsåtgärder som används för att ta itu med din överaktiv blåsa eller IBS. Undvik att använda naturliga behandlingsmetoder såsom kost och näring i stället för andra terapier som rekommenderas av din primära vårdgivare. Ytterligare forskning bevis kan behövas för att fastställa de verkliga hälsofördelar av livsmedel historiskt används för dessa hälsoändamål.

Dieter för patienter med överaktiv Syra i magen

Överaktiv syra i magen kan skada slemhinnan i magen eller sparka upp halsbränna, som båda kan utlösa komplikationer, inklusive magsår och cancer. Din läkare kan rekommendera over-the-counter eller receptbelagda mediciner, även om det finns kostvanor kan du anta att lindra överaktiv syra i magen.

Undvika magen irriterande

Ta bort vissa livsmedel från din diet kan kontrollera magsyra. Dessa livsmedel ökar syraproduktionen eller kan vara mycket sura. University of Michigan Health System webbplats föreslår att begränsa konsumtionen av vissa livsmedel eller helt undvika dem. Choklad, kryddstark mat, hårda karameller och halstabletter samt många drycker - te, kaffe, citrus fruktjuice, alkohol och kolsyrade drycker utlöser ofta magsyra aktivitet.

Öva Ideal mat kombinera

Hur du kombinerar eller par livsmedel påverkar nivån av syra som genereras i magen. Fatmah Azam Ali, en certifierad hälsospecialist och författare till Heal Idag e-zine, hävdar att kombinera livsmedel felaktigt kan orsaka matsmältningsproblem. Äta livsmedel i rätt grupperingar, kan förhindra överaktiv magsyra. Ali rekommenderar att äta frukt av sig själv, undvika konsumtion av protein med stärkelse och bara förbrukar en proteinkälla per måltid för att underlätta syraproduktion.

Ät oftare

En typisk diet innehåller tre stora måltider - frukost, lunch och middag - med kanske en eller två små mellanmål. Denna diet kan vara ansvarig för generering av mer syra i magsäcken. Lösningen är att äta mindre måltider och äta oftare. Om du gör det hjälper till att hålla aktiv syra till ett minimum. Inklusive mer protein i dessa måltider kan också hjälpa; ett enzym som digererar proteinet produceras i magsyra, så med mer protein att smälta, magsyra är förbrukad.

Konsumera en fettsnål kost

Din vikt påverkar mängden magsyra du producerar, så äter en fettsnål kost kan hjälpa dig att gå ner i vikt och kontrollera aktiv syra. Vidare kan en fet kost förvärra symtomen förknippade med överaktiv syra. En studie som publicerades i november 2001 numret av tidskriften "Gut" visar på att fett som passerar genom de låga tarmar förvärrar halsbränna, ett tillstånd som orsakas av magsyra.

Diet för hypertyreoida & amp; gravar

Graves sjukdom är en autoimmun sjukdom som påverkar sköldkörteln. Graves 'sjukdom Foundation säger att detta hälsoproblem drabbar omkring 2-3 procent av människor i USA, eller omkring 10 miljoner människor. Stiftelsen noterar också att Graves sjukdom är betydligt vanligare hos kvinnor än män. En lämplig diet kan vara en användbar hjälpterapi för att behandla dina Graves sjukdom, även om kostförändringar bör endast utföras efter samråd med din husläkare.

Graves sjukdom

Graves sjukdom är den vanligaste orsaken till hypertyreos. Om du har Graves sjukdom, skapar immunförsvaret antikroppar som riktar dina sköldkörtelceller och efterliknar verkan av sköldkörtelstimulerande hormon, som orsakar sköldkörteln att generera stora mängder av sköldkörtelhormon. Enligt New York Presbyterian Hospital, nästan 10 procent av den amerikanska befolkningen har den typ av immunsystemet som predisponerar en person att detta villkor, men endast 10 procent av dessa människor någonsin utveckla denna hypertyreos.

En användbar Diet

Flera diet metoder kan vara till hjälp vid behandling av din hypertyreos, inklusive hypertyreos som orsakas av Graves sjukdom. I sin bok "läkarens Handbook of Natural Medicine," naturläkemedel läkaren Joseph E. pizzorno jr ​​sägs att konsumera en balanserad hela livsmedel kost och kost goitrogens kan vara till hjälp vid behandling av detta hälsoproblem. En kost rik på kalorier kan bidra till att motverka effekterna av din ökade ämnesomsättning och proteintillskott kan vara till hjälp om du närings utarmat. Dietary goitrogens, som finns i rovor, senap, kålrötter, kål, pinjenötter, jordnötter och kassava rot, kan bidra till att normalisera din sköldkörtelfunktion.

En effektiv mat

Kål innehåller goitrogens och kan vara ett effektivt komplement terapi vid behandling av dina Graves sjukdom. Kål, konstaterar läkaren Alan R. Gaby, författare till "The Natural farmaci," innehåller en stor mängd fibrer och många nyttiga näringsämnen, inklusive vitaminer K och C, mangan, glutamin, vitamin B6, folsyra och omega-3-fettsyror. Förutom hypertyreos, kan kål vara till hjälp för att minska risken för cancer, förbättra hälsan hos din matsmältningssystemet, behandla din magsår och minska inflammation i hela kroppen.

Varning

Graves sjukdom, även om den vanligaste orsaken till hypertyreos, är inte den enda orsaken till detta tillstånd. För att bättre förstå den bakomliggande orsaken till din överaktiv sköldkörtel, och att förstå vilken roll kost och näring i hypertyreos behandlingsplan, träffa din primära vårdgivare. Din läkare kan ge dig råd om de mest effektiva kost strategier för att använda vid behandling av din hypertyreos och informera dig om risker, fördelar och begränsningar av denna naturlig hälsa tillvägagångssätt.

Vitamin B12 & amp; Överaktiv aktiv~~POS=HEADCOMP blåsa

Vitamin B12 är en av åtta B-vitaminer. Det är vattenlösligt, vilket innebär att din kropp kan inte lagra överskottsmängder och släpper det genom urinen. Som ett resultat, måste du alltid sätta detta näringsämne i din kropp. Även vitamin B12 kan påverka kroppen på flera olika sätt, är blåsfunktion inte en av dem.

Allmänt Användning

Vitamin B12 är ibland ges som ett komplement för att behandla ett antal villkor. B12, liksom andra B-vitaminer, kan minska risken för att utveckla hjärtsjukdom och / eller en stroke. Tillägget kan också behandla trötthet i samband med en B12-brist. Människor som äter dieter som är höga i B12 är mindre benägna att utveckla bröstcancer, enligt University of Maryland Medical Center. B12 kan också ha möjlighet att förbättra spermier, spermierörlighet och astma.

Bladder Effekter

Varken ett överskott eller en brist på vitamin B12 påverkar blåsfunktion, enligt Mayo Clinic och University of Maryland Medical Center.

Andra frekvent urinering Orsaker

Täta urinträngningar kan utlösas av många orsaker, ingen av dem i samband med vitamin B12 eller vitaminer i allmänhet. Enligt Medline Plus, en del av dessa orsaker är ångest, urininkontinens, en förstorad prostata, stroke eller sjukdomar i nervsystemet, överaktiv blåsa, mediciner, prostatit och vaginit.

överväganden

Det är mycket svårt att utveckla en brist på vitamin B12. Men vegetarianer och veganer riskerar att detta eftersom vitamin finns bara i animaliska produkter såsom kött, ägg och skaldjur. Tala med en läkare innan du tar vitamin B12 tillskott. Det finns också många potentiella orsaker till en överaktiv blåsa, så att inte tilldela vitamin B12 som en följd faktor innan jag talar med en läkare.

Diet meny plan för en låg sköldkörtelfunktion

En låg sköldkörtelfunktion innebär sköldkörteln producerar mindre än den normala mängden av sköldkörtelhormon. Med en låg sköldkörtelfunktion är också känd som hypotyreos och kan skapa en mängd olika hälsoproblem och symtom. Det är klokt att föreslå sköldkörtel test med din läkare om du lider av någon hypotyreos symtom, som det ofta fel diagnos. Vissa matvanor kan bidra till att öka din sköldkörtel nivåer, men du kommer sannolikt att kräva konventionell medicinsk behandling för att uppnå en märkbar förändring.

Fördelaktigt Foods

Vissa livsmedel läggs till din diet på en regelbunden basis kan bidra till att öka din sköldkörtel nivåer och kan underlätta en del av dina symtom. Enligt University of Maryland Medical Center, livsmedel som är rika på järn och B-vitaminer, såsom fullkorn, färska grönsaker och grönsaker havet kan hjälpa en nedsatt sköldkörtelfunktion. Även livsmedel som innehåller mycket antioxidanter som körsbär, blåbär, squash och paprika kan vara fördelaktigt. Omega-3 fettsyror som finns i fisk som makrill, lax och tonfisk kan också ge en fördel.

Sköldkörtel inhiberande Foods

Många livsmedel kan störa funktionen hos sköldkörteln och bör undvikas om du lider av hypotyreos. Håll dig borta från livsmedel såsom broccoli, brysselkål, spenat, grönkål, vitkål, blomkål, kålrot, hirs, jordnötter, senap greener och sojabönor. Soja är en substans att ägna särskild uppmärksamhet åt, eftersom det kan störa absorptionen av thyroidmedicationen, enligt University of Maryland Medical Center.

symptom

Symtomen vid hypotyreos är ofta subtila och kan förväxlas med depression eller någon annan krämpa om korrekt testning inte utförs. Varje enskild patient kommer att uppleva något olika symptom, men några av de vanligaste symtomen är viktökning, saktade tal och puls, hängande ögonlock, förstoppning, mental förvirring, trötthet och ett svullet ansikte.

orsaker

Den vanligaste orsaken till hypotyreos är en autoimmun reaktion där din egen kropp kommer att producera antikroppar mot sköldkörteln. En sådan reaktion kallas "Hashimotos tyreoidit", som är en inflammation i sköldkörteln. Opererats är ibland en orsak, som är radioaktivt jod behandling. Radioaktivt jod tas när en patient lider av en överaktiv sköldkörtel, som ofta kommer att bromsa sköldkörtel produktion så mycket att hypotyreos är resultatet. Några andra möjliga orsaker hormonella förändringar under graviditeten, lupus, anemi, reumatoid artrit och gikt.

medicinska behandlingar

När du har fått diagnosen med en underaktiv sköldkörtel, kommer din endokrinolog förskriva en syntetisk sköldkörtelhormon kallas levotyroxin. Du kommer att ta den ordinerade dosen av levotyroxin varje dag för att balansera ut din sköldkörtel nivåer. I vissa fall kan ett naturligt läkemedel, tillverkat av ett grissköldkörteln förskrivas. Du kommer att kräva regelbundna läkarbesök och tester för de första veckorna för att justera dosen tills den är på rätt nivå.

Allergy Elimination Diet Menu

En eliminering allergi diet bort vissa livsmedel eller ingredienser från din kost som du eller din läkare misstänker kan orsaka en negativ reaktion. Dessa reaktioner, som kallas födoämnesallergier och överkänslighet, hos upp till 1 av 10 amerikaner, enligt en rapport maj 2010 publicerades i "Journal of American Medical Association."

Identifiering

En dieten vanligtvis innebär att undvika misstänkta mat triggers, inklusive den vanligaste - mjölk, ägg, nötter, vete och gluten, nötter, soja, citrus, fisk och skaldjur, choklad, koffein, alkohol och konstgjorda livsmedelstillsatser - och äta endast allergivänliga livsmedel som lamm, päron, äpplen, ris, och de flesta grönsaker och bönor.

Tidsram

De flesta näringsexperter som Suzzanne Myer, MS, RD, CD, med Suzzanne Myer Consulting LLC, och Elmer M. Cranton, MD Fellow, American Academy of Family Physicians, rekommenderar vistas på eliminering diet för åtminstone fyra dagar, även om en månad kan ge dig en mer noggrann läsning av potentiella problem livsmedel. Efter detox period, lägger du till en förbjuden mat åt gången ätit tre gånger under loppet av en dag, och sedan återvända till eliminering diet för ett par dagar att titta på återlämnande av några biverkningar.

effekter

Överkänslighet mot mat hända när immunceller i kroppen identifiera ett livsmedel som ett giftigt ämne och försök att neutralisera den för att förhindra det från att skada kroppen. Detta överaktiv immunsvar kan leda till symtom såsom mörka ringar eller påsar under ögonen, vätskeretention, eksem, nästäppa, trötthet, buksmärtor eller matsmältningsbesvär, ledvärk, humörsvängningar, huvudvärk, kronisk öroninfektioner, astma, dåligt minne, ångest och depression. När du har eliminerat en av de utlösande livsmedel i flera månader, kan din kropp tidigare intolerans mot att livsmedel försvinna och det kan tolereras igen med måtta.

Vuxen Elimination Diet

I stället för att koncentrera sig på de livsmedel du kan inte ha, bör du planera din dieten genom att fokusera på de allergivänliga livsmedel du kan ha: ris; proteiner såsom lamm, vilt, djupt vatten havsfisk, eller färsk spruckna eller nötter fortfarande i skalet, men inte rostade eller bearbetas; färska eller frysta frukter som päron och äpplen, undvika citrus; de flesta grönsaker utom majs, vit potatis, tomat och ärter; och kallpressade oljor av safflor, solros, linfrö, sesam och extra jungfruolja. De enda sötningsmedel du bör använda är lönnsirap, rismalt och stevia, medan acceptabla drycker inkluderar rismjölk, mandelmjölk, päron nektar, kamomillte och kolsyrat vatten. Det är en bra idé att undvika alla bearbetade livsmedel under denna period, eftersom de innehåller ofta dolda allergener. En typisk frukost kan bestå av en varm ris spannmål med lönnsirap, skivade päron, hackade cashewnötter och vissa ris mjölk; lunch kan vara ris pasta toppad med vitlök och en sallad med endast olja som dressing; och kvällsmat kan omfatta lammgryta med linser, kål och vitlök. Goda idéer för mellanmål är frukt, nötter eller hemlagad bakade sweet potatischips.

Barn Elimination Diet

Du bör rådgöra med ditt barns barnläkare innan en utslagningdiet, eftersom barn behöver adekvat kalori, protein och vitamin intag för en sund tillväxt och utveckling. Eliminera eventuella misstänkta livsmedel från ditt barns kost för två veckor, mycket uppmärksam på livsmedelsförpackningar. Janet Zand, OMD, och författare till "Smart Medicin för en hälsosammare barn", föreslår att om att eliminera alla misstänkta livsmedel från ditt barns kost på en gång är för svårt, försök att ta bort en kategori av livsmedel, ett i taget, såsom veteprodukter och se hur ditt barn reagerar.

Varning

Efter att ha startat en utslagningdiet, är det inte ovanligt att drabbas av tillfälliga symtom som huvudvärk, muskelvärk, eller trötthet under några dagar, även om dessa skulle försvinna efter en vecka. Du kan också uppleva uttag och begär för den eliminerade mat, även om dessa känslor bör också försvinna efter en vecka eller så. Du bör återinföra endast en mat åt gången in i din diet, och vänta och se om du har några reaktioner, som skulle uppstå inom några minuter eller upp till flera timmar efteråt. Det är möjligt att du kan uppleva en allvarlig reaktion, en anledning är det klokt att rådgöra med din läkare eller dietist innan en sådan diet.

Hälsan hos sköldkörteln är av största vikt - och din kost är en viktig del för att hålla din sköldkörtel fungerar som det ska. Överväga ansluter sig till Rice Diet, en specialiserad fetma återföring kost, för att öka hälsan hos din sköldkörtel. Alltid rådfråga din läkare innan inledandet av en diet plan för medicinska skäl.

Om The Rice Diet

Rice Diet är tänkt att minska i vikt och minska risken för hjärt- och njursjukdomar, högt blodtryck och diabetes. Kosten är en livsstil program som består av kost, motion och terapi klasser och workshops undervisas av proffs i Durham, North Carolina. Närings del av planen börjar med fas I, som är en detox som tillåter konsumtion av hela korn och frukter. Fas II introducerar grönsaker, bönor och vissa kolhydrater samt små delar av fisk. Det är en låg salthalt kost.

Sköldkörtelsjukdom och fetma

Eftersom Rice Diet kan vända fetma, kan det vara ett bra val för sköldkörteln hälsa. En studie som publicerades i november december 2007 av "läkarmottagning för övervikt och relaterade sjukdomar" indikerar att en liten studie av patienter som minskade sin vikt visade normaliserade eller förbättrade sköldkörtelhormonnivåer. Det behövs mer forskning för att bekräfta detta fynd.

Thyroid Cancer and Nutrition

Lite mer än 1700 människor dör av sköldkörtelcancer varje år, och 48.000 nya fall diagnostiseras årligen, enligt National Cancer Institute. Du kan minska risken att utveckla sköldkörtelcancer genom att öka din konsumtion av frukt och grönsaker och minska din konsumtion av smör, ost och beredd fisk, kyckling och fläsk. Detta gör Rice Diet ett bra alternativ för att förhindra sköldkörtelcancer som det ökar din grönsaker och frukt intag och bara innehåller enstaka fisk.

Om din sköldkörtel

Sköldkörteln är bosatt i halsen, bestående av två lober förbundna med ett band av vävnad i mitten kallas näset. Denna butterfly-formade orgel omvandlar jod i din måltid plan för att hormoner som hjälper till att reglera din ämnesomsättning. Sköldkörteln kan bli trög eller överaktiv, vilket kan påverka din vikt och energinivåer, och det kan också leda till andra problem, såsom cancer.

Paratyreoidektomi & amp; Diet

Bisköldkörteln är faktiskt fyra små körtlar som ligger på toppen av sköldkörteln. De är olika än sköldkörteln och har helt olika funktioner inom den mänskliga kroppen. Bisköldkörteln utsöndrar paratyreoideahormon, vilket hjälper till att reglera nivåerna av kalcium och fosfor i blodet. Dessa två mineraler är viktiga för en mängd olika funktioner, inklusive att bibehålla hälsan hos dina ben. En parthyroidectomy är en operation för att avlägsna alla eller några av dina bisköldkörteln, som direkt påverkar nivåerna av olika mineraler i blodet. Det finns ingen långsiktig diet efter operationen, men det är viktigt att se till att du får tillräckligt med kalcium i kosten efter ingreppet, som avlägsnande av körtlarna kan sänka dina kalciumnivåer.

Indikationer Paratyroidektomi

En paratyreoidektomi är typiskt ett resultat av en överaktiv bisköldkörtel, även känd som hyperparatyreos. Om du utvecklar hyperparatyreos, mängden kalcium i blodet stiger. Även kalcium är viktigt för kroppens hälsa, kan för mycket kalcium i blodet orsaka problem med dina nerver och muskler, inklusive ditt hjärta. En paratyreoidektomi innebär avlägsnande av de onormala bisköldkörtlarna.

initial Diet

Omedelbart efter din paratyreoidektomi, kommer halsen förmodligen vara öm och du kan behöva konsumera en intetsägande kost som består i huvudsak av lättsmälta livsmedel såsom Gatorade, te, kex, vatten, soppa, kaffe och gelatin. Du kan gradvis öka variation i din kost under de närmaste dagarna som du återhämta sig. Du bör undvika hårda livsmedel medan halsen är öm eller ont.

Långtids Diet

Det finns ingen särskild diet krävs efter en paratyreoidektomi, men avlägsnande av körteln minskar kalciumnivåer i kroppen. Du kan behöva öka mängden kalcium du förbrukar eller ta kalciumtillskott för att förhindra en nedgång i kalciumhalt i blodet. Annars följer en hälsosam och välbalanserad kost som innehåller frukt, grönsaker, magert proteinkällor, fullkorn och mejeriprodukter.

När att se din läkare

Efter en paratyreoidektomi finns vissa tecken att titta efter som kan kräva omedelbar läkarvård. Medan en liten mängd rodnad, svullnad och blödning kan vara normal, råder North Star Surgery specialister att om något av dessa villkor inte lindra eller åtföljs av dränering nära din snitt, måste du kontakta din kirurg omedelbart. Illamående, kräkningar, buksmärta, diarré, talsvårigheter, andas eller svälja finns också skäl att söka akut läkarvård. Utan bisköldkörteln dina kalciumnivåer kan gå alltför låg, vilket kan vara livshotande. Varning symptom är domningar och stickningar nära munnen, i ansiktet eller på händerna. Om du misstänker att låga kalciumnivåer måste du kontakta din läkare omedelbart.

Om du lider av överaktiv blåsa, kan du uppleva inkontinens, täta urinträngningar, obehag i tarmarna eller tryck och smärta innan urinering. Även om det finns homeopatiska läkemedel som påstår sig kunna ta itu med problemet på ett akut basis, bör du boka tid för att se din husläkare eller urolog om problemen kvarstår i mer än ett par veckor. Den underliggande orsaken till dina problem kan relateras till ett allvarligare hot mot hälsan, och ditt tillstånd bör utvärderas av en läkare.

växtbaserade läkemedel

Om blåsan är överaktiv beror på en hormonell obalans till följd av klimakteriet, be din homeopatisk läkare om att ta saltföreningen Natrum Muriaticum, som kan hjälpa till med urininkontinens, liksom vaginal torrhet och smärtsamma samlag. Causticum är en kaliumbaserad förening som anses effektiva när det gäller att stärka svaga ringmuskler i urinvägarna. Om du lider av ansträngningsinkontinens till följd av en prolapsed livmodern, kan du dra nytta av att ta sepia - ett naturläkemedel tillverkade av torkad bläckfisk eller bläckfisk bläck. För män som upplever behov av att urinera ofta eller som har svårigheter att urinera medan i stående ställning på grund av prostataproblem, kan Zincum vara ett effektivt rättsmedel. Den vanligaste dosen för de flesta växtbaserade läkemedel är mellan 3 till 5 pellets av en oral botemedel var en till fyra timmar under dagen, men kolla med din homeopatisk läkare för att få exakt dosering information för din längd, vikt och tillstånd.

Diet

Ät en fiberrik kost för att absorbera vattnet i systemet. Ät mat som innehåller mycket C-vitamin för att främja hälsosamma bakterier och hämmar ohälsosamma bakterier i urinvägarna. Tranbär och blåbär kan hjälpa till att kontrollera din inkontinens genom att rita bakterier borta från väggarna i urinblåsan. Undvik alkohol, sockerhaltiga livsmedel, koffein och kolsyrade drycker, som alla kan slappna av urin muskler och skapar behov av mer frekvent urinering. Drick mindre vätska innan sova för att eliminera behovet av att komma upp till urinera under natten.

Träning

Få regelbunden motion om du är överviktig. Gå ner i vikt kan minska mängden trycket på blåsan och bidra till att undanröja blåskontroll problem som orsakas av svaga muskler i urinvägarna. Yogaövningar, inklusive Aswini mudra, kan förbättra urinmuskelkontroll och bidra till att minska episoder av inkontinens. Kegel övningarna är utformade för att förbättra muskelkontroll i golvet i bäckenet och är ett annat sätt att hjälpa till att kontrollera symtom på överaktiv blåsa.

Akupunktur

Besöker en akupunktör kan hjälpa dig att stärka musklerna i urinvägarna och bäckenet. Det kan också bidra till att minska urininkontinens genom att förbättra blodflödet till urinblåsan, vilket kommer att leda till total förbättrad urinvägarna hälsa.

De bästa dieter för Thyroidproblem

Översikt

Sköldkörteln producerar hormoner som reglerar din ämnesomsättning, eller den hastighet med vilken mat omvandlas till energi. En av åtta kvinnor mellan åldrarna 35 och 65 har en thyroidbeskaffenhet, enligt kvinnors hälsa expert Christiane Northrup, MD. Efter 65 års ålder, risken ökar. Sköldkörteln inkluderar hypotyreos, eller underaktiv sköldkörtel, hypertyreos, eller överaktiv sköldkörtel, sköldkörteln knölar och sköldkörtelcancer. En hälsosam kost kan bidra till att förbättra din hälsa och sköldkörtelfunktion.

Lågt glykemiskt diet

De bästa dieter för Thyroidproblem

Livsmedel med lågt glykemiskt index har en mindre dramatisk inverkan på blodsockernivåer än hög glykemiskt index livsmedel. En kost rik på lågt glykemiskt livsmedel kan vara till hjälp för personer med sköldkörtelproblem, enligt M. Sara Rosenthal, författare till "The Thyroid Sourcebook." Att följa ett lågt glykemiskt diet, ersätta raffinerade kolhydrater med fiberrika fullkorn och stärkelserika grönsaker, såsom fullkornsbröd och sötpotatis. Protein livsmedel, såsom fågel och fisk är också lågt på glykemiskt index och kan bidra till att minska den glykemiska belastningen av en kolhydratrik måltid, såsom pasta och ris rätter. De flesta frukter och grönsaker passar i ett lågt glykemiskt diet. Begränsa hög glykemiskt index livsmedel, inklusive bearbetade snacks, godis, sockerhaltiga läsk och godis.

Fiberrik kost

De bästa dieter för Thyroidproblem

Kostfiber främjar mag regelbundenhet och fyllighet mellan måltiderna. Fiber kan också stödja sköldkörteln hälsa, säger Rosenthal. Välj fullkorn, bönor, baljväxter, frukt och grönsaker. Byt låg fiber kolhydrater livsmedel, såsom vitt bröd, sockrade flingor och pretzels med fiberrik kost, såsom 100 procent fullkorn bröd och spannmål. Välj färsk eller torkad frukt i stället för fruktjuicer. Frukt och grönsaker särskilt höga i fiber inkluderar plommon, katrinplommon, bananer, potatis med hud, avokado, morötter, Lima bönor, garbanzo bönor, aubergine, grönkål, konserverad pumpa, äpplen och bär.

Näringsrik kost

De bästa dieter för Thyroidproblem

Vissa näringsämnen är särskilt viktigt för sköldkörteln hälsa. För att minska symptom på hypotyreos, föreslår University of Maryland Medical Center en kost rik på B-vitaminer och järn. Konsumera magert kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och grönsaker. Antioxidant rika-livsmedel, såsom rött, grönt, orange och gula frukter och grönsaker, kan hjälpa kroppen att försvara sig mot sjukdomar. Ät livsmedel rika på omega-3-fettsyror, såsom vild lax, insjööring, sardiner, långfenad tonfisk och sill, för att förhindra eller minska inflammation. Ground linfrö, valnötter, linfrön och rapsolja innehåller också omega-3 fetter i mindre mängder.