XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

östrogen levern

Östrogen frigörs när Bukfett är Lost?

Många olika förhållanden kan orsaka viktökning runt mitten. Oavsett vad orsaken är magen fett farligt för din hälsa, ökar risken för hjärtsjukdomar, diabetes, gallblåsan sjukdomar och vissa typer av cancer. Obalanser omfattar det kvinnliga könshormonet östrogen ökar din chans att få magen fett. Kvinnor är särskilt utsatta på grund av fluktuerande hormonnivåerna under hela livet. Bukfett och östrogen påverkar kroppen på flera viktiga sätt.

Grunderna

När vi blir äldre, ackumuleras fett i vissa områden i stället för att deponera jämnt över hela kroppen som när vi var yngre. De flesta människor märker extra vikt runt sina skinkor, lår och mage. Viss viktökning kan hänföras till hormonella störningar, såsom en obalans av östrogen som kallas östrogendominans. Östrogennivåer har en direkt inverkan på fettcellernas lagring, särskilt bukfetma. Fettceller producerar extra östrogen, då överskottet östrogen signalerar kroppen att lagra mer fettceller. Detta utbyte skapar ofta en ond cirkel av östrogen obalans och viktökning runt midjan.

Identifiering

Bukfetma identifieras som visceral eller subkutan fettvävnad, men inte alla magen fett är densamma. Underhudsfett är det översta lagret av fett du kan nypa med fingrarna, vilket inte är en fara för dina inre organ. Bukfett, även kallad visceralt fett, är den typ av magen fett mest farliga för din hälsa. Det har kopplats till insulinresistens, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Visceralt fett ligger djupt inne i buken och sveper runt dina inre organ. Placeringen av visceralt magen fett utgör ett direkt hot mot funktionsförmåga inre organ, vilket resulterar i gallblåsan problem, fettlever och andra sjukdomar organ.

effekter

Bukfett kan påverka mer än bara din östrogennivåer. Ett överskott av visceralt magen fett kan orsaka levern att producera ett överskott av fettsyror, som är byggstenar i fettvävnad. Resultatet är ett tillstånd som kallas insulinresistens. När glukos inte kan nå en tillräcklig mängd celler, cellerna försvagas och ibland till och med dö. Risken för högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar ökar till följd av de insulinresistenta celler. Ett överflöd av visceralt magen fett är också tänkt att anslutas till bröstcancer och kolorektal sjukdomar.

Behandling

Även en viss mängd viktminskning kan ha en positiv inverkan på din hälsa. Eftersom överskott fettceller producerar extra östrogen, kommer att förlora magen fett släppa överskott östrogen, vilket resulterar i en mer hormon balanserad kropp. Även visceralt magen fett ligger djupt inne i buken, är det fortfarande mycket mottaglig för vanliga metoder viktminskning. Ät en kost rik på frukt och grönsaker för att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt och bidra till att förebygga diabetes, cancer och hjärtsjukdomar. Dessutom följer en kraftig motion rutin att förlora magen fett, minska midjemått och få muskelmassa. Som alltid, kontakta din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram.

D-vitamin innehåller östrogen?

Forskare och dietister klassificera D-vitamin som ett fettlösligt vitamin, vilket innebär att det kräver närvaro av fettceller för absorption och att kroppen kan lagra D-vitamin i fett och leverceller. Även officiellt klassificerat som ett vitamin, är den aktiva formen av vitamin D som faktiskt en steroid hormon liknande andra steroidhormoner såsom östrogen. Vitamin D inte innehåller östrogen, men de två hormonerna kan påverka varandra och de båda spelar en viktig roll för att upprätthålla friska ben.

Östrogen

Termen "östrogen" beskriver en grupp av hormoner inklusive östron, östradiol och östriol. Även östrogen hormoner förekommer hos män och kvinnor, kommer den här artikeln diskuterar östrogen i förhållande till kvinnans kropp eftersom interaktion med D-vitamin och roll i benstyrka är mer uttalad hos kvinnor än män. Rollen av östrogenhormoner, som med alla hormon, är att bära information eller instruktioner från en grupp av celler till en annan. Hos kvinnor är de flesta av östrogenhormoner som produceras i äggstockarna, binjurarna och fettvävnader. Östrogenhormoner binder till östrogenreceptorer som finns i bröst, uterus, hjärna, ben, lever och hjärta.

Vitamin D

Din kropp får D-vitamin från två källor: den mat du äter och solen. Mycket få livsmedel innehåller naturligtvis en form av vitamin D som kallas vitamin D3, men de innehåller nötlever, äggula och fet fisk som tonfisk och lax. Livsmedelsproducenter befästa andra livsmedel såsom mjölk, apelsinjuice och frukostflingor med vitamin D. Din kropp producerar huvuddelen av sin D-vitamin genom exponering för ultraviolett strålning från solen. När den utlöses av solen, din hud celler omvandlar ett ämne som kallas 7-dehydrokolesterol till previtamin D3, som sedan blir vitamin D3. Alla dessa former av vitamin D förblir biologiskt inaktiv tills ett enzym i levern, känd som 25-hydroxylas, omvandlar vitamin D3 i 25-hydroxikolekalciferol, och sedan 1-alfa-hydroxylas i njurarna omvandlar den till den biologiskt aktiva vitamin D känt som 1,25-dihydroxikolekalciferol.

Effekter på ben

Din kropp bryter hela tiden ner gamla benvävnad och producerar nytt benmaterial, vilket kräver kalcium - ett mineral som ger styrka till ben. Din kropp kan inte på ett effektivt sätt absorbera kalcium utan vitamin D. Detta gör D-vitamin viktigt för bentillväxt och utveckling. Vitamin D stimulerar också upptaget av fosfat och magnesium, som också hjälper till att bygga starka ben. När en kvinnor går in i fas av livet som kallas klimakteriet slutar hennes kropp producerar ägg och produktionen av östrogen faller dramatiskt. Nedgången i östrogennivåer ökar hastigheten för benförlust och kan leda till ett tillstånd känt som osteoporos, ett tillstånd av tunna, svaga ben. Samspelet mellan östrogen och vitamin D kan bidra till denna effekt.

interaktioner

Förekomsten av östrogen kan påverka produktionen av den biologiskt aktiva formen av vitamin D, enligt forskning som publiceras i "The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism." I denna studie behandlade läkarna en grupp kvinnor med benskörhet med östrogen. Gruppen som fick östrogenbehandling upplevt en ökning av kalciumupptag. Vid provning av den mängd biologiskt aktivt vitamin D i blodet, fann studien en ökning som korrelerade med ökningen av kalciumabsorption. Forskarna drog slutsatsen att östrogen kan öka produktionen av aktivt vitamin D genom att stimulera enzymet 1-alfa-hydroxylas i njurarna.

Östrogen & amp; Viktminskning

Östrogen faktiskt hänvisar till en samling av hormoner som påverkar sexuell funktion och fortplantning, metabolism, humör, utveckling tillväxt och vävnads hälsa och utveckling. Forskare har funnit ett samband mellan östrogen och vikt, särskilt under klimakteriet, när östrogennivåerna sjunka, men vikt tenderar att stiga. Men eftersom fettceller kan producera östrogen, är frågan inför forskarna hur man rikta östrogenreceptorer som kommer att öka energi och hantera hunger och inte bidrar till klimakteriet relaterade viktökning.

Källor för Östrogen

Östrogen produceras av äggstockarna, levern, binjurarna och fettvävnad, främst i brösten. Före klimakteriet, äggstockarna är den primära källan för östrogenproduktionen. Efter klimakteriet, inträffar den reducerade produktionen östrogen i levern, binjurar och fettvävnad i brösten, vilket gör östrogenersättningsterapi sådant hot mot bröstcancer.

Forskning

Forskare vid University of Cincinnati har hittats i djurförsök att när östrogenreceptorer i hypothalmus förstördes, djuren började att äta för mycket och bränna mindre energi. Tanken är att östrogen som produceras av fettceller inte hämmar aptiten och konsumtion. Forskare som pekas ut hypothalmus producerade östrogen som en nyckel till viktökning tror att denna typ av forskning kan hjälpa forskare att utveckla särskilda mål för hormonbehandling som ger fördelar utan de högre risker som är förknippade med hormonbehandling och bröstcancer.

Tappar vikt

Förändringar i östrogenreceptorer i hypothalmus, ett tecken på klimakteriet, innebär att det kan vara svårare att gå ner i vikt. I sin tur finns det en större börda för kvinnor att äta en hälsosam kost och motionera mera för att hjälpa deras ämnesomsättning att kompensera för förlusten av östrogen, vilket bidrog till att reglera viktökning och aptit. Interestingly, fettceller producera östrogen, tillsammans med andra hormoner och proteiner. Men östrogen som produceras i fettceller inte kommer att hjälpa till att reglera övervikt och ämnesomsättning. Istället östrogen som följer viktökning, särskilt i bukfett, sätter kvinnor löper större risk för bröstcancer, eftersom östrogen stimulerar celltillväxt. Att tillväxt kan innefatta cancerceller, vilket gör spridningen av sjukdomen ännu farligare.

Bli frisk

Som Nancy Holmes, NP, sjuksköterska utövare på kvinnor till kvinnor Health Care Center i Yarmouth, Maine, anteckningar, nyckeln till att förlora vikt under de hormonella förändringar som åtföljer klimakteriet och klimakteriet är att få friska först. När du får regelbunden motion, få tillräckligt med sömn, ansluter sig till dina mediciner och börjar att ändra din kost till det bättre, kan du börja att få allvar med att förlora vikt och hålla den.

Justera doseringen

Vatten viktökning är en vanlig biverkning av östrogenterapi. Cleveland Clinic experter föreslår att prata med din läkare om att justera dosen under hormonersättningsterapi om viktökning blir ett problem. Om du vill eller behöver gå ner i vikt samtidigt på hormonbehandling, föreslår Cleveland Clinic läkare få regelbunden aerob och viktbärande motion, vilket gör att du gör något fysiskt aktiv varje dag, och begränsa fett till högst 30 procent av dina kalorier på matdags.

Östrogen & amp; Högt kolesterol

Både kvinnor och män kan drabbas av förhöjda kolesterolnivåer som väsentligt påverkar hjärt-kärlsjukdom, stroke och hjärtinfarkt. Men kvinnor har en skyddsmekanism i sina kroppar från hormonet östrogen som finns kvar i effekt genom barnafödande ålder. Men när klimakteriet och menopaus har anlänt, den skyddande effekten av östrogen minskar.

Vad är östrogen?

Östrogen är ett stort kvinnligt könshormon som produceras i äggstockarna. Medan kvinnor är beroende av produktionen av östrogen för att balansera deras reproduktiva organ, östrogen också produceras i mindre mängder hos män, enligt MayoClinic.com. Det finns östrogenreceptorer i cellerna i hjärnan, ben, blodkärl, lever och fortplantningsorganen hos både män och kvinnor. Men kvinnor producerar mycket mer östrogen i kroppen än vad män och viktig roll att östrogen spelar är i stöd av graviditeten.

Höga kolesterolvärden

Kolesterol är en vaxartad substans som produceras av levern och även intas med vissa livsmedel, enligt Kidshealth. Kolesterol krävs av kroppen att göra D-vitamin när huden utsätts för UV-ljus från solen och för att producera vissa hormoner, bygga cellväggar och hjälpa dig att smälta fett. Levern producerar tillräckligt med kolesterol för att möta behoven av kroppen varje dag. Kolesterol finns även i livsmedel som härrör från animaliska källor, såsom kött, ägg och hela fetthalt mejeriprodukter. Höga nivåer av kolesterol i blodet kan öka risken för kranskärlssjukdom, hjärt-kärlsjukdomar, stroke och hjärtinfarkt. Några av de faktorer som leder till högt kolesterol är fetma, kön, ärftlighet, diet och ålder.

Förhållandet mellan Östrogen och Kolesterol

Läkare vid Mayo Clinic anges att sjunkande östrogennivåer under klimakteriet och peri-klimakteriet kan leda till en ökning av LDL-kolesterol, som brukar kallas "onda" kolesterolet. Denna ökning av det onda kolesterolet och samtidig minskning av HDL-kolesterol, eller "goda" kolesterolet, ökar risken för hjärtsjukdom. Östrogen verkar ha en skyddande effekt på kärlsystemet av kroppen mot sjukdomar. Östrogen stimulerar frisättningen av kväveoxid och minskar kontraktionen av glatta muskelceller. Detta förhållande tycks minska risken för högt blodtryck och höga kolesterolvärden medan östrogennivåerna fortsatt hög nivå under en kvinnas barnafödande ålder.

Efter skydd av östrogen Försvinner

När en kvinna når klimakteriet eller klimakteriet, säger American Heart Association att vissa kvinnor gynnas av postmenopausal hormonterapi för att behandla osteoporos och andra sjukdomstillstånd. Men de inte rekommendera användning uteslutande för att förhindra hjärt-kärlsjukdom. Komplettering med östrogen efter klimakteriet verkar inte erbjuda en minskad risk för hjärt-kärlsjukdom och stroke. Hos kvinnor med en personlig historia eller familjehistoria av hormonrelaterad cancer, såsom bröstcancer ökar tillskott deras risk att utveckla cancer. Istället rekommenderar American Heart Association kolesterolsänkande läkemedelsbehandling för kvinnor med ökad risk för hjärtsjukdom, i kombination med livsstilsförändringar och kostförändringar samt viktkontroll, motion och rökavvänjning.

Hur östrogen som produceras?

östrogen Forms

Termen "östrogen" faktiskt beskriver flera olika relaterade hormoner. Dessa östrogener är estron (dominerande formen under klimakteriet), östriol (primär östrogen under graviditeten), och estradiol (som är den vanligaste formen av östrogen i icke-gravida kvinnor mellan puberteten och klimakteriet). Östrogener är den dominerande kvinnliga könshormonet, vilket innebär att östrogen är ansvarig för kvinnliga reproduktiva hälsa och utveckling av sexuella egenskaper (såsom bröst). Östrogener arbete genom att resa in i celler och bindning till specifika ställen i DNA, vilket medför vissa proteiner som skall göras.

östrogenproduktion

Östrogener kan produceras genom fettvävnad, levern, binjurarna och äggstockarna. Äggstockarna är den primära källan för östrogener i premenopausala kvinnor, med undantag för kvinnor som är gravida. Östrogenproduktion från äggstockarna börjar med teka internatio-celler, som omvandlar kolesterol till ett hormon som kallas androstendion. Detta hormon är sedan exporteras till andra celler i äggstockarna, som kallas granulosaceller. Dessa celler omvandla adrostenedione till östradiol. Under graviditeten är östrogenproduktion övertas av moderkakan. Efter klimakteriet, äggstockarna slutar producera östrogen och det är istället tillverkad av binjurarna, levern och fettvävnad i brösten.

Östrogen Kontroll och funktion

Östrogen är en viktig del av den kvinnliga menstruationscykeln och dess utsöndring är beroende av två andra menstruella hormoner, luteiniserande hormon och follikelstimulerande hormon. När östrogennivåerna är låga (i början av menstruationscykeln), follikelstimulerande hormon ökar. Detta stimulerar äggstockarna i utvecklingen av en follikel, som i slutändan kommer att producera ett ägg. Follikeln producerar luteiniseringshormon. Kombinationen av dessa två hormoner gör att östrogen som skall utsöndras. En funktion hos östrogen, i termer av menstruation, är förtjockningen av slemhinnan i livmodern. Detta hjälper till att förbereda livmodern för att stödja ett befruktat ägg om kvinnan blir gravid. Om befruktning inte sker, östrogennivåerna sjunker, vilket gör att livmoderslemhinnan att kasta bort, vilket resulterar i menstruation.

Östrogen & amp; triglycerider

Kranskärlssjukdom och stroke är de vanligaste dödsorsakerna hos kvinnor, enligt American Heart Association. Överskjutande triglyceridnivåer är kopplade till kranskärlssjukdom. Medan triglyceridnivåer påverkas av kost och motion, östrogen spelar också en roll, vilket ökar triglyceridnivåer. Om du tar östrogen som en del av en p-piller, eller som en del av hormonersättningsterapi för klimakteriebesvär, dina triglyceridnivåer kan påverkas negativt.

effekter

Östrogen påverkar koncentrationen av olika lipoproteiner i blodet. Till exempel, ökar östrogen nivåerna av HDL, det goda kolesterolet, och det minskar nivån av LDL eller dåligt kolesterol. Detta tycks tyda på att östrogen skulle vara fördelaktigt. Ökar emellertid östrogen också triglyceridnivåer. En studie 1991 under ledning av Dr. Brian W. Walsh och redovisas i "New England Journal of Medicine" visade att doser av 0,625 mg och 1,25 mg östrogen ökade plasma triglyceridnivåer med 24 procent och 42 procent, respektive.

överväganden

Östrogennivåer varierar naturligt under kvinnans menstruationscykel. Under den follikulära fasen, som börjar på den första dagen av menstruation, när hon börjar blöda och slutar när hon har ägglossning, östrogennivåerna är låga. Under lutealfasen, som börjar dagen efter ägglossning och fortsätter till dagen före blödning, östrogennivåerna är höga. Som en konsekvens, under den luteala fasen, LDL och LDL / HDL-förhållanden är lägre medan under den follikulära fasen, LDL och LDL / HDL-förhållanden är högre.

Eftersom östrogen påverkar också triglyceridnivåer, kan det förväntas att under lutealfasen skulle triglyceridnivåer vara högre än under den follikulära fasen. Därför är dessa fluktuationer måste beaktas vid screening och övervakning plasmid lipoproteinnivåer hos kvinnor, även om de inte tar östrogentillskott, som olika faser av menstruationscykeln kan påverka testresultaten.

Betydelse

Eftersom överskotts triglyceridnivåer är kopplade till hjärt-kärlsjukdomar, bör utgångs triglyceridnivåer fastställas innan östrogen är föreskrivet. Kvinnor med hypertriglyceridemi, överskott triglycerider i deras blodplasma, rekommenderas att inte börja någon östrogen regim som även en måttlig ökning av triglycerider som orsakas genom tillsats av östrogen kan orsaka betydande värmeproblem.

Teorier / Spekulationer

Hypertriglyceridemi, överskott triglycerider, som orsakas av att ta östrogen tillskott kan inte ha samma negativa effekter på kvinnor, som hypertriglyceridemi orsakad av fetma eller diabetes. Kvinnor som tar östrogen visar en ökad eliminering av mycket låg densitet lipoprotein eller VLDL i levern. Detta accelererade ökning av VLDL eliminering resulterar i minskad plackbildning i artärerna. Även om tar östrogen piller kan öka triglyceridnivåer, resultaten av den ökade triglyceridnivåer kan inte vara så illa som ökade triglyceridnivåer som orsakas av fetma eller diabetes.

Förutsägelser

Lipoprotein svar på östrogenbehandling varierar. Det finns en viss indikation dock att vi kanske kan förutsäga vilka kvinnor kommer att gynnas av östrogenbehandling. En studie 2001 ledd av Jose J. Nieto och redovisas i "Journal of American College of Cardiology" indikerade att kvinnor som hade lägre HDL-kolesterol vid baslinjen upplevde en triglycerid ökar, och var mer mottagliga för de negativa effekterna av östrogenbehandling, än kvinnor vars utgångs HDL-nivå var högre. Studien var små och kan inte generaliseras till alla kvinnor ännu, men teorin är att lågt HDL-kolesterol vid baslinjen kan vara på grund av en onormal metabolism av triglyceridrika lipoproteiner. Ökningen av VLDL produktion vid östrogenadministrering kan vara avslöja brister dessa kvinnor redan har.

Effekterna av östrogen i Bröstmjölk


Hormonet östrogen är godkänd för användning av ammande mödrar som ett preventivmedel eller andra villkor. Men det finns potentiella biverkningar av att använda östrogen vid amning. Östrogen konsumtion tenderar att minska bröstmjölk kvantitet och kvalitet. Biverkningar av östrogen på ammande barn är inte känd men kan innefatta problem med levern fungerar i mycket unga barn och kinkighet under utfodring.

Mängd Bröstmjölk

Den stora majoriteten av mödrar som förbrukar östrogen under amning upplever lägre mjölkproduktionen än vanligt. För vissa mödrar nedgången är minimal, men för andra minskningen kan vara drastisk.

Kvaliteten på Bröstmjölk

Konsumtionen av östrogen är också förknippat med bröstmjölk av sämre kvalitet. I synnerhet, är östrogen konsumtion i samband med en minskning av proteinhalten, kvävehalt, och laktoshalten i bröstmjölk. Den minskade mjölkens kvalitet kan leda till att barnet är mer noga under utfodring, och obekräftade uppgifter tyder på att spädbarn blir mindre noga en gång hormonell behandling avbryts.

Effekter på baby

Det finns inte mycket starka bevis att konsumtionen av östrogen genom mor har betydande biverkningar på ammande barn. Det finns dock vissa biverkningar som är under fortlöpande översyn men ännu inte har avgörande stöd. Bland barn under 6 veckor gammal, är det möjligt att östrogen i bröstmjölken kan leda till leverproblem, eftersom levern inte kan vara väl tillräckligt utvecklade för att effektivt kunna bearbeta hormoner i mjölken. Det finns också vissa tecken på att konsumtionen av östrogener spädbarn kan leda till minskad intestinal celltillväxt; Men denna minskning inte tycks påverka tarmenzymaktivitet, och konsumtionen av östrogen föreningar kan faktiskt minska förekomsten av tarmrotavirusinfektioner.

Anekdotiska bevis från mödrar tyder på att östrogen konsumtion kan leda till att barn är mer noga vid amning, även om kliniska prövningar inte har utförts för att testa detta påstående.

Cirros avser en sjukdomsprocess som påverkar levern och är oftast resultatet av kroniska skador på levern. De kroniska skador resulterar i skrumplever, och denna ärrbildning kan störa strukturen i levern och dess många funktioner. En mängd olika symtom kan leda och detta återspeglar den viktiga och varierade roll levern spelar i kroppsfunktion.

Vätska i buken

Vätska i buken, eller ascites, beror på flera olika faktorer. Levern är källan till proteinsyntesen i kroppen och i cirros dessa proteiner är inte tillverkas. Den minskade mängden av protein i blodet orsakar vätska i blodomloppet för att lämna fartygen och ange buken utrymmen. Dessutom har levern effekter på njurarna som orsakar njurarna att hålla kvar vatten och natrium, och detta överskott vätska migrerar också in i buken.

Blodflödet genom kollaterala kärl

Cirros kan orsaka en ökad mängd tryck i levern, vilket leder till backup av blodflödet från portalen ven. Portvenen ger näringsrikt blod från mag-tarmkanalen till levern för filtrering och som en följd av det ökade trycket, blodet strömmar inuti genom kärl säkerheter blod. Dessa fartyg är i olika kropps platser, såsom matstrupen och anus. Dessa fartyg kan öka i storlek och blir symptomatiska (hemorrojder i anus), eller till och med brista och orsaka livshotande blödningar (esofagusvaricer).

njurpåverkan

Levern filtrerar normalt substanser i blodet och som ett resultat av dess dysfunktion hos cirros, några av dessa enzymer kvar i blodet. Dessa enzymer kan orsaka utvidgning av blodkärl, särskilt de som leder till njuren, vilket orsakar minskat blodtryck och därmed minskat blodflöde till orgeln. Detta minskat blodflöde orsakar både njurskador och utlöser njuren att behålla mer vätska i stället för att utsöndra det som urin. Detta är allmänt känt som hepatorenalt syndrom och ofta resulterar i eventuell njursvikt.

lung~~POS=TRUNC Effekter

Vätska uppbyggd i buken kan bli massiv, vilket utvidgning och begränsa lungfunktion. Detta kan påverka patientens förmåga att andas normalt och syresätta blodet. Dessutom kan några av de enzymer som hänger runt i blodomloppet påverkar lungorna förmåga att reagera på minskad syresättning. Ett annat enzym orsakar blodcellerna att hålla kvar det syre de plocka upp i lungorna och inte släppa den till kroppsvävnader, vidare att orsaka skador på vävnader på grund av otillräcklig syretillförsel.

Effekter på blod

Levern är en stor aktör i syntesen av enzymer som hjälper blodpropp. Cirros påverkar produktionen av dessa enzymer och blodet tenderar att blöda mycket lättare och allvarligt. Även uppbyggnaden av giftiga ämnen som levern normalt rensar påverkar blodplättceller, som spelar en roll i koagulering process. Ett annat enzym orsakar blodcellerna att hålla kvar det syre de plocka upp i lungorna och inte släppa den till kroppsvävnader, vidare att orsaka skador på vävnader på grund av otillräcklig syretillförsel.

hormon~~POS=TRUNC Effekter

Levern är normalt organ där hormoner vunnit ur kroppen och som ett resultat av dem hängande runt längre än de borde, kan många effekter uppstå. Underlåtenhet att rensa östrogen resulterar i gynekomasti och minskad sexlust och förmåga hos män; och kan vanligen orsaka infertilitet och upphörande av menstruation hos kvinnor. Östrogen kan också arbeta med de enzymer som inte clearas orsaka utvidgning av blodkärl, vilket resulterar i skador i huden kallas spindel nevi. Misslyckade clearance insulin resulterar i kroppen har en tendens att bygga motstånd mot dess effekter, vilket är grunden för utvecklingen av typ 2-diabetes.

Effekter på hjärtat

Grund av den ökade utvidgning av blodkärl i kroppen från både östrogen och enzymer som inte rensades tenderar hjärtat att arbeta mycket hårdare. Bildandet av extra kollaterala kärl hjälper inte situationen också, och hjärtat tenderar att ha en mycket högre hjärtminutvolym än normalt, vilket med tiden kan påverka hjärtats hälsa.

Nervsystemet

Normalt levern rensar ammoniak, och på grund av de ökade ammoniaknivåer i blodet, kan påverkas hjärnan. Patienter kommer att tendera att vara på en lägre nivå av medvetande och kan bli förvirrad.

Det kvinnliga könshormonet, östrogen, är ansvarig för utvecklingen av den kvinnliga reproduktionssystemet, men också hjälper till flera system i kroppen. Från att behålla lägre kolesterol att öka bentäthet, hjälper östrogen den kvinnliga kroppen förblir friska.

reproduktions~~POS=TRUNC

Östrogen produceras av äggstockarna för att reglera kvinnliga könsorganens utveckling och menstruation. Som östrogennivåerna ökar, kommer könsorgan såsom bröst och ökningar av hårväxt börjar utvecklas.

hypothalamus

Östrogen hjälper hypotalamus med regleringen av kroppstemperaturen, metabolism och törst.

Cardiac System

Östrogen skyddar kvinnor från hjärtsjukdomar genom att reglera leverns produktion av kolesterol. Med kolesterol sänks, det är mindre chans att plack byggs upp i artärerna, som orsakar hjärtinfarkt hos kvinnor.

Menstruation

Östrogen är ensam ansvarig för regleringen av de kvinnliga menstruation. När äggstockarna producerar ett ägg, ger bort östrogen. Om ägget förblir obefruktade, östrogennivåerna börjar sjunka, varigenom livmodern att spola fodret och ägg från kroppen. Då cykeln börjar igen.

Nervsystem

Forskning har visat att östrogen assist i underhållet av de neurala nätverk i det centrala nervsystemet. Detta underhåll skyddar kvinnor från uppkomsten av Alzheimers sjukdom, en sjukdom som beror på en försämring av neurala nätverk i hjärnan.

Bieffekter

För mycket östrogen i kroppen har kopplats till bröstcancer och livmodercancer. För lite östrogen i kroppen kan leda till menopaus eller olika dysfunktioner såsom högre kolesterol och osteoporos.

Östrogendominans, produktion av för mycket östrogen, är vanligt, speciellt under klimakteriet. Det kan orsaka smärtsamma perioder; öka risken för bröstcancer, myom, och fibrocystisk bröstsjukdom; och bidra till osteoporos. Diet, genetik och miljöfaktorer såsom kemikalier som efterliknar östrogen när absorberat alla bidrar till östrogen dominans.

Typer av behandling

Medel för att sänka östrogen dominans kan inkludera att ta kosttillskott med hjälp av progesteron för att balansera östrogennivåer, och göra kostförändringar.

lipotropic Agents

Kosttillskott som lecitin, kolin, L-taurin, mariatistel och maskros är lipotropic, vilket innebär att de stimulerar produktionen av galla i levern. Lipotropic medel är användbara för att rensa överskott östrogen från kroppen.

progesteron

Naturligt progesteron vanligen appliceras på huden i små mängder, 1/4 till 1/2 tsk., En eller två gånger per dag.

expert Insight

Dr Joseph Mercola, en läkare som fokuserar på naturliga behandlingar, varnar för att progesteron stannar i fettvävnad under lång tid, så långvarig användning av progesteron krämer kan leda till ett överskott av progesteron i kroppen.

Diet

Konsumerar en fiberrik kost och dricka åtta till tio glas vatten om dagen är effektiva sätt att spola överskott östrogen från kroppen.