XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

örter som lindrar ilska

Livsmedel eller örter som innehåller östrogen och amp; progesteron

Om du inte föredrar att använda hormonersättningsterapi, eller HRT, för klimakteriebesvär, testa olika livsmedel och örter som verkar på kroppen som hormoner, östrogen och progesteron. Dessa alla naturliga och växtbaserade substanser kallas fytoöstrogener. Fytoöstrogener hjälpa till att lindra en mängd olika symptom i samband med klimakteriet, och de flesta är lätt tillgängliga på livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker. Rådgör med din hälsa läkare om du försöker att få ut HRT eller vill använda fytoöstrogener som ett substitut.

Saffran

Den sällsynta indiska krydda saffran används av ayurvedisk läkare att behandla symtom på klimakteriet inklusive irritabilitet, ilska, depression, ångest, humörsvängningar och andra känslomässiga förhållanden till följd av skiftande hormonella nivåer, konstaterar AltMD. Ayurveda behandlar skapa balans och harmoni. Behandling korrigerar system obalanser genom naturläkemedel, kost, fasta och justeringar i individens livsstil. Saffran är tillgänglig från kulinariska butiker samt naturläkemedel apotekare. Eftersom det inte finns någon rekommenderade dosen, konsultera en ayurvedisk läkare för riktlinjer för användning och dosering.

Black Cohosh

Silverax ger många av de samma effekter på klimakteriebesvär som HRT, men utan några av de potentiella farorna med hormonbehandling, enligt University of Maryland Medical Center. Den östrogenliknande ört är användbart för att lindra känslomässiga och psykiska symtom som ilska, irritabilitet, depression och moodiness. Dessutom kan det vara till hjälp för att minska vaginal torrhet och förhindra sömnlöshet. Det finns ingen rekommenderad dos för silverax. Eftersom det kan ge biverkningar, bör det inte användas om inte under överinseende av en hälso-utövare bekant med dess egenskaper.

Wild Yam

Wild yam är en växtbaserad hormonersättning som ofta används i stället för progesteron, enligt författaren Rosemary Gladstar i sin bok med titeln, "Herbal Healing för kvinnor." Det är ibland ges till kvinnan som de närmar sig klimakteriet för att ersätta lägre progesteron nivåer och balansera östrogen dominans. Vild jams är också en del av bio-identiska läkemedels progesteron krämer. Dessa är gjorda i blandnings apotek och förskrivs för att hjälpa en del kvinnor som lider av depression. Dessa krämer kan ge betydande biverkningar såsom extrema humörsvängningar, svår depression och även självmordstankar. Om du använder en förberedd progesteron och tänka ditt humör blir mer extrem, sluta använda den och ringa dig gynekolog omedelbart.

Linfrö

Linfrö och dess olja är rik på omega-3 fettsyror och även i fytoöstrogener, enligt University of Maryland Medical Center. De innehåller ämnen som kallas lignaner och isoflavoner, både känd för att kunna erbjuda lindring för klimakteriebesvär värmevallningar samt vi andra symptom relaterade till både klimakteriet och menstruation, enligt "Concise Encyclopedia of Foods och Nutrition." Omega-3 fettsyror agera mycket som östrogen gör genom att skydda hjärtat och cirkulationssystemet, tillägger UMMC. Linfrö och linfröolja bör inte värmas, eftersom de förlorar sina viktiga näringsämnen. Mal linfrön omedelbart före användning och strö på spannmål, sallader och smoothies.

Produceras i hjärnan, är serotonin en kemikalie som spelar en viktig roll i en persons mentala välbefinnande. Personer med låga serotoninnivåer kan lida av depression eller uppvisar plötsliga beteendeförändringar. Serotonin brister kan också leda till ångest, ilska och aggression. Det finns läkemedel som kan hjälpa till att återställa dessa nivåer. Men för människor som vill använda naturliga behandlingar, det finns örter som kan höja serotoninnivåerna.

Fungera

En signalsubstans befordrar meddelanden mellan olika hjärnceller. Serotonin är en signalsubstans eller kemisk budbärare finns i hjärnan som har många funktioner. Det hjälper till att reglera humör, sömn, kroppstemperatur, aptit och ämnesomsättning. Den spelar också en roll i att lindra depression och andra psykologiska och emotionella förhållanden. Därför kan en obalans i serotoninnivåerna orsaka allvarliga hälsoproblem. Låga nivåer av serotonin kan orsaka depression, ångest, sorg och andra beteendeförändringar.

Betydelse

För behandling av depression och andra psykiska tillstånd i samband med serotoninbrist, läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) kan vara en första försvarslinje. SSRI fungerar genom att hämma återupptaget av serotonin i hjärnan, vilket i sin tur höjer serotoninnivåerna i utrymmena mellan hjärnceller.
Ett naturligt sätt att höja serotonin är att använda örter som johannesört som kan ha en liknande effekt som vissa SSRI-läkemedel. Ginseng är en annan traditionell ört som används för att behandla vissa symtom på serotoninbrist som depression och ångest.

Johannesört

I århundraden, örter används johannesört för att behandla sjukdomar som ingår sår, skärsår, brännskador, ångest, sömnlöshet och depression. Idag är denna ört en populär lösning för depression. Enligt National Institutes of Health, vissa studier och data tyder på att för mild till måttlig depression johannesört kan vara så effekt som vissa SSRI. Det krävs dock mer forskning för att visa sin sanna effekt vid behandling av depression. En kemikalie som heter hyperforin finns i denna ört kan hjälpa hämma serotoninupptag.

Ginseng

I traditionell kinesisk medicin, är ginseng ett naturläkemedel som används för sjukdomar som depression, sömnlöshet och trötthet. Örter hävdar att ginseng förbättrar en persons känsla av välbefinnande och bekämpar fysisk och psykisk stress. Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, kemikalier i ginseng kallas ginsenosider verkar vara ansvarig för de medicinska egenskaper som är förknippade med denna ört.
Ginseng kan öka serotoninnivåerna. Däremot kan ta serotoninhöjande läkemedel eller naturläkemedel kosttillskott som ginseng och johannesört orsaka en ansamling av serotonin i kroppen. Detta kan leda till ett tillstånd som kallas serotonergt syndrom, som kan orsaka allvarliga hälsoproblem (se Resurser).

Varning

Även om dessa örter kan öka serotoninnivåerna, finns det inga vetenskapliga bevis som stöder användningen av dessa örter för att behandla depression eller annan hälsotillstånd. Människor bör rådgöra med sin läkare.
Det finns biverkningar förknippade med båda dessa örter. Hos vissa personer, eventuella biverkningar av att använda johannesört och ginseng är magproblem och huvudvärk. Johannesört kan interagera med läkemedel som antidepressiva och antikoagulantia.

Örter som orsakar allergier

Människor som lider av allergier, särskilt som en följd av hösnuva eller andra pollen reaktioner, kan uppleva ytterligare komplikationer av sina allergier om de försöker vissa naturläkemedel, särskilt åtgärder från källor i samma växtfamilj som deras allergener. Att ha en gedigen kunskap om vilka växter utlösa allergier och vilka örter delar samma pollen är nyckeln till hälsa och säkerhet hos allergiker.

Kamomill

Kamomill är mest känd som en lugnande ört som lindrar stress, förkylningssymptom och hudreaktioner såsom klåda eller nässelutslag. Kamomill kan hittas i aktuella lotion, i ett stort antal produkter som saluförs och te formuleringar. Detta är dock populär ört inte nödvändigtvis säker för personer med allergi mot ragweed pollen, eftersom kamomill och ragweed är i samma växtfamilj, Compositae.

echinacea

I likhet med kamomill korsreaktion, echinacea kan framkalla allergiska symptom hos personer med en befintlig ragweed allergi på grund av växtfamiljen delas. Echinacea används ofta för att lindra symptom som liknar allergier, såsom halsont från förkylningar och influensa. Personer med allergi mot ambrosiapollen som intar echinacea kan uppleva försämrats allergiska symptom samt magbesvär och hudutslag. Allvarliga reaktioner, inklusive chock, är möjliga.

Maskros

Även om ett distinkt växtarter från kamomill, echinacea och daisy, är maskros också medlem i större Compositae växtfamiljen. Men dess allergirisker inte begränsat till ragweed tvärkänslighet. Personer med allergi mot latex kan uppleva allergiska reaktioner mot maskrosor, antingen genom inandning pollen, själva kontakt, eller intag av en växtbaserade vätska eller kapselformulering. Latex kan framställas från en art av maskros; latex kontakt kan leda till anafylaxi, en livshotande chockreaktion, i särskilt känsliga individer.

Mat och växt allergier

Ibland, naturläkemedel källor leder till reaktioner från vissa livsmedel hos personer med svåra allergier. Reaktionerna kan vara hela kroppen allergier eller en oral allergi syndrom, eller OAS, där de enda symtomen är oftast klåda och rodnad runt munnen efter att ha ätit vissa livsmedel. Allergier mot växtbaserade växtgrupper som björk, till exempel, kan orsaka OAS med träd frukter som äpplen och körsbär och kan orsaka allergiska korsreaktioner med hasselnötter från den relaterade hassel träd. På samma sätt kan människor med svåra ragweed allergi inte kan äta cantaloupemelon eller solrosfrön på grund av växtfamiljen delas.

Mjälten används för att filtrera blod, producera röda blodkroppar och ger lymfocyter och antikroppar för immunförsvaret. De flesta människor verkar fungera ganska bra när de förlorar sina mjältar, som är mycket känsliga för trauma. Idén om rengöring av mjälten har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin och kan behandlas på olika sätt. Vissa örter främja syresättning av blodet, som har en renande effekt på alla dina vävnader och organ, medan andra tros direkt stimulera eller "energi" din mjälte. Arbeta alltid med din läkare för att avgöra vilka, om några, naturläkemedel är rätt för dig.

Mjälten

Din mjälte ligger i övre vänstra kvadranten av buken, nedanför hjärta. Det filtrerar blodet, ta bort gamla röda blodkroppar, immunceller och skräp. Trots att benmärgen producerar de flesta av dina röda blodkroppar, producerar din mjälte några och lagrar en reserv av blod vid hemorragisk chock som beror på den kraftiga blödningar faktiskt. Mjälten återvinner också järn genom att bryta ner hemoglobin, syntetiserar antikroppar och vita blodkroppar, tar bort bakterier och filter lymfvätska. I själva verket är mjälten ungefär som en stor lymfkörtel. Alla ört som renar blodet från patogener, främjar syresättning, tar bort överflödig vätska från kroppen eller förbättrar funktionen av mjälten har en renande effekt på det direkt eller indirekt.

vetegräs

Vetegräs är rik på klorofyll, vilket är de gröna pigment växter använder för fotosyntes. Sammansättningen av klorofyll liknar blod, och när intas, stimulerar det hemoglobin och röda blodkroppar, enligt texten "Biochemistry of Human Nutrition." Röda blodkroppar transporterar syre och hög syresättningen av vävnader stimulerar ämnesomsättningen och avskräcker tillväxten av patogener och cancerceller, som kräver låg syremiljöer. Friska röda blodkroppar minska arbetsbördan för din mjälte, och extra syre har en renande och skyddande effekt. Vetegräs innehåller även vitamin B-12 och järn. Rådgör med din läkare innan du tar något tillskott.

Blålusern

Alfalfa är en annan rik källa av klorofyll, men också en mycket bra källa till järn. Järn ger blodet dess röda färg och behövs för hemoglobin produktion. Järnbrist leder till anemi, som skatter mjälten. Alfalfa innehåller även vitamin C, B-12 och folsyra, som främjar upptaget av järn. Vidare, B-12 och folsyra för att producera friska röda blodkroppar, och brist på dessa vitaminer producerar missbildade celler som täpper och congest mjälten. Tala med din läkare innan du använder alfalfa.

sheep Sorrel

Får ängssyra är en av de mest potenta antioxidanter örter som är kända, eftersom det är rikt på vitamin C och E, antrakinoner, betakaroten och andra karotenoider, enligt boken "The New Healing Herbs." Antioxidanter rensar och eliminera fria radikaler och toxiner från blodet, vilket minskar skador och försämring. Sheep ängssyra innehåller också klorofyll och många antibakteriella substanser, såsom citronsyra, oxalsyra och garvsyror. Vidare är det en bra diuretikum och tar bort överflödig vätska från kroppen, som har en renande effekt på ditt lymfatiska systemet och mjälten. Kontrollera med din läkare innan du använder någon form av tillägg, men för att garantera säker och korrekt användning.

Andra Blod Rengöring Örter

Andra blod rensning örter som visar antioxidant, antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper inkluderar rödklöver, kardborre rot, chaparral blad och pokeroot, som citeras i "The Essential Book of örtmedicin." Eftersom din mjälte är i ständig kontakt med blodet, blodrenande örter direkt rengöra och skydda din mjälte.

Örter som vitalisera din Spleen

Enligt traditionell kinesisk medicin, fungerar din mjälte energi också för att säkerställa korrekt matsmältning, absorption och transport av näringsämnen, samt modere humör, speciellt ilska. Som sådan, vissa örter tros öka energi eller "chi" av mjälten, som ökar, ger näring och rengör det. Exempel på örter som rekommenderas för att stimulera din mjälte inkluderar Ling Zhi, Zhi Ke, Chao Huang Qi, Shan Yao och Bu Zhong Yi Qi Tang, enligt "The Complete Book of kinesisk medicin." Dessa örter stimulerar också din njurar, mage och lever i de flesta fall. Kontakta en hälso-utövare förtrogen med dess användning för dosering riktlinjer för dina individuella behov.

Örter som innehåller svavel och jod

Svavel och jod är viktiga naturliga element för friska celler. Svavel är en komponent i många aminosyror, proteiner, vitaminer och hormoner. Det är viktigt för friskt hår, hud och matsmältning. Jod är nödvändigt för din sköldkörtel att fungera korrekt. Många örter innehåller spårämnen av båda dessa föreningar, men mängden varierar beroende på marken där de växer. Om du behöver terapeutiska mängder svavel eller jod, konsultera din vårdgivare.

Herbal åtgärder

Örter som innehåller svavel och jod har en rad åtgärder. Vissa stöd matsmältningsprocess och är användbara i malabsorption störningar. Andra örter är rika på antioxidanter, som hjälper kroppens immunförsvar. Några av dessa örter kan hjälpa mild sköldkörtelrubbningar. Kontrollera med en kvalificerad läkare för att få råd om dosering och beredning av örter som innehåller svavel och jod.

Maskros

Maskros, eller Taraxacum officinale, är en perenn med små gula blommor. Traditionella healers använder rötter och blad för att behandla dålig aptit, ödem, lever och gallblåsa problem och reumatism. Maskros är rikt på svavel, kalium, jod, inulin, triterpenoids och taraxacoside, och det har urindrivande och tonic åtgärder. Svavel och jod förbättra de viktigaste terapeutiska effekterna av maskros. I sin 2001 bok, "naturläkemedel" natur läkare Asa Hershoff och Andrea Rotelli notera att örten stimulerar sköldkörteln och matsmältning, ökar ämnesomsättningen och lindrar halsbränna och matsmältningsbesvär. Använd inte maskros, men om du är allergisk mot växter i Aster familjen.

Svartpeppar

Svartpeppar, eller Piper nigrum, är en evergreen klättring vinstockar hemma i södra Indien. Utövare i Ayurveda och traditionell kinesisk medicin använder frukter, eller pepparkorn, för att lindra illamående, dålig aptit och matsmältningsbesvär. Svavlet och jod i svartpeppar bidra till dessa åtgärder. I sin 2009 bok, "The Holistic Herbal Directory," växtbaserade konsult Penelope Ody förklarar att svartpeppar är en värmande mag stimulerande som rensar gifter från mag-tarmkanalen. Det ökar gallflödet och bidrar till att förbättra absorptionen av näringsämnen. Undvik svartpeppar om du har halsbränna, magsår eller diafragmabråck.

Valnöt

Valnöt, eller Juglans spp., Är ett lövträd finns i hela världen. Herbalists använda bark, löv och muttrar för att behandla en rad sjukdomar, inklusive hudproblem, mikrobiella infektioner, inflammationer och gastrointestinala störningar. Bladen och frukt är hög i svavel och jod, komponenter av naturliga antioxidanter som motverkar fria radikaler skador på vävnader och celler, hjälpa ditt immunförsvar och bidra till att minska inflammation. Botanist Dr James Duke och medicinalväxt expert Steven Foster skriva i sin 2000 bok, "medicinalväxter och örter," som valnöt bladextraktet hämmar vissa tumörer och virus. I sin 2009 bok, "medicinalväxter i världen" botanist Ben-Erik van Wyk och biolog Michael Wink attribut valnöt antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper till tanniner kallas ellagitannins och katekoler. Frukt skal och blad kan orsaka kontakteksem hos känsliga individer.

Örter som ökar kväveoxid

Kväveoxid, eller NO, är en budbärarmolekyl som spelar en roll i din muskulära och immunsystem. Inga signaler den glatta muskulaturen kring dina blodkärl att slappna av och vidgas, vilket ökar blodflödet och lindra sjukdomar som angina och högt blodtryck. NEJ också aktiverar celler i immunsystemet. Vissa örter kan öka kväveoxid naturligt och kan vara till hjälp vid behandling av vissa sjukdomar. Rådgör med din vårdgivare innan växtbaserade behandling.

Herbal åtgärder

Örter öka kväveoxid och gynna dig på olika sätt. Vissa örter utlösa NO-produktion och aktivera makrofager --- en typ av vita blodkroppar som deltar i uppslukande och smälta invaderande patogener. Andra örter fungera som vasodilatorer genom att öka NO i din vaskulär vävnad. Kväveoxid har en roll att spela i att hålla dig frisk, men överskott NO kan ha allvarliga biverkningar. Kontrollera med en kunnig läkare för att få råd om dosering och beredning av örter som ökar kväveoxid.

Goosefoot

Goosefoot, eller Chenopodium ambrosioides, är en hög ört hemma i Central- och Sydamerika, där det är också känd som epazote. Traditionella healers använder blad, rötter och blommor för att behandla förkylningar, leishmanios, menstruationsrubbningar, myom och livmoder blödningen. Anläggningen är rikt på flavonoider, terpener och steroider och har potent antioxidant och cancer åtgärder. En studie som publicerades i aprilnumret 2007 av "Journal of Ethnopharmacology" fann att ett bladextrakt ökade signifikant ingen aktivitet och aktiverade makrofager produktion i försöksdjur. Forskarna drar slutsatsen att Goosefoot positivt påverkar immunsystemet, vilket skulle kunna förklara dess antitumör och antimikrobiell verkan. Svälj inte eterisk olja eller använda denna ört under graviditet.

Safed müsli

Safed musli, eller chlorophytum borivilianum, är en flerårig ört från västra Indien. Indiska ayurvediska healers använder knölarna som ett afrodisiakum, en nervine och en allmän tonic. En studie som publicerades i mars 2011 frågan om "Andrologia" fann att Safed musli ökade signifikant spermier och erektion index i försöksdjur. Studien visar förhållandet mellan erektion och kväveoxid. Som NO tillåter kärlväggarna att slappna av och vidgas, det ökade blodflödet i penisvävnad förbättrar erektion. Undersökningen visar att denna ört kan vara användbar för sexuella brister och förbättra fortplantningsfunktionen. Använd inte denna ört under graviditet, eller kombinera den med erektil dysfunktion droger.

Desmodium

Desmodium eller desmodium gangeticum, är en flerårig ört hemma i Indien. Ayurvediska healers använda den som ett hjärta tonic, och för att behandla övre luftvägsinfektioner, maskar och matsmältningsbesvär. De aktiva beståndsdelarna inkluderar alkaloider, isoflavoner, pterocarpans, steroler och flavonoider, och anläggningen har immunmodulerande, slät muskelavslappnande, anti-inflammatoriska och antileishmanial åtgärder. En studie som publicerades i juni 2011 frågan om "Journal of Ethnopharmacology" fann att örten stimulerar makrofager och produktionen av kväveoxid. Dess effekt på immunsystemet förbättras in vitro resistens mot infektion med parasiten kallas Leishmania donovani, som orsakar den dödliga sjukdomen leishmaniasis. Använd inte denna ört under graviditet.

Levern är det största inre organ i kroppen och utför en myriad av funktioner. En frisk lever kan skadas av gifter eller sjukdom. Naturliga örter som vidtagits för att ge näring och stödja levern ibland vidtas för att förhindra skador eller som komplement till medicinsk behandling.

leverfunktion

Ligger på höger sida av buken bakom och under bröstkorgen, är levern en flikiga orgel med många uppgifter. Det filtrerar gifter från blodet, balanserar viktiga hormoner, bearbetar proteiner, producerar blodlevringsfaktorer, upprätthåller blodtryck och lagrar glukos, mineraler och vitaminer för senare användning. Levern kan äventyras av uttorkning, undernäring, exponering för giftiga ämnen som alkohol och paracetamol, och sjukdomar såsom cancer eller hepatit. Medan levern kan regenerering, kan irreversibla skador uppstå.

Tecken på skada

Tecken på att leverfunktionen är nedsatt smärta under höger bröstkorgen, svullnad, högt blodtryck, en hes röst, gula ögon, och förändringar såsom ådernät, klåda, gulsot och blåmärken hud. Pall kan vara ljusa och urin kan visas grönt och skummande. En förändrad mental tillstånd kan vara märkbara på grund av höga ammoniaknivåer i blodet.

Örter för levern Support

Alfalfa innehåller mineraler som behövs för leverfunktion. Rödklöver och kardborre rot tros rena blodet för att lindra levern av överansträngning. Maskros och mjölk tistel kan hjälpa till att reparera skadade leverceller. Lakrits har antivirala egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa hepatit. Gurkmeja tas som ett anti-inflammatoriskt. Antioxidant örter tros vara fördelaktigt för hepatit inkluderar rättika, grönt te och gul docka.

Maskros

Maskrosor tros av vissa att ge en rad fördelar för levern, enligt University of Maryland Medical Center. Blomman innehåller en antioxidant som kan hjälpa till att bekämpa cancer och skyddar cellerna från skador. Bladen är aa diuretikum för att lindra svullnad och är rik på kalium, vilket diuretika mediciner och andra vätskedrivande örter kan tvätta ut ur kroppen. Maskros rötter bidrar probiotika som kan hjälpa hjälpa immunförsvaret, och antivirala substanser som kan hjälpa kroppen att försvara levern mot hepatit A, B och C.

tistel~~POS=HEADCOMP

Mariatistel ges som ett motgift för giftiga svampar. Örten kan motverka toxiska effekter och bidra till att förebygga leverskador. Milk Thistle används ofta vid behandling av viral hepatit, särskilt hepatit C. Silymarin, en komplex flavonoider, är den aktiva ingrediensen i mjölk tistel som kan hjälpa leverceller reparera sig själva, minskar inflammation och skyddar levern från gifter, såsom alkohol och paracetamol, som både kan orsaka leverskador när det tas i höga eller kontinuerliga doser. Silymarin och andra ämnen i mjölk tistel har visat sig minska tillväxten av cancerceller, enligt University of Maryland Medical Center.

varningar

Mariatistel bör inte tas av någon med en historia av hormonberoende cancer.

Tala om för din läkare när du tar mariatistel för hepatit C, som enzymnivåer, blod indikatorer på leverskada, kan sänkas genom växtbaserade behandling.

Flera läkemedel kan brytas ner snabbare och vara mindre effektivt när du tar mjölk tistel. Rådfråga en apotekare.

Använd inte maskros medan du tar litium, som biverkningar kan bli värre.

Undvik att använda magen syra förminsknings samtidigt som maskros.

Biverkningar av örter kan inkludera magbesvär och diarré.

Finns det Potenta örter som gör din magen full?

Fetma är ett tillstånd som drabbar miljontals amerikaner. Definieras av University of Maryland Medical Center som har "en kroppsvikt som är mycket större än vad som anses hälsosamt," fetma kan förkorta livslängden och ökar risken för hjärtsjukdomar, diabetes och andra tillstånd. Samtidigt bygga bra övning och kostvanor är det bästa sättet att kontrollera fetma långsiktigt minska födointag kan inledningsvis vara svårt. Växtbaserade aptithämmare kan användas för att ge en känsla av fullhet tills kroppen anpassar sig till en ny diet. Ingen av dessa örter, dock har bestämt sig för att vara effektiva av US Food and Drug Administration. Tala med din läkare innan du tar något kosttillskott.

Koffein

Herbal aptitnedsättande som innehåller koffein har en lång historia av användning. Enligt National Institutes of Health, kan grönt te hjälpa till med viktminskning. Medan detta kan vara på grund av dess koffeinhalt, kommer förbrukningen av en eller två koppar någon dryck 20 minuter före en måltid bidra till att skapa en känsla av fullness. Grönt te kan också ge positiva hälsoeffekter på grund av de antioxidanter det innehåller. Liksom grönt te, är yerba mate rikt på antioxidanter och ännu rikare i koffein, vilket gör det potentiellt mer lämpade för aptit dämpning. Guarana, kolamuttern och även kaffe används också som aptitnedsättande på grund av deras höga koffeinhalt.

adrenerga Örter

Under hela 1990-talet, over-the-counter diet läkemedel som innehåller extrakt av Ma Huang, även känd som ephedra, var utbredd. De skyldiga deras effektivitet till den kemiska efedrin, som härmade kroppens egen aptitnedsättande signalsubstans adrenalin. Skrupelfria komplettera tillverkare började tillverka ephedra som innehåller många gånger koncentrationen som normalt används. Food and Drug Administration agerat för att förbjuda produkter som innehåller dessa tillskott efter en serie av dödsfall inträffade från överdoser och läkemedelsinteraktioner. Sedan dess har tillverkare utnyttjat en lucka som tillåter tillverkning av ett strukturellt liknande läkemedel från pomerans kallas synefrin. På grund av den ökade risken för hjärtinfarkt, stroke och ischemi, bör du inte ta produkter som innehåller synefrin eller extrakt av Citrus aurantium.

nya kandidater

Sceletium tortuosum eller kanna, är en lovande ny växtbaserade aptitnedsättande. Medan herdar i Centralafrika har använt kanna som humör-lyftare och aptitnedsättande för generationer, har inga formella studier gjorts på dess säkerhet och effekt. Areca catechu, ofta kallad betelnöt, är en stimulerande används genom stora delar av södra Asien. I Strickland s 2003 studie "Areca mutter, energiomsättning och hunger i asiatiska Män", publicerades i "Annals of Human Biology," författarna bekräftas betel traditionella användning som en aptitnedsättande. Tyvärr, dess beroendeframkallande och cancerframkallande egenskaper gör det olämpligt för mänsklig konsumtion. Kratom, en släkting till kaffe hemma i Sydostasien, används också som en aptitnedsättande. Det finns för närvarande ingen tillförlitlig toxikologi uppgifter om denna anläggning. Men liksom många läkemedelsaptithämmare, är det känt för att vara beroendeframkallande. Extrakt av ROSENGERANIUM som innehåller stora mängder av metylhexanamin har också införts för att växtbaserade kompletterar marknaden. Enligt Merck Index, har metylhexanamin en likartad säkerhetsprofil koffein.

Fiber

Kanske de säkraste örter som kan användas för att ge en känsla av fullkomlighet är de som är rika på fibrer. Fiberrika livsmedel ger också många hälsofördelar, särskilt när det tas på fastande mage. Enligt MedlinePlus, kost rik på fibrer hjälper till att skydda mot hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. När det tas med vatten före en måltid, källor till kostfiber som psyllium skrov bidra till att minska aptiten genom att svälla i magen. Inte bara detta skapar en känsla av fullkomlighet, men fibern hjälper bromsa glukos spik produceras av kolhydratrika livsmedel.

Naturliga örter som hjälper till med OCD

Tvångssyndrom, eller OCD, är ett ångestsyndrom som innebär tvångstankar och rädslor som leder till tvångsmässiga beteenden. Läkare vet inte den exakta orsaken, men stress, kan genetik eller otillräcklig serotonin i hjärnan vara riskfaktorer. Konventionell behandling kan omfatta antidepressiva för att öka serotoninnivåerna, men OCD är en kronisk sjukdom så behandling syftar till att lindra symptomen snarare än att bota sjukdomen. Örter som minskar ångest kan hjälpa patienter att hantera OCD. Konsultera en läkare innan växtbaserade behandling och sluta inte att ta nuvarande medicinering utan att prata med en läkare.

Johannesört

Johannesört, eller Hypericum perforatum, är en flerårig ört hemma i Europa. Traditionella healers använder blommor för att behandla sår, brännskador, gastrointestinala problem, ryggvärk, ångest och mild depression. Den aktiva ingrediensen, hyperforin, har antidepressiva och ångestdämpande egenskaper. En rapport av P. Zanoli publiceras under hösten 2004 frågan om "CNS Drug Review" fastställt att hyperforin fungerar som konventionella antidepressiva genom att blockera återupptaget och öka tillgängligheten av serotonin, noradrenalin, dopamin och GABA, eller gamma-aminosmörsyra, som alla neurotransmittorer inblandade i humör reglering. Dr Linda B. Vitt och Steven Foster rekommendera johannesört för OCD och uppger att det kan ta upp till sex veckor innan några fördelar ses. Johannesört bör inte tas tillsammans med andra antidepressiva läkemedel. Avbryt om biverkningar som magbesvär, trötthet eller ljuskänslighet inträffa.

Bergamott

Bergamott, eller Citrus bergamia, är ett litet träd som ger en gul frukt ungefär lika stor som en apelsin. Träden odlas i Italien, Frankrike och Elfenbenskusten för den eteriska oljan som produceras från fruktens skal. Bergamott är antiinflammatorisk, svampdödande och antiseptisk, och traditionella healers använder den för att behandla herpes, urinvägsinfektioner, sår och ärr, halsinfektioner, influensa och bältros. Dr Linda B. Vitt och Steven Foster råda med några droppar olja i ett varmt bad för OCD. Aromaterapeuter Kathi Keville och Mindy Grön rekommenderar inandas eterisk olja för tvångsmässiga beteenden, stress, depression, ångest, sömnlöshet och ätstörningar. Ta inte internt. Bergamott kan utlösa ljuskänslighet på grund av föreningen bergapten, men oljor utan bergapten finns.

Vänderot

Valerian, eller Valeriana officin, är en flerårig ört hemma i Europa och Asien, och odlas i hela världen. Traditionella healers använder rötterna för att behandla sömnlöshet, ångest och gastrointestinala problem. Aktiva ingredienser inkluderar valeriansyra, valepotriates och terpenoider, och valeriana har lugnande och spasmolytiska åtgärder. Dr Linda B. Vitt och Steven Foster rekommenderar valeriana tinktur eller kapslar standardiserad till 0,5-0,8 procent valeriansyra för ångest i samband med OCD. En studie av K. Murphy och medarbetare publicerade i juli 2010 frågan om "Phytomedicine" testat extrakt av hela valeriana och valeriansyra och fann att både minskad oro hos försöksdjur jämfört med placebo. Valerenic syra interagerar med hjärnans receptorer som liknar det sätt bensodiazepinpreparat fungerar. Valeriana kan orsaka magbesvär hos känsliga individer. Kombinera inte valeriana med andra lugnande medel eller antidepressiva.

Levern är ett viktigt organ, som utför hundratals vitala funktioner, inklusive att bryta ner och eliminera skadliga gifter från kroppen som uppstår från vissa kemikalier och ämnen. Överanvändning receptbelagda mediciner, kosttillskott och även naturläkemedel kan överbelasta levern och orsaka allvarliga inflammation och skador kallas toxisk hepatit. Använda örter som Cascara, vallört, efedrin och kava kava kan leda till allvarlig leverskada; Därför konsultera en läkare innan du använder.

cascara

Cascara är en ört gjord från barken av cascara sagrada anläggningen. Det har förmågan att stimulera tjocktarm och tarm och har ofta använts som ett laxermedel för kronisk förstoppning, säger Mayo Clinic. Däremot kan långvarig användning av denna ört har allvarliga biverkningar, bland annat elektrolytobalans, urinanalys störningar, extrem diarré, illamående, kräkningar och allvarlig leverskada och skada. Denna ört kan också vara cancerframkallande. Om du är gravid, ammar eller använder diuretika eller hjärtmediciner, bör du undvika att använda cascara. Innan du använder denna ört, är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare.

Comfrey

Vallört, även känd som äkta vallört, är en ört som används lokalt för att minska inflammation och behandla brutna ben, vrickningar, drog muskler, ligament och blåmärken. Det innehåller den aktiva substansen allantoin som hjälper huden regenerera utan också håller giftiga föreningar som kallas pyrrolizidinalkaloider. På grund av dessa giftiga ämnen, använder topikala former av vallört med försiktighet, har din läkare att kontrollera din situation och aldrig ta aktuell vallört oralt. Det skulle kunna leda till allvarlig leverskada eller dödsfall. Om du har cancer, alkoholism, leversjukdom eller gravida och ammande, undvika denna ört.

ephedra

Ephedra, oftast kallad Ma Huang, innehåller alkaloider som kan orsaka centrala nervsystemet stimulering. Ephedra i kombination med koffein tycks orsaka betydande viktminskning och har använts som en populär fett brännare, enligt Mayo Clinic. Dock är denna ört mycket farligt för kroppen och orsaka allvarliga biverkningar som kan leda till döden. Några av dessa biverkningar är tryck över bröstet, högt blodtryck, inflammation i hjärtat, vätskeansamling i lungorna, oregelbunden hjärtrytm, trombos och hjärtstillestånd. Det kan också orsaka njursten, ökad urinproduktion, sammandragningar i livmodern och irreversibel leverskada. Den som lider av hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, njursjukdom, en förstorad prostata, hypoglykemi eller leversjukdom bör inte använda ephedra. Det är absolut nödvändigt att konsultera en läkare innan du använder denna ört.

kava kava

Kava Kava är en ört som kommer från piper methysticum familjen. Den har använts för att behandla astma, sömnlöshet, klimakteriebesvär problem, urinvägsinfektioner, migrän, kroniskt trötthetssyndrom, stress, depression och ångest. Tyvärr, långvarig användning av denna ört har allvarliga följder, inklusive dåsighet; fjällig, gulnade hud; dystoni eller onormal muskelspasmer; och leverskador som leder till hepatit, leversvikt och död. Kava Kava bör inte användas före eller efter kirurgiska ingrepp, om du har leversjukdom, är gravid eller ammar eller lider av svår depression. Konsultera en läkare innan du använder kava kava.