XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

operera plantar fibromatos

Plantar fibromatos övningar

Översikt

Plantar fibromatos är ett tillstånd där överskott kollagen eller fibrotisk vävnad i fötterna skapar hårda knölar precis under huden. Dessa noduler uppträder vanligen på undersidan av foten och höger under bågen. Tillståndet kan orsaka smärta, speciellt när man står och går. Personer som deltar i hög intensitet repetitiva rörelser som att springa och hoppa och de med plantar fasciit löper störst risk. Trauma eller skada på foten kan också orsaka plantar fibromatos. Läkemedel, injektioner och övningar för plantar fibromatos kan hjälpa till att kontrollera symtomen. I svåra fall operation kan krävas.

Stående Calf Stretch

Övningar för plantar fibromatos bör först göras under överinseende av en sjukgymnast för att se till att de görs på rätt sätt. Sträckning för att lossa muskler och mjuka vävnader i vaden och fotvalvet kan hjälpa till.

University of Illinois McKinley Health Center föreslår stående och inför en vägg med ena benet framåt i en utfall position. Att hålla båda hälarna på golvet; utfall framåt tills en sträcka känns i ryggen vaden och foten. Håll för en långsam trettio sekunder räkna sedan växla ben. Denna sträcka kan göras upp till tre gånger på varje ben; Men, låt smärtan vara en guide. Om smärta uppstår 24 till 48 timmar efter sträckning, backa bara en sträcka på varje sida.

Sittande Arch Stretch

Utförande av en sittande arch sträcka kan också bidra till att sträcka den nedre delen av foten och kan vara till hjälp när viktbärande är för smärtsamt. American Academy of ortopediska kirurger rekommenderar att göra denna sträcka först på morgonen eller efter att ha suttit under en längre tid för att lossa foten innan stå eller gå.

Sitt rakt och vila höger fotled på vänster knä. Med ena handen stabilisera hälen på höger fot och med den andra handen försiktigt dra rätt tårna tillbaka så långt som möjligt utan smärta. Håll för en 20 till 30 sekunders räkna, upprepa flera gånger och sedan växla ben.

Stair Stretch

I vissa fall kan patienter behöva bära en skena eller stag under träningen för att hantera symtomen. Men kan tolereras gång djupare stretching, kan patienter prova en trappa stretch för foten och vaden, säger American Academy of Family Physicians.

Stå på en trappa på bara bollar av fötterna och hålla fast ett räcke för stöd. Böj båda knäna och sedan långsamt sänka den högra hälen nedanför steg nivå. Låt den rätte knäböj men undvika fastnar höfterna tillbaka; stanna upp rakt. Längre ned tills en sträcka känns i högra vaden och båge. Håll för en långsam trettio sekunder räkna sedan växla ben. Denna sträcka kan göras upp till tre gånger på varje ben; Men, som med den stående kalven stretch, göra färre om smärta eller symptomen förvärras.

Massageterapi för Plantar fibromatos

Plantar fibromatos, även känd som Ledderhose sjukdom efter läkaren som först beskrev det, uppstår när icke-cancertumörer bildas i plantar fascia vid basen av foten. Dessa små knölar består av överskott kollagen eller fibrotisk vävnad och kan vara smärtsamt om du trycker. Även extrema fall kan kräva kirurgiskt ingrepp, kan massage lindra några av symptomen i mindre allvarliga fall.

Vad som bör undvikas

När de lämnar en massage till någon med plantar fibromatois, men du vill undvika att sätta direkt press på de små tumörer, eftersom det kan vara smärtsamt. Istället för att arbeta dessa fyndigheter direkt, bör en massageterapeut arbetar omgivande vävnad för att minska eventuella avses smärta eller spänningar till följd av tumörerna. En framgångsrik massage för detta tillstånd kommer även att arbeta fotleden och tå lederna med rörelseomfång och stretchövningar.

bilaterala arbete

De knölar i samband med detta tillstånd kan orsaka en hel del smärta när man går, och det är troligt att massage mottagaren har anpassat sin gång för att undvika att sätta press på de känsliga områdena. Sådana gång Regleringen skapar alltid muskelansträngning, och inte bara i benet som har problem. Massage för en mottagare med detta villkor bör fokusera på de båda nedre extremiteterna för att lindra denna stam.

Östra massage tekniker

Istället för att använda traditionella svenska tekniker för att lösa detta problem, bör en lidande överväga östra massage stilar som shiatsu och zonterapi. Dessa tekniker fokuserar på energiska vägar i hela kroppen, och båda metoder innehåller ett antal viktiga punkter att arbeta på och runt foten. Samtidigt som man undviker att sätta för mycket press på någon av knölar, till terapeuten kommer att gräva i dessa punkter återställa korrekt flöde av energi till regionen och minska smärta.

Tala med din läkare

Innan du besöker en massageterapeut för att behandla din plantar fibromatos, diskutera tillståndet med din läkare. Dessutom, när du kommer till massageterapeut kontor, informera dem om det tillstånd så att de kan komma med en lämplig behandlingsplan.

Lesioner eller tumörer på undersidan av foten är besvärliga och ibland försvagande. Ingen vet vad som orsakar dem - bara att de är vanligare bland män, barn och äldre. De flesta patienter vill bli av plantar fibramatosis snabbt och med så lite smärta som möjligt. Hur kan en läkare bäst tjäna en plantar fibromatos patienten?

Det enda botemedlet

Enligt Podiatrist Matt Sabo i sin artikel i augusti 2007 "Podiatry Idag" det finns ingen effektiv medicinsk behandling för plantar fibromatos. Det enda effektiva behandlingen är en kirurgisk excision.

Även efter korrekt avlägsnande av en skada, regenererar plantar fibromatos vanligen snabbt. Men medan malignitet är sällsynt i plantar lesioner är malignitet bland post-kirurgiskt regenere lesioner ännu ovanligare. Så, om inget annat, minskar cancerrisker kirurgisk excision. Och om allt går väl, kan kirurgisk excision vara ett botemedel.

excision Technique

Radikal plantar fasciotomi fungerar oftast bäst om läkaren eller kirurgen använder Z eller S-formade snitt. Tanken är inte bara att skära ut fibrom vävnad, men också att ta minst 1,5 cm frisk plantar vävnad för att skapa tillräckligt med buffert för att förhoppningsvis hindra tumören från att regenerera.

Läkaren eller kirurg måste vara noga med att inte störa vävnad i den mediala fasial bandet. Eftersom skador är vanligt förekommande vid platsen för den mediala fascia bandet, måste läkaren också vara försiktig med den mediala plantar digital nerv och flexor hallucis brevis muskel. Vid plantar aponeurosis fibrom, kan detta vara särskilt svårt eftersom de kan skära Meidal fasial band vävnad.

Framgång och palliativ behandling

Excision är ofta framgångsrika och patienter läker relativt lätt. Platsen för den tidigare skadan kommer att kräva övervakning i flera veckor eller månader att titta på för skada regenerering.

Men innan man tar till kirurgiska ingrepp, de flesta dermatologer och podiatrister rekommendera palliativa åtgärder som stoppning, ortos förvaltning, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och sjukgymnastik. Dessa åtgärder kan hjälpa en patient lever framgångsrikt med en liten skada som antingen är långsamt växande eller som har slutat växa.

En diagnos av plantar fasciit betyder att du har inflammerad och överanvända fascia som ansluter hälbenet till basen på tårna. Extrema fall kräver ibland operation, men om du börjar plantar fasciit sträcker snart efter starten av smärta eller din diagnos, du har en utmärkt chans att fullständig återhämtning. Följ dessa steg för att göra plantar fasciit sträcker att påskynda läkning.

Instruktioner

1 Stå vänd mot en vägg, med en fot närmare väggen än den andra är. Den ömma fot bör vara den längre från väggen. Placera båda händerna på väggen, och böja knä benet närmast väggen. Lean i väggen tills du känner hälen stretch, hålla i cirka 10 sekunder och släpp. Upprepa upp till 20 gånger för varje öm fot.

2 Face en bänk, och ta tag i kanten av disken. Placera fötterna i axelbredd och den ena foten framför den andra. Böj knäna och långsamt squat mot golvet. Återigen kommer den bakre foten stretch, håll i 10 sekunder och släpp stretch.

3 Lägg en handduk på golvet och sätta din nakna fot på den. Med hjälp av tårna, ta del av handduken och föra den mot dig. Håll i 30 sekunder och upprepa.

4 Sitt i en stol och sätta din fot upp mot dig. Fatta hälen i ena handen, och framsidan av foten i den andra. Dra tårna försiktigt mot dig tills du känner en sträcka i hålfoten på foten. Håll i 30 sekunder, släpp och upprepa med den andra foten om det behövs.

5 Balans på bollar av fötterna på en nedersta trappsteget. Se till att det finns en vägg eller ledstång för stöd. Överför din vikt till en fot, medan du sänker hälen tills du känner en sträcka i vaden. Håll och upprepa med den andra foten.

Tips

  • Fortsätt att göra dessa sträckor även efter din smärta har försvunnit. Detta kommer att bidra till att förhindra skadan upprepas.

Plantar fasciit är ett smärtsamt tillstånd som påverkar vristen av foten från hälen till tårna. Det är ofta ses i idrottare eller människor som är överviktiga. De första stegen efter att få ur sängen på morgonen är de tuffaste som i dag. I de allvarligaste fallen är operation krävs. Men det finns sätt att behandla det som är mindre invasiva. Allt som krävs är ett par artiklar och en vägg.

Instruktioner

1 Hur man behandlar rehabilitera Plantar fasciit

Fokus på de små musklerna på undersidan av dina fötter. Dessa kallas plantar muskler. Om de är svaga, kan de orsaka smärta och ytterligare förseningar rehabilitering. För att stärka dem, göra en fot balans på en BOSU. Detta är en funktionell träningsverktyg som ser ut som en boll som har skurits i hälften. Den har en platt sida och en uppblåst dome sidan. Stå i mitten av den platta sidan och håll i 30 sekunder, sedan byta fot. Fortsätt att öva tills du kan balansera 60 sekunder lätt.

2 Hur man behandlar rehabilitera Plantar fasciit


Öka flexibiliteten i vaderna genom att låna från yoga. Att sträcka kalvarna, kom in i en nedåtriktade hund läge. För att göra detta, stå på knä på alla fyra. Lyft nu höfterna upp mot taket och flytta din vikt bakåt. Dina händer bör vara under skulderbladen och din kropp bör vara i ungefär 45 graders vinkel. Känn stretch i vader.

3 Få en soppa burk. Placera soppan burken på golvet på längden. Steg ovanpå det och sakta rulla fram och tillbaka med alla av din kroppsvikt. Du kan också använda en skumgummirulle att göra samma sak.

4 Gör ett förenklat stretch. Sitt på golvet med en handduk i händerna och benen ut framför dig och något isär. Vira handduk runt bollarna i den drabbade foten och pressa bakåt.

5 Tryck på golvet. Sitta i en stol med en fot förhöjda. Rikta stortån nedåt och dina andra fyra tårna uppåt. Peka nu på din tå på golvet en serie av tider. Sedan vända den. Rikta stortån upp och de små tår ner och peka igen.

6 Krama upp tårna. Sitta i en stol på en hal yta såsom lövträ. Placera handduk på golvet och trampa på den så hälften av foten är på det och hälen är på nakna golvet. Nu curl tårna vilket handduken att krama upp.

Tips

  • När du gör en fot balanser, se till att placera foten rätt i mitten av BOSU. Börja står bredvid en vägg eller fast föremål för att hålla fast vid för balans. Så småningom arbeta dig fram till den punkt där du kan stå utan att röra anything.Perform den rullande motion, tå kranar och handduken stretch i nakna fötter.

En endoskopisk plantar fasciotomi är ett kirurgiskt ingrepp som läkare kan använda för att behandla ett medicinskt tillstånd som kallas plantar fasciit. Plantar fasciit är en svullnad av bindväv på botten av en persons fot.

Plantar fasciit

Enligt den amerikanska National Library of Medicine, orsakar plantar fasciit smärta i plantar fascia vävnaden längst ned i en patients häl. Heel smärta kan öka efter massor av promenader, är oftast värre på morgonen och kan förbättra eftersom dagen fortskrider.

plantar Fasciotomi

Läkare använder ett endoskop för att skära bort en liten del av plantar fascia vävnaden och minska trycket och spänningar enligt Riverside Health System. Vävnad växer oftast tillbaka in i gapet som var kvar från snittet och resulterar i minskad spänning och lindring av smärta.

Återhämtning

Patienter genomgår en plantar fasciotomi som ett öppenvården förfarandet och kan börja gå utan smärta direkt efter operationen. Människor kan återuppta normala aktiviteter tre veckor efter operationen.

Skor

Individer kan börja bära sina vanliga skor tre till fem dagar efter plantar fasciotomi kirurgi. De flesta patienter ska bära bågar i sina skor efter operation.

andra behandlingar

Läkare kan framgångsrikt behandla plantar fasciit patienter med ortopediska skoinlägg, antiinflammatoriska läkemedel eller övningar. Patienter kan ha en speciell ben gjuten eller känga för flera veckor för att lindra smärta och inflammation.

Komplikationer av Plantar fasciit kirurgi

American Family Physician rapporter de flesta patienter har en viss lättnad med plantar faciitis kirurgi, men 27 procent hade betydande smärta efteråt. Plantar fasciit orsakar inre häl smärta som är värre på morgonen eller efter att ha suttit. Kvinnor, personer äldre än 40, och de som är överviktiga och artrit är mest benägna att utveckla plantar fasciit. Smärta kan avsevärt minska en patients aktivitet.

förfaranden

Flera olika kirurgiska ingrepp används för att behandla plantar fasciit efter medicinering om stretching övningar, ortoser och stagning har misslyckats med att bota smärta. De vanligaste metoderna är öppen kirurgi och minimalinvasiv och endoskopisk kirurgi. Skillnaden i förfarandena är storleken och placeringen av snitt. Operationen skär del av plantar fascia från dess införande på hälen. Om det finns ett ben sporre på den plana fascia insättning, kan det också tas bort.

Skada på närheten Structures

I Journal of Fot och fotled kirurgi, Rodney Tomczak listar flera komplikationer av operationen på grund av skador på närliggande strukturer. Nerver som försörjer sensation till botten av foten kan skäras, producera domningar. De skurna nervändarna kan bilda smärtsamma neurom när de försöker att läka. Snitt, särskilt på undersidan av foten, kan läka med överskott ärrvävnad eller keloider. Detta ger smärta med promenader och sko bär. Efter ben sporrar tas bort, kan hälbenet, eller heelbone blir svag och fraktur.

Lateral Kolumn Smärta

Plantar fascia stabiliserar fotvalvet. Ta bort en del av det kan leda till att foten för att utveckla smärt onormal rörelse. Annette Brugh skriver i Journal of Fot och fotled kirurgi att smärtan kan vara värre än smärtan innan operationen. Smärtan är oftast i utsidan eller laterala delen av foten. Senorna i den laterala fotleden kan bli irriterad. Vissa patienter har smärta i mitten av foten. Den onormala stress som uppstår med promenader kan resultera i frakturer i foten ben.

missade Diagnos

Om smärtan före operation var inte på grund av plantar fasciit, det förmodligen inte kommer att förbättras med plantar fascia kirurgi. Tomczak konstaterar vanliga diagnoser misstas för plantar fasciiitis är hälbenet stressfraktur, häl neurom, främmande kropp, mjuk vävnad eller ben tumör, och inflammatorisk artrit. Nervsmärta från en komprimerad nerv i foten kan också vara svårt att skilja från plantar fasciit.

kirurgiska procedurer

Alla kirurgiska ingrepp har vissa gemensamma risker. Infektion och icke-läkande sår kan uppstå med plantar fasciit kirurgi. Patienter kan ha allergisk reaktion mot läkemedel som ges. Förutom risken för en fot blir instabil från för mycket fascia som skärs, finns det en risk för operationen att behöva upprepas för att skära mer vävnad.Plantar fasciit är en vanlig häl tillstånd som orsakas av tårar i ligament som löper längs undersidan av foten, som kallas plantar fascia. Även vanligtvis behandlas utan kirurgi, kan svår och ihållande smärta i hälen kräva invasiva metoder. Återhämtning från plantar fascia kirurgi kan ta så lite som en månad eller så länge som tre månader beroende på din kondition.

Kirurgi

Även kirurgi är vanligen inte nödvändig plantar fasciit, kan din läkare besluta att detta är nödvändigt om ditt tillstånd är allvarligt. Under en vanlig operation, som kallas plantar fascia release, en del av plantar fascia skärs för att lindra spänningar. Andra förfaranden kan innefatta rakning hälbenet, som också lindrar spänningar vid punkten för inflammation.

Återhämtning

Efter operationen är klar, kan det ta två till tre veckor för vävnaderna inblandade att läka. Din läkare kan ordinera en gång boot, fotgängare eller ett stag beroende på storlek och skick hälen. Ansträngande aktivitet brukar parkeras i ytterligare 3 veckor till 3 månader efter läkning.

komplikationer

Enligt PodiatryNetwork.com har plantar fascia kirurgi ett bra resultat, men det finns en risk för infektion med de flesta stora operationer. För att begränsa denna risk, se till att operationsstället hålls torrt tills stygnen tas bort. Rådgör med din läkare om regler att följa under din återhämtning, och försök inte fysisk aktivitet som kan sätta på en återkommande smärta och inflammation.

Vad är en Plantar Plate?


Plantar plattan är en tjock platta som stöder undersidan av metatarsalhuvudet av foten. Den förhindrar hyper förlängning av metatarsofalangealleden. Definitionen, enligt PubMed.gov, är att det är sällan sett och det är mindre metatarsal falangala (MP) leden centrala struktur.

plantar Plate

Enligt PubMed.gov, är plantar plattan en fibrobrosk material. Fiberorienteringen är sådan att den kan motstå dragbelastningar från plantar fascia och tryckbelastningar från metatarsalhuvudet.

Hur det är fäst

Enligt en studie utförd vid St. Luke's-Roosevelt Hospital i New York, är plantar plattan fäst till de stora längsgående band av plantar fascia och säkerheter ligament. En betydande mjuk vävnad rutan bildas av plantar plattan och de sammanhängande ligamenten som ansluter till sidorna av metatarsalhuvudet.

Plantar Plate Association

PubMed.gov anger att plantar plattan har en nära samarbete med andra tå s flexorsenor. Denna association liknar MP leden s sesamoid mekanism.

problem

Plantar plattan har varit känt att brista eller bli rubbad. Bristning av plantar plattan kan vara associerad med synovit och derangement kan spela en roll i utvecklingen av hammartå.

korrigera problem

Speciella skor, band som avlastar trycket på trampdynan och ortoser är vanliga konservativa behandlingar för problem med plantar plattan. Om en fråga är allvarligare då enkel fastlåsning kan utföras kirurgiskt och om det misslyckas då mer komplicerad operation kan krävas.

Plantar fascit, som producerar skarp smärta på undersidan av hälen pad, resultat från en rivning längs plantar fascia ligament i botten av foten --- mer specifikt, en tår på den plats där detta ligament förbinder med hälbenet. För mycket löpning eller hopp eller snabb promenad kan sätta stress på vävnaden och leda till inflammation och måttlig, även svår smärta. Konservativa hem behandlingar är i allmänhet effektiva.

Fungera

Större flexibilitet i vävnaderna gör dem mindre känsliga för skador. De vanligaste övningar innebär stretching, massage och stärka ligament. Helt enkelt böja den skadade foten upp och ned och vrida den i en cirkel ger ett enkelt, men effektivt, motion för att komma igång när foten har varit i vila.

Funktioner

Varje övning som sträcker kalven, kommer tillbaka i fotleden och foten hjälpa. Till exempel hålla fötterna ihop, benen raka och luta sig framåt mot en vägg tills du känner vadmusklerna börjar sträcka. Och helt enkelt rulla en glasflaska eller kavel och tillbaka under ditt arch försiktigt masserar ansträngda ligament.

timing

Milda övningar för att värma upp ligament i några sekunder innan du komma ur sängen eller när du har suttit ett tag kommer att underlätta hälen smärta. Dessutom kommer den varma-ups hjälpa till att förebygga ytterligare skada.

konsekvenser

Att ignorera smärtan och fortsätta den verksamhet som orsakade det kan leda till ligament tårar allvarliga nog för att kräva operation.

varningar

Håll stretchövningar mjuk och mild. Undvik aktiviteter som kräver snabba starter och snabba stopp. Stående under långa perioder och långa körningar kan också förvärra plantar fasciit.

alternativ

Istället för att spela basket eller ta fem mil körningar, prova cykling eller simning för att behålla din kondition tills hälen smärtan avtar.