XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

op ryggmärg

Livsmedel ska undvikas för ryggmärgsskada patienter

Efter en ryggmärgsskada, förändrar en persons metabolism ofta betydligt. Eftersom de använder färre muskler, personer med ryggmärgsskada kräver färre kalorier per dag. Men om deras matvanor inte ändras efter sin skada, kan de vara i riskzonen för fetma och andra hygienkrav. Undvika vissa typer av livsmedel efter en ryggmärgsskada kan hjälpa en person att upprätthålla en hälsosam vikt.

Snabbmat

Snabbmat står högt på listan över livsmedel för att undvika efter en ryggmärgsskada, eller SCI, eftersom de tenderar att packa alltför kalorier i en enda måltid. Den Ryggmärgsskada Network rapporterar att den genomsnittliga snabbmat måltid innehåller cirka 1200 kalorier. För vissa människor kan detta vara hälften av hela sin dagliga rekommendationen efter deras ryggmärgsskada. Enligt National Guideline Clearinghouse, en person med en ryggmärgsskada kräver vanligen cirka 10 procent färre kalorier per dag än den genomsnittliga personen. De kan behöva ännu mindre om de är kraftigt nedsatt eller inaktiv. Undvika snabbmat kan hjälpa en person att minska sin kaloriintaget, liksom undvika överflödigt fett, kolesterol och natrium som dessa livsmedel tenderar att innehålla.

Hög natrium livsmedel

Den Ryggmärgsskada Network rekommenderar personer med paraplegi eller tetraplegi begränsa deras sodiumintag till mellan 500 och 1000 mg dagligen. Mer än detta belopp kan orsaka överdriven vätskeretention, vilket kan lämna sina kroppar mer sårbara för relaterade hygienkrav. Överskott natrium kan höja blodtrycket, en riskfaktor för hjärtsjukdom och stroke. Natrium finns inte bara i salt utan även i många såser, kryddor och färdiga måltider. Läsa etiketter och undvika höga natrium livsmedel kan hjälpa människor som lever med SCI minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

Sockerhaltiga livsmedel och drycker

Livsmedel som innehåller stora mängder socker bör också undvikas av dem som lever med SCI. Sockerhaltiga livsmedel tenderar att vara högre i kalorier, utan den extra fördelen av extra näring. Med andra ord, många hög socker livsmedel är tomma kalorier. Baylor College of Medicine rekommenderar sådana livsmedel utgör endast en liten del av den dagliga kosten för dem som lever med SCI. Dessa inkluderar läsk, godis, kakor och tårtor. Dessutom kan sötade drycker, såsom juice eller te blandningar, även innehålla stora mängder socker.

Alkoholhaltiga drycker

Alkohol är en annan tom kalori dryck, som inte bara bidrar till den dagliga kaloriförbrukningen utan att lägga någon näring, men har andra potentiella biverkningar också. Alkohol kan ha en ökad effekt för någon med en ryggmärgsskada; på grund av detta, bör daglig konsumtion begränsas. Baylor rekommenderar en drink per dag för kvinnor med SCI och två för män med SCI som ett maximum.

Andra fettrik mat

Förutom snabbmat och godis, andra skräp livsmedel, såsom chips, bör begränsas av personer med SCI. Men även hälsosamma livsmedel blir fettrik mat om förberett ett visst sätt. Till exempel har stekt kyckling betydligt fler kalorier och fett än bakade eller grillad kyckling. Dessutom begränsar mängden olja och smör som används i matlagning kan minska kalori bibehållen näringsinnehåll. Slutligen kan magrare kött minska intag av mättat fett för dem som lever med ryggmärgsskador.

C5 ryggmärgsskada Komplikationer

MayoClinic.com rapporterar att en ryggmärgsskada kan ha försvagande effekter på en patient. Det kan orsaka permanent invaliditet eller förlamning eller förlust av rörelse i flera områden. Det kan också göra en person förlora sensation på de berörda områdena. Svårighetsgraden av ryggmärgsskador beror på nivån av ryggmärgen påverkas, samt fullständigheten av skadan. En ryggmärgsskada i nivån av den 5: e halskotpelaren, även känd som C5, är relativt hög. Enligt Brain & Spinal Cord.org kan C5 ryggmärgsskador orsakar förlamning tillsammans med flera kompletta eller ofullständiga komplikationer.

tetraplegi

Enligt ryggmärgsskada kamratstöd grupp som kallas Apparelyzed, kommer människor med C5 ryggmärgsskada fortfarande kunna ha full hals och huvudrörelser. Däremot kommer de att ha fullständig förlamning av hela kroppen, ben och armar, ett tillstånd som kallas quadriplegia. Det finns en total förlust av funktion i fingrar, händer och handleder. Axlar och biceps kan också potentiellt förlamad. Sensation kommer också att försvinna i dessa områden, inklusive en persons förmåga att känna beröring, värme och kyla, MayoClinic.com rapporter.

Tarm, urinblåsa och sexuell dysfunktion

Även om urinblåsan fortfarande kommer att kunna göra sitt jobb för att lagra urin, kommer det inte att kunna kommunicera med hjärnan på grund av C5 ryggmärgsskada, varför personen inte längre har någon kontroll över blåstömning, enligt uppgift från MayoClinic.com. Dessutom ökar detta risken för att utveckla urinvägs och njurinfektioner. När det gäller tarmar, fekal inkontinens, eller oförmåga att kontrollera anala musklerna, även kommer att vara uppenbara. När det gäller sexuell funktion, MayoClinic.com rapporterar att män inte kan ha en normal erektion och ejakulation som de gjorde i det förflutna, medan kvinnor kan också uppleva förändringar i smörjning. Sensation och rörelse i dessa områden kommer att minska eller kommer att saknas helt.

Muskeltonus och muskelatrofi

Eftersom patienter med C5 ryggmärgsskador upplever förlamning i armar och ben, kan musklerna i dessa områden har förändringar i muskeltonus. Enligt MayoClinic.com, finns det två typer av problem när det kommer till muskeltonus. En är muskel spasticitet, där patienten upplever att dra åt eller okontrollerade spasmer i de drabbade musklerna. Å andra sidan, kan personen också ha mjuka och kraftlöst muskler som saknar muskeltonus, ett tillstånd som kallas muskelslapphet. På grund av brist på rörelse, viktminskning och slösa bort av musklerna kan uppstå.

Vilka regioner av ryggmärgen påverkar vilka delar av kroppen?


Ryggmärgen är den främsta vägen för information som skall transporteras till hjärnan från det perifera nervsystemet. Tillsammans med hjärnan, komponerar ryggmärgen det centrala nervsystemet. Sladden är bosatt inom en tunnel av ben kallas kotor. Kotorna skyddar denna viktiga del av den mänskliga anatomin. Ryggmärgen är uppdelad i tre huvudsektioner, var och en styr specifika delar av kroppen.

Cervical

Den cervikala ryggmärgen är den del av kabeln som är närmast huvudet. Denna del av ryggmärgen skyddas av kotorna C1 till C7. Dessa kotor funktion för att låta flexion, extension, bockning och vridning av huvudet. Detta parti av ryggmärgen innerverar hals och armar. Avsnittet är indelat i åtta individuella sektioner som vardera styr specifika funktioner i nacke och armar. Nerver av detta område ta emot information från förnimmelser kände i överkroppen och skicka dessa meddelanden till hjärnan. Nerver av detta område innerverar också och hjälpa till att kontrollera de membran, deltoids, biceps, triceps, händer och handleden förlängare.

bröstkorg

Bröstkorg regionen av ryggmärgen är skyddad av 12 ryggkotorna och hjälper till att kontrollera musklerna i bröstkorgen som är involverade i andning och hosta. Detta är den mellersta regionen av ryggmärgen. Denna region inhyser också nerver i det sympatiska nervsystemet. Nerver av denna region innerverar också musklerna i buken.

lumbosakrala

Lumbosacral delen av ryggraden och rep är den lägsta delen, nära den nedre delen av ryggen. Det finns fem kotor som skyddar denna del av ryggmärgen. Denna del av sladden och nerverna i samband med den förse benen, bäcken, tarmar och urinblåsa. Förnimmelser som du känner i fötterna och underkroppen överförs via lumbosakrala ryggmärgen och nerverna, upp genom bröstkorg och livmoderhalscancer segment till hjärnan. Nerverna i denna region är också involverade i sexuell funktion.

Ryggmärgsskada

Ryggmärgsskador är mycket allvarliga skador som kan resultera i förlust av funktion, rörlighet och känsla, beroende på den specifika regionen skadades. Ryggmärgsskador resulterar oftast från traumatiska händelser såsom bilolyckor och faller. Skador som påverkar halsregionen av ryggmärgen ofta resultera i förlust av funktion i armar och ben, vilket resulterar i quadriplegia. Bröstkorg sladd skador påverkar bröst och ben, vilket resulterar i förlamning. Skador på lumbosakrala regionen påverkar oftast höfter och ben. Förlust av funktion och känsla kan variera beroende på hur allvarlig skadan.

Multipel skleros (MS) är en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet, som består av hjärnan och ryggmärgen. Plack utveckla och orsaka olika invalidiserande symptom. Sjukdomen kan ha eftergifter och skov eller kan vara allmänt progressiva men har långa tider då det inte blir värre.

Svaghet

Ofta, det första symptomet patienten meddelanden är svaghet på ena sidan av kroppen (hemipares), ofta i benen. Detta orsakas av placker på antingen hjärnan eller ryggmärgen. Ibland finns det domningar på den motsatta sidan.

muskel Skärpning

Ryggmärgs problem i MS kan orsaka muskel åtdragning tillsammans med bensvaghet (spastisk parapares). Detta resulterar i svårigheter med balans och promenader, och patienten kan vara oförmögen att gå en rak linje.

ben Förlamning

Spastisk parapares kan leda till partiell förlamning, och patienten så småningom kan komma att använda en rullstol.

cervikala Symptom

När ryggmärgs plack förekommer i nacken (cervikal) område, kan det leda till förlust av känsel i axlar och överarmar. Kombinerat med spastisk parapares, kan detta leda till en oförmåga att röra antingen armar eller ben (quadraplegia).

Smärta

Brännande eller chockliknande smärtor är MS ryggmärgen symptom. Lhermittes tecken, till exempel, involverar ett chockliknande smärta som strålar längs med ryggraden och eventuellt in i benen. Det inträffar när personen böjer huvudet framåt eller bakåt.

Urin och sexuella symtom

MS ryggmärgen symptom kan också inkludera mild eller svår urininkontinens, urinretention och plötsliga behov att urinera. Sexuella problem är vanliga på grund av känselbortfall.

Ryggmärgsbråck är den vanligaste missbildning som drabbar nyfödda, med ett av 1000 barn föds med sjukdomen. Den bokstavliga översättning av ryggmärgsbråck är "öppen rygg." I detta tillstånd, inte ryggraden inte helt utvecklas innan ett barn föds och ryggmärgen kan bokstavligen sticka ut från nedre delen av ryggen av barnet. Platsen och omfattningen av defekten avgöra hur allvarlig varje fall.

Varje kota i vår ryggar styr olika kroppsfunktioner i form av associerade nerver. Med den underutvecklade lägre kotorna, barn som föds med ryggmärgsbråck möter oftast svårigheter med att kontrollera blåsan och tarmfunktion samt med rörlighet.

Kirurgi

Inom några minuter efter födseln, kan barn som föds med ryggmärgsbråck kan forslas till operation för att säkra ryggmärgen tillbaka in i kroppen.

Personer med de minst allvarliga fall kan ha svårigheter med utsöndra urin och med tarmrörelser, men är fortfarande kunna gå utan hjälp. I de svåraste fallen, individer aldrig förvärva förmågan att gå utan ben hängslen eller kan begränsas till rullstolar för livet.

Olika typer av ryggmärgsbråck

Det finns tre typer av ryggmärgsbråck. Den mildaste formen är ryggmärgsbråck occulta. Spina bifida meningocele är en moderat form, medan spina bifida myelomeningocele är den allvarligaste formen.

De som är födda med ryggmärgsbråck occulta inte uthärda långa-termer effekterna av de två andra allvarligare former. I spina bifida meningocele, meninges driva igenom den saknade delen av ryggraden, som bildar en cysta på baksidan av den påverkade ryggkotan, men cysta inte sticker ut genom huden.

I spina bifida myelomeningocele, skjuter ett parti av ryggmärgen genom huden och lämnar en "öppen ryggrad." Den exponerade sladd är föremål för infektion.

hydrocefalus

Majoriteten av de barn som föds med ryggmärgsbråck myelomeningocele föds också med hydrocefalus ( "vattenskalle"), i vilket kroppsvätskor misslyckas med att filtrera bort av hjärnan. Vätskan samlas i ett spädbarn bräckliga hjärnan kan orsaka betydande hjärnskador om det inte tas om hand direkt. En shunt sätts in i barnets huvud strax efter födseln. När införas, förblir shunten en integrerad del av den enskilde för hela sitt liv.

Shuntar måste bytas ut när en blockering inträffar. När en shunt upphör att fungera, vätska samlar återigen i hjärnan. Individen kommer att uppleva en plågsam huvudvärk med kontinuerlig tryck tills en ny shunt sätts på plats.

Inkontinens

Den nedre änden av ryggraden är en integrerad del av vår förmåga att kontrollera urinblåsan och tarm utsöndringar. På grund av den outvecklade ryggrad, de flesta individer som föds med ryggmärgsbråck ansikte utmaningar inkontinens.

begränsad rörlighet

Beroende på hur allvarligt varje fall kan rörelsehinder variera från att ha en något oordnad gång till får hjälp av ben hängslen eller rullstol.

känslomässiga effekter

På grund av sin oförmåga att uppnå kontinens, kommer sannolikt att uthärda retas från andra barn, som kanske inte förstår denna olyckliga omständighet ett barn som bor med ryggmärgsbråck. Om retas förlängs under flera år, kan det ta en känslomässig vägtull på barnet, som kan slåss osäkerhet, låg självkänsla och depression som kan föra över till vuxenlivet om inte upptäcks och behandlas.

Föräldrar kanske vill kontakta sina barns lärare varje år innan lektionerna börjar, så att lärarna kommer att vara fullt medveten om barnets situation. Tillsammans kan de ha möjlighet att ta fram planer för att säkerställa att barnet kan vara framgångsrika i skolan.

Medvetenhet och förebyggande

Inga studier har kunnat bekräfta vad som orsakar ryggmärgsbråck, och det finns inget botemedel vid denna tidpunkt. Emellertid har över tjugo års forskning inom området allt bidragit till att förlänga livslängden hos dem som lever med sjukdomen. Bara tjugo år sedan, till 80 procent av de barn som föds med ryggmärgsbråck inte leva se sin femte födelsedag. Idag är 75 procent eller mer av barn med de allvarligaste ryggmärgsbråck förväntas leva förrän i vuxen ålder, även om vård för dessa individer är utmanande.

Forskning har visat att gravida kvinnor som tar dagliga folsyratillskott kan minska sina chanser att föda ett barn med ryggmärgsbråck med upp till 70 procent.

Laser Ljusterapi för ryggmärgsskada


En skada på ryggraden som stör nervsystemet betecknas som ryggmärgsskada (SCI). Detta kan resultera i delar av kroppen blir helt eller delvis paralysera.
Forskning om laser ljusterapi för ryggmärgs reparation har finansierats av den amerikanska regeringen under ganska lång tid. President Reagan ingår medel för det i sin budget Strategic Defense Initiative.

orsaker

En SCI kan orsakas av en dålig faller, olycka, våld möter eller sport skada bara för att nämna några. Ett berömt exempel var Christopher Reeve, skådespelaren som spelade Superman. Detta är en neurologisk skada som påverkar hjärnans signaler till kroppen via ryggmärgen.

Ljus

Processen med laserljusterapi involverar att rikta en låg intensitet ljus till området av ryggradsskada. Detta är en nonintrusive, smärtfri procedur där ljuset riktas genom hud och vävnad till det skadade området i ryggmärgen.
Många inom det medicinska området ursprungligen var skeptisk till att ljus kan tränga igenom huden till nivån för ryggmärgen att påverka någon reparation. Nu läkare, tillsammans med FDA, har visat att ljuset kan nå ryggmärgen genom vävnaden.

medicinsk Perception

"Lätt som en neuro-återställande och / eller neuroskyddande terapi för behandling av skador och sjukdomar i centrala nervsystemet (CNS) är ett nytt koncept som snabbt vinner uppmärksamhet," sates Dr. Juanita J. Anders av uniformerade tjänster University of the Health Sciences i Maryland.

Regeneration

Enligt Dr Anders och hennes kollegors forskning, laser ljusterapi "orsakade en betydande ökning av antalet regenere kortikospinala vägs axoner och längden på axonal återväxt." Detta innebär att ljusterapi kan regenerera nervförbindelser mellan hjärnan och ryggmärgen.

Ansökan

Den forskning och testning av laser ljusterapi specifikt att fixa ryggmärg har begränsats till djur och människolik. Även läkare är ovilliga att göra sådana djärva uttalanden som de är redo att bota förlamning hos människor, föreslår Dr Anders kommer snart att vara möjligt.

Andra fördelar

Laser ljusterapi har andra fördelar utöver löftet att behandla ryggmärgsskador. Det lindrar kronisk och akut smärta, ökar blodtillförseln, stimulerar immunförsvaret och nervändar, utvecklar kollagen och muskelvävnad, genererar nya friska celler, främjar sårläkning och proppbildning och minskar inflammation.

Ryggmärgen är mycket känslig, så när kirurgi utförs finns det en risk att allvarliga komplikationer kan inträffa. Om kirurgen bara gör ett fel flytta, kan patienten inför allvarliga komplikationer. Ryggmärgs kirurgi kandidater bör ta sig tid att lära sig om de möjliga komplikationer innan de genomgick proceduren.

allmän anestesi

Allmän anestesi är den typ av anestesi som sätter en patient att sova, men kan orsaka vissa patienter att uppleva komplikationer. Dessa komplikationer kan leda till lungsystemet infektioner, lungproblem och kan öka en persons risk att få en stroke, hjärtinfarkt eller blodpropp. Om en person har en allergisk reaktion, kan han uppleva anafylaktisk chock (stängning av halsen), vilket kan leda till döden. Allmän anestesi kan också öka en persons risk att utveckla lunginflammation.

Infektion

Alla kirurgiska ingrepp inkluderar infektion som en risk. Denna potentiella ryggmärgskirurgi komplikation kan normalt behandlas lätt. Men om det inte detekteras i tid infektionen kan invadera det kirurgiska såret s djupare nivåer och till och med ryggradskanalen själv. Om detta inträffar, kan döden inträffa. När spinal operationer innebära användning av hårdvara eller kadaver ben transplantat, är risken för infektion högre.

Ryggmärgsvätska Läckor

En möjlig komplikation av ryggmärgskirurgi är en ryggmärgsvätskan läcka. Denna komplikation kan uppstå om ryggmärgen s omgivande membran rivs eller punkterad, eller om den spricker. I många fall denna komplikation är märkt under ryggmärgskirurgi och korrigeras direkt. Men om det inte korrigeras under operation, kan det leda till allvarliga komplikationer såsom en spinal infektion eller kronisk huvudvärk, och kommer att behöva ytterligare en ryggmärgskirurgi rättas till.

Nervskada

Nervskada är en möjlig komplikation av ryggmärgskirurgi. Denna komplikation kan uppträda under operationen och en eller flera nerver kan påverkas. När nerver skadas, kan de orsaka en minskning i patientens känsla och förmåga att röra sig. Om en autonom nerv skadas kan den orsaka lung- eller hjärtproblem eller i svåra fall, död.

Förlamning

Ryggmärgskirurgi är en mycket känslig procedur och en operation relaterad skada eller infektion kan leda till förlamning. Denna komplikation av ryggmärgskirurgi är sällsynt, men möjligt. Vilken del eller delar av kroppen blir förlamad beror på var skadan är belägen. När förlamning inträffar, kan det inte återföras.

Ryggmärgsbråck occulta är en av en mängd olika medfödda defekter. Medan orsaken till ryggmärgsbråck i allmänhet är osäker, finns det vissa vanor, behandlingar och resurser som patienter kan genomföra eller använder för att minska risken för ett barn att födas med ryggmärgsbråck.

Förklaring

Ryggmärgsbråck occulta bokstavligen betyder "dold split ryggrad", om villkoret är inte normalt så smärtsamt som det kanske låter. I huvudsak, ryggmärgsbråck occulta sträcker sig från sin vanligaste formen (ett ben anomali) och dess mycket mindre vanliga (men mer smärtsamma) former, som sträcker sig från bundna ryggar till extra utväxter eller brister i ryggraden.

orsaker

Den exakta orsaken till ryggmärgsbråck (occulta eller på annat sätt) är okänd, men olika faktorer spelar en roll. Dessa faktorer inkluderar genetik och miljö.

ärftliga orsaker

Ett barn kan vara mer benägna att ha ryggmärgsbråck occulta om en förälder eller direkt syskon föds med sjukdomen. Enligt ryggmärgsbråck Association of America (Sbaa), är ett barn fem till tio gånger större risk att födas med ryggmärgsbråck om en "första generationens släkting" har också sjukdomen. Det verkar inte vara en direkt korrelation mellan specifika typer av defekter, ett syskon av en "occulta" patient kommer inte nödvändigtvis att vara född med "occulta", men kan drabbas av en annan typ av defekten.

miljömässiga orsaker

Lite är känt om de möjliga miljömässiga orsaker till ryggmärgsbråck, men rätt folsyra nivåer före och under tidig graviditet tycks minska risken för ryggmärgsbråck. Enligt www.emedicinehealth.com, barn med ryggmärgsbråck har en exceptionellt hög ämnesomsättning om folsyra, vilket kan tyda på att felet orsakas av en annan än en brist på folsyra faktor.

Varning

Denna artikel är inte avsedd att diagnostisera eller behandla någon sjukdom. Rådgör alltid rätt medicinska myndigheterna om du misstänker att du eller någon annan har något villkor. Denna artikel är inte avsedd att trumf någon läkare eller ingång ges av läkare eller sjuksköterska.

Olika typer av ryggmärgsskada

Ryggmärgsskador klassificeras enligt sajten, eller skadenivån, och som fullständig eller ofullständig. Komplett, innebär att det finns brist på alla motor, sensorisk och vasomotorisk funktion under nivån skada. Ofullständig, innebär att det finns förekomst av någon frivillig motorisk eller sensorisk funktion under nivån för skadan.

Anterior Cord Syndrome

Den främre sladd syndrom medför skada på den främre eller främre, del av ryggmärgen. Med denna typ av ryggmärgsskada har patienten varierande grader av förlamning inträffar under nivån för skadan. Patienter har minskad förmåga att känna av smärta och temperatur. De gör dock behålla förmågan att känna beröring, ställning och vibrationer. Det är möjligt för vissa människor med denna typ av skada för att återfå en viss rörelse senare i återhämtningsprocessen. Främre sladd syndrom är en ofullständig kabelskadan.

Centrala Cord Syndrome

Med mittstubinen syndrom, också en ofullständig sladd skada, det finns skador till centrum av ryggmärgen. Motor och sensoriska brister är mindre allvarliga i de nedre extremiteterna än i de övre extremiteterna. Personen med denna typ av skada kan inte att kunna röra sina armar, men kanske kan röra sina ben.

Posterior Cord Syndrome

Posterior sladden syndrom medför skada på den bakre delen av ryggmärgen. Personer med bakre sladd syndrom har en förlust av proprioception, kroppen & # 039; s egen förmåga att uppfatta sin positionering av kroppsdelar, fin kontakt och fina tryck. Patienter behålla intakt motorik, smärta och temperatur. De har också möjlighet att upptäcka touch som har betydande tryck. Bakre sladd syndrom är en ofullständig kabelskadan.

Brown-Séquard syndrom

Med en Brown-Séquard, en ofullständig kabelskadan, är ryggmärgen skadade mellan den främre och bakre delen. Dessa skador är ofta förknippade med pistol skott eller sticksår. Den person som uppvisar samma sida förlust av motorisk funktion och proprioception, men den motsatta sidan av den skada som har oförmågan att avkänna smärta och temperatur.

Kompletta Cord Injuries

Med en komplett ryggmärgsskada, är sladden bokstavligen skära i två delar. Enligt "Sheehy & # 039; s Manual of akutvård," kännetecknande för hela sladd lesion är paraplegi eller tetraplegi, även kallad tetraplegi. Med dessa skador, finns det frånvaron av all motor, sensoriska och reflex under skadenivån. Det är vanligt att höra folk tala om dem som är förlamade eller förlamade. En person som är förlamad har förlust av muskelförmåga i båda armarna eller båda benen. En person som är förlamad har förlust av motorisk funktion i båda armarna och båda benen.

Förhindra trycksår, så kallade decubitous sår i medicinsk-tala, kan vara livshotande för dem som lider av ryggmärgsskador. En av de mest kända fallen av en sådan situation är känd för att ha orsakat död skådespelaren Christopher Reeve, förlamad från halsen ned i en ridning olycka. Efter överlevande hösten och år av anpassning, utvecklade Reeve trycksår ​​som misslyckats med att läka och så småningom orsakade hans död.

Flytta That Body

Undvika utvecklingen av trycksår ​​är oerhört viktigt för alla som lider av en ryggmärgsskada. Eftersom den enskilde inte kan röra sig på egen hand, ofta ligger han eller sitter i samma position i timmar åt gången. Med tiden har dessa gemensamt tryckpunkter (sit ben och skulderbladen) blir öm och irriterad, så småningom resulterar i ett öppet sår som kan vara extremt svårt att läka. Det är viktigt för en individ begränsad till en stol eller säng att ändra sig åtminstone var tredje timme, dag och natt.

Undersökning

Varje dag, undersöka huden på individen för tecken på rodnad eller chaffing. Skydda sådana områden genom användningen av skumkuddar för sittplatser, eller som kan fästas till vanliga platser för trycksår, såsom armbågarna för att skydda från skada och tårar. Före bad, kontrollera hela kroppen för eventuella fläckar eller områden som visas röda eller blåmärken.

Undvik grova material

Undvik grov kläder som kan orsaka konstant friktion mot höfterna, skinkor, armbågar och skulderbladen - de områden där kroppen kommer i ständig kontakt med madrasser eller rullstolsmaterial. Undvik att använda grova tvätta kläder för bad, men använder en mjuk texturerad svamp i stället. Om du ser några tecken på en trycksår ​​på en älskad eller patienten, låt din läkare vet omedelbart hon kan ge råd och behandling.