XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ont i örat efter tandutdragning

Ont i öronen efter vax borttagning

Ibland försöker ta bort öronvax kan gå snett, vilket leder till en mängd olika problematiska symptom, inklusive ont i öronen. Läs fakta om ont i öronen efter vax avlägsnande - när det är OK, när det inte är OK, och när den efterlyser en läkarbesök.

Fakta

Generellt bör du kunna ta bort öronvax genom att torka den från öppningen av örat, men ibland bygger upp i hörselgången. Detta skapar ett tillstånd som kallas öronvax eller vax packning. Tecken på kompakt vax inkluderar ont i öronen, en inkopplad öra, ljud i örat och gradvis ökande hörselnedsättning. Alternativ för vax avlägsnande inkluderar cerumenolytics eller vax mjuk droppar, bevattning och manuellt avlägsnande av en läkare. I de flesta fall, avlägsnande av den bebyggda vax resulterar vanligtvis i en minskning av alla symptom, inklusive ont i öronen.

överväganden

Svag öronvärk omedelbart efter avlägsnande kan vara normal, särskilt om du använt en kommersiell produkt. Enligt Donald Vickery, medförfattare till boken "Ta hand om dig själv," vax-mjuk droppar kan orsaka irritation i hörselgången, särskilt om du inte använder dem på rätt sätt. Om väljer en kommersiell cerumenolytic, läsa över förpackningens anvisningar för att säkerställa att du har följt dem helt. Vissa märken och formuleringar kan kräva bevattning omedelbart efter att du lagt dropparna i öronen.

Betydelse

Bevattning ett öra som har en brusten trumhinna kan leda till smärtframkallande komplikationer, inklusive en öroninfektion, konstaterar MedlinePlus. Dessa komplikationer uppstår när vätska kommer in i mellanörat, vilket normalt är skyddad av trumhinnan. På samma sätt kan du orsaka öronvärk genom att skada trumhinnan under vax avlägsnande. Detta inträffar vanligen när du vattna med en ström av vatten som är alltför kraftfullt. En stråle irrigator; utformad för att rengöra tänderna, producerar typiskt en ström av vatten som är alltför stark för att användas för vax avlägsnande.

Varning

Använd aldrig bomullspinnar eller någon annan vass, spetsiga föremål för att underlätta att ta bort öronvax. Detta kan leda till ont i öronen, liksom andra komplikationer - inklusive infektioner och förlust av hörsel. I vissa fall kan du kunna gräva ut en del av den komprimerade vax, men kan inte komma till resten av det, eftersom pinnen drivit det så långt tillbaka i hörselgången. Medan du för in en bomullstuss i hörselgången, kan du också råkar repa huden som kantar kanalen, vilket kan bli infekterade, säger Dr Alan Greene, klinisk professor i pediatrik vid Stanford University School of Medicine och medförfattare till "ADAM Illustrated Family Health Guide."

Lösning

Arrangera ett besök med din vårdgivare så snart du märker öronvärk efter vax avlägsnande, särskilt om smärtan blir gradvis sämre. Din läkare kan göra en noggrann fysisk undersökning av det drabbade örat. Var beredd på att ge en detaljerad beskrivning av smärta, inklusive dess varaktighet och intensitet, liksom några andra symptom du upplever. Om du försökte ta bort vaxet själv, vara ärlig om vilken metod och verktyg du använde. Ju mer information du kan ge, kan snabbare din läkare lokalisera orsaken till smärtan. Beroende på diagnos, kan du behöva ta oral medicin eller administrera aktuella örondroppar.

Vad som orsakar ont i öronen efter bad

Ont i öronen efter bad i allmänhet kommer att utgöra en sak: simmare öra. Detta är en infektion som utvecklas när bakterier in i hörselgången från vattnet och kan dyka upp flera dagar efter simning. Detta villkor kan påverka en simmare i alla åldrar, men är vanligare hos barn, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Simmare öra kräver antibiotikabehandling. Konsultera en läkare om du misstänker en öroninfektion eller få ont i öronen efter simning.

extern otit

Extern otit eller extern otit är den medicinska termen för simmare öra. Smärtan är på grund av tryck och eventuellt en lesion precis innanför hörselgången. Pseudomonas aeruginosa är en form av vanliga bakterier som finns i både jord och vatten som orsakar infektionen. När vatten sitter inuti kanalen, antalet bakterier närvarande ökning över tid. Detta är en anledning en öronvärk kan efter simma utveckla dagar. Symtom på extern otit smärta, klåda i örat, inflammation utanför örat och en känsla av fullkomlighet. Det kan finnas en minskning av hörsel.

Behandling

Behandling av simmare öra innehåller antibiotika droppar för 7 till 10 dagar. Tillämpa en värmedyna, satt till låg, till utsidan av örat för att minska smärta. Din läkare kan föreslå en over-the-counter smärtstillande medicin också. Det är viktigt att du inte repar in i hörselgången. Detta kan sprida smittan.

Håll örat torr om möjligt och undvika att bada tills infektionen försvinner. När du badar, doppa en bomullstuss i vaselin och placera den över öppningen av kanalen. Tvinga inte bomull insidan; vaselin kommer att hjälpa den fastna på huden.

Förebyggande

Tips huvudet från sida till sida när du är ute ur poolen. Detta bidrar till avlopp från kanalen. American Academy of Family Physicians rekommenderar en hårtork inställd låg att torka örat. Håll torktumlaren flera inches bort från örat. CDC föreslår också några droppar av en over-the-counter örat produkt som innehåller alkohol. Om du är benägna att simmare öra, anser öronproppar för att hålla vattnet när du simmar eller bada.

överväganden

Simmare öra och ett infektioner i mellanörat är inte samma sak, men kan ha liknande symptom. Ett sätt att berätta om du har extern otit är att dra på örsnibben. Smärtan kommer att öka om du har simmare öra.

Det är väsentligt att få behandling för någon öroninfektion. En infektion kan förvärra och orsaka skador på den ömtåliga strukturen av örat. Allvarliga infektioner kan vända sig till hjärnhinneinflammation eller sprida sig till hjärnan och bli livshotande. Om du har kroniska infektioner, fråga din läkare vad du kan göra för att minska exponeringen.

Nacke och rygg kombinerat med ont i magen efter att ha ätit

När du sätter dig ner för att njuta av en måltid du förväntar sig att ha en angenäm upplevelse, men om du får smärta och ont i magen, kan du undvika att äta. Nacke och ryggsmärtor i kombination med ont i magen efter att ha ätit är troligen mindre symtom på en födoämnesallergi. Andra tillstånd som kan orsaka nacksmärta, såsom en gallblåsa attack, matsmältningsbesvär eller gas smärtor, inte skulle leda till ont i magen. Innan du försöker att behandla din sjukdom, tala med din läkare.

Mat allergier

Födoämnesallergier uppstår när immunförsvaret fel och attacker vissa livsmedel som är allmänt säker. De vanligaste livsmedel som utlöser en allergisk reaktion inkluderar vete, soja, mjölk, ägg, fisk, jordnötter och nötter, enligt MayoClinic.com. De kemiska interaktioner i kroppen under en allergisk reaktion mot mat kommer att orsaka ökad inflammation och svullnad i mjukdelar, som är den främsta orsaken till de flesta födoämnesallergi symptom. Inte alla reagerar på samma sätt till födoämnesallergier. Symptomen kan variera från mindre till svår och måste utvärderas av din läkare.

Nack- och ryggsmärtor

Du kan utveckla nacke och ryggsmärtor på grund av svullnad i andningsorganen. Respiratoriska symtom är vanliga med födoämnesallergier, vilket ökat tryck på bröstet, halsen och hela huvudet. Lungorna kan bli inflammerad, begränsa din luftvägarna tillsammans med sinus inflammation, vilket leder till överbelastning. Inflammation i bröstet kan orsaka smärta att utvecklas i din rygg och nacke från ökat tryck. Sinus tryck kan orsaka sinus huvudvärk, vilket kan orsaka en molande smärta i pannan samt på baksidan av huvudet och halsen.

Magont

American Academy of Allergy, Asthma and Immunology konstaterar att gastrointestinala symtom är vanliga med födoämnesallergier eftersom maten kommer i direkt kontakt med detta system först. Inflammation i slemhinnan i matsmältningssystemet kommer att leda till vanliga symtom på ont i magen. Dessa kan innefatta smärta, kramper, illamående, kräkningar och diarré. Om du utvecklar svår smärta som påverkar dina normala funktioner, kontakta din läkare omedelbart.

om Symtom

Om du utvecklar symtom tillsammans med nacke och ryggsmärtor och ont i magen, såsom nässelfeber, svullnad i halsen, oförmågan att andas, andfåddhet, yrsel, yrsel, ökad hjärtfrekvens och blodtrycksfall, du kan vara upplever en allvarlig allergisk reaktion. En allvarlig allergisk reaktion kan leda till döden och kräver akut medicinsk vård, enligt MedlinePlus.

Tandutdragning är kirurgiskt avlägsnande av en tand som vanligtvis inte kan räddas av andra dentala tekniker. Vanliga orsaker till tandutdragning inkluderar avancerad tandlossning, nerv sinande infektioner, onormal tillväxt, och skadade bortom reparation av en rotfyllning. Eftersom tandutdragning är en operation, måste åtgärder vidtas för att säkerställa korrekt läkning.

Blod och svullnad Förebyggande

En gasbinda hjälper bildar en propp i din tandutdragning, minska blödning, säger Enligt New York University Langone Medical Center. Därför är det första steget att ta efter tandutdragning är att bandage extraherade området. Stadigt placera en gasbinda över den extraherade området, bita, och lämna bandaget på plats för minst ett par timmar. Om blödningen är tung, kan bandaget bytas var 30 minuter. För svullnad, föreslår Langone Medical Center tillämpa en kylklamp i 10 minuter åt gången.

mediciner

Under operationen kommer du att få ett bedövningsmedel. Försök inte att köra bil eller använda några tunga maskiner under minst 24 timmar efteråt, råder University of Oregon Health Care Center.

Antibiotika ges för att skydda munnen från infektioner som kan uppstå efter operationen såret. University of Maryland Medical Center rekommenderar att du tar dina antibiotika så länge som din sjukvårdspersonal råder, även om du känner dig bättre.

För smärtlindring, föreslår University of Oregon Health Care Center 600 till 800 mg ibuprofen eller Tylenol. Om smärtan kvarstår, kan din sjukvårdspersonal ordinera en smärtstillande medel. Var noga med att följa doseringsanvisningarna.

Kost och Rest

Hålla sig till en vätska eller mjuk diet under 24 timmar efter din oral kirurgi, råder New York University Langone Medical Center. Dricker inte genom sugrör eller röka under de första dagarna efter operationen. Få massor av vila och vätska. Om du har överdriven smärta, blödningar, illamående, eller feber och frossa, kontakta din hälso-och sjukvårdspersonal omedelbart.

Ihållande vätska i mellanörat efter bad

Täta simmare märker ibland en ackumulering av vätska i mellanörat efter bad och felaktigt skylla poolen eller havsvatten som källa. I själva verket är mellanörat skyddad från yttre vätskor genom trumhinnan, även om trycket som orsakas av simning under vatten ibland kan göra tryck i mellanörat mer märkbar. Ju tidigare du får behandlas för vätska i mellanörat, desto snabbare kommer du att kunna gå tillbaka till njuta av vattensporter och aktiviteter som involverar simning.

Otitis media

Mellanörat område, precis bakom trumhinnan kan bli fylld med vätska och inflammerad, orsakar smärta och dämpa hörsel. Denna typ av infektion, som kallas otitis media, kan göra att trumhinnan att brista om trycket byggs upp för högt bakom den. Orsakerna till öroninflammation varierar, men de innebär uppbyggnaden av vätskor från insidan av örat, inte fastna externa vätskor såsom vatten från simning eller bad. Röret som utgör mellanörat sträcker sig från baksidan av trumhinnan ner till baksidan av halsen och ansluter inte med ytterörat.

Simning

Simning kan inte orsaka otitis media, eftersom vattnet från simning faktiskt inte kan komma in i mellanörat förbi trumhinnan. Däremot kan simma eller dyka under vattnet sätta press på trumhinnan som gör en redan existerande infektioner i mellanörat värre. Om trumhinnan har brustit, bör du undvika att bada eller dyka tills den har läkt.

Ihållande vätska i mellanörat

Om fluiden fångade i mellanörat inte försvinna på egen hand eller om den återkommer ofta, kan det orsaka en kronisk infektion i mellanörat. Över tiden fluiden kan tjockna och orsaka cystor eller förändringar till mellanörat. En ihållande infektion har ofta mildare symptom än en akut infektion, även när det orsakar mer permanenta skador. Detta är därför det är viktigt att behandla någon vätska i mellanörat, även när uppbyggnaden verkar mild.

Behandling

En inre öroninfektion som orsakar en ackumulering av vätska kan behandlas med receptbelagda antibiotika. Din läkare kan också rekommendera ibuprofen eller paracetamol för att lindra smärta och inflammation. Du kan även försöka att applicera en varm, fuktig trasa över utsidan på det drabbade örat för att lindra smärta och obehag. Om problemet blir ihållande, kan du behöva ha öronkirurgi för att tömma det inre av örat och reparera trumhinnan eller mellanörat ben. Efter operationen kan du behöva undvika undervattenssimning tills örat har läkt. Om läkaren har placerat örat rör i trumhinnan för att tömma mellanörat, måste du skydda mellanörat när du simmar med hjälp av öronproppar.

Polyper är små vävnader som ligger på baksidan av halsen som hjälper till att bekämpa bakterier och virus. En adenoidectomy krävs om polyper bli smittad. Halsont är en bieffekt av en adenoidectomy.

Plats

Placeringen av polyper - på baksidan av halsen ovanför tonsillerna - förklarar orsaken till ont i halsen efter ett adenoidectomy.

Procedur

Under operationen, är munnen bredden och polyper antingen skrapas bort eller värms med högfrekventa elektriska strömmar. Området är sedan stängdes och gasväv placeras i halsen för att förhindra överskott av blödning.

Alternativ

Högfrekvent ablation, vilken används för att krympa polyper före operation, kan minska smärta efteråt.

Lösning

Enligt ENT-USA (Öron, näsa och hals), kan dricka vätskor som äppeljuice och Gatorade och äta mjuk mat som äppelmos och sorbet lugna halsen tills ömhet har avtagit.

Tidsram

Ett barn kommer att ha ont i halsen i ungefär en vecka efter att ha en adenoidectomy. En vuxen tar längre tid att återhämta sig än ett barn och kommer vanligtvis att ha ont i halsen i ungefär två veckor.

Smärta efter tandutdragning

Folk blir tänder extraherade av många skäl, bland annat hålrum, infektioner och för att skapa mer utrymme i munnen för trångställda tänder. Med tänder utdragna kan vara en skrämmande upplevelse, men att veta vad man kan förvänta sig och hur man tar hand om munnen efter ingreppet kan göra processen mer acceptabelt.

Procedur

Tandläkaren kommer att ge patienten lokalbedövning i munnen för att bedöva området innan extrahera tanden eller tänderna. Injektionen är obehagligt och orsakar en nypa sensation, men det är i allmänhet snabbt och ofta anses vara den värsta delen av förfarandet. Hålla munnen öppen och undvika att flytta för att inte förlänga injektionen och orsakar mer smärta än nödvändigt.

När stel, kommer tandläkaren använda pincett för att vicka tanden tills det är löst nog för att extrahera. Enligt Animerad tänder, det wiggling av tanden expanderar uttaget av tanden och separerar ligamenten så att tanden kan avlägsnas. Utvinning kommer att orsaka tryck, men du bör inte känna någon smärta.

Eftervård

Det är vanligt att ansiktet ska visas svullna efter en tandutdragning. En kylklamp vanligtvis få ner svullnaden.

Tandläkaren kommer att placera gasväv på det område där tanden extraherades att minimera blödning. Ta inte bort gasväv tidigare än instrueras av din tandläkare. Enligt Animerad tänder, om gasväv inte har minskat blödning inom en timme, kan en fuktad tepåse hjälpa.

Antibiotika kan ges för att behandla smärta från en infektion. Om du är föreskrivna antibiotika, avsluta recept. Sluta inte i mitten för att ta din medicin bara för att symtomen har försvunnit. Enligt sjukhuset soppa, kan avbryta din medicin tidigt tillåta en infektion att återvända, och kroppen kan bygga en resistens mot antibiotika.

Beroende på hur mycket arbete under tandutdragning, kan din tandläkare ordinera narkotika för smärta. Däremot kan du bara få veta att ta en over-the-counter smärtstillande såsom ibuprofen.

Om möjligt, ta några dagar ledigt arbete eftersom resten är en viktig del av helande för någon del av kroppen.

Vad som bör undvikas

Undvik att borsta det extraherade området. Efter 24 timmar, kan du återuppta borsta tänderna, men gör det med milt tryck.

Röka och dricka från ett sugrör kan leda till en torr socket, vilket är mycket smärtsamt. Enligt Dental Gentle Care sker torr socket när blodpropp är rubbas från platsen för tandutdragning. Blodpropp är viktigt för läkningsprocessen, så den behöver för att förbli intakt.

Din tandläkare kan föreslå en flytande diet eller mat med lite konsekvens att följa förfarandet. Äppelmos, yoghurt och gelatin är bra alternativ efter en tand avlägsnas. Undvik att äta fast föda eftersom de kan fastna i uttaget. Undvik varma livsmedel eftersom de kan bränna bort på den nödvändiga blodpropp.

problem

Det bör inte vara en stor mängd blod efter en tandutdragning - bara några små droppar, om någon, men om öppningen fortsätter att envist blöda, kontakta din tandläkare.

Olidlig smärta är inte vanligt efter en tandutdragning. Om du upplever en hel del smärta, det är möjligt att du har en infektion, en torr socket eller smärtstillande medicin som ges av din tandläkare inte fungerar. Kontakta din tandläkare för att se vilka åtgärder som behövs för att minimera smärtan.

Kosta

Tandutdragning täcks av de flesta tandvårdsförsäkringen planer, så out-of-pocket kostnad beror på avdragsgilla och samarbete betala för försäkringen.

Enligt Kostnad Helper, Om en patient måste betala ur egen ficka, kan kostnaden variera från $ 75 till $ 650 per tand. Det är viktigt att diskutera kostnaderna för förfarandet vid tanden utvinns. Om du inte har råd att betala i en klumpsumma, kommer många tandläkare erbjuder en betalningsplan tills din faktura betalas i sin helhet.

Kostnaden kan vara högre beroende på smärtstillande medicin som ordinerats.

Varför Swish saltvatten Efter tandutdragning?


Det kan vara nödvändigt för din tandläkare att dra en tand när tanden har mycket skadat, antingen genom sjukdom eller skada. Extraktion är också indicerat för en påverkat tand. Swishing saltvatten efter en extraktion kan hjälpa dig att läka.

Varför saltvatten?

Saltvatten, särskilt när de görs med havssalt, har befogenhet att försiktigt rengöra såret. Det hjälper krympa vävnader för att underlätta läkningsprocessen. Regelbundna munvatten, även de utan alkohol, är för hårda. Gör en saltvatten skölj genom att tillsätta 1/2 tsk. salt till en 4 oz. glas varmt vatten. Sus försiktigt.

Ta hand om din Extraction Site

När du har en tand drog, har du ett hål i tandköttet som sträcker sig ner i ditt käkben. I en frisk person, ben och vävnad fyller så småningom. Under tiden måste man ta hand om dig själv och utvinningsplats. Det rekommenderas att du sköljer med saltvatten tre gånger om dagen i flera dagar. Dessutom hålla aktivitetsnivå åtminstone så att du inte höja blodtrycket och orsaka såret att blöda överdrivet. Mjuk mat rekommenderas men dricka genom ett sugrör är inte, som det skapar ett tryck på webbplatsen.

överväganden

Vissa tandutdragning är relativt enkla, medan andra fall är mer traumatisk. Din ålder, tandhälsa, och övergripande hälsa kommer att vara viktiga överväganden att ta hand om dig själv och utvinningsplats efter utvinning. Var noga med att följa din tandläkare instruktioner. De flesta kommer att kunna ge dig skriftliga instruktioner att ta hem och följa. Nästan alla tandläkare kommer att rekommendera att använda en saltvatten sköljningen.

Hur Döda Smärta i en torr socket efter tandutdragning


En torr socket är en smärtsam, men alltför vanlig komplikation som kan uppstå efter en tandutdragning. Uttaget som inrymt tanden innehåller en blodpropp som är en normal del av healing. Om blodpropp blir knuffad och inte stanna där den ska, är ben och nerver i munnen exponeras, orsakar betydande smärta. Egenvård åtgärder kan hjälpa döda smärta i samband med en torr socket.

Instruktioner

1 Skölj dina torra socket flera gånger dagligen, enligt anvisningar från din muntliga kirurg. Torra uttag kan bilda, delvis, från mat som har fastnat i det öppna område där en tand har tagits bort. Använda en plastspruta fylld med varmt vatten eller en steril saltlösning för att rensa ut uttaget.

2 Packa torra socket med medicinska gasbinda kuddar. Medicinska förband förskrivs av din tandhälsa leverantör och kan innehålla antibiotika för att bekämpa infektioner, liksom anesthetizing droger för att döda smärtan. Din läkare kommer att förklara hur ofta förband bör ändras. Använd dem enligt anvisningarna för att påskynda läkningen.

3 Prova ett naturligt förhållningssätt till smärtlindring genom att packa din torr socket med kryddnejlika olja förband. Mätta en kompress med olja, en naturlig antiseptisk och antibakteriellt medel, och gäller för den öppna uttag. Använd växtbaserade produkter endast under överinseende av din vårdgivare.

4 Ta smärtstillande för att hantera smärtan. Låt din muntliga kirurg veta om over-the-counter naproxen, paracetamol eller ibuprofen inte dödar smärtan tillräckligt bra. Starkare droger kan förskrivas, om så erfordras.

Varför får jag ont i magen efter att jag äter rapsolja?

Canolaolja är en av de mest använda matlagningsoljor. Canolaolja har ansetts som ett av de hälsosammaste oljor för att använda för matlagning eftersom den är låg halt av mättat fett och högt innehåll av omättat fett. Dock kan rapsolja orsaka magont för en av flera skäl.

Canola Oil Allergi

Du kan vara allergisk mot rapsolja. En allergisk reaktion mot mat uppstår när kroppen överreagerar och sätter igång ett immunsvar mot något som inte är riktigt skadligt för kroppen. Nyckel reaktioner uppvisade är nässelutslag, väsande andning och en hes röst. Andra symptom kan inkludera, men är inte begränsade till diarré, magkramper och buksmärtor. En allergisk reaktion kommer att upplevas inom två timmar efter konsumerar livsmedlet.

mögel Förorening

Livsmedel som bakas använder rapsolja kan utveckla mögel snabbt. Om du har en allergi mot mögel, kan vad verka som en allergisk reaktion mot rapsolja kan visserligen vara en allergisk reaktion mot formen. Magsmärtor vanligen ingår i denna allergisk reaktion. Andra livsmedel som dokumenteras för att främja en miljö för mögel inkluderar jordnötter och majs. Om du har en allergi mot mögel, kan utveckla magbesvär med dessa livsmedel också.

Nedbrytning av fett

Kanolaolja, liksom alla oljor, är en fettrik substans. Din kropp tar längre tid att smälta fett än vad det gör kolhydrater och proteiner. Fetter bromsa digestion och tömning av magen. Detta bromsar också gasbildning i mag-tarmkanalen. Detta kan resultera i uppblåsthet. Uppblåsthet är ofta åtföljs av magsmärtor. Du kan förbruka för mycket fett om du äter en hel del livsmedel stekta i rapsolja.

tips

Håll en matdagbok för ett par veckor. Spela allt sak du stoppar i munnen, för att inkludera drycker och mediciner. Observera också de tider då du konsumerar dem. Sedan skriva ner de tider som du upplever buken upprörd. Ta denna dagbok för din vårdgivare att hjälpa dem att få en klarare bild av vad problemet kan vara. Du kan också helt avstå från rapsolja för en tid och se om magbesvär avtar.