XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

omega 6 biverkningar

Omega 3-fettsyror är essentiella fettsyror som inte produceras naturligt i människokroppen. Det är därför det är så viktigt att få Omega 3-fettsyror från konsumtion av livsmedel. Vanligast är Omega 3-fettsyror från fisk som tonfisk, hälleflundra och lax. Emellertid Omega 3 finns också i nötoljor, alger och krill. Som med alla kosttillskott, finns det några biverkningar förknippade med Omega 3.

överväganden

Vissa människor som använder Omega 3 fiskolja sirap klaga alltför rapningar och en fiskliknande eftersmak. Detta förståeligt, sätter vissa människor att använda Omega 3 helt. Men vissa människor bekämpa detta problem genom att ta Omega 3 kapslar i stället för de fisk sirap. Kapslarna inte lämna någon smak i munnen.

Teorier / Spekulationer

Många människor får sina krävs Omega 3 den naturliga vägen - genom att äta ett överflöd av fisk som makrill, tonfisk, lax och sardiner. Ett problem med detta är det ökande kvicksilvernivån i havet. Sålunda kunde konsumera mycket fisk från havet resultera i en ökning av kvicksilver och metaller i kroppen. Många föredrar att använda fiskoljor på grund av detta skäl.

effekter

Vissa människor rapporterar också att ta Omega 3 fiskolja orsakar magbesvär och smärta. Detta beror på att konsumera stora mängder fiskoljor kan ha en laxerande effekt. Många människor sänka sina doser av fiskolja för att undvika att detta händer.

Varning

Det är en sällsynt men skadlig potential bieffekt av Omega 3. Denna biverkan hänför sig till blodförtunnande funktionerna i Omega 3-fettsyror. Även om Omega 3 förbättrar blodcirkulationen och minskar förekomsten av blodpropp, kan det vara farligt för dem med blödning problem eller de på antikoagulerande läkemedel.

fördelar

Lyckligtvis finns det många sätt som att lägga Omega 3 till din diet kan förbättra din hälsa. Det finns endast ett fåtal biverkningar och de flesta är relativt små. Det har aldrig varit några rapporter om Omega 3-fettsyror som orsakar eller utlöser handikapp, död, funktionshinder eller livshotande sjukdomar.

Omega XL Biverkningar

Omega XL är en kosttillskott med fiskolja med en blandning av omega-3-fettsyror. Specifikt är omega XL från den gröna lipped mussla från Nya Zeeland, en del av skaldjurs familjen. Omega-3-fettsyror spelar en roll i normal tillväxt och utveckling. Enligt University of Maryland Medical Center, kan de bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar, cancer och artrit. Innan eventuella tillägg, rådgöra med din vårdgivare.

gastric Upprörd

Omega XL fiskolja kan orsaka uppblåsthet och gas. Denna biverkan är mer irriterande än en negativ effekt. Detta kan upplevas vid initiering stora doser. Mayo Clinic råder dig att börja med små doser och inte byta varumärken. Rapningar kan upplevas med gastric upprörd. Detta kan leda till en fiskliknande smak i munnen. Frysning kosttillskott fiskolja innan du tar dem kan bidra till att undvika denna bieffekt. Om dessa symtom kvarstår, kontakta en vårdgivare.

skaldjur Allergi

Den OmegaXL hemsida hävdar de proteiner som orsakar skaldjur allergier har tagits bort från den gröna lipped mussla. Men om du har en allergi mot skaldjur, konsultera din vårdgivare innan du använder produkten. Denna typ av allergi kan ha mindre biverkningar, såsom hudutslag. Biverkningar kan svullnad i halsen och andningssvårigheter. Dessa biverkningar skulle kräva omedelbar läkarvård.

ökad blödnings

Ökad blödningstiden innebär att du kan få blåmärken och blöder lätt om att ta högre doser av omega-3. Det finns en lägre betydelsen av denna bieffekt när man tar lägre doser. En person kan initialt ha en mindre näsblod eller flera blåmärken på huden. Om detta inträffar, bör din vårdgivare anmälas. Food and Drug Administration rapporter dosering upp till 3 g omega-3 per dag är säker.

Omega 9 Biverkningar


Omega fettsyror familj har fått mycket uppmärksamhet i hälsa nyheter och marknadsföring av produkten. Även om dessa näringsämnen ofta grupperas tillsammans, de faktiskt spelar mycket skilda roller i kroppen och rsquoen; s funktion.

Identifiering

Den enkelomättat fett, oljesyra, eller omega 9-fettsyra, är den enda icke-essentiell fettsyra av omega 3-6-9 trio. Om du får tillräckligt med omega 3 och 6 i din kost, kan din kropp producerar omega 9.

fördelar

Enligt Män och rsquo; s Total Fitness, omega 9 sänker kolesterolet, minskar åderförkalkning, förbättrar immunförsvaret och hjälper till att skydda mot vissa typer av cancer.

källor

Källor till omega 9 inkluderar oliver och olivolja, avokado, jordnötter, animaliska fetter, sesamolja och de flesta andra typer av nötter.

överväganden

Den genomsnittliga amerikanska dieten innehåller ett överskott av omega 6 och 9, samt en brist på omega 3 & rsquo; s. Äta mer linfrö olja, valnötter och fisk och minska rött kött och härdade fetter korrigerar obalans.

Bieffekter

Inflammation och relaterade tillstånd är de enda potentiella negativa biverkningar av felaktig omega 9 intag. Inflammation kan förvärras när omega 6 och 9 inte balanseras med tillräckligt med omega 3 & rsquo; s.

Omega Acid Biverkningar: Acne


Omega syror har fått ökad beröm och populära uppmärksamhet under de senaste åren. Trots vissa biverkningar, är omega göra ett namn som en av de viktigaste näringsämnena i kampen mot akne.

Fakta

Omega omega-3 och omega-6 är viktiga omättade fettsyror, vilket innebär att de har näringsämnen som kroppen behöver men inte producera, och som måste intas i livsmedel eller kosttillskott.

Omega-6

Forskningen är fortfarande preliminära, men flera studier har visat att linolsyra (LA), som tillhör omega-6 familjen, kan förbättra akne genom att återställa de drabbade områdena som saknar LA.

Omega 3

Omega-3 fettsyror har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Medan omega-6 kan främja inflammation i vissa fall, kan korrekt dosering hjälpa till att eliminera akne.

Balans

Den genomsnittliga amerikanska har en obalans i omega-3 och omega-6-förhållande. Minska och strävar efter att förbruka den lämpliga mängden omega-6-syror och samtidigt öka omega-3 intag till 3 till 4 gram per dag. Akne eliminering kost bör innehålla två till fyra gånger mer omega-3 än omega-6.

Hur

Minska omega-6 genom att undvika majs och andra vegetabiliska oljor och hydrerade oljor som finns i de flesta förpackade snacks. Öka omega-3 genom att komplettera kosten med fisk, valnötter och linfröolja.

Dåliga biverkningar av omega 3-tillskott

Enligt den amerikanska Food and Drug Administration (FDA), kan konsumtionen av EPA och DHA omega-3-fettsyror minskar risken för kranskärlssjukdom; Det behövs mer forskning, dock. Ändå kan omega-3-fettsyror gynna hjärthälsa, diabetes, lupus, benskörhet, depression, psykiska störningar, hudsjukdomar, synvård, astma och vissa cancerformer. Omega-3 finns i livsmedel såsom fisk, linfrö och linfröolja och valnötter. Dåliga biverkningar kan förekomma med omega-3-tillskott trots dess många fördelar.

Blödning

Personer med blödningsrubbningar eller som tar blooding-gallring läkemedel såsom Waran bör vara försiktig när man tar omega-3-tillskott, enligt University of Maryland Medical Center (UMMC). Medline Plus, en webbplats av National Institutes of Health, säger omega-3-fettsyror ökar risken för blödningar och höga doser har förknippats med näsblod och blodig urin.

tarmbesvär

"Cirkulation", en tidskrift av American Heart Association, publicerade en artikel om omega-3 under 2003. Enligt rapporten, tarmbesvär, illamående och en dålig eftersmak är vanliga biverkningar av omega-3-tillskott, särskilt i form av fisk olja. Andra intestinala biverkningar av omega-3-tillskott är diarré, rapningar, sura uppstötningar och halsbränna, uppblåsthet och buksmärta. Medline Plus rekommenderar att du tar omega-3-tillskott med måltider för att minimera biverkningar och börjar med en förlorar dos som gradvis ökar.

hypotension

Enligt Medline Plus, har flera studier visat att omega-3-tillskott kan orsaka hypotension, en sänkning av blodtrycket. Personer med högt blodtryck kan dra nytta av de blodtryckssänkande förmågan hos omega-3-tillskott, men personer med befintlig hypotension eller som tar mediciner för att sänka blodtrycket bör vara försiktig.

Högt blodsocker

UMMC säger kosttillskott fiskolja rik på omega-3 kan öka blodsockret och interagera med diabetes mediciner som sänker blodsockret. Enligt Medline Plus, inte nuvarande bevis inte föreslå några långsiktiga effekter på blodsocker. Ändå bör diabetiker konsultera en läkare innan du tar något tillägg.

Allergi

Fiskolja tillskott är en källa till omega-3, men personer med allergi eller känslighet för fisk bör inte ta dem, enligt Medline Plus. Andra biverkningar av kosttillskott fiskolja kan inkludera utslag, onormal leverfunktion och psykiska besvär.

Essentiella omega-3 fettsyror kan förbättra ditt barns uppmärksamhet span och förmåga att lära sig, samt minska aggression, vilket gör det till en ofta rekommenderad tillägg för barn med ADD eller ADHD. Det finns två populära sätt att komplettera ditt barns kost med omega-3 kan han sakna: linfröolja och fiskolja. Både är säkra när det tas i normala doser, och det finns få negativa biverkningar av omega-3 i sig; dock, beroende på vilken källa du väljer, det finns vissa biverkningar som kan uppstå.

kvicksilver Förgiftning

Fisk kan ha höga halter av kvicksilver, så om du ammar ditt barn fisk för dess omega-3 oljor, uppmärksamma vilken typ du tjänar. Eftersom barn är känsliga för gifter, FDA rekommenderar att de undviker att äta fisk som är mest sannolikt att vara kontaminerade med kvicksilver, såsom svärdfisk, haj, tegelabborre och kung mackeral. I stället bör de äter fisk och skaldjur två gånger i veckan som är låga i kvicksilver, som lax, konserverad ljus tonfisk, havskatt, krabba eller kammusslor. Om du väljer en fiskolja tillägg i stället se till att det är en ren farmaceutisk kvalitet olja.

tarmrörelser

Om du ger ditt barn mer än den rekommenderade mängden av linfröolja, kan det fungera som ett laxermedel och orsaka diarré eller gas. Å andra sidan, barn med schleroderma, en systemisk skleros, kan hamna toppad istället, så du kanske vill undvika att använda linfröolja som en omega-3 tillskott.

effektiv omvandling

Linfröolja innehåller omega-3 fettsyror alfa-linolensyra (ALA), som kommer från vegetabiliska källor. ALA omvandlas av kroppen till eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Dessa former av omega-3 används mer effektivt genom våra kroppar, och de är de former som redan finns i fiskolja. Barn med schizofreni eller diabetes är ofta inte konvertera ALA till EPA eller DHA, så linfröolja är ineffektivt för dem, men fiskolja är ett bra val.

medicinering Interaktion

Linfröolja påverkar absorptionen av vissa orala läkemedel och kosttillskott, som kan minska deras effektivitet, så att inte ge det till ditt barn samtidigt som hon tar något annat. Omega-3 minskar kolesterol och sänker blodtrycket, så om ditt barn tar mediciner för dessa frågor, kan du behöva justera hur det har gett. Även om hon tar insulin för diabetes, kan omega-3-tillskott påverka storleken på dosen hon behöver.

Allergisk reaktion

Om ditt barn har allergier mot linfrö eller fisk, kan han reagerar negativt till detta tillägg. Allergiska reaktioner inkluderar klåda, svullnad, utslag, nässelfeber, väsande och andningssvårigheter eller svälja. Om ditt barn upplever något av dessa symtom efter att ha tagit omega-3, se hans läkare.

Biverkningar av Omega 3-6-9

Omega 3-6-9 är fleromättade fettsyror, eller hälsosamma fetter, som är viktiga för människors hälsa. Av dessa fettsyror är omega 3 och omega 6 kallas essentiella fettsyror, eftersom de inte kan produceras i kroppen och måste erhållas genom kosten. Omega 9 kan göras i kroppen från andra omättade fetter konsumeras i kosten. Var och en av dessa omega fetter har en något annorlunda sida effekt på kroppen, särskilt om du får för mycket.

Omega 3

Omega-3 är den viktigaste av de omega fetter, eftersom det är svårare att erhålla i dieten och är mindre vanligt i livsmedel, jämfört med omega-6 och omega-9. Dessa fettsyror finns i fisk livsmedel och vissa växter och nötter. Den största fördelen med omega-3 är dess antiinflammatoriska egenskaper när det gäller skador och överdriven blodproppar. University of Maryland Medical Center (UMMC) erkänner också omega-3 som avgörande för korrekt hjärnfunktion. Om denna fettsyra konsumeras med hjälp av tillskott, är det inte rekommenderat att konsumera mer än 3 g dagligen som det finns en risk för kraftig blödning och ökad känslighet i blåmärken. Fiskolja tillskott av omega-3 är också kända för att orsaka uppsvälldhet, rapningar och diarré i vissa fall.

Omega-6

Omega-6 liknar omega-3 i att det också anses vara en essentiell fettsyra och att kroppen inte kan producera den från andra omättade fetter. Omega-6, är emellertid mycket lättare att erhålla via födan. Faktum är att många människor får för mycket omega-6, eftersom det finns i så många vanliga produkter, såsom smör och oljor som används i många matlagning och bakning processer i både hem- och fabriksfärdiglagad mat. Biverkningar av för mycket omega-6 orsakar en inflammatorisk reaktion i kroppen. Även om detta är en önskvärd bieffekt i vissa fall i form av önskad blodkoagulering, när det behövs, än konsumtionen kan vara skadliga. Enligt UMMC, jättenattljusolja som en omega-6 tillägg har biverkningar av huvudvärk, buksmärtor, illamående och lös avföring.

Omega-9

Omega-9-fettsyra anses inte vara en essentiell fettsyra eftersom kroppen kan producera detta ämne som sådant från andra mättade fetter konsumeras i kosten. Kroppen kan använda omega-9 som ett substitut för omega-3 och omega-6 om de inte är närvarande i systemet. Omega-9 finns i animaliska fetter, vegetabiliska oljor och matlagningsoljor, såsom olivolja. För omega-9 mängder för att orsaka ett problem, skulle intaget måste vara associerad med en diet, som är mycket hög i fett och dietary cholesterol, som är associerad med viktökning och hjärt-kärlsjukdom.

Om du inte gillar fisk, med omega-3 kapslar ger dig möjlighet att på ett säkert sätt införliva omega-3 i kosten. Biverkningar är minimala, men erkänner dem hjälper dig att välja en säker tillägg.

Obehag

Omega-3-tillskott kan orsaka gastrointestinala besvär, inklusive halsbränna, matsmältningsbesvär, rapningar eller magont. Även obekväma, dessa symtom blekna ofta inom en vecka eller två.

Sjukdom

Ta stora doser av omega-3 ger några individer illamående eller diarré, i vilket fall bör du se din läkare för att avgöra hur man bäst att införliva omega-3 i kosten.

Blödning

Även sällsynta, omega-3 är en allvarlig biverkning av att ta för mycket en ökad risk för blödning eller blödning. Om du upplever detta, sluta ta din omega-3 tillskott och se din läkare omedelbart.

vitamin E

Om du tar omega-3 kapslar dagligen, ta en E-vitamin komplettera med det. En bieffekt av långsiktiga intag av omega-3 är E-vitaminbrist, även om många omega-3-tillskott inkluderar nu vitamin E i deras kapslar.

Minska biverkningar

Om biverkningar fortsätta i mer än en eller två veckor, byta varumärken. Om biverkningar kvarstår, kontakta din läkare för att avgöra en omega-3 dos som kommer att vara bekväm och säker för dig.

Omega-3 Tillägg biverkningar

Omega-3-syra etylestrar finns i fisk, nötter och vegetabiliska oljor. DHA, även känd som dokosahexaensyra, och EPA, eller eikosapentaensyra, utgör fettsyrakomponenterna i kosttillskott fiskolja, som är en gemensam källa för omega-3 oljor. Omega-3 oljor terapeutiskt kan hjälpa till att sänka triglycerider, förebygga stroke, behandling av astma, cystisk fibros, depression och schizofreni, och bidra till att minska plack i artärerna, sänka risken för hjärtinfarkt, MayoClinic.com rapporter. Även läkare rekommenderar ofta omega-3 oljor till människor som lider av högt kolesterol, kan de producera några biverkningar.

Ryggont

Etiologin av ryggsmärtor i samband med omega-3 oljor är okänd. Det kan förekomma och kan pågå i några dagar. Men när du fortsätter att använda omega-3 oljor, ryggvärk vanligtvis kommer att avta. Om smärtan kvarstår, kontakta din läkare. Smärta i nedre ryggen kan innebära en hälsofråga som en njurinfektion.

huvudvärk

Ta omega-3 olja tillskott kan initialt orsaka huvudvärk, men de bör avta med fortsatt användning. Huvudvärk klassificeras som icke-allvarliga biverkningar om de inte känner allvarliga eller kvarstående i vilket fall bör du rådgöra med din läkare.

Muskelvärk

Muskelvärk förekommer ofta som en vanlig biverkning till omega-3 oljor. Du kan känna som om du har influensa och kroppen kan i allmänhet värk överallt. Detta muskelvärk bör vara kortvarig, slutar i ett par dagar.

rapningar

Du kan uppleva rapning åtföljas av en fiskliknande smak i munnen som en vanlig biverkning till omega-3 oljor. Den rapningar kan bli irriterande om det fortsätter. Ring din läkare för behandlingsförslag.

Feber

En låg feber på mindre än 101 grader F kan uppstå som en vanlig biverkning av omega-3 olja kosttillskott. Febern bör upphöra i första par dagar när kroppen anpassar sig till tillägget. Den exakta etiologin för febern är okänd, men sker med fiskolja.

Omega-3-fettsyra är ett viktigt näringsämne för kroppen, men kan inte produceras naturligt. Det finns i antingen livsmedel eller kosttillskott och är viktig för både hjärna och hjärtfunktion. Det finns mycket få biverkningar förknippade med Omega-3-tillskott och de flesta är knutna till antingen stora eller låg kvalitet doser.

vitamin Förgiftning

Vitamin förgiftning är en bieffekt av att ta för mycket omega-3 fiskolja. Sannolikheten för vitamin förgiftning ökar också om du tar lever baserad fiskolja i stället för fiskolja.

Tungmetallförgiftning

Lägre kvalitet Omega-3 fiskolja tillskott kan ha spår av tungmetaller, inklusive kvicksilver och bly. En större dos (mer än 3 gram) kan orsaka spårmängder att resultera i tungmetallförgiftning.

Diarré

Diarré är en bieffekt förknippad med lägre kvalitet kompletterar eller de första doserna av omega-3 fiskolja. Time Release formler begränsa diarré.

Dålig andedräkt

Intag av en hög dos av fiskolja kan orsaka dålig andedräkt. En andra orsak till dålig andedräkt är dålig kvalitet eller gamla fiskolja.

Illamående

Omega-3 fiskolja kosttillskott som är svåra att smälta kan leda till illamående. Att byta till en mer lättsmält formel kan eliminera denna biverkning.