XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

omega 3 åderbråck

Långvarig tryck på benen kan leda till åderbråck. Om de är ett problem för dig, kan du bli av med åderbråck med naturläkemedel.

Instruktioner

1 Rub åderbråck dagligen med en naturlig anti-inflammatorisk. Du kan använda trollhassel som en anti-inflammatorisk. Det hjälper till att hålla vener stark. Använd den en minst tre gånger om dagen. Hästkastanj är en annan naturlig anti-inflammatorisk som också stärker vener.

2 Ät apelsiner och grapefrukt regelbundet. De innehåller bioflavoniods som stärker väggarna i venerna. Ät en mängd andra färska frukter och grönsaker för att få massor av antioxidanter som också kommer att hjälpa. Också äta fisk som innehåller omega-3 fettsyror som lax, tonfisk och makrill. Detta kommer att hjälpa stöd cirkulation.

3 Motion benen ofta att öka cirkulationen. Ligg på rygg, räta ut benen och placera hälarna mot väggen. Detta gör det möjligt för blod att flyta bort från svullna venerna och det avlastar de över arbetade ventiler. Också gå för frekventa promenader.

Tips

  • Inte sitta eller stå under långa tidsperioder.
  • Höj benen ofta.
  • Förlora några extra pounds.
Har Fiskolja Hjälp åderbråck i benen?

Åderbråck är onormalt förstorade vener som vanligtvis förekommer i din övre eller underben. De uppträder när ventilerna i dina ådror försvaga eller genomgå destruktiva förändringar. Fiskolja innehåller ämnen som kallas omega-3-fettsyror, som kan hjälpa till att lindra eller förhindra vissa kärlproblem. Däremot har fiskolja och omega-3 verkar inte hjälpa åderbråck.

Bakgrund

Dina ådror transportera syrefattiga blodet från kroppen till ditt hjärta och lungor. Små ventiler i dina ådror bidra till att upprätthålla denna process genom att kompensera effekterna av gravitation och förhindra bakåtflöde eller blod sammanslagning i benen. Hos personer med åderbråck, dessa ventiler inte fungerar, och backas upp blod förstorar onormalt storleken av de drabbade fartygen. Potentiella faktorer som kan bidra till bildandet av åderbråck inkluderar stigande ålder, medfödda svagheter i en ven ventiler, fetma, vanliga fysisk inaktivitet, graviditet, familjehistoria, naturliga hormonella förändringar och hormonella förändringar i samband med användning av p-piller eller hormon baserade läkemedel.

Fiskolja Användningar

Omega-3 i fiskolja kan påverka ditt blod och blodkärlen på flera sätt, enligt US National Library of Medicine MedlinePlus. Först de bredda interiörer dina blodkärl och utlösa måttliga sänkningar av blodtrycket. De sänker också din blodets benägenhet att levra sig. Dessutom kan de avsevärt sänka blodnivåer av en skadlig form av fett som kallas triglycerider, som är kopplad till förekomsten av okontrollerad diabetes och hjärtsjukdomar. Förutom hjärtsjukdomar och högt blodtryck, omega-3-innehållande fiskolja kan potentiellt ge blodkärlens relaterade fördelar som inkluderar behandling eller förebyggande av stroke, åderförkalkning, en cirkulationsstörning kallas Raynauds sjukdom och post-kirurgiska komplikationer av koronar bypass-kirurgi.

Åderbråck Behandlingar

Om dina åderbråck är inte smärtsam eller svullen, kan din läkare rekommendera vissa livsstilsförändringar för att stoppa dem från att förvärras. De omfattar få mer motion, förlora någon övervikt, undvika konsumtion av salt mat, upplyftande fötterna när det är möjligt, undvika höga klackar eller begränsande kläder, undvika sitter med benen i kors och undvika långa perioder av stående eller sittande. Om du har mer framträdande symptom, kan din läkare be dig att bära specialiserade strumpor kallade stödstrumpor, som klämmer ut benen och uppmuntra korrekt blodflödet. Behandlingar för svåra åderbråck inkluderar laserkirurgi, endoskopisk venkirurgi och ytterligare förfaranden som inkluderar ven stripp, sclerotherapy och ambulatorisk phlebectomy.

överväganden

Fiskolja kan potentiellt lindra smärta i benen i samband med en blodflödes sjukdom som kallas claudicatio, MedlinePlus rapporter. Personer med denna sjukdom har onormalt smala artärer som ger minskat blodflöde under vissa omständigheter. Det behövs ytterligare studier för att bekräfta fiskolja nytta i claudicatio behandling. Samma steg används för att förhindra försämring av icke-symptomatisk åderbråck kan också bidra till att förhindra dem från att bildas i första hand. Rådgör med din läkare för mer information om åderbråck behandlingar och de potentiella användningsområdena för fiskolja.

Vitaminer för åderbråck

Översikt

Åderbråck är förstorade vener som oftast påverka dina ben och fötter. Åderbråck är ett vanligt tillstånd bland många individer, vilket orsakar obehag när man går eller sitter under en längre tidsperiod. Lyckligtvis finns det ett urval av vitaminer du kan ta varje dag för att förebygga och behandla åderbråck.

C-vitamin

Enligt University of Maryland Medical Center, är viktig för att hjälpa till vid produktionen av kollagen, ett protein som används för att göra kollagen och elastin-vitamin C. Dessa vävnader är viktiga för friska vener eftersom de hjälper behandla smärta från åderbråck och även bidra till att minska inflammation i artärerna. Dessutom är båda dessa vävnader hjälpa till att hålla ven väggar flexibla. Moder Natur hemsida säger att C-vitamin är viktigt för att hjälpa hålla blodkärlsväggar stark och förhindrar utbuktning.

B-vitaminer

Det finns en mängd olika B-vitaminer från komplexet grupp av vitaminer B som kan hjälpa till att behandla och förebygga åderbråck. Enligt naturen webbplats, bör du ha en tillräcklig mängd B-vitaminer, särskilt vitamin B12 och B6, i din dagliga kost om du har en historia av blodproppar i din familj. Dessutom, University of Maryland Medical Center säger att vitamin B3 kan bidra till att förbättra cirkulationen och minskar också nivåer av kolesterol i blodet.

vitamin E

Vitamin E är också viktigt för åderbråck, eftersom det bidrar till att förbättra den totala cirkulationen och främjar en hälsosam blodflöde. Enligt naturen webbplats behövs vitamin E för att hålla blodplättar klibbar ihop och ansluter sig till den sida av blodkärlens väggar. Vitamin E bidrar till att minska klibbighet blodplättar, vilket också är viktigt för att hjälpa personer som befinner sig i högriskkategorin från lidande tillstånd som blodproppar och typ 1-diabetes.

MegaRed Krill Oil vs Omega-3 Fiskolja

Det är ingen hemlighet att din kropp behöver omega-3 fettsyror för att fungera korrekt. Omega-3 fettsyror är avgörande för den allmänna utvecklingen, normal hjärnfunktion och övergripande hjärthälsa. De är inte tillverkade i kroppen, så det bästa sättet att få tillräckligt är genom din kost. American Heart Association råder med två portioner fet fisk, som lax, tonfisk och makrill, varje vecka. Dock kan dessa fiskar innehåller höga halter av kvicksilver, så ta ett kosttillskott rik på omega-3-fettsyror är ett lönsamt alternativ. Både krill olja och fiskolja kosttillskott innehåller omega-3-fettsyror, och de är tillgängliga över disk. Tala med din läkare innan du tar någon av dessa tillskott, särskilt om du är gravid eller har ett allvarligt medicinskt tillstånd.

Krillolja

Krill olja härrör från små räkor-liknande kräftdjur som finns i det kalla vattnet i Antarktis. Liknande fiskolja, är krill olja rik på eikosapentaensyra eller EPA, och dokosahexaensyra, eller DHA, vilka är omega-3 fleromättade fettsyror. En studie som publicerades i "European Journal of Nutrition" i 2013 fann att krillolja, vilket ger omega-3-fettsyror i sin fosfolipid form är mer effektivt för att sänka triglyceridnivåer än fiskolja. Även om det verkar som krill olja kan vara till nytta för att hjälpa lägre triglyceridnivåer, lindra artrit smärta och minska risken för hjärtinfarkt och stroke, behövs fler kliniska studier med mänskliga deltagare.

Fisk olja

Fiskolja, som har studerats i större utsträckning än krill olja, ger också massor av omega-3-fettsyror. Författarna till en klinisk litteraturöversikt publiceras i "American Journal of Therapeutics" 2009 sammanfattade fördelarna med att ta omega-3 fettsyror i fiskolja tillskott genom att påstå att de avsevärt minska risken för att utveckla hjärtsjukdom, lägre höga triglyceridnivåer och minska risken för blodproppar och oregelbunden hjärtrytm. En extra fördel med att ta tillskott fiskolja är att de eliminerar oron kvicksilverföroreningar från att konsumera fisk, vilket är avgörande för gravida och ammande kvinnor. En nackdel med att ta ett kosttillskott med fiskolja är att det kan ha en fiskliknande smak och producera fiskliknande smak burps. Krill olja inte ger dessa effekter.

Jämförelse av produkter

Två populära märken av omega-3 fettsyror är MegaRed Krill Oil och Omega-3 Premium fiskolja. I allmänhet, är krillolja dyrare och kan ge mindre DHA och EPA per kapsel än fiskolja gör. Enligt MegaRed, dess kapslar ger 300 milligram till 1000 milligram av krill olja, innehållande 50 milligram till 128 milligram av EPA och 24 milligram till 60 milligram av DHA i fosfolipid form. Omega-3 Premium fiskolja etiketten anger att en två-kapsel portion ger 800 milligram av EPA, 600 mg DHA och 100 mg andra ospecificerade omega-3-fettsyror i triglycerider form.

överväganden

Få dina näringsbehov genom din kost är att föredra, men det är inte alltid möjligt. Om du följer en vegetarisk eller vegansk kost, är inte ett alternativ att äta fisk. Om du är gravid eller ammar, kan din läkare råda dig att undvika att äta kallt vatten fisk på grund av eventuell kvicksilverföroreningar. Tala alltid med din läkare innan du tar krill olja eller fiskolja tillskott för att diskutera ditt behov av dem och rätt dosering, särskilt om du har ett allvarligt medicinskt tillstånd som diabetes, hjärtsjukdom eller en blodproppsbildning sjukdom. Krill olja och fiskolja tillskott kan störa anti-koagulation läkemedel genom att öka deras effekter. Ta inte krill olja om du har en fisk eller skaldjur allergi, som korsreaktioner är möjliga.

Omega-3 Fiskolja & amp; Tyngdlyftning

Omega-3 fiskolja, som finns naturligt i fisk och i tillägg form, ger omega-3 fettsyror, en typ av fleromättat fett viktigt för frisk kroppsfunktion. Omega-3 fettsyror är kända för sin roll i regleringen av blodproppar, upprätthålla hjärnans cellmembran och deras eventuella effektivitet för att förebygga vissa sjukdomar. Fiskolja rik på omega-3 fetter kan också vara effektivt för att hjälpa tyngdlyftare tåg och återhämta sig.

Kosttillskott Versus Naturliga källor

Få fiskolja genom naturliga källor snarare än bara ta kosttillskott är bättre för tyngdlyftare eftersom de flesta fiskarter är höga i omega-3 innehåll är också hög halt av protein, ett viktigt näringsämne för muskelåterhämtning. Till exempel kan en halv filé odlad atlantlax innehåller mer än 40 gram protein och cirka 3,8 gram av omega-3 fettsyror. Men om det inte är möjligt att få omega-3 fetter genom mat, kosttillskott fiskolja är en fördelaktig alternativ.

Effekter på Prestanda och hjärthälsa

Omega-3 fiskolja kan vara till nytta för att främja hjärt-prestanda under träning. Enligt en studie publicerad i 2005 i "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition," idrottare som tog 6 gram fiskolja per dag visade en lägre puls under konditionsträning. Medan weight är en anaerob övning annorlunda än kardiovaskulär träning, är pulsen fortfarande en viktig faktor i prestanda. Både omega-3-fettsyror och weight visas för att minska risken för hjärtsjukdom.

Effekter på Takt muskel proteinsyntesen

Muskelproteinsyntes är ansvarig för att reparera muskler och bygga större, starkare muskelvävnad, vilket gör det en viktig faktor för återvinning. Enligt en studie som publicerades i 2011 i "The American Journal of Clinical Nutrition," dagligt tillskott av omega-3-fettsyror under loppet av åtta veckor resulterade i en ökning av muskelproteinsyntes hos vuxna i åldern 65 år eller äldre när höga nivåer av insulin och aminosyror var närvarande. Detta innebär för äldre vuxna, tillskott av omega-3 fiskolja i kombination med tillräcklig kolhydrat och proteinintag kan leda till överlägsen muskeltillväxt efter ett träningspass.

Antiinflammatoriska effekter för inskränkande Ömhet

Omega-3 fettsyror har också en antiinflammatorisk effekt i kroppen som skulle kunna vara användbara för tyngdlyftare försöker förhindra eller minska träningsvärk efter en intensiv träning. Enligt en studie som publicerades i mars 2009 i den "Clinical Journal of Sport Medicine," individer kompletterat med 1,8 gram av omega-3-fettsyror per dag hade minskat symptom på träningsvärk 48 timmar efter träning.

Hur Åderbråck utvecklas?

Vad är åderbråck?

Åderbråck är förstorade vridna vener, till stor del ligger i fötter och vrister. Åderbråck är mycket mer uttalad än normala vener och tvinga venen nära ytan av huden. Många människor kommer att uppleva åderbråck inom sin livstid. Ändå kommer de att kunna leva ett normalt liv i de flesta fall. Åderbråck reser ganska ofta i gener. Titta på din släkthistoria för åderbråck kan avgöra hur stor risken är att utveckla dem.

orsaker

Åderbråck orsakas av en blandning av försvagade ven väggar och dåligt fungerande ventiler. Ventiler i dina ådror säkerställa att blodet i din kropp går genom dina ådror i bara en riktning mot hjärtat. En felaktig ventil kan orsaka blodet att köra baklänges. Detta orsakar tryck att bygga upp i dina ådror. Så småningom venerna inte kan hålla trycket och börjar expandera. Dessa utökade vener bli mer uttalade på huden.

Åderbråck kan också orsakas av fetma eller jobb som kräver stående på fötterna under längre tidsperioder. Den tillsatta tryck på venerna i benen och fötterna i dessa omständigheter kan också orsaka blod att bygga upp inom venerna. Detta får dem att bli åderbråck.

symptom

Den mest uppenbara symptom på åderbråck är den uttalade utseendet på venerna själva. En åderbråck blir rätt på ytan av huden. Det kommer också att ha en mörkblå färg och ser ut som om den är vriden. Andra symptom på åderbråck kan inkludera sväva eller ömmande ben och fötter, svullnad, hudfärg ändrade, öppna sår, och ömma områdena runt uttalade venerna.

Behandling

Kliniska behandlingar av åderbråck kan inkludera radiofrekvensbehandling, laserbehandling eller kirurgisk reparation av åderbråck. Men huskurer såsom att hålla benen högt, utövar på en daglig basis och bär en kompressionsstrumpa kan hjälpa till att lindra många av de problem som är förknippade med åderbråck.

ADHD Omega 3 Forskning

Essentiella fettsyror som kallas omega-3 har studerats ingående i form av påverkan på hälsa och särskilda villkor. Forskning har pekat på både bestämda och ofullständiga effekterna av att lägga till Omega-3 till den typiska amerikanska dieten, antingen genom kostförändringar eller tillägg. Eftersom diagnosen Attention Deficit hyperaktiva sjukdom eller ADHD, blir vanligare bland såväl vuxna som barn, söker man efter behandlingsalternativ. Studier är klart att öka Omega-3 i kosten kan oftast leda till positiva resultat när det gäller kardiovaskulär hälsa, medan dess effekter på uppmärksamhet och hyperaktivitet kanske inte fullt så påvisbara genom forskning.

Definition av Omega-3

En av två huvudklasser av fleromättade fettsyror - den andra är omega-6 - Omega-3 fettsyror är viktiga för din kropp och kan endast erhållas från livsmedel eller kosttillskott. Omega-3 är härledd från alfa-linolensyra, eller Ala; eikosapentaensyra acide eller EPA; och dokosahexaensyra, eller DHA. Du kan få EPA och DHA genom att äta fet fisk, som lax, sill och tonfisk, från orgel kött, vetegroddar, valnötter och från alger olja. Din kropp blir ALA från bladgrönsaker, nötter, linfrön och vegetabiliska oljor som raps och soja. Institute of Medicine, eller IOM har konstaterat att vuxennivå av ett tillräckligt intag för ALA är 1,1 g till 1,6 g per dag. Medan IOM inte har bestämt hur mycket är EPA eller DHA anses vara tillräckligt, National Institutes of Health: s kontor för Kosttillskott rapporterar att i en undersökning som omfattar 1988-1994, endast 25 procent av den amerikanska befolkningen rapporterade konsumerar någon EPA eller DHA på en viss dag. Men en senare undersökning 2007 av National Center for Health Statistics och NCCAM funnit att omega-3 har blivit den vanligaste nonvitamin / icke-mineraliska tillägg tas av vuxna och näst vanligaste användas av barn. Öka dina nivåer av DHA och EPA kan sänka din triglycerider och blodtryck, bromsa graden av åderförkalkning och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Varje typ av omega-3 har ett jobb att göra i din kropp, och DHA är den som faktorer tyngst vid ADHD. Din hjärna är rik på DHA, som tros vara inblandade i att hjälpa dina nervceller sänder signaler till varandra. DHA bidrar också till att framställa föreningar som hjälper din hjärna reagerar till inflammation.

National Institutes of Health omdömen

National Institutes of Health: s kontor för Kosttillskott finansierade åtta evidensbaserad granskning av studier på omega-3 och dess användning för att förebygga och behandla olika specifika sjukdomar. Åsikterna publicerades 2004 och 2005. De granskade 12 studier på kognitiva och neurologiska sjukdomar. Medan vissa forskning pekade på potentiellt positiv effekt av omega-3 på Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar, fastställde NIH att långtgående slutsatser ännu inte kan dras.

ADHD och "västerländska dieter"

En närings studie publicerad i "Journal of Attention Disorders" under 2010 visade att för ungdomar, som har en ADHD diagnos i samband med vad forskarna kallas en "västerländsk diet" - högt i snabb-mat och godis, samt bearbetas, stekt och raffinerad mat. Den västra dieten, i jämförelse med den "Friska diet" som märkts i denna studie, är högre i totalt fett, mättat fett, raffinerat socker och natrium. Utestående markörer för studiens Hälsosam kost är högre omega-3-fettsyror, folat och fiber. Forskarna var tydliga i att påstå att deras studie inte avgöra om kost leder till ADHD eller tvärtom, det vill säga leder ADHD till dåliga kostvanor och begär.

Oxford-Durham Study

Ofta nämns i senare forskning, var Oxford-Durham studie publicerad i "Pediatrics" i maj 2005 och drog slutsatsen att fettsyra tillskott resulterade i specifika förbättringar i skolbarn jämfört med studera ämnen med hjälp av placebo. Faktum är att efter tre månader av fettsyratillskott, antalet barn som uppfyllde kliniska diagnoskriterier för ADHD sjunkit från 32 procent till 18 procent. Forskargruppen senare meddelade i mars 2006, liknande resultat från en studie med elever i åldrarna 12 till 15 år. En annan studie som använde Oxford-Durham studie för en referens var mindre omfattning, med endast 75 patienter, men med särskild inriktning på ADHD, snarare än relaterade tillstånd som gjorde Oxford-Durham. De svenska forskarna drog slutsatsen att en "meningsfull" minskning av ADHD-symptom observerades efter tre månader tillskott med omega-3 och omega-6 fettsyror.

allmänna krav

Royal barnsjukhus i Melbourne, Australien säger att medan forskning visar blandade resultat om komplettering fiskolja i ditt barns kost, finns vissa tecken som pekar på en minskning av svårighetsgraden av ADHD relaterat beteende, som ouppmärksamhet. Den RCH faktablad uppger också att barn med ADHD är mer som att ha låga omega-3 nivåer, vilket framgår av torr hud och hår och överdriven törst, liksom genom blod drar. I en studie publicerades i april 2006, fysiologen Alexandra J. Richardson - en av författarna till Oxford-Durham studien - fastställt att resultaten från kontrollerade studier av ADHD behandling med omega-3 blandas, men Richardson hävdar den relativa säkerheten och andra kända hälsofördelar av näringsordern ytterligare forskning av omega-3 som en kompletterande behandling. En PsychCentral genomgång av studier och fordringar på "Hantera ADHD med Diet" beskriver den pågående debatten om den faktiska effekten av omega-3. I korthet, är den nuvarande inriktningen av de flesta experter att omega-3 är en säker och i övrigt hälsosam närings, det är teoretiskt tros påverka ADHD särskilt när det gäller uppmärksamhet och inlärning, men dess användning för ADHD ännu inte räknas som evidensbaserad .

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Omega-6-fettsyror kan inte produceras av kroppen och måste tas in via livsmedel eller kosttillskott. I den utvecklade världen, är detta inte svårt att göra, eftersom omega-6 fetter är vanliga i dieten. De flesta människor tar i mycket mer omega-6 fetter än nödvändigt, skev förhållandet mellan omega-6 fetter till omega-3 fetter i kroppen.

Definition

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Omega-6-fettsyror är en typ av fleromättat fett, ett fett som innehåller en dubbelbindning efter den sjätte kolatomen i kedjan. Den huvudsakliga dietary omega-6 fett är linolsyra, eller LA. I kroppen, kan LA omvandlas till andra omega-6 fetter, såsom arakidonsyra, eller AA. Enligt University of Maryland Medical Center, vissa människor tar kompletterande omega-3-fettsyror för att behandla eksem, psoriasis, artrit, diabetes eller ömhet i brösten.

Rekommendation för barn

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Spädbarn under sex månaders ålder behöver 4,4 gram omega-6-fettsyror varje dag och spädbarn mellan sju månader och ett år gamla behöver 4,6 gram per dag. För barn är det inte nödvändigt detta belopp tillhandahålls av bröstmjölk eller formel och tillskott. Småbarn mellan ett och tre år gamla kräver 7 gram per dag av omega-6 fetter. Från åldrarna 4-8, barn behöver 10 gram per dag. Flickor som är nio till 13 år gammal fortsätter att behöva 10 gram per dag, men pojkar i denna åldersgrupp behöver 12 gram per dag. Kvinnliga ungdomar mellan 14 och 18 kräver 11 gram per dag och män behöver 16 gram per dag.

vuxna Rekommendationer

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Vuxna män mellan 19 och 50 kräver 17 gram omega-6 fetter varje dag. Kvinnor mellan 19 och 50 behöver 12 gram omega-6 fetter dagligen. Hanar som är äldre än 51 behöver en daglig dos av 14 gram och kvinnor över 51 behöver 11 g dagligen. Gravida och ammande kvinnor i alla åldrar ska få 13 gram av omega-6 fetter varje dag. Enligt Linus Pauling Institute, den genomsnittliga intaget av omega-6 fetter i USA är 12 till 17 gram per dag för vuxna män och 9 till 11 gram per dag för vuxna kvinnor.

födokällor

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Vegetabilisk matlagningsoljor är en viktig källa till dietary omega-6-fettsyror. Safflorolja innehåller 10,1 gram per matsked. En matsked solrosolja har 8,9 gram. Majsolja levererar 7,3 gram per matsked och sojaolja har 6,9 gram per portion. Frön och nötter är en annan bra källa, med 9,7 gram per uns av solrosfrön. En 1-ounce servering av pekannötter har 6,4 gram och paranötter innehåller 5,8 gram per ounce.

Förhållande

Rekommenderade dagliga Omega 6 intag

Förhållandet mellan omega-6-fettsyror och omega-3-fettsyror kan vara av mer oro än mängden av omega-6 fetter i kosten. Enligt en rapport i "biomedicin och farmakoterapi" 2002, bör förhållandet vara nära 1: 1, men de flesta människor får 15 till 16 gånger mer omega-6 fetter än omega-3. Omega-3 fettsyror finns i fisk, linfrö, alger och vissa nötter. Medelhavsdieten, som fokuserar på fisk, grönsaker, olivolja, vitlök och rött vin, har en sund balans mellan dessa två fetter, enligt University of Maryland Medical Center.

Omega 3-tillskott för vegetarianer

Äta omega-3 oljor har visat sig sänka blodtrycket, enligt Mayo Clinic. Du kan ta omega-3-tillskott som är av växtursprung för att öka intaget, som du normalt får från att äta fisk. Ta hög styrka omega-3-tillskott under överinseende av din vårdgivare.

Mikroalger

Stimulera skapandet av omega-3-fettsyra som kallas dokosahexaensyra, eller DHA, genom att äta ett tillägg som innehåller mikroalger. Mikroalger som innehåller DHA är oftast äts av fisk, som skickas till dig när du äter fisk. Eftersom de flesta vegetarianer inte äter fisk, mikroalger finns som kosttillskott olja och berikade frukostflingor och soymilk. Eftersom DHA är härledd från mikroalger, har den inte en fisk lukt eller smak. VeganHealth.org rekommenderar en genomsnittlig daglig dos på 200 till 300 mg.

valnötter

Engelska valnötter ger en 10 procent omega-3 innehåll. Engelska valnötter är vad du normalt hittar i en typisk livsmedelsbutik. Svarta valnötter är en annan typ. Den föreslagna intaget av denna valnöt är tre halvor, eller 1/5 oz. Ät dem ensamma, i trail mix eller använda den som en toppning på din sallad.

Linfrö

Äter linfrön för en källa av vegetariska omega-3 fettsyror. Linfrön innehåller 53-62 procent omega 3 och 100 till 800 gånger mängden växt lignaner än andra frön. Enligt American Dietetic Association, lignaner förebygga cancer på grund av deras antioxidant och anti-tumöregenskaper. Om du äter det, se till att det är marken så att din kropp absorberar dess fördelar. Ground linfrön ger dig också med fibrer och protein. Linfröolja tillskott inte ge dig med fiber. Den amerikanska Dietetic Association säger att du bör hålla ett förhållande av 1: 1 till 2: 1 omega-6 och omega-3. För närvarande är den genomsnittliga amerikanska förbrukar ett förhållande av 10: 1 till 30: 1. För att hålla en hälsosam förhållande, äter mer mark linfrö eller linfröolja och mindre omega-6-fettsyror, som finns i oljor som solrosolja, safflor, sesam, majs och soja. Physicians för ansvarig medicin säger att linfrön kan förebygga hjärtsjukdomar, stroke och ateroskleros. Utskottet rapporterar att linfrön lindrar symptomen från ulcerös kolit, mensvärk och ledvärk.

Yogaposer för åderbråck

Om du har åderbråck, är venerna precis under huden långsträckt och vidgade, vilket kan leda till smärta, trötthet och muskelkramper. Åderbråck är vanligare bland människor som står på fötterna under långa tidsperioder samt de under graviditeten eller menstruation. Särskilda yogaställningar kommer att ge lindring, enligt BKS Iyengar. Som med alla nya träningsprogram, kontakta din läkare först.

Supta Padangusthasana

Supta Padangusthasana utförs samtidigt som man lägger på rygg och kräver en yoga rem eller handduk. Lyfter upp den högra ben upp och placera remmen över mitten av foten. Flex foten och tillämpa en medelstor mängd av motstånd på remmen. Böj och räta ut benet några gånger, leder med hälen. Upprepa på andra sidan.

Salamba Sirasana

Salamba Sirasana är också känd som huvudstående och är bäst praktiseras under överinseende och ledning av en erfaren yogalärare. Använd även en vägg för att få hjälp i början. Ställ dig på golvet och låsa fingrarna på båda händerna. Placera huvudet på golvet, sammankopplade händer på baksidan av huvudet. Räta benen, lyft sedan fötterna från golvet, vilket knäna i bröstet. Räta benen upp mot väggen. Håll i några sekunder och upprepa två gånger.

Förhöjda benen upp väggen Pose

Samtidigt som man lägger på ryggen, lägger benen upp en vägg, vilket skinkorna så nära väggen som möjligt. Lyft försiktigt skinkorna från golvet och placera en kudde, filt, eller förstärka under svanskotan. Slappna av och försök att stanna i ställningen i fem minuter. Denna pose uppdateras hjärtat, tystnar sinnet, och är till nytta för dem med åderbråck, enligt sjukgymnast Judith Lasater, Ph.D.

Paschimottanasana

Paschimottanasana, eller sitter framåt böj, är en hamstring sträcka som kommer att hjälpa att lindra smärta i samband med åderbråck. I sittande ställning, sträcka båda benen ut framför dig. Med en rak rygg, böja sig framåt mot tårna så mycket som möjligt. Andas djupt och hålla i 15 till 30 sekunder. Upprepa två gånger.