XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

öljästtabletter biverkningar

Melatonin Biverkningar


När du kämpar med sömnlöshet eller andra sömn problem, kan du leta efter produkter som kan hjälpa dig att få några välbehövlig vila. Det finns många produkter som marknadsförs som sömnhjälpmedel. Vissa är naturliga och vissa är tillverkade av en mängd olika kemikalier. Melatonin är ett av de naturliga alternativ tillgängliga för dem med sömnsvårigheter.

Identifiering

Melatonin är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Det produceras av tallkottkörteln, som ligger i din hjärna. På natten, börjar denna körtel att melatonin och släpp den i blodet. Enligt Sleep Foundation, börjar denna process runt 9:00 på natten. Som melatonin nivåerna ökar i blodet, börjar du känna dig sömnig. Nivåerna uppe hela natten och återgå till lägre dagtid nivåer om 12 timmar senare. Som människor ålder, deras nivåer av melatonin minskar, ett faktum som är inblandad i sömnsvårigheter. Av denna anledning, vissa människor tar melatonin som en sömn stöd.

effekter

Enligt Mayo Clinic, finns det några biverkningar förknippade med melatonin. Trots att hormonet är naturligt, kan ta det som ett komplement leda till sömnighet under dagtid, huvudvärk och obehag i buken. Vissa människor också uppleva yrsel och förvirring. Mardrömmar kan också förekomma som en bieffekt av detta tillägg, och vissa människor kan även sömnen.

Teorier / Spekulationer

Enligt Neurology Recensioner, har det funnits några studier som tyder på att melatonin spelar en roll i anfallsaktivitet. Vissa experter tror att melatonin tillskott faktiskt ökar en persons risk för krampanfall. Enligt Mayo Clinic, är dock juryn fortfarande ute på huruvida eller inte det är sant, och vissa experter håller inte med denna bedömning.

Varning

Det är bäst att tala med din läkare innan du tar melatonin för att säkerställa att det inte kommer att påverka dig negativt. Detta gäller särskilt om du tar andra läkemedel, eftersom det kan interagera med vissa läkemedel. Dessutom vet ingen vad de långsiktiga effekterna av melatonin tillskott kan vara. Som sådan, kan du sätta din hälsa på spel om du väljer att använda den utan din läkares godkännande.

överväganden

Enligt Mayo Clinic, är det bäst att ta melatonin tillskott som görs i labbet istället för produceras från animaliska källor. Melatonin är tillgängliga utan recept. Enligt Sleep Foundation, men detta ämne är inte godkända av FDA. Eftersom det anses ett kosttillskott, inte dess tillverkare behöver inte skaffa godkännande av FDA för att sälja den.

Radioaktivt jod används för terapeutisk behandling som syftar till att kontrollera produktionen av sköldkörtelhormoner. Radioaktivt jod liknar vanlig jod, som finns i vissa livsmedelsgrupper som fisk och absorberas lätt in i sköldkörteln. Den finns i antingen kapsel eller det kan tas genom att lösa det i vatten. Radioaktivt jod har vissa biverkningar.

Fungera

När den förtärs, kan radioaktivt jod absorberas snabbt genom magen in i blodströmmen, och sedan plockas upp i sköldkörteln. Den agerar för att störa funktionen hos sköldkörteln att stoppa produktionen av en överdriven mängd av sköldkörtelhormon. När detta syfte uppnås, resulterar det i försvinnandet av symptom på hypertyreos.

Bieffekter

Radioaktiv jod har flera biverkningar. Dessa biverkningar tenderar att inträffa sällan. Efter att ha tagit denna produkt, kan patienten uppleva en halsont efter några dagar av intag av drogen. Denna biverkan är i allmänhet kontrolleras och behandlas med en paracetamol produkt.

Spottkörteln Svullnader

Det kan också finnas svullnader som är förknippade med dess användning. Svullnad kan påverka salivkörtlarna. Denna sällsynta händelse orsakas av jod själva produkten och har ingenting att göra med radioaktivitet. En rekommenderad sätt av många läkare att förhindra spottkörtlarna från svullnad är för patienten att suga vissa godis för några dagar efter att ha tagit denna produkt.

Illamående

Vissa patienter kan uppleva vissa former av illamående efter att ha tagit radioaktivt jod. Illamående kan utvecklas under en kort period, vanligtvis varar under några timmar. Läkare råd patienten att undvika att äta någon mat två timmar innan operationen. De bör också undvika att äta två timmar efter att ha svalt radioaktivt jod.

varningar

Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas på grund av radioaktivt jod befriar en liten mängd strålning runt halsen efter att läkemedlet tas. Strålningen förväntas, men läkarna varnar för att den som tar radioaktivt jod läkemedel bör undvika långvarig kontakt med ett barn eller en gravid kvinna för att inte utsätta dessa personer för strålning. En armlängds avstånd bör bibehållas mellan patienten och andra.

Oktyl-metoxicinnamat är en vanlig aktiv ingrediens i aktuella solskyddsprodukter. Även kallad etylhexyl metoxicinnamat, ämnet orsakar sällan uppenbara biverkningar men forskning har visat några potentiella problem.

Troligtvis Effekter

De vanligaste biverkningarna i samband med oktyl-metoxicinnamat är mindre hudirritation och torkning eller åtdragning av huden.

Allvarliga Hudeffekter

I sällsynta fall kan man utveckla mer allvarliga hud biverkningar. Bränning, sveda, svullnad eller utslag, med eller utan blåsor, kräver läkarvård.

Absorption

Topisk oktyl-metoxicinnamat absorberas av kroppen, enligt vad som anges i en studie utförd av Bispebjerg Hospital i Köpenhamn och publiceras i julinumret 2004 av Journal of Investigative Dermatology. När används lokalt i två veckor, oktyl-metoxicinnamat kunde detekteras i urin.

cancer

Octyl-metoxicinnamat ökad spridning av bröstcancerceller
Under en studie utförd av universitetet i Zürich i Schweiz och publicerades i mars 2001 frågan om Environmental Health Perspectives.

hormonell aktivitet

Zürich Studien fann också bevis för östrogenaktivitet i samband med oktyl-metoxicinnamat, tillsammans med ökningar i livmodervikt hos råttor. Den Bispebjerg Hospital studien noterade små skillnader i testosteronnivåer i samband med oktyl-metoxicinnamat användning.

National Parkinson Foundation beskriver Parkinsons sjukdom som en neurologisk sjukdom som orsakas av skador på dopaminproducerande celler som möjliggör samordnade muskelrörelser. Den vanligaste behandlingen är en kombination av karbidopa och levadopa, som säljs under varumärket Sinemet, som omvandlas till dopamin i hjärnan, enligt Mayo Clinic.

Vanliga biverkningar

Vanliga biverkningar av denna läkemedelskombination muntorrhet, illamående, aptitlöshet, diarré eller förstoppning, sömnstörningar, huvudvärk, sömnighet, yrsel, en stickande känsla, muskelvärk och klåda.

Allvarliga biverkningar

Eventuella sällsynta allvarliga biverkningar inkluderar en försämring av skakningar, smärtsam urinering, kramper, hallucinationer, förvirring, depression och självmordstankar, ovanligt beteende, extremt högt eller lågt blodtryck och gastrointestinal blödning.

läkemedels~~POS=TRUNC

Tricykliska antidepressiva kan öka risken för högt blodtryck när det tas med Sinemet. Kosttillskott som innehåller järnsalter kan minska effekten av medicinen och antacida kan öka effekten och risken för biverkningar.

Varning

Sinemet kan orsaka patienter att somna plötsligt. Tills du vet hur medicinen kommer att påverka dig, undvika bilkörning eller andra aktiviteter som kräver att du vara uppmärksam.

överväganden

Fördelarna med denna medicin kan bli instabila som Parkinsons sjukdom fortskrider. När detta händer, kan dosen behöva justeras eller patienten bytte till ett annat läkemedel.

Biverkningar av Hud Eldnings


Fräknar, hud fläckar och pigmentfläckar av missfärgning kan göra dig självmedveten. Hudtonande produkter kan blekna fläckar, skapa en jämnare hy. Hud blondering säljs i både over-the-counter och receptbelagda formler. Vid användning av dessa produkter, vara medvetna om vilka biverkningar är normala och vilka som bör leda dig att omedelbart kontakta din läkare.

Normala biverkningar

Vid användning av hud blondering, mild förnimmelser av brännande, torrhet eller stickande är ganska vanligt. Om dessa biverkningar kvarstår eller förvärras, kontakta din läkare.

hudsjukdomar

Du bör sluta använda hud blondering och kontakta din läkare direkt om din hud uppvisar tecken på blåsbildning, sprickbildning eller ovanlig mörkfärgning där produkten har applicerats.

Allergisk reaktion

Om du är allergisk mot någon av ingredienserna i huden blekning, kan du få en allergisk reaktion. Rådgör med din läkare om du upplever klåda eller svullnad (särskilt svullnad i halsen, ansikte eller tunga), utslag, andningssvårigheter eller svår yrsel.

cancer Oro

En viktig ingrediens i många blondering är en kemikalie som kallas hydrokinon. Denna tillsats är närvarande i både over-the-counter och receptbelagda blondering. Även om många dermatologer tror denna ingrediens är säker att använda, har hydrokinon varit på cancer watch-lista federal Food and Drug Administration på grund av djurstudier och hälsoundersökningar som tyder på ett samband mellan överskjutande exponering för hydrokinon och en ökad risk för cancer.

Noritate kräm är en metronidazol utvärtes läkemedel som används vid behandling av inflammatoriska legioner på huden och rodnad av rosacea (finne-liknande fläckar). Detta läkemedel verkar genom att minska inflammation i infekterade områden och lindrar smärta symptom i samband med de legioner. Som med någon annan typ av topisk kräm, det finns ett antal biverkningar som kan komma som ett resultat av att använda denna drog.

Vanliga biverkningar

Som nämnts, finns vissa biverkningar förknippade med att använda denna medicin. Några av dessa biverkningar är mild brännande och stickande känsla när de appliceras först, domningar i händer och fötter, hosta, halsont, nästäppa, vaginal klåda och flytningar, torr hud, huvudvärk, illamående och en metallisk smak i munnen.

Allvarliga biverkningar

Tyvärr, det finns också några allvarliga biverkningar som har rapporterats av vissa användare. Några av dessa biverkningar är nässelutslag, andningssvårigheter, svår stickande eller brännande under ansökningsprocessen, och svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg. Dessa biverkningar är extremt sällsynta och endast påverkar ett litet antal användare.

Viktig säkerhetsinformation

Använd aldrig metronidazol topikal gel av någon anledning om du någonsin har haft en tidigare allergisk reaktion mot läkemedlet. Innan du använder denna medicinering, berätta för din läkare om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot någon typ av läkemedel i det förflutna. Om du har en blodkroppar sjukdom eller låga nivåer av vita blodkroppar, kontakta din läkare för att diskutera andra behandlingsmetoder. Detta läkemedel är FDA graviditet kategori B och kommer inte att skada fostret.

Användande

Använd alltid detta läkemedel i direkt överensstämmelse med de instruktioner som ges till dig av din läkare och aldrig överstiga den rekommenderade dosen. Noritate kräm appliceras lokalt på det smittade området och bör alltid tillämpas efter noggrant tvätta händerna. Var noga med att använda denna medicin för hela cykeln rekommenderas av din läkare för att få full nytta av läkemedlet.

Varning

Om du upplever någon av ovanstående biverkningar, kontakta din lokala läkare omedelbart för en justerad behandlingsmetod.

Om du misstänker att du kan ha överdoserat på Noritate kräm, kontakta en lokal gift center och gå direkt till akuten.

Noritate grädde är tänkt som bara en aktuell grädde och bör aldrig ges till någon av dina kroppsöppningar.

Biverkningar losartankalium

Det finns ett antal läkemedel på marknaden för behandling av högt blodtryck. Losartan, som marknadsförs under varumärket, Cozaar, är en av dessa medel. Det är en medlem av en klass av läkemedel som kallas angiotensinreceptorblockerare, även känd medicinskt som ARB. De fungerar genom att vidga blodkärlen, vilket minskar trycket eller kraften av blod när den rör sig genom kärlet. Losartan också används för att behandla en njursjukdom hos personer med diabetes som kallas diabetesnefropati.

hypoglykemi

Losartan kan orsaka hypoglykemi - låga glukosnivåer - hos patienter med typ 2-diabetes. Det förekommer oftare i de diabetespatienter som behandlas för diabetisk nefropati. En studie pre-marknadsföring omfattar 1,513 patienter visade 14 procent av deltagarna upplevde hypoglykemi. Denna biverkan resulterade inte i upphävande av losartan. Patienter med diabetes, nära bör övervaka deras glukos när du tar denna medicin.

Trötthet

Losartan kan orsaka trötthet. Denna biverkan är vanligen upplevs av personer som behandlas för diabetisk nefropati. I RENAAL studien - en premarketing studie - 14 procent av de 1,513 deltagarna rapporterade känslor av trötthet. Patienter som tar Losartan för högt blodtryck rapporterar också trötthet som en bieffekt. Den förekommer i början av behandlingen och försvinner vanligen vid fortsatt användning.

muskuloskeletal smärta

Ryggsmärta, smärta i benen, muskelkramper och muskelsvaghet är möjliga biverkningar förknippade med användning av losartan. Både människor med högt blodtryck och diabetes nefropati har upplevt en eller flera av dessa biverkningar. Men händelserna är högre hos patienter med diabetesrelaterad njursjukdom.

Yrsel

Användare av Losartan kan också uppleva känslor av yrsel, särskilt de med högt blodtryck. I en pre-marknadsföring studie med 1075 deltagare, 3 procent av deltagarna rapporterade yrsel som en bieffekt. Det uppträder vanligen i början av behandlingen eller med en ökad dos. Men med fortsatt användning, kommer yrsel småningom försvinna.

infektioner

Losartan kan orsaka olika typer av infektioner. Några som har rapporterats bland användare, är luftvägsinfektioner såsom bronkit, influensaliknande symtom, halsinfektioner och bihåleinflammation. Vissa personer kan också uppleva urinvägsinfektioner. Sexton procent av 1,513 deltagarna i RENAAL studie rapporterade upplever en urinvägsinfektion.

Mysoline Biverkningar


Mysoline är ett kramplösande läkemedel som endast kan förskrivas av läkare. Mysoline är oftast används för att behandla epilepsi och andra krampsjukdomar. Kontakta din läkare om du tror Mysoline kan hjälpa ditt tillstånd.

indikationer

Mysoline är avsedd att användas som en kramplösande och kan tas av både vuxna och barn. Din Mysoline dos ökas gradvis av din läkare under de första månaderna av behandlingen.

Avstånd

För vuxna och barn över åtta, de flesta patienter tar mellan tre och fyra 250mg tabletter per dag, uppdelat på flera doser under dagen. Ta Mysoline precis som anges av din läkare och missa inte doser.

Bieffekter

De vanligaste biverkningarna av Mysoline inkluderar yrsel och bristande samordning, även om detta kan jämna ut eftersom dosen hanteras av din läkare. Du kan också uppleva yrsel, illamående, kräkningar, anorexi, impotens och trötthet.

överväganden

Om några negativa biverkningar från Mysoline uppväger fördelarna med medicinering, kontakta din läkare som kanske kan placera dig på en annan kramplösande medicin.

Varning

Ta Mysoline kan öka risken för självmordstankar hos vissa patienter. Om du känner självmords, ring 911 eller 1-800-SUICIDE omedelbart.

L-dopa, även kallad levodopa är läkemedlet mest ofta föreskrivna för att kontrollera symtomen vid Parkinsons sjukdom. Det är mycket effektivt för behandling av styvhet och långsamma rörelser som orsakas av Parkinsons, men tyvärr har läkemedlet också allvarliga biverkningar.

Fungera

Människor med Parkinsons sjukdom har onormalt låga nivåer av neurotransmittorn dopamin. L-dopa verkar genom att öka nivåer av denna kemikalie i hjärnan.

gastrointestinala effekter

L-dopa kan orsaka gastrointestinala effekter såsom illamående och kräkningar. Vissa levodopa läkemedel innehåller ett annat läkemedel, såsom karbidopa, som hjälper till att förhindra dessa biverkningar.

kardiovaskulära effekter

L-dopa kan också orsaka hjärtklappning och oregelbunden hjärtrytm. En annan bieffekt är lågt blodtryck, vanligt i de första behandlingsveckorna.

psykologiska effekter

Många psykiska biverkningar är möjliga med L-dopa användning, inklusive ångest, förvirring, hallucinationer och livliga drömmar. Om dopaminnivåer blir för hög, kan beteendeförändringar som innebär bristande självkontroll inträffa, såsom spelande eller tvångsmässigt köpbeteende.

dyskinesi

En allvarlig biverkning av L-dopa, i synnerhet med långvarig användning, är dyskinesi. Denna störning innebär ofrivilliga rörelser såsom arm flailing och snabb blinkande. Dessa effekter är normalt inte reversibla.

ARB Droger: Biverkningar

Angiotensin II receptorblockerare (ARB) är en klass av läkemedel som används för behandling av högt blodtryck och hjärtsvikt. Angiotensin II orsakar sammandragning av blodkärl som kan leda till en ökning av blodtrycket. Det stimulerar också frisättningen av en kemikalie som kallas aldosteron, vilket kommer att orsaka reabsorption av natrium och vatten i kroppen. Detta kommer också att resultera i en ökning av blodtrycket. ARB kommer att blockera dessa effekter, som sänker blodtrycket. De ARB inkluderar candesartan (Atacand), olmesartan (Benicar), losartan (Cozaar), valsartan (Diovan), irbesartan (Avapro), telmisartan (Micardis) och eprosartan (Teveten). Många biverkningar ses med dessa läkemedel. Diskutera några större problem med en vårdgivare innan behandlingsstart.

hypotension

Hypotension kan inträffa med ARB i många individer. Enligt "Drug Information Handbook" Diovan (valsartan) är associerad med den högsta frekvensen av hypotension i den allmänna befolkningen; den förekommer i upp till 7 procent av individer. Hos personer med kronisk hjärtsvikt (CHF), kan Atacand orsaka hypotension hos cirka 19 procent av användarna. Teveten och Benicar inte visa denna bieffekt. Ortostatisk hypotension, en plötslig blodtrycksfall vid resning från en sittande eller liggande ställning, kan också vara närvarande med ARB, särskilt Avapro. Stiga långsamt när man står från sittande eller liggande läge för att undvika eventuella fall och skador. Om du upplever svåra symtom, informera din läkare; kanske du kan kräva en förändring i terapi.

hyperkalemi

ARB har potential att orsaka hyperkalemi, vilket är en ökning av kaliumnivåerna i kroppen. ARB orsakar natrium elimineras från kroppen i utbyte mot kalium. Detta kan leda till en ökning av kalium, sett oftare med Atacand och Avapro. En ökad risk för hyperkalemi ses i högre doser av ARB. Om du upplever snabb eller oregelbunden hjärtrytm, bröstsmärta eller muskelspänning eller smärta, avbryta medicineringen och omedelbart söka läkarvård.

Yrsel

Yrsel är en vanlig biverkning ses med administration av ARB. Den "Drug Information Handbook" rapporterar att Avapro orsakar yrsel i ungefär 10 procent av användarna, den högsta av alla ARB. Det kan ta lite tid innan läkemedlet anpassar sig till din kropp och man lär sig hur det påverkar din normala funktion. Var försiktig körning eller utföra andra aktiviteter som kräver uppmärksamhet.

angioödem

Angioödem är en biverkning som kännetecknas av svullnad i mun, läppar, tunga och svalg. Detta kan inträffa i sällsynta fall vid användning av ARB. Men det är livshotande och kräver akut medicinsk vård.