XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

öka melanin naturligt

Hur man fylla på melanin


Melanin är den naturligt förekommande kemikalie i alla människor och djur som resulterar i färg i huden och håret. (Endast albinos föds utan melaniner, vilket är varför de saknar hud pigmentering och hår pigmentering.) Ju mörkare din hud, desto mer melanin du har. Melanin är ett naturligt skydd mot solens skadliga ultravioletta strålar. Men spendera timmar i solen innebär att bära solskyddsmedel för att skydda huden, oavsett hur mörk din hy. När du får solbränd, har din hud och din melanin skadats; båda behöver tid att återhämta sig.

Instruktioner

1 Använd solskyddskräm innan du går ut ur huset. Efter att ha fått solbränd, när melanin är mindre effektivt eftersom både den och huden har skadats, är solskyddsmedel en viktig del av att skydda huden från ytterligare UV skador och gör det möjligt att återhämta sig. (A solbränna inte kommer att förvandlas till en solbränna eftersom melanin skadades samtidigt som huden var skadad.) För att byta ut melanin måste din hud har skydd mot solen tills solbränna bleknar.

2 Sätt på Lotion både före och efter varje inomhus solningen. Om du väljer att arbeta med att bygga upp en solbränna, garvning lotion för inomhus garvning är en nödvändighet; det håller melanin arbetar för att dess optimala förmåga och förhindrar huden från att torka ut. Om du sola ute i solen, ska du bära en utomhus Lotion istället. Lotion hjälper minimera risken för solbränna och skador på melanin; garvning kommer hjälpa till att bygga upp din melanin genom att öka din hud pigmentering.

3 Låt Lotion att sitta huden i minst fyra till sex timmar innan du duschar. Duscha för tidigt gör lotion ineffektiv; din hud behöver tillräckligt med tid för att absorbera det. Om lotion inte absorberas, är dess positiva effekt på melanin begränsas till den tid du faktiskt garvning.

4 Schemagarvtidigast 24 till 48 timmar efter tidigare garvning sessioner. Väntar 48 timmar kommer att undvika oavsiktlig förbränning från UV-strålar och låta din melanin att återhämta sig; Detta är särskilt viktigt om huden brändes något i en tidigare session. Din melanin är skadad och blir mindre effektiv när du bränner; enda gången kan bygga och reparera det.

Hur man kan bli av solskadad hud naturligt

Driven solexponering leder till en ojämn hy, linjer, rynkor och rodnad och är det snabbaste sättet att åldras huden. Solskador på huden ackumuleras med tiden och kan orsakas av till och med några minuter utomhus åt gången. Mest tidig skada på huden är kosmetisk och orsakas av den ökade produktionen av melanocyter, hudceller som producerar den mörka huden pigmentet melanin. Den extra melanin kan göra din hud ser solbränd eller mörkare efter solexponering. Dessa ytliga mörka områden och fina linjer kan minskas med naturliga hudvårdsbehandlingar.

Steg 1

Applicera naturligt mörk honung i ansiktet och andra utsatta delar av kroppen som en vitaliserande mask och rengöringsmedel. Sprida ett tunt lager på huden och låt det sitta i 20 till 30 minuter. Tvätta honung med varmt vatten och klappa huden torr. Honung, särskilt de mörka sorter, innehåller höga halter av naturliga, helande antioxidanter som bidrar till att minska fria radikaler på huden på grund av exponering för solljus, föroreningar och stress. De arbetar genom att förbättra konsistens, tonen och fukt i huden.

Steg 2

Gör en hemmagjord toner genom att blanda en msk. färskpressad citronsaft i en halv kopp destillerat vatten. Appliceras på huden med en bomullstuss och låt torka. Låt toner på huden eller tvätta bort med varmt vatten efter 30 minuter till en timme, om så önskas. Citronsaft innehåller naturliga glykolsyra och alfa-hydroxy syror som bidrar till att försiktigt exfoliera ytliga lagret av hudceller för att förbättra grov hudens struktur och ojämn hy på grund av solskador.

steg 3

Ät mer livsmedel som är rika på vitamin A. Dessa inkluderar fisk, ägg och färgglada grönsaker. Vitamin A är en naturlig antioxidant näringsämne som främjar hudens läkning och saktar åldrande och ackumulerade skador på grund av miljögifter och solljus. Du kan också ta ett vitamin Ett tillägg med ledning av din husläkare.

steg 4

Bär solskydd varje dag oavsett vilken hudfärg och om det regnar eller soligt. Sätt tillräckligt solkräm på att täcka eventuella exponerad hud. Se till att solskyddsfaktor innehåller både brett spektrum UVA och UVB-skydd för att förhindra solskador. Bära solkräm regelbundet kommer att bidra till att förhindra återkommande hudskador och hjälpa blekna någon tidigare solskador.

varningar

 • Gravida kvinnor bör inte ta vitamin A-tillskott utan överinseende av sin läkare.
 • Citronsaft, även vid utspädning, kan vara irriterande för huden. Om du känner en brännande eller smärtsam känsla efter den här hemgjord botemedel eller några andra, omedelbart tvätta huden med varmt vatten. Uppsök läkare om du upplever några allergiska symptom såsom hudutslag eller nässelfeber, svullnad, klåda eller andningssvårigheter.

tips

 • Hudcancer är en mycket allvarlig risk som kan minskas genom att täcka upp och bära en hög solskyddsfaktor solskyddsfaktor, solglasögon och en hatt när du är i solen. Sunblock ska bäras varje dag, oavsett om den är grumlig eller soligt.

Saker du behöver

 • Naturliga mörk honung
 • Varmvatten
 • mjuk handduk
 • Citron juice
 • Destillerat vatten
 • bomullsrondeller
 • solkräm

Hur man skapar melanin i kroppen


Melanin är ett naturligt förekommande ämne i kroppen som skapar pigment i hud, hår och iris i ögat. Ju mörkare din hud, desto mer melanin du besitter. Om du vill behandla en hudåkomma eller mörkare hudton för kosmetiska ändamål, vet att det inte finns någon artificiell metod för att skapa melanin. De enda faktorer som påverkar melaninproduktionen är genetik, tillräckligt intag av vitamin D och graden av din exponering för ultraviolett strålning.

Instruktioner

En Exponera huden till cirka 10 till 15 minuter av solljus per dag för optimal D-vitamin absorption. Undvika solbränna och överexponering för cancerframkallande ultravioletta strålar.

2. Ät mat som fet fisk, ägg och kött, som innehåller vitamin D. Detta är särskilt viktigt om du bor i en nordlig latitud (norr om Atlanta, Georgia) med långa vintrar.

3 Ta en D-vitamintillskott. Harvard Medical School "Family Health Guide," rekommenderar 400 IE vitamin D per dag för vuxna i åldern 51 till 70, men en del experter tror vuxna bör ta 800 till 1000 IU per dag.

Tips

 • Använd en Brun utan sol innehållande dihydroxiaceton (DHA) för att hjälpa dig att uppnå en mörkare hudfärg utan solexponering. Dessa produkter tillfälligt påverkar endast det yttersta hudlagret och ändrar inte melaninhalt i hudcellerna.

Så Reverse hyperpigmentering naturligt med Herbal Huskurer


Hyperpigmentering uppstår när vissa delar av huden blir mörkare än området kring dem. Detta orsakas av det översekretion av melanin, ett naturligt pigment i kroppen. Den primära orsaken till hyperpigmentering är solskador. Andra orsaker till hyperpigmentering kan vara graviditet eller användning av p-piller. Många hud produkter innehåller hydrokinon, vilket kommer att förvärra detta tillstånd. Personer med hyperpigmentering bör undvika produkter som innehåller detta ämne.

Instruktioner

En Oatmeal Exfoliater
Exfoliera huden med lika delar brunt socker, mjölk och havremjöl är användbara för att befria huden av döda celler och kan lätta fläckar med pigmentering orsakad av solen.

2 vinäger
Rengör ansiktet med vit vinäger utspädd i vatten, skölj och låt huden torka naturligt. Ättiksyran i ättika hjälper till att minska den mörk färg.

3 frukt och grönsaksjuice
Citronsaft och tomatjuice är båda huskurer för hyperpigmentering. De är så sura att de löser de övre hudlagren och ta bort de bruna fläckar.

4 mandel
Mandel är en av de bästa botemedel för bruna fläckar. Blötlägg mandl natten och mala dem till en pasta genom att lägga till mjölk. Applicera pastan till de mörka fläckarna.

5 Solskyddsmedel
Användning av solskyddsmedel på åtminstone en skyddsfaktor på 15 är det första steget i att förhindra hyperpigmentering. När bör alltid använda solskyddsmedel när man går utomhus. Solen är hård på huden även under de kalla månaderna av året.

Tips för naturligt glödande hud

Översikt

Rosa kinder och en klar hy visa världen att du har frisk hud. Ålder är bara en faktor i ser bra ut. Rätt hudvård och hur du behandlar din kropp är andra viktiga variabler som du kan kontrollera. Även mogen hud kan projicera ungdom och kraft när den är i optimalt skick. Oavsett din nuvarande hud frågor kan, med mjuka och effektiva kosmetiska produkter och rätt livsstil praxis, du kan uppnå naturligt glödande hud.

Sluta röka

Förbättra din hy och minska rynkor genom att sluta röka. American Academy of Dermatology (AAD) avser att långsiktiga rökare utveckla en gulaktig hudton med en läderliknande konsistens. De repetitiva rörelser av rökning uppmuntra även djupa rynkor. Du kan vända allt som runt och uppnå frisk hud genom att skära cigaretter av din livsstil.

Inte Tan

Använd solskyddskräm dagligen och inte sola eller använda inomhus solarier. En solbränna är ett tecken på att skadad hud försöker skydda sig genom att producera extra melanin. Kosmetiska produkter som genererar utseendet på garvning utan behov av solexponering är mycket säkrare. Skin Cancer Foundation rapporterar att en livstid av garvning skapar rynkor och skadar DNA frisk hud. Utveckla hudcancer motverkar dina ansträngningar mot en naturligt glödande utseende.

Boost nutrition

Undvik sälg hy och återkommande hudproblem genom att förbättra din kost. Enligt CNN Health hemsida, C-vitamin livsmedel såsom apelsiner och broccoli stöd hudvård. Vissa kosmetiska produkter inkluderar C-vitamin som en aktuell förbättring.

ta bort makeup

Använd allergivänliga makeup och ta det hela i slutet av dagen. AAD rekommenderar att kosmetiska produkter som du använder dagligen har betydande långsiktiga effekter på huden känslig ansiktet. De med doft eller starka konserveringsmedel kan orsaka kronisk irritation i stället för en hälsosam glöd. Makeup rester i ansiktet kan blockera porerna och hindra frisk hud funktion.

hydrat Skin

Inkludera en återfuktande lotion eller kräm program i din dagliga hudvårdsrutin. Du behöver inte visa torr hud behöver en fuktighetskräm, säger CNN Health. Huden torkar genom avdunstning och när den kommer i kontakt ett torkmedel, såsom tvål. Fyll denna förlust genom att återfuktande efter rengöring en gång eller två gånger om dagen.

behandla tillstånd

Behandla tillfälliga och kroniska hudåkommor. Du kan inte uppnå en hälsosam utseende när en underliggande sjukdom såsom solbränna, eksem eller rosacea är dränering hudens resurser. AAD rekommenderar kyla, våta kompresser för att minska solbränna inflammation, och recept hudvårdsprodukter för envisa hudsjukdomar.

De positiva hälsoeffekterna av melanin

Melanin är ett naturligt ämne som ger färg eller pigment på huden, hår och ögats iris. Celler som kallas melanocyter, som ligger strax under den yttre ytan av huden, producerar melanin, som är i högre nivåer hos personer med mörkare hud. Melanin primära funktion är att skydda huden från solskador, men det bär ytterligare fördelar som åtnjuts mestadels av dem med mörkare hud.

skyddande Funktion

Exponering för solen har potential att orsaka för tidigt åldrande av huden, såväl som olika hudcancer. Dessa varierar i svårighetsgrad från basalcellscancer till melanom, en aggressiv cancer som sprider sig snabbare än mildare hudcancer. Din förmåga att motstå de potentiellt skadliga effekterna av solens ultravioletta strålning beror på mängden melanin i huden, som bestäms av antalet melanocyter som är aktiva under ytan av huden. Även i de mest ljushyade människor, kroppens melanocyter svara på solexponering genom att producera mer melanin, vilket skapar effekten kallas garvning. Det finns dock en gräns för graden av skydd som melanin kan ge, och det är betydligt högre hos personer med naturligt mörkare hud.

I "Dark Deception: Upptäck sanningarna om fördelarna med exponering för solljus," författaren Joseph Mercola tyder på att hudfärg är en återspegling av det geografiska område där dina förfäder har sitt ursprung. Således, ättlingar till människor som traditionellt bodde i tropiska områden med höga halter av solexponering tenderar att ha mörkare hud, och de vars rötter kan spåras till förfäder från kylaren, nordliga klimat är i allmänhet mer rättvist i färg.

Yngre hy

Hudläkare Susan C. Taylor, författare till "brun hud," påpekar att afroamerikaner och andra färgade människor i allmänhet ser yngre ut än sina lättare flådda kamrater på grund av de högre nivåerna av melanin i huden. Den ökade melanin skyddar dem som har det från kortvariga skador från solen, liksom de långsiktiga tecken på åldrande, såsom ålder fläckar, djupa rynkor och grov struktur, enligt Taylor.

Mål Free Radicals

Fria radikaler har varit inblandade som orsaken till omfattande skador på mänskliga celler. I en artikel skriven för The Sun och din hud hemsida, Diana Clarke, webbplatsens grundare, skriver om melanin roll i sophantering fria radikaler, förhindra hudskador de kan orsaka. För att förklara hur melanin bekämpar fria radikaler, Clarke citerar Sergio Nacht, en rektor i hudvård konsultföretaget Riley-Nacht LLC: "Det påverkar fint utformade lipider som håller fukt i hornlagret." Detta är det yttersta lagret av epidermis. "Om huden förlorar sin fukt, blir det stelt och sprickor."

vissa nackdelar

Även ökade melaninnivåer har många fördelar för personer med naturligt mörkare hud, som har mer melanin har några nackdelar. I "brun hud," Dr Taylor säger att ha mer melanin tenderar att göra huden av afroamerikaner och andra människor av färg mer reaktiv. Hon skriver: "Det betyder nästan någon stimulans - utslag, skrapa, finne eller inflammation - kan utlösa produktion av överskott melanin, vilket resulterar i mörka märken eller fläckar på huden."

Fördelarna med melanin i huden


Melanin är pigmentet i vår hud. Ju mer melanin en person har, kommer mörkare hans hud och desto bättre hans hud kommer att åldras.

naturliga skydd

Mörkare pigmente individer som afroamerikaner, visar åldrande senare och är mindre benägna att utveckla rynkor än kaukasier, eftersom afroamerikaner har betydligt mer melanin i huden. Melanin ger en naturlig barriär och skydd mot solen och minskar risken för hudcancer, enligt yourskinandsun.com.

Fukt

Enligt Serigo Nacht, PhD., Som är vice VD för forskning och utveckling och CSO, Riley-Nacht, LLC, melanin fungerar som en fria radikaler, eftersom det påverkar lipider som upprätthåller fukt i det yttre lagret av vår hud. Fuktig hud priser bättre över tid än torr hud.

eumelanin

I en artikel skriven av Dianna Clarke för yourskinandsun.com, förklarar hon att en svart person producerar melanin, även när han inte är i solen. Den speciella typ av melanin som en svart person producerar kallas eumelanin, som är mer effektiva för att skydda huden mot UV-strålar än melanin som vita hud producerar. Dessutom kaukasier bara producerar melanin när solen, efter UV-strålar har trängt överhuden och orsakade skador på huden.

Historia

En persons hud anpassar sig till klimatet där hon har sitt ursprung. De som bor nära ekvatorn är mörkhyade. De som bor i norr, såsom Skottland, är ljushyade och utsätts för lite solljus. Eftersom den skotska har sådan minimal melanin i huden, de är oförmögna att stänga ute solljuset, så vad solljus de utsätts för gör att de naturligt producera D-vitamin, som vi behöver för att förhindra rakitis.

Fakta

Å andra sidan, afrikaner som flyttade till nordliga klimat under den industriella revolutionen utvecklat rakitis och andra frågor, ingår Stråk ben, frakturer och retarderad tillväxt, alla resultat av rakitis, eftersom de inte utsattes för tillräckligt solljus, enligt yourskinandsun.com .

Hur man gör mer melanin


Melanin är ett pigment som ger enskilda hudfärg. En person som är ljushyad har en liten mängd av melanin, medan en individ av afrikanskt ursprung, har sannolikt mycket mer. Genetics bestämmer hur mycket melanin produceras av melanocyter i hudcellerna. Exponering för UV-ljus stimulerar melanocyter för att öka melaninproduktionen. Garvning, vare sig i en säng eller i solen, är metoder för att öka melaninproduktionen. Båda måste göras på rätt sätt för att undvika UV-ljusets skadliga effekter.

Instruktioner

Med användning av ett solarium

1 Applicera garvning accelerator åtminstone 15 till 30 minuter före garvning, om så önskas. Produkten måste absorberas av huden för maximalt resultat. Acceleratorn kommer att öka melaninproduktionen genom melanocyter, vilket i sin tur gör tan uthärda längre.

2 Ställ in timern på solariet i tre till fem minuter. Ju mer rättvis huden, desto lägre tidsintervallet du vill börja på. Tan på detta intervall under en vecka.

3 Öka tan tid av två minuter, för varje vecka av garvning. Om en vecka av garv har hoppat, inte ökar intervallet och bo på föregående veckas tid. Om en månad eller mer har hoppat, starta timern tillbaka till intervallet där du först började. Starta där du slutade kan orsaka brännskador och hudskador.

4 Börja använda en förstärkare i stället för gaspedalen, när basen tan har etablerats. En förstärkare förstärker UV-ljuset på huden. Användning av en förstärkare innan upprättande av en bas solbränna kan leda till att bränna för dem med ljus hy. Acceleratorn och förstärkare kan användas tillsammans med individer med naturligt mörkare hudtoner.

5 Graduate förstärkaren till intensifierings produkten, en gång garv kommer till en platå. Förstärkaren riktar UV ljus under det första lagret av huden, så att melanocyterna producerar melanin i mycket högre grad.

6 Applicera en grundläggande hudkräm efter utgången av varje solningen. Detta hjälper huden att behålla smidighet och håller den från att torka ut.

Använda Sun

7 Håll dig borta från solen från topparna timmar 10:00 till 16:00. Solen är på det starkaste sedan, och det kan göra mest skada. UV-ljus kommer fortfarande att stimulera melaninproduktionen, men du kommer att vara mindre benägna att brinna.

8 Applicera en solkräm med 30 SPF eller högre, när man går ut i rusningstid. Applicera generöst och igen varannan timme när i solljus.

9 Starta solexponering på en timme för en vecka och öka till två timmar per dag den andra veckan. Fortsätter att öka tiden i solen, tills du har möjlighet att stanna utanför, med solskydd användning, utan att bränna.

10 Applicera en fuktighetskräm efter att ha varit i solen för att förhindra att huden torkar ut.

Hur man kan bli av dålig andedräkt naturligt

Dålig andedräkt är inte bara pinsamt - det kan också förstöra datum, anställningsintervjuer, möten och andra viktiga sociala evenemang. Om din andedräkt luktar, inte nödvändigtvis betyda att du har dålig hygien. Din mun är den perfekta platsen för illaluktande bakterier att frodas, så du måste arbeta för att avvärja dålig lukt. Om du inte vill använda munvatten eller kemiska lösningar, prova en naturlig andetag för frisk alternativ istället.

Steg 1

Borsta tänder, tandkött och tungan minst två gånger per dag. För att bli av med de flesta lukter, borste efter att vakna upp på morgonen, innan du går till sängs på kvällen eller efter att ha ätit en måltid. Tandtråd varje dag hjälper också. Om du har problem med att använda traditionell tandtråd, prova tandtråd plockar istället.

Steg 2

Undvik att äta illaluktande livsmedel, såsom lök, vitlök eller ost, när du vill förhindra dålig andedräkt. Kaffe, alkohol och mjölk kan orsaka dålig andedräkt också.

steg 3

Begränsa mängden socker du äter. När du förbrukar socker, illaluktande bakterier föröka snabbare i munnen.

steg 4

Dricka åtta eller fler glas vatten per dag. Vatten spolar ut bakterier och håller munnen hydrerad, så det kommer inte att utveckla en dålig lukt.

steg 5

Tugga en bit av kanel tuggummi, eller strö kanel på maten innan du äter den. Kanel har antibakteriella egenskaper som eliminerar lukt naturligt.

steg 6

Tillsätt några droppar citronsaft till vatten innan du dricker det. Alternativt suga på en citronskiva. Detta fungerar bra för att neutralisera vitlök och lök lukt.

steg 7

Ät mat med hög C-vitamin, som bär, citrusfrukter och meloner. Skarp, fiberrika produkter, inklusive äpplen och selleri, arbete också. De hjälper genom skrubbning bort bakterier och producera saliv som munnen behöver bli av med dålig andedräkt.

steg 8

Använd en naturlig andetag mynta, såsom en som innehåller pepparmynta eller magnoliabarkextrakt. Magnolia bark, till exempel, har antibakteriella egenskaper.

steg 9

Dricka en kopp grönt eller svart te. Båda innehåller antioxidanter som förhindrar lukt som orsakar plack från klamrar sig fast tänder.

varningar

 • Dålig andedräkt kan orsakas av allvarliga hälsoproblem, särskilt i matsmältningssystemet. Om dålig andedräkt kvarstår trots försök att åtgärda problemet, kontakta din läkare.

tips

 • Om din dålig andedräkt inte försvinner, kan det bero på en hålighet eller ett hälsotillstånd. Möjliga problem inkluderar refluxsjukdom, tonsill stenar, kronisk sinus eller luftvägsinfektion, diabetes eller leversjukdom. Se din läkare om du misstänker att ett hälsoproblem är källan till din andedräkt.

Saker du behöver

 • Tandkräm
 • Flock
 • Kanel tuggummi eller mald kanel
 • Citron
 • minttabletter
 • Grönt eller svart te

Hur man kan bli av gallblåsan stenar naturligt i 6 dagar


Gallblåsan stenar kan vara mycket smärtsamt och ingen tycker om kirurgi! Här är ett naturligt sätt du kan bli av med din gallblåsan stenar naturligt i sex dagar.

Instruktioner

1 * Dag 1-5 *
De första fem dagarna återuppta dina normala matvanor och inkludera i din kost 4 koppar äppeljuice, eller 5 äpplen. Äpplen mjuka upp gallsten.

2 * Dag 6 *
På sjätte dagen inte äta efter 02:00

3 * Dag 6 *
Vid 18:00 dricka en blandning av en tesked Epsom salt med varmt vatten. Epsom salt är annars känd som magnesiumsulfat.

4 * Dag 6 *
Vid 08:00 Ta en drink i Epsom saltblandningen. Epsom salt öppnar gallblåsan kanalerna.

5 * Dag 6 *
Vid 10:00 Drick en blandning av halv kopp citronsaft med 1/2 dl olivolja. Det är bäst att pressa citronsaft färsk. (Du kan ersätta olivolja med sesamolja också). Denna blandning smörjer stenar för enkel passage.

Tips

 • Glöm inte att ranka det här artikeln. Tack så mycket!