XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ögonsjukdomar lista

Lista över ärftlig Ögonsjukdomar

Ögonsjukdomar kan orsakas av infektion, skada eller komplikationer från sjukdomar i andra organ, såsom hjärnan eller blodkärlen. Förutom dessa inflytanden, genetik spela en roll i att förutbestämma en persons känslighet för ögonsjukdomar. Smärta och synnedsättning är vanliga följder av ögonsjukdomar, och de med en familjär anlag för ögonsjukdom skulle göra klokt i att utbilda sig om effekterna av deras tillstånd och alternativ för behandling.

Färgblindhet

Villkoret som vanligen kallas färgblindhet visar inte den faktiska blindhet, men som en oförmåga att skilja skillnaderna mellan vissa färger. Ärvt färgblindhet är vanligast hos män, oftast påverkar patientens förmåga att upptäcka färgerna rött och grönt, enligt optometriska tekniker Gretchyn Bailey av Allt om Visioner. De visuella skillnader som är karakteristiska för färgblindhet beror på en defekt i näthinnans celler som detekterar vissa ljusvåglängder. Experimentell genterapi har visat att bota färgblindhet hos apa, men en mänsklig version av detta förfarande är fortfarande år i framtiden.

Färgblindhet är en hanterbar tillstånd, men kan få återverkningar för dem vars karriär är beroende av visuell perception. Bailey konstaterar att vissa personer med färgblindhet väljer att använda speciella färg höjande glasögon eller kontaktlinser för att minska den visuella distorsion.

Glaukom

Glaukom kan ärvas, enligt National Institutes of Health. Kongenitalt glaukom är närvarande när en genetisk variation förorsakar de vätskekanaler i ögat för att utveckla ett onormalt sätt. Ett barn som föds med medfödd glaukom visar symptom inom några månader efter födseln. Symtom som grumlighet, ljuskänslighet, tårflöde och utbuktning kan påverka ett eller båda ögonen. Lyckligtvis kan operation för att öppna kanalerna förhindra framtida ögonproblem i många patienter med kongenital glaukom. Operationen görs medan patienten är sövd och medvetslös.

nystagmus

Personer med nystagmus kan inte kontrollera förflyttning av deras ögon, som sveper snabbt i en sida till sida rörelse. Dr Burt Dubow av Insight Ögonvård i St. Cloud, Minnesota, förklarar att nystagmus kan vara medfödd, och dess effekter kan påverka både hur en person ser, och det sätt som den person som ses av andra. Självmedvetenhet om hur tillståndseffekter utseende kan leda till självkänsla och social ångest frågor.

Personer med nystagmus kan något kontrollera sina ögonrörelser genom att vrida huvudet till ett läge som kallas "nollpunkten", där ögonrörelser är låst och bilden har stabiliserats. Botox och andra läkemedel har använts för att framkalla en tillfällig minskning av symtomen vid nystagmus.

En gammal klyscha säger att ögonen är "fönster till själen", men ibland dessa fönster kan bli problematisk. Bakterie- eller virusinfektioner kan sippra in i slemhinnorna i ögonen. Ibland linserna i ögonen blir grumlig, vilket påverkar synen. I andra fall kan trycket i ögat bli extremt hög. Här är några grundläggande information om vanliga ögonsjukdomar.

Conjuncitivitis

Konjunktivit, allmänt känd som "Pink Eye" är en allergisk, bakteriell eller virusinfektion i bindhinnan, den rosa slem foder i ögonen. Enligt Mayo Clinic, manifestationer av konjunktivit inkluderar rodnad, klåda och en urladdning i ett eller båda ögonen. Infektionen kan också lämna en grynig känsla, vilket gör att det känns som om något har fastnat i ögat. Ögonen kan skorpa över eller bli förseglad stängs, särskilt på morgonen. Behandling för bakteriell konjunktivit inkluderar antibiotika ögondroppar eller salvor. Behandling inte är nödvändig för viral konjunktivit, eftersom infektionen löser typiskt på egen hand. Antihistamin, avsvällande, steroid eller antiinflammatoriska ögondroppar är läkemedel som behandlar allergisk konjunktivit.

Grå starr

Mayo Clinic identifierar en grå starr som en grumling av ögats lins. Det finns tre typer av grå starr. Nuclear grå starr förekommer i objektivets centrum. Kortikala grå starr påverkar kanterna på linsen. Subkapsulär katarakt påverkar området under linsen. Katarakt kan allvarligt påverka synfältet och gör att patienten känner sig som om hon tittar genom en tjock dimma. Andra katarakt manifestationer inkluderar ljuskänslighet, suddig eller mörk syn, dubbelseende (diplopi) på ena ögat, nattblindhet och konstant byte av receptbelagda linser eller glasögon. Behandling innebär kirurgiskt avlägsnande av grå starr och senare ersättning med en transplanterad lins.

Glaukom

Glaukom är en sjukdom som orsakar extrem tryck i ögonen. MedlinePlus konstaterar att det finns fyra typer av glaukom. Med öppenvinkelglaukom, den vanligaste formen, ögontrycket ökar över tiden. Denna sjukdom är initialt asymtomatisk tills visuell förlust inträffar. Det är oftast behandlas med ögondroppar. Vinkelglaukom är en medicinsk nödsituation, som kammarvatten (vätskan i ögat) ackumuleras och kan inte rinna. Permanenta synproblem kan uppstå om den lämnas obehandlad. Specifika symtom är plötslig smärta i ögat, illamående, kräkningar och svullna ögon. Recept ögondroppar och intravenösa läkemedel används för att snabbt minska trycket i ögat. En kirurgisk procedur som kallas en iridotomy utförs där kirurgen skapar en väg i iris att avlasta trycket. Kongenitalt glaukom uppträder vid födseln och även förhindrar fluid från att läcka ut ur ögat. En utvidgad eller röda ögon, ljuskänslighet och rivning är några av dess manifestationer. Kirurgi används också för att behandla denna form av glaukom. Sekundära glaukom resultat från användningen av kortikosteroider och närvaron av andra medicinska sjukdomar.

En pediatrisk ögonsjukdom är någon sjukdom i ögonen som drabbar spädbarn, spädbarn och barn. Pediatric ögonsjukdomar varierar och har många olika typer av symptom. Dessa sjukdomar kan vara allt från ofarliga för livshotande. Omvänt behandlingar för dem löpa från en monokel recept operation.

Ögat

Ditt barns ögon är de organ som underlättar syn, ett viktigt verktyg som hjälper honom att förstå världen omkring honom. Ljus kommer in hans öga genom hålet i mitten kallas pupillen, och når en ljuskänsliga vävnaden i den bakre delen av ögat som kallas näthinnan. Näthinnan skapar sedan elektriska impulser som färdas längs den optiska nerven till hjärnan. Inne i hjärnan, är dessa impulser översättas till bilder. Även om ögat är inte ett vitalt organ, använder vi våra ögon i nästan varje aktivitet vi gör, inklusive körning, läsa och arbeta.

Pediatric ögonsjukdomar

Spädbarn och spädbarn har typiskt begränsad kontakt med omvärlden, så de ögonsjukdomar som är gemensamma för dem är mest sannolikt genetiska eller orsakas av bakterier. Det finns alldeles för många barn ögonsjukdomar att lista här, men några av de vanligaste av dessa är lata ögon, svinstian eller cystor. Det finns också brytningsfel, där ljuset inte bryter in i näthinnan korrekt. Xeroftalmi, onormal torrhet i bindhinnan och hornhinnan i ögonen. kan leda till sår på hornhinnan. Det finns också dakryocystit, som är hindret av passagen av tårar från ögonen och förekommer oftast under de första sex månaderna i livet.

symptom

Spotting symptomen av barn ögonsjukdomar är lite svårare än med vuxna eftersom barn inte kan berätta om de problem som de har med sin syn. Symtomen omfattar svullnad eller hängande ditt barns ögonlocket. Överdriven bristningar, rodnad eller utsläpp är också vanliga symptom. Om ditt barns elev verkar vit, har en defekt eller skiljer sig i storlek från den andra, som också kan vara ett tecken på pediatrisk ögonsjukdom.

Behandling

Om du märker konstiga symtom i ditt barns ögon, bör du söka medicinsk behandling så snart som möjligt. Symptom som vitt i pupillen i ögat eller förstorade hornhinnor kan tyda på allvarliga ögonsjukdomar. Behandling av en pediatrisk ögonsjukdom är beroende av den särskilda sjukdomen. Vissa sjukdomar, såsom närsynthet, kan behandlas med receptbelagda glasögon. Det finns andra som kan kräva korrigerande operation, inklusive grå starr. Sties och andra tillstånd som orsakas av infektion i allmänhet behandlas genom receptbelagda antibiotika.

Förebyggande

För att förhindra att många barn ögonsjukdomar, måste du ta hand om ditt barns ögon. Hålla dem rena och fria från skräp. Du bör också hålla ditt barns händer rena eftersom smuts från dem kan komma i deras ögon, orsaka infektion. Korrekt klippta naglar kommer också hindra barn från repor ögonen och vålla skada. Du bör också hålla vassa föremål från ditt barn så att det finns mindre risk för honom att skada ögonen med det. Som en sista säkerhetsåtgärd, se till att få regelbundna ögonkontroller för ditt barn så att de genetiska förhållanden som kan uppstå kan ordentligt diagnostiseras och behandlas tidigt.

Lista över positiva känslor

Översikt

Många människor inte inser kraften i positiva känslor. Positiva känslor kan inte bara hjälpa oss att växa som människor, men de kan också förbättra kvaliteten på våra relationer och öka vår känsla av emotionella välbefinnande, enligt Dr Vijai Sharma Mind Publications. Om du har problem med att erkänna de positiva känslor som du upplever på en daglig basis eller behöver lite hjälp för att ta reda på vilka nya positiva känslor att åstadkomma i ditt liv, visar en lista med positiva känslor kan hjälpa.

Glädje

Joy mår stora glädje, lycka eller ens upprymdhet. Det kan tyckas att allt händer precis som det ska vara. Joy kan åstadkommas genom att delta i dina favoritaktiviteter, uppleva en stroke lycka, uppnå dina mål eller göra något som gör någon annan glad.

Tacksamhet

Tacksamhet är verkligen tacksam eller tacksam för något. När du känner sann tacksamhet, ofta upplever du lust att ge av dig själv att du känner så välsignade av allt som du har. Även när tiderna är tuffa, kan du hitta någon anledning att vara tacksamma.

Lugn

Serenity känner en djup känsla av fred eller belåtenhet om vad du upplever. När du är lugn, du leva i nuet, utan några bekymmer eller rädsla om framtiden eller beklagar om det förflutna. Vara tyst eller fortfarande i naturen, ta en lång promenad, meditera eller yoga, åka på semester eller bara koppla av med din favorit bok kan alla åstadkomma känslor av lugn.

Intressera

Intresset är en känsla av att vara nyfiken eller dras till något. Att vara intresserad av något fångar uppmärksamheten, stärker dig och gör att du kan släppa loss din kreativitet och talang. Sysslar din favorit hobby eller tidsfördriv och konsekvent vara på jakt efter nya aktiviteter som du kan njuta av är ett par sätt att få till stånd en känsla av intresse.

Hoppas

Hopp är en känsla av att allt kommer att gå för den bästa eller tron ​​att man kan ha vad du önskar. Hoppas kan motivera dig att vända och kan inspirera dig att nå dina drömmar. Håll känslan av hopp vid liv genom att vara optimistisk och positiv, oavsett hur svåra dina omständigheter.

Stolthet

Pride är när man upplever en djup känsla av tillfredsställelse eller nöje på grund av något du har gjort eller skapat. Ställa realistiska mål och arbetar för att nå dessa mål kan få dig att känna stolt över dig själv och dina prestationer.

Nöje

Nöjen innebär att du glatt underhöll av händelserna runt omkring dig. Nöjen kan komma i form av en oväntad trevlig överraskning eller en rolig situation, och det nästan alltid ändrar ditt humör på ett positivt sätt. Leker med barn, delta i lättsam retas med betydande andra, titta på komedier eller läsa roliga böcker är bara några sätt att åstadkomma nöjen.

Inspiration

Inspiration skapar en djup önskan att göra något positivt eller att göra en positiv förändring. Lyssna på verkliga livet berättelser om människor som överlevt en stor prövning, eller titta på eller prata med människor som gör något för att göra världen till en bättre plats kan åstadkomma känslor av inspiration.

Vördnad

Awe är en överväldigande känsla av vördnad, häpnad eller beundran för något. Det påminner ofta du att tänka på saker som är större än dig själv eller din nuvarande situation. Att vara i närvaro av natursköna, såsom ett berg, sjö, hav, kanjon eller ens en storm, kan leda till känslor av vördnad.

Kärlek

Om kärlek är romantisk, familjär eller bara en djup känsla av förkärlek eller tillgivenhet för någon eller något, alla dessa definitioner delar en djupt given medkänsla. Att åstadkomma mer känslor av kärlek i ditt liv, försök att se det goda i människor, vara snäll och omtänksam mot andra och tillåt dig att vara öppen för att ta emot vänlighet och ömhet i gengäld.

Lista över alla kemikalier i cigarettrök

Cigarettrökning och andra typer av tobaksrök är ansvariga för cirka 438 tusen förtida dödsfall i USA varje år, National Cancer Institute rapporterar. Även nikotin är ansvarig för de beroendeframkallande egenskaper tobaksrök, är det faktiskt andra kemikalier i rök som orsakar de flesta av skador på kroppen. Cigarettrök innehåller mer än 4000 kemikalier. Femtio av dessa är cancerframkallande, föreningar som är kända för att orsaka cancer, och ytterligare 200 är skadliga på annat sätt. Några av de mest skadliga kemikalier listas nedan.

Bensen

Bensen är en färglös kemikalie som härrör från petroleum. I cigaretter, är bensen användas som ett lim för att försegla pappershållande tobaken. Exponering för bensen har kopplats till leukemi, en cancer i blodkropparna. Bensen finns också i bensin och gummi cement, enligt American Lung Association.

giftiga gaser

Kolmonoxid, förkortat CO, är en färglös, smaklös, orderlös gas som också återfinnes i bilavgaser. Denna gas kan snabbt döda människor när andats in stora mängder. CO framställs från förbränning av tobak och papper, förklarar QuitSmokingStop.com. Cigarettrök innehåller också vätecyanid, en mycket giftig gas som användes i de nazistiska gaskamrarna under andra världskriget. Butan och metan finns ytterligare två giftiga gaser frigörs i cigarettrök.

Syror och rengöringsmedel

Ättiksyra och stearinsyra är två sura föreningar som ingår i cigarettrök. Ammoniak, en vanlig komponent i köks- och badrumsrengöringsmedel, tillsätts också till tobak eftersom det orsakar nikotin att absorberas in i blodet snabbare. Etylenoxid är en annan hård rengöringsmedel som finns i cigaretter som också används för att sterilisera medicinsk utrustning, förklarar National Cancer Institute. Cigarettrök innehåller även aceton, en kemikalie som används för att lösa upp andra kemikalier.

Formaldehyd

Formaldehyd är en kemikalie som ofta används i många industriella processer. Det läggs till cigaretter för att förlänga hållbarheten, förklarar American Lung Association. Formaldehyd är också mycket giftig och används ofta för att bevara döda kroppar eftersom inga former av liv kan växa i det. Formaldehyd är känt för att orsaka cancer, och även irriterar huden samt andnings och gastrointestinala system.

Tungmetaller

Flera tungmetaller är också i cigaretter, inklusive bly, kvicksilver, kadmium, beryllium, krom, nickel och arsenik, som används i råttgift. Cigaretter innehåller också polonium-210, ett radioaktivt grundämne, enligt National Cancer Institute. Exponering för höga nivåer av dessa tungmetaller är kopplat till olika typer av cancer.

vinylklorid

Vinylklorid är en komponent av plast som används i cigarettfilter. När röken passerar genom filtret, plockar upp en del av vinylkloriden. Denna kemikalie ökar risken för hjärna, lever och lungcancer, såväl som leukemi och lymfom, National Cancer Institute rapporterar.

Lista över Korrekt Straff för barn

Disciplinera dina barn kan vara en svår väg att navigera - du möter så många motstridiga åsikter om vad som är och inte är lämplig. Du kanske inte håller med dina föräldrar, svärföräldrar eller din partner om vilka typer av straff är acceptabla. Även om varje familj och ståt är annorlunda, prova några allmänt accepterade metoder för disciplin för barn.

ta bort privilegier

För barn som agerar ut och upprepa samma problembeteenden, ta bort privilegier eller favoritobjekt. Barnens förtroende föreslår göra en lista över privilegier och favoritleksaker som tittar på en TV-show, spela ett spel, rider hans cykel och stanna upp senare. Sedan varje gång barnet missköter sig, blir något korsade utanför listan och ditt barn kan inte ha eller göra vad det är för resten av dagen. Denna process börjar om varje dag tills beteendet förbättras.

Extra sysslor och ansvar

Tilldela extra sysslor eller ansvar till barnen som ett straff. Till exempel, rensa bordet efter måltider, sortering tvätten, gör varvet arbete eller ta över mer Pet Care kan alla vara lämpliga straff för barnen när du inte är nöjd med sitt beteende. Om de är gamla nog och har yngre syskon, kan du också få dem hjälpa den lilla en med läxor eller hjälpa till att rengöra hennes yngre syskon rum.

Tidsgränser

Med hjälp av tidsgränser som ett straff för dåligt uppförande är en klassiker. Den amerikanska Humane Association föreslår timeout som ett lämpligt straff för barn. Tumregeln är att barn ska sitta i timeout under en minut för varje år ålder. En 5-årig, till exempel, skulle ha en fem-minuters timeout. Har en utsedd ordförande eller del av huset som är för timeout. Det bör vara i en tråkig plats, där hon inte kan se TV eller leka med leksaker, men tillräckligt nära för dig så att du kan hålla ett öga på henne.

Straff som passar brottet

Föräldrar måste komma ihåg att använda straff som är lämpliga för vad barnet har gjort fel, enligt KidsHealth.org. Om ditt barn färgad på väggarna, är en bra straff han måste hjälpa till att städa bort det. Om han bröt ett fönster eftersom han spelade bollen i huset, med hjälp av sin ersättning för att betala för den trasiga fönster kan vara passande.

Var en god förebild

Se till att ditt sätt att agera är att vara ett gott exempel för ditt barn. Om du hantera stress och ilska i ett lugnt och produktivt sätt, ger du ditt barn verktyg för att göra samma sak senare i livet. Föräldrar som har skriker eller har ett utbrott när något inte går deras väg, men visar barn att bete sig på samma sätt.Varje äktenskap och familj har sina upp-och nedgångar. Ibland blir det nödvändigt att söka hjälp från en kvalificerad utomstående för att förhindra dessa nedgångar blir slutet av familjen. Det är mycket lättare att hitta en äktenskapsrådgivare för att skydda din familj från de hårda villkor av moderna liv med tillkomsten av internet, men sökningen kan vara tidskrävande.

Instruktioner

1 Kontakta ditt försäkringsbolag om du har en, för en lista över äktenskap och familjerådgivare. Många försäkringsbolag kommer att täcka kostnaderna för familjerådgivning, och de kan ge en lista över rådgivare i ditt område från vem de accepterar fakturering.

2 Fråga din familj och vänner för rekommendationer. De kan ha använt en kurator eller känner någon som har använt en kurator tjänster i det förflutna, och de kan vara villiga att ge dig rådgivare kontaktinformation.

3 Kontakta din lokala psykisk hälsa byrå. Dessa organ upprätthålla listor över terapeuter i din stad eller stat, och de kan ge dig kontaktuppgifter till terapeuter nära dig.

4 Kontakta din religiösa organisation. Om du tillhör en religiös grupp, kan din präster personen kunna hänvisa dig till en kurator. Många präster är bekanta med rådgivning i ditt område.

5 Titta på nätet för rådgivare. Många privata praxis rådgivare kommer att upprätthålla webbsidor, och rådgivning grupper eller organ kommer att ha grupp webbplatser som ger information om de enskilda rådgivare. Andra företag och samhälls webbplatser kan publicera namn och telefonnummer för lokala rådgivare som inte har hemsidor.

Tips

  • När du väljer en kurator, alltid vara medveten om att du inte kan "ansluta" med ditt första val. Var inte rädd för att prova en annan rådgivare om ditt första val inte fungerar.
  • Alltid vara noga med att använda en kvalificerad äktenskap och familjerådgivare.
En familj knepig lista

Översikt

Att hålla ett hushåll snyggt och överskådligt tar ett lagarbete från varje medlem i familjen. Organisera hushållssysslor i en lista eller ett diagram och delegera ansvar kommer att bidra till allt blir gjort i tid, och huset är alltid på det sätt du vill att det ska vara. Du kan bryta upp familjen sysslor i arbete som behöver göras dagligen och varje vecka, och kategorisera dem genom specifik börda eller rum.

utomhus sysslor

En familj knepig lista

Utomhus sysslor omfattar flera olika arbeten som behövs vid olika tidpunkter och frekvenser. Gräsklippning, trädgårdsarbete, och ta ut soporna kan ske på veckobasis. Skotta snö, kratta löv, sopa garaget och tvätt och dammsugning bilen kan göras efter behov. Du kan tilldela enskilda sysslor till varje familjemedlem när du gör din lista, eller gruppera dem tillsammans om någon i huset är delvis till utomhus.

Köks sysslor

En familj knepig lista

Köket är i fokus för många hem, och som sådan måste sysslor göras på en daglig basis. Dessa kan inkludera diska, tömma diskmaskinen, rengöring räknare och matlagning. Göra alla dessa sysslor i en dag kan vara överväldigande för en person så det är bäst att tilldela sysslor till olika personer. Att hålla saker rättvis, vem kockar middag på en viss natt ska inte behöva också städa upp efteråt.

sovrum sysslor

En familj knepig lista

Sovrummen i ett hus tenderar att bli riktigt rörigt, riktigt snabbt om inte omhändertagen. Det är logiskt att göra varje person som är ansvarig för att hålla sitt eget sovrum ren. Bäddning, plocka upp kläder och damning är exempel på sysslor som en person måste göra i varje sovrum. Bädda sängen och hålla golvet fritt från plotter bör ske på en daglig basis, medan dammsugning, sopning och damning kan göras varje vecka.

Husdjur

En familj knepig lista

Beroende på typ och antal husdjur du har, ser efter dem kan vara ganska tidskrävande. Familjemedlemmen måste gå och städa upp efter hundar, rena burar eller kattlådor, och foder och fylla vatten dagligen. Om du inte använder en professionell groomer bör någon tvätta husdjur och klipp husdjur naglar varannan vecka eller vid behov. Borsta kan göras dagligen om tiden tillåter, men åtminstone tre gånger i veckan. Du kan tilldela specifika jobb till specifika familjemedlemmar eller låta en person hantera alla sällskapsdjur arbetsuppgifter.

badrum

En familj knepig lista

Rengöring badrum är mer av en en eller två gånger i veckan slags rutin. Den tilldelade personen måste skura toaletter, handfat och badkar, torka av fåfänga och rengör spegeln. Rengöring ett badrum oftast inte är alltför tidskrävande, och kan läggas till andra sysslor.

Tvätt

En familj knepig lista

Tvättning, torkning, strykning, vikning och införsel tvätt kan ta en hel del tid av din dag. Det är upp till varje familj att avgöra om all tvätt kommer att kombineras och tvättas i enlighet med, eller om varje person är ansvarig för att tvätta sina egna kläder. Om den förra väljs kan den personen behöver tvätta kläder mer än en gång i veckan.

golv

En familj knepig lista

Rengöring av golv kan vara en del av specifik rumstullar eller sin skyldighet. Svepande huvudområden såsom korridorer och kök bör göras dagligen. Dessutom bör någon vakuum en gång i veckan och torka varannan vecka.

fönster

En familj knepig lista

Fönstertvätt verkar vara något som inte många människor tycker om att göra. Lyckligtvis behöver fönsterputsning behöver inte göras ofta. Någon borde rengöra utsidorna av fönster en gång per säsong och insidan av fönstren bara några veckors mellanrum, om du bor i ett rökfritt hus.

Vardagsrum

En familj knepig lista

I vardagsrummet är ofta en av de mest trafikerade i huset. Soffbord och slutet tabeller bör hållas snyggt på en daglig basis, och hela rummet ska få en gång under veckan. Detta inkluderar damning möbler och torka TV-skärmar. Dammsugning och damning kan vara varje vecka, såvida inte mängden trafik i rummet kräver det oftare.

Matsal

En familj knepig lista

Både formella matsalar och äter i kök måste rengöras dagligen eftersom de används för måltider. Rätter måste rensas till köket, och tabellen måste torkas efter varje måltid. Golv kan rengöras när andra golv i huset är klar, eller vid behov. Alla damning kan göras varje vecka.

Hur man håller en börda lista

Hjälpa till med hushållssysslor kan tillåta barn att inse att de är en viktig del av sin familj samt lära ansvar och tidsplanering. När du väljer åldersanpassade sysslor för ditt barn kan vara enkel, kan det vara svårt att få ditt barn att följa upp med sina sysslor på ett konsekvent sätt. Att upprätthålla en börda diagram hjälper tydligt kommunicera dina förväntningar och försiktigt påminna lite oreda-maker att det är dags att städa upp.

Steg 1

Tydligt kommunicera exakt vad du vill att ditt barn att göra. Säger bestämt "Jag vill att du plocka upp dina kläder, gör din säng och damma din byrå," i stället för att bara säga, "städa ditt rum." Visa hur du vill att varje uppgift som utförs, som att städa badrummet handfat, sopa köket eller mata hunden så att ditt barn förstår dina förväntningar.

Steg 2

Skapa en börda diagram med veckodagarna längst upp för en till fyra veckor. Skriv sysslor i en lista längs sidan, såsom plocka upp leksaker, göra sängen och mata hunden. Använd bilderna på börda listan för barn som inte vet hur man läser. Posta diagrammet på en plats där barnet ser det varje dag, som i köket eller hennes sovrum.

steg 3

Ange en specifik tid för ditt barn att utföra sina sysslor varje dag för att hjälpa honom att minnas hans ansvar, såsom före läxor eller efter mellanmål. Gör göra sysslor del av en regelbunden rutin, som att borsta tänderna och äta middag. Ställ in en timer för 10 eller 15 minuter för att göra knepig tid som en tävling om han tror gör sysslor är tråkigt - låt ditt barn försöka slå klockan eller förbättra sin tid från förra veckan.

steg 4

Fyll i börda diagrammet efter varje syssla är klar. Låt dina barn använda klistermärken, färgade stjärnor eller en enkel "X" för att markera en uppgift efter att hon slutar det att bidra till att ge en känsla av prestation. Uppmuntra och berömma barnet för alla hennes hårda arbete. Motstå frestelsen att kritisera sysslor om de inte är precis som du gör dem.

steg 5

Erbjud ett pris eller belöning för att slutföra en veckas lista över sysslor. Betala ditt barn en ersättning, ta honom på en utflykt till parken eller göra en särskild måltid för middag. Fira ett väl utfört arbete. Erbjuda ytterligare möjligheter att göra sysslor om ditt barn försöker rädda för att köpa en dyrare objekt, som hörlurar eller en e-läsare, eller om han vill ha en dyr leksak.

tips

  • Ha tålamod när ditt barn att lära sig att göra sysslor - det tar tid att lära sig att göra ett bra jobb.

Saker du behöver

  • börda diagrammet
  • klistermärken
Lista över Problem Föräldrar har med tonårsflickor

Föräldrar vill skydda sina barn. Som små flickor växa till tonåringar, de vill ha mer kontroll över sina personliga liv. Föräldrar måste sätta gränser som tillåter sina barn viss kontroll i sina liv, men fortfarande ger skydd och övervakning. Det är ofta svårt att bedöma hur mycket självständighet för att tillåta en tonårig flicka. Dagens tonårsflickor lider från en lång lista över potentiella problem, några farligare än andra.

Anorexia nervosa

American Academy of BUP detaljer varningssignaler om anorexia nervosa för föräldrar till tonårsflickor. De med anorexi ofta perfectionists och högpresterande som också lider av låg självkänsla. De svälter bokstavligen sig för att vara smal, känna sig vacker, och uppleva en känsla av kontroll över sina liv. Denna allvarlig sjukdom kan orsaka permanenta skador på sina kroppar och kan även leda till döden. Föräldrar bör hålla sig informerade om sin dotter matvanor och notera om hon börjar förlora betydande vikt.

Graviditet

Smith College har sammanställt en lista över orsaker till att tonårsflickor bli gravid. På toppen av listan står det att brist på utbildning och förståelse för födelsekontroll alternativ bidrar ofta till tonårsgraviditeter. Dessutom är vissa tonårsflickor väljer att låta sig bli gravid eftersom de tror att ett barn kommer att göra sin pojkvän älskar dem mer och bo. Föräldrar kan hjälpa sina tonårsflicka undvika graviditet genom att se till att hon är välutbildad om livets fakta och preventivmedel. Föräldrar kanske också vill diskutera det hårda arbete och ansvar att ta hand om ett barn innebär.

Drogmissbruk

Substansmissbruk i tonåren kan vara i form av röka, dricka eller använda illegala substanser. Tonårsflickor står inför en hel del grupptryck och kan välja att uppfylla för att bli populär. Förutom att vilja passa in, kan de tror att använda ämnen kommer att göra dem mer avslappnad och roligt att vara runt. Einstein Health Care Network erkänner att varningsskyltar kan vara svårt att upptäcka eftersom livet för tonåringar är så ofta i kaos. Det ger dock en förteckning över beteenden som kan tyda på droganvändning, inklusive efterkälken i skolan och ge upp på normala aktiviteter, såsom musik eller sport. Tonårsflickor som verkar särskilt lynnig och deprimerad kan använda droger eller stjäla för att kunna ha råd illegala substanser. Einstein Health Care Network råder kommunicera med din tonårstjej om droganvändning och tillbringa tid med din tonåring. Om du tror att hon använder droger och du är osäker på vad du ska göra, prata med din familj vårdgivare.

Acne

UC Davis Health System påpekar att akne uppstår under den tid i livet när flickor är mest angelägen om sitt utseende. Akne börjar ofta vid ca 11 års ålder hos flickor. Under tonåren, kan flickor spendera timmar primping framför spegeln. Ironiskt nog, måste de ta itu med vad som är ofta det värsta hud problem vid en tidpunkt då det stör dem mest. Föräldrar kan hjälpa sina tonårsflicka förstå att acne är normalt och hjälpa henne att hitta sätt att kontrollera det. Tvätta ansiktet två gånger per dag med varmt vatten och tvål, och använda over-the-counter mediciner med bensoylperoxid kan hjälpa. Bära smink som presenterar ord "icke-komedogent" på etiketten ska hjälpa också.