XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ny knäprotes olidlig smärta när jag går

Min Heel Hurts & amp; Jag har skarp smärta när jag går

När du steget ut och träffa din häl till marken på gång är det kallad hälisättning. En stor del av kraften går igenom hälen och fotled under promenader och varje hälisättning. Om du har en skada, såsom Achilles tendinit eller plantar fasciit kan gå bli ganska smärtsamt. För att minska smärta och inflammation, vila, is och ta over-the-counter smärtstillande medel. Om din smärta förvärras, kontakta din läkare.

achilles tendinit

En tät vadmuskeln kan dra på hälsenan, som fäster på baksidan av hälen. Den ständiga dra kan irritera och hetsa din hälsenan, orsakar tendinit. Symtomen omfattar svullnad, stelhet och smärta, framför allt när din hälsenan skär på hälen. Smärta är ofta värre under böjning av foten eller tån tryck off gång, enligt en "American Family Physician" artikel 2004. Med tiden kan din hälsenan blir tjock och svag, vilket ökar risken för att riva din senan under aktiviteter som promenader.

Plantar fasciit och ben sporrar

Din plantar fascia är vävnad som sitter på undersidan av foten från tårna till hälen. Det hjälper till att stödja foten och valv under viktbärande aktiviteter. Stor genomslagskraft övningar såsom löpning, över-utbildning, och skor med otillräcklig hålfotsinlägg kan leda till inflammation i plantar fascia, vilket plantar fasciit. Promenader, speciellt när du först stiger upp på morgonen kan orsaka svår hälen och foten smärta. Kronisk plantar fasciit kan också orsaka ett ben sporre, som är en benig projektion som utvecklas från din häl. En ben sporre kan ytterligare öka hälen smärta under aktiviteter som promenader.

extra orsakar

En stressfraktur på hälen, tarsaltunnelsyndrom och bursit finns ytterligare skador som kan orsaka betydande hälen smärta, särskilt under promenader eller löpning. En stressfraktur är en liten spricka i hälbenet och kan utvecklas på grund av över-utbildning i stor genomslagskraft aktiviteter såsom löpning och hoppning. Tarsaltunnelsyndrom är när nerven komprimeras på baksidan av din fotled och häl, vilket resulterar i hälen smärta och domningar eller stickningar. Slutligen är bursit inflammation i bursa säck - en säck av vätska som ligger under senor för att minska friktionen. När senor såsom din hälsenan blir tight och inflammerad, kan du utveckla bursit.

Behandling och förebyggande

För att hantera smärta och svullnad, vila, is, bära en tryckförband, höja din fotled och fot, och ta over-the-counter smärtstillande medel, såsom paracetamol. Din läkare kan också rekommendera att använda kryckor under gång, sjukgymnastik och kirurgi. Ytterligare behandlingar för att konsultera din läkare om inkluderar kortisoninjektion, ortoser, immobilisering i en gång känga och en natt skena, som är en boot bärs på natten för att hålla foten i förlängningen. En 2007 "Clinical Review" artikeln rekommenderar att använda försiktighetsåtgärd, dock med kortisoninjektion på grund av eventuella negativa biverkningar som infektion. För att förhindra hälen smärta, sträcka på foten, ankeln och vaden regelbundet; tillåta gott om återhämtning mellan hög effekt träning; och ha skor med massor av hålfotsinlägg.

Jag har Kalv smärta när jag hopprep

Smärta i en vadmuskeln kan lämna dig kämpar för att gå mycket mindre kunna slutföra en övning som att hoppa rep. Mest kalv smärta är resultatet av stammar eller kontusioner i vaden. Idrottare kan vidta vissa åtgärder för att lindra sin smärta baserat på hur allvarlig skadan och lägga till några sträckor och övningar för att förhindra kalv smärta från att komma tillbaka. Om smärtan kvarstår, kontakta din läkare.

kalv Stammar

Enligt Sports Injury Clinic, är kalv stammar graderas på en 1, 2 eller 3 skala. Grade 1-stammar är minst allvarliga, med upp till 10 procent av muskelfibrer slits, medan klass 2 stammar innebär tårar av upp till 90 procent av muskelfibrer. Grade 3 stammar är kompletta tårar eller hela brott som vanligen förekommer vid knäet eller hälsenan.

Grade 1-stammar är den vanligaste, och idrottare kan ofta fortsätta genom ljuset till måttlig smärta denna typ av belastningsorsaker. Grad 2-stammar är mer allvarlig och ofta leda till smärta som förhindrar motion. Grade 3s producera svår smärta och ibland muskel förskjutning.

Utgjutningar och Kramper

Muskel krossår eller blåmärken kan orsaka smärta i vaden särskilt under rörelse eller böjning av muskeln. Kalv blåmärken är också graderas på en 1-3 skala, där 1 är den mest mindre och 3 är en allvarlig, internt blödande skada. Kramper i din vadmuskeln kan också orsaka betydande smärta under träning. En kramp är en smärtsam ofrivillig muskelsammandragning som ofta förekommer i kalvar.

orsaker

Blåmärken resultatet av en hit eller stöta på kalven som leder till svullnad och smärta. Kramper orsakas ofta av uttorkning, låga kaliumnivåer, låga natriumnivåer eller låga kolhydrater nivåer. Kalv stammar kan resultera från en mängd olika skador, såsom överanvändning eller ömhet från träningen. Sporta eller utöva kan också leda till en kalv skada, särskilt om du har spända muskler. Spända muskler kan göra en kalv stam mer sannolik och kan också hjälpa till att leda till kramper.

Behandling och förebyggande

Resten, tillämpa is, applicera kompression och höja din kalv skada för att underlätta återhämtningen. ) När det gäller kramper, vistas hydrerad och äta en balanserad kost full av näringsämnen kan bidra till att förebygga och lindra kramper. Stretching och stärka vaderna kan förhindra framtida skador. Vadpress är de bästa styrkeövningar för kalvar.

Calf & amp; Lår smärta när jag rör och Flex

Kalv och låret smärta vid beröring och böjning kan resultera i ett antal orsaker, inklusive ischias, som producerar smärta längs vägen för din ischiasnerven som kan vara smärtsamt vid beröring. Muskelkramper, stammar och tårar kan också orsaka smärta i lår och vader. Behandling och förebyggande alternativ, såsom kallt förpackningar, varm förpackningar och stretchövningar, kan bidra till att lindra och förhindra detta obehag i benen. Rådgör med din läkare om den särskilda karaktären hos din smärta.

Ischias

Ischias uppstår på grund av kompression av ischiasnerven som löper från nedre delen av ryggen till vaderna. Denna smärtsamma symptom resulterar vanligtvis från en tår i det yttersta skiktet på en disk i ryggen och den efterföljande läckage av dess innehåll, vilket sätter press på nerven rot. Ischias kan producera en molande värk i nedre ryggen, höft, skinkor, lår, vader, anklar, fötter eller tår, liksom en skytte smärta som går från nedre delen av ryggen ner benet. Denna nervsmärta varierar från lätt till svår och kan förekomma efter perioder av långvarigt sittande, fysisk ansträngning eller när böja ryggen. Vidare kan det drabbade området vara känsliga och öm vid beröring. Kontakta din läkare om du upplever extrem eller progressiv smärta som varar längre än en vecka eller om din smärta uppstår i samband med domningar eller muskelsvaghet i benen.

Muskelkramp

Muskelkramper är tvångs, ofrivilliga sammandragningar av musklerna som kan producera mindre till svår smärta som kan pågå i 15 minuter eller längre. Enligt American Academy of ortopediska kirurger, muskelkramper uppträder vanligtvis i gastrocnemius musklerna på baksidan av vaderna i hamstrings på baksidan av låren, och i quadriceps musklerna på framsidan av låren. Däremot kan kramper också förekomma i dina händer, fötter och andra delar av kroppen. Under en kramp, kan du känna en hård, smärtsam klump av muskelvävnad. Spasmer kan visas medan du fylla övningar, såsom knä mot bröstet böjar, liksom medan du sitter, gå och sova. En ökad risk för muskelkramper förekommer i välutbildade idrottare, tillsammans med spädbarn, småbarn, äldre vuxna och överviktiga personer. Om du ofta får, svår smärta som inte är relaterad till en uppenbar orsak, såsom motion, kontakta din läkare.

hamstring Skador

Dina hamstrings - muskler som löper från bäckenet, genom knäna och stannar på toppen av vaderna --- hjälper du böjer knäna. Drag, spännare eller riva av dessa muskler kan också orsaka smärta i vaderna och låren. Hamstring skador resulterar ofta från överanvändning eller översträckning genom att delta i aktiviteter, såsom fotboll, basket, tävlar och löpning. En hamstring skada kan resultera i plötslig, kraftig smärta i baksidan av låret, följt av svullnad och ömhet. Du kan också uppleva en känsla av knäppande eller riva. En fullträff på musklerna som de kontrakt kan resultera i en hamstring tår. En allvarlig tår kan ge en knut av vävnad på låret och smärta när du böja knät eller röra det drabbade området. Mindre smärta kan gradvis utvecklas varje gång du upprepar aktiviteten som ursprungligen orsakade skadan. Beroende på graden av skada, kan en fullständig återhämtning ta upp till tre månader.

Behandling och förebyggande

Om smärtan i benen resultat från ischias, smärtsamma muskler eller andra skäl, flera at-home åtgärder kan bidra till att minska dina obehag och förhindra ytterligare skador. Till exempel, att applicera ett is packa upp till 20 minuter flera gånger per dag kan minska inflammation. Du kan också använda en varm pack eller alternativa varma och kalla behandlingar. Dessutom, over-the-counter mediciner, försiktig stretching och massage kan lindra smärta i vaderna och låren.

American Academy of ortopediska kirurger rekommenderar att slutföra regelbundna flexibilitet övningar före och efter träning dig. Övningar som sträcker musklerna i vaderna och låren kan främja effektivare muskelsammandragningar och minskar dina chanser att muskelskada eller kramper. En kalv-muskler stretch innebär framåtlutad med händerna mot en vägg, ett ben framför den andra och hälarna platt. Dessutom, ridande på en stillastående cykel innan sängen kan också bidra till att minska muskel- och nervsmärta. Rådgör med din läkare innan du försöker att behandla dina smärtsamma ben hemma.

Ansiktssmärta, även känd som neuralgi, kännetecknas av smärta som är skarp, svår och skytte längs en nerv eller grupp av nerver, förklarar Mayo Clinic. Ansiktssmärta kan orsakas av en klämd nerv eller annan irritation på nerven. Det är viktigt att förstå vad som orsakar ansiktssmärta i syfte att erhålla en korrekt behandling. Ansiktssmärta kan också vara ett tecken på en allvarlig neurologisk sjukdom.

symptom

Ansiktssmärta kan inträffa var som helst i ansiktet, inklusive inne i munnen. Enligt ansiktsneuralgi Resources gemensamma smärtpunkter inkluderar kinderna, tandkött, hakan eller läppar. Dessutom är smärtan oftast bara på ena sidan av huvudet och varierar från en mild brännande känsla till invalidiserande stötar av olidlig smärta.

orsaker

Face smärta orsakas av en klämd eller irriterad nerv. Vanliga orsaker till irritation inkluderar infektion, såsom karies, bältros, nasal infektion, ansträngda ögon, artrit, miljöfaktorer, fysisk skada och i vissa fall, dålig kost.

Diagnos

Ansiktssmärta diagnostiseras baserat på platsen för smärtan och egenskaperna hos smärtan. Till exempel om smärtan är svår och skytte, är det sannolikt ett resultat av en klämd eller irriterad nerv. Läkare avslutar typiskt smärtan är resultatet av en klämd eller irriterad nerv efter läkarundersökningar och tester utesluta tumörer, aneurysm, bihåleinflammation, tandröta och sjukdomar som möjlig orsak till smärta.

Behandling

Enligt Penn State Medical Clinic, är ansiktssmärta behandlas med smärtstillande medel, anti-beslag medicinering, antidepressiva medel, aktuella smärtstillande, elektrisk nervstimulering (TENS), injektioner och i vissa fall, kirurgi. Alternativa behandlingar inkluderar tar B-komplex vitamintillskott, genomgår akupunktur och med växtbaserade kosttillskott kända för att ha anti-inflammatoriska effekter.

Varning

Individer som upplever ansiktssmärta som ett symptom på bältros bör söka omedelbar medicinsk behandling för att förhindra utvecklingen av postherpetisk neuralgi, ett smärtsamt tillstånd som påverkar nervfibrer och huden.

Vad är orsakerna till smärta i vänster nedre ryggen?

Det finns många orsaker till nedre vänstra ryggsmärtor. Ländryggssmärta kan variera från en djup, molande värk till en plötslig, stickande smärta. Ryggsmärta kan vara antingen akut eller kronisk. Akuta ryggsmärtor uppstår utan förvarning och ofta varar från några dagar till några veckor. Ryggont anses kronisk om den varar i tre eller fler månader. Vänstersidig ländryggssmärta kan orsakas av muskuloskeletala problem eller problem organ.

Njursten

Njursten kan orsaka smärta i den vänstra nedre delen av ryggen. Enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar, njursten är en av de mest smärtsamma urologiska sjukdomar. Njursten är en vanlig urinvägarna, och majoriteten av njursten passera ut ur kroppen utan behov av medicinska ingrepp. Njursten är en hård massa bildas från kristaller som separerar från urin. Även om de flesta njursten inte orsakar symptom, kan vissa stenar orsaka en person att uppleva olidlig smärta. Smärtan börjar ofta plötsligt när en sten i urinvägarna blockerar flödet av urin. En person kan känna en skarp smärta i ryggen på de inblandade sida eller i nedre delen av magen som eventuellt kan spridas till ljumsken. Njursten relaterad ryggsmärta kan åtföljas av illamående och kräkningar.

muskelspänningar

Muskelspänningar kan orsaka nedre vänstra ryggsmärtor. De Spine universum hemsida säger att nedre delen av ryggen eller ryggmuskeln stammar är den vanligaste orsaken till låga ryggsmärtor. Den nedre delen av ryggen är särskilt utsatta för muskelspänningar, på grund av sin inblandning i böj- och vrid aktiviteter. Det finns många muskler i nedre delen av ryggen som kan drabbas av en stam eller en partiell rivning av muskelfibrer, inklusive Quad lumborum. Lumbar stammar orsakar de drabbade vävnader blir inflammerad, vilket i sin tur orsakar smärta, muskelspasmer och minskad rörelseomfång i nedre delen av ryggen. Ryggmuskeln stammar variera i svårighetsgrad från mild till markerad och kan vara försvagande. Vanliga symptom i samband med ländryggen muskler stammar innefattar ländryggssmärta som strålar eller reser i skinkorna, och ländryggs stelhet och smärta som varar i 10 dagar till två veckor.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome kan orsaka nedre vänstra ryggsmärtor. Enligt Johns Hopkins Hospital Division of Gastroenterology & Hepatology, är colon irritabile en kronisk nedre mag, eller GI, vägarna tillstånd som påverkar upp till 15 procent av amerikanska vuxna. Vanliga irritabel tarm relaterade symptom inkluderar följande: buksmärta, buk och uppblåsthet, matsmältningsbesvär och problem med tarmrörelser. Symptom synes oberoende till tarmen orsakas också av colon irritabile, såsom ryggsmärtor, huvudvärk, sömnstörningar, posttraumatiskt stressyndrom, muskelsmärta, kronisk bäckensmärta och käken störningar. Irritable bowel syndrome är inte förknippas med mer allvarliga hälsoproblem.

Betyder Överskott Koffein Orsak ledsmärta?

Koffein är en mycket forskat och diskuteras stimulerande, med bevis för att det både skyddar mot sjukdom och främjar sjukdom. Särskilt oroande är om ökad användning av koffein gör att du löper större risk för ledvärk orsakas av sjukdomar som reumatoid artrit och gikt. Viss forskning visar att koffein inte nödvändigtvis bidra till ledvärk.

Ledvärk

Vid reumatoid artrit är smärta och stelhet i lederna orsakad av autoimmun sjukdom i sig. Gikt är en annan vanlig orsak till ledvärk, orsakas av höga nivåer av urinsyra i kroppen och skapar olidlig smärta.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP koffein

Koffein är ett njutningsmedel som finns naturligt i ett antal växter. En av de viktigaste lockande funktioner av koffein för kaffedrickare är att det absorberas och distribueras snabbt när du konsumerar det. Enligt MayoClinic.com, är en måttlig dos av koffein 200 mg till 300 mg per dag. Detta är ungefär mellan 2 och 4 koppar kaffe per dag. Tung koffein användning är 400 mg till 600 mg per dag, enligt kliniken platsen.

Reumatoid artrit

Tidiga studier, såsom en av M. Heliövaara och kollegor publicerade i 2000 i "Annals av reumatiska sjukdomar," visade ett samband mellan kaffekonsumtion och reumatoid artrit hos kvinnor. Men enligt en artikel av Shannon Wilder i "Arthritis Idag" tidigare forskning som ansvarar för att länka koffein användning reumatoid artrit misslyckats med att redogöra för andra riskfaktorer. Dessa riskfaktorer rökning, kost och alkoholanvändning. En studie av EW Karlson och kollegor publiceras i novembernumret 2003 "Arthritis and Rheumatism" fann inga bevis för att kaffe, koffeinfritt kaffe eller te, bidragit till att utveckla ledgångsreumatism.

Gikt

Kaffedrickande kan lindra de smärtsamma symptomen av gikt, och Hyon K. Choi och Gary Curhan anger i sin artikel juni 2007 "Arthritis Care and Research" att så många som sex koppar kaffe per dag kan skydda män mot att utveckla gikt genom att sänka urin syranivåer. Som samma effekt inte observeras med te, kan det inte vara koffeinet som är den skyddande faktorn.

Livsmedel & amp; Örter att äta gikt smärta

Vissa livsmedel och örter kan vara till hjälp för att kontrollera gikt symptom som smärta, svullnad, inflammation och stelhet. Anekdotiska bevis pekar på effektiviteten hos särskilda naturläkemedel som används som te, liksom läkemedel livsmedel som ofta rekommenderas för att lindra symtomen och förhindra framtida attacker. Många örter kan ge biverkningar, så konsultera en hälso-utövare innan du använder obekanta naturläkemedel.

Tart Cherry Juice

University of Michigan Health System säger att saften av syrliga körsbär kan vara till hjälp för att lindra gikt. Saften innehåller antocyaniner och antioxidanter, kraftfulla substanser som kan minska frekvensen av gikt attacker och minska smärta under en befintlig attack. Blanda 4 till 6 oz. tart cherry juice med en lika stor mängd vatten, och dricka det två gånger om dagen under en akut attack. Drick ett glas av denna blandning dagligen därefter för att förhindra framtida attacker.

Äppelcidervinäger

Dricka äppelcidervinäger blandas i vatten kan ge lindring av smärta, svullnad och inflammation för gikt patienter, enligt "The pH Miracle". Äppelcidervinäger förändrar kroppens pH, påverkar hur urinsyra hanteras av njurarna. Urinsyra är orsaken till gikt, när det kristalliserar i urinen som är för koncentrerad eller mycket sura. Överskott urinsyra som inte utsöndras deponeras i de små lederna i kristallform som orsakar gikt. Äppelcidervinäger alkaliserar pH-värdet i blodet och urinen, vilket förhindrar att detta inträffar och lindra gikt symptom. Den rekommenderade dosen är 1 till 2 msk. äppelcidervinäger blandas i åtta uns. vatten och tas två gånger dagligen under en akut attack. Ett glas om dagen kan förbrukas för att fungera som en förebyggande mot framtida gikt attacker.

Kardborre rot te

Torkade kardborre rot kan göras till te genom att koka 1 msk. kardborre rot i 2 dl vatten i 15 minuter. Sila ört från te och dricker 1 eller 2 koppar under dagen. Tillsätt honung för sötma. Kardborre rot är en blod reningsverk, enligt Urban örter och kan vara till hjälp för att avlägsna överskott urinsyra och toxiner som bidrar till gikt från kroppen. Det används också som ett diuretikum och kan bidra till att minska svullnad från ödematös lederna.

homeopat~~POS=TRUNC Colchicum

Även om homeopatiskt medel Colchicum är inte en ört i sig, är det härrör från en ört och har visat sig vara till hjälp i många fall av gikt, enligt Frans Vermeulen i sin bok "Synoptic Materia Medica." Det kan vara lämpligt för personer med gikt som upplever tårflöde, olidlig smärta i lederna tillsammans med brännande, stickande känsla. Dessutom kan Colchicum bidra till att minska känslor av stickningar i tår och fingrar, liksom stelhet i lederna. Colchicum finns over-the-counter från hälsokostbutiker och från online homeopatiska apotek. En homeopat bör konsulteras för riktningar.

Maskros

Den gemensamma maskros finns på gräsmattan är faktiskt en kraftfull ört som används i århundraden. I synnerhet kan det vara till hjälp för att minska smärtsamma svullna fötter och vrister som orsakas av ödem under gikt attacker. Maskros används ofta som ett diuretikum, enligt Medline Plus. En te kan göras genom stöpning 1 tsk. av den torkade örten i en kopp med kokande vatten och låta det stå i 15 minuter. Sila och dryck hela dagen.

Tand smärta kan vara en av de mest olidlig smärta en människa kan drabbas. Tandvärk följer när smittan når nerven av tanden. Ett antal faktorer kan utsätta nerven till infektion - en böld eller infektion vid tandköttskanten, en sprucken tand, förlust av en tand eller tandröta (den primära orsaken till tandvärk). Medan du bör se en tandläkare så snart som möjligt om du utvecklar en tandvärk, det finns ett antal naturliga sätt att hantera smärtan.

kompresser

Tillämpa kalla eller varma kompresser kan sprida smärtan. Om du vill använda en kall kompress, sätta en isbit i en plastpåse (en liten plastpåse kommer att göra) och linda in den med en trasa. Tillämpa den på kinden området ovanför smärtsam tand för omedelbar lättnad. Varma tepåsar appliceras direkt på det smärtande området kan göra susen också, särskilt svart te. Den innehåller tanniner som fungerar som en sammandragning för att minska svullnad i inflammerade tandköttet, som erbjuder smärtlindring. Tanniner har också antibakteriella egenskaper.

kryddnejlika

Så tidigt som 266 f.Kr., kinesiska tjänstemän använde kryddnejlika att sockra andan innan mötet kejsaren. Som det visar sig, gör kryddnejlika mer än söta andetag --- dess antivirala, antifungala och antiseptiska egenskaper gör det ett naturligt val för tand smärtlindring. Den innehåller 85 procent eugenol, en eterisk olja som fungerar som en naturlig smärtstillande, bedövande känslan av smärta.

Kryddnejlika olja kan appliceras direkt på en smärtsam tand för omedelbar lättnad. Du kan också göra kryddnejlika pasta genom att tillsätta några droppar vatten till ca 1/4 tsk. mald kryddnejlika. Blanda väl och tillämpa den på ömma tanden och omgivande tandköttet. Låt pastan på ett par minuter, spotta ut och återanvända om det behövs.

Myrra

En aromatisk växt infödda till Somalia, Saudiarabien och Jemen, har myrra sammandragande egenskaper som kan ha en lugnande effekt på inflammerat tandkött runt en smärtsam tand. Det är vanligt förekommande i munvatten att ge lindring till mun och hals irritation. Du kan göra din egen munvatten genom att koka 1 tsk. av myrra i 2 koppar vatten i minst 30 minuter. Cool och avlopp. Späd 1 tsk. av myrra lösning med halv kopp vatten för att skölja munnen fem eller sex gånger om dagen. Inte bara tysta tandvärk, det dödar bakterier och förhindrar dålig andedräkt i processen.

pepparmintste

Känd för sin uppfriskande smak, har pepparmintste antiseptiska och sammandragande egenskaper. Dess huvudsakliga aktiva ingrediensen, mentol, fungerar som ett bedövningsmedel, vilket gör det till ett utmärkt smärtstillande när den används som en lokal applicering. Du kan använda fint krossade myntablad direkt på en smärtsam tand för lättnad. Alternativt kan du göra en munvatten genom stöpning 1 tsk. torkad pepparmynta blad i en kopp kokande vatten i 20 minuter. Låt svalna och swish runt munnen för att bedöva smärtan. Spotta ut och upprepa så ofta som du behöver.

Olidlig eller kronisk smärta i benet kännetecknas av stort obehag som vanligtvis varar längre än tre månader. Beroende på orsaken och svårighetsgraden, kan smärta i form av brännande, bultande och ömhet tillsammans med klåda eller domningar. Att förstå de exakta orsakerna och konsekvenserna av sådan smärta är det första steget till dess behandling och prevention.

orsaker

Benet smärta orsakas av en mångfald av källor. En tidigare incident, till exempel en bilolycka, kan lämna muskler blåmärken, sönderrivna eller separerade, orsakar smärta och obehag. Artrit orsakar vanligtvis svår smärta i benet lederna tillsammans med begränsad motoriska funktioner. Diabetes orsakar ofta ben och fot smärta på grund av dålig kost eller cirkulation till extremiteterna. Komplikationer på andra ställen i kroppen, såsom den nedre delen av ryggen, kan direkt påverka stora nerver och utstrålar smärta eller domningar ner i benen (t.ex. en bieffekt av komplikationen som kallas ischias, där ischiasnerven kläms eller skadas).

slag

Olidlig smärta i benen ibland åtföljs av en känsla av tyngd eller svaghet. I detta fall, benen ofta känner stel och har begränsad reaktionstid. Några komplikationer med nerverna i nedre delen av ryggen ofta orsaka en känsla av brännande som utstrålar eller skjuter ner längden på benen (ofta beskrivs som en känsla av elektriska stötar). Konstant smärta i benen i form av bultande eller värkande och inte avta inte påverkas av fysisk rörelse eller medicinering. Positions smärta uppstår vanligen på grund av en specifik anatomisk brist och matriculates när någon sitter, stå eller gå.

överväganden

Beroende på typ och orsaken kan olidlig smärta i benen ofta åtföljs av feber, frossa, nervskada, blåsdysfunktion eller trauma. Tala med en läkare omedelbart om du upplever något av dessa symtom.

Behandling

Vissa former av olidlig smärta i benen kan lindras genom stretching och motion. I dessa fall milda övningar såsom yoga eller aerobics är tillrådligt. Holistisk hälsa förfaranden, såsom massage och bra kost ge viss lindring, särskilt från smärta orsakad av vitaminbrist eller dålig cirkulation. Konventionell medicin ger tillfällig lindring genom användning av smärtstillande medel. För svåra fall kan operation bli nödvändig för att rekonstruera muskelbristning, brutna ben eller trasiga vävnad.

Varning

De ovannämnda orsaker och behandlingar av olidlig smärta i benen utgör endast ett fåtal av de villkor och lösningar som finns. Om du upplever smärta i benen, tala med en läkare för att avgöra den bästa formen av behandling. Under inga omständigheter bör du försöka att köra ett fordon om du har kroniska ben komplikationer, smärta ofta kan orsaka ben att bedöva eller låsa upp.

Cykling och amp; lår Smärta

I många fall, känsla låret smärta medan cykling inte är relaterad till stora medicinska problem. Skavning, kramper och allmän trötthet i musklerna kan all smärta utlösa låret. Du kan dock kunna både förebygga framtida symptom och ta reda på om din smärta är anledning till oro. Om låret smärtan kvarstår långt efter din cykeltur ytskikt eller orsakar dig olidlig smärta, besöka en läkare omedelbart.

skav

Expert cyklist Sheldon Brown antyder att skavning är en av de vanligaste orsakerna till smärta låret när man cyklar. Skavning är när huden blir irriterad från friktion gnugga mot dina kläder eller sadeln. Under varma, långa turer när du svettas mycket, tenderar skav att bli mycket värre. I många fall, skavande resultat av att sitta på en sadel som är för bred eller tillverkade av vadderade material, enligt Brown. Med hjälp av vaselin eller liknande vaselin på låret kan bidra till att undvika allvarliga skav.

kramper

Låret är en av de vanligaste områdena för att drabbas av en muskelkramp vid cykling. Cramping är en form av muskelkramp, som kan orsaka extrem smärta. Enligt resultaten vid cykling Tips webbplats, om du upplever ett lår kramp vid cykling bör du demontera omedelbart. Massera låret kan vara tillräckligt för att lindra täthet. Men om kramp är mer smärtsamt, sträcka området mellan höfterna och låren genom att göra ett utfall stretch. Du kan sträcka lätta benkramper under cykling, även om det inte rekommenderas för nybörjare.

Iliotibial Band Friktions Syndrome

Cykla mycket snabbt kan utlösa iliotibial band friktions syndrom, enligt Langone Medical Center vid New York University. Din iliotobial band sträcker sig längs den yttre delen av låret. Syndromet är ett resultat av överanvändning, och i vissa fall i samband med att cykla som inte är lämpade för din ram. De smärtsymtom kan börja i knäet, men ofta sprids upp yttersidan av låret. Du kan känna en brännande eller skarp smärta när man cyklar. Behandlingen omfattar vila och is för att minska skadorna, ofta följt av några hem-baserade rehabiliteringsövningar.

Förebyggande

Innan någon cykel ride som är mer än bara en resa till den lokala butiken, se till att värma upp lårmusklerna ordentligt. University of Maryland Medical Center föreslår att lyfta foten bakom ryggen mot skinkorna tills du känner en sträcka i din quadriceps muskler på framsidan av låret. Håll knät pekar direkt på marken och håll låret på plats för 10 till 20 sekunder. För att förhindra kramper, dricka mycket vatten och undvika cykling i mycket varma förhållanden.