XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

nights grönsaker

Nights Grönsaker & amp; hudutslag

Om du utvecklar en hudutslag efter att ha ätit Nights grönsaker som potatis, paprika eller tomater, du troligtvis har en allergi mot dessa grönsaker. Enligt Mayo Clinic, är allergi mot Nights grönsaker ovanligt. Efter att ha ätit Nights grönsaker, skriva ner några negativa biverkningar som du upplever och boka tid hos din läkare. Vanliga hudåkommor som är förknippade med Nights grönsaker är kontaktdermatit, eksem och nässelutslag.

Allergisk reaktion

Under en allergisk reaktion, kroppens immunsystem inte fungerar, miste vanliga livsmedel eller icke-toxiska ämnen som skadliga. Efter att ha ätit eller röra Nights grönsaker, överreagerar kroppen ämnen i grönsaker och börjar utveckla antikroppar för att bekämpa av allergen, enligt Mayo Clinic. Närvaron av dessa antikroppar förorsakar andra kemiska reaktioner som leder till inflammation och irritation i mjuk vävnad. Histamin är en kemikalie som mjuka vävnader producerar för att skydda kroppen från skadliga ämnen. Histamin orsakar inflammation och irritation när den släpps i hela kroppen.

typer

Tre typer av hudreaktioner kan följa Nights vegetabilisk allergi. Kontaktdermatit är allmän inflammation och klåda på grund av direktkontakt med en Nights grönsak. Strax efter att röra grönsaker, huden blir flammigt, inflammerad och irriterad som svar på ökad histamin i huden. Hives kan bildas i olika former och storlekar. Hives är platt ovanpå och har definierat gränser. Denna typ av hudutslag kan visas, försvinner och återkommer utan någon uppenbar anledning. Hives är vanligtvis säkra om de bildas i örat eller hals. Om du har eksem, kan en allergisk reaktion mot Nights grönsaker orsaka en uppblossande, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.

överväganden

Om en födoämnesallergi orsakar din hudutslag, kan du uppleva andra födoämnesallergi symptom också. Dessa symtom är mag-frågor, såsom illamående, kräkningar, uppblåsthet, diarré, gas och buksmärtor. Vissa människor upplever väsande andning, hosta, tryck över bröstet och andnöd. Nästäppa, rinnande näsa, nysningar och ögonirritation kan också uppstå från en allergisk reaktion mot nights grönsaker.

hudutslag Behandling

American Academy of Allergy, Asthma and Immunology rekommenderar att du använder aktuella steroid krämer för att lindra hudutslag som utvecklas efter kontakt med Nightshade grönsaker. Du kan använda hydrokortison för mindre allergiska hudåkommor eller be din läkare om ett recept för kortikosteroider om utslag är allvarlig.

Allmänt Behandling

Mayo Clinic rekommenderar att du använder ett oralt antihistamin för att lindra vanliga allergisymptom och hudutslag som kan utvecklas under en allergisk reaktion. Äldre antihistaminer, såsom difenhydramin, är starkare och arbeta snabbare än nyare antihistaminer, såsom loratadin, gör.

Nights Grönsaker & amp; Depression

Klinisk depression är en allvarlig psykisk hälsotillstånd påverkar hur du agerar, känner och tänker. Depression kännetecknas av sömnstörningar, förändringar aptit, huvudvärk, förlust av intresse för trevliga aktiviteter, koncentrationssvårigheter, överdriven gråt, irritabilitet, känslor av hopplöshet och självmordstankar. Orsaken till depression inkluderar miljömässiga, psykologiska och fysiologiska underbyggnad. Fysiologiska faktorer som bidrar till depression är kemisk obalans i hjärnan, så kallade signalsubstanser. Vissa Nights grönsaker innehåller gifter som stör balansen av neurotransmittorer.

nights grönsaker

Nights Grönsaker & amp; Depression

Nightshade grönsaker tillhör eller är nära relaterad till Solanaceae familjen, inklusive tomater, auberginer, potatis, Jerusalem körsbär, chilipeppar, chayote, cayennepeppar, Gogi bär, ashwagandha, krusbär, trädgårds huckleberries, Habanera, paprika och nipplefruit. Med undantag av potatisen, är en nightshade grönsak tekniskt en frukt, eftersom den utvecklas från en blomma äggstockar och björnar frön. Vissa Nights grönsaker kan innehålla ämnen som orsakar negativa biverkningar, såsom alkaloider.

alkaloider

Nights Grönsaker & amp; Depression

Alkaloider är stimulantia starkare än koffein men svagare än adrenalin. Nights växter innehåller vissa arter med giftiga alkaloider, såsom tobak, alruna och dödliga datura arter. De giftiga alkaloider som finns i dessa växter inkluderar skopolamin, nikotin, solanin, atropin och hyoscyamin. Bland Nights grönsaker, chilipeppar innehåller alkaloid capsaicin, medan tomater kan innehålla larver av tomathornworms med giftiga alkaloider. Dessutom kan vissa potatis innehåller solanin och andra alkaloider. Enligt University of California i Los Angeles, kan alkaloider orsaka en myriad av biverkningar, inklusive hjärtklappning, en ökning av blodtryck, illamående, kräkningar, depression, huvudvärk, ångest och aggressivitet.

solanin

Nights Grönsaker & amp; Depression

Den genomsnittliga individen förbrukar ungefär 13 milligram solanin dagligen, enligt forskaren Michael Lebowitz. Din kropp har svårt att utsöndra denna alkaloid, och det kan bygga upp i ditt system. Enligt Lebowitz, är alfa-solanin ett toxin i nervsystemet och ofta konsumeras i livsmedel som innehåller andra neurotoxiner, såsom atropin och nikotin. Livsmedel som innehåller dessa alkaloider inkluderar gröna potatis och tomater och grodda potatis, eller också känt som Nights grönsaker. Solanin orsakar en uppbyggnad av acetylkolin, en signalsubstans i synapserna, som kan producera depressiva symtom, endokrina dysfunktion och ledinflammation.

acetylkolin

Flera fysiologiska teorier finns för att förklara orsaken till depression. En förklaring är den kolinerga hypotesen, vilket tyder på acetylkolin och norepinefrin, en annan neurotransmittor, arbetar tillsammans för att reglera känslor och humör. När en obalans i antingen signalsubstansen sker, kan en person som vistas depressiva symtom. Höga nivåer av acetylkolin är kopplade till depression, som läkemedel eller toxiner öka acetylkolin framkallar depression. Omvänt, antidepressiva läkemedel minskar acetylkolinnivåerna i hjärnan.

Vad betyder allt detta?

Nights Grönsaker & amp; Depression

Även om vissa av dina favorit grönsaker kan innehålla alkaloider och solanin, behöver du inte att tömma kylskåpet ännu. Enligt en 2012 frågan om "American News Report" när du lagar mat Nights grönsaker du minska deras alkaloid innehåll. Till exempel kan de alkaloider i potatis och tomater sänkas med så mycket som 50 procent. Det enda sättet att veta hur du svarar på Nights grönsaker är att eliminera dem från din kost för upp till två veckor, och sedan lägga dem tillbaka i en i taget. Anteckna hur din kropp och själ svara på dem. Bara du kan veta om du ska eliminera dem eller helt enkelt skära ner på ditt intag.

Allergier mot Nightshade grönsaker

Nightshade grönsaker är en grupp av grönsaker som innehåller cirka 85 släkten och över 2000 olika arter. De vanligaste kända Nights grönsaker innehåller potatis, paprika och tomater. En allergisk reaktion mot nights grönsaker anses ovanligt, enligt Medline Plus. De flesta födoämnesallergier orsakas av nötter, mjölk, ägg, soja, vete, fisk och jordnötter. Om du misstänker att du har en allergi mot Nights grönsaker, prata med din läkare för ytterligare tester.

Allergi

En allergi orsakas av ett fel i immunsystemet. Din kropp misstag proteinerna från Nights grönsaker som ett skadligt ämne och försök att bekämpa dem. Inom några minuter att konsumera en Nights grönsak, börjar kroppen att skapa specifika antikroppar som är konstruerade för att förstöra Nights vegetabiliska proteiner. Införandet av de IgE-antikroppar i blodet orsakar produktionen av histamin i mjuk vävnad i hela kroppen, huvudsakligen påverkat lungorna, huden och i näsgångarna.

Snuva och astma symptom

Vanliga symptom som kan förekomma inom några minuter från att äta Nights grönsaker är rinit och astma, enligt Medline Plus. Rinit är inflammation i bihålorna, ögon och hals. Du kan utveckla kliande, rinnande ögon, nästäppa, rinnande näsa, baksnuva, halsont och nysningar passar som en följd av ökad histamin i dessa områden. Lungorna kan också svälla, vilket leder till andnöd, bröstsmärtor och väsande. Väsande andning är en högfrekvent ljud som gjorts av öppningen i halsen att blockeras av inflammation.

digestive symtom

Matsmältnings symtom är vanliga med någon matallergi. Tarmkanalen kan bli inflammerad från histamin, vilket leder till kräkningar, illamående, diarré, magen kramper och buksmärtor. Om du utvecklar slem eller blod i avföringen, prata med din läkare omedelbart. När Nights grönsaker elimineras från kroppen, kommer symptomen avtar. Om de kvarstår, kan en annan sjukdom måste åtgärdas.

Behandling

Den bästa behandlingen för en allergi mot Nights grönsaker är att eliminera dem från din kost. Om du av misstag konsumera Nights grönsaker, använda en antihistamin för att behandla mindre allergiska symptom, såsom nysningar, rinnande ögon och nässelutslag. Over-the-counter matsmältnings läkemedel kommer att ha någon effekt på matsmältnings symptom förrän proteinerna passera.

Varning

Som med alla matallergi kan anafylaktisk chock inträffa. Anafylaxi är en sällsynt, allvarlig allergisk reaktion som påverkar hela kroppen. Ditt blodtryck plötsligt sjunka, du kommer att bli yr, halsen kan stänga och du kan bryta ut i bikupor. Ring 911 omedelbart. En injektion av adrenalin kan krävas för att behandla symptomen.

Nightshade grönsaker och psoriasis

En hälsosam kost kommer inte att bota psoriasis, men det kan hjälpa till att minimera dess symptom, såsom smärtsam hud svullnad och om du har psoriasisartrit, ledvärk. Även forskning saknas om huruvida Nights grönsaker bidrar till sjukdomen och deras problematiska effekter förblir kontroversiell, enligt National Psoriasis Foundation, rapporterar vissa människor mår bättre genom att eliminera dem från kosten. Innan betydande kostförändringar, söka vägledning från din läkare.

vanliga Teorier

Natur läkare som Dr Jeffrey Dach tror att Nights grönsaker, familjen av växter som innehåller paprika, potatis, tomater och aubergine, öka inflammation, utlöser eller förvärrad psoriasis. En teori är att Nights grönsaker är relaterade till Poison Ivy, vilket inte är sant, enligt Barry Micallef, en växtbiokemi expert vid University of Guelph. Många alternativ medicin utövare hävdar också att grönsaker innehåller höga halter av solanin, en giftig förening som ger naturligt skydd från insekter och ökar inflammation i konsumenterna. Även potatis kan utveckla solanin, säger Micallef, vrida dem grönt, om du undviker grönområden av potatis, kommer du inte konsumera solanin.

Effektivitet Elimination

Även om studier inte har bekräftat negativa effekter av Nights grönsaker på psoriasis, avslöjar begränsad forskning inflammatorisk potential. En studie som publicerades i "egyptisk Society of Nuclear Sciences and Applications" i 2013, till exempel, visade att äta sjuka potatis, rik på solanin, ökade markörer för inflammation i äldre ålder, postmenopausala albinomöss. På hans hemsida, Jeffrey Dach, en naturmedicin specialist, rapporterar att en av hans patienter, en postmenopausal kvinna diagnostiseras med reumatoid artrit, kunde stoppa henne Hormorer och förbli fri från ledvärk genom att eliminera nights. Även Dach inte ta itu med psoriasisartrit specifikt, säger han att han tror grönsakerna öka inflammation och artrit symptom - som påverkar cirka 5 procent av personer med psoriasis.

Potentiella risker att eliminera nights

Fördelarna med Nights grönsaker uppväger eventuella risker, säger Pamela Piotrowski, en dietist vid Arthritissamhället Ontario. Undvika dem kan ta en vägtull på din hälsa, särskilt om du inte ersätta dem med lika näringsrika alternativ. Tomatprodukter är de främsta källorna till vitamin A, ett näringsämne som hjälper till att hålla huden frisk. Tomater och potatis levererar också värdefulla mängder av C-vitamin, en antioxidant som skyddar mot inflammation och stödjer kroppens förmåga att bekämpa infektioner och sjukdomar. Så lågt kaloriinnehåll, paprika och aubergine kan vara användbara komponenter med en vikt-kontroll vänlig diet; nå och bibehålla en hälsosam vikt är viktigt eftersom överskjutande pounds öka risken för psoriasis.

dietary Tips

Om Nights grönsaker verkar bidra till dina symptom, diskutera sätt att health ersätta dem med alternativa livsmedel med din läkare eller dietist. För att sänka inflammation genom andra kost steg övergå till en hjärt-hälsosam kost som betonar antiinflammatoriska livsmedel, såsom frukt, grönsaker, fullkorn och fisk. American Heart Association rekommenderar att äta fet fisk, som lax, makrill eller sill, minst två gånger per vecka för omega-3 - hälsosamma fetter som sänker inflammation och risken för hjärtsjukdom, psoriasis och psoriasisartrit öka risken för hjärt-kärlsjukdom. Begränsa eller undvika sockerhaltiga livsmedel, såsom godis, läsk och bakverk, fett kött och mejeriprodukter, som kan öka inflammation.

Njursjukdom drabbade bör hålla sig borta från Nightshade växter, som innehåller en alkaloid som kallas solanin. Solanin utlöser smärta och inflammation hos personer med njurproblem och är en kemikalie som byggs upp i kroppen över tid, vilket kan yttra sig som sjukdom senare i livet. Personer med njursjukdom måste följa en speciell diet som sätter mycket lite stress på njurarna.

diet Översikt

Om njurarna redan betonat, inflammerad eller cystisk, då en diet som eliminerar Nights växter kan vara det bästa sättet att minska inflammation. Den idealiska dieten för någon med njursjukdom är en som är växtbaserad, låg natrium, lågt kalium, låg protein och hög i vattenförbrukning. Varje patient måste följa en anpassad diet från en läkare, men dessa är några generella regler.

Livsmedel ska undvikas

Livsmedel som innehåller mycket solanin inkluderar potatis, tomater, vit potatis, paprika, chilipeppar och aubergine, bland annat. Nights är intensiva livsmedel som bidra till att bryta ner protein och fett, men om ätit i överskott, kan de göra kroppens vävnader och njurar svälla i vissa människor. Animaliskt protein betonar också njurarna, så de med njursjukdom bör minska kött.

Mat att äta

För att minska belastningen på njurarna som är sjuka, hålla sig till grönsaker som är alkalisk. Frukter och icke-Nights grönsaker är bra för njurar och allmänna hälsa. Hälsosamma oljor som Omega-3, kommer olivolja och druvkärneolja minskar inflammation i njurarna.

Nightshade grönsaker och artrit smärta

Artrit, även känd som degenerativ ledsjukdom, kan leda till inflammation i lederna och symtom som ledvärk, svullnad och stelhet. Ett antal läkemedel används för att behandla artrit, men kostförändringar kan förbättra tillståndet något. Vissa yrkesmän och naturlig hälsa förespråkar tror att Nightshade familjen av grönsaker kan vara ansvarig för att öka inflammation i artrit drabbade. Som med alla fysiska eller alternativ hälsa regim, prata med din läkare innan du gör ändringar i din kost.

Vad är Nightshade grönsaker?

Nightshade familjen är uppkallad efter en växt "Nights", en gemensam vägkanten ogräs som är mycket giftigt. Nightshade grönsaker innehåller potatis, aubergine, paprika och tomater. Tobak är också medlem i Nightshade familjen. Medan Nights grönsaker är inte giftiga och tolereras väl av de flesta människor, de innehåller höga halter av alkaloider, som verkar förvärra inflammation hos vissa personer. Försämring av inflammation kan verkar bidra till medicinska tillstånd, såsom inflammatorisk tarmsjukdom, psoriasis och artrit, enligt "The Recept för Dietary Wellness."

Är du känslig?

Inte alla kommer att gynnas av en nights-diet. Det bästa sättet att avgöra om Nights grönsaker kan bidra till inflammatoriska tillstånd såsom artrit är att eliminera dem från din kost. Förbättring av artrit symptom kan visa att du bör undvika vissa livsmedel, särskilt om inga andra förändringar har skett. Med hjälp av en matdagbok för att hålla koll på den mat du äter och eventuella resulterande symptom kan vara till hjälp. Efter eliminering alla Nightshade grönsaker från din kost, kan en dietist eller läkare föreslå en "omprovokation", vilket är ett återinförande av livsmedel till din diet en i taget.

Andra livsmedel som kan vara Inflammatory

Nightshade grönsaker är inte de enda livsmedel som tros vara inflammatorisk. Livsmedel som innehåller mycket omega-6-fettsyror från animaliska produkter såsom rött kött kan öka inflammation, tillsammans med fet och stekt mat som innehåller transfetter. Raffinerat socker och vitt mjöl samt livsmedel såsom hög socker läsk, snacks och bakverk, kan orsaka inflammatoriska problem för vissa människor. Ytterligare andra kan vara intolerant mot mejeri eller spannmålsprodukter, som kan öka slemproduktion och gastrointestinala problem samt bidra till inflammation i kroppen. Som med Nights grönsaker, kan en dietist hjälpa dig med en eliminering kost som inte äventyrar näring.

Livsmedel som kan vara användbara

Omega-3-fettsyror, som finns i kallt vatten fisk som tonfisk, hälleflundra och lax, tros vara anti-inflammatorisk. Andra hälsosamma fetter som olivolja kan också bidra till att minska inflammation och ersätta ohälsosamma fetter i kosten. En kost som är högre i grönsaker som broccoli och spenat, tillsammans med frukter såsom citrusfrukter och bär, kan ge höga halter av antioxidanter, som tros vara skyddande för ålders- och inflammationsrelaterade skador i lederna och kan bidra till att minska symptomen på artrit.

Grönsaker & amp; ledvärk

Ledvärk är vanliga sjukdomar som kan bli följden av en skada eller vara symtom på sjukdomar såsom reumatoid artrit. Kostförändringar är bland de naturliga alternativen vissa människor vänder sig till för att lindra ledvärk. Till exempel, vissa grönsaker, såsom de av Nightshade familjen har betraktats som utlösare av ledvärk. Men innan du snedstreck några livsmedel från din inköpslista, söka mer råd från din läkare.

Nightshade växter och ledvärk

I vissa fall kan patienter med reumatoid artrit cite nights grönsaker, såsom aubergine, paprika, potatis, tomater och zucchini, som matar som förvärrar deras tillstånd. Men forskningen på denna länk saknas. Om du tror att dessa livsmedel gör din artrit relaterade ledvärk värre, försöka eliminera dem från din kost för att se om smärtan avtar. Kom ihåg att även eliminera alla livsmedel som innehåller dem också, till exempel, tomatsås och ketchup innehåller tomater.

Grönsaker med omega-3 fetter

Livsmedel som oliver, alger och grönt, bladgrönsaker är vegetabiliska källor till omega-3 essentiella fettsyror. Dessa hälsosamma fetter hjälpa till att sänka inflammation och ledvärk och kan också förbättra morgonstelhet orsakas av reumatoid artrit. Lägg oliver till dina måltider eller laga mat med extra jungfruolja när det är möjligt. Sea grönsaker innehåller spirulina och chlorella, och du kan hitta dem i rå eller tillägg form i naturlig hälsokostbutiker. Rådgör med din läkare om att ta dem i tillägg form eller om du lider med ett hälsoproblem förutom dina ömmande leder.

Grönsaker med C-vitamin och Beta-kryptoxantin

Vissa grönsaker är bra källor till vitamin C och beta-kryptoxantin --- annan antioxidant i karotenoid familj, som inkluderar betakaroten och lykopen. Kost låg i vitamin C och beta-kryptoxantin kan tredubbla din risk att utveckla inflammatoriska artrit, enligt James A. Duke, författare till "The Green Pharmacy Guide to Healing Foods." Antioxidanter kamp också fria radikaler som skadar leder och bidrar till att återuppbygga celler. C-vitamin till exempel är en viktig byggsten i kollagen, vilket är en av huvudkomponenterna i ledbrosket. Lägg grönsaker rika på dessa näringsämnen --- såsom brysselkål, gurka, selleri, gröna bönor och butternut squash --- för att bekämpa ledvärk.

överväganden

Den amerikanska Dietetic Association rekommenderar att vuxna konsumerar omkring 2-½ koppar grönsaker dagligen som en del av en välbalanserad kost. Eftersom ledvärk kan vara tecken på en underliggande sjukdom, såsom artrit eller en skada, om de kvarstår, kontakta läkare. Om du är på en speciell diet för en annan medicinskt problem, såsom diabetes eller hjärtsjukdomar, inte ändra din kost utan att tala med din läkare först.

Livsmedel som blossar upp Reumatism

Översikt

Nästa gång du biter i en saftig cheeseburger eller pop en näve pommes frites i munnen, inte bli förvånad om du börjar känna ledvärk senare. Några av de livsmedel du äter kan orsaka inflammation i hela kroppen, och kan vara källan till din ökad smärta. Om du har en reumatisk tillstånd, kan du lider av symptom bloss när du minst anar det.

Utöver andra medicinska behandlingar, har många artrit lider funnit befrielse från ledvärk och inflammation genom att eliminera vissa livsmedel från kosten. En studie från 2002 som publicerades i Journal of alternativ och komplementär medicin rapporterade att efter en mestadels växtbaserad kost kan minska symtomen av reumatiska sjukdomar på bara fyra veckor.

Redaktörens anmärkning: Artikel medicinskt granskat av George Krucik, MD.

Fett och mejeriprodukter är två stora livsmedelsgrupper som förvärrar symptom på inflammatoriska tillstånd.


Läkare för ansvarig medicin (PCRM)

Vad är Reumatism?

Reumatism är förmodligen termen dina morföräldrar används för att beskriva en "värk i benen." Detta tillstånd nu är mer allmänt kallad reumatoid artrit (RA), en autoimmun sjukdom som drabbar upp till två miljoner människor i USA, enligt Läkare för ansvarig medicin.

I likhet med andra autoimmuna sjukdomar, i RA, immunsystemet felaktigt angriper och förstör frisk vävnad. I fallet med RA, angriper immunsystemet synovium, ett tunt membran som täcker fogarna. Som ett resultat, bygger vätska upp i lederna, orsakar aggressiv ledvärk och inflammation, vilket kan leda till skada missbildning av lederna.

Matallergier och Rheumatism

Matallergier och reumatiska sjukdomar går hand i hand i många människor, enligt Arthritis Today. Immunsvaret i födoämnesallergier och RA är något liknande i att din kropp misstag ett ofarligt ämne för en främmande inkräktare och producerar antikroppar, som orsakar symptom. Vissa livsmedel kan utlösa en allergisk reaktion i inälvorna av RA sjuka, inklusive:

• Spannmålsprodukter

• Komjölk

• ägg

• Fläsk

Kopplingen mellan fetter Mejeri, och artrit

Efter en mager, kan mejeri-fri kost inte vara lätt, men det kan vara biljetten till bättre hälsa. Physicians för ansvarig medicin (PCRM) förklarar att fett och mejeriprodukter är två stora livsmedelsgrupper som förvärrar symptom på inflammatoriska tillstånd.

Kött, särskilt rött kött och andra livsmedel som innehåller mycket fett som stekt mat, mjölk, ost och andra livsmedel mejeri kan öka inflammation hos vissa personer. Livsmedel med hög natriumhalt kan också förvärra artrit symptom. Överskott natrium resulterar i vätskeansamling i redan inflammerade leder. Koffein kan också förvärra symtomen, enligt PCRM.

Den Lowdown om nights

Byta till en grönsaksbaserad kost kan minska antalet reumatiska skov, men du måste fortfarande vara uppmärksam på den mat du äter.

Foods i Nightshade familjen (Solanaceae) kan öka symtom hos personer som är känsliga för ett ämne som kallas alkaloider. Alkaloider påverkar nerv och muskelfunktion, samt matsmältningen. De kan också orsaka ben kalcium förlust, som kan förvärra ledproblem. Foods i Nightshade familjen inkluderar:

• Äggplanta

• Paprika (varm och söt)

• Vita potatis

• Pimentos

• Tomatillos

• Cayenne peppar och paprika

Inte alla med RA känner effekten av nights och alkaloid innehåll är lägre i kokta former av dessa livsmedel än när de konsumeras råa. Dessutom finns det några kliniska studier för att stödja påståendet att nights uppmuntra inflammation, och de flesta bevis är obekräftade. Men vissa arthritissufferers rapporterar färre symptom efter att eliminera Nights grönsaker och kryddor från sin kost.

Vad kan jag äta?

Stapla frukt och grönsaker på tallriken för att förbättra gemensamma hälsa. Patienter med reumatoid artrit och andra med inflammatoriska sjukdomar kommer att gynnas mest av de antioxidanter i råvaror. Håll kött intag till ett minimum, äter en mestadels vegetarisk eller ens vegan diet för att njuta av mindre inflammation i lederna.

Dike mättade fetter till förmån för hälsosamma fetter, som finns i olivolja, avokado och nötter. Livsmedel rika på omega-3 fettsyror har också visat sig påverka smärta och inflammation - prova att lägga lax, sardiner, fullkorn, och vitlök till din diet för att öka ditt intag av omega-3.

Om du misstänker att vissa typer av livsmedel kan utlösa eller förvärra RA symtom, kör en korttidstest. Eliminera mat triggers för åtminstone en månad innan du lägger dem tillbaka i din kost. Detta kommer att hjälpa dig att räkna ut vilka livsmedel lägga till din ledvärk.

Alltid diskutera stora kostförändringar med din läkare - han eller hon kan hjälpa skräddarsy en kost plan som bäst passar dina behov och ser till att du får de vitaminer och näringsämnen som din kropp behöver.

Om författaren

Erica Roth har en Masters i biblioteksvetenskap och är en frilans hälsa och nutrition författare.

Livsmedel ska undvikas på fibromyalgi kost


Fibromyalgi är en muskuloskeletala sjukdom som kännetecknas av omfattande muskel- och ledvärk, trötthet och sömn oegentligheter. Det påverkar i allmänhet kvinnor, även om symtom och svårighetsgraden kan variera mellan olika individer. Inte alla patienter upplever symtomlindring när de undviker vissa livsmedel, särskilt eftersom fibromyalgisymptom är olika. Dock bör fibromyalgipatienter eliminera vissa typer av livsmedel från sin kost för övergripande lättnad.

Artificiella sötningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel som aspartam, kan NutraSweet och sackarin förvärra fibromyalgisymptom. Fibromyalgidrabbade tenderar att ha mycket aktiva NMDA, eller N-metyl-D-asparaginsyra, smärtreceptorer som orsakar intensiv smärta som de upplever. Aspartam är en excitotoxin som stimulerar NMDA smärtreceptorer hos fibromyalgipatienter. I en studie publicerad i 2001 års "Annals of Farmakoterapi" Forskarna upptäckte att fibromyalgipatienter som undvek aspartam upplevt en allmän känsla av välbefinnande.

Livsmedelstillsatser och konserveringsmedel

MSG, eller mononatriumglutamat, och nitrater är livsmedelstillsatser som används för att förbättra smaken och bevara många förädlade och frysta livsmedel. MSG visas i vissa asiatiska livsmedelsprodukter, medan nitrater fungerar som konserveringsmedel i pålägg som skinka, bologna och bacon. Fibromyalgiker har låga toleransnivåer mot MSG och nitrater, som klassificeras som excitotoxins som stimulerar NMDA smärtreceptorer.

nights Växter

Grönsaker från Nightshade familjen som tomater, potatis, aubergine och paprika kan orsaka allergiska reaktioner och öka smärta och obehag i vissa fibromyalgipatienter, enligt en rapport från Collaborative stödprogram New Jersey Institutet för Hälso- och Recovery initiativ. Eftersom Nights grönsaker är också mycket näringsrik, bör du identifiera de Nightshade livsmedel som orsakar allergi eller smärta. Börja med att eliminera alla Nightshade livsmedel för en period av två månader, sedan sakta återinföra dem efter denna period, en i taget, för att observera om fibromyalgisymptom tillbaka. Om livsmedel inte utlösa en allergisk reaktion, gå vidare och äta dem.

Jäst och Gluten

Jäst och gluten förvärra jäst infektioner och glutenintolerans, respektive hos fibromyalgipatienter. Jäst och gluten är i allmänhet förekommer tillsammans i bakade livsmedelsprodukter som bröd, kakor och andra bakverk. Jäst hjälpmedel svamp tillväxt i kroppen och kan leda till led- och muskelvärk, medan fibromyalgi relaterad trötthet kan leda till matsmältningsproblem inklusive glutenintolerans. En studie i April 2014 frågan om "Rheumatology International" konstateras att glutenkänslighet eller intolerans kan vara en bakomliggande orsak till fibromyalgisyndrom.

Eksem och potatis

Eksem eller atopisk dermatit, är en inflammatorisk utslag som påverkar huden och gör den kliande. Det är ett kroniskt tillstånd som främst identifieras under spädbarnstiden, men kan drabba vem som helst i vuxen ålder. Det finns inget botemedel mot eksem, men det är hanterbart genom kost och undvikande av triggers, enligt MayoClinic.com. Även potatis inte anses vara en av de primära livsmedel som utlöser eksem, har de förenat med villkoret, enligt allergier förklaras. Tala med din läkare om du upplever biverkningar efter att ha ätit potatis.

om Eksem

Eksem kan påverka någon del av kroppen, men vanligtvis påverkar armar, ansikte och ben. Orsaken till eksem är okänd, men läkarna vet att vissa faktorer kan utlösa allergiska hudens kondition. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology säger vanliga utlösande faktorer överhettning; irriterande ämnen, såsom doft, smog eller tvålar; emotionell stress; luftburna allergener; och några födoämnesallergier. De flesta människor med eksem har mycket torr hud som verkar vara fläckiga, fjällig och läder.

potatis Behandling

Potatis kan orsaka eksem flare-up, särskilt om du är allergisk mot Nights grönsaker, bland annat tomater, paprika och aubergine. Om du är allergisk mot potatis, ditt immunförsvar misstag proteinerna i potatisen som skadliga ämnen och utsläpp olika kemikalier i kroppen, varav en är histamin, enligt MedlinePlus. Om din läkare misstänker att du är allergisk mot potatis, kan han rekommendera ett allergitest för att bekräfta detta.

Medicinsk vård

Eksem till följd av potatis kan behandlas genom att undvika konsumtion av potatis och potatis biprodukter. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology rekommenderar att tvätta de drabbade områdena och med hydrokortison kräm för att minska inflammation och klåda. Om utslag är allvarlig, kan din läkare ordinera kortikosteroid krämer för att lugna huden.

naturlig Behandling

MayoClinic.com säger att undvika repor; tillämpa en kall, våt komprimera; och ta ett varmt bad med bakpulver och okokt havregryn kan hjälpa behandla eksem naturligt. Ta bort tvål och starka deodoranter från din dagliga hygien regim. Håll huden återfuktad och använda en luftfuktare på natten för att hålla huden fuktig.

Hänsyn

Även om en potatis allergi är ovanligt, är det inte osannolikt om man äter potatis orsakar en eksem uppblossande. Håll ett livsmedel tidskrift, dokumentera den mat du äter och reaktionerna de orsakar i kroppen. Diskutera dina resultat med din läkare.