XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

nervsmärta sträcka fingrar

Nervsmärta i hälen när hon gick

Hälen smärta kan bero på en mängd olika förhållanden. Läkare kan oftast diagnostisera orsaken till hälen smärta genom att ta en noggrann historia och undersökning. Ibland kan det vara svårt att skilja orsakerna till hälen smärtor och tester såsom elektromyografi, röntgen och skannar ben. Många orsaker till hälen smärta behandlas symptomatiskt med smärta-kontrollåtgärder och genom användning av lämpliga skor. Hos vissa patienter med smärta som inte svarar på dessa åtgärder, kan operation bli nödvändig.

Plantar fasciit

Plantar fasciit producerar en smärta som patienter beskriver som "nervsmärta." Plantar fascia är ett band av fibrös vävnad under huden på fotsulan. Det är viktigt vid bildning av bågar som är karakteristiska för mänskliga fötter. Hos personer med fotvalvet problem, plötslig viktökning, och som bär dåligt passande skor plantar fascia kan bli inflammerad. Plantar fasciit kan också förekomma i långdistanslöpare, och särskilt de som kör nedför eller på ojämnt underlag.

symptom

Plantar fasciit orsakar smärta i hälen, vilket kan vara tråkig och värk i naturen eller kan vara allvarliga. Vissa drabbade individer beskriver smärtan som skarp och stickande i naturen. Smärtan är värre i de tidiga morgontimmarna och med de första stegen en individ tar varje morgon. Det kan också förvärras genom att klättra upp steg och efter intensiv aktivitet.

Behandling

Smärtan kan lindras något genom att sträcka, over-the-counter smärtstillande medel och genom användning av lämpliga skor. Is kan också bidra till att minska smärta och läkare rekommenderar att du använder splittringar och och sko stöd. Om dessa åtgärder inte kan steroidinjektioner och eventuellt operation behövas.

tarsal Tunnel

Nerven av hälen är den bakre tibial nerv. På sin väg till foten, passerar det genom en fiber omslutning, som kallas "böjd tunnel." Nerven kan fastna i denna tunnel, orsakar smärta. Detta kan anses vara benet version av den välkända karpaltunnelsyndrom. Detta hälen smärta, som verkligen är en nervsmärta, kan orsaka brännande, domningar och stickningar. Smärtan och domningar kan också spridas till tårna. Tillståndet kan behandlas med smärtstillande medel och kirurgi för att förstora böjd tunnel.

Andra orsaker till hälen smärta

En neurom är en liten tumör i en nerv; ibland en av nerverna i hälen kan utveckla denna lilla tumör och ge liknande symptom som plantar fasciit. Andra orsaker till hälen smärta inkluderar osteomyelit, en infektion i ben, bursit och en mängd olika autoimmuna sjukdomar. Senor som passerar från benet till foten kan också bli inflammerad; Detta tillstånd kallas "tendonitis."

Nervsmärta i benet är ofta ett resultat av irritation eller skada på ischiasnerven, som löper från höften till fotsulan. Det finns flera sätt att irritera ischiasnerven, inklusive med snäva hip muskler, herniated ryggradens skivor och spinal avvikelser. Det finns flera yoga ställningar som är avsedda att ta itu med ischiasnerven smärta, men det finns några viktiga överväganden.

Konsultera en läkare

Nervsmärta vanligtvis är ett symptom på en djupare, underliggande problem, och inte alla yogaställningar är lämpliga för alla förhållanden. Till exempel bör en person med spinal stenos (en förträngning av ryggrads kaviteten) inte tillbaka förlängningar. Alla som försöker styra benet nervsmärta med varje övning bör först konsultera sin läkare för att fastställa orsaken och vilka rörelser, om någon, bör hon undvika.

Gå med i en yoga klass

Yoga är en mycket portabel och tillgänglig övning stil i att det kan göras var som helst och fungerar för alla fitness och flexibilitet nivåer. Dessutom finns det hundratals yoga böcker, filmer, tv-program och webbresurser som tillåter människor att praktisera yoga på egen hand. Men yoga är en övning, och det är fortfarande möjligt att upprätthålla skador. Någon börjar yoga för första gången, särskilt de med en sjukdom eller skada, bör delta i minst en studio klass innan man börjar på en individuell övning. Den största fördelen med att delta i en levande klass ha tillgång till en certifierad yoga instruktör, någon som kan lära korrekt inriktning och hjälpa till att utforma ett terapeutiskt program. En video visar lämplig form men en levande instruktör kan faktiskt titta på en elev och hjälpa honom att göra justeringar under klass. Det är inte nödvändigt att registrera sig i flera månader, men deltar åtminstone en levande klass i veckan är ett bra komplement till ett hem praktiken.

Tänk reparativ

När återhämta sig från skador eller behandling av smärta, de mildare reparativ yogaformer är en bättre insats. Reparativ ställningar är vilsam, och studenter använder ofta rekvisita för att hjälpa dem att hålla de ställningar i flera minuter. Yin yoga är en reparativ stil som är mer inriktad på att lossa senor och bindväv genom att låta kroppen att glida långsamt i en pose och hålla den i flera minuter. De mjukare Kripalu och Anusara stilar är också fördelaktigt för skada återhämtningen. Människor som inte har tillgång till mer reparativ yogaformer kan delta i en ashtanga eller vinyasa klass för att lära sig korrekt form och träna de ställningar i en långsammare takt än resten av klassen.

Yin Pose - Happy Baby

Ligg på rygg och föra knäna upp till bröstet. Rikta fotsulorna mot taket och ta utsidorna av fötterna, en i varje hand. Låt vikten av armarna för att försiktigt dra på benen, och låt benen slappna av i ställningen. Håll posera för åtminstone en minut.

Yin Pose - Reclining Twist

Ligg på rygg och föra knäna upp till bröstet. Försiktigt låta båda knäna falla till ena sidan av kroppen, medan båda axlarna på golvet och vrida huvudet mot den motsatta sidan av där knäna låg. Håll minst en minut. Justera knäna att påverka sträckan. Knän placerade högre sträcka nedre delen av ryggen, medan en lägre position sträcker höfterna och korsbenet.

Yin Pose - Shoelace (eller ko-Face Pose)

Sitt på golvet med benen utsträckta framför dig. Korsa höger ben över vänster med höger häl pekar mot vänster höft. Luta sig framåt något tills höger höft börjar sträcka. Håll posen i upp till en minut, vilket gör att kroppen att försiktigt glida framåt, fördjupa stretch. Om sträckan blir för intensiv, sitta på en kudde för att ändra vinkeln på sträckan och placera armarna på golvet för att stödja överkroppen och styra sträckan. Tvinga inte; bara låta kroppen glida naturligt på plats. För en djupare stretch, böj lägre knä så din vinst hälen pekar mot din motsatt höft. Frisättning, skaka benen att uppmuntra blodflöde, upprepa sedan på den andra sidan.

Central nervsmärta är en typ av smärta som också kallas neuropatisk smärta samt central smärta. Den orsakas av en skada eller sjukdom som har påverkat en persons centrala nervsystemet. Eftersom centrala nervsmärta är en generaliserad skick, kan det vara svårt att beskriva. Det är viktigt att göra en tid hos din läkare och förmedla symptom på din centrala nervsmärta.

Instruktioner

1 skilja mellan nervsmärta och muskelsmärta. Muskelvärk är tillfälliga och kan vara direkt relaterade till en skada. Over-the-counter smärtstillande är vanligtvis effektiv som en behandling för muskelvärk. Å andra sidan, är central nervsmärta vanligtvis inte lindras med dessa smärtstillande medel. Dessutom är central nervsmärta sällan resultatet av trauma.

2 Beskriv känslor som du känner när du är symptomatisk. En annan egenskap hos centrala nervsmärta är att du kan ha en stift-och-nålar känsla. I andra incidenter, kan smärtan vara skarp och stickande. Det kommer vanligtvis börjar som stickningar smärta och vidare till stickande känsla.

3 Låt läkaren vet att smärtan är kronisk. Ett kännetecken för central nervsmärta är att smärta uppstår på en regelbunden basis, vilket innebär att du har haft åtminstone flera episoder av smärta och de brukar inträffa vid samma tid på dagen.

4 Försök att sätta fingret på det område som smärtan härrör från. Central nervsmärta ofta börjar i en del av kroppen och sedan flyttar till omgivande områden. Till exempel, kan smärtan börjar i händerna och sedan stråla genom armarna.

5 Beskriv eventuella andra symtom du kan ha. Central nervsmärta är en sekundär symptom på en annan sjukdom. Centrala nervsmärta drabbade har ofta även diabetes, neurologiska sjukdomar eller stroke.

Arms Vann & # 039; t sträcka sig helt efter lyft vikter

Muskel obehag uppstår ofta efter tyngdlyftning. Nedsatt rörlighet efter styrketräning, men kan representera en problematisk träningsprogram. Till exempel, extremt ömma muskler kan störa din tilltänkta träningsfrekvens. Med en bättre förståelse av muskelfysiologi och motion återhämtning, kan du minska svårighetsgraden av framtida träningsvärk och bibehålla lem rörlighet.

Tyngdlyftning och muskelnedbrytning

Styrketräning orsakar mikroskopisk nedbrytning av aktiverad muskel. Enligt den glidande filamentteorin muskelkontraktion, muskelfibrer dra mot varandra och överlappar varandra under förflyttning, eller kontraktion. Under lågintensiva åtgärder, såsom stående eller casual promenader, fibrer glida fram och tillbaka lätt. Å andra sidan, kräver weight större ansträngning och ökar friktionen mellan musklerna. Med ökad intramuskulär friktion, funktioner i muskelfibrerna, så kallade aktin och myosin, riva bort från utsidan av ett stort antal muskelfibrer.

Symtom på Tyngdlyftning Recovery

Vikt-tränade muskler måste läka efter ett träningspass. Symtom på läkningsprocessen - känd som DOMS, eller träningsvärk - bland annat minskad styrka, svullnad, ömhet och allmänt obehag. I vissa fall, svullnad i samband med DOMS kan begränsa rörelseförmågan i varje skarv, inklusive din armbågsleden. Till exempel, efter en svår överkroppen tyngdlyftning session, kan du känna smärta når upp samtidigt ansluter säkerhetsbältet eller koppla din arm rakt, vid din sida. Detta sker som din biceps, som ligger mellan axeln och inre armbåge, sväller och sätter press på bindväv som ligger på utsidan av dina muskler.

Träningsintensitet och Muscle obehag

Svårighetsgraden av eftertränings muskel svullnad beror på tyngdlyftning intensitet och kondition. Många nybörjare tyngdlyftare upplever DOMS under de första månaderna av utbildning. Även en erfaren tyngdlyftare kan erfarenheter DOMS Efter försök än genomsnittet tyngdlyftning intensitet. Till exempel, öka din lyft last eller frekvensen av prestanda för en given motion ökar träningsintensitet och efterföljande sannolikhet för DOMS. Dessutom utför flera övningar för samma muskel - såsom tre olika varianter av biceps curl - ökar muskelnedbrytning och därmed helande och obehag efter träning.

Behandla ömma muskler

I allmänhet, även de mest intensiva DOMS, vilket resulterar i minskad rörlighet, avtar inom fem till tio dagar. Även om du kan sträcka ut påverkade musklerna, bör du inte vikt tåg ömma eller svullna muskler. Ta dig tid att använda Doms symptom som en bedömning av din träning rutin. Till exempel, minskad rörlighet kommer sannolikt att hålla dig ut ur gymmet i flera dagar. Moderera framtida träningsintensitet skyddar dina muskler och möjliggör oavbruten utbildningsprogram. Som alltid, konsultera din läkare innan du startar en tyngdlyftning program.

Dynamisk stretching förbättrar dynamisk flexibilitet och kan minska skador

Instruktioner

1 Stretching erbjuder många fördelar. Forskare visar att långvarig sträckning (i form av yoga) med måttlig aerob träning och kost kontroll kommer att minska kolesterol och signifikant vända åderförkalkning (20 procent regression) hos vuxna med bevisad coronary aterosklerotisk sjukdom.
Sträckning kan säkrare utföras efter träning, när musklerna är varma. Såvida en verksamhet kräver extrem flexibilitet, är förmodligen onödigt stretching innan. Och även då bör sträckor utföras efter en varm upp.

2 Många av oss fick lära sig att sträcka innan vi gör någon form av motion. I själva verket, den bästa tiden att sträcka beror på vilken typ av träning som vi ska göra. För enkelhetens skull kommer vi att separera motion i tre kategorier: utbildning styrka som innebär långsamma, kontrollerade rörelser; utbildning som innebär snabba, okontrollerade rörelser, och allt annat.
För styrketräning, det finns bevis för att stretching före ett träningspass är kontraproduktiv. Styrketräning kräver muskler att dra ihop tätt mot en tung vikt, och lossa muskelfibrer genom att sträcka dem minskar först deras förmåga att göra detta. Detta betyder inte att du bör inte värma dina muskler innan styrketräning - bara undvika att sträcka dem först. Om du vill inkludera sträckning i samma träning som styrketräning, är det bättre att vänta tills du är klar med din vikt arbete.
För något som innebär okontrollerade dynamiska rörelser, dock (och detta skulle inkludera de flesta sporter, dans metoder och kampsport), är viktigt sträckning i förväg för att undvika skador. Tänk tillbaka till gummiband metafor.
För något som inte passar in i någon av dessa kategorier, kan du antagligen inkludera din stretching när du vill. Till exempel, om din träning är promenader (och du gör en hel del promenader, så det är inom din vanliga rörelseomfång), kan du sträcka före, efter, under eller någon kombination av de tre.
Det viktiga stretching är att det aldrig skulle ske på kalla muskler. Om du sträckning vid slutet av ett träningspass, är detta inte något problem, eftersom dina muskler kommer att vara väl och verkligen värmas upp. Om du stretching innan träningen, men experter rekommenderar att värmas upp (gör någon form av lätt motion som får ditt hjärta att slå snabbare, och blodet flyter till musklerna) under minst 5-10 minuter innan du börjar att sträcka.

3 Hur att sträcka på muskler förbättra flexibiliteten


Stretching används för att betraktas som den huvudsakliga verksamheten innan ett träningspass. Det har alla förändrats nu. Stretching är fortfarande en positiv aktivitet före träna, men först efter att du har tillräckligt uppvärmd. Anledningen till detta är att stretching kalla muskler direkt kan bidra till dras och rivna muskler. Det är nu också känt att stretching är viktigt efter ett träningspass samt.
Det finns flera effektiva metoder för att sträcka men vissa kräver partners eller bäst lärt sig genom en-mot-en instruktion. I många fall, desto mer komplicerat något är, desto mindre du använder den. Därför statisk stretching är ofta rekommenderas. Det är lätt att förstå och utföra. Med statisk stretching, förlänger du muskeln där det finns en mild dra och hålla utan att studsa. I det förflutna har det rekommenderat att hålla en statisk sträcka någonstans från 20 sekunder. Men visar ny forskning att det är mer effektivt att hålla en sträcka för cirka 10 sekunder, släpp, och sedan upprepa samma sträcka två till tre gånger. Eftersom sträckan upprepas, slappnar muskeln, och du undvika översträckning, vilket kan leda till skador. Om du upplever extrema obehag eller muskeln darrar okontrollerat under sträckningen, backa en grad eller två.
Starta aldrig en aggressiv stretching program när du akut skadade. Detta kan leda till ytterligare skada av det skadade området. Ge tid för att läka. När det är minimal eller ingen smärta, starta en ljus och lätt stretching regim. Stretching är ibland en del av en skada-återhämtningsprogram, i vilket fall du bör följa instruktionerna från idrottsmedicin professionella.
Stretching ordentligt kan minska muskelskador och ger dessa fördelar: en ökad flexibilitet och gemensamt utbud av rörelse, rätt motion hållning avslappnad muskler och bättre sport samordnings
Syftet med varm-ups omfattar: hålla musklerna smidiga, öka rörelseomfång i lederna, förbättrar flexibilitet, förbättra samordningen, öka kroppstemperatur och hjärtfrekvens, ökar blodflödet till muskler och förebygga skador.
Det rätta sättet att sträcka är långsam och avslappnad. Inte studsar. Detta kan faktiskt leda till att du dra muskler du försöker att sträcka.
En nyligen genomförd studie visade att en grupp av löpare som sträckte tre gånger om dagen, och blev mer flexibel, minskade risken för lägre benskador med 12% jämfört med löpare som gjorde minimal sträckning. Detta är en av de få studier som bekräftar fördelarna med stretching.

Tips

  • Alltid 5-10 minuter av aerobics innan starting.Maintain spänningar i nedre mage att skydda nedre delen av ryggen, kontrollera stammen rörelse, hålla ihop knäna i linje med tårna för att skydda din knees.Do inte tvinga rörelsen eller förlora kontrollen över movement..Gradually öka utbudet av rörelsen över en serie upprepningar som du lossar up.Repeat rörelserna om 12 gånger - du kan behöva göra mer eller mindre än detta antal beroende på hur tätt dina muskler feel.Spend ungefär fem minuter totalt på dynamiska sträcker under uppvärmning.

Hur man Lunge att sträcka vristen


Överanvändning av sporta och träna kan orsaka vrist - toppen av bågen på foten - att känna smärtsam. Vanligtvis den bakre tibiala senan, som löper från baksidan av vristen runt vristen och på undersidan av foten, blir inflammerad. Täthet följer, som om de lämnas obehandlade kan störa fotens förmåga att absorbera stötar; småningom chocken kan leda till skador i benen, höfterna och ryggen. Använda utfall sträcka vristen kan bidra till att minska smärta och återställa flexibilitet.

Instruktioner

1 Värma upp innan stretching för att skydda dina muskler. Utför fem till tio minuter av ljus konditionsträning, såsom promenader, rider på en stillastående cykel eller med hjälp av en elliptisk tränare.

2 Sträck med långsamma, gradvisa rörelser. Undvika att tvinga alla muskler att sträcka utanför deras naturliga förmåga eller till den grad av smärta. Andas konsekvent medan stretching för att underlätta flödet av syre till muskeln; andas in och ut ur näsan och räkna till fem i vardera riktningen. Undvika studsar i sträckor, som kan orsaka små tårar i musklerna.

3 Avstå skor och sträcka barfota att bättre rikta vristen; Yoga Journal rapporterar att skorna kan tygla musklerna i fötterna när sträcker dem. Inkludera vrist utfall i din vanliga stretching program minst tre gånger per vecka för att hålla musklerna flexibel. Upprepa varje vristen sträcka tre till fem gånger.

4 Stå vänd mot en vägg och placera båda händerna på väggen med armarna utsträckta över huvudet. Steg vänster fot tillbaka till ett utfall med en till två fot och placera den vänstra foten platt på marken. Lyfta den högra foten och placera bollen av foten och tårna mot botten av väggen som du vilar hälen på golvet. Luta kroppen mot väggen i en långsam, gradvis rörelse; du ska känna sträckan på vristen och längs undersidan av foten. Håll stretch i 30 sekunder och släpp sedan. Upprepa med vänster fot.

5 Placera dig själv igen inför en vägg med armarna sträckte sig över huvudet och händerna på väggen. Steg höger fot tillbaka med 1 till 2 fot. Peka foten och placera ovansidan av foten på golvet. Böj båda knäna tills du känner en sträcka i toppen av din vrist och fot. Håll i 30 sekunder och släpp sedan. Upprepa med vänster fot.

Tips

  • Rådgör med en läkare innan de vidtar en sträckning eller träningsprogram, speciellt om du känner täthet, smärta eller obehag längs botten eller toppen av dina fötter. Avbryta varje övning eller sträcka som orsakar smärta till vristen; rådfråga en sjukvårdspersonal om smärta uppstår.

Din övre delen av låret (eller quadricep) bär en stor börda som du zip vägen ner i backen. Korrekt förbereda din lår bidrar till ännu mer vätska skidåkning.

Instruktioner

1 Hitta ett fast föremål som ska användas för balans.

2 Sätt din vänstra hand på objektet.

3 Stå på vänster ben.

4 Böj höger knä så att foten är bakom dig.

5 Ta höger fot med höger hand.

6 Dra upp något med höger hand. Böj vänster ben en aning för att förbättra balansen.

7 Håll för 8 till 10 sekunder.

8 Växla ben och upprepa stretch.

9 Upprepa flera gånger om så behövs.

Tips

  • Försök att stå upprätt och skaka ut dina ben, en i taget. Även om inte en stretching övning, kommer det också att värma upp låren.
  • Undvika denna sträcka om du känner någon smärta i knät när du drar på foten.
Kan du sträcka Hip ligament säkert?

Ligament i kroppen ansluta dina ben till andra ben. I höften, höften ligament ansluta högst upp på lårbenet till bäckenbenet. Eftersom dina ligament hålla höftleden på plats, de är avgörande för att ge stabilitet åt höft och ben. Höften ligament har också en roll i benrörelser, vilket innebär att ligament kan sträckas precis som dina benmuskler. Medan för det mesta denna sträckning är en allmän praxis, i vissa fall vissa sträckor inte kan rekommenderas.

Varning

Det finns vissa omständigheter under vilka du bör undvika att sträcka höften ligament av rädsla för att placera överbelastade på skadade muskler eller leder. Detta inkluderar när höften är svullen, känns svagare än den andra höftleden eller när du upplever extrem smärta med höftrörelse. Om du upplever dessa symtom, se din läkare, som kan utvärdera din höft ligament och omgivande höftstrukturer för skada.

fördelar

När du tränar säkert stretching, hip ligament och muskeltöjningar erbjuder många fördelar. Detta inbegriper att förbättra din rörelseomfång i leden. En flexibel höftled minskar smärta och stelhet med grundläggande rörelserna som promenader, sitter eller komma ut ur en bil. Flexibla höft ligament också förbättra din hållning eftersom lösa ligament dra mindre på bäckenben än snäva sådana, och det minskar smärta i nedre ryggen och hjälper dig sitta rakare. Om du har fått tillstånd från din läkare, kan du sträcka höftleden efter höftleds, skada eller muskelansträngning.

Inguinal ligament Stretch

Din inguinal ligament är en hip ligament som löper över toppen av blygdbenet. Du kanske vill att sträcka detta ligament om du upplever smärta i höften när knä eller har svårt att föra knäna högre än dina höfter när du sitter. Du kanske inte kan på ett säkert sätt utföra denna sträcka om du har dragit en ljumskmuskel eftersom ytterligare sträckning kan orsaka ytterligare dra eller stretching. Att sträcka detta ligament, sitta med fötterna placerade tillsammans på golvet och knäna något isär. Fatta dina fötter och dra dem mot ljumsken. Luta något framåt, hålla ryggen rak. Håll i fem sekunder, släpp sedan sträckan. Upprepa 15 till 20 gånger.

Stretching säkerhetstips

När sträcker höft- ligament, är det viktigt att alltid följa några säkerhetsåtgärder för att förhindra skada eller stam. Värm alltid upp musklerna före sträckning dem. För höften, helt enkelt gå i fem minuter kan hjälpa. Inte studsa dina ben när du sträcka eftersom detta kan bidra till stammen. Kom ihåg att målet av hip ligament stretching är att hjälpa dig att känna en djup, lugnande stretch. Om du upplever smärta eller dra i höften, upphöra med motion och gå vidare till en annan eller stoppa sträckningen sessionen helt.

Hur att sträcka på Lumbar


Stretching ländregionen av ryggen ökar flexibiliteten och gör att lederna att sträcka sig till sin maximala räckvidd utan skador. Den nedre delen av ryggen har stora kotor att utföra de flesta av kroppens vikt, vilket gör dem mycket viktigt för hållning, lyftning och tvåbent rörelse. Korsryggen har ett bredare utbud av rörelse än bröstryggraden ovanför den, men mindre rörelse i hals-regionen under den. Stretching ländryggen kan främja en bättre fysisk prestation, medan samtidigt lindra stelhet och ömhet.

Instruktioner

1 Placera en vadderad matta på golvet. Ligg över dess längd på rygg, med benen fullt utsträckta och tår upprätt. Höj knäna och ta tag i skurk av knäna med båda armarna. Långsamt och försiktigt dra båda knäna mot huvudet, över bröstet. Håll nedre delen av ryggen stadigt på golvet. Håll dina knän i denna position i 10 till 30 sekunder, utan att uppleva smärta. Upprepa proceduren flera gånger. Utför samma manöver ett ben i taget, om du vill, omväxlande mellan båda benen flera gånger.

2 Ligga platt på ryggen. Försök att få båda knäna upp jämnt mot bröstet utan att använda händerna, och hålla denna position en kort stund. Nu luta båda knäna till vänster och låt dem falla så långt du kan utan att känna någon smärta. Hålla positionen i 30 sekunder. Höj dem tillbaka upp och låt dem falla till höger i 30 sekunder. Försök att hålla din rygg nivå och platt på golvet när du långsamt vrida.

3 Få på knä och händer, i en alla fyra positioner. Plantera dina händer direkt under dina axlar, med knäna så breda som dina höfter. Håll nacken rak och i linje med ryggen med ansiktet lutat nedåt. Platta ryggen ut, sedan börja arch det så högt som möjligt, samtidigt som du drar i magmuskulaturen. Håll positionen i några sekunder, sedan slappna av och låt din rygg dopp i den motsatta riktningen. Håll positionen i några sekunder och sedan koppla. Utför båge upp och arch ner så många gånger som du känner dig bekväm med.

4 Stå helt upprätt med knäna lätt böjda och fötterna planterade på en höftbredd. Lyft båda armarna framför ansiktet för att om höjden på axlarna. Sänk hakan mot bröstet och dra magmusklerna. Se utsida ryggen kurvan utåt och dra dina höfter i, att skapa en C-form med kroppen. Skjut armarna framåt tills du kan känna dina skulderblad separat och leda till resistens. Upprepa övningen flera gånger, eller så många gånger som du känner dig bekväm med.

Tips

  • Löst sittande kläder som gör att du kan sträcka i hela sortimentet. Drick vatten att rehydrera. Inte överanstränger dig själv. Stanna när du känner kramper eller smärta.
Bensvaghet efter att ha vandrat en kort sträcka

Oförmågan att gå så långt och så länge du vill kan vara frustrerande och även deprimerande. Det kan också vara ett tecken din kropp ger dig att varna dig om ett hälsoproblem. Två orsaker till bensvaghet efter en kort gångavstånd kan vara spinal stenos eller perifer kärlsjukdom, särskilt som du ålder.

spinal stenos

Om du kan gå bara en kort sträcka innan upplever bensvaghet, kan du ha spinal stenos. Detta är ett tillstånd där den öppning som ryggraden passerar genom minskar, vilket orsakar kompression på nerven. Om den del av ryggraden som ger stimulans till benen påverkas, kan du uppleva svaghet, stickningar eller obehag i benen, särskilt när du går.

Behandling

Du och din läkare kan bestämma den bästa kuren för spinal stenos, om du har fått diagnosen. Sjukgymnastik är ett hälsosamt och säkert alternativ. En sjukgymnast kan lära dig övningar att bibehålla sin flexibilitet och rörelseomfång till drabbade extremiteterna. Han kan också ge övningar som hjälper till att öppna upp ryggraden, som kan lindra din smärta och göra promenader en mer njutbar upplevelse.

Perifer artärsjukdom

Perifer artärsjukdom kan göra det svårt för dig att gå långa sträckor. Detta inträffar när blodkärlen som försörjer benmusklerna med blod och syre blir smalare. Detta gör det svårt att ge dina arbetande muskler den näring de behöver, särskilt när du använder dem, vilket kan leda till smärta och svaghet i musklerna. Arterioskleros, eller plack byggs upp, orsakar förträngning av din artär.

Behandling

Fysisk aktivitet kan vara tillräckligt för att förbättra dina symtom. Din kropp kan ha möjlighet att anpassa sig genom att hitta ett sätt att förse dina muskler med blod genom att dirigera blodflödet runt ocklusion. Regelbunden verksamhet som innebär arbetar för att vilje trötthet, sedan vila tills du är redo att arbeta igen, kan bidra till att förbättra cirkulationen. Om ditt tillstånd är bortom sjukgymnastik, kan din läkare rekommendera en mer invasiva tillvägagångssätt, såsom kirurgi.

andra överväganden

Om du är i allmänhet en stillasittande person, kan din bensvaghet bara vara från deconditioned muskler. Regelbunden motion, såsom 30 minuter måttlig motion fem dagar per vecka som rekommenderas av American College of Sports Medicine och American Heart Association, kan hålla din kropp och muskler passform, stark och fungerar väl. Men innan du börjar träna, alltid få klartecken från din läkare. Han kan utesluta eventuella underliggande förhållanden som kan vara en orsak till smärtan eller problem under aktivitet.