XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

nerv i kläm nacke symtom synproblem

Tecken och symtom på en klämd Back Nerve


Enligt The Spine universum hemsida, kan en klämd nerv orsaka svår ryggvärk och andra problem. Pinched nerver är ofta ett resultat av en skada från ett fall eller bilolycka. Sjukgymnastik och andra behandlingar kan rätta till problemet, men vissa människor lider av smärta i många år innan du hittar lättnad. Omfattningen av behandling beror på skadans omfattning.

domningar

En klämd nerv i ryggen kan störa normal känsla, vilket resulterar i domningar och stickningar i armar eller ben, beroende på placeringen av nerverna. Om skadan är lägre längs ryggraden, utstrålar domningar typiskt ner benen, och om skadan är högre upp, kan armar och händer att påverkas.

Detta orsakar en person att ha en myrkrypningar typ av känsla i sina armar och ben, som om deras armar och ben kommer att sova. Detta kan också orsaka svaghet i armar och ben. Detta stör cirkulationen. Som nerverna läka detta symtom kan lektionen eller försvinna, särskilt med omedelbar behandling.

Muskelryckningar

Enligt The Spine universum hemsida, muskelspasmer är ett symptom på en klämd nerv eller flera klämda nerver i rygg och nacke. Musklerna kommer rycka svar på påtryckningar på nerver. Spasmer kan vara ganska smärtsam och långvarig beroende på hur många nerver påverkas.

Om en person lider av en klämd nerv och utbuktande skiva, kan han ha en svårt att komma upp på morgonen, och det kan störa hans förmåga att arbeta och utföra dagliga sysslor. Kortison skott kan hjälpa till med smärtan, men ofta sjukgymnastik och kiropraktik behövs för att åtgärda problemet.

Varma och kalla Sensations

En klämd nerv i ryggen stör cirkulationen och normal nervfunktion. Detta kan resultera i en känsla av varma och kalla känsla i armar, rygg och ben. För vissa människor, kan detta vara extrema, medan andra oroar mer om smärtan. Värmen kan känna som om huden brinner. Medicinska gnuggar eller mediciner kan användas för att ta itu med problemet, beroende på hur allvarliga symptomen är. Graden av obehag beror på hur allvarlig skadan är.

Stickande smärtor

Laser Spine Institute säger en annan symptom på en klämd nerv i ryggen skjuter smärta ner i benet och skinkor samt andra områden som armar och fingrar. Eftersom allt i vår kropp är ansluten kan en klämd nerv orsaka avses smärta i andra områden bort från de faktiska klämda nerver. Nerver är stora vägar i kroppen och ryggraden är en hörnsten i rörlighet. Om något är fel med ryggen, kan det påverka nacke, armar och ben samt. De nerver är buntar av miljontals fibrer, så när de är skadade resultatet kan vara allvarliga.

Vad är skillnaden mellan Bältros och en klämd nerv?


Bältros och en klämd nerv orsaka smärta för den enskilde som är nästan olidlig. Smärtan kommer från djupt inne i nerv; därför är det inte ovanligt att människor förväxla en för den andra. Det finns vissa inneboende skillnader mellan de två.

bältros Symptom

Symptom på bältros är annorlunda än symptom av en klämd nerv. Några av de yttre symptom på bältros är smärtsamma blåsor och utslag.

Klämd nerv Symptom

Symtom på en klämd nerv är olidlig smärta som inte kommer att försvinna. Den enskilt mest sannolika inte kommer att ha mycket förmåga att röra sig och erfarenhet domningar och stickningar i armar och ben.

interna Skillnader

De interna skillnader mellan bältros och en klämd nerv är många. Med en klämd nerv, är nerverna i nacke eller rygg skjuts av brosk eller kläms av benet. Detta kan inträffa på grund av en försämrad ben, diskbråck eller en tumör. Ibland individer kommer att uppleva en klämd nerv på grund av dålig hållning. Bältros är ett virus som angriper nerverna och får dem att bli inflammerad.

Behandling av bältros

Behandling av de två villkoren varierar också. Behandling av bältros innebär antivirala läkemedel som finns med endast recept; antibakteriella lotioner och krämer för externa blåsor, och ofta en kall kompress för blåsor.

Behandling av en klämd nerv

Behandling för en klämd nerv kan innebära kirurgi om villkoret inte rättar sig.

Bänkpress och amp; klämda nerver

Bänkpress är en överkroppen övning som bygger styrka i bröstet, axlar och armar. Den kan utföras med en skivstång eller två hantlar. Dina bröstmuskler arbete genom att upphandlande att rotera axeln inåt. Ett nätverk av nerver som kallas plexus brachialis går direkt under den kraftfulla bröstmusklerna. Dålig överkropp hållning orsakas av hållfasthets obalanser orsakar impingement på dessa nerver, vilket leder till symptom i armar, händer och fingrar. Stretching bröstmusklerna och stärka rotatorkuffen och skulderblad upprullningsdon muskler bidra till att minska nerv impingement.

muskler

Den starka pectoralis major muskel ursprung på nyckelbenet, bröstbenet och bröstkorgen och lägger till toppen, främre del av överarmen ben. PEC stora verk i samband med latissimus dorsi och subscapularis muskler att rotera internt axeln. De mindre pectoralis mindre muskler börjar på framsidan av de övre revbenen och går uppåt och utåt innan du ansluter till den främre axeln. Det kontrakt att dra axeln inåt och nedåt.

plexus brachialis

Plexus brachialis är ett nätverk av nerver som reser direkt under nyckelbenet och pectoralis minor. Dessa nerver fortsätter ner i armar, händer och fingrar. Trycket på dessa nerver leder till symptom i den övre delen. Detta tillstånd kallas thoraxapertursyndrom. Dess symptom kan inkludera skarp, skytte, chockliknande smärta, domningar, stickningar, brännande, trötthet, svaghet, svullnad, muskelatrofi och minskade reflexer.

styrka Obalanser

Utföra bänkpress utvecklar bröstmuskulaturen. Om rätt balans bänk arbete och rygg och bakre axeln axel arbete inte utförs, kan en styrka obalans utvecklas. De muskler som internt roterar axlarna övermanna de motsatta muskler och börja dra axlarna framåt i dålig hållning. Postural expert Vladimar Janda namngav denna dålig hållning övre tvär syndrome.This kan leda till pectoralis minor nypa nerver av plexus brachialis, framkalla symtom längre ner armen.

Stretching

Stretching bröstmusklerna för att öka flexibiliteten, förbättra hållning, och minska muskelspänningen är avgörande för att minska nervkompression. Placera en skum rulle på golvet och ligga på rygg med ryggraden och huvudet vilande på rullen. Placera händerna på magen och låt dina skulderbladen sträcka mot golvet i 30 till 60 sekunder. Placera armarna vid 90 grader ut till sidorna, med tummarna mot taket. Låt din skulderbladet faller mot golvet och hålla en bekväm stretch för 30 till 60 sekunder. Gör en ny uppsättning med handflatorna mot taket. Med handflatorna mot varandra, når armarna så långt overhead som du kan medan du kopplar din skulderbladen mot golvet. Håll en bekväm stretch för 30 till 60 sekunder. Om en viss sträcka frågar smärta eller symptom, ersätta rörelse med en smärtfri stretch.

Förstärkning

Rätta styrkan obalans genom att använda perfekt motion teknik för att stärka rotatorkuffen och skulderblad upprullningsdon musklerna. På gymmet kan du utföra någon typ av rodd motion för att stärka musklerna som drar skulderbladen mot varandra. Du kan använda en övning band eller motståndskabel för att utföra en omvänd pitching rörelse för att utveckla styrka och uthållighet i dina rotatorkuffen muskler. Genomföra denna övning i slutet av träningspasset och utföra en eller två uppsättningar av 15 repetitioner i en långsam och kontrollerat sätt.

En klämd nerv är skadad eller komprimering till en nerv eller nervrot från ben, senor och muskler. En klämd nerv kan hända var som helst i kroppen - från en diskbråck i ryggen till komprimerade nerver i handleden - med varierande svårighetsgrad, och olika behandlingar som erbjuds.

orsaker

En herniated spinal skiva är ben eller brosk sätta press på en spinal nerv. Komprimering från svullna senor eller förstoras ben kommer nypa nerver i handleden. Sport, skada, dålig hållning, repetitiva rörelser från ditt jobb eller hobby, artros och övervikt är några orsaker till klämda nerver.

symptom

Klämd nerv symptom är domningar, muskelsvaghet, stickningar och en stift-och-nålar känsla i det drabbade området. Dessa symtom kan bli värre på natten. En klämd nerv i nacken kommer att ha symptom av nacksmärta och stelhet, med dessa känslor som löper längs armen. En klämd nerv i ryggen kan inkludera symtom på ryggsmärta eller domningar som löper längs ena benet. En klämd nerv i handleden kommer att uppvisa tecken på svaghet i tummen, pekfingret och långfingret.

Diagnos

Vid misstanke om en klämd nerv, kommer din läkare att utföra en nervledningsstudie. Detta förfarande innebär elektroder placerade på huden för att stimulera nerven med en liten elektrisk impuls. Testet kommer att tala om för din läkare om nerven är skadad. Elektromyografi mäter elektriska urladdningar som framställts av musklerna. En tunn nål förs in i dina muskler för att spela in elektriska aktivitet som du kontrakt och vila dina muskler. En MRI kan utföras för att kontrollera om det nervrot kompression i ryggraden.

Behandling

Resten rekommenderas normalt för det drabbade området. En skena eller stag kan bidra till att stödja en klämd nerv i armbågen eller handleden. Sjukgymnastik kan hjälpa dig att stärka och sträcka musklerna i det drabbade området för att avlasta trycket på nerven. Antiinflammatoriska läkemedel såsom Aleve och Alvedon kan lindra smärta och inflammation. När smärtan är svår, kan din läkare förskriva ett recept antiinflammatoriska. Kortisoninjektion kan ges för att lindra inflammation kring klämd nerv.

Kirurgi

När andra behandlingar misslyckas, kan operation vara ett alternativ. Operationen kommer att variera beroende på den drabbade nerven. Kirurgi för en diskbråck kan innebära avlägsnandet av en del av disken eller ben sporrar påverkar nerven. Kirurgi på handleden eller armbågen kan medföra att skära ett ligament för att ge mer utrymme för nerven.

Förebyggande / Lösning

Bibehålla en hälsosam vikt och god hållning att hålla onödigt tryck av nerver. Försök att begränsa repetitiva rörelser genom att ta pauser och lägga stretching övningar i din dagliga rutin.

Symtom på artrit i nacken

Artrit, oavsett var i kroppen, kan orsaka smärta, stelhet, svullnad och en total minskning av livskvaliteten. Det kan vara särskilt besvärande när det handlar om delar av ryggraden, eftersom ryggraden representerar vår "kärna" och ryggraden är till stor del ansvarig för vår förmåga att hålla oss upprätt. Artrit i nacken (halsryggen) kan vara ganska besvärligt och kan påverka förmågan att arbeta, köra och röra sig.

Smärta

Artrit i detta område kan bokstavligen vara en smärta i nacken. Ryggraden består av många segment kallade ryggkotor, som är anslutna till varandra med små leder kallade "facettleder." Som vi böja och räta halsen, dessa fogar flytta en ovanpå den andra. Precis som alla andra gemensamma, kan dessa facettleder bli inflammerad, urholkas, grov och artros. Deras ytor består av samma släta brosk som knän och höft är och är lika föremål för tuffa liv och aktivitet. När dessa gemensamma ytor blir artros, kan rå ben blir utsatta, orsakar betydande obehag med ens den minsta rörelse.

Muskelspasmer i nacke, axlar och armar Möjliga

Som artrit villkors framsteg inom halsen, sporrar benet som naturligt bildar börjar inkräkta på de nerver som kommer ut ur den cervikala ryggraden på olika nivåer för att tjäna den övre delen av kroppen. Många av dessa nerver serva musklerna i nacke, axlar och överarmar. Det är inte ovanligt att människor med artrit i halsen för att klaga på muskelspasmer i nacke, armar och axel områden på grund av irritation och "klämma" av dessa nerver. Ju mer nypa, desto mer irriterad och inflammerad nerverna blir.

Begränsad eller nedsatt rörlighet

Som den degenerativa processen fortsätter, den lilla facettledens ytor blivit alltmer grov och sporra-lastat. Detta börjar att orsaka en minskad förmåga att röra halsen på grund av minskad rörlighet i lederna. Som skivorna som separerar ryggkotorna från varandra försämras, vilket ofta är fallet, blir trycket och vilar vikten av huvudet och ryggraden på facettleder mer och mer betydande, vilket bidrar till mer degeneration och mer begränsning av rörelsefriheten.

Styvhet

Om lederna inte kan röra sig, blir de stela. Rörelser såsom att vrida huvudet från sida till sida blivit svårare. Detta kan ha en dominoeffekt på andra saker, såsom bilkörning - där rimlig hals flexibilitet gör det möjligt för föraren att se över hennes axel när man byter körfält och säkerhetskopiera. Säkerhet blir då en fråga.

"Cracking" (crepitus)

Popping och sprickbildning uppstår när grova ytor i lederna i halsryggen gnugga över varandra, precis som andra leder skulle uppvisa liknande symptom när man försöker flytta. Denna ojämna interaktion mellan de två uppruggade ytor ger sprickbildning många människor beskriver. Dessutom, detta sprickbildning och popping kan vara ganska obehagligt.

Klämda nerver i Tyngdlyftning

När kroppsvävnad blir inflammerad, det kan ibland fälla omgivande nerver. En klämmas nerv kan bara leda till en kort smärta eller rycka. Men i vissa fall kan du uppleva svår smärta. Klämda nerver i weight är relativt vanliga. Den tillsatta tryck på kroppen och tendensen för vissa lyftare till överbelastning innebär att tyngdlyftare löper ökad risk för klämda nerver. Lämnas obehandlad kan vissa pinched nerver orsaka allvarliga hälsoproblem.

platser

En av de vanligaste områdena för weightlifters att uppleva en klämd nerv är den nedre delen av ryggen. Du har över 50 huvud nerver är anslutna till ryggraden, noterar det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke. Att belasta ryggen genom tyngdlyftning kan orsaka en skiva i din ryggrad att bukta och trycker mot en av dessa nerver. Samma problem kan utlösa smärta runt halsen. I många fall är smärta i armar eller ben i samband med en klämd nerv i nacken eller nedre delen av ryggen.

Teknik

Pinched nerver i tyngdlyftning beror ofta på dålig lyftteknik. De bästa lyft stilar alltid sätta mest press på dina muskler, inte dina ben eller ryggraden. Framför allt bör man undvika drag som tillplattas eller båge ryggen för långt, enligt McKinley Health Center. Centret föreslår också några tillbaka säkerhetstips när lyft. Till exempel, när man gör benet lockar eller tillägg, utövar ett ben i taget för att ta avlastar ryggen. När du lyfter hantlar, eller göra liknande lyft flyttar, dra magen för att stärka ryggen område innan du lyfter.

Behandling

Smärtstillande medel såsom ibuprofen kan vara tillräckligt för att kontrollera någon initial smärta för mindre allvarliga klämda nerver från tyngdlyftning. Men om obehag försvinner snabbt, bör du besöka en läkare. Hon får införa ytterligare smärtlindrande läkemedel eller en kortikosteroid injektion till det drabbade området. I de flesta fall, undvika droger om smärtan är outhärdlig. En sjukgymnast kan föreslå några rehabiliteringsövningar för din skada. I de svåraste fallen, är en operation för att driva bort nerven ett alternativ.

Förebyggande

Värm upp försiktigt med några sträckor innan några tyngdlyftning sessioner. Health Services vid Columbia inte heller föreslår att lyfta på varandra följande dagar. Ta en dag i mellan sessioner för att ge din kropp vävnad för att reparera sig själv. Det är också viktigt att lyfta i din förmåga. Överbelastning genom att lägga mer vikt än du bekvämt kan hantera bara stammar din kropp och potentiellt leder till komplikationer, såsom en klämd nerv.

symptom

Symtom på en klämd nerv i nedre delen av ryggen smärta vid hosta, förlust av blåskontroll och en känsla av svaghet i benen, enligt NINDS. På andra områden, kan du känna ett styng av smärta när du flyttar eller ens en tråkig pulsera. Med några känslor av domningar, stickningar eller ihållande smärta, bör du planera ett besök med din läkare. I nästan samtliga fall med en klämd nerv, kommer att lyfta fler vikter utlösa smärta eller obehag.

Orsaker till ärmarna Pain

Översikt

Ett stort antal förhållanden kan orsaka armarna eller armhålan smärta. Till exempel, är armhålan en gemensam plats för lymfkörtel utvidgningen. Andra strukturer i eller i närheten armhålan - såsom nerver, muskler, ben och blodkärl - kan orsaka armarna smärta eller obehag. Underarm smärta kan orsakas av traumatisk skada, störningar i nervsystemet eller vissa medicinska tillstånd. Vissa typer av armarna smärta kräver medicinsk intervention för att hjälpa till att lösa den underliggande orsaken till symtomen. Se din läkare för en korrekt diagnos om du har underarm smärta.

Brachial Plexus Skador

Plexus brachialis skador kan orsaka underarm smärta. Plexus brachialis är ett nätverk av nerver som ligger i nacke och skuldra, som också naturligtvis genom armhålan. Detta nätverk av nerver kan skadas av tryck, sträckning eller trauma. Dragkraft av plexus brachialis nerver är en av de vanligaste typerna av plexus brachialis skador, som uppträder när huvudet och hals tvingas bort från den påverkade axeln, mot den motsatta sidan. I svåra fall kan nerverna riva bort från sina rötter i halsryggen eller nacken. Möjliga tecken och symtom förknippade med plexus brachialis skador inkluderar underarm smärta, domningar och stickningar i armen och minskad motorstyrning av armmuskulatur.

lymfadenit

Lymfadenit - en infektion i lymfkörtlar - är en vanlig komplikation av vissa typer av bakteriell infektion. Lymfkörtlarna är små strukturer som är ansvariga för filtrering gifter ur kroppen. Lymfkörtlarna innehåller en stor mängd vita blodkroppar som hjälper avvärja infektion. Lymfadenit yttrar när lymfkörtlarna blir förstorad på grund av inflammation. Inflammationen är vanligtvis en reaktion mot invaderande bakterier, virus eller svamp. Svullna lymfkörtlar ofta ligger nära områden med underliggande infektion, inflammation eller tumörer. Lymfadenit kan förekomma i vilken lymfkörtel, inbegripet de axillära lymfkörtlar, eller noderna i armhålan. Vanliga tecken och symtom förknippade med lymfadenit inkluderar svullna, ömma och hårda lymfkörtlar och röd, öm hud över de drabbade noder.

skuldra förskjutningar

En skuldra dislokation kan orsaka underarm smärta. Ansatsen är kroppens mest rörlig led, vilket gör det utsatt för dislokationer. En ansats subluxation är en partiell förskjutning av axeln i vilken huvudet av överarmsbenet glider delvis ur axeluttaget. En störning innebär att chefen för överarmsbenet helt glider ut ur axeluttaget. Båda tillstånden orsaka betydande smärta och obehag i axeln och underarm. Majoriteten av skulder dislokationer innebära en nedåt och framåt glidning av överarmen ben. Vanliga tecken och symtom förknippade med axeln störningen svullnad, domningar, svaghet och blåmärken i det drabbade axeln och underarm.

Vanliga nackskador

Halsen - det cervikala området av ryggraden - är en mycket känslig del av kroppen. Många muskler, nerver, senor och ligament köra igenom detta område och är benägna att skada. The Cleveland Clinic säger överanvändning och plötsliga slag mot halsregionen kan skada halsen. Enkla nackskador på grund av dålig hållning och sovställningar normalt inte kräva läkarvård. I de flesta fall kan dessa typer av nack stukningar behandlas med smärtstillande medicin, värmeterapi och vila. Men svåra nackskador orsakade av bilolyckor, idrottsskador och degenerering av diskarna kräver omedelbar medicinsk vård. Några av dessa gemensamma nackskador kan förebyggas med rätt försiktighetsåtgärder.

Pisksnärt

Whiplash är också känd som en översträckning av halsen i riktning framåt och bakåt. Det sker oftast under en bakre stöt bil kollision. Denna typ av olycka orsakar föraren eller passageraren att plötsligt rycka framåt och bakåt. Enligt uppgift från MayoClinic.com, de intensiva rörelser av huvudet orsaka den känsliga ligament och senor av halsen för att sträcka utanför sina givna gränser. Whiplashnackskador kan leda till en svår huvudvärk, nacksmärta, trötthet och yrsel. Kontaktsporter, faller och fysisk misshandel kan också orsaka whiplash.

nervkompression

Nervkompression i nacken, även kallad cervikal rot komprimering, orsakas av degenerering av en eller flera av de sju cervikala diskarna. De broskskivorna kan försämras på grund av ålder, vikt lager och sjukdom. Eftersom de mellanliggande diskarna degenererade, är utrymmena mellan kotorna minskas. Detta leder till kompression av nerver som passerar genom kotorna i nacken. Enligt UCLA Health Center, kan cervical nerve compression särskiljas genom symtom som stickningar, bedövande och en brännande känsla i halsen, eftersom många av nerverna har sina rötter i halsregionen.

frakturer

Frakturer i halskotor är allvarliga nackskador som kräver omedelbar läkarvård. Aurora Health Care säger frakturer i nacken kan skada ryggmärgen och leder till förlamning, till och med döden. Frakturer är vanligt förekommande i fotbollsspelare på grund av felaktig blockeringstekniker. Blockering med huvudet ner sätter enorm press på halsen, vilket resulterar i en av kotan ge vika och sprickbildning under trycket. Hos äldre människor, halskotan och angränsande muskler, senor och ligament bli ännu skörare; någon typ av trauma mot de övre områdena av kroppen kan inducera frakturer. I båda fallen kan den kraft och träffpunkten bestämmer strängheten av frakturen.

Vad är orsakerna till huvudtryck?

Head tryck, medicinskt kallas intrakraniella trycket är trycket mellan skallen och hjärnan. För mycket tryck i huvudet kan begränsa blodflödet till hjärnan och tryck på strukturer i hjärnan. Det är ett allvarligt medicinskt tillstånd som har potential att orsaka allvarliga skador på hjärnan eller ryggmärgen. Kontakta din läkare om du upplever tryck i huvudet. Symtom på onormal huvudtryck letargi, beteendeförändringar, huvudvärk, kramper och kräkningar.

Hjärnhinneinflammation

Meningit betyder bokstavligen inflammation i hjärnhinnorna, som är membran som täcker hjärnan och ryggmärgen. När hjärnhinnorna blir inflammerade, sväller de upp och tar upp mer plats i det centrala nervsystemet, vilket orsakar huvudtryck. Det finns två typer av hjärnhinneinflammation: bakterie- och virus. Bakteriell meningit är sällsynt, men livshotande. Viral meningit är den vanligaste formen. Virus och bakterier som orsakar hjärnhinneinflammation sprids lätt i trånga ställen, såsom college sovsalar och internatskolor. Symtom på hjärnhinneinflammation är feber, slöhet, huvudvärk, irritabilitet, stel nacke och hudutslag. Bakteriell meningit är en medicinsk nödsituation som måste behandlas omedelbart med intravenös antibiotika och kortikosteroider för att minska inflammation. Utan behandling kan bakteriell meningit leda till hjärnskador eller dödsfall. Viral meningit försvinner vanligen själv i sju till tio dagar utan behandling, men sängläge och ökat intag av vätska rekommenderas tills infektionen försvinner, enligt Kids Health.

Encefalit

Encefalit är en inflammation av hjärnan som normalt inträffar som ett resultat av en virusinfektion. Eftersom hjärnan sväller, pressar den mot den hårt ben av skallen, vilket resulterar i topptryck. Encefalit kan vara primär eller sekundär. Primära encefalit uppstår som ett resultat av en direkt invasion av hjärnan eller ryggmärgen av ett virus. Sekundär encefalit uppträder som en följd av en virusinfektion som påverkar en annan del av kroppen och rör sig sedan till hjärnan. De flesta fall av encefalit är små och symptom inkluderar huvudvärk, irritabilitet, letargi, feber och ledvärk. Symtom på mer allvarliga fall omfattar förvirring, personlighetsförändringar, dubbelseende, kramper, muskelsvaghet, förlust av känsla och skakningar. De flesta fall av encefalit lösa på egen hand med sängläge, ökat vätskeintag och smärtstillande för att minska huvudvärk, enligt Mayo Clinic. Beroende på vilken typ av virus som orsakar inflammation, vissa fall förbättras med användning av anti-virala läkemedel, liksom.

subaraknoidalblödning

Subaraknoidalrummet är det lilla området mellan hjärnan och den vävnad som täcker hjärnan. En subarachnoid blödning är blödning som uppträder i subaraknoidalrummet. När blod fyller den lilla utrymme, resulterar det i huvudet tryck. En subaraknoidalblödning kan vara ett resultat av en blödningssjukdom, huvudskada, aneurysm eller hjärnan avvikelser. Symtom på en subaraknoidalblödning inkluderar medvetandesänkning, känselbortfall, personlighetsförändringar, muskelvärk, illamående, kräkningar, stel nacke och synproblem, enligt Medline Plus. En subaraknoidalblödning är en medicinsk nödsituation som kräver omedelbar behandling. En akut operation kommer att utföras under vilken kirurgen tar bort överflödigt blod från hjärnan och försöka reparera orsaken till blödning. Blodtryck mediciner och smärtstillande kommer också att ges för att minska topptrycket och minska huvudvärk.

Neuralgisk smärta, även kallade neuralgi, är smärta längs reaktionsvägen av en nerv eller nerver i kroppen. Smärtan är vanligen intermittent, men kan vara allvarliga. Människor i alla åldrar kan uppleva neuralgisk smärta, men efter 45 års ålder är den vanligaste tiden att drabbas.

orsaker

Orsaker till neuralgiska smärta innefattar skada eller irritation på en nerv. Orsakerna till skador kan inkludera sjukdomar såsom diabetes, infektioner såsom bältros eller lyme sjukdom, trauma på nerven och tumörer hade tryckt på närliggande nerver.

symptom

Symtom på neuralgiska smärta smärta längs vägen för de drabbade nerven, skarp stickande smärta som kan också kännas som en brännande smärta, svaghet i musklerna i området av de drabbade nerv och en ökad känslighet för huden där den drabbade nerven ligger .

typer

Det finns flera typer av neuralgisk smärta. Postherpetisk neuralgi orsakas av bältros virus och smärta kommer att köra längs nerverna viruset har angripit, vanligast längs bålen. Trigeminusneuralgi påverkar trigeminusnerven som går från hjärnan i ansiktet som orsakar smärta i läppar, haka, kinder och tandkött på ena sidan av ansiktet. Occipital neuralgi smärta uppstår vid basen av skallen och inkluderar stickningar och domningar.

Diagnos

Läkaren utför en fysisk undersökning för att kontrollera muskelmassa, triggerpunkter av smärta och några konstiga hudförnimmelser. En MR avslöjar nervskada eller en eventuell tumör klämma en nerv. Ett blodprov kan tas för att kontrollera höga blodsockernivåer, en indikation på diabetes.

Behandling

Behandling för neuralgiska smärta beror på placeringen och typen av neuralgi. Mediciner kan omfatta antidepressiva såsom amtriptyline att avlyssna smärta meddelanden från nerver till hjärnan. Anti-beslag läkemedel såsom gabapentin trycka nervsmärta. OTC-läkemedel såsom Tylenol och Alvedon kan minska nervsmärta. Injektioner av kortikosteroider i det smärtande området kan ge smärtlindring och minskar inflammation som omger nerven.

tips

Du kanske kan undvika smärtsamma neuralgiska attacker genom att bestämma vad som orsakar eller utlöser dem. Diabetiker bör hålla strikt kontroll av deras blodsocker att undvika nervskador. Antivirala läkemedel som tagits efter diagnos av bältros kan förhindra postherpetisk neuralgi. Undvik mycket varma eller kalla föda eller dryck om du har munnen eller ansiktssmärta eftersom dessa bara irritera redan skadade nerver.