XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

nerv i kläm i nacken symtom ögon

Pinched nerver kan vara ganska vanligt, särskilt för personer som har kronisk ryggsmärta. En nerv helst i kroppen kan ha skadats, och orsaka kronisk smärta och möjligen orörlighet. Det finns flera behandlingar för nervsmärta, många av dem icke-invasiv och fokusera på långsamt rehabilitera som berörs av klämd nerv området. Klämda nerver har förmågan att påverka många regioner i hela kroppen på en gång, lämnar människor i allvarlig kronisk smärta på en daglig basis. Rehabiliteringsmetoder beror på vilken nerv är klämd och var den är placerad i kroppen.

Definition av klämd nerv

Pinched nerver uppstår när omgivande vävnader, såsom ben, brosk, muskler och senor, bära ner och sätta för mycket press på en nerv. Trycket försämrar nerven normala funktion förmåga, orsakar smärta, domningar, svaghet och stickningar. Klämda nerver kan inträffa var som helst i kroppen. Ibland kirurgi är det enda alternativet för att bota obehag väckt den av den felaktiga nerven. Symtom på en klämd nerv är domningar eller minskad känsel i kläm området, skarp eller brännande smärta som sträcker sig utåt, parestesi, som är "myrkrypningar" stickande känsla i skadade området, liksom muskelsvaghet eller ryckningar i drabbade området eller frekvent känslan av att skadade området har "somnat", till exempel extremiteter kanske när blodflödet avskurna.

Kläms Ögon Nerve

Synnerven, även känd som den kranial nerv II, löper från ögonen till hjärnan. Det kan bli i kläm. När klämning av occipital nerv eller nerver i nacken inträffar, det är känt som Occipital neuralgi. Symtom på Occipital neuralgi är domningar, stickningar eller smärta runt basen. Det är också manifesteras genom en tydlig huvudvärk bestående av kronisk piercing, bultande eller känslan av en elektrisk stöt begränsas på ena sidan av huvudet. Typiskt börjar smärta i nacken och rör sig uppåt in i en sida av huvudet. Det kan också spridas till båda tinningar, vilket gör smärtan känns som ett tight band runt huvudet.

Kläms Neck Nerve

En klämd nerv i nacken, även känd som en cervical radiculopathy kan uppstå av olika skäl såsom spinal arthtitis, degenerativ disksjukdom, ett diskbråck eller skada eller trauma till följd av en olycka. Nerver som strålar ut från intervertebrala områden kan bli komprimerad. Detta tryck på nerven kan påverka omgivande områden som axlar, armar, fingrar och områden i övre och nedre delen av ryggen. Ibland smärta till följd av en klämd nerv kan vara felaktigt diagnostiseras som en muskel tår eller skada.
Stickningar, bedövande känsla, elektrisk smärta, skytte, skarp eller stickande smärta i nacken eller omgivande områden av kroppen är alla symptom på en klämd nerv. Eftersom en klämd hals nerv har förmågan att påverka omgivande områden, kan det lämna vissa sjuka orörlig och i en stor del av kronisk smärta.

Klämd nerv Behandling

Behandling av klämda nerver börjar med vila det drabbade området. Ibland läkare kommer att ha en patient bär en skena eller stag för att göra området orörlig. Om vila inte botar det drabbade området, sedan en läkare kommer att rekommendera sjukgymnastik som sträcker det drabbade området och har en patient sakta återfå fungerande smärtande området genom långsam motion och böjning av musklerna. Om sjukgymnastik inte fungerar, då en läkare kommer att förskriva ett antiinflammatoriskt läkemedel såsom ett NSAID för att hålla nerv svullnad låg och smärta minimal. Det sista alternativet beaktas är kirurgi för att dämpa eller bedöva nerven.

Slutsats

Om du upplever smärta från en klämd nerv, är tidigt ingripande nyckeln till att hjälpa dig. Med tiden problemet kan utvecklas och lea till allvarliga funktionshinder och kroniska dag till dag smärta. Din läkare kommer att veta den bästa metoden att använda för behandling av smärta och för att hålla dig mobil och fungerar hälsosamt. Håll en positiv syn när återhämtningen och ta alla läkarens råd till hjärtat att dra maximal nytta det medicinska området kan erbjuda. Om vissa verksamheter orsaka nervsmärta Flair upp, sedan försöka undvika att delta i dessa aktiviteter som resten är en av de första och viktigaste stegen för att minska smärta och lider av nervskador.

En klämd nerv kan uppstå var som helst i kroppen och ofta händer efter en traumatisk skada, en arbetsrelaterad skada eller plötslig stam av en muskel. Medan vissa människor som har en klämd nerv i benet kan återhämta sig snabbt med vila och huskurer, kan allvarliga symptom kräver medicinering eller kirurgi. Tänk på detta information från Mayo Clinic och National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke om symtomen på en klämd ben nerv.

domningar

Domningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv i benet, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Vissa människor kan beskriva domningar i benet som en känsla av att benet eller foten har "somnat." Symtom som domningar kan orsaka svårigheter med rörelser och kan göra benet känns väldigt tungt eller okontrollerbar.

Smärta

Smärta är ett symptom på en klämd ben nerv. Beroende på var i benet problemet med nerven ligger, kan smärta stråla ner nerven till fots eller upp i höften och buken. Känslan av smärta som orsakas av en klämd ben nerv kan också vara en brännande känsla.

spasmer

Spasmer eller ryckningar av musklerna i benet är symptom på en klämd benet nerv, enligt Mayo Clinic. Muskelspasmer i benen som orsakas av en klämd nerv kan uppstå utan förvarning och kan orsaka benet att plötsligt ge ut, vilket resulterar i ytterligare skada. Spasmer i benmusklerna kan också vara störande och orsaka koncentrationssvårigheter på jobbet, i skolan eller hemma.

stickningar

Enligt Mayo Clinic, stickningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv. En klämd benet nerv kan orsaka stickningar eller stickande förnimmelser, vilka också hänvisas till som parestesi (onormala förnimmelser), att inträffa var som helst i benet. Beroende på var nerven kläms, kan stickningar också kännas i knän, fötter och tår.

Svaghet

Enligt University of Washington Institutionen för ortopedi och idrottsmedicin, muskelsvaghet är ett symptom på en klämd ben nerv. Svaghet i benmusklerna kan resultera i svårigheter med att stå eller vistas i samma position under en längre tid. En klämd nerv i benet kan också orsaka symptom såsom minskad rörlighet och snabbhet.

sömn~~POS=TRUNC

Symptomen på en klämd nerv i benet kan leda till symtom i andra delar av kroppen, särskilt sömnproblem, enligt Mayo Clinic. Smärtan och domningar orsakad av en klämd nerv kan vara värre nattetid, särskilt när det finns mer press på benet på grund av att vara i en liggande ställning. En kläm ben kan göra det svårt att hitta en bekväm sömn läge och kan störa sova.

Övningar för att lindra träffas Axel Nerver


Träffas, eller kläm, kan nerver på C5 kotan (i nacken) av ryggraden orsaka skuldra. Oftast är en klämd nerv betecknas med domningar, stickningar, smärta och / eller muskelsvaghet som börjar i nacken och reser till axeln och eventuellt ner armen. Dessa symtom kan förvärras när man hostar, nyser eller gör ansträngande rörelser. Knapert nervsmärta kan lindras och förhindras med kirurgi, mediciner och olika övningar. Kontrollera alltid med en läkare eller sjuksköterska för att fastställa omfattningen av någon skada eller innan ett träningsprogram.

Aerobisk träning

Nerver kräver blod och syre, som är mer aktivt pumpas genom kroppen under aerob träning. Aerob träning hjälper få din puls förhöjda och ökar blod och syre flöde i hela kroppen. Att vara aktiv och delta i någon aerobisk aktivitet kommer att hjälpa till att hålla nerverna friska och hindra dem från att bli träffas; Det kommer också att hjälpa till att läka träffas nerver som kan orsaka dig skuldra.

Cervical böjning och sträckning

Hals böjning och sträckning motion kommer att hjälpa till att få blodet flyter på halskotorna och hjälpa eventuellt släppa en klämd nerv. För att göra övningen, försiktigt stoppa hakan mot bröstet och sedan långsamt ser upp till taket. Upprepa denna övning 5 gånger. Gör detta och följande övningar långsamt.

lateralflexion

Den lateralflexion motion kommer också att bidra till att öka blodflödet och lossa träffas nerver. För att slutföra detta arbete, luta huvudet åt vänster och försöker röra örat axeln; sedan luta den åt höger och försök att röra höger öra till axeln. Upprepa denna övning 5 gånger.

Rotation av halskotpelaren

Den här övningen är till hjälp för olika typer av nacksmärta eller nöp nerver orsakar skuldra smärta och obehag. För att göra övningen, vrid sakta på huvudet och försöka att se över vänster axel. Håll denna position i tre till sex sekunder och sedan byta sida. Upprepa denna övning 5 gånger.

Carotid Aneurysm Symtom

En aneurysm är en utbuktning eller utbuktning av väggen i ett blodkärl. Detta kan ske i flera av kroppens artärer inklusive halspulsåder i nacken, som transporterar blod till hjärnan, såsom beskrivs av Cleveland Clinic. Ett aneurysm i halspulsådern kan progressivt tänja och försvaga ett område av väggen, vilket leder till en bristning av artären. Detta kan inträffa i den extrakraniella regionen av halspulsådern i nacken, eller intrakraniell regionen, som är i hjärnan. Aneurysm orsaka mycket tydligare och farliga livshotande symtom när de brister, och akut medicinsk behandling krävs då.

Transitorisk ischemisk attack

Symtom på en halspulsådern aneurysm inkluderar en mini-stroke eller transitorisk ischemisk attack (TIA). Enligt MedlinePlus, är en TIA en episod där en person har tillfälliga stroke-liknande symtom som kan inkludera lätt ansikts hängande, överdriven trötthet eller sover, liten muskelsvaghet i ena sidan av kroppen, sluddrigt tal eller svårigheter att tala och yrsel. En TIA anses ofta vara en varningssignal om att en sann stroke kan hända i framtiden om något inte görs för att förhindra det.

blockeringar

Carotid aneurysmer kan bilda blodproppar i artären som blockerar blod som strömmar till hjärnan. Enligt en studie som publicerats av University of Maryland Medical Center (UMMC), halspulsådern blockeringar förekom i 6,2 procent av det totala antalet deltagare screenade i studien. Halspulsådern blockeringar kan leda till försvagande slag som orsakar förlamning, hjärnskador eller dödsfall. Blodpropp kan också bryta sig loss från aneurysmet och resa till hjärnan, vilket leder till cerebral artär blockeringar.

huvudvärk

Svår huvudvärk smärta som börjar plötsligt är en karakteristisk tecken på en brusten aneurysm i halspulsådern, såväl som andra artärer i hjärnan. Denna smärta är så allvarlig att de flesta individer beskriver det som "värsta smärtan någonsin känt," enligt Merck.com. Den extrema huvudvärk brukar åtföljas av illamående och kräkningar, en stel nacke och i vissa fall, tillfällig medvetslöshet, som beskrivs av Mayfield Clinic.

Nerv och Blood Vessel Pressure

The Cleveland Clinic konstaterar att sekundära symptom på grund av en halspulsådern aneurysm kan orsakas av trycket på omgivande strukturer. Som aneurysm vidgar, pressar den mot nerver och vener, vilket leder till symtom såsom svullnad i ansiktet och stickningar, domningar i ansiktet eller i munnen, förlust av röst eller heshet, talsvårigheter och svårigheter att svälja.

synproblem

Mayfield Clinic listar synproblem som symptom på en ouppbrutna halspulsådern aneurysm. Aneurysmet kan orsaka suddig eller dubbelseende, kroniskt vidgade pupiller, liksom smärta över och bakom ögonen. I fallet med en brusten karotidartären, kan tillfällig synförlust också förekomma.

En spinal tumör är bildandet av en onormal tillväxt någonstans längs ryggmärgen. Eftersom ryggraden är i fokus för nerverna i hela kroppen, någon sorts skillnader orsakar ofta problem. Med en tumör, vare sig det godartade (noncancerous) eller elakartad (cancer), kan dess utveckling och utvidgning placera varierande mängder av tryck på dessa nerver, vilket många tecken och symtom hos individen.

Smärta

För de flesta människor, orsakar en spinal tumör smärta. Eftersom tumörplatser trycket på nerverna i ryggraden, blir de irriterade och inflammerad, vilket resulterar i smärta. Emellertid är denna smärta inte alltid isolerat till platsen för tumören och kan diffundera ut i andra områden av kroppen.

domningar

Ofta åtföljer smärta är ett symptom av domningar. När trycket är placerad på en nerv, inte bara framkallar smärta men begränsar impulser mellan hjärnan och nervändar. Varhelst denna nerv resor, kan området uppleva en förlust av känsel. Större delen av tiden, manifesterar symptom i benen, men det kan också påverka andra delar av kroppen såsom armar, händer och axlar.

motoriska färdigheter

Medan smärta och domningar är två av de vanligaste symptomen, en spinal tumör, särskilt större utväxter, kan också utlösa problem med en persons motorik. De flesta människor kommer att drabbas av en minskning av motorik involverar ben, påverkar deras förmåga att gå eller stå. För andra kan en tumör orsaka problem i armarna, vilket fick problem med att hålla, knäppa och bära saker.

Inkontinens

För vissa människor, ger en spinal tumör inkontinens, särskilt i mer avancerade fall. Om tumören var att placera tillräckligt tryck på nerverna som är ansvariga för kontrollen av antingen blåsan eller tarmen, kan en person drabbas av en förlamning inom ett av dessa organ, vilket orsakar urin eller tarminkontinens.

Förlamning

Ungefär som ett symptom på inkontinens, kan en spinal tumör orsaka förlamning men i större utsträckning. När en tumör sätter tillräcklig press på en nerv som går in i ben eller armar, kan det i huvudsak bryta det. Detta leder till en fullständig förlust av kontrollen över dessa extremiteter.

Symtom på psykisk misshandel


Psykisk misshandel, även känd som känslomässiga övergrepp, kan ha allvarliga effekter på offret. Psykisk misshandel kan vara svårare att upptäcka utan synliga märken såsom blåmärken kvar från fysisk misshandel eller särskilda tecken på sexuella övergrepp. Psykisk misshandel är kronisk och konsekvent och innebär ett mönster att relatera som är skadligt och stör förmågan att bilda sunda relationer.

Självskadande beteende

Lider av psykisk misshandel kan orsaka symptom på självskador i offer. Huvud-mal kan ses i små barn. Ungdomar eller vuxna kan visa självskadebeteende som att skära eller bränna sig. Dessa beteenden kan göras i klassrummet eller hemma framför andra, såsom med huvudet-banging. Andra självskadande beteende, särskilt skära görs oftast i hemlighet. Självmordstankar och gester är också sekundära symptom på psykisk misshandel.

aggressivt beteende

Utagerande aggression mot andra kan vara ett symptom på att någon är ett offer för känslomässiga övergrepp. Frekventa vredesutbrott, bita, sparka eller slå kan ses hos yngre barn. Ungdomar och vuxna kan agera ut aggression genom att förstöra egendom eller batteri och misshandel mot en annan. Medverkan i gäng eller sekter kan inträffa, eller på annat sätt vara full av ilska.

ängslig Behavior

Synas rädd, lättskrämd, nervös med orealistiska fruktan är symtom som förekommer i offer för psykisk misshandel. Dagtid ångest kan märkas genom skollärare eller vårdgivare barn. Offer för övergrepp kan ha fysiska besvär såsom buken ångest eller huvudvärk och besöka skolsköterskan på en regelbunden basis. Ungdomar och vuxna kan verka blyg, återkallas eller okänslig för upplevelsen av känslor.

fysiska symptom

Sömnsvårigheter, aptitlöshet, plötslig viktökning eller förlust kan vara symtom på psykisk misshandel. Offer för psykisk misshandel kan verka trött, rufsig och kan ignorera grundläggande hygien. Barn som lider av missbruk kan vara oförmögen att göra det till toaletten i tid, kanske väta eller nedsmutsning sig.

andra symptom

Att kritisera själv överdrivet, sätta sig ner och andra indikatorer på dålig självkänsla är vanliga bland offren för övergrepp. Andra typer av onormal eller extremt beteende kan vara varningstecken eller symtom på psykisk misshandel. Överdriven ilska eller hat eller vissa personer eller saker kan observeras. Använda ämnen (alkohol eller droger) eller delta i olagliga aktiviteter kan också tyda på ett underliggande problem med känslomässiga övergrepp.

Vad är orsakerna till skador på Greater Auricular Nerve & amp; Domningar?

Ju större öron nerv tjänar den nedre delen av örat, lägre ansikte och övre hals. Du har en av dessa nerver och dess grenar på vardera sidan av huvudet. Det är en sensorisk nerv och signalerar hjärnan att rapportera vad du känner i detta område. Om du har haft en örsnibben genomborrade, desto större öron nerv den som rapporterade smärta. Denna nerv är inte involverad i att göra muskler flytta. Skador på nerv orsakar domningar och stickningar i området är det tjänar. Detta kan vara tillfällig eller permanent beroende på hur allvarlig skadan.

Skada

Vad är orsakerna till skador på Greater Auricular Nerve & amp; Domningar?

Denna nerv kan skadas om du lider ett slag mot sidan av huvudet, eller om tryck appliceras under en längre tidsperiod. Tryck skada på nerven har rapporterats när en viss typ av nackstöd används i axelkirurgi, som beskrivs av Albert KH Ng och Richard S. sida i "International Journal of Shoulder Surgery" år 2010. I dessa fall symptomen kan kvarstå i upp till flera månader, men är inte permanent. Nyare nackskyddens enheter förhindra detta problem. Om du behöver skuldra kirurgi, är det rimligt att begära att den nya enheten användas för att undvika detta potentiella problem.

inre tryck

Vad är orsakerna till skador på Greater Auricular Nerve & amp; Domningar?

Alla svullnad eller tillväxt inifrån som sätter press på nerven kan producera domningar och stickningar i området betjänas av större öron nerv. Om du har fortsatta symtom eller återkommande symptom, oavsett om du tror att du vet orsaken, är det viktigt att rådgöra med din läkare. Om du har symptom och har haft någon förfarande gjort på detta område, se till att rapportera problem med din läkare eller tandläkare.

Kirurgi

Vad är orsakerna till skador på Greater Auricular Nerve & amp; Domningar?

Alla ansiktskirurgi eller venkirurgi i ansiktet eller halsen kan skada din större öron nerv. Detta inkluderar plastikkirurgiska ingrepp såsom ansiktslyftning. Svullnaden efter operationen kan orsaka ett tillfälligt problem med stickningar och domningar och om nerven är avskurna, kan domningar vara permanent. I halsartären kirurgi, är detta en ganska vanlig komplikation och ofta inte kan undvikas. Detta är också sant i cancer och godartad tumör kirurgi där det viktiga målet är att avlägsna tumören. I samband med förfaranden där detta anses vara en möjlig eller sannolika utfallet, bör du bli informerad innan operationen. Permanent domningar behöver justeras, särskilt i början, men enligt boken "Clinical Practice of Neurological & Neurokirurgiska Nursing," de flesta patienter tolererar det väl.

Tecken och symtom på Childhood typ 1-diabetes


Typ 1-diabetes är en form av diabetes som drabbar barn. I denna form av diabetes, förlorar bukspottkörteln sin förmåga att göra insulin eftersom barnets immunförsvar börjar angripa och förstöra de insulinproducerande cellerna. När detta händer, kommer dessa celler inte längre göra insulin för resten av barnets liv. Lyckligtvis finns det symtom som manifesteras, vilket kommer att bidra varna föräldrar till ett hälsoproblem i deras barn.

milda symptom

I början av denna sjukdom, kommer ett barn visar symptom som många föräldrar förväxla för andra hälsofrågor. Dessa symtom är vanligtvis milda och kan faktiskt inte betyda att ditt barn har typ 1-diabetes. Men om ditt barn börjar visa dessa tecken, bör du ta honom till läkare så snart som möjligt för att fastställa orsaken. Barnet i detta skede av sjukdomen kommer att urinera ofta eftersom njurarna kommer att försöka spola extra glukos ut systemet. Detta kan visa sig som en ökning av sängvätning, även om barnet inte har varit en våtare innan. Ditt barn kommer också att vara törstigare att ersätta den förlorade vattnet. Ett annat tecken är en viktminskning på ett barn, även om han har en god aptit. Slutligen kan barnet börjar känna trötthet eftersom hans kropp inte kan använda glukos i hans system på rätt sätt.

viktigaste symptomen

Om de tidiga symtomsystemen inte behandlas tillräckligt snabbt, kommer det att finnas en uppbyggnad av kemikalier som kallas ketoner i ditt barns blodet. Denna uppbyggnad kommer att orsaka magsmärtor, illamående och kräkningar. Det kommer också att ge ditt barns andningsorganen frågor, såsom doftande andetag (från extra glukos), andningsproblem och i vissa fall, medvetslöshet. Många föräldrar tillskriver detta till influensa. På grund av detta, dessa symtom ofta gå obehandlat för att föräldrarna inte tar sitt barn i för en kontroll. Även om dessa symtom tyder på en vanlig sjukdom, kommer de att föregås av milda symtom som diskuterats ovan.

Långsiktiga Signs

Diabetes, om de lämnas obehandlade, kan orsaka omfattande långsiktiga skador på barns hälsa. Om hon har denna sjukdom, kommer hon att löpa större risk för hjärtsjukdomar och stroke. Typ 1-diabetes kan också orsaka njurskador, synnedsättning, tuggummi problem och nerv och blodkärlsskada. Dessa symtom är dock sällsynt och i allmänhet börjar att visa upp när barnet flyttar in i hennes sena tonåren till tidig vuxen ålder.

Är det okej att träna med en klämd nerv?

En klämmas nerv uppstår när mjukdelar plats tryck på en nerv. Även om en klämd nerv kan uppstå var som helst på kroppen, de är vanligast på platser som baksidan och handleder. En klämd nerv kan orsaka ett antal obehagliga symtom såsom domning, smärta, stickningar och muskelsvaghet. Om du är en aktiv person, kan en klämd nerv gör det svårt att utöva. Detta utesluter emellertid inte betyda att motion är omöjligt.

överväganden

När du upplever en klämd nerv, kan regelbunden motion bidra till att stärka musklerna samtidigt lindra muskelspänningar. Du kan dock inte vill engagera sig i motion när du upplever en särskilt smärtsam klämd nerv flareup, eftersom det kan öka dig smärtnivå. I stället, slappna av och vila i en till två dagar, vilket kan bidra till att lugna irriterad nerver. Du kan dock försiktigt tänja dina muskler under dagen för att hålla nerverna blir irriterad ytterligare.

Varm-ups / Sträcker

Alltid värma upp och sträcka innan träningen för att lugna irriterad nerver och hjälpa dig att behålla flexibiliteten. Börja med att gå eller jogga i fem minuter, sedan sträcker de områden där dina klämda nerver ger dig smärta. Delta i långsamma, mjuka sträckor - inte studsa eller sträcka till den grad av smärta. Också ta åtgärder för att upprätthålla en god formen när du tränar. Stå framför en spegel för att kontrollera att din hållning är bra och din kropp är i rätt läge för den träning du utför.

korrekt övningar

Undvik att utföra endast en regelbunden motion, eftersom detta kan leda till överanvändning skador och förvärra din smärta. Regelbundet utföra skonsamma övningar som promenader, med hjälp av en elliptisk maskin, simning eller cykling. Dessa övningar placera inte betydande inverkan på lederna, vilket kan bidra till att förebygga klämda nerver blir värre. Stor genomslagskraft övningar som löpning, steg aerobics eller kontaktsporter kan också göra din klämmas nerv värre.

Förebyggande / Behandling

Vidta vissa åtgärder för att hjälpa du motionerar mer bekvämt. Ta ett smärtstillande medel såsom ibuprofen eller naproxen för att lindra smärta och inflammation. Om du fortsätter att uppleva smärta när du tränar, kan din läkare administrera en kortison skott för att lindra nervinflammation. Om du upplever smärta efter ett träningspass, ta en varm dusch eller hetta och is på det drabbade området för att minska smärtan av din klämd nerv. Men om du inte upplever smärtlindring under tiden, se en läkare för att diskutera mer invasiva behandlingsalternativ.

Läkemedel för Knapert Neck Nerve

En klämd nerv kan vara en smärtsam upplevelse och kan inträffa var som helst, men halsryggen är särskilt känsliga på grund av de många leder, hög rörlighet och närhet till många nerver. En av de vanligaste sätten att en nerv blir klämda i nacken är av ett diskbråck som skjuter ut ur sina normala gränser och sätter press på en av de känsliga spinal nerver. En klämd nerv orsakar skarp, brännande smärta, domningar och stickningar, och muskelsvaghet. Förutom många andra konservativa behandlingar, det finns flera läkemedel som kan vara till hjälp vid behandling av symptom av en klämd nerv.

NSAID

När en cervikal skiva bryts ner och herniates kan det sätta press direkt på nerverna, men det kan också orsaka inflammation. De kemikalier som ingår i inflammationen kan irritera nerver och orsaka många av samma symptom som en klämd nerv. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, innefattar läkemedel såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen. Dessa mediciner är särskilt användbara eftersom de behandlar både smärta och inflammation. NSAID är tillgängliga över disk eller genom recept om större potens krävs enligt Mayo Clinic.

Narkotika

Om smärtan arbetar med en klämd nerv blir allvarlig nog, kan en läkare ordinera en kort kurs av narkotiska smärtstillande. Dessa mediciner är kraftfulla och är reserverade för patienter som inte har svarat på de mer konservativa läkemedel, enligt American Academy of ortopeder. Dessa läkemedel fungerar genom att binda till kemiska receptorer i hjärnan och blockerar känslan av smärta. Narkotika bör användas för en kort tid, eftersom de har potential att orsaka mer allvarliga biverkningar, inklusive beroende.

Steroider

Nerver är levande vävnader som är mycket känsliga för komprimering och inflammatoriska kemikalier. En medicin som kan vara användbar för att lindra smärta och andra symptom i samband med en komprimerad nerv är kortikosteroider. Kortikosteroider inte behandla smärta genom modulering i hjärnan som narkotika, utan snarare lindra den genom att minska inflammation, enligt Spine universum. Detta läkemedel kan tas oralt eller kan injiceras direkt i de gemensamma utrymmena. Genom att injicera steroider i det smärtande området, är mindre systemiska biverkningar upplevt och medicineringen har en större chans att arbeta.

muskelavslappnande

Många fall av klämda nerver förvärras av tryck som orsakas delvis av muskler som kramp. Eftersom dessa muskler kontrakt ofrivilligt de ökar trycket på skivan och mjukdelar som leder till ökad press på nerverna. Enligt University of Maryland Medical Center, är muskelavslappnande visat sig vara endast marginellt effektiva och ha betydande risk för biverkningar. På grund av detta, de rekommenderas för bara några dagars användning.