XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

naturliga medel att bli av med gallsten

Naturliga sätt att bli av med fräknar

Fräknar är ojämnt fördelade melaninpigmentering som inträffar på huden. Dessa bruna fläckar kan visas tidigt i livet, på grund av genetik, eller så kan de visas sent i livet efter år av solexponering. Det finns ett antal naturliga sätt att bli av med fräknar, men de kan återkomma om du inte undvika solexponering och använda solskyddskräm. Det finns inga medicinska bevis för att stödja användningen av alternativa metoder för att bli av fräknar.

citronsyra juice

Nofreckles.com rapporterar att en av de bästa sakerna att naturligt bli av med fräknar är citronsyra juice. Skär upp en citron, apelsin eller lime och pressa saften i en behållare. Blanda i en tsk. yoghurt så att du har en pasta. Applicera pastan på ditt ansikte och låta det torka innan sköljning med kallt vatten.

Rädisa

Enligt bestincostmetics.com, rädisor innehåller ett naturligt blekmedel som lättar fräknar. Riv en rädisa och blanda den med saften av en lime. Placera i en matberedare och blanda väl. Applicera blandningen på ditt ansikte och lämna den på att torka. När det har torkat, gnugga ansiktet kraftigt och tvätta med kallt vatten.

Tranbär eller Strawberry Paste

Regelbunden användning av jordgubbar och tranbär kan naturligtvis eliminera fräknar på grund av citronsyran finns i frukt, säger bestincostmetics.com. Mash tranbär eller jordgubbar i en skål och gnugga blandningen på ditt ansikte. Låt pastan på ditt ansikte tills den är helt torr, sedan skölj med kallt vatten.

Citronsaft och borsyra

Denna blandning är en potent lösning som hjälper till att få bli av med fräknar, enligt bestincostmetics.com. Testa den på en liten bit hud innan du ansöker till hela ansiktet för att se om din hud är alltför känslig att tolerera borsyra i denna blandning. Att blanda, lösa en tsk. borsyra i en kopp hett vatten. Pressa saften av en citron i borsyra och lägga ½ tsk. glycerin och 2 msk. rosvatten. Blanda noggrant och badda lotion på en bomullstuss innan de ansöker till de områden som behöver fräknar bort. Denna lotion kan också gnuggas på nacke och skuldror att bleka huden till en ljusare nyans.

Surmjölk

Ultimatecosmetics.com rapporterar att den naturliga mjölksyra i filmjölk ger en mild peeling effekt på huden, utan några av de irriterande eller torkning effekterna hos många blekningslösningar. Använd filmjölk och försiktigt bada ditt ansikte i det att hjälpa naturligt bli av med fräknar.

persilja juice

Blanda naturlig persilja saft med lika delar citronsaft, apelsinjuice och röd nuvarande saft. Täck huden med vätskan som om du tillämpa fuktighetskräm och låt den torka. Applicera sedan din dagliga fuktkräm över toppen. Citronsyran i juice hjälper till att naturligt bli av med fräknar, enligt nofreckles.com.

Naturliga sätt att bli av med fläckar

Översikt

Fläckar i allmänhet orsakas av hormonella förändringar eller miljömässiga faktorer såsom exponering för djurhår, damm eller förändringar i väder eller fukt. Men det finns många naturliga sätt du bli av med fläckar, om du bara har enstaka finnar eller i allmänhet fläck-benägen. Även om vissa har hävdat framgång med dessa åtgärder, har de inte utvärderats av FDA för effektivitet.

Citronsaft och citronskal

Tillämpningen av citronsaft och citronskal på huden är en vanlig teknik som används för att bli av med fläckar i ayurvediska skönhetsvård, enligt Melanie A. Sachs, författare till "ayurvediska skönhetsvård." Att använda citronsaft på huden, späd tre matskedar färskpressad eller naturlig citronsaft med en matsked av destillerat vatten i en måttkopp eller skål. Med en borste, applicera ett tunt lager på det drabbade området och lämna den på upp till 60 minuter innan du sköljer huden med kallt vatten. Om du vill använda citronskal, kvartal citron och ta bort skalet från en sektion. gnugga försiktigt kärnfulla, vita sidan på huden under 60 sekunder. Det finns ingen anledning att skölja huden efter citronskal ansökan.

Orange Peel och Almond Scrub

Apelsinskal och mandel scrub är en ofta använd hem botemedel för fet, fläck-benägen hud, enligt Lisa Sharon Belkin, författare till "The Cosmetics kokbok." För att göra en apelsinskal och mandel scrub, sätta en åttondel kopp apelsinskal och en åttondel kopp hela mandlar i en mixer eller matberedare och hacka tills blandningen har samma konsistens som sand. Blöt huden med kallt vatten, och försiktigt skrubba blandningen på huden i 30 sekunder över diskbänken eller i badkar eller dusch. Skölj huden med kallt, rent vatten för att avlägsna eventuellt överskott av apelsinskal och mandel skrubba.

Honung och gurkmeja

Honung och gurkmeja är vanliga ayurvediska skönhets åtgärder för att minska förekomsten av fläckar, enligt Melanie A. Sachs, författare till "ayurvediska skönhetsvård." Att använda honung och gurkmeja, blanda en matsked honung och en tesked pulveriserad gurkmeja i en liten skål. Med en borste eller rena fingertoppar, applicera ett tunt lager på det drabbade området. Låt blandningen på i 25 till 30 minuter före sköljning av huden med kallt vatten. Tvätta området med en mild rengörings efter applicering av honung och gurkmeja, och klappa huden torr.

Citron och gurka

En kombination av citronjuice och gurka är en vanligt förekommande huskur för att bli av fläckar, samtidigt som det hjälper till att minska rodnad och synlighet i processen. Om du vill använda citron och gurka, satte tre matskedar naturlig eller färskpressad citronsaft i en mixer och tillsätt en halv kopp färsk, skalad gurka. Blanda i 30 sekunder tills den är helt kombineras. Applicera blandningen till det drabbade området med en ren pensel eller fingertopparna och lämna den på i 20 till 30 minuter. Skölj huden med kallt vatten och tillämpa en fuktkräm efter sköljning.

Huden taggar är godartade och ibland fula köttiga utväxter på huden som de flesta alla upplever någon gång i sitt liv. De kan vanligtvis hittas på halsen, ögonlock och underarmar, men de kan visas nästan var som helst på kroppen. I många fall kan huden taggar tas bort utan ett besök till hudläkare. Här är några enkla tekniker som kan användas hemma för att bli av med detta irriterande, överflödig hud.

Klippa dem

Cutting en skin tag bort från frisk hud är den populäraste formen av borttagning. Använd en sax eller nagelklippare som har steriliserats med alkohol. Bara klippa överflödig hud bort vid basen. Om taggen är särskilt tjock, kan det finnas en viss blödning. Var noga med att inte punktera den friska huden. När du är klar att ta bort taggen, gnugga lite alkohol över det drabbade området och tillämpa en antibiotisk salva. Det kan finnas en stickande känsla i början, men det bör försvinna inom några sekunder.

Om du inte kan uthärda tanken att skära av huden, knyt en bit av tandtråd eller snöre tätt runt basen av skin-tagen. Med detta på ett par dagar kommer att skära av blodtillförseln till taggen. Så småningom kommer det vissna bort och försvinna.

topiska applikationer

Applicera en bomullstuss med med äppelcidervinäger till huden taggen för en minut åtminstone tre gånger om dagen i fem dagar. Taggen skrumpna upp och försvinner. Tvätta händerna efter varje applikation, och inte använda den här metoden om huden taggen ligger nära ögonen.

Ett annat alternativ är att blanda ihop några ricinolja och bakpulver för att bilda en tjock pasta. Tillämpa den på den drabbade huden under lika lång tid som äppelcidervinäger för att uppnå samma resultat.

Industriell styrka Solutions

Det finns några metoder som inte är naturligt och är lite allvarligare än den tidigare nämnda men arbetar snabbt. Flytande kväve kan köpas på de flesta apotek och används för att ta bort hud taggar. Det säljs som en vårta medicinering och bör inte användas mer än en gång i veckan. Hand Sanitizer är en annan punkt som kan hittas i de flesta apotek och stormarknader för huden tag bort. Blöt en bomullstuss med hand sanitizer, tillämpa den på huden taggen, och placera ett plåster över den. Håll det där för en till två dagar, och taggen skulle lossna.

Se din läkare

Om du har en stor eller tjock hud tag eller har flera av dem, är det bäst att ha en läkare ta bort dem professionellt. En elektrisk nål kommer sannolikt att användas för att eliminera dem snabbt och säkert.

Finns det naturliga sätt att bli av med stora porer på näsan?

Översikt

Förstorade porer på näsan är ful när porerna bli igensatta med döda hudceller, oljor och bakterier. Även om det är omöjligt att bli av med stora porer, kan ordentlig hudvård rengöra och rensa porerna och ta bort de fula bruna pluggar, gör stora porer visas nästan osynlig. Se din läkare om förbättrad hudvård inte förbättra utseendet på dina stora porer.

Rengöra

Finns det naturliga sätt att bli av med stora porer på näsan?

Rengör ansiktet med en mild tvål varje morgon och kväll, med särskild uppmärksamhet på näsan och andra problemområden. Undvik starka rengöringsmedel. Inte skrubba, och inte tvätta ansiktet mer än två gånger dagligen. Överdriven tvätt och skrubbning kan irritera och torka ut huden.

Tona

Finns det naturliga sätt att bli av med stora porer på näsan?

Följ rengöring med en mild hemlagad toner. Blanda en liten mängd av konserverad tomatsaft med några droppar varm honung. Jämna ut saft blandningen över problemområden. Skölj huden med varmt vatten efter att blandningen kvar i ansiktet i 15 minuter. Alternativt tonen genom spritzing problemområden med kall grönt te.

exfoliera

Finns det naturliga sätt att bli av med stora porer på näsan?

Skrubba förstorade porer på näsan en gång i veckan för att ta bort olja, bakterier och torra hudceller. Använd en mild exfoliant såsom en havregryn och kamomill scrub. Grind 1/4 kopp gammaldags havregryn i en mixer eller kaffe grinder.Combine marken havregryn med 1/4 kopp kyls kamomillte, 2 msk. varm honung och två droppar mandelolja. Massera skrubba försiktigt i huden, skölj sedan med varmt vatten. Om så önskas, låt blandningen på ditt ansikte i 10 till 15 minuter för en djuprengör ansiktsmask.

Ånga

Finns det naturliga sätt att bli av med stora porer på näsan?

En ångbehandling kommer unclog porerna på näsan. Fylla en stor, heatproof skål med kokande vatten. Tillsätt några droppar av grönmynta eterisk olja. Drapera en stor handduk över huvudet för att bilda ett tält, och luta sig över skålen. Låt ånga att penetrera huden i 10 minuter. Använd en ångbehandling högst en gång varje vecka.

Huskurer för att bli av med tarmparasiter

Inälvsparasiter infektera och uppe din mag-tarmkanalen. Du kan bli infekterade med två typer av tarmparasiter - protozoer och heleminths. Protozoa är mikroskopiska parasiter, där som heleminths är maskar som är synliga för blotta ögat i sina vuxna stadier. Båda dessa parasiter går in i kroppen genom förorenad mat, vatten eller hudkontakt. Buksmärta, gas, dysenteri, illamående och kräkningar är några av de vanligaste symtomen på en intestinal parasitinfektion. Även om det är receptbelagda läkemedel för att eliminera dessa parasiter, det finns också huskurer du kan prova.

Pumpafrön

Pumpafrön innehåller många nyttiga beståndsdelar liknande aminosyror, kolhydrater och fettsyror. De har också en hög vitaminer och mineraler. Pumpafrön ger naturlig botemedel mot rundmaskar och bandmaskar. Enligt University of Maryland Medical Center, Ascariasis, en sjukdom orsakad av spolmask, påverkar nästan 1 miljard människor i världen. Mosa pumpafrön och blanda det med en juice av ditt val kommer att hjälpa dig att bli av med spolmask. Alternativt, blanda pumpafrön och lök med sojamjölk för att hjälpa din kropp att bekämpa spolmask.

Vitlök

Vitlök är känt för sina egenskaper att bekämpa spolmask, Giardia lamblia och springmask. Giardia lamblia infekterar tarmen, stör funktioner i mag-tarmkanalen. Enligt Centers for Disease och kontroll Prevention (CDC) har Giardia främst varit ansvarig för vattenburna sjukdomar i USA. Vitlök är unga björklöv, lind träd aska och konjak rekommenderas för behandling av Giardia lamblia. Blanda riven vitlök med pepparrot. Lägg 1/2 liter vodka till 50 g av denna blandning. Filtrera blandningen och konsumera det två gånger om dagen före måltid för att bli av giardia.

Malört

Även känd som Artemisia annua har malört visat sig vara effektiv vid behandling av tarmparasitinfektioner. Det fungerar som en tonic för mag-tarmkanalen och har förmågan att lugna magsafter. Malört rekommenderas inte för användning under långa perioder. Te framställd från malört frö används som en vanlig åtgärd för att bli av hakmask, spolmask och bandmaskar.

morötter

Enligt vitaminer för hälsan, är morötter rekommenderas för behandling av trikiner. Morötter har en hel del vitamin A och är rik på betakaroten, vilket ger dem möjlighet att motstå penetrering av threadworm larv. En juice framställd genom rivning morot och blanda det med honung är ett bra sätt att bekämpa springmask. Konsumerar en msk. av denna blandning rekommenderas med frukost och innan du går till sängen för att hålla dig fri från springmask infektion.

goldenseal

Goldenseal fungerar som ett antimikrobiellt medel och hjälpmedel i matsmältningen. Den finns i olika former, såsom tabletter, salva och pulver. Goldenseal ökar förmågan av örter, med vilken den blandas. Goldenseal innehåller berberine, som arbetar mot tarmparasiter såsom Giardia lamblia, Entamoeba histolytica och springmask. Kombinera goldenseal med kryddnejlika ger resistens mot springmask och leverflundror.

Vårtor kan vara fula och oönskade fläckar som orsakar mycket obehag och besvär. Att veta hur man kan bli av med vårtor på snabbast och effektivast möjliga sätt kan ge en vårta lidande välbehövlig lättnad. Vara kunnig om den korrekta processen kan ge en enskild handel med vårtor en optimistisk resultat.

Kryokirurgi

Kanske det snabbaste sättet att bli av med en vårta är att kringgå de huskurer som kan ta ett tag att visa resultat och gå direkt till en kirurgisk process som kommer att befria dig av vårtan. En sådan operation kallas kryokirurgi. Detta är en laserborttagningsproceduren som i huvudsak fryser vårtan. Flytande kväve används för att avlägsna vårtor från huden. Det kan ta mer än en laser session att helt ta bort vårtor.

excision

En kirurgisk excision är ett annat alternativ för att ta bort vårtor. Med en kirurgisk excision, är vårtan avlägsnas genom att skära vårtan av. En anestesi används för att bedöva det smittade området och vårtan avlägsnas därefter genom excision.

sura Behandlingar

Vårtor kan även avlägsnas genom användning av salicylsyra. Detta medel arbetar för att äta på och lösa vårtan slutligen krymper i storlek tills det löser sig. Andra lösningar som arbetar i samma sätt är att använda over-the-counter vårtan bort mediciner som finns tillgängliga från lokala apotek och apotek. Medicinen kan du behandla vårtan med en sur lösning.

Orsakas av virus, vårtor förekommer oftast på fingrar, händer och fötter. Även om många produkter finns för att bli av med vårtor, kan fysiska åtgärder vara lika effektiv. Trots att naturliga botemedel kan ta längre tid att arbeta, kan kroppen ha nytta av den extra tid att ersätta de döda vävnaden. Även om vissa säger att vårtan bort är verkligen psykosomatiska, vilket innebär att någon behandling kommer att fungera bara för att du tror att det kommer, andra tror att om du behandla dem på något sätt, vårtor kan aldrig botas.

Silvertejp

Klipp en bit tejp tillräckligt stor för att helt täcka vårta. Placera tejp direkt ovanpå vårtan och lämna den där i sex dagar. Om tejp faller innan de sex dagarna är upp, helt enkelt klippa en annan bit och sätta tillbaka den på vårta. På den sjunde dagen, innan du somnar, ta bort tejp och dra vårtan i vatten. Använd sedan ett verktyg som en nagelfil för att försiktigt ta bort alla döda hudceller. Om huden fortfarande är våt, torka bort det. Sätt på en annan bit tejp, ta bort den följande morgon och ersätta den med en ny pjäs. Upprepa dessa steg tills vårtan är helt borta.

Äppelcidervinäger

En annan naturläkemedel innebär beläggning av huden runt vårtan med vaselin vid sänggåendet och sedan doppa en bomullstuss i äppelcidervinäger. Tillämpa denna behandlade bomullstuss direkt till vårtan, linda in det i en tum tjock medicinsk tejp, och lämna den på medan du sover. På morgonen, ta bort bomullstuss. Upprepa denna process varje natt för ungefär en månad.

Andra naturliga alternativ

Tillsammans med de två redan nämnda, finns det några andra naturliga alternativ som du kanske vill prova att ta bort vårtor. En är att blanda brun tvål och spotta i ett plåster och tillämpa den på vårtor och lämnar den på i 24 timmar. När du tar bort gips, vårtor, tillsammans med sina rötter, bör lossna liksom. En annan naturlig alternativ innebär antingen att sätta en droppe milkweed saft på vårta eller gnugga en bit åkerkål på vårtan flera gånger. Ytterligare en annan metod är att steka rötter pokeweed i hett fett och applicera fett direkt till vårtan. Efter att ha gjort detta för fyra eller fem gånger, bör vårtan lossna.

Vissa påstådda vårt botemedel låter mer som vidskepelse än de gör något annat; men om vårtor verkligen kan botas med psykosomatiska förslag, då det spelar egentligen ingen roll vilken behandling du väljer. Allt som verkligen betyder något är att du verkligen tror att det kommer att fungera. Som ett resultat finns det andra ett flertal naturliga vårt botemedel än de som nämns i den här artikeln. Allt du behöver göra är att hitta en som passar dig.

Vad sägs om att bli av med kroppsfett? Vi har svaret. Ät rätt mat i rätt proportioner, dricka mycket vatten, och utöva din kropp. Det finns sätt att kontrollera kroppsfett. Naturlig viktminskning är ingen hemlighet och det är enkelt och effektivt.

Vad kroppsfett

Fett är fettvävnad består av adipocyter. Detta är en cell som har differentierat och blir specialiserade på syntes och lagring av fett. Varje kropp behöver fettceller. Men vi behöver rätt mängd fettceller.

Hur fettceller Utvecklad

Forskare Alan Satiel är chef för Life Sciences Institute, utföra studier över hur fett celler bildas. Fettceller bildas från stamceller när de utsätts för en viss hormonella miljön. Allmänt känt berättar att fett bildas när livsmedel konsumeras i överskott och lagras för bränsle.

Överskott

Nonfat eller fettsnål mat som finns på hyllorna i livsmedelsbutiker är ofta laddade med kalorier. Den magra lockelse kan låta lovande, men i verkligheten dessa livsmedel är laddade med kolhydrater (socker) för att placera den smaken tillbaka in i livsmedlet. Kolhydrater inte vända sig direkt till fett, men i överskott kan orsaka viktökning.

Livsmedel som främjar Fat Loss

Råa naturliga livsmedel är en av de viktigaste faktorerna för att främja viktminskning naturligt. Råa livsmedel är ren energi eller, på molekylär basis är de elektronrika. Allt du behöver veta är att elektroner är samma energi som tänder en lampa. Detta är samma energi som förvandlar din kropp till en fettförbrännande maskin. Inkludera så mycket sol mogna livsmedel i din dagliga födointaget som möjligt.

Raw foods are also high in fiber, which helps break down foods and keeps the intestinal tract clean according to Samantha Heller,MS,RD,Health magazine. This is important because leafy living foods promote anaerobic bacteria within the intestinal tract. This natural bacteria supports a healthy digestion in the gastrointestinal tract.

Motion och fettförbränning

Att bygga muskelmassa och mitokondrier volym genom träningen naturligt fett förlust även när kroppen är i vila.

Here is an important piece of information that you should hang on to for later reference. It takes more oxygen to burn fats than it does carbohydrates. When you participate in aerobic exercise the body may become anaerobic at some point during the workout. For you, this means that the body may switch fuel sources and change from fat to a carbohydrate as a fuel. Keeping the heart rate targeted to a lower rate is actually better for burning fats.

Vattenintag och fettförbränning

Levern huvudsakliga funktion är att bryta ner fett i blodet och producera energi. Njurar som är berövade vatten inte längre kan fungera effektivt och levern går in för att hjälpa njurarna i eliminering av avfall. Fetter som inte kan elimineras avsätts på vitala organ och i tarmarna. Lägga ett glas vatten före varje måltid bidrar till mättnad av mättnadskänsla. Drick mer vatten vid varje måltid resulterar i mindre kaloriförbrukning. Nästa gång istället för att nå för ett mellanmål lastad med mycket kalorier dricka ett glas vatten i dess ställe.

Ändra matvanor

Minska ditt kaloriintag verser fysisk produktion bidrar till att minska kroppsfettet. Upping ditt intag av protein och sänka kolhydrater och fett förhållandet ökar kraftigt kroppsfett förlust. Äta fem till sex små måltider dagligen också leder till en kroppsfett förlust. Detta är tillräckligt för att hålla kroppen anabola eller i en byggnad läge. Ge din kropp tillräckligt för att leva från måltid till måltid även trottoarkanter hunger smärtor.

De bästa sätten att bli av med en Sinus Huvudvärk & amp; Öm hals

En sinus huvudvärk är ett resultat av sinus inflammation, som kan orsakas av en viral eller bakteriell infektion, miljö irriterande eller allergier. Sinus huvudvärk kan yttra sig som en tråkig dunkande mellan ögonen, och smärtan kan bli värre när lutad över. Post-nasal drip och halsont kan också följa med en sinus huvudvärk. Mayo Clinic säger att det bästa sättet att bli av med en sinus huvudvärk är att behandla inflammation.

Narkotika Baserat botemedel

Om sinus inflammationen är bakteriell i naturen, bör en läkare ordinera en kurs av antibiotika. För virusinfektioner, kan en läkare ordinera steroidbaserade nässprayer att minska svullnad i bihålorna. University of Maryland rekommenderar även over-the-counter avsvällande medel såsom pseudoefedrin, smärtstillande såsom paracetamol, eller en sinus-mål avhjälpa som kombinerar de två. Pastiller eller over-the-counter halsen spray kan hjälpa lindra halsont.

Naturläkemedel

Lakritsrot och marshmallow kan båda hittas i rot eller bladform i hälsokostbutiker. Du kan också köpa vätskedroppar, som kallas en tinktur, i hälsokostbutiker. Marshmallow är en växt och är inte relaterade till godis marshmallows. Enligt Linda B. White, författare till "The Herbal Drug Store," dessa örter har använts för hals-lugnande egenskaper, samt groblad, en banan-typ frukt som finns i livsmedelsbutiker och kungsljus, en ört som finns i hälsokost och naturläkemedel butiker. Du kan steka och äta groblad eller göra en te ur kungsljus, även om det inte finns tillräckligt med vetenskapliga bevis för att stödja detta. Dessutom bör ammande och gravida kvinnor undviker lakritsrot, liksom de med sjukdomar i hjärta och njure, liksom levern och sköldkörteln. Vit listar också pepparmynta, pepparrot och vitlök för att sinus-clearing egenskaper. Valerie Anne Worwood, författare till "The Complete Book of eteriska oljor och aromterapi" beskriver en kista gnugga med pepparmynta, rosmarin och kamfer eteriska oljor för täppta bihålor, och andas in ånga med kamomill, lavendel och timjan för en halsont. Du kan också göra en drink med lavendel och citron oljor blandas med honung och rosenvatten. Du bör rådgöra med din läkare innan du försöker något naturläkemedel för bihålorna.

andra rättsmedel

Mayo Clinic föreslår varm ånga eller en luftfuktare för att rensa bihålorna och fukta strupen. Dessutom, tillämpa en varm kompress eller värmeförpackningen till pannan och över kinderna, för att lindra huvudvärk smärta och svullnad. Att lindra halsont, gurgla med varmt saltvatten eller dricka varmt te, buljong eller en blandning av varm citron och honung.

Din första reaktion på en blackhead kan vara så att det hoppar med hjälp av fingrarna. Detta kan faktiskt skada din por och tvinga blackhead djupare in i huden. Din kost och hygien är svaren på att bli av med pormaskar och tilltäppta porer. Att veta vad man ska ändra, tillsammans med hur man behandlar pormaskar och tilltäppta porer, kommer att vara till hjälp för att förhindra framtida utslag.

Behandling

Ändra både dina hygieniska rutiner och diet kan hjälpa dig att bli av med pormaskar och tilltäppta porer.

Använd akne produkter med naturliga ingredienser som inte är alltför sammandragning. Rengör ansiktet två gånger om dagen med en mild rengörings och varmt vatten. Var noga med att avlägsna all olja, smuts eller makeup. Klappa ansiktet torrt sedan försiktigt exfolierar ditt ansikte. Bär inte något smink när du försöker bli av med pormaskar och tilltäppta porer, eftersom detta kommer bara göra det värre. Om du måste bära smink, använd en allergivänliga varumärke.

Fet mat kommer att orsaka ditt ansikte att vara fet, vilket skapar just det du försöker bli av med. Försök att äta mat som innehåller mycket betakaroten, som morötter, cantaloupemelon och andra frukter och grönsaker. Du är vad du äter, så om du äter hälsosam mat, kommer din hud vara frisk också. Att äta rätt mat kommer att hjälpa att bli av med din nuvarande pormaskar och tilltäppta porer, samt bidra till att förebygga nya finnar.

Förebyggande

Rengöring ansiktet på rätt sätt kan göra stor skillnad och är den främsta lösningen för att förebygga pormaskar och tilltäppta porer. Försök att inte använda produkter som är krämig, fet eller tjock. Tvätta huden med en mild, naturlig exfolierande produkt, sedan klappa huden torr. Peeling kan hjälpa till att befria porer döda hudceller och andra oljor som tenderar att täppa till dem.

Rensning masker är också mycket effektivt. Maskerna tillåta ingredienser för att verkligen komma in i porerna. Masker som har frukt enzymer är mycket bra för att ta bort döda hudceller. Försök att inte använda masker för ofta, men eftersom över exfoliering kan också vara ett problem. Försök bara använda en mask en till två gånger i veckan. Undvik att använda hårda tvålar; de faktiskt kan täppa till porerna.

Mediciner kommer inte bara bli av med pormaskar och tilltäppta porer, men förhindra dem. Så komma i kontakt med din läkare eller ditt lokala apotek för att starta en medicin som kommer att förhindra ytterligare finnar. Kom ihåg att titta på vad du äter och renar och exfoliera ansiktet.