XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

nattlig svettning alkohol

Nattliga svettningar är ett vanligt problem som kan orsakas av ett antal saker. Alkoholmissbruk och beroende är vanliga orsaker till svettas i sömnen. Efter anfall av missbruk, kan du vaknar upp och upptäcker att dina kläder är genomblöta av svett, även om du inte känner sig varm. Denna typ av nattetid svettning kan också förekomma hos individer som går igenom symptomen på alkoholabstinens.

Vad är nattliga svettningar?

Enligt Mayo Clinic, är en natt svettas en episod av svettning under sömnen som inträffar även när rummet är inte mycket varmt. Denna svettning kan suga pyjamas eller bladen, och är ett vanligt problem som inte nödvändigtvis indikerar närvaron av en sjukdom.

Vanliga orsaker till nattliga svettningar

Mayo Clinic anger att en mängd olika faktorer, utöver alkoholrelaterade sådana, kan orsaka nattliga svettningar. Kvinnor kan uppleva dem när man går igenom klimakteriet. De som tar antidepressiva läkemedel kan ha nattliga svettningar som en bieffekt. Nattliga svettningar kan också orsakas av en mängd olika sjukdomar, inklusive HIV, tuberkulos, stroke, leukemi och non-Hodgkins lymfom.

Alkohol och nattliga svettningar

Enligt American Family Physician, kan överdriven alkoholkonsumtion bidrar till nattliga svettningar. En person som är beroende av alkohol kan vara mer benägna att nattliga svettningar än en som bara missbrukar det. Alkoholberoende är kronisk, och innebär att individen har en fysiologisk behov av alkohol. Alkoholmissbruk är den farliga intag av alkohol, och kan vara episodisk. Den specifika mekanism genom vilken alkohol bidrar till nattliga svettningar är inte känd.

Indragning och nattliga svettningar

För en kronisk alkohol missbrukare som försöker sluta, kan nattliga svettningar fortsätta även efter alkoholkonsumtion har upphört. Enligt SoberRecovery.com kan kroppens justera sig till en brist på alkohol orsaka nattliga svettningar. Dessa nattliga svettningar kan också åtföljas av andra abstinenssymptom, inklusive mardrömmar, hörselhallucinationer och skakningar

Tala med din läkare

Om du är orolig för episoder av nattetid svettningar eller om ditt drickande, prata med din läkare. Han kan ytterligare förklara möjliga orsaker till dina nattliga svettningar, hjälpa ta reda på om de är kopplade till något större problem och hjälpa dig att få behandling för någon alkoholmissbruk.

Vad är orsakerna till nattliga svettningar från alkohol?


Om du har vaknat med kläder och lakan dränkts genom, kan du ha erfarenhet nattliga svettningar. Det finns en mängd orsaker till nattsvettningar, inklusive överdriven alkoholkonsumtion.

toxiner

Alkohol innehåller gifter som kroppen försöker att göra sig av. Ett sätt den gör detta är genom porerna av svettning.

Socker

Förändringen av socker i blodet kan orsaka svettning. Om du konsumerar en överdriven mängd alkohol, kommer din kropp kemi förändras och svett.

körtlar

Alkohol gör dina körtlar arbeta hårdare, vilket gör att din kropp att värma upp. Din kropp svettas sedan svalna.

Blod

Alkohol orsakar ökat blodflöde till huden. Detta resulterar i svettning.

Lösning

Att ha nattliga svettningar är ett tecken på att någon kan vara en alkoholist. Det enda sättet att stoppa nattliga svettningar som orsakas av att dricka är att stoppa alkoholkonsumtion.

Orsaken till nattliga svettningar härrör från många andra förhållanden, men är mycket vanligt med människor som lider av alkoholberoende. Den överdrivna nattliga svettningar är ett symptom på alkoholabstinens, men många människor som fortsätter att dricka även detta villkor är gemensamma för dem. Om du försöker sluta dricka, fortsätt, oavsett hur obekvämt det blir.

Andra orsaker till nattliga svettningar

Kvinnor upplever klimakteriet eller "vallningar" medan hormonerna agerar vilt utom kontroll är allmänt orsaken till nattliga svettningar hos kvinnor. Vissa infektioner och bakterier kan orsaka svettning, liksom HIV. Om din läkare nyligen ordinerats en medicin, kan nattliga svettningar vara en bieffekt av att en del människor acclimating till en antidepressiv klaga på svettning.

alkohol Uttag

Om du vaknar upp under natten med din säng dränkt eller har dåliga eller racing drömmar, eller ofrivilliga ryckningar eftersom du nyligen började klokt beslut att sluta dricka alkohol, hänga där!

Du är inte ensam; detta är en mycket vanlig biverkning av kroppen avgifta sig själv. Du kommer att uppleva detta för ett par dagar, och vissa till och med några veckor, men det kommer att avta med uthållighet.

andra symptom

Ryckningar du kan uppleva är din kropp svarar på den minskade alkoholhalt i blodet. Sprit i själva verket är en depressiv. När nivån av alkohol är hög, försöker nervsystemet för att uppväga den dämpande effekten. Med alkoholnivåer minskas, försöker kroppen att återfå en hälsosam balans. Småningom skakningar och svettningar symptom kommer att minska och försvinna helt och hållet.

Praktiska lösningar för nattliga svettningar

Oavsett om du går igenom alkoholabstinensbesvär orsakar våt sängkläder och kläder, eller det är någon annan orsak; kan det vara dags att köpa några fuktspridande kläder, nattkläder, eller uppsugning sängkläder. Din partner kommer att uppskatta detta eftersom symtomen påverkar dem.

wicking Material

Uppsugning är en typ av speciellt framtagen polyester mikrofiberduk skapas för idrottare --- pannband, armband, etc --- som drar fukt från huden och vekar ut genom materialet till ytan och det kommer att avdunsta när den når luften. Regelbundna tyger håller fukt i.

Fortsätt

Detta är bara en lösning för att lindra problem som definitivt kommer att passera. Ditt liv kommer att förbättras oerhört om du menar allvar med att sluta dricka en gång för alla. Se till att hålla vattnet från din säng och ersätta de förlorade elektrolyter och vitaminer under dagen. Nattliga svettningar på grund av alkohol är hundra procent normalt och du kommer att bli bra mycket tidigare än du tror.

Detta är ett tillfälligt tillstånd, men ditt liv beror på ditt beslut att hålla igång.

Sjukdomar med nattliga svettningar

Nattliga svettningar är ett symptom på många sjukdomar, vissa ganska allvarliga. En omfattande sjukdomshistoria och fysisk undersökning av en läkare är nödvändig för att få en korrekt diagnos. Nattliga svettningar kan tyda på dolda infektion i kroppen, en autoimmun sjukdom matsmältnings såsom Chrons, eller förekomsten av maligna tumörer eller leukemi. Mer vanligt, nattliga svettningar är ett resultat av hormonell obalans eller biverkningar av läkemedel.

infektioner

Nattliga svettningar är ett klassiskt symptom på aktiv tuberkulos. En latent TB-infektion kan inte ha symptom för år, följt av kronisk lunginflammation, hosta, feber, viktminskning och nattliga svettningar. Men gör det mindre troligt att detta symptom är resultatet av tuberkulosinfektion förekomsten av nattliga svettningar med några andra symtom för sex till åtta veckor.

Initial HIV-infektion kan orsaka influensaliknande symtom som feber, frossa, nattliga svettningar och utslag. Efter fem till sju år, kan tidig till medel steget HIV-infektion kännetecknas av trötthet, nattliga svettningar, viktminskning och munsår. Tidig upptäckt och behandling kan bromsa utvecklingen av HIV-infektion.

Endokardit är ett tillstånd som kännetecknas av inflammation i det inre skiktet av hjärtat, inklusive hjärtklaffar. Riskfaktorer inkluderar medfödda hjärtfel, historia hjärtkirurgi, hög ålder, intravenös droganvändning, kolorektal cancer, eller en historia av reumatisk feber. Symptomen kan omfatta en spiking feber och en ny eller förvärrad blåsljud. Blodprov och ekokardiografi är diagnostiska för endokardit.

endokrina störningar

Det endokrina systemet innefattar hormonutsöndrande körtlar. Om du är kvinna, mellan 35 och 50, som har oregelbunden menstruation cykler och dagtid värmevallningar, är den mest sannolika orsaken till nattliga svettningar inte en sjukdom utan klimakteriet, eller en brist av hormonet östrogen.

Hypoglykemi, eller lågt blodsocker, är mest sannolikt att uppstå under natten när levern släpper mindre glukos eftersom kroppen har minimalt behov av energi. Bukspottkörteln svarar normalt genom att minska utsöndringen av hormonet insulin. Kraftig svettning som mättar lakan, tillsammans med huvudvärk och störda drömmar, kan inträffa när blodsockret sjunker. Diabetes är en allvarlig sjukdom som kräver noggrann övervakning och medicinsk behandling. Små, täta, hög protein snacks och undvika skräpmat kan avhjälpa mild hypoglykemi.

Hypertyreos är en förutsättning för överskott sköldkörtelhormon, som kännetecknas av nattliga svettningar, viktminskning, sömnlöshet, ökad hjärtfrekvens, ångest och torra ögon. Behandlingsalternativen inkluderar läkemedel, strålning eller kirurgi, beroende på sjukdomens svårighetsgrad och individuella behandlingssvaret.

narkotikaberoende

Abrupt utsättning av alkohol eller opioidläkemedel producerar nattliga svettningar som ett tidigt symptom på avgiftning. Skakningar, buksmärtor, illamående, sug och värk i kroppen följer. Alkoholabstinens kan vara allvarliga och kan kräva sjukhusvård för att förhindra anfall.

Receptbelagda mediciner kan också orsaka nattliga svettningar som en bieffekt. De återfinns några blodtryck, anti-depressiva, muskelavslappnande och kolinerga (används för att behandla glaukom) läkemedel såsom propranolol (Inderal), pilokarpin (Salagen), amitriptylin (Elavil), fluoxetin (Prozac), venlafaxin (Efexor) och cyklobensaprin ( Flexeril). Avbryt inte mediciner utan att diskutera oro biverkningar med en läkare eller farmaceut.

Nattliga svettningar är ytterst återkommande episoder där en person upplever ganska kraftig svettning under sömnen. Många gånger kommer det att vara så stor att bladen och säng kommer att dränkt under natten. Orsaken till dessa nattliga svettningar varierar från person till person, det kan vara ångest eller stress, vissa läkemedel, överdriven alkohol, gastrointestinala problem, diabetes, klimakteriet eller helt enkelt bli för varmt medan du sover.

Instruktioner

1 Ta bort alltför filtar eller beläggningar innan sömn. Större delen av tiden, enligt Mayo Clinic, nattliga svettningar är inte ett vanligt tecken på något mer än värme.

2 Justera temperaturen i rummet. Att sänka temperaturen till en svalare inställning på kvällen kan också hjälpa till med nattliga svettningar. När du blir för varm, du svettas, även i sängen.

3 Ta en kall dusch innan sängen. Duschning, speciellt i kallt vatten, kan sänka kroppstemperaturen. Ett alternativ är att köra kallt vatten över handlederna. Detta fungerar i kyla din kroppstemperatur nästan lika bra som en kall dusch.

4 dricka en kall dryck, helst vatten, före sänggåendet. Ungefär som dusch, kan detta hjälpa till att kyla kroppen.

5 Ändra din kost. Ibland kan en persons kost få dem att svettas under sömnen, även till den grad att nattliga svettningar. På kvällen, välja mer mild biljettpris utan en massa kryddig ingredienser.

6 Ta din temperatur innan läggdags. Ibland kan en låggradig feber be din kropp att få "svettningar."

7 Kontakta läkare. Nattliga svettningar kan vara ett symptom på andra medicinska tillstånd. Att behandla det och din hälsa på lämpligt sätt, kontakta din läkare - särskilt om svettningar kvarstår och åtföljs av andra symtom.

Tips

  • Om du kan göra det, kan du överväga att lämna ett fönster öppet medan du sover. Den sänkta temperaturen och frisk luft kan främja sömn.
Orsaker till svettning på natten medan gravid

Nattliga svettningar är värmevallningar som sker på natten som en kvinna sover, enligt hemsidan 34 klimakteriet symtom. Gravida kvinnor har nattliga svettningar som en följd av hormonell obalans som orsakar deras temperaturmätare inte fungerar. Graviditet nattliga svettningar kan vara så intensiv att en kvinna vaknar upp mitt i natten extremt varma eller dränkt i svett. Nattliga svettningar kan störa någon kvinnas liv, men det kan vara särskilt svårt för en gravid kvinna.

hormonell obalans

Nattliga svettningar orsakas främst av en hormonell obalans, enligt 34 ​​klimakteriet symtom. Graviditet nattliga svettningar inträffar när hypotalamus, den del av hjärnan som ansvarar för att reglera kroppsvärmen, fel på grund av en brist i hormonet östrogen. Den fungerar Hypotalamus utlöser en ökning av kroppstemperaturen under natten som resulterar i okontrollerbar svettning. En kvinna upplever nattliga svettningar när hennes nedsatt hypotalamus matar kemikalier i sitt blod som vidga blodkärlen och frisättning kroppsvärme. Det är vanligt under graviditeten för en kvinna att uppleva nattliga svettningar tillsammans med kall frossa.

mediciner

Olika läkemedel kan höja eller sänka en kvinnas kroppstemperatur under graviditeten leder till nattliga svettningar. Kvinnor som tar paracetamol eller acetylsalicylsyra under graviditeten för att minska feber eller hjälpa till med smärta kan märka en ökning av nattliga svettningar, enligt American Family Physicians webbplats. Dessutom kan gravida kvinnor upplever biverkningar såsom nattliga svettningar när de tar anti illamående eller anti-depressiva läkemedel på grund av en förhöjd kroppstemperatur, enligt hemsidan Sleep Well. Gravida kvinnor som missbrukar droger kan också uppleva en förhöjd kroppstemperatur när de försöker att dra sig ur alkohol, opiater eller bensodiazepiner som resulterar i extrema nattliga svettningar.

Sjukdom

En mängd olika sjukdomar och infektioner kan orsaka en kvinna att ha nattliga svettningar under graviditeten. Infektioner, virus, cancer eller autoimmuna sjukdomar kan höja en gravid kvinnas temperatur och orsaka överdriven svettning. Ett exempel på en sjukdom som kan orsaka dränknattliga svettningar under graviditeten är cancern Hodgkins lymfom, enligt National Cancer Institute. När Hodgkins lymfom uppstår under graviditet, utvecklar en gravid kvinna maligna cancerceller i sin lymfsystemet. En kvinna behöver inte vara gravid för att utveckla Hodgkins lymfom, men en gravid kvinna med sjukdomen kan märka en ökning av nattliga svettningar som graviditeten fortskrider.

Vanliga orsaker till nattliga svettningar i Män

När man tänker på nattliga svettningar, en av de första tankarna går oftast kvinnor som har nått klimakteriet. Sanningen är, män får nattliga svettningar också. Det finns många saker som kan orsaka nattliga svettningar, allt från mindre allvarliga medicinska tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. Efter utesluta miljöfaktorer, konsulttjänster med din läkare är din bästa insats för att fastställa varför du upplever nattliga svettningar.

hyperhidros

Hyperhidros kan påverka en man eller kvinna. Det är ett villkor för okontrollerbar svettning utan någon uppenbar separat medicinsk orsak, enligt Mayo Clinic webbplats. Undvika triggers som orsakar dig att svettas, såsom koffein, kryddstark mat, rökning eller alkohol rekommenderas. När du går till sängs, kan det hjälpa att bära lätta kläder och kyla sovrummet med hjälp av en luftkonditionering eller fläkt. Hantera alla spänningar i ditt liv är viktigt eftersom stress kan bygga upp hela dagen och resultera i nattliga svettningar. För att reglera den inre temperaturen i kroppen, dricker minst sex glas isvatten under loppet av dagen.

låg Testosteron

Män som har mycket låga nivåer av testosteron kan uppleva nattliga svettningar, enligt Mayo Clinic. Som en man börjar ålder, kommer hans nivåer av testosteron minska gradvis tills han börjar uppleva symptom på andropause, vilket är i stort sett den manliga motsvarigheten till klimakteriet. Nattliga svettningar är bara ett av många symptom som kommer tillsammans med andropause. I ett försök att minska symptom i samband med andropause, många män väljer att genomgå hormonbehandling förfaranden. Nattliga svettningar är också vanligt hos män som har minskade testosteronnivåer till följd av hormonbehandling för att behandla prostatacancer.

lymfom

Lymfom är en form av cancer som angriper det lymfatiska systemet. Eftersom lymfom avbryter immunförsvaret, kan det orsaka allvarliga nattliga svettningar samt kliande hud, trötthet och okontrollerbara frossa.

Luftvägsinfektioner infektioner~~POS=HEADCOMP

Vissa luftvägsinfektioner kan orsaka nattliga svettningar hos både män och kvinnor. Luftvägsinfektioner är vanligen förbises när diagnostisera nattliga svettningar, enligt American Academy of Family Physicians. Lunginflammation, en bakteriell infektion som påverkar lungorna, kan orsaka både feber och frossa, vilket kan leda till nattliga svettningar, enligt MedlinePlus. Epstein-Barr-virus kan orsaka infektiös mononukleos, vilket också kan leda till nattliga svettningar. AAFP rapporterar att nattliga svettningar är vanligare under den akuta fasen av denna infektion.

Kvinnor & nattliga svettningar


Nattliga svettningar, även känd som sömn hyperhidros, är förekomster av svåra värmevallningar när de sover. Dessa nattliga värmevallningar åtföljs av kraftig svettning och resultat i kläder och sängkläder som är genomblöt.

orsaker

Dramatiska förändringar i hormoner kan leda till nattliga svettningar som kvinnor går igenom klimakteriet, under graviditeten eller efter förlossningen. Läkemedel såsom antidepressiva, antipyrectics, hypoglykemi mediciner och hormonbehandlingar kan orsaka nattliga svettningar. Kvinnor med cancer och nervsystemet eller endokrina systemproblem kan också drabbas av nattliga svettningar, enligt Mayo Clinic.

ytterligare faktorer

Kvinnor som är överviktiga är mer benägna att uppleva värmevallningar och nattliga svettningar. Dessutom kvinnor som har höga nivåer av ångest är ungefär fem gånger större risk att drabbas av nattliga svettningar, enligt womentowomen.com.

Förebyggande / Lösning

Kvinnor kan hitta kost och livsstil förändringar, såsom att undvika varma drycker, sura livsmedel, koffein, alkohol, vitt socker, stress, hård träning, kryddstark mat, tobak, varmt väder och mättade fetter, kan minska nattliga svettningar.

Varning

Nattliga svettningar som inträffar regelbundet avbryta din sömn eller åtföljs av andra symtom, såsom oförklarlig viktminskning eller feber, kan vara ett tecken på en medicinsk störning eller sjukdom. Konsultera en läkare.

Behandling

Nattliga svettningar som är en bieffekt av en underliggande sjukdom kan lindras genom ordentlig medicinsk behandling av den diagnostiserade problemet. Hormonersättningsterapi eller naturlig hormonbehandling kan hjälpa till att förbättra hormonell obalans som orsakas av klimakteriet, enligt womentowomen.com.

Termen nattliga svettningar avser överdriven svettning under sömnen på natten. Svettning kan vara överdriven nog att suga sovplagg och sängkläder. Nattliga svettningar kan orsakas av en mängd olika faktorer, vilket kan vara svårt att hantera. Men det finns saker du kan göra för att lindra deras svårighetsgrad.

Instruktioner

1 Förstå orsaken till dina nattliga svettningar, bortsett från något så självklart som att ha för många filtar på sängen, innan han gick över ett sätt att ta itu med dem. Klimakteriet är en vanlig utlösande faktor för nattliga svettningar hos kvinnor. Medicinska tillstånd som kan vara ansvarig inkluderar hypertyreos, leukemi, tuberkulos och endokardit. Vissa mediciner kan också orsaka nattliga svettningar. För att fastställa orsaken i ditt fall, använda en dagbok på natten för att hålla reda på sådana saker som mat du har ätit, mediciner du har tagit och om du har utnyttjat; på morgonen, notera om du hade nattliga svettningar och hur allvarliga de var. Efter en vecka eller så, granska dina anteckningar och se om du kan dra några slutsatser.

2 Minska temperaturen i sovrummet på natten eller använda en extra fläkt. Ta bort eventuella extra filtar från sängen. Bära ljus, bomull sovplagg, undvika nylon eller syntetiska fibrer, eftersom dessa tenderar att hålla värmen mot kroppen. Du kan också överväga att bära en kylande gel remsa mot nacken. Även om dessa åtgärder inte får stoppa nattliga svettningar, bör de ge viss lättnad.

3 Anpassa din kost under kvällen. Försök att äta middag flera timmar innan du planerar att sova. Uppslutning producerar värme i kroppen, och du vill undvika detta under sömnen. Undvika alkohol, koffein, kryddstark mat, fet mat, socker, vitt mjöl och konstgjorda sötningsmedel kan hjälpa. Även om du kanske vill gradvis eliminera dessa livsmedel från din kost helt börja genom att eliminera dem under kvällen.

4 Motion i minst 30 minuter varje dag. Enligt SleepDeprivation.com har motion visat sig lindra nattliga svettningar. Men utövar direkt innan sängen kan öka svårighetsgraden av nattliga svettningar, så istället, motion på eftermiddagen eller tidigt på kvällen. Innan sängen, försöka göra ljus yoga eller meditation för att lindra stress.

5 Tala med din läkare om eventuella mediciner du tar. Vissa läkemedel är kända för att utlösa nattliga svettningar, såsom antidepressiva, hormonbehandling och läkemedel som sänker kroppens temperatur eller blodsockernivå. Fråga din läkare om det finns några alternativa mediciner du kan ta för att hjälpa till med problem.

6 Tala med din läkare om nattliga svettningar blir alltför (inträffar varje natt) eller störande för din sömn schema (vakna upp dig ofta). också tala med din läkare om dina nattliga svettningar inträffar tillsammans med några andra symtom, såsom feber eller oförklarlig viktminskning. Ibland, nattliga svettningar är en föregångare till ett allvarligt medicinskt problem.

Nattliga svettningar anses vara något överdriven natten svettning. Sanna nattliga svettningar lämna en person och lakan dränkt med svett. När överdriven värme, för mycket sängkläder och sängkläder har uteslutits, bör behandlingen sökas.

orsaker

Kvinnor som går igenom klimakteriet eller klimakteriet upplever ofta värmevallningar och nattliga svettningar. Infektioner och cancer kan orsaka nattliga svettningar. När det inte finns någon känd medicinskt skäl för nattliga svettningar, kallas tillståndet idiopatisk hyperthidrosis.

Betydelse

De flesta nattliga svettningar orsakas av klimakteriebesvär värmevallningar behandlas med hormoner. Hormon kosttillskott och behandlingar är till hjälp för nästan hälften av postmenopausala kvinnor som upplever värmevallningar.

Behandla nattliga svettningar

De flesta nattliga svettningar behandlas först utan läkemedel. Patienter uppmanas att hålla deras sovrum cool, dricka mycket vatten, använd en antiperspirant, undvika motion sent på natten, hoppa nattliga snacks och begränsa eller undvika alkohol nära sänggåendet.

Cenestin

Läkare vid Tri-State Sömnstörningar Center i Cincinnati fann att läkemedlet Cenestin hjälpte till med nattliga svettningar. Rapporten, som publicerades i medicinsk News i dag, visade det hjälpte 80 procent av försökspersonerna att minska antalet nattliga svettningar och det minskade sömnstörningar.

Estroven

Estroven används för att behandla nattliga svettningar i klimakteriet och postmenopausala kvinnor. Det rekommenderas också att hjälpa till med övergripande sömn.

Avlimil

Avlimil är ett naturligt komplement som innehåller salvia, sojabönor, silverax och röda hallon. Det kan vara effektivt vid behandling av nattliga svettningar.