XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

närings lavemang

närings Lavemang

Närings lavemang är ett användbart komplement till viktminskning, avgiftning och rensning. Tillgången på närings lavemang recept har ökat i takt med allmänheten har blivit mer medvetna om fördelarna. De verktyg som behövs för hem närings lavemang är mer lättillgänglig samt. Samråd med din vårdgivare innan en närings lavemang rekommenderas starkt.

Identifiering

Ett lavemang är införandet av vätska in i rektum genom anus för att stimulera evakuering, att diagnostisera eller behandla en sjukdom. Fluiderna kan variera i komposition i en närings lavemang. De används som en del av en övergripande funktionell wellness strategi för kost och hälsa.

Utrustning

Administrera närings lavemang hemma kräver vissa poster. Lavemang kit kan köpas eller varje post kan köpas separat. Det behövs ett lavemang påse för att hålla fluiden. Lavemang slangen ansluter påsen till munstycket som är införd i rektum och kan vara två till fyra fot i längd. En ändtarmen munstycke krävs för att förhindra läckage från ändtarmen. Ett lavemang glödlampa eller hink kan användas i stället för den lavemang väska. Ett smörjmedel bör köpas för att underlätta införandet. Alla örter eller lösningar som köps eller görs för närings lavemang bör vara av hög kvalitet och ren.

typer

Närings lavemang recept kan innefatta vatten, kaffe, aloe vera, magnesium, lin, kamomill, Spirulina eller korn .. Varje växtbaserade lavemang producerar olika resultat och riktar olika delar av kroppen. Det är absolut nödvändigt att göra eller köpa en högkvalitativ lösning för närings lavemang för att undvika komplikationer. Det rekommenderas att konsultera med en vårdgivare som är förtrogen med naturmedel innan du försöker närings lavemang.

fördelar

Närings lavemang fördelar är att befria tjocktarmen och ändtarmen av avfall och andra giftiga ämnen, stressa och förbättringar i vanliga åkommor. En tydlig och bättre fungerande tarm kommer även att låta kroppen att bättre absorbera näringsämnen från mat. Närings lavemang har inte utvärderats ingående i peer-reviewed forskning, så söka vägledning från en kvalificerad sjukvårdspersonal.

Säkerhet

Det finns flera försiktighetsåtgärder med närings lavemang, konstaterar MayoClinic.com. Kontrollera med din läkare, särskilt om du är för närvarande under hans vård eller på receptbelagda läkemedlen. Om en annan sjukvårdspersonal ger närings lavemang eller rengöra, se till att alla produkter som används är av engångstyp och har inte använts tidigare. För närings lavemang hemma, se till att alla verktyg är ordentligt sanerad och steriliseras mellan varje användning. Hålla väl hydrerad under och efter en närings lavemang kommer att förhindra uttorkning.

Hur man ställer in en dubbel-Contrast Barium Lavemang


Barium lavemang används för ett antal skäl. Den vanligaste orsaken till detta förfarande är att kontrollera för kolorektal cancer. För att testet ska noggrant utföras, måste patienten noggrant utbildade på vikten av förfarandet och hur viktigt det är att följa varje steg i processen. Som hälso- och sjukvårdspersonal, kan det vara ditt ansvar att förbereda patienten för detta viktiga förfarande. Testresultaten är mest korrekt när patienten är väl förberedd, informerade och instruerade.

Instruktioner

1 Granska och dokumentera patientens nuvarande medicinska problem, tidigare sjukdomshistoria, allergier och datum för eventuella tidigare barium tester.

2 Instruera patienten att starta en klar flytande diet tre dagar före testet, och att dricka mycket av icke-kolsyrade vätskor en dag före testet. Dessa åtgärder kommer att förbereda patienten för den stora tarmsköljningen som krävs för tydligare tolkning av barium röntgen.

3 Informera patienten att trots allt intag av vätska han skulle ta en serie av laxermedel, ordinerats av läkare, för att spola eventuell kvarvarande vätska och avföring från tjocktarmen.

4 Be patienten att ta ytterligare rengöring lavemang och suppositorier ordinerats av läkare på morgonen förfarandet.

5 Ge patienten en detaljerad utskrift av den information som du just diskuterats, tillsammans med den tilldelade röntgenavdelningen plats och kontakttelefonnummer.

6 Låt patienten att ställa frågor; försäkra dem om att någon är alltid tillgänglig för att tala med dem om några andra frågor som de kan ha.

Tips

 • Detta material är endast avsett för yrkesverksamma licensierade sjukvårdspersonal.

Kolon rensningen (kolon bevattning) främjas som ett sätt att ta bort gifter från mag-tarmkanalen som när det lämnas i kroppen kan leda till ett antal hygienkrav som astma och artrit. En teori är att tvätta dessa gifter ur ditt system förbättrar din immunförsvar och din energi.

Enligt Mayo Clinic finns ringa vetenskapliga bevis för att antingen stödja eller vederlägga dessa påståenden. Mayo säger matsmältningssystemet och tarm är givetvis utformade för att eliminera bakterier och midja utan hjälp av speciella rengörings, lavemang eller dieter.

En populär kolon bevattning förfarande kallas Seven Day kolon rengöra. Det annonseras som en komplett rensningen program.

ingredienser

Skaparna av sju dagars Kolon Rengöra säger att deras produkt innehåller naturliga laxermedel (Cascara Sagrada, cape aloe och senna blad) samt linfröolja som samverkar för att lossa överskottet av uppbyggnaden på väggarna i tjocktarmen. Detta överskott avfall sade sedan att driva det sätt genom tarmen där det elimineras genom tarmen med hjälp av psyllium fiber.

Den fänkålsfrön finns i rensningen formel för att lindra gas och magkramper. Den afrikanska fågeln peppar ingår att minska matsmältningsbesvär och minska inflammation.

Det finns ett antal andra växtbaserade ingredienser som arbetar tillsammans för att påskynda kolon reningsprocess. De inkluderar svart valnöt, cape aloe, och en blandning av vitlök, rödklöver peppar, silverax makt och röd salvia pulver.

främjas Effekter

Seven Day Kolon Rengöra lovar att dess produkt kommer avgifta tjocktarmen, eliminera förstoppning och dess medföljande gas och kramper. Dess också tippad som har förmågan att öka upptaget av näringsämnen och öka deras effektivitet. Det rekommenderas att den kolon rengöra användas en eller två gånger per år för optimal hälsa.

kapselform

Seven Day Cleanse påstår sig vara den enda kompletta kolon rensningen produkt som kommer i kapselform. Kitet innehåller 21 förpackningar av kapslar. Den rekommenderade dosen är en paket tre gånger per dag under sju dagar.

Hur fungerar lavemang utrustning fungerar?

Typer av Lavemang

Det finns tre typer av lavemang som vanligen används i en hemmiljö: det beredda lavemang, glödlampan lavemang och väskan lavemang. Var och en av de tre produkter skall kunna fungera i en distinkt och lätt att förstå sätt.

beredda Lavemang

Beredda lavemang kommer i form av en flaska lösning. Beredda lösningar består ofta av en mineraloljelösning. Mineraloljan är utformad för att smörja fekaliematerial att lindra eliminering. Flaskan har en bifogad fil spets som sitter rektalt. Om du vill använda den förberedda lavemang, in spetsen i anus och klämma på flaskan, som överför lavemang lösning från flaskan in i ändtarmen.

bulb Lavemang

Glödlampan lavemang fungerar på samma sätt som den förberedda lavemang, förutom att lampan inte kommer förfylld med lavemang lösning. Lampan öppnar för att tillåta ett lavemang lösning, som vatten, för att sättas in.

lavemang väska

Lavemang väska är den mest avancerade lavemang utrustning som ofta används i en hemmiljö. Lavemang påsar finns i olika storlekar; vissa håll så mycket som en liter vatten. Lavemangspåsar tillåter en större mängd vätska att komma in i kolon än göra glödlampa lavemang. Tanken bakom lavemang påsar är att införa vatten i tjocktarmen för att mjuka upp avföring och uppmuntra perestalsis (muskelsammandragningar) i tjocktarmen för att främja avskaffandet av fekal avfall. Lavemang väska Utrustningen består av fem delar: lavemang väska, slangar, insättnings spets, en krok och ett flöde klämma.

För att använda lavemang väska utrustning, fylla påsen med vatten eller någon annan lavemang lösning. Påsen hängs av kroken på en torkställning eller på något annat praktiskt ställe. Insättningsspets ansluter till en sida av slangen. Den andra sidan ansluter till lavemang väska. Insättnings spetsen är införd i anus. Ett smörjmedel som KY Jelly vanligen tillämpas med införingsspetsen före införandet för enkel användning.

Flödet klämman frigörs för att tillåta den lavemang lösningen för att lämna lavemang genom röret och flöda in i ändtarmen. Flödet styrs av hur långt klämman öppnas och genom att höjden på lavemang väska. Ju högre lavemang väska hängs ovanför kroppen, desto snabbare flödet.

För att stoppa flödet av lavemang lösning, stänga flödet klämman.

Insättnings spets tas bort från anus och lavemang lösning och avföring utgång anus. Den person normalt sitter på toaletten samtidigt som lavemang lösning och avföring för att avsluta.

disclaimer

Denna artikel är avsedd att användas för utbildningsändamål bara. Författaren och förläggaren inte nödvändigtvis rekommendera användning av lavemang utrustning. Lavemang är inte lämpligt i närvaro av vissa hygienkrav. En läkare bör alltid rådfrågas innan du använder lavemang utrustning.

Hur kan man förhindra blodig avföring


Kontroll avföringen efter avföring är ganska grov sak att göra, men observera avföringen är ett av många sätt att övervaka tillståndet i matsmältningssystemet. Utseendet och färgen på avföringen betecknar en massa saker, som ger dig en enkel påminnelse om majs soppa ni hade för middag till en allvarlig varning av ett befintligt problem i systemet. Blod i avföringen kan komma från en skada eller på någon av de delar av mag-tarmkanalen (från matstrupen till ändtarmen). Mörkret och / eller lätthet av blodfläckar på avföringen är tillräckligt för att ge ett spår om var skadan är. Dessa fläckar är ibland märkbara, men det finns fall där de blodutstryk endast kan upptäckas genom en fekal blodprov. Några orsaker till blodig avföring inkluderar hemorrojder, förstoppning, magsår, tjocktarmscancer, tarminfektion eller sår, inflammatorisk tarmsjukdom eller analfissurer. Här är några skyddsåtgärder för att förhindra blodig avföring.

Instruktioner

1 Besök din läkare genast. Även blodig avföring ibland orsakas av lindriga fall, inte ta det för givet. Du bör omedelbart informera din läkare om det för att ta reda på den specifika orsaken och att behandlingen kan ges direkt. Om du har fått diagnosen magsår orsakas av bakterier (H. pylori) Läkaren kan ge dig antibiotika för att förhindra ytterligare blödning i såret.

2 Titta på vad du dricker och äter. Helicobacter pylori (H. pylori) är den grupp av bakterier som är ansvariga för att orsaka magen och tolvfinger infektioner och sår, som är faktorer av vilket orsakar blodig avföring. Dessa organismer kan lätt överföras genom kontaminerat vatten och mat. Så vara dubbelt försiktig när du äter ute eller när du laga din egen mat; och även, alltid se till att vattnet du dricker är ren och säker.

3 Lägg till mer fibrer i kosten. Tidskrävande hög fiber livsmedel såsom fullkorn eller vete, grönsaker, frukt (t.ex. ananas och hallon), och låg fetthalt livsmedel är utmärkt för att hålla dig matsmältningssystemet friskt. Det kommer också att hjälpa till att förebygga förstoppning, analfissurer, hemorrojder, koloncancer och andra matsmältningsproblem som kan bidra till en blodig avföring.

4 Ta antiinflammatoriska läkemedel i enlighet med sin lämplig mängd användning eller i enlighet med vad läkaren ordinerat dig att ta. Onödig intag och överdriven användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen (Alvedon), meloxikam, naproxen (Naprosyn) och acetylsalicylsyra) kan orsaka sår och blödningar i magen och tarmarna som så småningom kommer att leda till en blodig avföring.

5 Styr ditt alkoholintag, eller ännu bättre, inte dricker alls. Dricka för mycket alkohol kommer bara leda till gastroesofageal reflux, en sjukdom där mat och syror i magen backar upp, vilket resulterar i irritation eller kanske skador esofagus foder. Nämnda skador kan möjligen även spridas vidare till foder i magen. Som ett resultat av irritation runt foder i matstrupe och magsäck, kan små blodkärl sprack leder till uttryck för en blodig avföring.

6 Drick mycket vatten för att undvika uttorkning. Förstoppning är ett av de huvudsakliga indikationerna för uttorkning. Det är ett fall där det finns en svårighet avföring passage när du uträtta sina behov. Och om du har möjlighet att utvisa en hård avföring, kommer blod med det ibland. Det bästa sättet att förhindra detta är att hålla systemet uttorkad så dricka minst 6 till 8 glas vatten om dagen.

7 Sluta röka. Rökning minskar produktionen av bikarbonat i magen som är ett viktigt ämne som neutraliserar magsyra. När produktionen av detta ämne är reducerad, kommer det att öka surheten i magen som leder till irritation och sår, som kan manifesteras genom en blodig avföring. Cigarettrökning kommer också att minska styrkan i immunförsvaret som gör dig mer benägna att ha bakteriella infektioner såsom Helicobacter pylori-infektion som orsakar magsår.

8 Försök att ta det lugnt och koppla av. I vissa fall är blodig avföring kopplade till stress. Aptitlöshet eller saknade måltider är en av de många tecken på en stressad individ. På grund av detta är normal gastrisk motilitet påverkas vilket leder till en ökning av surhetsgraden i magen. Mängden syra som når tolvfingertarmen (del av tunntarmen) kommer också att vara högre än dess vanliga takt. Allt detta kommer att leda till mag- och tarm irritation och sår som kan leda till en blodig avföring.

9 Diskutera med din läkare om vissa medicinska rensning metoder som kommer att bidra till att förebygga faktorer som inte bara orsakar blodig avföring men tjocktarmscancer samt. Följande medicinska förfaranden bör göras så tidigt som möjligt, särskilt om cancer i tjocktarmen körs i din familj: (a) Fecal ockult blodtestning årligen, (b) Barium lavemang är tillrådligt vart 5 år, (c) endoskopisk undersökning av tjocktarmen (koloskopi) var 10 år.

Hur får lavemang påse redo för användning

Lavemang används för att spola avföring eller avföring från ändtarmen och nedre tarmen när en patient är förstoppad eller förbereder sig för en medicinsk åtgärd. Liten volym, kommersiellt beredda lavemang är ibland tillräcklig, men en större volym lösning, upp till en liter, som administreras genom ett lavemang väska och slangar, ger i allmänhet bättre resultat, enligt Merck Manual. Vanligt kranvatten eller saltlösning - saltvatten - är oftast det bästa valet, men ibland tvål läggs till när vanligt lavemang inte har varit effektiva. Lägga fosfater, mineralolja eller andra ämnen har emellertid inte visat sig ge hälsofördelar och kan få negativa effekter.

Steg 1

Kontrollera lavemang påsen och slangen för skada genom att hälla en liten mängd vanligt vatten i påsen medan du håller den över en vask eller toalett. Om vatten läcker genom någon del av utrustningen innan den når toppen av röret, kassera den och skaffa ny utrustning.

Steg 2

Säkra klämman på slangen och testa den genom att hälla en liten mängd vanligt vatten in i behållaren. Om klämman är defekt, byt utrustningen.

steg 3

Bestäm vilken typ och volym av lösning som behövs. Följ läkarens order eller, om du inte har en läkares order, följa de allmänna riktlinjer som grundar sig på syftet med lavemang, liksom mottagarens ålder och allmänna hälsa. Att rengöra tarmen innan en medicinsk åtgärd eller för att lindra förstoppning, kommer en vuxen kräver 500 till 1000 ml - milliliter - kranvatten eller normal saltlösning - saltvatten lösning. Ibland kan en liten mängd av Kastilien tvål till om kranvatten eller normal saltlösning lavemang inte har varit effektiva.

steg 4

Värm lösningen till rumstemperatur eller något högre, eller till 105 till 110 grader Fahrenheit. Justera varma och kalla kranar om du använder vanligt vatten eller placera en behållare med saltlösning i en skål med varmt vatten. Om du inte har ett bad termometer för att bestämma den exakta temperaturen, testa lösningen på din inre handleden; det ska kännas bekvämt, inte varmt eller kallt.

steg 5

Fyll påsen med värmas normal saltlösning eller kranvatten i rätt mängd, med användning av de linjer på lavemang väska för att bestämma fyllnadsnivån. Lägg ett paket av Kastilien tvål, även kallad ren tvål, om sådan finns.

steg 6

Lyft påsen, håller slangen över vasken eller toaletten. Hålla påsen med en hand, använda den andra handen för att frigöra klämman, låta lösningen att strömma genom slangen och driva ut luft. Spänna slangen vid en punkt omkring 4 eller 5 inches från spetsen.

steg 7

Häng den fyllda lavemang väska på en droppställning eller annan anordning i närheten av mottagarens säng på en höjd som inte är högre än 18 inches ovanför anus. Gravity kommer att driva lösningen i mottagarens tarmar. Administrationen måste vara långsam för bästa resultat. Upphängning av påsen över 18 inches ovanför mottagaren kommer att fylla tarmarna för fort, producerar dåliga resultat.

steg 8

Smörj de senaste två till tre inches av slangen med en generös mängd vattenlöslig gelé för att förhindra skador på mottagarens anus rekommenderar Carol R. Taylor i sin bok "Fundamentals of Nursing."

varningar

 • Långvarig användning av lavemang kan orsaka kolon tröghet. Kroppen slutar svara på de normala signaler att uträtta sina behov, orsakar svår förstoppning, enligt Merck Manual.
 • Lösning som är för kallt kan orsaka kramper, vilket gör förfarandet mer obekväm, säger Taylor. Varma lösningen kan skada slemhinnan i tarmen.

tips

 • Den exakta placeringen av klämman är inte viktigt, men det bör vara lämpligt för din att använda. Överväga den position du kommer att använda när du administrera lavemang rekommenderar Taylor: med din dominanta hand, kommer du in spetsen på slangen cirka 3 till 4 inches i mottagarens anus och hålla det där under 5-10 minutes.To administrera lösningen , du kommer att använda din icke-dominanta handen för att frigöra klämman på slangen, för att säkerställa att klämman kommer att vara inom räckhåll under förfarandet.
 • Om du inte har en droppställning, be någon att hålla påsen för dig. Om du inte har någon att hjälpa, kan du placera den fyllda, fastspänd väska på sängen när du börjar lavemang, lyft sedan påsen till rätt höjd.

Saker du behöver

 • Lavemang behållare, slangar och klämma
 • Vatten
 • Bad termometer, valfritt
 • Castille tvål, valfritt
 • Vattenlöslig gelé
 • droppställning
Hur är ett färgämne test för Ileostomi Återföring Klar?

Om du har haft din kolon - en del av tjocktarmen - bort för ulcerös kolit eller tjocktarmscancer, du sannolikt har haft en tillfällig ileostomi. När kolon skärs ut, kirurger ansluta änden av tunntarmen direkt till anus. Avledning av fekalt material genom en ileostomi som är placerad högre upp i mag-tarmkanalen skyddar detta nya sammanhang mellan tunntarmen och anus tills läkning sker. En efterföljande operation stänger ileostomi så att all avföring passerar åter ut ur anus.

En speciell röntgen, en så kallad kontrast lavemang eller "färgtestet," kan bidra till att avgöra om den nya anslutningen, känd som en "ileo-anal anastomos," kommer att fungera korrekt när kirurger vända din ileostomi.

Syfte

Efter att ta bort alla eller en del av din sjuka kolon, kirurger skapa en "påse" av tunntarmen att ta över kolon funktion att lagra avföring. Din kirurg kommer antingen sy eller häfta slutet av denna tunntarmen påse till en rektal stubbe, strax innanför anus eller på insidan av anus själv. Som med alla kirurgiska snitt, måste denna interna sutur linje läka innan förvärva tillräcklig styrka för att fungera korrekt, utan att separera eller läcka. Läckage av avföring i bukhålan leder till livshotande infektioner hos vissa personer, så verifiering av en läkt anastomos kan bidra till att undvika komplikationer.

Färgämnet Testet beviljar doktorer att visualisera påsen och anastomosen. De kan se eventuella läckor eller eventuella blockeringar som kommer att orsaka komplikationer och besluta om påsen fungerar som förväntat.

Tidsram

De flesta kirurger har riktlinjer för det kortaste intervallet mellan skapandet av en ileo-anal anastomos och återföring av ileostomi. Standardtiden mellan verksamhet i genomsnitt omkring åtta till tolv veckor, som rapporterats i en litteraturgenomgång av ämnet, som publicerades i "Journal of American College of Surgeons," 2005.

Färgen test för att undersöka din påse inträffar normalt cirka en vecka innan din förväntade ileostomi take-down. Om radiologen ser läckage eller andra problem med påsen, kommer din kirurg att fördröja din verksamhet med tre till sex månader för att möjliggöra mer läkningstiden. (5)

Förberedelse

Viss forskning, såsom en studie från 2007 publicerad i tidskriften "Digestive Surgery", föreslår att endast högriskpatienter måste ha färgtestet, eftersom rutinmässig användning i varje patient inte ändra tidpunkten för ileostomi omsvängning i de flesta fall. Din läkare kan därför eller kan inte beställa detta test.

Om din kirurg begär detta test får du instruktioner om någon beredning krävs innan testet. Vissa institutioner kräver en period av fasta, eller en klar flytande diet, från åtta till 12 timmar före testet.

Teknik

Vanligtvis tar detta test plats i röntgenavdelningen på ett sjukhus. En röntgen-tekniker eller en radiolog kommer att utföra testet. Du ändrar till ett sjukhus klänning och ligga ner på din sida. Gentle införande av ett litet rör i ändtarmen introducerar färg i tunntarmen. Ibland kontrastinjektionen sker genom ileostomi öppningen istället. Denna kontrastmaterial tänds på röntgenfilm och visar strukturen och fyllning av påsen. Röntgenbilder och filmer visar kontrasten rör sig längs mag-tarmkanalen. Radiologen tar särskild omsorg för att titta på suturen linje och konstaterar huruvida läckage ur påsen sker.

Minimal kramper vid injektion av färgämnet ibland blir besvärande, men de flesta människor beskriver detta test så snabbt och smärtfritt.

Varningar och risker

Detta test utgör liten risk, men du kanske vill ompröva förfarandet och ta itu med flera problem innan du fortsätter.

Den radiolog bör veta att du har haft din kolon bort och har en ileo-anal anastomos. Du kan hennes före testet, eftersom det innebär att hon ska använda minsta möjliga rör eller kateter för att sätta färgen.

Många radiologer och kirurger föredrar att använda ett vattenbaserat färgämne material, såsom Gastrografin, istället för den barium används i en rutin barium lavemang. I händelse din påsen inte läcker, kan barium orsaka problem med irritation av bukhålan.

Testet använder en liten mängd av strålning för att ta röntgenbilder. Om det är möjligt att du kan vara gravid, låt receptionist eller tekniker vet när du anländer.

Din läkare eller urolog kan rekommendera en prostata biopsi om dina blodprover eller rektal tenta avkastning några onormala resultat. Under förfarandet är en sond in i ändtarmen för att göra det möjligt för läkaren att visualisera din prostata. En liten nål placeras i sonden för att tillåta läkaren att snabbt få flera prover från din prostata för mikroskopisk undersökning. Eftersom förfarandet sker rektalt, är det nödvändigt att rengöra området med en flotta lavemang för att undvika kontaminering av biopsiområdet.

Instruktioner

Administrering av en Lavemang

1 Administrera Fleet lavemang hemma på morgonen din biopsi. Du kan köpa Fleet lavemang som helst köpcentret eller ditt lokala apotek. Ta paketet till ditt badrum och utföra proceduren när du sitter på toaletten.

2 Ta bort lavemang ur förpackningen och ta skyddande sköld bort från spetsen av lavemang. Med hjälp av stadig, lätt tryck, in spetsen av lavemang i ändtarmen med hjälp av en vag sidledes rörelse. Spetsen på lavemang ska vara vänd naveln. Simulera ha en avföring för att underlätta införandet. Bearing ner kommer att hjälpa slappna av anala musklerna.

3 Kläm lavemang flaskan, tömmer alla (eller nästan alla) av vätskan. Ta bort lavemang från ändtarmen men förblir på plats. Inom 5 minuter du kommer att ha en stark längtan att ha en avföring.

4 Kvar på toaletten tills du är klar att tömma tarmarna. När du är helt klar, göra sig av med lavemang och ta en grundlig dusch för att förbereda din kommande prostata biopsi.

Tips

 • Tala om för din läkare om du har några medicinska tillstånd eller allergier. Om du har njurproblem, högt blodtryck (högt blodtryck), blåsa infektion, kolostomi, kräkningar, illamående, blindtarmsinflammation, ben eller muskelproblem, eller bukspottkörtelbesvär, kan du uppleva en negativ reaktion på en Fleet lavemang.
 • Tala med din läkare om alla mediciner du tar (inklusive over-the-counter mediciner, vitaminer och naturläkemedel kosttillskott) för att undvika eventuella läkemedelsinteraktioner.
 • Fleet lavemang tolereras i allmänhet väl. Vanliga biverkningar är irritation i ändtarmen, diarré, magkramper, illamående och gas.
 • Tvingar lavemang i ändtarmen kan orsaka skada.
 • Inte mer än en lavemang bör användas i en 24-timmarsperiod.
 • Om du märker någon blödning eller om du inte har en avföring efter administrering av lavemang, kontakta din läkare omedelbart.
 • Tala om för din läkare om du är gravid eller ammar eftersom det finns potentiella risker.
Fördelar med en vitlök lavemang

Vitlök, även känd som alliums sativum, är inte bara en matlagning ingrediens, men används också medicinskt för att behandla olika tillstånd. Vitlök lavemang traditionellt har använts som hem rättsmedel för feber, inre parasiter och diarré. En vitlök lavemang är en icke-toxisk örtblandning destillerat vatten och en hög dos vitlökskoncentrat. Rådgör alltid med din läkare eller vårdgivare innan alla växtbaserade behandling.

diarré Behandling

En vitlök lavemang är en effektiv behandling för diarré. En studie ledd av G. Fareed, presenterades vid jul 1996 internationella konferensen om aids, behandlades 20 patienter två gånger dagligen med en hög dos vitlök koncentrat blandat med destillerat vatten användes som ett lavemang. De fann en minskning av antalet tarmtömningar och behandlingen tolererades väl i majoriteten av patienterna. Den största biverkningen är en stark vitlök lukt och smak, som orsakade en patient att dra sig ur studien. De drog slutsatsen att höga doser vitlök lavemang är en effektiv behandling för diarré hos HIV + patienter.

Tarmparasiten Behandling

Inälvsparasiter orsaka diarré, buksmärta, gas, uppblåsthet, viktminskning och andra symptom. Vitlök används traditionellt som en behandling för att bli av inälvsmask och andra parasiter. Det är i allmänhet säkert sätt att behandla tarmparasiter, enligt University of Maryland Medical Center, UMM. Vitlök kan störa andra läkemedel och du bör rådgöra med din läkare innan du börjar växtbaserade behandling.

feber Reducer

Vitlök lavemang används för att bidra till att minska feber. Färska vitlöksklyftor krossas och saft extraheras. Det blandas sedan med destillerat vatten och användes två gånger dagligen för att minska feber.

candida Cure

Candida är en typ av svampinfektion som kan hittas i munnen, vagina eller rektum. Förespråkare av örtmedicin använda vitlök lavemang för att bli av Candida, enligt Bee Wilder i en artikel som publicerades i december 2008 frågan om "näring Magazine." Börja med en kryddnejlika per dag och arbeta upp fyra eller fem kryddnejlika. Klyftorna krossas och blandas med vatten. Denna blandning används som ett lavemang.

Med hjälp av en hemmagjord lavemang väska


Lavemang kan användas för att lösa fekal impaktion och stimulera rörelsen hos tarmarna. De kan hjälpa till att lindra förstoppning, övervinna behovet av att anstränga och tillfälligt lindra relaterad smärta.

Kom ihåg att var och en av oss är olika och vi kommer att ha varierande tarmvanor beroende på diet, motion och andra faktorer. Lägga fiber till kosten kan hjälpa tarmarna att röra sig mer regelbundet.

Det är viktigt att utrustningen är reserverad endast för användning av en person för att förhindra överföring av sjukdomen.

lavemang Bags

Lavemang påsar håller i allmänhet två till sex liter, har ett hål för upphängning av påsen och en ände som ansluts till en gängad koppling för rör eller slang med liten diameter.

Det finns flera typer av lavemang påsar. Varmvattenflaska stil sluten gummipåse är förmodligen den mest kända. Dessa är ett fördelaktigt val eftersom de tenderar att hålla längre. En hemmagjord version kan göras från en faktisk varmvattenflaska. Påsarna används för douching kan tjäna samma syfte.

Engångspåsar är transparenta; en genomskinlig påse kan du se lösningen nivå under lavemang. Engångspåsar är praktiska eftersom de är gjorda för att kastas ut efter användning, även om de kan återanvändas.

Påsen stil eller fontän stil är gjord av plast och kan vikas att resa, men den öppna formen kan spilla lättare. Slutligen ståls kan erbjuda enkel ren upp.

lavemang Process

Lavemang kan ges två gånger per dag i tre dagar, om det behövs. Om du hjälper någon i behov av ett lavemang, är det föredragna läget att låta personen ligga på hans eller hennes mage med knäna drog upp mot bröstet.

Drick 8 till 16 oz. vatten före start av lavemang. Samla material och blanda lösningen om du gör det hemma.

Smörj (använd mineralolja, vaselin eller annan smörjprodukt) munstycksänden av röret. Försiktigt in munstycket 1-1 / 2 till 2 inches i ändtarmen.

Pressa påsen försiktigt eller tillåta gravitationsflöde för att flytta väskans innehåll. Håll påsen högst två fot hög och sänka påsen höjd om kramp blir ett problem. Den fullständiga lavemang bör ta cirka fem till tio minuter.

Följ lust att evakuera tarmarna. Detta ska visas inom 10 minuter, men försök att vänta i fem minuter, om möjligt, för att möjliggöra lavemang mer tid att arbeta.

efteråt

Skölj lavemang väska med vatten om du planerar att återanvända den. Rengör röret med antibakteriell tvål och vatten och följa det med en 10-minuters sterilisering i kokande vatten.

lavemang Lösningar

Det finns flera stilar av lavemang lösningar, inklusive mineralolja, fosfat och saltlösning sorter. Dessa lösningar kan köpas i ett apotek eller du kan göra en version hemma.

Gör en koksalt lavemang lösning med 2 msk. salt till en liter varmt destillerat vatten. För tonåringar och vuxna, göra en sats av 16 oz. eller mindre; använda 6 till 8 oz. per lavemang.

En av de mest effektiva kombinationerna inbegriper helmjölk och melass blandat 1 till 1. Använd aldrig vanligt vatten eller tvål som ett lavemang.