XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

myo inositol diabetes

Psoriasis och eksem är hud störningar kännetecknade av röda patchy områden på kroppen. Båda dessa villkor är ibland försvagande till lidande både fysiskt och känslomässigt. Hittills finns det inget botemedel mot dessa villkor, men det finns behandlingsalternativ. Myo-inositol är en produkt som är användbar vid behandling av dessa tillstånd.

Bakgrund

Myo-inositol är en form av inositol som är en del av B-vitamin familjen, eller mer specifikt, vitamin B8. Myo-inositol ist skapas naturligt i kroppen, och finns även i närings och tillägg form. Avsaknaden av Myo-inositol har kopplats till sjukdomar såsom håravfall, torr hud, eksem, dimsyn och psoriasis.

funktioner

Kroppen använder inositol för att underlätta i specifika kroppsfunktioner såsom hjärna och nervtillväxt. Det är också viktigt för funktionen av celler och tarmarna. Dessutom hjälper det nerverna i kommunikation. Enligt igonutrition.com kan inositol kombineras med kolin att hjälpa till med metabolization av fett i levern som också. Myo-inositol är inositol i ren form.

Handlingar

Eftersom inositol är en del av systemet som styr de åtgärder och produktioner av de kemikalier som sänder nervcells meddelanden, även kallade signalsubstanser, de lugna nervsystemet och skapar en lugnande effekt. De hjälper frisättningen av serotonin och acetylkolin, som är naturliga lugnande medel

Diet

Inositol kan hittas i livsmedel såsom vete, baljväxter, brunt ris, bönor, hög kli spannmål, nötter och ärter. Färska frukter och grönsaker innehåller också en del inositol. Cantaloupemelon och apelsiner innehåller något högre halt inositol än andra frukter. Ett högt intag av kaffe kan förstöra inositol och kan skapa en brist på denna aminosyra.

behandlingar

Inositol ibland används för att behandla tillstånd som depression och andra psykiska störningar på grund av den effekt det har på serotoninfrisättning. Dessutom har myo-inositol visats minska svårighetsgraden av huden relaterad störning, såsom eksem och psoriasis.

rekommendationer

Myo-inositol rekommenderas för behandling av eksem, psoriasis, diabetes, högt kolesterol, ateroskleros, depression, sömnlöshet, ångest och nervösa besvär. Det kan också vara till hjälp för dem som lider av infertilitet eller fetma.

Dosering

Doserna är beroende av vikt och livsstil, såsom alkoholintag eller stress, men 100 mg per dag är minimikravet för de flesta vuxna och doseringar kan gå upp till 1000 mg dagligen. Dessa förhållanden kan kräva en ökning av dosen. Tala med din läkare om rekommenderat dagligt intag.

Diabetes & amp; inositol

Inositol är en typ av socker i kroppen som spelar en viktig roll i människors hälsa och sjukdom. Inosital s olika roller inkluderar att upprätthålla cellstrukturen och underlätta cellsignalering. Minskningar i inositol och defekter i inositol metabolism har förknippats med många sjukdomar, däribland diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, polycystiskt ovariesyndrom, panikångest och depression.

Bakgrund

Det finns nio kemiska isomerer av inositol, av vilka myo-inositol är den mest förekommande. Myo-inositol lätt konsumeras via livsmedel och absorberas i blodet. Koncentrationerna är särskilt hög i perifera nervvävnader, där minskar i myoinositol har förknippats med diabetesneuropati, en typ av nervskador som orsakas av långvarig högt blodsocker.

användningar

Myo-inositol kosttillskott söks av vissa individer med diabetes för att behandla diabetesneuropati. Myo-inositol är lätt tillgänglig i tillägg form, och brukar kallas vitamin B-8. Men det råder oenighet dess klassificering som ett vitamin eftersom det kan produceras av kroppen. Per definition kan vitaminer inte produceras av kroppen och måste erhållas via livsmedel eller tillägg.

Effektivitet och säkerhet

Myo-inositol kosttillskott är allmänt tillgängliga för köp, men användningen av myo-inositol för diabetesneuropati har bedömts ineffektiva genom forskning. Enligt National läkemedels omfattande databas, är inositol klassificeras som möjligen säkra för vuxna när de administreras oralt i mängder upp till 12 g per dag i upp till fyra veckor, och 6 g per dag i upp till 10 veckor. Det finns inte tillräckligt med data om doser och längd doser större än dessa, liksom när det gäller doser för gravida och ammande kvinnor. Därför bör de undvikas i sådana fall.

överväganden

När det är möjligt, bör näringsbehov tillgodoses genom en balanserad och hälsosam kost snarare än genom ett piller eller tillägg. En väl avrundad kost som är rik på fullkorn, frukt, grönsaker, baljväxter och magert protein ger tillräckliga mängder av inositol. Frukter, bönor, spannmål och nötter innehåller det högsta beloppet, och färska frukter och grönsaker är en bättre källa till inositol än fryst, konserverad, eller bearbetas. Innan kostförändringar eller ta kosttillskott, alltid konsultera med en läkare.

Användningsområden för Inositol Powder

Inositol är en vitaminliknande ämne som finns i vissa livsmedel. Det finns även som ett kosttillskott och kan vara till nytta för personer med vissa villkor. Du kanske vill överväga att ta inositol om du har en insulinresistent tillstånd såsom pre-diabetes, glukosintolerans, typ 2-diabetes, eller polycystiskt ovariesyndrom. Inositol kan också vara till hjälp för personer med högt kolesterol eller blodtryck.

inositol

Användningsområden för Inositol Powder

Inositol är en naturligt förekommande förening som är liknande i struktur till glukos. Även om det inte anses vara ett viktigt näringsämne, kan individer som har diabetes eller är insulinresistenta ha ökat krav på inositol, som också tycks spela en roll i utvecklingen och kvaliteten på de mänskliga ägg, vilket möjligen påverkar fertiliteten. Många olika former av inositol är tillgängliga, men myo-inositol är mest förekommande i naturen. Livsmedel som innehåller myoinositol inkluderar cantaloupemelon, grapefrukt och några andra frukter; bönor, ärter; och fullkornsbröd.

Polycystiskt ovariesyndrom

Huvuddelen av forskningen på inositol som kosttillskott har undersökt dess effekter på funktionerna i polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS, ett tillstånd som ofta förknippas med insulinresistens och infertilitet. Sammantaget har studier av inositol tillskott i PCOS varit positiv. I en studie publicerad i tidskriften "Gynekologisk endokrinologi" 2008 kvinnor med PCOS som tog två gram myo-inositol dagligen under 12 veckor upplevde förbättringar i deras hormonnivåer, insulinkänslighet och menstruationsregelbundenhet. En annan studie som publicerades år 2009 hade liknande resultat och rapporterade också förbättringar i blodtryck, triglycerider och totalkolesterol hos kvinnor som tar 4 g inositol dagligen under sex veckor.

metabola syndromet

Användningsområden för Inositol Powder

Även om de flesta inositol forskning har fokuserat på kvinnor med PCOS, andra användningsområden för inositol kosttillskott är möjliga. En studie publicerad i tidskriften "Menopause" under 2011 utvärderat effekterna av sex månader inositol tillskott i kombination med en diet regim hos postmenopausala kvinnor med metabolic syndrome - som kännetecknas av bukfetma, insulinresistens och höga triglyceridnivåer. Studien fann att lägga inositol till en diet resulterade i större förbättringar i blodtryck, insulinkänslighet, kolesterol och triglycerider än enbart diet.

tillskott

Inositol säljs på nätet och i vissa naturliga mataffärer som bär kosttillskott, vanligtvis som myo-inositol eller D-chiro-inositol. Det finns ofta i pulverform, men kan också säljas i kapslar. Om du väljer att ta inositol, bör du ta mellan två och fyra gram per dag, eftersom detta område utgör de doser som används i studier. Som med alla mediciner eller tillägg, bör du rådfråga din läkare innan du tar inositol.

Inositol & amp; ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder drabbar mellan tre och fem procent av barn i skolåldern i USA, enligt University of Maryland Medical Center. Dess symptom på ouppmärksamhet, impulsivitet och hyperaktivitet kan vara svåra att behandla. Medan en mängd olika alternativ från beteendeterapi till stimulerande läkemedel är tillgängliga, en del människor söker fler naturläkemedel. Användningen av kosttillskott såsom inositol har föreslagits för sjukdomen; Däremot forskning stöder inte dess effektivitet.

inositol

Inositol produceras i kroppen från glukos och den näst högsta koncentrerade av B-vitamin familjen. Intressant nog kan dricka kaffe minska dess mängd i kroppen. Inositol förekommer naturligt i vissa livsmedel, såsom obearbetade korn, vetegroddar, russin, limabönor, de flesta citrusfrukter och vissa nötter. I form av fosfatidylinositol, bidrar detta ämne för att bibehålla strukturen hos cellmembran, speciellt tarmarna, ögon och benmärg. Det är också tänkt att spela en viss roll i den näring av hjärnceller.

Användningar av Inositol

Inositol som ett komplement har flera olika användningsområden. Det har använts för att underlätta sömn, behandla eksem och uppmuntra hår och hud hälsa. Inositol kan användas som ett komplement för dem som försöker gå ner i vikt och kan vara användbar i att omfördela kroppsfett. Det kan också användas för att minska kolesterol och som en förebyggande åtgärd för ateroskleros; dock, stöder inga kliniska bevis dess roll i kardiovaskulär hälsa. Det har också använts för att behandla smärta och domningar i diabetespatienter med nervskador samt personer med multipel skleros. Som ett komplement, bör cirka 500 mg inositol tas med andra B-vitaminer, vanligen lecitin, för att upprätthålla den rätta balansen i kroppen, enligt Dr Elson M. Haas.

ADHD

ADHD kännetecknas av symptom på dålig uppmärksamhet och koncentration, impulsivt beteende, och hyperaktivitet. Vanliga symtom som uppvisas av barn hör dålig uppmärksamhet på detaljer, som är glömsk eller lätt distraherad, undvika svåra uppgifter som kräver koncentration, dålig organisation och svårt att följa instruktioner. Ett barn med ADHD kan också ha svårt att kontrollera sitt beteende, kämpar för att sitta kvar, talar snabbt, springa eller hoppa hela tiden, blurting ut svaren och avbryta andra. Genetik och exponering för gifter i livmodern är möjliga orsaker till sjukdomen.

Användning av inositol att behandla ADHD

En studie som publicerades i Europeiska Neuropsychopharmocology undersökte effekterna av myo-inositol, en oral inositol tillägg, hos barn med ADHD. Barn fick antingen myo-inositol eller placebo under åtta veckor. Resultatet av studien fann att barn som tog myoinositol visade förhöjda symptom på ADHD, vilket tyder på att det inte är användbart vid behandling av sjukdomen. Inga andra kliniska studier har publicerats som anger om inositol eller inte kan vara användbara vid behandling av ADHD. Detta ämne bör inte användas utan samråd med läkare.

Vilka är fördelarna med Inositol och kolin?

Översikt

Inositol är en vitamin du kan göra från glukos, och det finns även fullkorn. Kolin är en vattenlöslig näringsämne som även kan syntetiseras i kroppen. Ingen specifik brist tillstånd eller syndrom har ännu rapporterats för antingen inositol eller kolin. Det finns tillstånd där blodnivån minskade av skäl som inte helt förstås. Större intag av livsmedel som innehåller dessa näringsämnen är en god hälsa val.

Inositol och Neuropati

Vilka är fördelarna med Inositol och kolin?

Inositol var en gång betraktas som en B-komplex-vitamin. I naturen har det visat sig i form av myo-inositol och är närvarande i alla levande celler. Om du är diabetiker, ökad diet inositol kan hjälpa till att förhindra eller förbättra diabetiska nervsjukdomar samt neuropatier på grund av kronisk njursvikt. 2013 numret av "Farmakologisk Reports" anger att myo-inosotol utarmning eller brist i kroppen kan leda till diabetesneuropati. Färska frukter, bönor, nötter och frön är de bästa källorna för myo-inositol.

Inositol och psykiska sjukdomar

Vilka är fördelarna med Inositol och kolin?

Inositol spelar en roll i flera psykiatriska sjukdomar, och forskning inom detta område kan så småningom leda till bättre behandlingar. Författare Marc E. Agronin och Gabe J. Maletta av "principer och praxis av Geriatric Psychiatry" stat "Inositol, föregångaren till den andra budbärarmolekyl, inositoltrifosfat, är för närvarande under utredning som ett antidepressivt läkemedel vid bipolär depression."

Kolin och dina celler

Vilka är fördelarna med Inositol och kolin?

Kolin används också för att betraktas som en B-komplex-vitamin. Det är inte längre klassificeras som ett vitamin, men anses nu vara ett viktigt näringsämne. Det bestämdes 1998 av Institute of Medicine att även om du kan göra kolin, att du inte kan göra tillräckligt för kroppens behov. Minst dagsbehovet för vuxna har fastställts till 425 milligram per dag för kvinnor och 550 milligram för män. Enligt "Journal of American College of Nutrition," kolin är viktig för hjärnans utveckling, leverfunktion och förebyggande av cancer. Det är en viktig del av cellmembranstruktur av alla dina celler.

Kolin och din hjärna

Vilka är fördelarna med Inositol och kolin?

Kolin är avgörande för utvecklingen av hjärnan och minnesfunktioner. Kolin behövs också för att utveckla vitala organ hos spädbarn. Moderns förråd av kolin vidarekopplas till fostret och senare till bröstmjölk. Gravida och ammande kvinnor måste se till att de får tillräckligt med kolin för både sina egna behov och barnets. "Journal of American College of Nutrition" listar goda kostkällor av kolin som nötkött och kyckling lever, ägg, vetegroddar, bacon, torkade sojabönor och fläsk. Kolin ingår i de flesta multivitamin och mineraltabletter.

Vad är Inositol för?

Inositol, en kolhydrat molekyl som kroppen tillverkar från glukos, fungerar delvis som en signalmolekyl i insulinreglering, nerv överföring, och kalcium, serotonin och kolesterol reglering. Inositol anses vara en medlem av B-komplex familj av vitaminer, och du hittar det i bönor, brunt ris och nötter. Inositol har flera potentiella terapeutiska fördelar, men mer forskning behövs för att veta exakt hur bra det fungerar.

Polycystiskt ovariesyndrom

Inositol kan förbättra symptom i samband med polycystiskt ovariesyndrom, enligt en studie publicerad i februari 2011 "Fertility and Sterility" tidskrift. I studien, patienter med insulinresistens och polycystiskt ovariesyndrom - en endokrin sjukdom som försämrar fertiliteten - som genomgick fertilitetsbehandlingar och tog inositol visade en 33,3 procentig förbättring av graden av graviditeten jämfört med 13,3 procent i kontrollgruppen som inte fick inositol. Forskarna drog slutsatsen att inositol kan vara användbara vid behandling av polycystiskt ovariesyndrom.

Anti-Cancer Funktion

Inositol kan ha anti-cancer egenskaper, säger forskare i en studie som publicerades i december 2010 "Biochemistry" tidskrift. I vävnadsodlings studien, inositol inhiberade blodkärlsbildning och minskad tumörtillväxt genom att hämma aktiviteten av sur fibroblasttillväxtfaktor - en gen som normalt befrämjar celltillväxt och vävnadsläkning, men kan också främja cancertumörtillväxt och invasivitet.

Effekter på serotonin

Myo-inositol är den vanligast förekommande formen av inositol. Myo-inositol kan erbjuda fördelar vid behandling av depression och ångest, enligt en studie publicerad i "Metabolic hjärnsjukdom" journal juni 2004. Höga doser av inositol förbättrar också tvångssyndrom och panikstörningar, säger forskarna. Vävnadsodlings studien jämfördes effekten av inositol till narkotika imipramin och fluoxetin, även känd som Tofranil och Prozac, och fann att myoinositol reducerade serotoninreceptor funktion, liknar fluoxetin, och förhindrade återupptaget av serotonin och därmed hålla den aktiva. Forskarna drog slutsatsen att resultaten av deras studie ger ny förståelse för hur inositol arbetar för att förbättra depression.

Motstridiga uppgifter för depression

En studie metaanalys - en genomgång av tidigare publicerad forskning - om effekterna av inositol för depression fann ingen klar fördel. I rapporten dras slutsatsen att i fyra korttidsstudier, bland annat 141 deltagare, ingen effekt av behandlingen för depression observerades för inositol som en enda terapi eller i kombination med en annan form av terapi. Forskarna noterade att inga negativa effekter observerades för inositol och uppmanade till fortsatta studier att tydligare definiera vilken roll inositol för att förebygga eller behandla depression. Rapporten publicerades i 2004 "Cochrane Database of Systematic omdömen."

Inositol & amp; cancer

Inositol är en organisk förening som produceras av kroppen. Den existerar i flera former, och dess struktur liknar den av kolhydrat glukos. Den vanligast förekommande formen av inositol kallas myoinositol som är bosatt i muskelvävnad. Myo-insositol har en fosforinnehållande form som kallas fytinsyra som är närvarande i olika sädeskorn. Inositol i dess olika former har visat potentiella cancer egenskaper i laboratorieodlingsförsök samt i djur och kliniska studier.

Prostatacancer

I September 2004 frågan om "neoplasi" forskare beskrev effekterna av fytinsyra, även kallad inositolhexafosfat, på en linje av prostatacancerceller. Forskarna observerade att behandling av cellerna ledde till en markant hämning av deras tillväxt och fångade dem i G1-fasen av sin livscykel och därigenom hindra dem från att fortskrida till celldelning och proliferation. Inositolhexafosfat behandling också inducerad apoptos som är en programmerad död av cellen.

Lungcancer

I en fas en klinisk studie, har myo-inositol visat sig lovande som ett kemiskt medel för förhindrande av lungcancer. Studien, som redovisas i augusti 2006 frågan om "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention," omfattade sammanlagt 26 patienter, varav alla var rökare mellan 40 till 74 års ålder. Dessutom är alla försökspersoner uppvisade bronkial dysplasi, som är ett område av onormal celltillväxt i luftrören i lungorna. Forskarna observerade betydande läkning av bronkerna dysplastiska skador hos patienter som tog 18 g per dag av myo-inositol i tre månader, och det fanns inga signifikanta biverkningar.

Hudcancer

I april 2009 frågan om "Comparative Medicine," forskare beskrivit användningen av en hårlös musmodell för att avgöra om inositolhexafosfat kunde ge skydd mot UVB-inducerad hudcancer. UVB är en typ av ultraviolett strålning från solen. Det påverkar det yttre lagret av huden och är den primära orsaken till solbränna. En grupp av möss ingested inositolhexafosfat i sitt dricksvatten och bestrålades med UVB. En kontrollgrupp bestrålades med UVB och inte fick någon inositolhexafosfat. Forskarna observerade att efter tre doser av strålning i veckan under 31 veckor, de möss som fått i sig inositolhexafosfat hade fem-faldigt färre fall av hudcancer och fyrfaldigt färre hudtumörer i förhållande till kontrollgruppen.

tilläggsbehandling

I februari 2010 rapporterade forskare resultaten från en klinisk studie av en kombination inositolhexafosfat och inositol används som tilläggsbehandling på bröstcancerpatienter som får kemoterapi. Skriva i "Journal of Experimental and Clinical Cancer Research," forskarna uppgav att patienter vars kemoterapi kompletterades med inositol kombinationen hade färre biverkningar och en bättre livskvalitet jämfört med patienter på enbart kemoterapi. Till exempel gjorde patienter som fick tilläggsbehandling inte drabbas av nedgångar i vita blodkroppar och blodplättar, och de var i stånd att fortsätta med den dagliga rutinen av deras liv.

Hirsutism är ett tillstånd som drabbar kvinnor, som kännetecknas av tillväxten av tjocka, mörka hår på delar av kroppen vanligtvis hårfri, såsom hakan, magen och bröstvårtor. Enligt brittiska vårdgivare Bupa påverkar hirsutism en i 10 kvinnor och vanligen börjar i puberteten och förvärras med åldern. Hirsutism uppstår när kroppen producerar för många manliga könshormoner som kallas androgener. Det kan dock också vara ett symptom på en annan medicinskt tillstånd, såsom polycystiskt ovariesyndrom, eller en biverkan av vissa läkemedel. Det är oftast behandlas med androgen-blockerande läkemedel eller p-piller. Vissa kosttillskott kan också hjälpa till att sänka androgennivåer och lindra symtomen.

Chasteberry

Örten chasteberry, även känd som kysk-träd bär eller Vitex agnus castus, kan ha anti-androgena effekter, konstaterar University of Maryland Medical Center, eller UMMC. Chasteberry är hemma i Centralasien och Medelhavsområdet, och enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, användes av munkar under medeltiden för att minska sexuell lust. UMMC rekommenderar att ta 20 till 40 mg av ett standardiserat extrakt av kysk träd dagligen för att behandla hirsutism. Biverkningar kan vara yrsel och hudutslag. Det kan interagera med antipsykotiska läkemedel och p-piller och bör inte användas under graviditet.

Black Cohosh

Silverax är en ört som också kan besitta anti-androgena egenskaper, enligt den UMMC webbplats. Det är en medlem av smörblomma familjen och har en lång historia av användning vid behandling av ett antal villkor, inklusive premenstruella syndrom och klimakteriebesvär. Men den nationella center för komplementär och alternativ medicin säger att det inte finns tillräckligt med vetenskapliga bevis för att bevisa det kan behandla medicinska tillstånd. Dessutom är dess långsiktiga säkerheten oklar. Ta inte silverax om du har en leversjukdom eller bröstcancer eller är gravid. Biverkningar kan inkludera hudutslag, huvudvärk och magbesvär.

inositol

Inositol, en vattenlöslig kemikalie ibland till som vitamin B8, hjälper kroppen att emulgera fetter och behålla integriteten hos cellmembran. Enligt en artikel i oktober 2008 frågan om "Reproductive Medicine Online," oral administrering av en isomer av inositol, känd som myo-inositol, kan avsevärt minska hirsutism och hyperandrogenism. Kroppen har möjlighet att tillverka inositol själv. Emellertid kan det tas som ett kosttillskott och finns i en mängd livsmedel, inklusive citrusfrukter, limabönor och muttrar.

Fördelarna med vitamin B-8

Du kan se vitamin B-8 på etiketterna av kosttillskott, men det riktiga namnet på detta ämne är inositol. Eftersom inositol finns i flera former, kan du även stöta på namn som myoinositol och inositolhexafosfat eller IP6. Det har också funnit i växter i form av fytinsyra. Inositol bidrar till den normala funktionen av celler i hela kroppen och visar lovande för behandling av cancer, vissa psykiska störningar och polycystiskt ovariesyndrom.

Översikt av Inositol

Inositol är en form av glukos som hjälper levern process fett och håller muskler och nerver som arbetar. Det påverkar också signalsubstanser, som är kemikalier som sänder nervimpulser. Som en del av membranet som omsluter varje cell, påverkar inositol cellulär prestanda. I form av inositolhexafosfat, det fungerar som en budbärare mellan celler, utlöser specifika funktioner att uppstå. Din kropp producerar inositol, men du också få det från att äta bönor, nötter, fullkorn, cantaloupemelon och citrusfrukter. En rekommenderade dagliga intaget har inte fastställts; dock, är 12 till 18 gram tas två till tre gånger dagligen, enligt University of Wisconsin en typisk extra dos.

Cancer Prevention och behandling

I laboratoriestudier visar inositol potential för att stoppa tillväxten av cancerceller. I december 2013 "International Journal of Molecular Sciences" rapporterade att inositolhexafosfat från riskli dödade kolorektala cancerceller. En tidigare laboratorie Studien fann också att fytinsyra från riskli hämmade tillväxten av cancerceller, enligt decembernumret 2011 av "Malaysian Journal of Nutrition." En studie som avser människor publicerades i februari 2010 frågan om "Journal of experimentell och Clinical cancer Research. "forskarna fann att en kombination av inositol och inositolhexafosfat hjälpte lindra biverkningar som upplevs av kvinnor som fick kemoterapi för bröstcancer.

Potential för att behandla psykiska sjukdomar

Inositol påverkar mängden serotonin tillgängligt för nerver i hjärnan. Eftersom serotonin är en signalsubstans som reglerar humör, har forskare studerat inositol potential att behandla psykiska sjukdomar såsom depression, bipolär sjukdom och panikångest. Studier har gett blandade resultat, med inositol ibland lindra symtom och andra gånger visar någon effekt, enligt New York University. En översyn i januari 2014 frågan om "Human Psychopharmacology" fann att inositol inte signifikant förbättra symtomen för depression, ångest och tvångssyndrom. Men visade det överlägsna effektivitet för depression i samband med premenstruell dysfori.

Lindra polycystiskt ovariesyndrom

Polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS, är en hormonell obalans hos kvinnor som kännetecknas av ökad produktion av manliga hormoner. Kvinnor med PCOS erfarenhet viktökning, oregelbunden menstruation cykler, infertilitet och cystor i äggstockarna. Många kvinnor har också höga nivåer av insulin i blodet. Flera studier visar inositol min hjälp genom att öka ägglossning frekvens och stödja viktminskning, rapporterar New York University. En studie som publicerades i maj 2012 frågan om "European Review för medicinska och farmakologiska Sciences" rekommenderas att använda en kombination av myo-inositol och D-chiro-inositol som den första raden av behandling för överviktiga kvinnor med PCOS.

Inositol & amp; Koffein

Inositol och koffein är vanliga ingredienser i energidrycker, och båda är i allmänhet betraktas som säkra av US Food and Drug Administration. Inositol naturligt i frukter och andra livsmedel och kallas ibland vitamin B-8, även om det inte är en sann vitamin som kroppen kan syntetisera den i tillräckliga mängder. Koffein är också produceras naturligt av vissa växter som guarana och tebusken. Din kropp producerar inte det eller behöver det för en god hälsa.

Koffein och inositol Interaktioner

Koffein kan samverka i viss utsträckning med inositol receptorer i kroppen, som rapporterats i februari 2010 frågan om "Cancer Research." Men, backar någon definitiv bevis anspråk på vissa tillverkare att koffeinintag kan leda till en brist på inositol. I själva verket den studie som redovisas i "Cancer Research" fann att även om koffein kan hämma frisättningen av kalcium via en typ av inositol-receptor i celler, påverkar det inte bindningen av inositol till dessa receptorer på något sätt. Om du vill komplettera med inositol, rådfråga din läkare först.

Inositol och metabola syndromet

Metabolic syndrome hänvisar till en grupp av riskfaktorer som förekommer tillsammans och ger ökad risk för kardiovaskulära sjukdomar och diabetes. En studie rapporterade i januari 2011 frågan om "Menopause" den undersökte om inositol skulle kunna förbättra vissa funktioner i det metabola syndromet hos postmenopausala kvinnor. Kvinnor kompletteras med inositol uppvisade lägre diastoliskt blodtryck, lägre triglycerider och förbättrad high-density lipoprotein kolesterol efter sex månaders behandling jämfört med kvinnor inte ges inositol. Dessa kvinnor kompletterades med endast inositol - om du har det metabola syndromet bör du inte försöka få inositol från energidrycker eftersom dessa ofta är hög i socker och stimulantia.

Inositol och bipolär sjukdom

Inositol kan finna klinisk tillämpning i vissa psykiatriska tillstånd, eftersom det är förenat med olika neurotransmittorreceptorer och kan passera blod-hjärnbarriären i farmakologiska doser. I mars 2000 frågan om "bipolära störningar" undersökte effekten av 12 g inositol dagligen under sex veckor hos patienter med bipolär sjukdom. Patienter som får inositol rapporterade bättre förbättringar i deras villkor än patienter fick placebo. Inga allvarliga biverkningar rapporterades.

Koffein som ett njutningsmedel

Koffein finns i kaffe och andra energidrycker. Koffein fungerar som en stimulerande, förbättra vakenhet och fokus. Karrie Heneman, Ph.D., och Sheri Zidenberg-cherr, Ph.D., vid Institutionen för näringslära vid University of California-Davis rapporterar att det finns begränsad evidens tyder på att konsumtionen av energidrycker kan förbättra fysisk och mental prestationsförmåga. Eftersom 2011 frågan om "Progress in Brain Research" rapporter, användning av koffein kan ha skadliga effekter på efterföljande sömn. Detta kan resultera i dagsömnigheten att individen är sannolikt att motverka med mer koffein, fortsätter cykeln. Överanvändning av koffein kan leda till beroende, nervositet, ångest, sömnlöshet, huvudvärk och hjärtklappning.