XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

muskelkramp näringsbrist

Muskelkramper i benen och näringsbrist

En muskelkramp med svår smärta ner på baksidan av vaden kan skaka dig ur din sömn och få dig att hoppa ur sängen mitt i natten. Benkramper kan slå när som helst, även i mitten av träningen. Plötslig smärta, muskel täthet och även spasmer åtfölja kramper. För en snabb bot, stoppa din aktivitet, stretch och massage kramper muskler. Kramp muskler kan signalera något som saknas från din diet.

näringsbrist

Enligt NYU Langone Medical Center, kan en näringsbrist orsaka muskelkramper i benen. Brister i mineraler, såsom kalcium, kalium, magnesium eller natrium, kan leda till muskel kramper. Att äta en hälsosam kost som ger tillräckliga mineraler kan bidra till att minska förekomsten av muskelkramper.

Orsaker till mineralbrist

Förutom att äta en diet saknar kalium, magnesium eller kalcium, läkemedel, såsom diuretika, kan tömma kroppen av dessa viktiga näringsämnen. Ett intensivt träningspass kan också orsaka mineralbrist. Dina muskler använder mineraler för att hjälpa dem kontrakt. Arbeta ut hårt och under en lång tid kan använda så mycket kalcium, magnesium och kalium som din butik börjar ta slut.

Källor och rekommendationer

US Department of Agriculture har rekommendationer för varje vitamin och mineral i din kost. För kalium, föreslår USDA äta 4.700 milligram per dag. Kalium-rika livsmedel innehålla sötpotatis, tomater, soja, yoghurt och tonfisk. Din kalciumintaget bör motsvara 1000 milligram per dag. Bra källor till kalcium inkluderar sardiner, soja, gröna bladgrönsaker och mejeriprodukter. En hälsosam kost innehåller också 420 mg magnesium per dag. Livsmedel som innehåller mycket magnesium inkluderar nötter, squash, kli och limabönor.

Näringsbrist och nervskada

Du kroppen behöver D-vitamin för att stödja kalcium och fosfor balans. D-vitaminbrist orsakar kramper och muskelsvaghet, enligt University of Maryland Medical Center. UMMC rekommenderar att ta D-vitamintillskott i din läkares överinseende. Ytterligare vitamin- och mineralbrist som påverkar musklerna inkluderar vitamin E, vitamin B-1, B-7, E-vitamin och selen - ett mineral. Perifer neuropati - nervskada - kan bero på dålig kost, enligt University of Chicago Centrum för perifer neuropati, och kan leda till muskelsvaghet, kramper och spasmer. Vitamin och mineralbrist är kända för att orsaka nervskador som kan påverka dina muskler inkluderar vitamin B-6, B-12 och fosfor. Om du har ihållande muskelkramp och svaghet, tala med din läkare om att testa för näringsbrist.

andra orsaker

Uttorkning kan bidra till muskelkramp. Om du och du fortfarande har kramp, även om du äter tillräckligt med mineraler eller har ökat ditt intag av kalcium, kalium och magnesium, prova att dricka mer vatten. Du kan också prova att förhindra muskelkramper med en vanlig stretching rutin, särskilt före och efter träning dig. Värmer upp och kyla ner dina muskler kan hjälpa dem att återhämta sig från ansträngande motion.

Näringsbrist som orsakar muskelkramp & amp; kramper

Ett beslag ingår ofta muskelkramp och andra ofrivilliga kroppsrörelser. Medicinskt härstammar ett anfall i hjärnan. Signalsubstanser som behövs för att kommunicera meddelanden över nervbanor i hjärnan blir störd före ett anfall. Symtomen kan variera mycket och leda till en rad konsekvenser. Näringsbrist orsakar ofta anfall och muskelkramp, särskilt vitaminbrist som behövs för friska hjärnans funktion.

orsaker

Den första försvarslinjen mot neurologiska störningar är en hälsosam kost, komplett med alla de vitaminer som kroppen behöver. Rådgör med din läkare innan du tar vitamintillskott för att göra din kost, men för att undvika interaktioner med andra behandlingar du kan genomgår. Dina symptom också skulle kunna vara ett resultat av en underliggande sjukdom. Kroniska sjukdomar som stör absorption vitamin kan leda till näringsbrist och beslag, enligt Dana Foundation, en ideell organisation som stödjer hjärnforskningen, publicerar vetenskapliga tidskrifter och samordnar ett nätverk av neuroforskare. I utvecklade länder, är alkoholism en ledande orsak till vitaminbrist som leder till kramper, och undernäring är en vanlig orsak i underutvecklade länder.

effekter

Din kropp inte producerar vitaminer naturligt, vilket är anledningen till en sund och balanserad kost är avgörande för din hälsa. Sjukdomar som leder till muskelkramper och anfall är oftast resultatet av flera vitaminbrist. Även sjukdomar i hjärnan såsom epilepsi, Parkinsons sjukdom och Huntingtons sjukdom kan leda till kramper och muskelkramper, D-vitamin brister, låg kalcium- och magnesiumnivåer, perifer nervskada, uttorkning och kronisk leversjukdom kan också orsaka symptom, enligt National Institutes of hälsa online medicinska uppslagsverk Medline Plus.

symptom

Vattenlösliga vitaminer som inte används av kroppen utsöndras dagligen. När du inte ersätter de viktiga näringsämnen dagligen, kan du utveckla brister. Vitamin C och B-vitaminer spelar en viktig roll i hjärnans funktioner som påverkar dina nerver och muskler. En C-vitaminbrist kan leda till blödningar och perifera nervskador. Ryggmärgsskada som ofta leder till muskelkramp kan bero på en vitamin B-12 brist, enligt The Dana Foundation. leder en bristande vitamin B-6 direkt till kramper och perifer neuropati. Din centrala nervsystemet kan påverkas av en brist på vitamin B-1, eller tiamin. Niacin brist kan leda till en rad komplikationer, som sträcker sig från illamående och diarré och psykiska problem, svaghet i armar eller ben och ryggmärgsskada.

Varning

Medan fettlösliga vitaminer är viktiga för nerv- och muskelfunktioner, är de lagras i kroppen och kan orsaka toxicitet om de tas i megadoses. Brister av vitamin A kan till exempel leda till problem med synen, men överdrift kan allvarligt minska synskärpa. Vitamin D och kalcium är viktigt att förhindra muskelspasmer och kramper, men toxiska nivåer kan leda till nerv och muskelsvaghet, njursten, psykos och koma. Vitamin E behandlingar kan lindra symptom i samband med Parkinsons sjukdom, men en överdos kan leda till blödningar i hjärnan.

Muskelkramper & amp; Spasmer Från Kalium & amp; Magnesium

Kramp muskler är försvagande och smärtsamma. De kan inträffa när som helst under träning eller ens när du är stillasittande, men smärtan av kramp kan pågå i flera minuter. Efteråt ömhet i muskler kan göra det svårt att fortsätta att delta i en aktivitet som vanligt. Många olika faktorer kan orsaka muskelkramper, men kalium och magnesium nivåerna är inte bland dem.

orsaker

Enligt American Academy of ortopediska kirurger, är den exakta orsaken till kramper ofta svåra att identifiera. Men flera olika riskfaktorer kan öka risken för och leda till muskelkramp. Dessa inkluderar höga temperaturer, träningsnivå - är mer sannolikt att leda till kramper intensiv träning - uttorkning och mängden av mineraler i kroppen.

traditionell View

Kalium i synnerhet har länge betraktats som ett medel för behandling av muskelkramper; en gemensam rekommenderad lösning för kramper har varit att äta en banan, som är hög i kalium. Även om detta kan vara till nytta i vissa fall, är det inte ett universalmedel. Men det är inte heller något som kommer att öka risken för en muskelkramp.

Elektrolyter och muskelkramper

Kalium och magnesium är båda elektrolyter - mineraler som används i elektriska utbyten i dina nerver och muskler. Utan dessa näringsämnen, är det omöjligt att överleva, än mindre utföra athletically. Men kalium och magnesium inte orsaka eller bidra till muskelkramper; i själva verket ha dem i kroppen minskar risken för kramper.

överväganden

Kalium och magnesium kan hittas genom kostkällor, men du kanske också vill komplettera din kost för att se till att de är tillgängliga för dina muskler, särskilt när du utför långa pass. Överväga att dricka en sportdryck som innehåller dessa och andra mineraler. Du kan också ta tillskott om du har en näringsbrist, men få klartecken från din läkare innan du börjar använda dem.

Näringsbrist och Skakning

Muskel skakningar, även kallad essentiell tremor eller muskel fascikulation, är en okontrollerbar ryckningar i musklerna. Muscle skakning är mest märkbar i händerna, men förekommer även runt halsen, ögon och ben. Muskel skakningar och darrningar är vanligare bland äldre och ibland relaterade till senility sjukdomar, såsom Parkinsons och Alzheimers sjukdom. Näringsbrist är en vanlig orsak till onormal muskeltonus och kan leda till kronisk skakning eller ryckningar i musklerna. Rådgör med din läkare om du märker att du inte kan hålla händerna stadigt.

hypoglykemi

Hypoglykemi definieras som lågt blodsocker, som hänvisar till mängden glukos som cirkulerar i blodet. Glukos är den primära bränsle för hjärnan och behövs av så gott som alla vävnader för att producera energi. Hoppa över måltider är den vanligaste orsaken till hypoglykemi, trots att den uppträder även hos diabetiker som tar för mycket insulin. En primär symptom på hypoglykemi är utbredda muskelryckningar och svaghet, även om andra vanliga symtom är "brain dimma" förvirring, trötthet och slöhet, enligt boken "Functional biokemi i hälsa och sjukdom." Äta raffinerade kolhydrater eller dricka fruktjuice ofta snabbt löser muskel skakning som orsakas av hypoglykemi.

B-vitaminbrist

B-vitaminer behövs av kroppen för ämnesomsättningen, energiproduktion, nervfunktion och ledningsförmåga, enzymsyntes och röda blodkroppar. B-vitaminer är snabbt utarmat av stress, toxiner och alkoholism, och brister är vanliga hos personer med dåliga kostvanor och malabsorption problem, enligt "Metabolic förordning. Ett mänskligt perspektiv" B-vitaminer oftast kopplade till muskel skakningar på grund av deras betydelse till nervfunktion inkluderar B-1 eller tiamin, B-6 eller pyridoxin och B-12 eller kobalamin. Brister i dessa vitaminer alltid påverkar hjärnans funktion och leda till andra neurologiska problem såsom minskad kognition, depression, domningar och stickningar i armar och ben och förlust av balans. Rött kött, kyckling, fisk, bönor, nötter och gröna bladgrönsaker är alla bra källor till B-vitaminer.

magnesiumbrist

Mineraler är också viktiga för nervfunktionen och normal muskeltonus. Magnesium är särskilt viktigt för avslappning av muskler. Tidiga symtom på magnesiumbrist kan inkludera trötthet, irritabilitet, sömnlöshet och muskelryckningar, ryckningar eller skakningar, enligt "Funktionell biokemi i hälsa och sjukdom." Långvarig brist påverkar de elektriska vågor i hjärnan, hjärtat och skelettmuskulaturen och kan relateras till kronisk muskelkramp och restless leg syndrome. Om magnesiumbrist är orsaken till din muskel skakningar, då magnesium tillskott kan leda till dramatiska förbättringar inom timmar till dagar.

Uttorkning och elektrolytobalans

Uttorkning sker från att inte dricka tillräckligt med vatten eller snabbt förlora alltför mycket vatten från överdriven urinering, diarré eller blodförlust. Vattenförlust åtföljs av förlust av elektrolyter, såsom kalium och natrium, som är salter av kroppen som behövs för normal muskelkontroll och nervfunktion. Ett tidigt tecken på uttorkning är muskel skakningar eller skakningar, men muskelkramp, oregelbunden hjärtrytm, trötthet och nedsatt hjärnfunktion kan snabbt följa om din kropp inte fylls med vatten och elektrolyter. Dricksvatten saknar mineraler och elektrolyter är inte tillräckligt för att returnera en allvarligt uttorkad personen tillbaka till hälsa.

Hur kan vi minska muskelkramper


Muskelkramper kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Hur får man bli av med dessa smärtsamma ögonblick? Finns det ett sätt att slippa kramp? I den här artikeln svarar jag dessa frågor.

Instruktioner

1 kramper uppstår när en redan stram muskel plötsligt blir ofrivilligt mycket hårdare. Dessa (normalt) korta stunder av smärta bara pågå i några sekunder eller minuter, men smärtan kan pågå dagar! De flesta craps uppträder på de nedre extremiteterna.

2 Det finns många möjliga orsaker till kramper, men det vanligaste är näringsbrist och alkoholkonsumtion och missbruk. Mineraler du behöver för att få nog av är de basiska mineraler:

NATRIUM

Det finns gott om natriumkällor. Den mest förekommande av dessa är havssalt (köp icke-fluorerad) och natriumvätekarbonat. Natrium är rikligt förekommande i de flesta människors kost, så natrium brist är förmodligen inte ansvarig för dina kramper.

KALIUM

Kalium är en stor mineral som utför många grundläggande funktioner i kroppen. De flesta frukter och grönsaker innehåller rikliga mängder av kalium. Vissa frukter med höga koncentrationer är avokado och bananer.

KALCIUM
Kalcium spelar en viktig roll i muskelfunktion. Några bra källor till kalcium är: mörka bladgrönsaker, Chia frön och berikade apelsinjuice. Tillägget "kalciumkarbonat" är ett utmärkt sätt att enkelt få alla dina kalcium krav. Kalciumbrist är ganska vanligt.

MAGNESIUM

Magnesium, som Kalcium är nyckeln till muskler och ben funktion. Några bra källor till magnesium är mörka bladgrönsaker, fullkorn, frukt, Chia frön och bönor.

Du bör också dricka mycket vatten. Åtminstone en liter rent icke-fluorerat vatten om dagen.

3 ALKOHOL

Du vet redan alkohol är dåligt för dig rätt? Om du dricker alkohol, kan detta vara den aktuella orsaken till dina kramper. Om du inte kan sluta dricka, åtminstone dricka mindre. Det är allt! För mer hälsa / nutrition relaterade artiklar kolla avsnittet resursanvändningen.

Tips

  • Tänk på att det kan ta ett tag att återställa kroppens mineraler.
  • Om inget av detta fungerar prova öva regelbundet. Om craps kvarstår kontakta en expert.
Kan huvudvärk orsakas av en näringsbrist?

Huruvida en molande värk eller en delning smärta, kan ofta huvudvärk lägga sordin på din dag till dag aktiviteter. När du har provat alla de vanliga rättsmedel - extra sömn, smärta tillande, en annan kopp kaffe - till ingen nytta, titta på din kost. Din huvudvärk kan vara resultatet av en näringsbrist.

eventuella brister

Huvudvärk kan bero på en brist i två näringsämnen: magnesium och folat, eller vitamin B-9. Om du inte får den rekommenderade mängden 320 till 420 mg magnesium per dag, beroende på kön och ålder, kan du uppleva migrän. Detta beror på att magnesium effekt på neurotransmittorfrisättning och vasokonstriktion. Du kan öka din magnesium konsumtion genom att äta mer grönt bladgrönsaker, baljväxter, nötter, frön och fullkornsprodukter. Huvudvärk kan vara symtom på megaloblastisk anemi, liksom. Detta kan orsakas av en brist på folat, även om en brist i detta näringsämne är sällsynt, säger National Institutes of Health. Vuxna bör sträva efter 400 mikrogram per dag om du inte är gravid eller ammar, som kräver 600 mikrogram och 500 mikrogram, respektive. Kostkällor av folat inkluderar grönsaker, frukter och juice, nötter, bönor, ärtor, mejeriprodukter, fågel, kött, ägg, skaldjur och korn.

Going låg Carb?

En låg-carb diet kan vara ett effektivt sätt att gå ner i vikt, men om du klippa kolhydrater för mycket, kan du uppleva huvudvärk. Enligt en översikt publicerad 2007 i "American Journal of Clinical Nutrition," biverkningar av en kolhydratfattig ketogen diet - där du förbrukar mindre än 20 gram till 50 gram kolhydrater per dag - huvudvärk, tillsammans med förstoppning, muskelkramper, diarré, svaghet och hudutslag. För att undvika att uppleva detta, hålla din kolhydrater konsumtion över 50 gram per dag.

Tecken på toxicitet

I vissa fall kan huvudvärk vara orsaken till att ta i för mycket av ett visst näringsämne i stället för att inte ha tillräckligt av det. Huvudvärk är ett symptom på toxicitet av vitamin A, ett fettlösligt vitamin, och mineralet zink. Den övre nivån av vitamin A är 10.000 internationella enheter per dag, och det är oftast drabbade när du konsumerar för mycket i form av kosttillskott eller terapeutiska retinoider. Den övre nivån för zink är 40 milligram per dag för vuxna.

Andra orsaker till huvudvärk

Även huvudvärk kan tillskrivas en näringsbrist, det är inte en av de vanligaste orsakerna. Enligt Dr Elizabeth Loder, chef för avdelningen för huvudvärk och smärta i avdelningen för neurologi vid Brigham and Women sjukhus, vanligaste orsakerna till huvudvärk inkluderar baksmälla och uttorkning, mild spänningshuvudvärk, uttröttade huvudvärk när du inte får tillräckligt med sömn och även ansträngningsutlöst huvudvärk. Huvudvärk kan också vara ett symptom på mer allvarliga förhållanden. Prata med din vårdgivare om du upplever regelbundna huvudvärk snarare än att försöka diagnostisera problemet själv.

Kan för mycket kalium orsaka muskelkramper?

Kalium är en elektrolyt väsentlig för muskelfunktion. För mycket eller för lite kalium i blodet orsakar problem med skelettmuskel som rör sig din kropp, den glatta muskulaturen i matsmältningssystemet och artärer och hjärtmuskeln i ditt hjärta. För lite kalium eller hypokalemi, kan orsaka muskelkramper. För mycket kalium, eller hyperkalemi kan orsaka muskelkramper, svaghet eller förlamning. Svår hyperkalemi är potentiellt livshotande, eftersom dess effekt på hjärtmuskeln kan leda till att hjärtat stannar.

Orsaker till Hyperkalemi

Hyperkalemi är ofta ett resultat av felaktig hantering av receptbelagda läkemedel, eftersom vissa diuretika och blodtryck läkemedel kan påverka nivån av kalium i blodet. Kronisk njursvikt orsakar också hyperkalemi, sedan en av dina njurarnas funktion är att upprätthålla korrekt elektrolyt nivåer i blodet. Brist på hormonet aldosteron orsakas av sjukdomar som Addisons sjukdom kan också orsaka hyperkalemi. Andra orsaker är rabdomyolys, kritiska brännskador, gastrointestinal blödning eller vissa typer av tumörer.

Kalium och muskelfunktion

Kalium är en av de viktigaste elektrolyter involverade i muskelfunktion. Kroppens glatt muskulatur, skelettmuskel och hjärtmuskel alla behöver kalium för att arbeta. Elektrolyter får sitt namn eftersom de har en elektrisk laddning, så de ändrar laddningen av dina nervceller när din flytta in eller ut ur dem. När en nervcell når en viss avgift, det "bränder" och skickar en kemisk meddelande till dina muskler, vilket kan göra att dra ihop sig. Om du har för mycket kalium i blodet, kan nervceller bli "irriterad" och skicka förvirrade meddelanden till dina muskler, vilket får dem att kramp.

Symtom på Hyperaklemia

Muskelkramper är ett symptom på hyperkalemi på grund av kalium effekter på skelettmuskulatur. Magkramper och illamående uppstå på grund av kalium effekter på glatt muskulatur. Andra symtom är domningar eller stickningar, trötthet, muskelsvaghet, yrsel och diarré. Svår hyperkalemi kan leda till muskelförlamning, oregelbundna hjärtslag eller död.

Undvika eller behandla Hyperkalemi

För att förhindra hyperkalemi vidta alla receptbelagda läkemedel på rätt sätt. Om du tar en medicin som kan förändra blod kalium, låt din läkare att utföra regelbundna blodprov för att kontrollera din kaliumnivåerna. Om din läkare diagnoser hyperkalemi, kommer han antagligen erkänna att du till sjukhuset så sjukvårdspersonalen kan övervaka dig noga under behandlingen. Behandlingar inkluderar katjonbytarharts mediciner för att avlägsna överskott av kalium från blodet, diuretika, intravenös kalcium, intravenöst glukos och insulin, natriumbikarbonat behandling eller dialys. Behandlingen beror på orsaken och graden av hyperkalemi.

Muskelkramp från att äta musslor

Muskelkramp är ett tecken på att matsmältningssystemet har svårt att smälta maten du har ätit. Musslor är ett vanligt skaldjur som kan leda till en allergisk reaktion hos både barn och vuxna. MayoClinic.com säger att om du har en skaldjur allergi, kan du vara allergisk en eller flera typer av skaldjur. Om du kan äta andra fiskar utan biverkningar, kan du vara helt allergisk mot musslor. En skaldjur allergi anses vara en gemensam matallergi och är vanligtvis en livslång skick.

symptom

Vanliga symptom på en allergisk reaktion mot musslor bildas inom några minuter efter att ha ätit maten, eller upp till två timmar. CNN Health uppger att buksmärtor är en vanligaste symtomen på en skaldjur allergi som åtföljs med diarré, illamående och kräkningar. Andra symptom kan inkludera stickningar i munnen, yrsel, svimning, yrsel, klåda, nässelfeber, eksem, pipande andning, nästäppa, ansiktssvullnad och andningssvårigheter.

Orsak

Om du är allergisk mot musslor, överreagerar immunförsvaret till proteinerna i skaldjur. Din kropp identifierar felaktigt proteinerna som ett skadligt ämne och angriper proteinerna med immunoglobulin E-antikroppar, eller IgE och histamin, enligt MayoClinic.com. Dessa två kemiska medel i kroppen försök att avvärja de musslor proteiner men orsakar inflammation, irritation och svullnad i olika delar av kroppen. Histamin i tarmen kommer att orsaka mag-tarmkanalen för att bli inflammerad och svullen.

Testning

Det mest effektiva sättet att bekräfta en allergisk reaktion mot musslor är att delta i allergitester. Allergitester kommer att bidra till att diagnostisera om du är allergisk specifikt musslor eller andra typer av skaldjur. MayoClinic.com förklarar att allergitestning utförs i två metoder: pricktest och blodprov. En pricktest lägger en liten mängd musslor proteiner under huden för att observatören hur huden reagerar. Blodprover används för att bekräfta om ditt blod skapar IgE-antikroppar när musslor proteiner införs.

Undvikande

När väl diagnosen, eliminera alla fiskprodukter ur kosten. Matallergyen initiativet anges att den federala regeringen kräver att alla förpackade livsmedel beskriver användning av fiskrelaterade ingredienser på förpackningen. Fisk ingredienser kan döljas i vissa livsmedel. Det är viktigt att be din server när man äter ute om ingredienserna i maten du beställer.

anafylaxi Varning

En skaldjur allergi orsakar ofta en allvarlig allergisk reaktion. Anafylaxi är en livshotande tillstånd som kräver akut medicinsk vård. Om du utvecklar svullnad i halsen, ansikte eller läppar, yrsel och nässelutslag, ring 911.

Örter och vitaminer för muskelkramper

En muskelkramp är en smärtsam sammandragning av en muskel eller muskelgrupp, och vanligen förekommer i benen och fötterna; Men, kan muskelkramper förekomma i någon del av kroppen. Intensiv träning, mediciner och kroppsarbete kan bidra till detta tillstånd. Vissa vitaminer och örter kan bidra till att minska svårighetsgrad och frekvens av muskelkramper.

Kontrollera med din läkare innan du tar någon vitamin eller ört för att behandla muskelkramper.

vitamin E

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin - kroppen lagrar det i fettvävnader. Det kan ge antioxidant fördelar, förhindrar oxidation av lipider som kan attackera muskler, ben, bindväv och organceller. Det är också nödvändigt för korrekt blodcirkulation. E-vitamin kan förebygga claudicatio, som kramp i musklerna orsakade av dålig blodtillförsel till muskelvävnad, enligt Harford Community College. Öka ditt intag av vitamin E genom att konsumera avokado, vegetabiliska oljor, ägg, vetegroddar och fullkornsprodukter.

B-komplex vitaminer

B-komplex vitaminer består av åtta vattenlösliga vitaminer, vilket innebär att kroppen inte lätt lagra dem. Dessa vitaminer inkluderar niacin, pantotensyra, kobalamin och pyridoxin. Lägga B-komplex vitaminer till din diet kan hjälpa till att förhindra muskelkramper, enligt MayoClinic.com. Kobalamin, även kallad vitamin B-12, kan vara särskilt viktiga för att hantera muskelkramp smärta. Det hjälper i produktionen av fett som päls nerver och skyddar dem från giftiga skada, säger certifierad närings konsult Phyllis Balch, författare till "Recept för Nutritional Healing". Kobalamin finns i ägg, mjölk, ost och kött.

Timjan

Timjan är mer allmänt känd som en kulinarisk ört än en medicinalväxt. Emellertid har den använts i örtmedicin sedan 17-talet, då tyska örter började använda det som en antiseptisk, enligt Michael Castleman, författare till "The New Healing Herbs." Tymol, den aktiva kemiska föreningen i timjan blad, kan också hjälpa slappna av musklerna, vilket kan minska svårighetsgrad och frekvens av muskelkramper. Rådgör med din läkare innan behandling eller förebyggande av muskelkramper med timjan. I sällsynta fall kan det orsaka huvudvärk, illamående och kräkningar.

Ingefära

Ginger lägger till en kryddig smak och söt doft till asiatiska stir-fry rätter och soppor, liksom indiska dals och curryrätter. Det har också använts i örtmedicin sedan omkring 3000 f.Kr., enligt Castleman. Gamla kinesiska växtbaserade texter identifierade ingefära som ett botemedel mot feber, förkylningssymptom och spetälska. Liksom timjan, kan ingefära lugna och slappna av musklerna, särskilt musklerna som kantar matsmältningsapparaten. Kontrollera med din läkare om du planerar att använda ingefära för att behandla muskelkramper. Även biverkningar är mindre vanliga, kan ingefära bidra till halsbränna.

Kreatin och muskelkramper

Kreatin är en naturligt förekommande näringsämne som kan hjälpa snabbt återställa energi under intensiv aktivitet såsom tyngdlyftning eller tävlar. Kreatin samlar också en stor mängd vatten och kan orsaka obalans i hydratisering och elektrolyter, vilket resulterar i kramper. Tillskott med kreatin särskilt i varma miljöer eller under intensiv träning kan kräva en ökning av vätskeintag.

kreatin Använd

Kreatin är en naturligt förekommande aminosyra som används för att snabbt regenerera energi i musklerna under intensiv aktivitet såsom tyngdlyftning. Kreatin hittas i muskelvävnaden i kött och fisk. Det är också vanligt i tränings kosttillskott för att öka uthållighet, styrka och muskelmassa, även om resultaten är blandade. Medan vissa kan hitta stora ökningar i energi och styrka med kreatin, kan några sakna förmågan att absorbera stora mängder i muskelvävnad.

Kreatin och Dehydrering

Kreatin är en mycket hydrofil molekyl som drar stora mängder vatten till sig själv. Höga doser av renat kreatin i workout kosttillskott kraftigt öka kroppens behov av vatten. Om kreatintillskott inte tas med tillräckligt med vatten, kan de orsaka uttorkning, särskilt vid varm väderlek eller intensiv aktivitet. Men inte alla experter är överens om kreatin roll i uttorkning. En rapport i juli 2008 frågan om "British Journal of Sports Medicine" kreatin kan faktiskt öka prestationsförmågan i varma förhållanden genom att upprätthålla röda blodcellvolymen, medhjälp för att upprätthålla kroppstemperaturen och sänka din utövar hjärta och svett hastighet. Även om det inte kommer att skada att dricka mer vatten under varma vädret och kreatin, kan det inte vara nödvändigt. Prata med din läkare om vad som skulle vara rätt för dig.

Uttorkning och kramper

Muskelkramper kan orsakas av otillräcklig blodtillförsel, nervkompression eller mineralbrist. Mineral utarmning och otillräcklig blodtillförsel ske under uttorkning. Symtom på uttorkning att titta på samtidigt som kreatin muntorrhet, låg urinproduktion, inga tårar, insjunkna ögon och letargi. Tillsammans med att dricka mer vätska, kan du hjälpa till att förhindra uttorkning genom att äta livsmedel med hög vattenhalt, såsom sötpotatis, tomater, gurka, äpplen, meloner, potatis, squash, bär, gröna bladgrönsaker och grapefrukt, enligt USDA National Nutrient Database .

Säkert med Kreatin

Kreatin är säkert att använda om de tas med tillräckligt med vatten. Konsumera tillräckliga mängder av vatten och elektrolyter vid användning av kreatintillskott under träning. Undvik höga doser av kreatin före långvarig träning, speciellt i varma miljöer. Det rekommenderas att du förbrukar minst tre liter vatten per dag medan komplettera med kreatin. Ta inte kreatintillskott på kvällen, eftersom det kan öka risken för uttorkning under natten.