XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

msm. hals

Glukosamin kondroitin och MSM-tillskott används för att förbättra gemensamma hälsa och flexibilitet, minska smärta och upprätthålla övergripande gemensam funktion. Glukosamin skapas i kroppen för att reparera och skapa brosk; kondroitin hjälper brosk absorbera och kvarhålla vätska; MSM är en naturlig källa för svavel, som kan finnas i alla levande celler.

Vanliga biverkningar

Användare med känsliga magar, eller som har ätit stora mängder glukosamin kondroitin och MSM, kan uppleva illamående, halsbränna, matsmältningsbesvär, diarré, magsmärtor eller magbesvär.

Kondroitin Biverkningar

Chondroitin är viktig bieffekt är som kan förstärka effekten av blodförtunnande medel. Vissa mindre allvarliga biverkningar är illamående, förhöjt blodtryck, magsmärtor, uppsvälldhet och andra gastrointestinala besvär.

Glukosamin biverkningar

Glukosamin är ett socker som kroppen inte kan brytas ned till glukos, som orsakar fluktuationer i blod och insulinnivåer. Eftersom diabetiker måste ständigt övervaka insulin och blodnivåer, måste de använda extrem försiktighet vid användning av glukosamin.
Glukosamin tillskott är gjorda av skaldjur och kan orsaka allvarliga reaktioner för de som är allergiska mot jod eller skaldjur. Vanliga reaktioner är utslag, andningssvårigheter, hudirritationer och svullnad i ansikte och hals.

MSM Biverkningar

Inga större biverkningar har rapporterats för MSM. Mindre biverkningar diarré, en dålig smak i munnen, illamående, sömnbrist, huvudvärk, tjockare hår, mjukare hud, hårdare naglar och magsmärtor.

Varning

Konsultera en läkare innan du tar något kosttillskott. Glukosamin kondroitin och MSM-tillskott kan ha biverkningar. Ta inte glukosamin kondroitin och MSM-tillskott om du är gravid, övervikt, har diabetes, är på en låg natrium intag eller har blödningsrubbningar.

Biverkningar av Glukosamin Chondroitin & amp; MSM-tillskott

Glukosamin är en biologisk komposit som har sitt ursprung i friskt brosk. Glukosamin regelbundet blandas med kondroitin som är erhålls från ledbrosk (rör eller inbegriper ett gemensamt av kroppen). Enligt Mayo Clinic, är glukosamin som vanligen används vid behandling av artros, i synnerhet av knäet.

MSM (Methylsulfonylmethane) är ett kosttillskott som kan hjälpa till att lindra ledvärk som orsakas av artrit. Det används ofta tillsammans med glukosamin och kondroitin. MSM kan förbättra de terapeutiska fördelarna med glukosamin.

Glukosamin sulfat är ofta gynnade form av glukosamin på grund av dess effektivitet.

Glukosamin biverkningar

Det finns ett antal möjliga biverkningar kopplade till glukosamin-sulfat. De är sömnstörningar, dåsighet, huvudvärk, magbesvär, hudreaktioner, känslighet till solen och härdning av naglarna. Glukosaminsulfat kan också orsaka en kortvarig ökning i både hjärtfrekvens och blodtryck.

I sällsynta fall människor som tar glukosamin-sulfat har rapporterat kräkningar, illamående, förstoppning, gas, halsbränna, diarré och aptitlöshet. Mayo Clinic säger djurförsök tyder på att glukosamin kan öka risken för ögon grå starr.

allergisk respons

Människor som är allergiska mot skaldjur samt individer med jod (ett element som finns i skaldjur och iodized salt som är nödvändigt för kroppen att göra sköldkörtelhormon) överkänslighet kan ha en reaktion på vissa glukosamin produkter som är gjorda av skal av räkor, krabba och andra skaldjur. En allergisk reaktion mot glukosamin-sulfat kan resultera i en svullen hals.

försiktighetsåtgärder

Mayo Clinic säger forskning om glukosamin ändrar blodsockernivåer har dragit motstridiga slutsatser. Det verkar dock orsaka insulinresistens och endoteldysfunktion när det injiceras. Personer med diabetes eller hypoglykemi uppmanas att vara försiktig när du tar glukosamin.

Eftersom glukosamin hypotetiskt kan höja risken för blödning, bör människor som har blödningsrubbningar rådgöra med sin läkare innan du tar tillägget.

Kvinnor som är gravida eller ammar avråds tar glukosamin.

MSM Biverkningar

Eftersom MSM är i grunden en form av kosten svavel, bör du undvika att ta detta tillägg om du är allergisk mot sulfapreparat. De möjliga biverkningar förknippade med MSM inkluderar ett ökat antal skål rörelser, en orolig mage och huvudvärk.

Det är gles information som finns tillgänglig om användning av MSM under graviditet eller amning.

Hals övningar för att minska snarkning

Översikt

Snarkning orsakas av luft inte flyter smidigt genom halsen eller näsgångarna och vibrerande över avslappnade vävnader som du andas in eller ut, säger NHS Choices. Den mjuka palett på baksidan av munnen och musklerna i näsan och halsen slappna av medan du sover. Hals övningar kan bidra till att minska detta tillstånd, men det är viktigt att söka läkare innan du påbörjar någon snarkning behandling.

Chin Pressar för halsen Muskler

Snarkning är vanligare hos personer som är överviktiga, äldre eller har luftvägsbesvär, eftersom villkoren orsakar ofta svaga halsmusklerna, säger den brittiska Health Centre. En övning för att stärka dessa muskler och stoppa dem från att koppla av när du sover är att placera ett finger på hakan och tryck försiktigt tillbaka och ner så det är något undan. Du ska känna musklerna i sidan av halsen spänd. Håll i flera sekunder, slappna av och upprepa flera gånger strax före sänggåendet.

Sipping genom ett sugrör

Denna övning förbättrar rörelseomfång i halsen muskler. Flexibla halsmusklerna är bättre på att öppna och stänga för att tillåta luft att flyta smidigt in och ut när du andas under sömnen. Andas in genom spetsade läpparna som om du smuttar genom ett sugrör. Platta dina läppar och tryck ihop dem och svälja rekommenderar StopSnoringZZZ.com. Håll denna position i fem sekunder, slappna av och upprepa övningen fem gånger om dagen för att sträcka och stärka dina halsmusklerna.

Stoppa Snarkning genom att sjunga

Sjunga när du är vaken för att stoppa snarkning när du sover. Sjungande tvingar dig att öppna munnen bredare och expanderar halsen när du andas in. Tona halsen, sjunga i 20 minuter varje dag.

Öppna upp och säga Ahhh

En vanlig orsak till snarkning är den avkopplande av tungan och mjuka palett på taket i munnen som orsakar tungan och palett att skjuta mot varandra och hindrar luftflödet. Stärka tungan och musklerna runt öppningen av halsen genom att sticka ut tungan. Håll tungan platt och sticka ut rakt, så långt som möjligt. Sakta tungan från vänster till höger och upp och ner, se till att inte böjer det. Efter att ha flyttat tungan i alla riktningar, ta en kort paus, sedan upprepa övningen tre gånger.

Glukosamin och methylsulfonylmethane - MSM för kort - kombineras ofta med kondroitinsulfat i tillskott för att hjälpa till att minska kronisk ledvärk och inflammation i människor med artrit, benskörhet och andra gemensamma villkor. Om du har diabetes förutom osteoporos, prata med din läkare innan du använder den här typen av tillägg. Ta en kombination av glukosamin och MSM kan ha negativa biverkningar, särskilt hos personer med diabetes.

Förhöjt blodsocker

Behandling med glukosamin kan orsaka en ökning av mängden socker i blodet. Om du tar ett tillägg som innehåller glukosamin, övervaka ditt blodsocker på en regelbunden basis. Om du har svårt att kontrollera blodsockernivåerna av någon anledning, kontakta din primära vårdgivare. En spik i blodsocker kan orsaka symptom på hyperglykemi, såsom överdriven törst och täta urinträngningar.

medicinering Interaktioner

Om du tar insulin eller blodsockersänkande läkemedel såsom glimepirid, klorpropamid, glibenklamid eller glipizid, prata med din läkare innan du använder kosttillskott som innehåller glukosamin. Din läkare kan behöva justera mängden diabetes mediciner du tar varje dag för att se ditt blodsocker förblir stabila, University of Maryland Medical Center rapporter.

Ytterligare biverkningar

Komplettera din kost med glukosamin och MSM kan orsaka ytterligare biverkningar. MSM och glukosamin kan orsaka magbesvär, såsom illamående, uppblåsthet, halsbränna eller diarré. Du kan också känna ovanligt trött eller har svårt att somna eller att sova på natten, varnar RxList. Om du upplever ovanliga klåda förnimmelser, eller utveckla nässelfeber, andningssvårigheter eller svullnad i ansiktet, omedelbart söka läkarvård. Behandling med glukosamin kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot skaldjur.

Hur man slå hals sår


Hals sår är smärtsamma, öppna sår på baksidan av halsen som kan göra nödvändiga åtgärder som att svälja och äta praktiskt taget omöjligt. Om du eller ditt barn har en hals sår, är det viktigt att du ser en läkare att korrekt diagnostisera och behandla problemet. Här är några steg att följa för att minska obehag hemma medan du väntar på att se din läkare.

Instruktioner

1 Ring din läkare och boka tid. Om du inte har en läkare, besöka en lokal walk-in klinik. Hals sår är oftast ett symptom på en virusinfektion och kräver ofta läkemedelsterapi.

2 Undvik att äta kryddstark mat som kommer att irritera såret och intensifiera din smärta. Håll dig borta från citrusjuicer och alkohol också, eftersom deras syrahalt kommer att förvärra halsen sår.

3 gurgla och skölj med varmt saltvatten tre gånger per dag för att lindra smärta.

4 Använd ett munvatten läkemedel två gånger varje dag. En apotekare kommer att kunna hänvisa dig till en over-the-counter munvatten som dödar bakterier utan att lägga till halsen sår smärta. Du kanske vill hylla din industriell styrka munvatten för en stund, eftersom det kan utlösa kraftiga obehag.

5 Övervaka dina symtom noggrant. Om du inte kan äta eller dricka något, upplever hög feber eller andra farliga symptom, kontakta din läkare kontor omedelbart eller besöka akuten.

Tips

 • Om halsen sår orsakar sådan smärta att du inte kan svälja vätskor, kontakta din läkare eller besöka en akutmottagning. Uttorkning är ett farligt tillstånd, särskilt hos barn och äldre, och kräver omedelbar läkarvård.
 • Vissa receptbelagda läkemedel för osteoporos kan orsaka hals sår. Om du tar medicin för benskörhet, se till att ta enligt instruktionerna. Ring din läkare eller apotekare med frågor om din receptbelagda läkemedel.
Vad som orsakar min hals att kännas trånga?

Det kan vara mycket obehagligt när halsen känns stram. Om du inte vet varför halsen känns stram, kan detta även få dig att känna oroliga. Beroende på orsaken, kan problemet vara konstant eller intermittent. Även om du kanske kan diagnostisera problemet på egen hand, kan du också se en läkare för att utesluta allvarligare problem.

Ångest

Ångest kan orsaka halsen att känna tight, men ironiskt nog, kan oroa dig för din hals göra ångesten värre. Symtom på ångest kan inkludera andningssvårigheter, tryck över bröstet, svettningar och hjärtklappning. Spänningar kan också leda till att du knyter din käke, vilket också kan göra din hals känns stram.

sköldkörtelrubbningar

En sköldkörtelsjukdom kan orsaka halsen att kännas trånga eller att känna att du har en klump i halsen. Sköldkörteln är en liten, butterfly-formade körtel i halsen. Hypotyreos uppstår när kroppen producerar för lite sköldkörtelhormon. Knutor på sköldkörteln kan göra det svårt att svälja. Andra symptom på hypotyreos inkludera viktökning, kall intolerans, depression och sömnlöshet. Hypotyreos måste diagnostiseras genom ett blodprov och kan behandlas med receptbelagda läkemedel. Knölar på sköldkörteln kan avlägsnas kirurgiskt.

matallergi

Matallergier och intolerans kan också leda till en känsla av trånghet i halsen. Detta kan också kännas som dina luftvägar är förträngd eller som det är svårt att andas. Även om dessa typer av allergier är ovanliga, de kan vara mycket allvarliga. Livsmedel som kan orsaka denna reaktion inkluderar skaldjur, sulfiter, mjölk, soja, majs och ägg.

Sura uppstötningar

Sura uppstötningar, även kallad gastroesofageal reflux eller GERD, kan få dig att känna något har fastnat i halsen. Detta snäva känsla i halsen orsakas av magsyra stänk tillbaka upp i matstrupen. Reflux är ofta behandlas med over-the-counter mediciner, äta mindre måltider, undvika kryddstark mat och höja huvudet av din madrass med 6 till 8 inches.

MSM Bulk Typer


Metylsulfonylmetan (MSM) finns naturligt i tomater och mjölk. I dessa livsmedel, men halterna är för liten för att kommersiellt använda för kosttillskott. Supple MSM med hög renhet är kemiskt inducerad, och är identiska med MSM finns i naturen. Efter den kemiska process producerar kommersiella MSM, är det renade genom destillation och kristallisation.

destillerat MSM

Alla MSM-tillskott är tillverkade med hjälp av en kemisk syntes process av två råvaror, dimetylsulfoxid och väteperoxid. Reaktionen skapar en ny molekyl: MSM. Efter den kemiska reaktionen, är en reningsprocess som används för att avlägsna föroreningar. Destillation föredras för att producera högrent MSM, eftersom värme är den bästa källan för att separera föreningar genom deras respektive kokpunkter.

kristalliserad MSM

Kristalliserad MSM kostar mindre som en process, men ökar risken för föroreningar som förorenar den slutliga MSM produkten. Kristallisering beror på både kvaliteten på det vatten som används i kristallisationsprocessen och kvalitetsstandarden som används inom tillverkningsindustrin. Kristaller per definition innehåller ocklusioner där vattenbaserade föroreningar kan fångas. Konsekvent produktformuleringen och strikta tillverkningsprocedurer kan till stor del skydda mot sådan förorening, men MSM från Kina och Indien är misstänkt som en källa till fler föroreningar.

Pulver

Pulveriserad MSM säljs i bulk som kristalliknande flingor eller granulat. MSM pulver kan blandas i djurfoder, och konsumeras av människor oftast genom att blanda i något som döljer MSM bitterhet. MSM pulver från kvalitet varumärken som Jarrow Formulas, Nature Made och Country Life är den bästa garantin för att få rent kompletterande MSM.

kapslar

Bulk MSM är vanligast i kapselform. Kapslar har fördelen av en exakt dosering. Kapslar skyddar också MSM pulvret inuti, vilket säkerställer att MSM har en vattenhalt av mindre än 0,1 procent., Möte den KFT (Karl Fischer-titrering) standard. Kapslar skyddar även mot den bittra smaken av MSM.

Andas med en "öppen hals" betyder andas med musklerna i svalget avslappnad. Detta möjliggör snabbare luftflöde, som kan vara en hjälp i atletisk och musikaliska strävanden. De flesta människor andas med en "sluten halsen." Detta är inte att säga att halsen inte tillåter luftflöde, utan att musklerna runt halsen är åtminstone delvis böjd. Som med kvitt alla andra länge haft vana, det bästa sättet att lära sig öppen hals andning är att träna regelbundet.

Steg 1

Sitta bekvämt i en stol som ger stöd. Yoga instruktör Kerry Collette varnar för att vissa människor blir yr när först öva andningsövningar.

Steg 2

Låt din mun för att öppna och din käke att hänga öppen och lös. Detta är det enklaste och mest tydligt synliga åtgärder du kan vidta för att slappna av musklerna i halsen.

steg 3

Andas djupt genom att utöka din membran, fyller överkroppen från mage till nyckelbenet. Andas bara så djupt som möjligt utan att känna obehag. Din naturliga tendens när du känner obehag är att spända musklerna i axlar och hals.

steg 4

Andas djupt genom att trycka från membran, tömma torso från nyckelben till magen. Flödet av luft in och ut kommer att likna vad som händer med vatten när man fylla och tömma en kanna.

steg 5

Håll halsen och käken avslappnad när du upprepar denna cykel 10 till 20 gånger per session.

tips

 • När detta grundläggande arbete har ingrodd vad en öppen hals känns, kan du börja öva med din käke stängd, men halsen fortfarande avslappnad och öppen.
 • Om du inte känner yrsel när du utför dessa övningar, kan du öva under lediga stunder i din dag. Trafikljus, linjer på banken och reklamavbrott är alla möjligheter att få några repetitioner i.

Tar Antirviral Medicinering

Även om halsen är en ovanlig plats för bältros, finns det fall där denna infektion manifesterar i halsen orsakar ett utslag som är känslig för beröring och ofta pirrar eller kliar. Även känd som herpes zoster, Center for Disease Control uppskattar att 600.000 till 1 miljon fall av bältros rapporteras varje år i USA. Den orsakas av vattkoppor virus eller varicella virus. En av 10 personer som någonsin har haft vattkoppor får bältros.

Behandling för hals bältros följer en liknande kurs för bältros som manifesteras i de vanligaste delar av kroppen som bålen, armar eller ben. En av de mest allmänt ordinerade behandlingar för bältros tar en kurs av en antiviral medicin som aciklovir (Zovirax) eller valacyclovir (Valtrex). Dessa läkemedel måste förskrivas av läkare efter diagnos och är mest effektiva när de tas inom 72 timmar efter symtomdebut.

livsstils terapier

Det finns begränsad forskning om hur användning av vissa livsstilsförändringar kan hjälpa till att minska symtomen på en hals bältros eller minska återfall, men många människor i riskzonen för bältros skriva några av åtgärderna.

Avkopplande och undvika stressiga situationer så mycket som möjligt kan bidra till att förbättra symtomen. Eftersom stress skatter nervsystemet, och bältros är ett virus som finns i nerverna, tillämpa åtgärder som djupandning, bilder och meditation kan hjälpa till att hålla immunförsvaret starkt.

Det finns en del forskning som tyder på att undvika vissa livsmedel kan också bidra till att motverka en infektion eller minska symtomen på en bältros. Konsumera livsmedel som innehåller lysin eller ta lysin i ett tillägg form ofta uppmuntras för dem som löper risk för bältros. Lysin anses minska virusets förmåga att replikera. Nötkött, fläsk, tofu och ägg innehåller alla lysin.

Livsmedel som innehåller aminosyran arginin bör undvikas. Arginin är känt för att motverka de skyddande fördelarna med lysin. Livsmedel som innehåller arginin är jordnötter, choklad, valnötter, paranötter, skaldjur, havre och vete.

Få Vaccinerade

Under 2006 genomfördes en bältros vaccin som godkänts för personer 60 år eller äldre, eftersom de är mer benägna att ha en bältros. Bältros vaccinet kan förhindra en infektion i ungefär hälften av dessa individer. Vaccinet kunde minska smärta i samband med bältros.

Om du känner att du är en kandidat för vaccin, tala med din läkare om att få vaccineras.

Hur du får din hals större för en tejptest

Försvarsdepartementet har tejptest använder ett förhållande mellan omkrets nacken och midjan för att räkna ut din kroppsfett procent. Medan midjan bör vara smal och tonas, bör halsen vara tjock och stark. Om du har en mager hals och en päronformade, kan överviktig innebära en risk för att missa testet. Du kan göra olika övningar, som sträcker sig från axelryckningar för dina fällor halsen höjer med vikter för att bygga din hals. Om du inte kan komma till gymmet, utför ISOMETRISK eller hals sammandragningar kräver ingen utrustning och som kan utföras hemma.

Rycka med en skivstång

Steg 1

Genomför en axelryckning med en skivstång för att bygga din trapeziusmuskeln och bygga din hals. Börja med att stå fötterna axelbrett isär och knäna lätt böjda. Håll skivstång med armarna utsträckta i framsidan av låren, med hjälp av en overhand grepp.

Steg 2

Kontrakt din glutes och mage under hela övningen.

steg 3

Andas ut och dra upp axlarna till öronen, hålla huvudet och ryggen lång. Pressa din fällor vid toppen av rörelsen. Undvik att rulla dina axlar.

steg 4

Återgå vikten till startpositionen och sedan slappna av och andas. Utför 12 reps i tre set, med hjälp av 45 till 55 procent av din ett-rep max för att bygga en grund en styrka. Vila i två till tre minuter mellan seten. Öka belastningen med 10 till 15 procent som du gradvis vinna styrka tills du når 70 till 80 procent av din ett-rep max. Minska antalet repetitioner till 10 vid högre belastning.

Höjer Med en Harness

Steg 1

Gör halsen väcker med en sele och vikt sittande, stående eller liggande utsträckt på en bänk för att bygga muskler på sidorna och baksidan av halsen. Börja med att fästa en viktplatta till ett rep eller en kedja. Fäst repet till en huvudsele.

Steg 2

Sätt selen på huvudet. Stå med fötterna axelbrett isär och knäna lätt böjda. Luta sig framåt lite från höften så tyngden hänger framför dig. Placera händerna på låren för att hjälpa dig att stabilisera din kropp.

steg 3

Höj huvudet sakta upp och tillbaka i en mjuk överslag rörelse. Utför 15 till 20 reps i tre set, med hjälp av en 1 till 2 pund viktplatta för att upprätta en bas av styrka. Upprepa övningen, flytta huvudet från höger till vänster. Öka belastningen successivt till 5 pounds och sedan 10 pounds som halsen växer sig starkare.

Dra med innerslang

Steg 1

Utför en hals dra med elastisk motstånd för att bygga muskler på framsidan av halsen. Börja med att binda ändarna på gummislangen till en post i axelhöjd. Bilda en slinga med slangen.

Steg 2

Placera mitten av slangen över huvudet och mot pannan. Steg framåt för att ta bort den slappa från slangen.

steg 3

Antag en sicksack hållning med din högra fot framför vänster. Dra huvudet framåt mot rörets motstånd, känna sammandragning på framsidan av halsen. Återgå till utgångsläget. Utför 10 till 12 reps i tre set.

ISOMETRISK

Steg 1

Gör isometriska sammandragningar där du driva huvudet mot händerna för att stärka nacken. Börja med att sitta i en stol eller på en bänk, hålla ryggen rak och huvudet upp.

Steg 2

Placera båda händerna på din panna, handflatorna mot kroppen, och tryck försiktigt huvudet bakåt så långt som känns bekvämt. Motstå rörelse med nackmusklerna.

steg 3

Återgå till utgångsläget, fortsätter att driva huvudet mot händerna. Undvik att trycka för hårt och sätta din hals på skaderisken.

varningar

 • Fokus på korrekt form för att minska risken för skador på halsen, vilket är en känslig del av din kropp. Om formuläret börjar slira på grund av trötthet, stoppa övningen. Om du återhämta sig från eventuella ryggradsskador eller villkor, undvika övningar som sätter press på kotorna.

tips

 • När man utför motstånd övningar för nacken, musklerna runt din hals kräver en uppvärmning på samma sätt som du skulle värma kroppen för någon vikt-träningsprogram. Gör fem till tio minuter av ljus aerobisk aktivitet.

Saker du behöver

 • skivstång
 • huvudsele
 • Rep eller kedja
 • viktplatta
 • Gummislang