XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Montera kikarsikte

Hur man använder en magnetisk Bore Sight


Bore observation är ett viktigt första steg i observation i ett nytt gevär och kikarsikte som fokuserar på att få islagspunkten (POI) nära det avsedda målet. Kommersiella borr sevärdheter, såsom magnet borrhålet syn från Bushnell, minskar den tid som behövs för att rada upp hårkorset i omfattning med pipan på pistolen. Användning av en magnetisk kornsikte kräver koncentration, tålamod och en steg-för-steg-process.

Instruktioner

1 Säkra pistolen i en pistol skruvstäd och montera kikarsikte till önskad ögat lättnad läge. Ta bort justerings locken från kikarsiktet. Se till att tillämpningsområdet för att förhindra att geväret lossnar under observation in processen ordentligt åtdragna.

2 Slå på magnet borrhålet sighter och sätt in den i mynningen, eller slutet av pipan, och se till att glas hårkorset pekar mot målet. Hålet sighter kommer magnetiskt fäster alla storlekar nospartiet. Det kommer att finnas en liten laserstråle som lyser genom glas hårkorset hos borrningen sighter.

3 Ställ in ett mål 20 yards från pistolen vila och glans laserstrålen mot målet. Titta igenom kikarsikte och justera höjd- och vind om omfattningen enlighet tills hårkorset radas upp till laserstrålen och det avsedda målet. Flytta justeringsrattarna på omfattningen i den riktning som du vill flytta hårkorset. Till exempel, om lasern lyser till höger hårkorset, klicka justeringsrattarna till höger tills de möter.

Tips

 • Gör små justeringar av kikarsikte under observation in processen tills den önskade POI uppnås.
 • Universella magnetiska bore provskott eliminera behovet av olika stora hållare.
 • Följ de rekommenderade justeringar för minuter vinkel (MOA) som är tryckta på justeringsrattarna i omfattning. Till exempel är en typisk MOA 1/4 tum per klick på 100 yards. Så om POI är en tum hög på 100 yards, flytta justeringen ringer upp fyra klick.
 • Se till att pistolen är obelastad under borrningen observation och alltid vara medveten om riktningen vapnet pekar.
 • skjuta alltid flera grupper på papperet förrän avsedda POI uppnås innan pistolen jakt.

Hur man tar bort en Mosin Rear Sight Dovetail


Den Mosin Nagant är en sovjetisk automatkarbin, används kraftigt under andra världskriget. Detta vapen är mycket noggrann och producerades i många modeller. Den Nagant är nu ett objekt typiskt samlas in av militära överskottsentusiaster. Mosin Nagant ägare kan lägga till en traditionell scout omfattning till vapen om de väljer. Detta förutsätter att ta bort den bakre blad sikte. Blad syn är monterad på en laxstjärtspår ristade in i cylindern, och satsat på plats via behålla stift.

Instruktioner

1 Lasta av vapnet. Inspektera vapen för att säkerställa att ingen skarp ammunition är närvarande.

2 Placera gevär i en vadderad pistol eller käken skruvstäd. Se till att övre mottagaren och bakre sikte är tillgängliga.

3 Placera en stans på den högra sidan av siktet bas fasthållningstapp. Tryck på nålen med hjälp av en hammare. Upprepa för det andra stiftet.

4 Placera en tapp eller glida på den högra sidan av den bakre sikte. Tryck på drift eller träpinne med en hammare för att driva synen basen av laxstjärten. Observera att vissa sikt baser kan lödas. Om synen basen inte skjuta ut, värma bas för 30 till 45 sekunder med hjälp av en propanbrännare för att bryta lodet, sedan glida ut ur sikte bas.

5 Ta laxstjärten genom att fila ner sinkade väggarna med hjälp av en metall fil. Du kan också tillverka ett metallstycke för att passa in i laxstjärtspår, vilket kommer att dölja laxstjärten, och möjliggöra montering moderna scope skenor. Observera att avlägsna laxstjärten kommer att förstöra vapnet värde, och är inte nödvändigt att montera traditionella scout omfattning optik. Borttagning av siktet endast är nödvändigt att montera kikarsikte.

Tips

 • En slipskiva kan också användas för att ta bort laxstjärten.
 • Försök aldrig underhåll på ett laddat vapen.
 • Rikta aldrig Mosin Nagant på något som du inte har för avsikt att skjuta eller döda.
 • Modifiering, arkivering eller på annat sätt förändra militärt överskott gevär kan förstöra pipan och mottagare integritet, vilket kommer att minska värdet av vapnet.

Hur kan jag montera min 50 mm kikarsikte & fortfarande använda Iron Sights?


Montering av en 50 mm kikarsikte kan du både träffa dina mål från stora avstånd och använda dina järn sevärdheter att skjuta mål på kortare avstånd. Du kommer att behöva köpa en upphöjd kikarsikte montera korrekt göra detta från nästan alla vapenhandlare som säljer specialvapen. Omfattningen montera kommer med den maskinvara som behövs för att montera omfattning, men du måste köpa monteringssats som är specifik för ditt gevär.

Instruktioner

1 Lasta geväret enligt den specifika pistol. Lås kammaren öppna medan du arbetar för att se till att en misständning dosen inte hända.

2 Placera omfattning montera på toppen av ramen av pistolen på den plats som du är mest bekväm. Dra åt fästskruvarna med skruvmejseln för att fästa ramen montera på plats på ramen hos pistolen.

3 Placera 50 mm kikarsikte ovanpå ramen och dra åt fästskruven för att fästa ramen till omfattningen montera. Ta ditt gevär till skjutfältet och räckhåll 50 mm omfattning enligt den specifika omfattning och gevär.

Hur man montera och justera en Air kikarsikte


Med hjälp av en omfattning på ett luftgevär kan vara ett effektivt sätt att förbättra noggrannheten, men bara om det är korrekt monterade. Helt enkelt fästa ramen till geväret är inte tillräckligt för att säkerställa en återvändsgränd på skott. Det kräver flera tester och justeringar innan hårkorset blir tillförlitlig. Luftgevär, omfattningar och fästen finns i många storlekar och former. Flesta omfattningar har en 1-tums rör, men 3/4 av en tum och 30 millimeter är inte ovanliga. Den vanligaste montera på ett luftgevär är en 11-millimeters laxstjärt fäste, som är något större än en 3/8-tums fäste. Dimensionerna kan förändras, men förfarandet är liknande för alla storlekar.

Instruktioner

1 Ta bort toppar ringarna från tillämpnings fästet. Placera fästet på pistolen och fäst den ner. Inte för att fästa alltför snäv som justeringar kan behövas senare.

2 Placera ramen på botten av ringarna och refasten toppar tillräckligt för att hålla omfattningen på plats, men att hålla dem tillräckligt löst för att möjliggöra rörelse.

3 Placera ramen på fästet så att avståndet av den bakre änden av räckvidden är det föredragna avståndet från ögonen när syftet (ögonavstånd).

4 Vrid omfattning så hårkorset är raka. Den vertikala linjen ska dela gevär vertikalt.

5 Dra ringarna i ett omväxlande mönster efter ögonavstånd och hårkorset justeras till önskade inställningar. När ringarna är täta, fästa montera på pistolen.

6 Placera papper eller kartong ca 10 varv bort för att användas som ett mål. Avfyra ett par skott i centrum bara att ha några referenspunkter.

7 Horisontellt centrera en träffpunkt på målet med hjälp av horisontella justeringsvredet på omfattningen. Använd den vertikala inställningsratten för att sätta träffpunkten om en tum under punkten för målet.

8 Flytta omkring 30 yards bort från målet. Avfyra ett par skott. Omfattningen noggrannhet bör vara mitt i prick; Om inte, gör små justeringar tills det träffar plats.

Tips

 • Vid åtdragning ringar, inte göra dem alltför snäv eftersom det kan skada omfattning. Vid fotografering på 10 yard mål att justera omfattningen, bör skyddsglasögon användas för att i händelse av rikoschett. Justeringar kommer att överensstämma endast för samma typ av pellet.

De flesta idrottsmän njuta av intervallet och användbarheten av en omfattning för att bättre ta ner ett djur eller träffa ett mål på en längre räckvidd. Även tubkikare har använts i hundratals år i en eller annan form, montera dem på ett gevär kan ibland vara en utmaning. Följ stegen för att göra montering av ett kikarsikte kan vara ett enkelt projekt.

Instruktioner

1 Identifiera typen av geväret som skall användas för att säkerställa att den bästa ramen för denna speciella vapen kommer att monteras. Be en återförsäljare eller jakt leverans återförsäljare för att hjälpa till att hitta precis rätt omfattning.

2 Titta på pipan av geväret. Nära patronmottagande kammare på toppen av vapnet kommer det att finnas fyra, sex eller åtta gängade hål. Vissa vapen har fler eller färre gängade hål. Dessa är monteringshålen.

3 Köp ett monteringssystem för gevärspipa. Många tillverkare har olika system som erbjuder alternativ för konsumenten. Välj det system som fungerar bäst för användaren. Vanligast är en järnvägs bilagor system.

4 Fäst omfattning monteringsjärnvägssystemet till pipan vapnet med hjälp av de medföljande skruvarna. Drag skruvarna så tätt som möjligt. Vissa system även erbjuda en epoxi blandning att belägga skruvarna för att förhindra rörelse.

5 Skjut omfattningen på järnvägssystemet eller placera omfattning i monterings klämmorna och säkra enligt tillverkarens anvisningar.

Tips

 • Undvik över dra åt fästskruvarna. Använd en liten momentnyckel om möjligt. Ta inte bort skruvgängorna alls; I annat fall kommer att ge en instabil plattform för den monterade ramen.
 • Se till att monteringsområdet är rent och fritt från föroreningar och damm. Även en liten mängd av damm kan förorsaka vidhäftningsproblem.
 • Lasta av och säkra vapnet hela tiden under denna procedur.
 • Bär ögonskydd för detta projekt.

Att välja ett kikarsikte


Det finns en räckvidd gjord för nästan alla typer av gevär och stil av jakt. När du väljer en omfattning, kommer många variabler spelar in - typ av gevär, omfattning pris och spelet jagas är bara några av de saker att tänka på när man plockar en omfattning. Välja den bästa utrymme för dina behov är lika viktigt som att ha en exakt gevär. Att ta sig tid att hitta den bästa räckvidden kommer att betala stora utdelningar när du kommer ut i fält.

Instruktioner

Att välja ett kikarsikte

1 Bestäm vilken typ av jakt vapnet kommer att användas för. En låg effekt variabel omfattning som en 1,5 - 4x skulle fungera bra för djupa skogarna hjortjakt. Helt öppet västra hjortjakt kan kräva en högre makt variabel omfattning, som en 2,5 - 10x eller 4 - 12x. En 3 - 9x variabel omfattning kommer att fungera bra för de flesta situationer.

2 Välj en omfattning som är fukt och dimma bevis. Även om många moderna omfattningar är nu vattentät, tillbringar de extra pengar och köpa en omfattning som har ett rykte om inte imma. Jaktsäsongen är ofta kallt och blött, och dessa förhållanden kan vara svårt på alla typer av optisk utrustning.

3 Bestäm vilken stil av hårkorset är mest bekvämt för dig. Till skillnad från några decennier sedan, finns nu många olika stilar av riktmedel som finns tillgängliga. Besök en skjutvapen företag och titta på alla de olika riktmedel stilar innan du köper en omfattning.

4 Välja en omfattning som kommer att montera så nära cylindern som möjligt. Även de stora sakliga omfattningar kan tillåta dig att skjuta i mindre ljus, behöva montera omfattning i höga fästen gör pistolen svårare att skjuta bekvämt. Stick med en 40 till 44mm. mål, vilket ger bra ljus prestanda samtidigt montering nära pipan för snabb fotografering.

5 Spendera så mycket pengar som möjligt på din räckvidd. Hög kvalitet oscilloskop kan lätt kosta mer än de eldvapen på vilka den är monterad. Kläm inte pennies; en dåligt resultat eller immig omfattning kan förstöra en dyr jakt eller som en gång-in-a-lifetime skott.

Tips

 • Välj en omfattning som erbjuder gott om ögon lättnad för kraftfulla patroner som har stark recoil.Purchase en borrning sighter att hjälpa synen i din nya möjligheter. Detta kommer att spara tid och pengar. Se avsnittet Resurser nedan för en länk till Laserlyte hemsida.
 • Var försiktig när du arbetar med skjutvapen och alltid se till att vapnet är oladdat.

Bara för att du köpte själv en fin ny kikarsikte betyder inte att du är garanterad att ta ner den vitsvanshjort komma jaktsäsongen. Det finns mer att skjuta med en räckvidd än bara montera den på ett gevär och bränning. Du måste noll en räckvidd på rätt sätt. Göra korrekta justeringar av omfattning kan göra skillnaden mellan att skörda din rådjur och saknas det genom en mil. Justeringar är nyckeln till att ha en framgångsrik jaktsäsong.

Instruktioner

1 Sätt omfattning fästen på gevär med de bästa fästen borttagna. Dra åt fästen på plats.

2 Montera ramen ovanpå gevärs fästen, och sedan lägga på toppmonterade fästen.

3 Kontrollera monteringssystem. Se till att du kan nollställa träffpunkten och punkt mål utan att använda en stor mängd höjd- och vindjustering.

4 Hitta en säker plats att testavfyra ditt gevär. Av säkerhetsskäl är det en bra idé att noll din kikarsikte på en skjutbana.

5 Fire din gevär från ett stabilt underlag. En jiggling skjutvapen kommer inte noll korrekt. Försök att använda sandsäckar för stabilisering.

6 Ställ in mål på 100 yards och avfyra en runda. Var noga med att hålla hårkorset stadigt på målet. Upprepa detta två gånger för att få en tre-shot grupp.

7 Kontrollera ditt mål och triangulera skotten för att få en genomsnittlig träffpunkten. Mät från träffpunkten för tjurar ögat. Gör nödvändiga justeringar av vindfång och höjd.

8 Avfyra ytterligare 3 skjuten grupp. Upprepa skjuter grupperna 3-shot tills du får önskat resultat.

Tips

 • Det finns en hel del trial and error inblandade när du noll en omfattning, särskilt om du är nybörjare. Räkna med att använda upp en hel del tid och ammunition. Ha tålamod.
 • Ge fat tid att kyla ner mellan dina tre-shot grupper. En varm fat kan orsaka avvikelser i flykt kulan.
 • Tvinga aldrig höjd- och vind skruvar förbi deras naturliga stopp. Du kan skada omfattning och göra den obrukbar.
 • Gör inte samma misstag många jägare gör och "över omfattning" ditt gevär. Lägga för mycket förstoring och makt är inte bara en onödig utgift, men det kan också orsaka problem som kommer att ångra allt arbete du gjorde när du nollställs din räckvidd.

Korrekt sätt att montera en omfattning


Lägga ett kikarsikte till skjutvapen ökar noggrannhet. Medan montering av ramen är en till synes enkel uppgift, är det förvånande hur mycket går till en riktig fäste. Om du inte tar sig tid och rikta monteringsringarna, är omfattningen snedställd och felaktig. Speciella verktyg för att anpassa omfattningen ringar och fästen är avgörande för att säkerställa en korrekt och väl monterade omfattning. Vid hantering av skjutvapen, behandla dem som om laddad vid alla tidpunkter.

Instruktioner

1 Ta omfattning och gevär till en skjutbana som har en ring borrning verktyg och ett fat vise tillgängliga för dig. Många kommersiella skjutbanor är så utrustade. Se till att gevär säkerhet är på och ställ in den intill städet, pekade i en säker riktning.

2 Placera ramen in i skruvstäd så att den är i linje med väggen i slutet av intervallet. Hålla den bortre änden av räckvidden pekar mot målet väggen, och okular mot baksidan.

3 Fäst fundamentet, ingår i de flesta tillämpningsområden, till gevär räckvidd montera ringen skruvar. Fäst borrning ring verktyg ringfästen och kontrollera de två punkterna i ringen verktyg align. Vrid monteringsskruvarna (medurs för att höja, moturs för att sänka) på ringhållarna tills de två punkterna av borrning ringverktyg anpassa dödläget till varandra. Ta bort ringborrverktyg.

4 Placera gevär omfattas och fäst omfattning skruvarna till ringskruv fästen på geväret. Placera nivå horisontellt över geväret hålet.

5 Rikta vapnet hålet och omfattning med hjälp av skruv rattar och justeringar skruvstäd tills de är nivå enligt nivån bubbla. Dra nivån bort.

6 Ta praxis skott på mål och justera den horisontella vindfång ratten på höger sida av omfattningen tills sida till sida noggrannhet uppnås. Justera den vertikala höjd ratten på toppen av ramen tills önskad noggrannhet uppnås.

Kikarsikten har en skytt eller jägare en fördel jämfört med traditionella järn sevärdheter. Optiska linser ökar visuell målintervallet att skytten normalt inte skulle kunna förvärva. Alla kikarsikten behöver vara exakt monterad för att uppnå optimal prestanda. Denna uppgift är typiskt genom gunsmiths, och dessa yrkesgrupper använder en mängd olika verktyg för att få jobbet gjort.

gun Vise

För att montera en räckvidd på ett gevär mottagare måste du placera vapnet säkert för användbarhet. En vadderad pistol skruvstäd används för denna process. Detta är en typisk skruvstäd, med skum, gummi eller trä stoppning placeras på käftarna för att skydda metallen från att repas eller fördärvas. Många gun vises görs speciellt för vapensmeder. Vissa gunsmiths använder två vanliga bänk vises modifierade med stoppning för att rymma ett gevär.

Knacka

Kranen används efter borrningen skruvhål för omfattningen fäste - om vapnet inte var utrustad med hål. Hålen borras via en räckvidd montera mall med en vanlig borrmaskin med en skärande bit. Kranen används för att gänga hålen för omfattningen montera skruvarna. Detta är en liten handverktyg formad som ett T som arbetat fram och tillbaka med hjälp av ett fast tryck. Arbetar kranen in och ut i små steg garanterar att gäng kommer att vara exakt.

Bore Nivå

En borrning nivå används ofta av gunsmiths att säkerställa att tillämpningsområdet fäste är korrekt inriktad med gevärspipa. Om fästet är lite utanför centrum, kan detta påverka kulan bana oerhört. Hålet nivån vanligen ut på omfattningen montera, eller fastspänd vid fästet. Eftersom fästet manövreras av vapensmed, läser han nivån och klockor för en centrerad bubbla, ungefär som med en snickare nivå.

Anpassningen Lap och Reamer

Omfattning ringar är kanske den mest försummade delen av ett kikarsikte. Detta beror på att ringarna är i allmänhet för hårt, inte passar omfattningen halsen adekvat eller inte dessa inte är placerade på rätt sätt. För att anpassa omfattningen ringar, är en räckvidd inriktnings knä eller brotsch används. Inriktnings knä är ett handverktyg som liknar en polis batong. Slippasta appliceras på knä och höft bearbetas i en cirkelrörelse för att slipa bort små mängder av material från ringarna. En brotsch är ett maskinverktyg - i huvudsak en stor borrkrona - som uppnår samma syfte.Ibland, av olika skäl, ett kikarsikte når sin maximala vertikal justering innan geväret upptäcks i på målet. I många fall kan du kringgå detta problem genom att köpa olika omfattning fästen eller ringar. Dessutom, vrid justerings höjd och räkna klick från en maximal övre till nedre justering för att se till hårkors är korrekt centrerad över justerings spektrumet. Shimsa en omfattning endast som en sista utväg eftersom det skapar ojämn vridmoment på din räckvidd som kan skada den.

Instruktioner

1 Bestäm var att shimsa omfattning. Om du behöver sänka hårkorset, shimsa främre fästet. Om du behöver höja hårkorset, shimsa den bakre fästet.

2 Erhålla mellanläggsmaterialet. Det kommer inte att ta mycket tjocklek för att uppnå den önskade höjden. Aluminium läskburkar och 35 mm film fungerar bra.

3 Skruva lämplig fästet från gevär mottagare. shimsa alltid mellan mottagaren och omfattningen montera bas; aldrig inne i omfattning ringarna.

4 Skär mellanläggsmaterialet med sax eller plåtsax till samma storlek som den omfattning monteringsplattan. Fil kanterna på aluminiumburkar.

5 Borra eller stansa hål genom shim i linje med omfattningen montera skruvhålen.

6 Spraya mellanlägget, omfattningen montera basen och geväret mottagare med en de-smörjning medel.

7 Placera mellanlägget på mottagaren och fäst omfattning fästet. Fäst ramen innanför ramen monterade ringar.

8 Rikta hårkorset på målet och bestämma huruvida justeringen arbetade. Om inte, lägga till ytterligare shims.

Tips

 • Om två mellanlägg inte löser problemet, prova nya möjligheter fästen. Alltför många shims orsaka alltför stort spel i omfattning montera och införa alltför mycket vridmoment på omfattningen röret.