XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mjukvävnadsmassa

Den mest exakta Mätning av kroppsfett

Kroppsfett procent är mängden fett du har på din kropp i förhållande till din muskelmassa. Det enda sättet att veta säkert hur mycket fett du har, och där är att titta inuti kroppen, vilket är både invasiv och farlig. Det finns flera metoder för att beräkna mängden av den totala kroppsfett, och, även om vissa är mer exakta än andra, har varje sina styrkor och svagheter och det finns ingen metod som är den mest korrekta.

DXA-scanning

DXA-scanning, DEXA, är en av de mer precisa metoder för att mäta kroppsfett. Bygger på principen att man kan mäta bentätheten med beloppet av fotonenergi som absorberas, denna metod mäter benmassa, muskelmassa och fettvävnad massa. Den DEXA scanner använder låg dos röntgenstrålar som läser ben och mjukvävnadsmassa och kräver endast ett pass för att få en läsning. Denna metod är mycket exakt läsa genomsnittliga och vältränade personer men är inte lika exakt läsa extremt överviktiga personer.

Underwater Vägning

Undervattensvägnings fungerar enligt principen att fett flottar, medan tätare muskler och ben sjunka. En tekniker vikter kundens på land och igen på en speciell undervattens skala. Han uppskattar sedan den beräknade kroppsfett baserat på dessa två mätningar. Denna metod anses vara mycket exakt för genomsnittliga individer, men äldre personer med lägre bentäthet kan visa artificiellt hög kroppsfett mätningar medan idrottare med högre bentäthet kan visa artificiellt låg kroppsfett mätningar. Denna metod tar heller inte hänsyn till bärighet luften i lungorna. Du måste utvisa så mycket luft som möjligt. Vissa människor kan inte utvisa så mycket luft, och det kommer också att förvränga avläsningarna. Underwater viktning kräver i allmänhet minst tre avläsningar för den mest exakta resultatet.

bioelektrisk impedans

Bioelektriska impedans, eller BIA, fungerar enligt principen att muskler och ben leda elektricitet bättre än fett. Ämnet håller fast en enhet, eller står på en speciell skala, med metallkontakter som skickar en svag elektrisk signal mellan de två plattorna. Instrumentet mäter hur lång tid det tar signalen att sluta kretsen och beräknar kroppsfett procent. Denna metod anses exakt eftersom det tar en faktisk mätning av mager massa för att få en mer omfattande uppskattning av den fettmassa. Nackdelen med BIA är att den bara mäter den muskelmassa i kretsen, vilket betyder att det endast mäter den överkroppen eller underkroppen. Individer som lagrar mer fett, eller har mer muskelmassa, i ett område eller en annan kan förvränga resultaten. Fukt i huden påverkar också läsningen, och en läsning efter en dusch eller träningspass kommer förvränga resultaten.

skinfold Testing

Skinfold test fungerar enligt principen att densiteten av subkutant fett, eller fett under huden, står i proportion till den totala kroppsfett. Testet använder en speciell uppsättning bromsok att ta avläsningar från nöp hudområden på olika ställen på kroppen. Teknikern tar avläsningar från upp till sju platser på kroppen, och platserna skiljer sig mellan män och kvinnor på grund av det sätt varje kön insättningar fett. Teknikern beräknar sedan kroppsfett procent baserat på ett genomsnitt av alla mätvärden. Denna metod anses korrekt eftersom det tar avläsningar från flera delar av kroppen. Om denna metod inte är i tekniker eller operatör fel. Om teknikern inte nypa huden eller placera bromsok korrekt, kommer det förvränga avläsningarna. Teknikern måste ta flera avläsningar för att säkerställa den mest exakta resultatet.

Ultraljud använder ljudvågor för att bild strukturer i kroppen. En detaljerad undersökning av bukorganen kan göras för att diagnostisera orsaken till symtomen en patient kan ha. Ultraljud kan användas i samband med andra avbildningsmetoder för att erhålla en mer detaljerad diagnos.

avbildningsmetoder

Det finns flera modaliteter som kan användas för att undersöka buken. Röntgen och datortomografi (CT) använder röntgenstrålar för att få bilder. X-ray ger generella bilder som kan visa en subtil mjukvävnadsmassa. CT ger tydliga, detaljerade bilder. Magnetisk resonanstomografi (MRT) använder magnetism för att ge detaljerade bilder. Ultraljud använder ljudvågor och är en säkrare och mer prisvärt alternativ till de andra formerna, som är varför det används ofta som ett första steg för att finna i buken eller andra problem.

patienten Framställning

Buken är fylld med små och stora tarmen. Tarmen är ofta fyllas med gas, särskilt efter att ha ätit. Ultraljud kan inte användas för att se igenom gas, så att patienten ombeds att fasta under åtta timmar innan läkemedlet ultraljudsundersökning. Gallblåsan måste fyllas under ultraljud, och det fylls med galla under en snabb. När smälta maten, gallblåsan kontrakt och pressar gallan ut till stöd i nedbrytning av fetter.

Frekvens

Olika frekvenser av ultraljud används beroende på hur djupt de ljudvågor måste färdas in i kroppen. Lägre ultraljudsfrekvenser används för buken ultraljud. I allmänhet är fem megahertz tillräckligt, men ett område av två till sju megahertz kan användas. Sonografen kan trycka hårt på buken med kameran för att förskjuta fett och tarm, vilket möjliggör bättre avbildning av bukorganen.

Protokoll

Buken ultraljud används för att utvärdera specifika organ. En serie bilder tas i två plan för varje organ. Ett plan kallas längsgående, och är en bild skarven i huvud-till-tå riktning. Tvärgående är den sida till sida planet. Organen avbildas är bukspottkörteln, levern, gallblåsan och mjälte. Levern och mjälten mäts. Gallblåsan väggen och gallgången mäts. Njurar ofta inte avbildas och utvärderas under en njur ultraljud.

patientpositionering

Patienten börjar i allmänhet ut liggande på rygg, kallas ryggläge. Gallblåsan kommer att utvärderas under det att patienten är i ryggläge och vänstra sidolägen decubitus. Den vänstra sidoläge trycksår ​​är när patienten ligger på sin vänstra sida. Patienten kan bli ombedd att ligga på sin högra sida, höger sidoläge trycksår, när avbildning av mjälte. Detta orsakar tarmen att falla mot höger sida och bort från mjälten så att den kan ses bättre med hjälp av ultraljud.

Bentäthet och kroppsfettsprocent

Bentäthet och kroppsfett procent är viktiga faktorer att ta hänsyn till vid fastställandet din riskfaktor för att utveckla kroniska sjukdomar som benskörhet, hjärtsjukdomar och diabetes. I själva verket, ditt kroppsfett procent och bentäthet ofta korrelerar med varandra. Olika metoder finns tillgängliga för att bedöma din bentäthet och kroppsfett procent. Spåra ändringarna i bentäthet och kroppsfett med hjälp av din läkare - spåra dessa förändringar är viktigt för förebyggande och tidig diagnos av vissa sjukdomar.

Bentäthet

206 ben i kroppen utgör cirka 20 procent av den totala kroppsvikten, enligt mejerirådet av Californien. Denna procentsats kan variera beroende på många faktorer, såsom livsstil, kön, ramstorlek och bentätheten. Bentäthet är en viktig faktor för att förebygga osteoporos. När ben blir mindre tät, de är mer mottagliga för att bryta. Konsumera en kost rik på kalcium och vitamin, tillsammans med regelbundna viktbärande träning såsom promenader, jogging och styrketräning bidra till att förbättra bentätheten.

Kroppsfettsprocent

Kroppsfett procent kan vara en prediktor av bentäthet eller benhälsa. Personer som har en stillasittande livsstil och dålig kost är i riskzonen, inte bara för högre andel kroppsfett, men också lägre bentäthet. Omvänt kan extremt låga nivåer av kroppsfett också bidra till förlust av benmassa på grund av dåliga kostvanor. Sund kropp fett procentintervall för kvinnor är 14 till 31 procent av den totala kroppsvikten. För män är det mellan 6 och 24 procent av den totala kroppsvikten.

kvinnliga triaden

Den kvinnliga triaden är tre relaterade tillstånd som kan utvecklas när en ung kvinna går till ytterligheter i bantning eller motion. Dessa tillstånd innefattar ätstörningar eller svår bantning, menstruationsrubbningar och låg bentäthet. Flickor eller unga kvinnor som har en mycket låg kroppsfett procent eller ätstörningar tenderar också att ha låg bentäthet på grund av brist på näringsämnen. Dessutom kan kvinnliga idrottare som tränar hårt eller har ätstörningar inte har en regelbunden menstruationscykel, som kallas amenorré. När amenorré inträffar kan honans östrogennivåerna lägre orsakar en förlust i bentäthet. Idrottare benägna att den kvinnliga triaden inkluderar konståkare, gymnaster och långdistanslöpare.

DEXA Scan

DXA-scanning är teknik som används för att mäta bentäthet, muskelmassa och fettmassa. Den DEXA maskin är en hel kropp scanner som använder låg dos röntgenstrålar på olika källor som läser ben och mjukvävnadsmassa samtidigt. Tillvägagångssättet är mycket noggrann, säker och icke-invasiv och tar 10 till 20 minuter att genomföra. DEXA skannar finns på sjukhus och andra kliniska inställningar. Andra mer vanliga sätt att mäta kroppsfett procent inkluderar hudveck mätningar, bioelektriska impedans och luftcirkulation.

Komplikationer av mjukvävnad Graft för diafragmabråck Repair


Det finns flera behandlingsalternativ för diafragmabråck, allt från viktminskning till kirurgisk reparation. De flesta läkare börja med den minst inkräktande tillvägagångssätt eftersom all kirurgi kan innebära en risk för patienten.

Infektion

Världshälsoorganisationen erkänner risken för postoperativa infektioner och publicerat en checklista som de uppmuntrar kirurgteam att använda. Checklistan kan hittas på deras who.int plats.

Inflammation eller allergisk reaktion

Skär och suturering involverade kan leda till svullnad och inflammation. Mjukvävnad graftmaterialet kommer från gris tarmen, och enligt CookMedical.com, kan vissa patienter vara allergiska.

återkommande Tear

CookMedical.com nämner också möjligheten att riva eller bråck uppstår igen nära samma plats.

Seroma eller hematom

Serom eller vätska uppbyggd inträffar ibland efter operationen. Plasma läcker in det skadade området. Hematom, eller blåmärken kan förekomma.

Fördelar jämfört Risker

I en artikel publicerad i bråck: Journal of Bråck och bukväggen kirurgi, Dr.. Franklin, Gonzales, Michaelson, Glas och Chock tillstånd "Det fanns inga mesh relaterade komplikationer eller återkommande bråck i vår tidiga postoperativa uppföljningsperioden."

Laserljus terapi kan vara mycket effektiva vid behandling av olika skador på hud och andra mjuka vävnader. Det är särskilt bra för dem som har kronisk eller skarp smärta. Många typer av laserljus terapi är tillgängliga beroende på typ och svårighetsgrad av smärta.

Hur de fungerar

Svagt ljus laser fungerar genom urladdning elektroniska partiklar in i huden. Hudcellerna absorberar denna energi och bidra till att stimulera läkningsprocessen. Ljuset administreras med en liten handstycke placeras på huden. Den avger ljus i successiva pulser. Ljusterapi är effektiv på att läka huden och subkutana skador eftersom lasrar ökar cirkulationen till det skadade området. Det är mycket lik akupunktur - utan nålar. Denna form av healing hjälper patienter undvika operation eller medicinering.

Effekter av Ljusterapi

När en patient får laserterapi, kan han känna en varm eller dunkande känsla men oftast ingen smärta. Ljuset från lasern att dra blod upp till ytan av huden för att förbättra läkning. Alla svullnad eller inflammation avtar vanligtvis efter behandlingen är över. Dessutom kan laserljus terapi öka nivån av serotonin som produceras av hjärnan. Denna kemikalie är ansvarig för för vår känsla av välbefinnande samt undertrycka känslor av smärta.

fördelar

Många kliniker, spa och wellness anläggningar över hela landet har hoppat på laserterapi tåget. FDA godkänt många ljusa lasrar låg nivå för en mängd olika skador. Risken för biverkningar från denna behandling är få om något. Det faktum att det tillåter kroppen att läka naturligt utan några invasiva metoder gör detta till en önskvärd form av terapi.

Frekvens

Antalet behandlingar som krävs för vävnads återhämtning kan variera beroende på den skada. Vissa patienter kan uppleva fördelarna efter en behandling, medan andra måste ha åtminstone ett dussin eller mer. Intensiteten av ljusterapi är inte hög, så sannolikheten för flera behandlingar ökar. Ljusterapi är tänkt att vara en mild förfarande, så det finns inga biverkningar.

Tandimplantat är ofta det bästa behandlingsalternativet för att ersätta saknade tänder, enligt American Association of Oral och Maxillofacial kirurger. Tandimplantat erbjuda en mer permanent ersättare alternativ än avtagbara proteser eller fasta broar för många patienter. Vissa patienter kräver arbete på tandköttet och mjukdelar för att hålla tandköttskanten jämn. (Se referenser 1 och 3)

Dentala Implantat för saknade tänder

Ett tandimplantat är gjord av en titan- och liknar en skruv. En distans passar över den del av implantatet som sticker upp förbi tandköttskanten, och en krona passar över distansen för att skapa ett naturligt utseende. En tandläkare eller muntlig kirurg kommer att placera implantatet i käken, där den kommer att smälta till käkbenet. Denna process kan ta allt från två till sex månader, och en tillfällig tandersättning bärs över implantatet under denna tid.

Efter implantat bindningar med käkbenet, fäster oralkirurgen ett anslag till implantatet. Efter en två- eller tre-veckors läkningsperioden, kommer han att placera ersättningstand över distansen för att skapa utseendet och känslan av en naturlig tand. Vissa dentala implantat kommer med distansen redan fäst så behövs inte det andra steget.

Patienter som behöver de flesta eller alla av sina tänder ersätts kommer att genomgå ett ytterligare steg i vilket, innan du placerar kronor över dem, kommer kirurgen fästa implantaten en kopplingsanordning som liknar gummidelen av tandproteser. Dessa hjälper till att hålla implantaten på plats.

gum Ympning

Patienter med tandköttsproblem behöver ofta särskilt försiktig så att oralkirurgen kan placera tandimplantat på lämpligt sätt. Tandimplantat behöver en tillräcklig mängd tandköttet så att den nya tanden kan stanna på plats och fungera ordentligt för att tugga. Tandköttet filtrerar också dåliga bakterier som kan leda till karies och tandlossning. Denna funktion är särskilt viktig med dentala implantat för att minska risken för långsam läkning eller infektion efter förfarandet. Patienter med otillräcklig tandköttet kräver oftast ett tuggummi transplantat att rätta till problemet. Ibland orala kirurger skörda material från en patients gommen att slutföra transplantatet. Oftare, använder de Alloderm, en donatorvävnad, för tandköttet ympning. Kirurgen fäster materialet på tandköttet med suturer. De flesta tandköttet ympning förfaranden inte orsakar mycket smärta och tandköttet läker normalt inom en vecka.

Naturlig näring för mjukvävnadsskador

Dina mjuka vävnader är icke-benvävnad som hjälper stödja lederna, organ och andra kroppsstrukturer. Exempel på mjuka vävnader inkluderar muskler, senor, ligament, fascia och hud. Några av de vanligaste mjukdelsskador, konstaterar American Academy of Orthopaedic Surgeons, inkluderar bursit, tendinit, blåmärken, stukningar och stammar. Naturlig näring terapi, vilket innebär kostförändringar och kosttillskott kan vara till hjälp vid behandling av dina mjukdelsskador. Men alltid granska dessa naturliga behandlingsåtgärder med din läkare först.

Mjukdelsskador

Mjukdelsskador är ett vanligt hälsa klagomål och kan manifesteras i någon. Enligt Rush University Medical Center, kan både idrottare och icke-idrottare utveckla samma mjukdelsskador, och några av de mest erfarna tecken och symtom förknippade med mjukdelsskador smärta, blåmärken, svullnad och vävnadsskada. Mjukdelsskador i nedre extremiteterna kan försämra din rörlighet. Mjukdelsskador läker med olika hastigheter, beroende på vilken typ av vävnad som drabbas och mängden av blodflöde, eller cirkulation, dina skadade vävnader får.

kostrekommendationer

Livsmedel som hjälper dämpa inflammationen kan vara bland de mest användbara vid behandling av dina mjukdelsskador, eftersom de flesta mjukdelsskador innebär en viss grad av svullnad och inflammation. Certifierad närings konsult Phyllis A. Balch säger att några av de mest användbara livsmedel för hälsa ändamål inkluderar sardiner, lax, makrill, ananas, papaya, blåbär och jordgubbar. Livsmedel och drycker som innehåller betydande mängder av quercetin - äpplen, vindruvor, grönt te - kan också vara till hjälp för att minska din mjukdelsskada inflammation och påskynda läkning.

Kosttillskott

Kosttillskott är en viktig del av en omfattande behandling kost plan för att lösa dina mjukdelsskador. Dr Alan R. Gaby, en läkare och författare till "The Natural farmaci," säger att följande näringstillskott kan vara lämpliga för detta ändamål: vitamin B-12, vide, gurkmeja, cayenne, Boswellia, aloe, vitamin C, D och E, dimetylsulfoxid, bromelain och andra proteolytiska enzymer. Ytterligare vetenskaplig granskning kan krävas för att bedöma effekten av dessa tillägg vid behandling av mjukdelsskador, dock.

disclaimer

Mjukdelsskador kan variera från mild till svår, och de ska alltid behandlas av en kvalificerad läkarbesök, såsom läkare, naturläkemedel läkare, kiropraktor eller sjukgymnast. Din vårdgivare kan granska med dig fördelar, nackdelar och begränsningar av naturliga nutritionsbehandling vid behandling av din skada. I de flesta fall bör en riktig kost och relevanta näringstillskott komplettera andra - mer konventionella - behandlingar som vanligen används för att hjälpa till att lösa mjukdelsskador.

Mild till svår smärta i en uppsättning muskler kallas gluteus maximus kan betyda att du upplever symtom på en attack av sciatia. Smärtan som du känner är oftast på ena sidan eller den andra av baken (eller skinkorna), eventuellt strålar ner benet. Du måste behandla symptomen, men du måste också hitta och behandla orsaken till dessa symptom.

Identifiering

Gluteus maximus är den största av tre uppsättningar av muskler som styr båda sidorna av skinkorna. Ordet Gluteus kommer från det grekiska ordet gloutos, vilket innebär skinkor. Dessa muskler inkluderar gluteus maximus (den största, starkaste och yttersta av dessa muskler), gluteus medius (mitten muskel) och gluteus minimus (den minsta och innersta).

Den gluteus maximus arbetar för att utvidga och utåt rotera höften. Det hjälper också överkroppen för att förlänga (båge och böj) på stammen. Du kan inte helt sitta, stå, gå eller vara rörlig utan motsvarande full nytta av din gluteus maximus och andra sätesmusklerna.

effekter

Ischias är både ett symptom och ett tecken på en bakomliggande orsak. Även känd som ischias neurit sker ischias när ischiasnerven - en lång nerv som går från skinkan ner genom baksidan av låret och vaden, i foten - blir komprimerad eller inflammerad. Denna inflammation orsakar ischiassmärta, som du kan känna i gluteus maximus, även om det faktiskt förekommer i nerven själv.

Sciatic smärta kan vara mild till olidlig, och du kan känna det hela tiden längd nerven. När smärtan är centrerad i gluteus maximus, kompromisser det sittande, stående, gående och alla typer av lägre kroppsrörelser. Även när vila, kan du känna ischias smärta i gluteus maximus.

orsaker

Ischias har ett antal orsaker, och du måste överväga alla möjligheter. Orsaker kan vara: diskbråck, spinal stenos och piriformis syndrom (eller så kallad mjukvävnad triggerpunkter).

Piriformis syndrom, en troliga orsaken till ischias, resulterar från lågt blodflöde till nerven. Piriformis kan uppstå på grund av skada eller kronisk muskelsammandragning, graviditet, arbetsrelaterade skador och dålig hållning. Stressen av att behöva sitta under en lång tid, som när man kör en bil eller reser på långa flyg flyg, kan också bidra.

behandlingar

De goda nyheterna om ischias är att det så småningom kommer att försvinna, särskilt om du känner igen det underliggande problemet och ta itu med det ordentligt. Du måste behandla både orsak och symtom, dock, och vidta åtgärder för att lindra smärtan, vilket kan vara konstant och försvagande.

Initial behandling kan inkludera anti-inflammatoriska eller paracetamol läkemedel, narkotika (om smärtan är svår) och steroidinjektioner. Växelvis is förpackningar för att minska nervinflammation och fuktig värme för att lindra muskelspasmer som ischias kan orsaka.

Du läkare kan rekommendera icke-kirurgisk ryggradskompression, och om orsaken är ett diskbråck, kan hon föreslå kirurgi. Den goda nyheten är dock att 90 procent av skiv prolapses kräver ingen operation.

ytterligare behandlingar

Efter den inledande attacken av ischiassmärta har lättat, kan du utforska andra behandlingar för att hjälpa dig att bli fungera fullt igen och att hålla tillståndet från att återvända. Behandlingar inkluderar sjukgymnastik, kiropraktisk behandling, massage och akupunktur.

Arthrogram Vs. MRI för Rotator Cuff

Ansatsen är en komplex gemensam med flera senor och muskler som omger den. Diagnos av muskler och senor tårar i axeln kräver tester som möjliggör visualisering inuti leden. Arthrograms och MRT är olika tester som kan användas för att upptäcka skador på rotatorkuffen.

Rotatorkuffskador

Rotatorkuffen, enligt American Academy of ortopeder, är en serie av fyra muskler och deras senor som omger och stabiliserar axelleden. Dessa muskler hålla toppen av armen ben, även känd som överarmsbenet, i axelleden. Tårar i någon av de muskler och senor i rotatorkuffen kan orsaka skuldra och förlust av rörelse i axelleden.

arthrogram

En arthrogram, RadiologyInfo förklarar är ett förfarande där ett färgämne sprutas in i axelleden. Detta färgämne, som också är känd som kontrast, kan ses på en X-ray. När detta färgämne sprutas in i axelleden, sprider det hela och tillåter en läkare att bättre se alla muskler och senor i axeln.

MRI

MRI, som står för magnetisk resonanstomografi kan användas för att undersöka ben och mjukvävnad i axelleden, förklarar EHealthMD. En MR använder magnetiska vågor som orsakar vävnaden i axelleden att avge svaga magnetiska signaler. Dessa signaler detekteras sedan av datorer, som bearbetar signalen för att producera bilder av axeln.

MR arthrogram

I vissa fall kan en arthrogram göras med samma teknik som en MRI, förklarar RadiologyInfo. Med denna typ av test, en kontrasterande färgämne sprutas in i axeln, även om detta färgämne är annorlunda än den som används i en standard arthrogram. Då MRI utförs. Kontrasten färgen hjälper beskriva muskler och senor i rotatorkuffen.

effektivitet

En artikel 2000 i Rofo, med titeln "artrografi, ultraljud och MRI i rotatorkuffen skador: En jämförelse av metoder i partiella skador och små kompletta bristningar" jämfördes effekten av artrografi och MRI-skanning att diagnostisera rotatorkuffskador. Denna studie visade att även om båda metoderna var lika effektiva på att diagnostisera kompletta tårar i rotatorkuffen, MRI-bilder var bättre på att upptäcka partiella tårar.

Diagnostiska test för hjärtfunktionen

Det finns mer än 80 sjukdomar som påverkar hjärtat, enligt Cleveland Clinic. Det finns många tester och procedurer som kan hjälpa läkare att diagnostisera rätt tillstånd. Dessa tester kan grupperas enligt icke-invasiva procedurer såsom EKG, lungröntgen, ekokardiogram och stresstest, och ingrepp inklusive blod examen, hjärtkateterisering, tallium stresstest och transesofageal ekokardiogram.

Elektrokardiogram (EKG, EKG)

En EKG utförs genom att placera en serie av elektroder på patientens bröstkorg och registrering av den elektriska aktiviteten i hjärtat. Enligt National Heart Lung and Blood Institute, kan EKG mäta tidpunkt och varaktighet för varje elektrisk fas av hjärtslag. En EKG kan avslöja om patienten har haft en tidigare hjärtattack, om en hjärtattack utvecklas och om det finns skador på hjärtat.

Ambulatorisk Elektrokardiografi (Holter övervakning, ambulatorisk EKG, ambulatorisk EKG)

Normala EKGs ge en ögonblicksbild av vad patientens hjärta går igenom vid tidpunkten för testet. Holter-övervakning, enligt uppgift från American Heart Association, registrerar den elektriska nivån på hjärtat under hela patientens dagliga aktiviteter. Denna procedur kan registrera hur den elektriska aktiviteten i hjärtat varierar under dagen. Holter-övervakning sker så att läkarna kan få en bättre bild av det allmänna tillståndet för hjärtat och bästa möjliga behandling kan väljas.

Bröstkorgsröntgen

Läkare brukar beställa olika röntgen utsikt över bröstet när de tror att en patient lider av hjärtsjukdom. American Heart Association sägs att läkarna kan använda röntgen för att ta bilder av hjärtat, lungor och ben i bröstkorgen. Förfarandet kan avgöra om hjärtat är förstorad eller om det finns vätska i lungorna på grund av ett hjärtproblem.

ekokardiografi

Ekokardiografi är ett förfarande som National Heart Lung and Blood Institute beskriver som en teknik som använder ljudvågor för att skapa en rörlig bild av hjärtat. Detta förfarande ger information om storleken och formen av hjärtat och de olika strukturerna inom den. Vidare kan testet mäta blodflödet in och ut ur hjärtat.

Ekokardiografi kan göras icke-invasivt med hjälp av en ultraljudsteknik som liknar vad läkarna använder för att titta på foster i gravida kvinnor. Testet kan också göras invasivt. Invasiva form av ekokardiografi kallas transesofageal ekokardiogram. Detta ingrepp görs genom att placera en liten ultraljud enhet i röret som leder från munnen till magsäcken (matstrupen), och sedan ta en ljudbild av hjärtat (som ligger intill matstrupen).

Stresstester

Stresstester görs för att utöva hjärtat och gör det slå snabbare. National Heart Lung and Blood Institute säger målet av ett stresstest är att få hjärtat att arbeta hårdare så att den behöver mer blod och syre. Detta hjälper läkare avgöra hur effektivt hjärtat fungerar. Om en person inte kan utöva för lång tid anses normalt för sin ålder, kan det finnas en hjärtproblem.

Stresstester kan innebära att ha en patient kör på ett löpband eller det kan administreras mer invasivt genom en tallium stresstest. I detta förfarande, enligt American Heart Association, är patienten injiceras med den kemiska tallium, vilket kan ses på dator avbildning. Tallium rör sig genom cellerna i hjärtat, eftersom det slår och från bilderna ses på datorn, kan läkarna göra mycket specifika slutsatser om statusen för patientens hjärta.

dator Imaging

Computer avbildning innefattar datortomografi (CT), magnetisk resonanstomografi (MRT) och positronemissionstomografi (PET). Dessa skannar används för att ge en mer detaljerad bild av mjuka vävnader i bröstet. Mjukvävnad visar aldrig upp på en röntgen och dator imaging tillåter läkare att se dessa känsliga strukturer. American Heart Association rapporterar att avbilda för dator kan användas för att utvärdera problem med blodkärlen kring hjärtat, för att avslöja hjärt massorna och identifiera sjukdomar som påverkar täckningen av hjärtat, hjärtsäcken.

blod~~POS=TRUNC

Hjärtcellerna lagra olika enzymer. Dessa enzymer regelbundet släpptes av hjärtat, men när hjärtceller skadas enzymerna spiller in i blodomloppet. American Heart Association anser att mätning av dessa enzymer kan hjälpa läkarna bekräfta förekomsten av en hjärtattack, omfattningen av den skada som orsakats av angrepp och risken för framtida hjärtproblem.

Hjärtkateterisering

American Heart Association beskriver hjärtkateterisering som en av de mest användbara förfaranden att diagnostisera hjärtsjukdom. Förfarandet sker inuti kärlen i hjärtat, och normalt tar två till tre timmar att slutföra. Läkaren placerar ett litet rör eller kateter, i kärlet och sprutar ett färgämne som kan ses på röntgen. Då förflyttningen av färgämnet spåras när den rör sig genom kärlen. Detta förfarande kan exakt avgöra var blodkärl är blockerade, mäta innehållet av blodet blodtryck och syre, och utvärdera hjärtmuskelfunktion. Detta test hjälper också läkare välja den bästa möjliga behandlingen.