XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mississippi lagar

Mississippi Lagar om Hunting Deer Över Corn


Mississippi Institutionen för vilt, fiske parkerar upprätthåller strikt statliga lagar i fråga om att jaga rådjur och andra arter under bete. Lagarna anges i avsnitt 49'7'31 av Mississippi koden 1972. Enligt koden är bete anses någon mat eller material för förtäring som används för att locka rådjur. Majs utspridda, staplade eller sprids genom ett mekaniskt leveranssystem är inget undantag. Majs är dock tillåtet att matas till rådjur under vissa månader av godkända metoder. Jägare använder majs till foder rådjur måste följa statens riktlinjer och är föremål för böter och åtal för brott mot dessa förordningar.

Matning kontra Baiting

Enligt Mississippi lag, är utfodring praxis att använda godkända matare för att skingra protein pellets eller majs, som är tillåtet under vissa månader. Baiting, dock är det praxis att pålning majs eller andra ämnen på marken, en så kallad bete lugg, och skjuta rådjur som de äter. Enligt Mississippi Statewide Deer Programkoordinator Chad Dacus, är utfodring acceptabelt ger jägare följa statens riktlinjer, medan bete är olagligt.

Feeding Deer Corn

Enligt Mississippi lag, är det tillåtet att mata rådjur majs i statligt godkända matare från den 1 juli till 30 september och den 1 december till februari 28. Under andra månader, inklusive jaktsäsong, jägare får endast mata rådjur vad som kallas Complete pelletiserade ranson (en blandning av råprotein och vitaminer.)

Krävs utfodring och jaktsed

Mississippi spel lagar kräver en hjort matare som ska täckas, ovan jord och placeras utanför jägarens siktlinje. Detta innebär jägare måste lägga upp för rådjur i områden där de inte kan se sina matare. Jägare måste också vara åtminstone 100 yards bort från godkända, ovan jord matare vid alla tidpunkter.

Feeding Deer på privat egendom

För att göra lagar matnings rättvis, är jägare förbjudet att placera matare som helst på deras egendom. Matare måste placeras 100 yards från egendom linjer. Denna regel är att begränsa baiting (skytte rådjur i eller i närheten av matare) och käbbel mellan markägare och jägare på angränsande mark.

Lagar om abort & Föräldra Anmälan


Abort är ett hett ämne, och tonårs abort är en ännu hetare ämne. Vissa stater har antagit lagar som kräver föräldrarnas medgivande innan du utför en abort på en tonåring. I andra stater, måste föräldrarna meddelas innan flickan kan ha en abort, även om deras samtycke inte krävs. Vissa stater har inte heller krav och tillåta en läkare att samtycka till abort i stället för tonåringens förälder.

Föräldramedgivande

I september 2010, de stater som krävs föräldrarnas medgivande för en abort var Alabama, Arkansas, Idaho, Indiana, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island , South Carolina, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Wisconsin och Wyoming. En del av dessa stater kräver att båda föräldrarna ge sitt samtycke, medan andra kräver endast en förälder att samtycka.

föräldra~~POS=TRUNC Anmälan

I september 2010, de stater som krävs för föräldra anmälan innan en abort kan utföras var Colorado, Delaware, Florida, Georgia, Iowa, Kansas, Minnesota, Nebraska, Oklahoma, South Dakota, Texas, Utah, West Virginia och Wyoming. En del av dessa stater kräver både föräldra anmälan och föräldrarnas medgivande. Några av dessa stater tillåter läkare att kringgå kravet på föräldra anmälan.

Ingen

I september 2010, kan de stater som inte kräver föräldrarnas samtycke eller anmälan innan en tonåring har en abort var Alaska, Kalifornien, Connecticut, Washington, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Vermont och Washington.Det finns inga statewide gränser för storleken på bas hålls vid fiske i Illinois. Istället variera storleken gränsvärden enligt kroppen av vatten som fiskas. Men Illinois har särskilda regler för den dagliga spolstativ eller antal bas hålls och bruket av gallring.

Hur Bass mäts

Enligt Illinoisavdelningen av naturresurser, bas, liksom all annan fisk, mäts från toppen av nosen till slutet av svansen. Mynningen av basen måste stängas och lober stjärtfenan pressas samman för att få en korrekt mätning. Det rekommenderas att lägga fisk på en plan skiva och placera linjalen ovanför den.

Lagen om Culling

Det är också olagligt att öva slakt på Illinois vattenvägar och sjöar, som ersätter en mindre fisk i din fångst med en större fisk. I de flesta fall skulle mindre fiskar har redan dött. Därför, när en fiskare har hållit den dagliga gränsen, han kan inte hålla fiske och ersätta de döda mindre fisk i sin besittning med större. Undantaget är sanktionerad fiske turneringar där deltagarna är skyldiga att hålla fisk i en betes med en pump.

Dagliga fångstbegränsningar

Även om det inte finns några statewide gränser i Illinois om storleken på basen hålls, det finns en dom om fångstbegränsningen. Fiskare i Illinois kan bara hålla sex bas per dag. Undantaget från denna regel omfattar mainstem av Mississippi, Ohio och Wabash floderna, där högst tre smallmouthbas kan tas hem. Bass måste också omedelbart friges mellan 1 och 15 juni april.

Exempel på lokala storlek lagar

I de flesta fiskeplatser i Illinois storleksgränsen för små och stora mun bas sträcker sig från 14 inches till 18 inches. Till exempel, har Arrowhead Lake i Johnston staden en storleksgräns på 15 inches. Baldwin Lake sätter en storlek kravet på 18 inches för stora och smallmouthbas och 17 inches för randigt, vit eller hybrid randig bas. Illinoisavdelningen av naturresurser inlägg storleksgränsen för varje vattenförekomst.

State Department of Health & barnomsorg förordningar i Mississippi


Mississippi Department of Health sätter regler om barnomsorg. Syftet är att skydda barn och erbjuda en säker och hälsosam miljö. Lagar beskriva kraven för licensen, kvalifikationer, bygga utrymme, inspektioner och former.

Licens

För att starta tillståndsprocessen en ansökan tillsammans med en återbetalas $ 100 avgift skall sändas till Mississippi State Department of Health Barnomsorg Division. En tillfällig licens förutsatt att tillåta en möjlighet att arbeta innan en permanent licens utfärdas. Tillfälliga licenser är bara bra för sex månader. En permanent licens utfärdas efter alla krav är uppfyllda. Ta emot en permanent licens kan ta 90 dagar eller längre och är bra för ett år. En prov och begränsad licens kan utfärdas när det finns brott som behöver rättas till eller hälsa och säkerhet av barnen kräver en begränsning av licensen.

kvalifikationer

Enligt Mississippi State Department of Health, regler kräver styrelseledamöterna i ett vård möjlighet att möta specifika kvalifikationer. En ägare måste vara minst 21 år gammal och passera alla barnmisshandel centrala registret och fingeravtryckskontroll. Vissa krav eller erfarenhet utbildning är nödvändig. En ägare måste ha ett intresseföretag eller kandidatexamen i utbildning, barns utveckling eller psykologi. Ägare med ett intresseföretag grad måste ha 480 timmar praktik eller två års betald barnomsorg erfarenhet också. Ett barn Development Associate Credential eller en ungdom direktörens Barnomsorg Credential med två års arbetslivserfarenhet kommer att uppfylla kraven. Obligatoriska utbildningar för samtliga styrelseledamöter är barnomsorg föreskrifterna ny chef Orientering och lekplats säkerhet kurser.

Byggnad

Mississippi Barnomsorg licensiering lag mandat byggnaden uppfylla specifika krav. Det måste ha minst 35 till 45 kvadratfot inomhus utrymme per barn, beroende på barnens ålder. Utanför är nödvändigt 75 kvadratfot utrymme per barn. Byggnaden måste uppfylla alla brandsäkerhetsnormer, har ett kök som inte är mindre än 90 kvadratfot, ett badrum för varje 15 barn och minst två utgångar från anläggningen.

inspektioner

En inspektion av brandkåren, Mississippi Department of Health och Department of matservice krävs. Ifyllda blanketter från alla inspektioner ska fyllas ut och arkiveras vid anläggningen. En inspektion av en representant Health Department krävs varje år när ett förarbevis förnyas.

former

En chef måste lämna uppskrivningar om förfaranden, matmenyer och den maximala kapaciteten i anläggningen. En översikt av disciplin politik, ett dagligt schema av aktiviteter, ankomst, avgång och åtgärder vid nödsituationer måste skapas också. Statsformer, som krävs för varje barn inskrivna i centrum, måste arkiveras.

Massageterapeut Lagar


Massage är snabbt på väg att bli en av de mer populära former av behandling för människor som söker efter alternativ till medicin. Men eftersom massage är fortfarande en relativt ny praxis, det råder förvirring om var nya terapeuter kan söka arbete och vad terapeuter under utbildning krävs för att göra för att bli certifierad.

Där It & # 039; s Reglerad

Just nu är massage regleras i 37 delstater och District of Columbia. Varje stat har sin egen kontrollorganet, skolgång krav och tentamen (eller "boards"), och lagar, som är där mycket av den förvirring kommer in. Flera stater, däribland Georgien, Connecticut och Missouri, kräva att massage terapi studenter komplett 500 timmars utbildningsprogram relaterade, sedan passera National Certification Examination för terapeutisk massage och karosseri (NCETMB). Vissa stater har brantare krav: Mississippi studenter måste lägga in 700 timmars praktisk undervisning, medan Nebraska ber terapeuter för att slutföra en jättestor 1000 timmar utbildning och praktisk examen utöver NCETMB. De som vill bli en massageterapeut bör undersöka de statliga krav före ansökan.

Växla stater

I de flesta fall kan en registrerad massageterapeut överföras från ett land till ett annat utan att behöva skriva en tenta eller återta en kurs. När en terapi studenten efter genomgången NCETMB är en terapi elev tillstånd att arbeta i någon stat där det examen administreras. För närvarande 26 stater (Alabama, Arizona, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Iowa, Louisiana, Maine, Maryland, Mississippi, Missouri, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, North Carolina, Oregon, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Utah, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin) och District of Columbia lita på NCE undersökning för certifiering av massageterapeuter. I fallet med en terapeut flyttar till ett tillstånd där NCE examen inte används, kommer den personen behöver för att klara statsexamen för att utöva massage där.

grandfathering

Ibland kommer en stat ändra sina licenskrav så att bättre meriter krävs nya terapeuter. För dem som redan är anställda inom yrket, som skulle kunna innebära att bevisa att de fortfarande är kvalificerade att utföra massage till staten & # 039; s belåtenhet. Det andra alternativet är för staten att tillåta "grandfathering", vilket innebär att de som redan tränar massage får göra det utan att utsättas för de nya kraven. De som har tränat ett tag, eller kan bevisa att de & # 039; ve behandlat ett visst antal klienter, ofta ges "farfar" status.

Fyra Wheeler operativa brotts i Mississippi


Fyrhjulingar kan ta dig genom områden i Mississippi vildmark du kan inte enkelt komma med andra motorfordon. Dessutom kan vissa områden ta lång tid att gå eller cykla till och en fyrhjuling ger dig snabbt och enkelt att komma till vissa avlägsna delar av staten. USDA Forest Service har definierat en off-highway fordon (OHV) som "varje motorfordon som konstruerats eller kan cross-country resa på eller omedelbart över land, vatten, sand, is, kärr, träskmark eller andra naturliga terrängen." En fyra wheeler, även känd som en ATV, betraktas som en OHV.

ridning områden

En fyrhjuling kan inte användas på någon asfalterad väg i Mississippi, inklusive motorvägar, gemenskap gator och vägar där motorfordon är tillåtna. Fyrhjulingar kan användas i statliga parker, dock måste operatörerna följa alla park regler, föreskrifter och timmar och måste stanna inom utsedda OHV stigar. En OHV också kan inte användas på någon nytta förkörsrätt, såsom vattenledningar eller elledningar. Fyrhjulingar kan drivas på privat mark utan begränsningar, så länge som fastighetsägaren har tillstånd att rida på marken.

Ålder och säkerhetsutrustning

Det finns inga lagar inställningsåldersgränser för operatörer av fyrhjulingar på privat mark, inte heller finns det några som kräver användning av säkerhetsutrustning, såsom hjälmar. Men när du använder OHV i en av Mississippis statliga parker, ska operatören vara sex år och bära hjälm om han är under 16 år Vissa säkerhets förespråkare, såsom Dr. Shannon Smith, försöker få säkerhet föreskrifter som hela staten och inte bara inom parkgränser. Smith citerades i en "Laurel Leader Call" artikel som säger att hon och andra försöker göra hjälmar obligatorisk för barn under 16 år i hela staten.

Titel och registrerings

För närvarande finns det inga lagar som kräver att ägaren av en fyrhjuling för att registrera sitt fordon med lokala eller statliga tjänstemän. En fyrhjuling ägare har möjlighet att titeln sitt fordon med staten men inte ges en registreringsskylt eller registrering för det. Det finns heller inga lagar som kräver att operatören av en OHV förfogar över vad ett körkort.

Nationalparker parker~~POS=HEADCOMP

Fyrhjulingar kan drivas på bestämda spår som kan hittas i Mississippi statliga parker. Institutionen för vilt, fiske och Parker reglerar och upprätthåller regler för OHV verksamhet inom parkgränserna. De rida fyrhjulingar i parkerna kan inte skada eller skada djur, vegetation eller mark och kan inte lämna de utsedda banorna. Ett barn under 16 år måste ha en föräldrarnas samtycke undertecknad av sina föräldrar och överlämnas till parken kontoret innan ridning hans fyrhjuling i parken.

Före 1987 hade USA inte har en lag som kräver cyklister att bära hjälm. Med säkerheten för unga cyklister En viktig fråga har lagar påverkats i de flesta stater att garantera säkerheten för cyklister.

Hur Hjälmar Arbete

En cykelhjälm absorberar chocken av en effekt och minskar det trauma som överförs till bärarens hjärna. Hjälmar är skyldiga att följa en strikt uppsättning normer som utförs av Consumer Product Safety Commission.

Barnsäkerhet Protection Act från 1994

1994 års Barnsäkerhet skydd undertecknades in i lag av president Bill Clinton den 16 juni 1994. Denna lag krävs cykelhjälm tillverkare att förlänga huvud täckning för barn i åldern 1-5, för att testa chinstrap styrkor och för att testa effekten prestanda.

Statistik

Enligt en 2004 rapport från National Highway Traffic Safety Administration, barn i åldrarna 14 och yngre stod för 21 procent av cykelrelaterade dödsolyckor under 2002. NHSTA uppgav också 45.000 skallskador kan förebyggas årligen, om alla barn i åldrarna 4 till 15 bar hjälmar medan cykla.

US hjälm lagar

Även om det inte är en federal lag beordrat användningen av cykelhjälm, många stater och kommuner har lagar på plats. De flesta lagar är riktade till dem från åldrarna 1 till 18.

Frivillig Användning States

Det finns 14 stater - Arkansas, Colorado, Idaho, Indiana, Iowa, Minnesota, Mississippi, Nebraska, North Dakota, South Dakota, South Carolina, Utah, Vermont och Wyoming - som inte har lagar vid statliga eller lokal nivå som kräver användning av cykelhjälm.

Hur man använder krabba fällor i Mississippi


Blå krabba är en läcker del av Gulf Coast köket. Rikligt hela Mississippi havsvattnet, är arten populär bland lokala fiskare. Även om många fritids crabbers använda nät, mer avancerade fiskare bete krabba fällor som kan lämnas utan uppsikt under en tid.

Instruktioner

1 Hur man använder krabba fällor i Mississippi

Mississippi upprätt crabbing lagar.

Före inställning krabba fällor, få en licens från Mississippi Department of marina resurser för $ 5. Du behöver inte en licens för crabbing utan fällor.

2 Hur man använder krabba fällor i Mississippi

Krabba fällor kräver en licens i Mississippi.

Skaffa krabba fällor från en fiskebutik eller tillverkare såsom Jimbo Crab Trap & Supply. Placera bete såsom fisk, kyckling eller ål i fällan - du kan binda betet inom en stel fälla eller placera den i betet container på en hopfällbar modell. Fäst linje från fällan till en flottör - som måste vara tydligt märkt med ägarens namn och krabba körkortet. Låt fällor genom en tidvattnet förändring innan du hämtar dem.

3 Hur man använder krabba fällor i Mississippi

Använd handskar när man drar upp krabba fällor att undvika skador från djurens klor. Skaka innehållet i fällan i en korg eller hink, och hålla krabbor levande och i direkt solljus. Placera dem inte i vatten, eftersom bristen på syre kan döda dem. Statens lag begränsar inte antalet soft-shell krabba fiskare kan ta. Även om det finns heller inga gränser för hårt skal krabba, kan du inte ta svamp (ägg bärande) hondjur av endera typen eller hårt skal personer under 5 inches.

4 Hur man använder krabba fällor i Mississippi

Ta bort alla fällor du har sjunkit, eftersom förfallna fällor kan orsaka miljö- och navigationsrisker.

Teen abort lagar


Att välja att avsluta en oplanerad graviditet är ett svårt beslut. För tonårsflickor är beslutet kompliceras av de otaliga statliga lagar som reglerar abort för minderåriga.

Historia

Massachusetts var den första staten att ta itu med föräldrarnas engagemang i en mindre val att avbryta sin graviditet. Strax efter abort legaliserades 1973, staten antagit föräldrarnas samtycke lagar för de yngre än 18 år.

Föräldramedgivande

I 22 stater är föräldrarnas medgivande krävs. Detta innebär att en mindre måste få skriftligt medgivande från en förälder eller vårdnadshavare innan hon kan avsluta sin graviditet. I tre stater - Minnesota, Mississippi och North Dakota - måste båda föräldrarna samtycker.

föräldra~~POS=TRUNC Anmälan

I 13 stater är föräldrarnas anmälan krävs. Detta innebär att en mindre föräldrar eller vårdnadshavare måste informeras om hennes val 24 till 48 timmar innan ingreppet, men behövs inte samtycke.

Förbi föräldraengagemang

De flesta stater har infört sätt för en minderårig att kringgå föräldraengagemang lagar. Det vanligaste är ett rättsväsende bypass där tonåringarna kan gå inför en domare för att förklara varför hon inte kan informera eller söka samtycke av hennes föräldrar eller vårdnadshavare. Vissa stater tillåter också en läkare med rättvis sak att kringgå lagar eller substitution av en annan vuxen, till exempel en farförälder.

Stater utan föräldrarnas engagemang

I september 2009 gör Alaska, Kalifornien, Connecticut, Hawaii, Maine, Maryland, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Vermont, Washington och District of Columbia inte kräver föräldrarnas engagemang.

Båt Salvage lagar i Florida


Marin bärgning kan vara en lönsam affär - för bärgning operatörer, är det. Innan du beger dig ut på vattnet, bör båtfolk allt vara medveten om marina räddnings lagar, mycket uppmärksamma på skillnaden mellan bärgning och bogsering. Acceptera en bärgning erbjudande är en extrem åtgärd som är typiskt dyra att båtägaren.

bärgning Översikt

BoatU.S. beskriver bärgning som "eventuella frivilliga och framgångsrik räddning av en båt, dess last och / eller passagerare från en fara till sjöss." Nyckelordet är risk. Salvage, i Florida bör endast ske när en båt är i överhängande risk för allvarliga skador eller förstörelse. Bärgning är en extrem åtgärd och en bärgning krav kan leda till att ägaren till den bärgade fartyget laddas upp till 50 procent av fartygets värde, enligt Florida-baserade båt försäkringsbolag Wallace Welch & Willingham. Räddnings operatör, eller bärgare måste lyckas bärga fartyget för att lämna in en bärgning krav. Normalt skulle en bärgning avgift omfattas av fartygsägarens försäkringsbolag.

Origins

Historiskt sett har bärgning lagar maritima inrättats för att uppmuntra sjömän att bistå fartyg i trubbel. Potentialen för en rik utbetalningen fungerat som ett incitament för sjömän att erbjuda akut hjälp för andra sjömän i nöd. Den monetära belöningen för en lyckad bärgning återspeglade den risknivå som fattas av bärgare. Denna belöning / risksituation fortsätter i dag i Florida som en bärgare ersättning kommer att bestämmas av den inneboende risken krävs för att framgångsrikt rädda fartyget i fara.

human Oron

När något går snett på vattnet, kan båtfolk frestas att göra förhastade beslut om deras fartyg. Dock bör den första angelägenhet för alla båtägare vara välfärd för människorna ombord på fartyget. Båtens skeppare har ansvaret för att garantera säkerheten för alla gäster och passagerare. Om båtens situation kan orsaka skada eller dödsfall för människor, bör befälhavaren kontakta den amerikanska kustbevakningen för akut hjälp.

Fortsätt med försiktighet

När människors säkerhet oro är uppfyllt, bör själva fartyget övervägas. Normalt kan en rörelse problemet lösas genom låg kostnad stöd som erbjuds av en bogsering företag. Först när ett fartyg är i verklig fara för förstörelse bör en bärgning anspråk bli underhållen. Innan de accepterar en räddningsoperation, bör båtägaren anstränga sig för att komma överens om en bärgning pris med bärgare. En klok båtägare bör veta om någon försäkringsskydd gränser gäller att rädda krav innan de accepterar en bärgning jobb. BoatU.S. råder båtägare inte underteckna en Lloyds Open Form Salvage kontrakt som detta avtal inte tillåter skiljedom i USA.