XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

missfärgade läppar rökning botmedel

En blekning tandkräm och missfärgade naglar

Du använder dina händer hela dagen lång. Människor märker ofta utseendet på dina naglar, som inte bör vara gul, brun eller missfärgade på något sätt. Ändå händer det ofta och kan vara pinsamt. Täck inte upp dina missfärgade naglar med polish. Försök istället vitare tandkräm för att återställa den ursprungliga färgen och ta bort eventuella fläckar.

Orsaker till missfärgade naglar

Naglar missfärgas för en mängd olika skäl. Dr Jennifer Shu står på CNNHealth.com att bruna eller gula naglar är vanligen orsakas av att använda nagellack ofta eller rökning. Shu sade missfärgade naglar kan också signalera en allvarlig hälsotillstånd, en nagelsvamp eller vitaminbrist. Det är viktigt att prata med din läkare om orsakerna till missfärgning i dina naglar att utesluta eventuella allvarliga hälsoproblem.

Ingredienser i Whitening Tandkräm

Whitening tandkräm fungerar att ta bort fläckar från tänderna, och det kan göra samma sak för naglarna. Väteperoxid är i många blekning tandkräm, och det är ett milt blekmedel som tar bort missfärgningar. Bakpulver är en annan vanlig ingrediens i whitening tandkräm. Det är milt slipmedel och arbetar för att försiktigt ta bort fläckar. Andra vanliga ingredienser i blekning tandkräm är natriumtripolyfosfat - en livsmedelskvalitet tvättmedel som tar bort fläckar - och mild slip hydratiserad kiseldioxid.

Varför det fungerar

Tänderna är täckta med en glänsande fanér kallas emalj, och så är fingernaglar. Precis som blekning tandkräm tar bort fläckar från tänderna, gör det samma för naglar. De fläckborttagningsmedel, slipmedel och blekmedel i blekning tandkräm bort missfärgningar från tänderna, så om dina naglar är missfärgade av rökning eller nagellack, kan det ta bort dessa fläckar, liksom.

Hur man använder

Rengöring naglarna med blekning tandkräm liknar borsta tänderna. Applicera en dime -stora mängd tandkräm till en torr tandborste eller nagelskurborste. Borsta naglarna under några minuter med tandkräm. Skölj händerna noga, sedan Smörj händer och naglar för att fylla någon fukt förloras under processen. Upprepa steg dagligen tills dina naglar är inte längre missfärgad. Denna enkla åtgärd kan göra naglarna - och tånaglar - tydligare, glansigare och starkare.

Kan lakrits Orsak missfärgad Pallar?

Pall färg är ett ämne du kan vara tveksamma eller generad för att diskutera med din vårdgivare. De flesta människor har vad de anser vara deras normala pall färg, men när eliminering ser annorlunda ut än dina förväntningar, kanske du tror att din missfärgat avföring är onormal och anledning till oro. Ett stort antal faktorer bidrar till missfärgade avföring, inklusive lakrits godis.

svart avföring

Svart avföring kan tyda på blödning i den övre delen av matsmältningssystemet, främst matstrupe och magsäck. Oftast än inte, dock kan svarta eller mörkfärgade avföring vara resultatet av din kost och livsstil. Ta järntillskott, rökning och att äta mat som är svart eller mörklila kan leda till att du eliminera svart avföring, inbegripet druvsaft, mörk choklad kakor och svart lakrits. Svart avföring som är kostrelaterade är inte en orsak till oro. Tala med din läkare om du inte har ätit lakrits eller andra liknande färgade livsmedel för att fastställa orsaken till problemet.

röda Pallar

Från tid till annan, kanske du märker din avföring innehåller klarröd materia. Medicinska skäl för missfärgning inkluderar blödningar från den nedre mag-tarmkanalen, inklusive rektal blödning från hemorrojder. Blödning någonstans i magtarmkanalen kan vara alarmerande och förtjänar en resa till din läkare. Klarröd missfärgning av avföringen kan också framkallas genom kost medel. Röd lakrits vändningar är bland de livsmedel som kan orsaka detta ljusstyrka i skålen.

gröna Pallar

Grön avföring är ofta ett resultat av att ha stora mängder av obearbetat galla i magtarmkanalen. Bile bryter ner under matsmältningen, men om du får diarré, mat rör sig genom systemet så snabbt att gallan inte har tid att bryta ner. De flesta typer av lakrits godis är inte verkligen gjort med örten lakrits utan med anisolja, och godis är främst socker. Att äta för mycket socker eller med en känslighet för anisolja kan orsaka gastrointestinala besvär och diarré, som kan ge dig grön avföring.

Digestive Tidsplan

Förstå grunderna i matsmältningen kan hjälpa dig att avgöra om lakrits är en faktor i din ovanliga avföring färg. Den mat du äter stannar i övre mag-tarmkanalen för upp till åtta timmar efter att du har ätit, innan han flyttade till tjocktarmen. Väl inne i tjocktarmen, även kallad tjocktarmen, näringsämnen absorberas från den delvis smälta maten, och osmält frågan absorberar vatten. I de flesta fall behöver du inte börja eliminera förrän tidigast 24 timmar efter att ha ätit. Fullständig eliminering av en viss punkt du har ätit kan ta upp till tre dagar. Om du är orolig för din pall färg, hålla reda på när du åt lakrits och kontrollera avföringen färg i de närmaste dagarna för att avgöra om godis är den skyldige.

Hur bota missfärgade tånaglar


Missfärgade tånaglar innebär ofta mer än en enkel förändring i utseende. Mycket av tiden, är en missfärgad tånagel resultatet av en svampinfektion. Helt enkelt gå barfota, med hjälp av bakterier ridit nagelklippare eller ens en ohälsosam kost kan orsaka dina tånaglar att missfärgas eller förändras i utseende. Tånaglar med en svampinfektion tenderar att bli tjockare i storlek och ta på nyanser av gult eller lila. Med hjälp av en anti-bakteriell munvatten, nagelklippare och en förändring av kosten, kan missfärgade tånaglar åtgärdas tillbaka till hälsa.

Instruktioner

1 Fyll hinken till hälften med antibakteriell munvatten. Tillåta munvatten för att sitta i ca 10 minuter. Lägg till ett belopp av vit vinäger lika med mängden desinfektionsmedel lagts till skopan. Rör de två tillsammans tills du har en enhetlig lösning.

2 Scrub fötterna med tvål och vatten. Rengör varje tå och tånagel.

3 Fila bort nageln så lågt som möjligt utan att orsaka någon smärta eller obehag.

4 Placera fötterna i hinken lösning. Låt dem ligga i blöt i cirka 15 till 20 minuter.

5 Ta bort fötterna från lösningen och snabbt torka dem. När torr, linda varje tå i ett plåster för att säkerställa att inga bakterier från golvet in öppna häller.

Tips

 • Upprepa denna process upp till två gånger om dagen tills färgen i tårna återgår till det normala.
 • När arkivering naglarna vara noga med att inte bryta huden eftersom detta kan leda till att infektionen att komma under huden.
 • Ändra din dagliga kost för att inkludera hälsosammare mat.

Du är nöjd att sätta fötterna på displayen i sommarskor eller under yogaklass men du har märkt andra med missfärgade tånaglar och vill undvika problemet. Inte bara är missfärgade tånaglar pinsamt men de kan också vara ett tecken på en underliggande infektion eller sjukdom. Det finns många saker som kan göras för att förhindra missfärgade tånaglar.

Instruktioner

1 Håll dina tånaglar kapas till längden av kanten på tå och arkiveras väl. Detta gör det mindre troligt att du skadar dina naglar genom att fånga dem som kan orsaka sedan att bli blåmärken och missfärgade. Cutting naglarna för kort kan göra dem benägna att svampinfektioner som missfärga naglarna vit / gul.

2 Se till att dina skor passar bra och inte sätta press på tårna och tånaglar. Återigen kommer detta att leda naglarna att få blåmärken och missfärgas blå eller svart. Detta är ett mycket vanligt problem med löpare som köper sneakers som är för kort.

3 Ta bort nagellack efter några dagar av slitage. Långa perioder av nagellack kan fläcka tånaglar gula och öka risken för en svampinfektion. Använd alltid en baslack för att förhindra den polska färgning nageln.

4 Bär sandaler runt pooler, gym och offentliga duschar så att du är mindre benägna att plocka upp en svampinfektion. En svampinfektion i nageln orsakar en gul eller vit missfärgning. En svampinfektion i tånagel kan sprida sig till andra tånaglar om de inte behandlas omedelbart. Se till att du hantera någon överdriven fot svettning eller tinea eftersom detta kommer att göra dig mer benägna att en svampinfektion i tånaglarna.

5 Uppsök läkare om du märker någon missfärgning i tånaglarna. Tidigt ingripande är nyckeln till att behandla en svampinfektion och många andra problem.

Tips

 • Missfärgade tånaglar kan vara en indikation på många medicinska tillstånd så rådfråga din fotvårdsspecialist eller läkare om du märker någon förändring i tånaglarna eller naglar.

Hur man löser missfärgade tänder


Under de senaste åren, som over-the-counter tandblekningsprodukter ökar i popularitet, har fler och fler människor valt för gör-det-själv, at-home vitare alternativ för missfärgade tänder. Blekning produkter innehåller peroxider som avlägsnar både djupa och ytliga fläckar och göra tänder ser vita. Andra vitare alternativ finns bortom dessa produkter, men de är osannolikt att ha en permanent effekt, enligt American Dental Association. At-home blekning produkter brukar komma i ett av två format: remsor eller brickor. De steg som ingår i att använda dessa produkter skiljer sig något.

Instruktioner

vitare fack

1 Undvik omedelbart borsta tänderna innan du använder vitare remsan. Tvätta händerna noga. Ta bort remsan kartongen ur förpackningen. Face spegeln. Öppna kartongen och ta ut en remsa.

2 Line remsan med tänderna och tandköttet. Sätta den gelinnehållande sidan av remsan på tänderna. Tryck försiktigt tills banden följa tänderna. Vik återstående exponerade delen av remsan bakom tänderna. Följ anvisningarna på förpackningen av dina specifika blekning strips att lära sig hur ofta remsor kan eller bör användas. Ofta en remsa per dag rekommenderas.

3 Håll remsan på tänderna för den tid som rekommenderas av tillverkaren --- kan riktningar finns på förpackningen. Två timmar är vanligt. Efter den rekommenderade tiden har förflutit, ta bort remsan. Om någon gel kvar, borsta bort det med en fuktig tandborste.

vitare fack

4 Schema en tandläkartid. Din tandläkare kommer att passa dig för en blekning fack genom att skapa ett intryck av munnen. Tandläkare bildar intryck genom att klämma en form kitt i en ihålig bricka, sätter den fyllda brickan i munnen och sedan har du biter ner i kitt. Dåligt utrustade brickor kan hetsa tandköttet, så en nära intryck är nyckeln. Din tandläkare kommer att avgöra hur många brickor kommer att göras och hur länge din kurs av blekning behandling kommer att pågå.

5 Efter plocka upp dina brickor och blekning gel från tandläkaren, ta ut magasinet ur förpackningen. Pressa blekningsgel i facket. Face spegeln.

6 Sätt i magasinet i munnen --- brickor för maximal kontakt mellan blekningsgel och tänderna och minska kontakt med tandköttet. Låt facket för den tid som rekommenderas av din tandläkare instruktioner. Borsta bort eventuellt gel med en fuktig tandborste.

Tips

 • Brickor blir dyrare alternativ eftersom de måste förskrivas av en tandläkare. Remsor kan erhållas över disk vid alla större apotek.
 • Alltid rådfråga en tandläkare innan en blekning regim.
 • Mörka vätskor som läsk, kaffe och te fläckar på tänderna mest. Tobaksprodukter missfärgas också tänder.
Hur man kan förebygga vitt hår från att bli missfärgad

Snöiga-vita lås kan verka som en lättskött stil, men utan ordentlig vård, dessa pärlvita trådar kan se ut som en mångfärgad regnbåge. Vitt hår innehåller inga pigment, så det absorberar färg från föroreningar, stylingprodukter, och klor som finns i vatten. En annan fara är att produkter tillverkade speciellt för vitt hår faktiskt kan vända den lila. Förhindra den fruktade missfärgning kräver att skydda dina trådar från elementen och använda rätt typ och mängd av produkter.

Steg 1

Tvätta håret dagligen med en kvarts storlek mängd av en tydlig fuktgivande schampo. Skölj håret väl efter rengöring för att avlägsna alla rester. Undvik att använda schampo som har färger på grund av dofter eller färgämnen. Färgen kan sätta på vitt hår över tiden.

Steg 2

Applicera en kvarts storlek mängd vitt balsam till håret, sprider det hela. Skölj produkten ut ordentligt. Använd endast vita balsam för att förhindra färgen från att avsättas på håret.

steg 3

Tvätta håret en gång per vecka med hjälp av en kvarts storlek mängd schampo som syftar till att bleka håret, ofta kallad en ljusnande schampo. Massera löddret hela hårbotten och strängarna noggrant för att ta bort alla små spår av missfärgning. Skölj håret noggrant med vatten. Gäller inte denna produkt mer än en gång per vecka, eller håret kan vända lila.

steg 4

Bära hatt varje gång du går utomhus, speciellt om du kommer att vara i direkt solljus under långa tidsperioder. Wrap längre hår i ett hår elastisk och stoppa den under hatten för att säkerställa alla delar är täckta. Ultraviolett ljus från solen kan orsaka gulfärgning i vitt hår.

steg 5

Installera ett vattenfilter antingen för hela hemmet, eller för en dusch som du använder oftast. De flesta vatten som tillhandahålls av kommunerna innehåller klor, som kan lämna avlagringar på håret och missfärga den tiden.

varningar

 • Använd inte den violetta schampo mer än en gång eller två gånger i veckan. Övermättnad kan orsaka vitt hår att ta på färgen på basen. Överanvändning kan så småningom ge din vita hår en lila nyans.

tips

 • Sluta röka eller undvika rökiga områden, eftersom partiklarna kan sätta i håret och vrid den gula.
 • Om du bada i en pool, alltid bära en simma cap för att skydda håret från klor i vattnet.
 • Skapa din egen ljusnande behandling genom att blanda lika delar av balsam med 30-volym peroxid. Tillämpa den på alla områden i ditt hår och hårbotten och lämna den på i 20 minuter innan du sköljer ut. Den här typen av peroxid finns på skönhet leverans butiker.

Saker du behöver

 • Klar, fuktgivande schampo
 • vit balsam
 • Ljusare schampo utformad för vitt hår
 • Hatt
 • Vattenfilter
 • simma cap
 • 30-volym peroxid, valfritt

Tand fläckar kommer från cigaretter, matrester, alkohol och koffein. Enligt Gör mina tänder vitare webbplats, kan kosmetisk tandvård ljusare tänder med åtta nyanser, medan over-the-counter behandlingar kan bleka tänderna med två till tre nyanser. Med några tandblekning metod, är du verkligen inte gör tänderna vitare. Istället är du tar bort fläckar, ger emaljen ett vitare utseende. Samtidigt ha en tandläkare bleka tänderna är dyrare, vissa over-the-counter metoder är mycket prisvärda och kan producera bra, men inte heller dramatisk, resultat.

Tandläkar Metoder

Tandläkare ge bästa tandblekning resultat. Men att ha en tandläkare bleka tänderna kan kosta minst ett par hundra dollar. Tandläkare gäller blekmedel till färgade tänder, vanligtvis en peroxide- baserad substans. För att påskynda blekningsprocessen, kan tandläkaren också använda värme i form av ett speciellt ljus, laser eller båda. Med tillämpning av värme, kan du få mycket märkbara resultat i en timme eller mindre. Blekning göras på en tandläkarmottagning varar också längre än andra vitare metoder.

Munbrickan Kits

Ett bra alternativ att besöka en tandläkare är att köpa en tänder vitare bricka kit. Du gör ett intryck av din mun, med hjälp av material som i satsen. Gör mina tänder vitare hemsida konstaterar att "den vanligaste typen av kit innebär en bricka som du formar munnen genom att koka den i vatten och sedan lägga den varma facket i munnen tills den formar sig efter tänderna." Du fyller facket med en blekning gel som också kommer med satsen, montera brickan runt tänderna och lämna enheten i munnen under några timmar eller möjligen över natten. Varje sats fungerar lite annorlunda, så följ särskilda anvisningar. Ju längre du använder tänderna vitare bricka och gel, desto bättre blir resultatet. Medan vissa användare klagar på att facket är obehagligt, kan du få en bättre passform genom att köpa dessa kit från din tandläkare. En tandläkare kan få ett mycket bättre intryck av dina tänder. Om facket inte passar väl kommer blekningen vara jämn och dina tänder kan se fläckiga.

Andra blekning produkter

Med hjälp av tandkräm med en inbyggd gräddersättningsmedlet ger en mild blekning effekt. Dessa tandkrämer är lätt att använda: bara borsta tänderna som du gör med vanlig tandkräm. Ett annat alternativ, blekning strips, är också relativt lätt att använda. Dessa band är mycket tunna och nästan osynlig. De innehåller en blekmedel och lim så att du kan använda dem till fronten i de övre och nedre tandrader. Blekning strips används två gånger om dagen under 30 minuter. Efter två veckor av konsekvent användning, bör du se en förbättring. Ett annat val är färg-on blekning geler. Dessa produkter kommer med en liten borste som du använder för att applicera gelen på varje tand. Många människor invända mot gelén smak och till den tid det tar att applicera gelén till enskilda tänder. Resultaten är minimala.

Vi har alla sett den lila, uppsvällda näsor av WC Fields, Karl Malden och Bill Clinton. Medan missfärgning av en näsa inte kan förhindras, kan den behandlas. Men det kan vara svårt att fastställa orsaken till en sådan missfärgning och förtjockning av näsan. I allmänhet är det dock orsakas av ett kroniskt tillstånd som kallas rosacea.

rosacea

Vanligtvis när en näsa verkar kupig och lila, är det ett tecken på den mest extrema steget i ett kroniskt tillstånd som kallas rosacea. Detta steg kallas rhinophyma, och det är viktigt att notera att många fall inte utvecklas till detta stadium. Det första tecknet på villkoret är ansiktet rodnad på grund av brustna blodkärl. Denna rodnad börjar vanligen i kinderna, näsa, panna eller haka, vanligtvis runt den tid en person är 30 år gammal. Eftersom problemet fortsätter, kan rodnad vända sig till stötar och finnar och spred sig till ögonlocken, och slutligen till näsan, där huden kan bli tjockare och lila. Det finns fyra undertyper av rosacea, och placeringen av symptom varierar.

Symtom och tecken

Medan symtomen varierar i grad och plats, säger experterna att de innehåller alltid åtminstone en av följande: ihållande rodnad, en benägenhet att spola eller rodnar lätt, små röda knölar eller finnar och synliga blodkärl. Andra symtom höjs röda fläckar kallas plack, förtjockning av huden på grund av extra vävnad, kliande och blodsprängda ögon, grov, torr hud, klåda och svullnad i ansiktet, och andra hudområden påverkas, såsom nacke och axlar. Rosacea är inte smittsam, och det finns inga kända orsaker, bara hypoteser som solen irritationer, hudbakterier, blodflöde, onormala inflammatoriska vägar och psykologiska faktorer. Det har inte vetenskapligt bevisat att vara ärftlig, men vissa tecken tyder på att det kan vara. Ofta människor med sjukdomen kan hämta en familjemedlem som har samma villkor. En vanlig missuppfattning om uppsvällda, lila eller röda näsor är att de är resultatet av att konsumera stora mängder alkohol tidigare i livet. Men tillståndet visas i båda patienter som dricker alkohol samt de som inte gör det. Det är också visat att det finns inte en ökad risk för cancer för patienter med rosacea. Emellertid har det visat sig att dricka alkohol kan förvärra symtomen.

Behandling

Eftersom alla patienters symptom varierar, behandling varierar också för varje patient. Läkare bör behandla varje enskilt fall på olika sätt beroende på patientens specifika symtom. Vanligtvis är en initial antibiotikum föreskrivna liksom aktuell grädde för att kontrollera problemet, med det slutliga målet är endast en utvärtes behandling. Kirurgiska ingrepp för att avlägsna synliga blodkroppar med laser eller andra ljuskällor är mer extrema åtgärder för behandling. Även om orsaken till rosacea är okänd, det finns behandlingar som är tillgängliga som kan minska och bromsa effekterna, liksom stödgrupper till för personer med sjukdomen.

Hur man korrigera Ingrown missfärgade hår


Inåtväxande organ hår uppstå när spetsen på håret Burrows tillbaka in i huden, bildar en liten finne-liknande bula. Det är vanligare hos personer med grova och / eller lockigt hår, och på platser där kroppsbehåring är grövre, såsom i armhålorna. Grundläggande behandling och förebyggande av inåtväxta hår kan hanteras hemma, men allvarligt infekterade områden och kroniska fall bör hanteras av en läkare.

Instruktioner

1 Rengör drabbade området. Om du har en inåtväxande hår, kommer din kropp reagerar som det skulle till en mindre infektion. Håll svullnaden ren och torr och tillämpa antibiotisk kräm för att hjälpa den att läka och släpp slutligen håret.

2 Dra håret ut. Om det finns en liten slinga mellan hårroten och inåtväxande spetsen, kan du dra spetsen ut. Fukta området med en tvättlapp fuktad med vatten så varmt som du kan stå. Låt tvättlapp på finne i flera minuter att slappna av dina porer och hjälpa till att lossa den inbäddade änden. Använda en pincett med ett smalt huvud för att försiktigt dra i den inåtväxande hår och dra loss den. När håret har tagits bort, tillämpa antibiotika kräm.

3 Bedöm missfärgning. Enstaka fall kan en inåtväxande hår har ändrat färg medan inbäddad i kroppen. Om detta sker i ett område som du rakar regelbundet, kommer håret att tas bort nästa gång du använder din rakhyvel. Om inte, och om missfärgningen är estetiskt obehaglig, överväga att plocka hela håret.

4 Skrubba och återfuktar huden. Du kan förhindra framtida inåtväxande hårstrån genom att hålla din rakade huden ren och frisk. Använd en exfoliant regelbundet för att avlägsna döda hudceller och hålla rakade området återfuktad med lotion eller kräm.

5 Ändra din rakning vanor. De vassa spetsar nyligen rakade hår är främsta kandidaterna för att bli inåtväxande. Dra huden spänd att raka ett visst område leder till en närmare rakning --- som kan orsaka mer inåtväxta hårstrån. Om du använder en elektrisk rakapparat, lämna en till två millimeter stubb; mattare spets rakade håret kommer inte att kunna gräva tillbaka in i huden. Eller använd hårborttagningskrämer istället för rakning --- håret växer ut igen med en platt spets, inte en skarp en.

6 Ta extrema åtgärder under extrema förhållanden. Om du har kronisk inåtväxande hår frågor kommer elektrolys permanent ta bort hår. Inget hår, inget inåtväxta hår. Sluta rakning om du kan --- längre hår växer inte tillbaka in i huden.

Hur man avskräcka människor från att röka


Rökning är en beroendeframkallande vana, och andas in rök på regelbunden basis ökar risken för sjukdomar som lungcancer, munhålecancer och emfysem. Vad mer kan röka cigaretter förvärra allergier och astma, och öka sannolikheten för att utveckla en kronisk hosta. Men även om du inte tänds, kan du omge dig runt människor (familj och vänner) som röker. Även om du inte kan göra någon lägga ner en cigarett, det finns sätt att erbjuda stöd och motverka rökning.

Instruktioner

1 Håll dig lugn. Undvik att bli arg eller skrika åt rökaren. Inte hota rökare eller tappa humöret. Uttryck din motvilja för vana i en lugn, mogen sätt.

2 förslag erbjuda. Föreslår att rökaren ansluta en nikotin stödgrupp och erbjuder att följa med honom eller henne till ett möte.

3 Påminn honom eller henne om de hälsorisker. Periodvis nämna riskerna med rökning, såsom cancer och luftvägsbesvär. Påminn personen att rökning orsakar också dålig andedräkt, missfärgade läppar, och oangenämt doftande kläder och hår.

4 Uppmärksamma rökarens kära. Be honom eller henne att fundera över hur rökning påverkar människorna i hans eller hennes liv (barn, föräldrar, makar). Påminn rökaren av hälsorisker kopplade till passiv rökning, och om personen har barn, uppmuntra rökare att föregå med gott exempel genom att sluta.

5 Håll personens sinne upptagen. Att vara uttråkad eller har överskott dödtid kan föranleda en rökare att lysa upp. Hjälp rökaren vistelse ockuperade genom att delta i träning med honom eller henne eller dela en hobby att hålla händerna upptagna.

6 Ban rökare från ditt personliga utrymme. Låt inte vänner eller familj att röka inne i ditt hem eller i bilen.