XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

minskat mängden sädesvätska

Prostataoperation är ett tveeggat svärd som ibland kan orsaka symptom som besvärande eftersom de det tjänar till att läka. Enligt uppgifter från New York Times, en av fem män (20 procent) som har prostataoperation senare ångra beslutet, på grund av de många möjliga biverkningar, inklusive full impotens och erektil dysfunktion. Härdning dessa biverkningar är inte alltid möjligt, men en viss förbättring kan vanligen göras.

Instruktioner

1 Öka din dagliga vätskeintag till åtminstone åtta 8-ounce glas vatten per dag. Att hålla kroppen ordentligt släckt kan bidra till att öka sädesvätska volymen en aning enligt uppgifter från AskMen.com

2 Ta aminosyror och andra näringstillskott. Särskilda tillägg som har rapporterats ha en positiv effekt på seminal volym innefattar zink, lysin, arginin, och Horny Goat Weed.

3 Utför Kegel övningar dagligen för att förbättra styrkan i ejaculatory muskler, vilket kan bidra till att öka volymen av sperma utvisade under orgasm. För att utföra Kegels, helt enkelt samman och släppa bäckenbottenmuskulaturen - samma muskler du vill använda för att stoppa flödet av urin midstream. Utför 50 till 100 Kegels varje dag.

4 Överväga att ta en testosteronhöjande tillägg såsom Tribulus eller Tongkat Ali (eurycoma). Öka din nivå av testosteron genom växtbaserade medel kan bidra till att stärka kvaliteten på din seminal volym.

Tecken och symtom på avancerad prostatacancer


Prostatacancer är en av de vanligaste typerna av cancer hos män. Prostatan är en liten körtel som producerar sädesvätska. Det är inte känt vad som orsakar prostatacancer, och det kan inte finnas många tecken i de grundläggande stegen i den. Majoriteten av de symtom och tecken på prostatacancer hända i avancerade stadier av sjukdomen när cancern kan sprida sig till närliggande vävnader. Det kan då påverka urinblåsan, sädesblåsorna och urinrör.

problem urinering

Avancerad prostatacancer vanligtvis förknippas med en känsla av att behöva gå på toaletten hela tiden - en ännu mer akut känsla än en inkontinensproblem kan orsaka. Detta kan avbryta och hindra dagliga aktiviteter och bör kontrolleras av en läkare. Andra avancerad prostatacancer symtom som påverkar urinering inkluderar svårigheter att starta en ström av urin på grund av en förträngd urinrör. Vissa män som drabbas av denna typ av cancer erfarenhet minskat och svag urinering strömmar, medan andra märker blod i urinen.

sexuella problem

Avancerade former av prostatacancer kan påverka blodflödet till penis, vilket resulterar i svårigheter som uppnår en erektion eller har mindre stela erektioner. När prostatakörteln sväller, kan det skapa urinrör sammandragning och smärtsamma utlösningar kan leda till. Vissa män har blod i sperma från detta tillstånd. Impotens är ett annat symptom, speciellt om man har aldrig haft problem av detta slag. Prostatacancer kan också påverka mängden ejakulationsvätskan, och den drabbade mannen kan märka mindre sperma under utlösning än vanligt.

Bone Pain

Ibland avancerad prostatacancer kan störa produktionen av röda blodkroppar i en persons benmärg. När detta händer, kan man känna svaghet av anemi. Många män känner värk och smärta i benen, särskilt när cancern har spridit sig till benmärgen. Ett annat symptom är benfrakturer på grund av kraftigt försvagade ben.

andra symptom

Många av de drabbade från denna sjukdom sällan uppleva urinering eller sexuella problem förrän cancern har nått metastaserande skede, när cancern har spridit sig till lymfkörtlarna. De kanske kan upptäcka ett problem genom att märka andra telltale symtom som oförklarlig snabb viktminskning eller obehag i bäckenområdet. Ett annat vanligt tecken är frekvent svullnad i ben och fötter.

Hälsofördelar Citron Verbena

Citron verbena odlas runt om i världen, även om det är hemma i Argentina och Chile. Med små vita blommor och pekade, smala blad, citron verbena, ibland också kallas Luisa, har fått sitt namn från citrus doft av bladen när de krossas. Citron verbena Bladen torkas för att göra ett örtte och kan tillhandahålla ett antal skyddande fördelar på grund av verbena s antioxidant innehåll.

Hydrering och lågt i kalorier

Örtte är ett bra sätt att hålla kroppen hydrerad hela dagen, vilket är viktigt för friska organfunktion. Enligt MedlinePlus, bör du få sex till åtta glas vätska per dag, och örtteer kan göra upp några, de flesta eller alla av rekommendationen. Som en kalorifattig dryck, en enda kopp örtte har bara två kalorier per portion. Det kan ersätta högre kalori drycker och eventuellt hjälpa till att reglera dina "munchies" leder till lägre totala kaloriintag.

Skyddar mot muskelskador

En 2011 numret av "European Journal of Applied Physiology" ingår en 21-dagars studie där deltagarna arbetade ut i 90 minuter varje dag och tog citron verbena extrakt som en antioxidant komplement till sin vanliga kost. Forskarna fann att citron verbena minskat mängden av den totala muskelskada deltagarna upplevt, utan att ha någon effekt på deras förmåga att bygga uthållighet och snabbhet.

Påverkan på ledfunktion

"Journal of alternativ och komplementär medicin" publicerade en förstudie under 2011 om effekten av citron verbena och gemensamma hälsa. Under nio veckor, 45 deltagare med ledproblem tog ett kosttillskott av omega-3 fettsyror och citron verbena. Forskarna fann att efter en period av tre till fyra veckor, deltagare tar tillägget visade en signifikant minskning av den totala ledvärk och en ökning av ledrörlighet. Forskarna fann att citron verbena extrakt hade starka antioxidativa egenskaper, och de rekommenderade ytterligare forskning som tillägget visade stort löfte för alternativ gemensam vård.

Stärker immunförsvaret

Den "Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports" publicerat en studie i 2012 som visade att citron verbena extrakt reducerad total oxidativ stress betydligt i idrottare. Under 21 dagar, personer deltog i en måttlig aerobic-utbildningsprogram, tre dagar i veckan, och några konsumerade en 1,8 gram citron verbena extrakt per dag. Forskarna fann att i slutet av studien, som tar tillägget hade starkare vita blodkroppar, vilket tyder på ett friskare immunförsvar, och hade färre markörer för oxidativ stress, som båda kan tillskrivas de antioxidativa egenskaper av citron verbena.

Vad Fluids Transmit HIV?

Humant immunbristvirus (HIV) är en smittsam virus som leder till förvärvat immunbristsyndrom (AIDS). Framsteg inom medicin har förlängt livslängden för årtionden hos vissa patienter. Viruset överförs genom kroppsvätskor, som på något sätt måste ange blodomloppet för vidarebefordran till inträffa. HIV kan förebyggas genom att undvika kontakt med riskfyllda kroppsvätskor från människor vars HIV-status är positiv eller okända för dig.

Blod

Blod är en av de viktigaste smittvägar, men förebyggande är mer komplex än att bara undvika synligt blod. Kontakt med blod från en annan kan komma från vaginala samlag eller analt samlag. Det kan också uppstå från att dela en tandborste, rakblad eller andra blodbärande instrument. Risk för blodkontakt kan förekomma från en frisör som inte desinficera sin utrustning, en tatuerare som återanvänder sina nålar, ett sjukhus som inte korrekt desinficera medicinsk utrustning eller en slarvig tandhygienist. Det är därför viktigt att inte bara övervaka ditt eget beteende utan också för att välja vårdgivare och servicepersonal som är ansvariga nog att följa särskilda försiktighetsåtgärder.

Att dela en nål, spruta eller annan utrustning med en intravenös droganvändare placerar dig med hög risk att smittas av hiv. San Fransisco AIDS Foundation förklarar att donera blod, men är säker eftersom steriliserade nålar används varje gång. Det är också säkert att ta emot blod i USA eftersom det alltid är testat för viruset. Ta emot ett blod eller blodprodukter transfusion i ett annat land kan vara riskabelt: du bör fråga om det har testats för hiv. De Centers for Disease Control and Prevention konstaterar att bli biten av en blodsugande myggor kommer inte att ge dig HIV. En bit från en person med hiv kan överföra viruset till dig.

Vårdgivare kan få HIV från att fastna med en kontaminerad nål eller annan medicinsk utrustning. Det är också möjligt, men högst osannolikt att ha smittat blod stänk i ögonen eller andra öppningar, hamnar i blodet.

sexuella Vätskor

HIV-viruset kan hittas i vaginal sekret och sperma. Det kan även vara närvarande i pre-sädesvätska, den fluid som utmatas från penis före utlösning. Dessa vätskor måste på något sätt komma in i blodomloppet, men detta kan ske genom en slemhinna, en liten repa, en mun sår eller ett litet sår du inte ens inser att du har. Sätt att komma i kontakt med dessa vätskor inkluderar vaginala samlag, analt samlag och ibland genom oralsex. Barn till HIV-positiva mödrar kan smittas av viruset från kontakt med moderns vaginala vätskor.

Bröstmjölk

Bröstmjölk kan överföra humant immunbristvirus. En baby, på grund av låg kroppsvikt, är särskilt känsliga för contracting HIV när ammas av en kvinna med viruset.

PSA-test Typer


Hos män är prostatakörteln ansvarig för att hålla sädesvätska i flytande tillstånd. Prostataspecifikt antigen (PSA) är ett protein som utför denna funktion. PSA används för att detektera prostatacancer eftersom en tumör i prostatakörteln orsakar PSA, som oftast återfinns i prostatakörteln själv, att släppas ut i blodomloppet. Ju högre nivån av PSA i blodet, desto mer bevis för att cancern är mer avancerad och orsakar prostatakörteln inte fungerar korrekt. Det finns flera olika typer av PSA-test tillgängliga.

PSA-test

Det första testet för misstänkt prostata problem är PSA-testet. Detta är ett blodprov med hjälp av en metod för bestämning av mängden av PSA i blodomloppet. Denna metod kallas radioimmunoanalys. Antikroppar kommer att fästa sig till PSA-molekyler, då teknikern kan mäta hur många antikroppar finns. Eftersom antikropparna är fästa vid PSA-molekylerna, det ger en exakt räkning av PSA-nivån.

PSA Velocity Test

Detta test används för att spåra PSA-nivån under en viss tidsperiod, antingen ett eller två år. Det upprepas två eller tre gånger under den tiden. PSA hastighet innebär den ökande graden av nivån av PSA i blodet. Om hastigheten har gått upp mer än 0,75 procent på ett år, är sannolikt cancer. Läkare beställer detta test efter en patient som redan har haft en biopsi. Resultaten låta läkaren veta om en annan biopsi behöver göras.

PSA täthet

PSA täthet görs för att räkna ett förhållande med hjälp av prostatastorlek och PSA-nivån. Läkare kommer i allmänhet att använda detta test för att avgöra om en patient har cancer eller ett annat problem genom att se om PSA-nivån upptäckta är normalt för storleken på prostatan. Cancer skapar en högre PSA-nivå, så densiteten mätt bör vara mycket högre om det är cancer närvarande.

Fri PSA Ratio

PSA i blodströmmen är detekterbart i två typer; bunden och fri. Bunden helt enkelt betyder att PSA-molekylen är bunden till en antikropp eller annat protein, medan en fri PSA-molekylen inte är fäst vid något. I fall av cancer, kommer en man att ha mycket större mängder bundet PSA, betyder mer än 85 procent cancer är sannolikt. Om det finns mer fritt PSA än bundet PSA är cancer inte vara troligt.

Åldersspecifik PSA-test

Ett test som tar ålder beaktas används för att se om yngre män kan få cancer. PSA-nivån tenderar att öka som en man åldrar, så om en yngre man är testad och hans PSA-nivå är det av en äldre man, är cancer misstänks vara orsaken till högre än normalt PSA.

Medan sperma frysta ordentligt kan lagras under många år, är processen inte så enkelt som det kan verka. Nedan beskrivs de steg som rekommenderas av Tyler Medical Clinic.

Instruktioner

Instruktioner

1 Tillsätt kryoskyddsmedel för sädesvätska. Den exakta mängden kommer att bero på mängden sperma bevaras och vilken typ av skyddande används. Detta kommer att förhindra eventuella skador på spermier under frysningsprocessen.

2 Placera sperma i kryokärl, säkerställa en tät förslutning. Locket och kroppen av flaskorna som används måste ha en liknande expansionstakt för att säkerställa en tät förslutning oavsett vad temperaturen.

3 Placera cryovials i flytande kväve ånga. Låt svalna i tre timmar.

4 Sänk kryokärl i flytande kväve.

Tips

  • Det är bäst att frysa spermier inte längre än åtta timmar efter det att samlas in, för att minimera skador.
  • Processen att frysa spermier kräver en hel del kunskap och förtrogenhet med materialet. Spermabanker och medicinska kliniker rekommenderar inte frysa hemma. Det bästa är att ha det gjort för dig. Några länkar till banker som tillhandahåller denna tjänst listas med den här artikeln.
Minskad Testosteron & amp; spermie

Minskade nivåer av könshormonet testosteron kan påverka mängden av spermier en man är i stånd att producera. Ålder spelar en stor roll i testosteron och spermieproduktionen; dock kan spermieproduktion hållas väl in i ålderdomen.

Identifiering

Enligt MayoClinic.com, lågt spermieantal, även känd som oligospermi, uppstår om det finns mindre än 20 milliliter sperma i varje milliliter sädesvätska. I många fall är lågt spermieantal identifieras när ett par inte kan föreställa sig ett barn efter ett år av att ha oskyddat sex. Om minskade testosteron, även känd som manlig hypogonadism, är orsaken, enligt MayoClinic.com, kan detta identifieras genom en låg sexlust, erektil dysfunktion, mindre kroppsbehåring eller ömhet i testiklarna.

Orsak

Enligt MayoClinic.com minskade testosteron kan uppstå under fosterutveckling, puberteten eller vuxen ålder. Om testosteron sänks under vuxen ålder, kan en man inte kan få barn, och han kan ha erektil dysfunktion. Män kommer ofta producera mindre testosteron när de blir äldre. Enligt Cleveland Clinic, är produktionen av testosteron reduceras 20 procent hos män över 60 år gamla och minskade från 30 till 40 procent hos män över 80. Andropause, den manliga versionen av klimakteriet, är orsaken till sänkt testosteron hos äldre män.

hypogonadism

Det finns två typer av hypogonadism: primära och sekundära. Enligt MayoClinic.com härstammar primär hypogonadism i testiklarna och den sekundära versionen sker i de områden i hjärnan som berättar testiklarna att producera testosteron, hypotalamus eller hypofysen. Några primära hypogonadism kan orsakas av en skada på testikeln, åldrande, Klinefelters syndrom eller alkoholanvändning. Enligt Cleveland Clinic, om en person har en pubertal försening eller en hjärntumör, kan dessa vara orsaken till sekundär hypogonadism. Åldrande kan också orsaka sekundär hypogonadism.

Behandling

Testosteronersättningsterapi kan öka produktionen av testosteron. Men enligt Dr Michael A. Werner i Andropausespecialist.com, eftersom testosteron ges utifrån, testiklarna kommer att sluta producera sin egen testosteron, som tillfälligt eller permanent kommer att stoppa spermieproduktionen. Om du försöker starta en familj, är det fortfarande möjligt att få ett barn med ett lågt spermieantal, även om det tar längre tid än ett år; men om du har slutat producera spermier, kan du inte att naturligt få en kvinna gravid. Enligt Medline Plus, kan hypofysen hormoninjektioner, kirurgi eller strålbehandling hjälpa manliga patienter producera spermier.

alternativ

Enligt Cleveland Clinic, duktal sjukdom, epididymal fientlighet, erektil dysfunktion och ejakulationsrubbning kan också orsaka minskad spermieproduktion. Kemoterapi läkemedel som används för att bekämpa cancer kan också minska din spermieantalet. Att fastställa orsaken till din minskad spermieproduktion, kontakta din läkare för att få dina testosteronnivåer testas. Om minskad testosteron är inte orsaken, kommer din läkare att utföra ytterligare tester.

Sätt att öka din lastvolym


Om du försöker bli gravid, kan du ha att göra med fertilitetsproblem som gör det svårt för din partner eller make att bli gravid. Manlig infertilitet beror på hälsa och produktionen av spermier, inklusive sperma volym, spermieantal, motilitet och morfologi. Miljöfaktorer, kost, vikt och livsstilsval alla göra en inverkan på din lastvolym och spermieproduktion.

Ät rätt

Att äta rätt mat gör en stor skillnad i kvaliteten på din sperma och sädesvätska volym. Välj frukt och grönsaker höga i antioxidanter, liksom hela korn, nötter och frön. Begränsa mängden fett och tomma kalorier du lägger i din kropp.

Håll hydrerad genom att dricka minst 64 oz. vatten om dagen, liksom andra fukt drycker såsom sportdrycker. För att öka din hydrering, dricka så mycket som halva din kroppsvikt i uns av vatten per dag. Till exempel, om du väger 200 pund., Drick 100 oz. vatten varje dag.

Bibehålla en hälsosam vikt

Öka din sperma volym genom att upprätthålla en hälsosam vikt med rätt kost och motion. Överskott kroppsfett kan tömma din spermier och orsaka onormala spermier. Motion är också viktigt i produktionen av friska spermier, men inte utöva till utmattning, varnar MayoClinic.com, eftersom en tillfällig nedgång i hormonnivåer kan försämra spermakvalitet.

Keep Cool

Begränsa din tid i badkar, badtunnor eller bastu. Kvar i en temperatur över 104 Fahrenheit för mer än 30 minuter kan minska din spermier och volym. Håll dina testiklar sval hela dagen genom att välja boxare istället för kalsonger och hoppa aktiviteter som kommer att orsaka alltför mycket värme, såsom att cykla eller sitter med en laptop i knät under långa tidsperioder.

Limit alkoholintag

För optimal fertilitet, begränsa mängden alkohol du dricker. Om sluta dricka alkoholhaltiga drycker är inte ett alternativ, begränsa intaget till högst två eller tre drinkar per dag. Överdriven alkoholkonsumtion har kopplats till att minska inte bara sperma volym, men även spermier och motilitet.

Undvik tobak och illegala droger

Alkohol, marijuana och andra droger alla har visat sig ha en negativ inverkan på din spermieproduktion. Inte bara är de ohälsosamt för dig som helhet, men de kan också minska mängden sperma volym och friska spermier du producerar. Fråga din läkare om hjälp att sluta röka, och få hjälp för att stoppa någon droganvändning.

Naturläkemedel för prostatabesvär


Förstoring av prostatakörteln, även känd som godartad prostatahypertrofi, är vanligt som män ålder. De vanligaste symtomen är problem med urinering. Om din läkare har eliminerat en infektion i prostata eller prostatacancer, kan naturläkemedel hjälpa till att lindra dina prostatabesvär.

Minska koffein och alkohol

Det finns glatta muskelceller i prostatan. Koffein orsakar glatta muskelceller för att sammandra, vilket kan göra urinering svårare. Undvik drycker som innehåller koffein, inklusive kaffe, läsk och te. Också undvika choklad och drycker som innehåller choklad, såsom varm choklad och chokladmjölk. Du bör undvika att dricka alkohol, alltför.

Minska stress

Våra kroppar är utformade så att i tider av fara, är hormoner som produceras som tillåter oss att snabbt reagera på eventuella hot. Vissa kroppsliga verksamhet begränsas så att vår energi kan fokuseras mot överlevnad. Detta kallas kamp eller flykt svar. Tyvärr kan våra kroppar inte skilja mellan de påfrestningar som vi ställs inför varje dag och faktiska liv eller död situationer. Detta innebär att våra kroppar är ofta översvämmas av stresshormoner. Stresshormoner gör det svårt att urinera och att uppnå en erektion. Hantera din stress kan förbättra din prostata symtom.

Öka sexuell aktivitet

Under utlösning, sädesvätska från prostatan lämnar kroppen. Öka mängden av sexuell aktivitet du har kan förbättra din prostata funktion. Prostata massage hjälper också underlätta urinering problem; din urolog kan utföra prostata massage som en del av ditt kontor besök. Du bör undvika prostata massage om du har en aktiv infektion i prostata när massage kan leda till att infektionen att sprida sig.

Herbal Behandlingar

Örten sågpalmetto är vanligt i fall av prostata problem. Följ paket doserings riktningar, och kan ta upp till sex månader konsekvent behandling för upplösning av prostatabesvär. Goldenseal och bipollen också rapporterats minska inflammation i prostatan.

Alla vet att män och kvinnor är olika "där nere." Även om detta oftast refererar drag i reproduktiva strukturer, även hänvisat till skillnaderna mellan manligt och kvinnligt blåsa.

Syfte

I både män och kvinnor, är syftet med blåsan identiska: Att hålla och sedan utvisa flytande avfall i form av urin. Det finns ingen skillnad i hur blåsan ansluter till njurarna för detta ändamål, och eftersom det inte finns någon skillnad i funktion, det är verkligen inte en skillnad i blåsan storlek.

Plats

Skillnaderna i manliga och kvinnliga könsorgan tvingar blåsan att sitta i olika positioner i båda könen. Blåsan vilar på bäckenbotten i endera kön. Hos kvinnor är emellertid blåsan belägen bakom livmodern och de flesta av urinröret är faktiskt inbäddade i toppen av slidan.

Urinrör

Den huvudsakliga skillnaden mellan de manliga och kvinnliga blåsan är i längden på urinröret, röret som transporterar urin ut ur kroppen från blåsan. Hos kvinnor är urinröret endast i ett avsnitt, som är mycket kort (ca 1,5 inches). Det sträcker sig endast genom halsen av urinblåsan, inre och yttre sphincters, och det urogenitala diafragman. Hos män är urinröret i 3 delar och är mycket längre än den kvinnliga versionen på ca 8 inches. Den färdas genom framstupa, inre och yttre sphincters, urogenital diafragma, Cowper är glad, och hela längden på penis.

Fortplantning

Hos kvinnor är blåsan och urinröret inte ansluten till fortplantningsförmågan. Hos män, urinröret tjänar dubbel tull och bär sädesvätska samt urin. Detta är anledningen till att män kan ha svårt att urinera omedelbart efter att ha samlag. Vidare eftersom urinblåsan, urinröret och prostata är alla anslutna, är frekvent urinering en av de primära indikationerna hos sjukdom i prostatan hos män.

infektioner

Enligt Mayo Clinic, hos kvinnor längden på urinvägarna och det korta avståndet mellan urinrörsmynningen och anus innebär att det finns mindre av ett avstånd för bakterier och andra patogener att färdas innan den når blåsan. Detta kan vara en av de bidragande faktorerna till den höga graden av urinvägsinfektioner hos kvinnor, jämfört med män. Både män och kvinnor kan ta antibiotika när en urinvägsinfektion förekommer.