XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

minska tics kokain

Utövar Påverka Severity & amp; Frekvens av Tics hos en person med Tourettes & # 039; s syndrom?

Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som innefattar ofrivilliga rörelser eller tal. Dessa ofrivillig funktioner är kända som tics. Tics kan vara pinsamt och farlig. Fysisk aktivitet kan vara ett sätt för dig att kontrollera eller minska dina tics. Aktivitet ger en annan utlopp för dig att koncentrera sig på och det sänker också din kropp. Båda dessa mekanismer kan minska svårighetsgrad och frekvens av dina tics.

Lagsporter

Lagsporter kan vara ett sätt att distrahera sinnet och trötta kroppen som kan bidra till att lindra Tourettes syndrom tics, enligt Mitzi Waltz av National Tourettes syndrom Association. Sport som spelas på ett konkurrenskraftigt sätt hålla sinnet fokuserat på att uppnå ett mål. Rörliga håller kroppen aktiv, vilket minskar tics. De bästa typerna av lagsporter är snabbrörliga verksamheter med lite vila. Dessa kan bestå av hockey, fotboll och tennis.

individuell Exercise

Individuell träning kan vara den bästa formen av fysisk aktivitet för dig om du har Tourettes syndrom. Deltagande i grupp kan vara meningsfullt, men det kan lägga press. Du kan känna som om du måste prestera på en högre nivå än vad du kan. Detta tryck kan lägga till negativ stress till övningen. Om du inte känner dig bekväm med att spela lagsporter, överväga aktiviteter som cykling, löpning eller styrketräning.

Påfrestning

Stress kan öka svårighetsgraden av dina tics. Regelbunden motion kan vara ett effektivt sätt att lindra stress. Motion stimulerar produktionen av endorfiner i hjärnan som hjälper höja humör och öka känslor av optimism, enligt Harvard Health Publications. Under träning, kan du låta ditt sinne vandra i ett meditativt tillstånd, vilket också är ett effektivt sätt att minska stress. Dessutom kan motion öka ditt självförtroende, vilket kan vara ett sätt att minska tics.

överväganden

Några fysiska aktiviteter kan vara farligt att utföra med tics. Börja med en verksamhet som är säker, avkopplande och njutbar för dig. Dessa kan omfatta yoga eller promenader. Innan du börjar ett träningsprogram kontakta din läkare för att vara säker på att du är frisk nog för aktivitet. Rådgör med din läkare för att avgöra det bästa sättet, varaktighet och intensitet ditt träningsprogram.

Blinkande, ryckningar i ansiktsmusklerna eller repetitiva munrörelser alla faller under klassificeringen av tics. En del barn upplever dessa tics som en del av barndomen utveckling. New York Times rapporterar att så många som en fjärdedel av alla barn upplever ansikts tics. Dessa övergående tics gå iväg på egen hand med tiden, enligt University of Maryland Medical Center. Emellertid kan kroniska ansikts tics vara ett tecken på mer allvarliga medicinska problem, däribland Tourettes syndrom.

Avslappning

Stress kan bidra till muskelryckningar, så läkarna avråder påtala tics eller tjata en person om dem. Tics är ofrivilliga muskelspasmer och kan inte styras av viljan. The New York Times rapporterar att minska stressen i miljön kan minska tics och hjälpa dem att försvinna helt och hållet.

Medicin

Inaktivera tics kan ibland styras med läkemedel som blockerar hjärnans upptag av dopamin. Din läkare kan ordinera risperidon eller pimozid. Biverkningar av dessa läkemedel kan innehålla känslighet för värme och kyla, svårigheter att svälja och förhöjt blodsocker.

Kirurgi

University of Michigan rapporter att Deep Brain Stimulation, en kirurgisk teknik som innebär implanterar elektroder i hjärnan, har visat lovande resultat vid behandling av tic sjukdom hos vuxna. Elektrisk ström skickas till dessa elektroder reglerar hjärnans aktivitet och minskar fästingar.

psykoterapi

Vissa människor kan lära sig att kontrollera sina fästingar med psykoterapier såsom beteendeterapi eller en teknik som kallas vana återföring. I vana återföring lär terapeuten tic lidande att identifiera när en tic är på väg att inträffa att ersätta ett annat beteende för tic. Denna konkurrerande svar är vanligtvis mindre störande och mer socialt acceptabelt än tic. Till exempel, i stället för att snabba ögonblinkningar, kan en person fokusera på slöt ögonen och hålla dem stängda under några sekunder.

Hur man behandlar Tourettes syndrom


Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av tics, skakningar och ibland högljudda utbrott. Men det finns ingen känd orsak eller bot för sjukdomen, det finns sätt att behandla den. Vissa metoder riktar lindring av fysiska attribut Tourettes, medan andra vägar för behandling fokuserar på psykiskt lidande som ett resultat av att leva med sjukdomen. Här är några sätt att behandla Tourettes syndrom.

Instruktioner

1 övervaka tillståndet i flera månader. Spela symptom och frekvensen av deras framträdanden. Notera hur ofta utbrott störa sociala evenemang eller personliga aktiviteter. Etablera en baslinje för dessa symptom att ställa upp ett mål för en behandlingsplan.

2 Ta föreskriven medicin för att lindra de fysiska störningar associerade med Tourettes syndrom. Antipsykotika kan hjälpa till, och så kan klonidin, en blodtrycksmedicin.

3 Tänk på psykoterapi eller beteendeterapier för att klara av Tourettes syndrom. Förstå tillstånd och lära sig att leva med det kan gå en lång väg mot att lätta depression som ofta åtföljer denna sjukdom.

4 Försök avslappningstekniker. Dessa kan hjälpa till att lindra stress och ångest som är en del av lider av Tourettes syndrom. Minska stress kan också minska tics och skakningar.

5 Öppna ditt sinne för alternativa behandlingsmetoder, inklusive kost ändringar, biofeedback och djup hjärnstimulering. Men ingen är kliniskt bevisade, kan någon av dessa behandlingar vara värt att försöka behandla Tourettes syndrom.

Tips

  • Överväga familjerådgivning för att hjälpa dem omkring dig förstå och hantera sjukdomen.
  • Det finns vissa biverkningar förknippade med vissa läkemedel som används för att behandla nervösa manifestationer av Tourettes syndrom. Rådgör med din läkare eller apotekare för mer information.

Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som gör att folk "tic". En tic är en ofrivillig rörelse eller ljud som gjorts av personen. Det kan undertryckas, men inte slutat. Personer med Tourettes syndrom (TS) göra repetitiva motor (rörelse) och sång (ljud) tics, och medan de kan tyckas vara av normen, de flesta med TS har genomsnittlig eller över genomsnittet intelligens. Fram till 1980-talet, hade de flesta neurologer inte behandla TS med läkemedel eller kosttillskott. Som antidepressiva medel som Prozac och Zoloft utvecklades, och anti-beslag läkemedel kom på scenen, började TS ses som ett tillstånd som kan få hjälp med medicinering. Tyvärr har många människor med TS erfarenhet biverkningar från receptbelagda läkemedel. Av 1990-talet, började vissa patienter experimentera med over-the-counter vitaminer, mineraler och kosttillskott för att hantera några symptom.

Instruktioner

1 Rådgör med din primärvårdsläkare och / eller neurolog innan du tar kosttillskott. Vissa kosttillskott kan störa receptbelagda mediciner du kan ta.

2 Ta taurin i mängder baserade på vikt. Taurin hjälper till att lugna nervsystemet och kan vara ett kraftfullt stöd för att minska tics.

3 Ta magnesium, en naturlig muskelavslappnande medel. Även om du kan konsumera magnesium-rika livsmedel (t.ex. mandlar) för att öka intag av magnesium, vissa människor med Tourettes syndrom visade sig vara magnesium-brist. Även om det är vanligt att ta magnesium och kalcium tillsammans, en del människor med TS och tics finner att ytterligare kalcium faktiskt kan öka tics. Ta magnesium ensam för ett par veckor och överväga att lägga kalcium senare om du vill.

4 Lägg kalium till tillägg schema. Kalium hjälper till med muskler, och många människor med TS rapporterar att ta kalium kan hjälpa till med symptom.

5 Svälj 1 msk. fiskolja, rik med omega-3 fettsyror, varje dag. Fiskleverolja är den vanligaste formen av fiskolja. Även om det kanske inte smakar bra (prova citronsmakande fiskleverolja för att bryta smaken), omega-3 fettsyror hjälper till med signalsubstanser i hjärnan.

6 Ta C-vitamin, en naturlig immun booster och antioxidant, som kan hjälpa till med tics.

Tips

  • Lägg tillägg till din diet långsamt, ett tillägg varje 2 veckor, upprampning gradvis.
  • Det är bäst att ha en läkare övervaka blodnivåerna när man tar kosttillskott.
Tourette & # 039; s & amp; dopamin

Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av tics och vanligtvis diagnostiseras under barndomen eller tonåren. American Psychiatric Association definierar en tic som en "plötslig, snabb, återkommande, nonrhythmic, stereotyp motorrörelse eller läte." Tourettes innebär både motor och vokala tics. Koprolali, den vocalization av obsceniteter, är en ovanlig tic, och mindre än 10 procent av Tourettes drabbade utter svordomar som en följd av sjukdomen.

dopamin

Tourettes har ingen känd orsak. Emellertid kan signalsubstansen dopamin, som är ansvarig för initiering av rörelse, vara inblandade. Enligt en artikel i februarinumret 2010 av "Annals of Neurology," vissa delar av hjärnan hos patienter med Tourettes visar avvikelser i överföringen av dopamin. Speciellt personer med Tourettes har en överkänslighet mot dopamin och ökad dopamin kan öka frekvensen och svårighetsgraden av tics.

Koffein

Personer med Tourettes bör undvika koffein, eftersom det ökar produktionen av dopamin och frekvensen av tics. Effekterna av koffeinhaltiga drycker på tics hos personer med Tourettes var i fokus för en studie från 2008 genomfördes i Tyskland. Själv rapport frågeformulär från över 200 patienter med Tourettes analyserades. Forskarna fann en signifikant samband mellan koffein konsumtion och försämrade tics. Specifikt, kaffe, cola och svart te positivt relaterade till tic försämring. I själva verket 34 procent av patienterna rapporterade att kaffe förvärras deras tics, och 47 procent av patienterna rapporterade detsamma om Coke.

Behandling

Tourettes är en kronisk, livslång sjukdom. I allmänhet, symptomen är värst under tidig tonåren, förbättras under slutet av tonåren och fortsätter under hela vuxenlivet, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Symtom på Tourettes vanligtvis inte väsentligt försämrar en persons förmåga att fungera. Därför är de flesta människor med Tourettes inte behöver medicinering. När nedskrivning är betydande, är neuroleptiska mediciner används för att minska tic frekvens och svårighetsgrad. De två vanligaste neuroleptika som används vid behandling Tourettes är haloperidol och pimozid.

Bieffekter

Neuroleptika som haloperidol och pimozid är dopaminantagonister. De blockerar dopaminreceptorer i hjärnan för att modulera dopaminnivåer. Men neuroleptika har många biverkningar, såsom sedering, viktökning, tremor, Parkinsons liknande symtom och ofrivilliga muskelrörelser. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis med reduktionen av medicinen. Kronisk användning av dessa läkemedel kan orsaka abstinenssymptom, såsom återuppstår tics och tardiv dyskinesi, en rörelse sjukdom.

Livsmedel som påverkar Tourette & # 039; s syndrom

Personer som lider av Tourettes syndrom erfarenhet okontrollerbara tics, såsom att upprepa ett ord, ett ljud eller en handling om och om igen. Även om det inte finns ett botemedel för detta tillstånd, vissa behandlingar finns tillgängliga för att hjälpa till att minimera dessa ofrivilliga muskelryckningar. Forskningen är fortfarande i de inledande skedena, men att äta vissa livsmedel och samtidigt undvika andra kan vara till nytta för personer som lider av Tourettes syndrom.

Livsmedel med magnesium och vitamin B-6

Livsmedel som påverkar Tourette & # 039; s syndrom

Barn ges extra magnesium och vitamin B-6 upplevt förbättringar i sina Tourettes symptom i en preliminär studie som publicerades i "Medicina Clinica" i november 2008. Livsmedel hög i magnesium inkluderar nötter, gröna bladgrönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter. Vitamin B-6 finns i fisk, stärkelserika grönsaker, noncitrus frukter, inälvsmat och berikade frukostflingor.

Livsmedel med omega-3 fetter

Livsmedel som påverkar Tourette & # 039; s syndrom

En preliminär studie som publicerades i juni 2012 i "Pediatrics" fann att konsumera 250 till 500 milligram omega-3 fetter per dag kan bidra till att minska tic relaterade försämring i barn som lider av Tourettes. Du kan öka ditt intag av omega-3 fetter genom att äta mer fisk, linfrö och valnötter, och genom kokning med rapsolja. Till exempel, en 3-ounce servering av räkor har cirka 267 milligram omega-3 fetter, medan samma mängd av vild atlantlax innehåller 1,564 milligram dessa nyttiga fetter.

Livsmedel ska undvikas

Livsmedel som påverkar Tourette & # 039; s syndrom

Vissa livsmedel verkar göra tics värre, enligt en studie publicerad i "Acta Paediatrica" ​​i april 2008. Dessa inkluderar livsmedel som innehåller koffein, sötningsmedel och konserveringsmedel. Kaffe, te, cola, choklad, godis och många förädlade livsmedel innehåller dessa ingredienser, som kan vara svåra att undvika om du inte laga mat från grunden med hjälp av hela livsmedel.

andra överväganden

Livsmedel som påverkar Tourette & # 039; s syndrom

Det finns inte en specifik diet rekommenderas för personer med Tourettes syndrom. Emellertid kan minimera stressen bidra till att begränsa tics, enligt en artikel publicerad i "psykiatri" i juli 2005. Ett regelbundet träningsprogram eller se en terapeut kan bidra till att minska stress. Mediciner kan ibland vara till hjälp, men de kan orsaka oönskade biverkningar. När de fungerar de inte helt eliminera tics, men de kan minska förekomsten av svåra eller störande tics. Beteendeterapi kan också hjälpa personer med Tourettes bättre kontrollera sina tics.

Sjukdomar i hjärnan som orsakar Eye Twitching

Översikt

Ovanliga förekomster av ögonryckningar är normala, men öga ryckningar kan också vara en kontinuerlig eller en vanlig företeelse, och kan vara ett symptom på en neurologisk sjukdom, rapporterar American Psychiatric Association. Andra orsaker till upprepad eller intensiv ögon ryckningar inkluderar alkohol och droger som bromsa neurologiska system via så kallade GABA-vägen. Alkohol och bensodiazepiner, en grupp av läkemedel som innehåller Valium och Xanax, orsaka GABA uttrycker-neuroner för att producera stora mängder av GABA. Detta resulterar i en avsevärd försening av neurologiska system, vilket kan orsaka ofrivilliga rörelser och ansiktsryckningar.

Tourettes syndrom

Tourettes syndrom är en kronisk neurologisk sjukdom som ger upphov till ofrivilliga motoriska och vokala tics, såsom ögon ryckningar, grimaserande och läten. Tvärtemot vad många skildringar av sjukdomen, är tendensen att upprepa svordomar inte en vanlig effekt av Tourettes syndrom. Tourette syndrom är vanligtvis behandlas med antipsykotiska läkemedel. Detta minskar tics till viss del men kan också fungera som ett lugnande medel. Ett mer effektivt sätt att minska tics är att genomgå en typ av kognitiv beteendeterapi som kallas "omfattande beteende intervention för tics" eller Cbit, rapporterar en UCLA forskargrupp i maj 19, 2010 numret av "Journal of American Medical Association. " Forskarna slumpmässigt Cbit och andra former av rådgivning till 126 barn och ungdomar med svåra fall av Tourettes syndrom och fann att Cbit ledde till en mer betydande minskning av förekomsten av tics än alternativa behandlingar.

Bells pares

Bells pares är en typ av ansiktsförlamning som uppstår när den sjunde kranialnerven, som styr förflyttningen av ansiktsmusklerna, är skadad. Det ger vanligen upphov till dreglande, hängande ögonlock och motoriska tics, såsom ögon ryckningar och ansiktsryckningar. Forskare brukade tro att herpesvirus var utlösaren för Bells pares. Visar dock en Cochrane metaanalys av tidigare data som antivirala medel som används för att behandla munsår och genital herpes har ingen signifikant effekt på Bells pares, som kastar tvivel på hypotesen att Herpes är en utlösare av detta tillstånd. Resultaten publicerades i november 2009 frågan om "Cochrane Database of Systematic omdömen."

dystoni

Dystoni är en neurologisk sjukdom som oftast resulterar i repetitiva rörelser, onormala ställningar, vridning eller ansikts tics, inklusive ögon växling. Dystoni kan vara födelse relaterad eller en följd av förgiftning, infektion eller drogmissbruk. Personer med ärftlig form av dystoni har en defekt på DYT1 genen, vilket leder till misformations av proteinet Torsina, som skyddar mot cellstress, rapporterar en forskargrupp i 10 mars, 2010 numret av "sjukdom modeller & amp;. Mekanismer" Det visade sig att ampicillin, ett läkemedel i penicillingruppen kan aktivera Torsina och förhindra olämpliga muskelsammandragningar.

Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är en neurologisk sjukdom som leder till skakningar, ögonryckningar, postural obalans och svårighet att inleda rörelse. På molekylär nivå sker Parkinsons som en följd av en försämring av aktiviteten av mikroRNA, molekyler som hjälper celler producerar proteinet. Resultaten publicerades i 29 juli 2010 numret av "Nature." När aktiviteten av mikroRNA försämras, nervceller som hjälper till att producera dopamin genomgå tidig död, och detta orsakar en svårighet i att initiera och styra motorik, de Stanford fann forskarna.

Läkemedel för att minska effekten av kokain Tillbakadragande

Kokain tillbakadragande, vilket inträffar när en kokain användaren slutar att intag av läkemedlet påverkar den sjuke genom att producera svåra känslor av begäret, irritabilitet, fördröjd depression, hallucinationer och andra symptom. De försöker avvänja sig från denna mycket beroendeframkallande drog ofta självmedicinera för att hantera abstinenssymptom, enligt Drugs.com. Cravings och depression kan pågå i månader, och missbrukare kan dra nytta av receptbelagda läkemedel för att bekämpa psykologiska faktorer som kan undergräva försöken att sluta använda kokain.

haloperidol

Haloperidol kan underlätta en del av de dissociativa symptom på kokain tillbakadragande, inklusive hallucinationer. Läkare traditionellt ordinera denna medicin för behandling av psykotiska sjukdomar, motor och verbala tics i Tourettes, och allvarliga beteendeproblem. Det fungerar genom att minska atypiska spänning i hjärnan. biverkningar haloperidol är dåsighet, muntorrhet, ökad saliv, dimsyn, aptitlöshet, förstoppning, diarré, halsbränna, illamående och kräkningar.

desipramin

Människor upplever kokain tillbakadragande lever ofta med depression som en bieffekt. American Academy of Family Physicians rekommenderar behandling av depression med läkemedel som desipramin, ett antidepressivt medel, för tre till nio månader. Desipramin behandlar depression genom att öka mängderna av naturliga ämnen som förekommer i hjärnan som behövs för mental balans. Biverkningar av desipramin inkluderar överdriven svettning, illamående, dåsighet, mardrömmar, förstoppning och hudens känslighet för ultraviolett ljus.

propranolol

Det nationella institutet på drogmissbruk finner en blodtrycksmedicin som kallas propranolol kan effektivt behandla kokain tillbakadragande. Propranolol, en beta-adrenerg blockerare, minskar svårighetsgraden av abstinenssymtom som ångest och begär genom att hindra effekterna av adrenalin i de centrala och perifera nervsystemen. Adrenalin kan utlösa kroppens "kamp eller flykt" svar, särskilt som svar på kokain tillbakadragande, en stressande situation för de drabbade.

Hur man kan bryta Tics hos barn

Även blinka är den vanligaste typen av tic, kan tillståndet innebär någon del av kroppen. Från rensa halsen att upprepade gånger grimaser, repetitiva beteenden och ljud försämras under stress och trötthet. Tics hos upp till 25 procent av alla barn, och den vanligaste typen - övergående tics - försvinner på mindre än ett år. Kroniska tics kan kvarstå i flera år, men detta tillstånd är mycket mindre vanligt än den övergångsform. För att uppfylla kriterierna för Tourettes syndrom, måste barnen ha komplexa, kroniska tics som inträffar nästan varje dag under åtminstone ett år.

Steg 1

Ignorera tic från början, under förutsättning att villkoret inte är för handikappande eller drabbar flera muskelgrupper. Enligt University of Maryland Medical Center, med fokus på tic ofta gör problemet värre. Istället fokuserar på att bygga barnets självförtroende och sociala färdigheter. Privat diskutera symptomen med ditt barns barnläkare att utesluta tvångssyndrom, Huntingtons sjukdom, epilepsi eller annan sjukdom.

Steg 2

Minska stressen i hushållet och i skolan. Eftersom tics endast kan styras momentant med medveten ansträngning, är det olämpligt att använda straff som en strategi för att minska beteendet. Diskutera ditt barns tic med sin lärare och förklara att tics är ofrivilliga och ärftlig. Om andra studenter börjar retas ditt barn, be skolan för att dra undan eleverna och disciplinera dem på lämpligt sätt.

steg 3

Se en beteendeterapeut om tic orsakar problem med dagliga verksamhet hemma eller i skolan. Vana återföring utbildningen, eller HRT, har en 64-100 procent framgång, rapporterar The Encyclopedia of Mental Disorders. Enligt principerna för HRT, kan barnen identifiera när en tic är på väg att inträffa. När de känner behov av att utföra beteendet, de utför en konkurrerande beteende istället. Om barnet har en tic som består av ryck armarna, kommer hon lära sig att sitta på händerna eller korsa armarna när hon känner en överhängande tic.

steg 4

Överväga medicin om beteende behandlingar misslyckas. Barnläkare ordinera vanligtvis lägsta dos som ger symtomlindring. Även om läkemedel kan orsaka sedering, vissa mediciner är bra och kan ges vid sänggående, enligt The Movement Disorder Society.

tips

  • Varje barns kroppskemi är annorlunda, så en viss uppsättning näringsmässiga riktlinjer har inte utvecklats för tic disorder. Undvika bekämpningsmedel och konstgjorda ingredienser kan hjälpa. Omega-3-fettsyror, ekologiska livsmedel och en multivitamin kan ge ytterligare näringstillskott.
  • Nya behandlingar, inklusive transkraniell magnetisk stimulering och deep brain stimulation, är på gång för intensiva tics som inte svarar på medicinering. Läkare förbehåller injektioner av botulinumtoxin för svåra fall.
Kokain Abstinens Signs

Kokain används ofta för fritidsändamål. Läkemedlet kan inducera starka fysiologiska effekter genom att hämma återupptaget av hjärnan signalsubstansen dopamin i hjärncellerna. Eftersom dopamin spelar en viktig roll i beteende genom att påverka belöningssystemet i hjärnan, vilket ökar nivåerna i hjärnan vätskor orsakar intensiv njutning och eufori. De motsatta effekter kan uppstå när dopaminnivåerna onormalt minskas. Missbrukare brukar fnysa eller injicera kokain i kroppen. Kokainberoende och uttag kan uppvisa psykiska och fysiska symptom.

kokain Cravings

Kokain Abstinens Signs

Hantering av kokainberoende behandling är att förhindra inducerande tillbakadragande, känd som en "krasch" i en patient med kronisk kokainmissbruk. Enligt MedlinePlus, är en av de viktigaste tecknen på missbruk tillbakadragande en stark längtan efter drogen. Begäret kan pågå i flera månader efter avslutad användning av läkemedlet. Depression är ett symptom som vanligen följer cravings under ångerfristen.

psykiatriska symptom

Kokain Abstinens Signs

Kokain abstinenssymtom som vanligen förekommer med bisarra psykiatriska beteenden samt fysiologiska symptom som magkramper, irritabilitet, sömnlöshet och trötthet. En studie som publicerades i 1999 i "Journal of Clinical Psychiatry" av W. Morton hänvisas upp till 84 procent av missbrukare upplevde symtom på paranoia och 55 procent visade aggression. Dessutom är mord och ökad risk för självmord finns i många missbrukare under uttags- och återvinning kokain faser.

Behandling för tillbakadragande

Kokain Abstinens Signs

Avgiftning från kokain bör ske under överinseende av ett team av professionella vårdgivare vid ett behandlingscenter för missbruk. Kokain tillbakadragande kan pågå från en vecka till flera månader som kroppen anpassar sig tillbaka till normala nivåer av dopamin i hjärnan. Nattliga svettningar, skakningar, muskelsammandragningar, huvudvärk och kramper är några av de tecken och symtom under kokain avgiftning. Specialiserade 12 steg behandling terapi och stödgrupper över hela landet hjälpa människor beroende av kokain. Till exempel, har Anonyma Narkomaner, anonym kokain och SMART Recovery hjälpt många kokainmissbrukare till återhämtning. Farmakologiska interventioner behövs för att hantera några av de tecken och symtom på kokain tillbakadragande.