XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

migrän illamående diarre

Illamående, diarré och amp; Viktminskning

Om du förlorar vikt oavsiktligt, kan detta bero på en mängd olika faktorer. Men om du upplever också illamående och diarré, du sannolikt har en sjukdom, infektion eller en gastrointestinal tillstånd som orsakar alla dina symptom. Uppsök läkare om du har märkt några förändringar i tarmtömningen eller sjunker pounds oavsiktligt; din läkare kan bestämma den korrekta tillvägagångssättet.

Sjukdom eller infektion

Diarré är en vanlig orsak till ofrivillig viktförlust och är ofta resultatet av en tarminfektion som kallas viral gastroenterit. Mer känd som maginfluensa, kan denna sjukdom också orsaka illamående, kräkningar och aptitlöshet, som alla kan bidra till viktminskning. Denna typ av infektion och dess symptom avtar vanligtvis inom ett par dagar, och när du vill återuppta regelbundna äta och avföring vanor, bör din vikt återgå till det normala.

gastrointestinala störningar

Om avföringen är lös eller vattnig i mer än fyra veckor, kallas detta kronisk diarré, och det kan vara ett tecken på en gastrointestinal störning. Malabsorption tillstånd som inflammatorisk tarmsjukdom, eller IBS, ulcerös kolit, kan Crohns sjukdom och celiaki leda till diarré, samt illamående, förändringar i aptit och viktförlust. Vissa kan leda till att du gå ner i vikt även om du förbrukar samma mängd mat eller mer än normalt. Detta beror på att dessa villkor hämmar hur din kropp processer och utnyttjar näringsämnen från maten.

andra orsaker

Vissa läkemedel eller läkemedel, såsom laxermedel, kan resultera i både diarré och viktminskning, speciellt om du missbrukar dem genom att ta mer än den rekommenderade eller föreskrivna mängden. Dessutom, när du blir äldre, kan din känsla av lukt och smak ändra, vilket resulterar i illamående eller aptitförändringar, vilket i sin tur påverkar tarmrörelser och vikt. Slutligen, de senaste förändringar i kost, vare sig avsiktligt eller inte, kan också ha en inverkan på funktionerna i magtarmkanalen, liksom numret på skalan.

Då att söka hjälp

Om dina symtom på diarré kvarstår i mer än fem dagar, har du svår buksmärta, eller blir uttorkad, kontakta läkare. Dessutom, om du märker kronisk eller långvarig förändringar i tarmtömningen, läkare, eftersom du kan ha en underliggande malabsorption tillstånd. Rådgör alltid med din läkare om du förlorar vikt oavsiktligt, och särskilt om du har sjunkit fem procent eller mer av din totala kroppsvikt i en 6 till 12 månader.

Orsaker till Illamående & amp; Diarré

Översikt

Illamående, eller känslan av magen sjukdom, inklusive ett behov av att kräkas, kan ofta åtföljas av andra gastrointestinala symtom såsom diarré. Dessa två symptom är en relativt vanlig upplevelse för de flesta människor och är oftast mindre populärare som går iväg på egen hand inom en till tre dagar. Det finns dock vissa allvarliga orsaker till illamående och diarré, och om symptom uppstår ofta eller inte avta på egen hand, bör en läkare konsulteras.

Infektion

Så gott som alla har haft en upplevelse med maginfluensa, som också är känd som gastroenterit. Denna infektion i mag-tarmkanalen kan orsakas av bakterier eller virus. Några av de vanligaste sätten som gastroenterit är kontrakterade är genom kontakt med en smittad person eller genom intag förorenad mat eller vatten. De flesta människor återhämta sig snabbt från en släng av gastroenterit, men de med nedsatt immunförsvar, spädbarn och äldre kan utveckla en allvarlig infektion som kan vara dödligt. Förutom illamående och diarré, symptom på magsjuka inkluderar värk och frossa, låggradig feber, kräkningar, magkramper och huvudvärk. Om infektionen är virus, det finns ingen riktig behandling, men bakteriell magsjuka kan behandlas med antibiotika.

Migrän huvudvärk

Migrän är en viss typ av huvudvärk, och en hel del människor får dem. Enligt Healthsquare.com, uppskattas det att 17,6 procent av kvinnorna och mer än 5 procent av männen i USA lider med migrän varje år. Migrän vanligtvis endast ske på ena sidan av huvudet, vilket skiljer dem från andra typer av huvudvärk. Många drabbade beskriva deras huvudvärk smärta som dunkande i naturen. Många patienter upplever en aura som inträffar innan smärtan av huvudvärken sätter in. Denna aura kan innebära synstörningar och förändringar i medvetandet. Symtom på en sann migrän kan vara illamående, diarré och andra mage engagemang, irritabilitet, matbegär och ångest utöver smärtan.

Graviditet

De flesta kvinnor som blir gravida lider med illamående och kräkningar, även känd som "graviditetsillamående." Detta sker vanligtvis i ett tidigt skede eller den första trimestern av graviditeten. För vissa kvinnor blir diarré också ett problem. Enligt Womenshealthcaretopics.com, de vanligaste orsakerna till diarré under graviditeten inkluderar laktosintolerans, kost och hormonella förändringar eller nya känslighet för livsmedel. Även illamående kan pågå i veckor eller månader, är diarré under graviditeten vanligtvis kortlivade, men om det blir allvarliga, bör en läkare konsulteras.

Appendicit

Akut blindtarmsinflammation är inflammation i appendix, en liten påse som ligger i början av tjocktarmen. Denna påse kan bli infekterade och inflammerade och är en av de främsta orsakerna till bukoperation i USA, enligt MedlinePlus. Symtom på denna infektion buksmärtor, särskilt på höger sida, illamående, kräkningar, diarré, frossa, feber och aptitlöshet.

Orsaker till symptomen yrsel, illamående & amp; kräkningar

Översikt

Yrsel, illamående och kräkningar förekommer med många sjukdomar och tillstånd som påverkar olika organsystem. Lindriga som potentiellt livshotande sjukdomar i mag-tarmkanalen, hjärta, innerörat och kärlsystemet kan framkalla dessa symptom. Korrekt diagnos av den underliggande orsaken till yrsel, illamående och kräkningar visar sig nödvändigt att utveckla en effektiv behandlingsplan.

viral gastroenterit

Gastroenterit är en vanlig virussjukdom som kännetecknas av inflammation i magen och tarmarna. Orsaker till viral gastroenterit omfattar norovirus, adenovirus och rotavirus. Viral gastroenterit orsakar vanligen illamående, kräkningar och diarré, som kan vara allvarliga.

Ihållande illamående, kräkningar och diarré kan leda till uttorkning, som vanligtvis orsakar en sänkning av blodtrycket. Yrsel förekommer ofta med lågt blodtryck, i synnerhet när personen stiger snabbt till en sittande eller stående ställning. Spädbarn, småbarn, äldre och personer med nedsatt immunförsvar har en ökad risk för uttorkning i samband med viral gastroenterit, rapporterar Centers for Disease Control and Prevention.

Migrän

Migrän är återkommande huvudvärk typiskt kännetecknas av dunkande smärta begränsad till en sida av huvudet. Andra symptom följer ofta migrän, illamående, kräkningar, yrsel och synstörningar, rapporterar University of Maryland Medical Center. Migrän är en form av vaskulär huvudvärk, orsakade av onormal blodflödet i hjärnan. Migrän påverkar oftast kvinnor som är yngre än 40 år, men kan också förekomma hos vuxna män och barn.

Hjärtattack

En hjärtinfarkt uppstår när tilltäppta blodtillförseln till ett område av hjärtat orsakar syrebrist, vilket leder till döden av hjärtvävnaden. Illamående, kräkningar och yrsel är vanliga symtom på en hjärtinfarkt, rapporterar National Heart Lung and Blood Institute. Andra vanliga symptom på en hjärtinfarkt inkluderar obehag i bröstet, andnöd, svettning och arm, hals, käke, rygg eller magont. Omedelbar läkarhjälp minskar risken för hjärtattack associerad död och kan ofta begränsa vävnadsskada orsakad av en hjärtattack.

Vestibularisneurit och labyrinthitis

Vestibularisneurit och labyrinthitis är inflammatoriska tillstånd i innerörat nerver, oftast orsakas av en virusinfektion. Båda tillstånden orsakar typiskt en särskild form av yrsel kallas svindel, vilket orsakar en snurrande känsla. Andra symptom på vestibularisneurit och labyrinthitis illamående, kräkningar och balansproblem, som kan vara allvarliga.

Ihållande illamående och kräkningar kan leda till uttorkning, vilket ytterligare förvärrar yrsel. Hörselnedsättning och ringer, surrande eller andra ljud i örat karakteristiskt följa labyrinthitis. Närvaron av hörselrelaterade symtom skiljer labyrinthitis från vestibularisneurit. Vestibulära störningar Association rapporterar att vestibularisneurit och labyrinthitis Symtomen försvinner vanligtvis gradvis under flera veckor, med de flesta människor upplever fullständig återhämtning.

Bantning orsakar illamående & amp; synstörningar

Illamående är en vanlig biverkning av dieter som är för låg i kalorier eller inte innehåller en tillräcklig mängd kolhydrater eller natrium. Synstörningar kan eller kan inte följa detta symptom, men om du upplever några förändringar i din vision, kontakta läkare, eftersom detta kan vara allvarliga. Tala om för din läkare om kosten du är på, liksom de andra biverkningar som du upplever.

Inte tillräckligt med kalorier

Om du är bantning gå ner i vikt, måste du skära ner på antalet kalorier du förbrukar. Däremot kan begränsa kalorier för mycket vara skadligt för din hälsa. Om du inte är under överinseende av en läkare, inte förbruka färre än 1100 kalorier per dag. Att äta mindre än detta kan inte ge dig de näringsämnen du behöver, och det kan också orsaka trötthet, håravfall, gallsten, intolerans mot kyla, illamående, diarré och andra typer av mag upprörd. Om du börjar uppleva dessa symptom från en mycket lågt kaloriintag, eller om du utvecklar synstörningar, kontakta läkare.

Inte tillräckligt Carbs

Många modefluga kostvanor kräver att du begränsa kolhydrater. Medan vissa kolhydrater är full av socker och har lite att inga näringsämnen, andra är viktiga för din energiproduktion och andra kroppsfunktioner. En kost som begränsar eller eliminerar kolhydrater kan orsaka huvudvärk, yrsel, svaghet, trötthet och mag upprörd. Om du utvecklar dessa symtom, särskilt om din yrsel åtföljs av synförändringar, kontakta läkare. Om du konsumerar färre än 20 gram kolhydrater per dag, kan du också utveckla ketos, vilket är en ansamling av ketoner i blodet som uppstår när kroppen bryter ner lagrat fett. Ketos kan orsaka illamående, huvudvärk och mental utmattning.

För mycket vatten

När bantning, kan du dricka mycket vatten i ett försök att hålla hungern borta eller rehydrera efter ansträngande träning. Vatten är nödvändigt för liv, men dricker för mycket och samtidigt begränsa dina kalorier kan orsaka negativa effekter. Särskilt om din kost är låg i protein och natrium, förbrukar en stor mängd vätska kan orsaka att sodiumnivåer att tömma, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas hyponatremi. Tecken på hyponatremi är illamående, kräkningar, yrsel, förvirring, trötthet, muskelspasmer och även medvetslöshet. Uppsök läkare om du upplever dessa, synstörningar eller andra symtom på hyponatremi.

ytterligare överväganden

Illamående och synstörningar kan vara ett tecken på ett underliggande hälsoproblem som är kopplad till din diet. Uppsök läkare om du upplever dessa symtom eller om du tror att din diet kan sakna vissa viktiga näringsämnen. Om du behöver hjälp med att utforma en diet som hjälper dig att nå dina hälsomål och samtidigt ge tillräckligt med näring, anser samråd med en legitimerad dietist.

Trötthet är en känsla av utmattning och trötthet som inte går bort med vila. Trötthet är inte dåsighet som svarar på en god natts sömn. Illamående är illamående eller obehag i magen som producerar lust att kräkas. Många sjukdomar, tillstånd och sjukdomar ge symtom på trötthet och illamående, och vissa är potentiellt dödlig.

Addisons sjukdom

Addisons sjukdom, eller binjurebarksvikt, beror på att binjurarna inte producerar tillräckligt med kortisol och i vissa fall, aldosteron, enligt ClevelandClinic.org. Addisons sjukdom kan uppstå i alla åldrar och hos båda könen. Adrenal insufficiens beror det yttre lagret av binjurarna förstörs. Symtom på Addisons sjukdom är trötthet, illamående, diarré, muskelvärk, ledvärk, svaghet och yrsel. Behandlingen kräver ersättning av de låga nivåer av hormoner med läkemedel såsom hydrokortison eller prednison för att ersätta kortisol, och fludrokortison om aldosteronnivåerna är låga.

Hjärtattack

Plack byggs upp i kranskärlen kan orsaka kranskärlssjukdom, även känd som kranskärlssjukdom. Som plack byggs, artärerna bli smalare eller blockerade och förhindra en tillräcklig försörjning av syrerikt blod från att nå hjärtmuskeln, vilket kan orsaka en hjärtattack. Symtomen är illamående och kräkningar, en känsla av tryck i och runt bröstkorgen, svettningar och smärta sprider sig till armen och käken. Symtom som finns mer hos kvinnor, enligt uppgift från MayoClinic.com, inkluderar ovanlig trötthet. Behandlingen beror på svårighetsgrad och kan inkludera läkemedel såsom blodförtunnande medel, smärtstillande, trombolytika och statiner. Möjliga kirurgiska ingrepp inkluderar angioplastik för att öppna blockerade artärer och bypass operation för att återställa blod till hjärtmuskeln.

meningokocksjukdom

Meningokocksjukdom, en mycket smittsam infektion orsakad av Neisseria meningitidis bakterier påverkar alla åldrar, men är vanligast i spädbarn yngre än ett år gamla och i college sovsal åkande. Nationella stiftelsen för smittsamma sjukdomar rapporterar att meningokocksjukdom drabbar nästan 3000 amerikaner varje år, varav cirka 10 procent dör. Tidiga symtom är illamående, kräkningar, ljuskänslighet och kramper. Andra symtom såsom trötthet, feber och muskelvärk, kan misstas för influensa eller någon annan virussjukdom. Diagnostisk bekräftelse kräver vanligtvis en spinal tap att erhålla spinal vätska för en kultur för att bestämma närvaron av bakterierna. Tidig behandling med antibiotika är viktigt att minska risken för skador på många organ i kroppen eller döende. Vacciner för att förhindra meningokocksjukdom rekommenderas, särskilt för personer som reser utomlands och för högskolestudenter.

Hur man undviker illamående under en Marathon


Många löpare upplever illamående och andra magsmärtor under körningar eller raser. En maraton är en 26,2 mil kör händelse som tar en hel del uthållighet och styrka för att slutföra. Däremot kan smärta och värk bromsa dina framsteg, eller ännu värre, hindra dig från efterbehandling helt och hållet. Avsluta med en snabb takt genom att ta försiktiga steg för att undvika orsakerna till illamående och andra magsmärtor.

Instruktioner

1 Äta på lämpligt sätt. Undvik att äta för mycket eller för lite innan ett maratonlopp. Om du äter för lite, kommer ditt blodsocker bryter och så kommer din energi. Om du äter för mycket, kan du sluta med sido smärtor och illamående. Tidskrävande cirka 250 kalorier i timmen eller två innan en körning ger en energikick för 60 till 90 minuter. Lägg till fler kalorier som behövs beroende på hur länge du planerar att köra eller avsluta ett lopp.

2 Ta paracetamol, om det behövs, för smärtor som knä eller fot värk. Undvika smärtstillande som aspirin, naproxen-natrium, ibuprofen och andra, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa typer av läkemedel kan orsaka illamående, diarré och magen kramper när de intas strax före eller under en lång sikt.

3 Swap mejeri för laktosfri. Laktosinnehållande livsmedel som ost, mjölk och glass är svåra att smälta och kan utlösa illamående och magsmärtor. Om du måste ha mejeri innan ett maratonlopp, byta till produkter utan laktos såsom soja, ris eller mandelbaserade mjölkdrycker.

4 Håll dig till livsmedel magen används för att åtminstone två dagar före tävlingen. Detta förhindrar oförutsedda magen reaktioner som smärtor och illamående. Det är bäst att undvika nya och exotiska rätter som kan framkalla känslor av kräkningar.

5 Välj hälsosamma livsmedel som är bra för magen och matsmältningen inklusive låg fiberprodukter, raffinerade kolhydrater och läkande örter på dagarna fram till tävlingen. Låg fiber producerar omfattar tomater, zucchini, oliver, grapefrukt och vindruvor. Raffinerade kolhydrater som vanlig pasta, vitt ris och vanligt bagels packas med energi och digere lätt. Mint är en helande ört som stimulerar matsmältningen. Smutta mintte en halvtimme innan loppet för att lugna magen och för att förhindra illamående och kramper.

Magnesium & amp; Illamående

Magnesium spelar en viktig roll i din hälsa, främja benhälsa och muskelfunktion, och det hjälper också reglera mängden andra mineraler i ditt system. För mycket eller för lite magnesium kan orsaka negativa symtom såsom illamående. Om du lider av ihållande illamående, besök din läkare för att ta reda på om dina magnesiumnivåer är ansvariga.

Brist

Många amerikaner inte uppfyller det rekommenderade kosttillägg, eller RDA för magnesium genom deras dieter, enligt Office of Kosttillskott. RDA är 420 milligram för män äldre än 30, och det är 320 milligram för kvinnor över 30. De flesta fall av magnesiumbrist sannolikt resultat från medicinska tillstånd som kan störa kroppens balans av magnesium, såsom diabetes, gastrointestinala sjukdomar eller hypertyreos , snarare än låg magnesium intag. Tillfälliga sjukdomar som orsakar kräkningar och diarré kan också sänka dina magnesiumnivåer. Illamående är ett symptom på en magnesiumbrist och andra tecken kräkningar, trötthet, svaghet, ångest, irritabilitet, sömnsvårigheter, svårt att andas och dålig spik tillväxt.

tillskott

Din läkare kan ordinera magnesium tillskott om du utvecklar en brist i mineral eller är i riskzonen för en. Det är viktigt att diskutera korrekt dosering med henne, men även om du äter rätt mängd, kan du fortfarande uppleva illamående, diarré och andra typer av magbesvär. Ta din komplettera med en måltid eller direkt efter en att minska dina risker för att utveckla dessa negativa symtom. Om illamående kvarstår även när du äter dina kosttillskott med mat, tala med din läkare.

Överdos

Överdosering på magnesium via livsmedel är osannolikt, men alltför många kosttillskott kan ha toxiska effekter. Det tolerabla övre gränsen för magnesium tillskott är 350 milligram, men det finns ingen acceptabel övre gräns för magnesium i livsmedel, enligt Office of Kosttillskott. Tillsammans med illamående, kan magnesium överdos orsaka kräkningar, diarré, lågt blodtryck, trötthet, oregelbunden hjärtrytm och förvirring. Du kan också överdosera magnesium om du äter stora mängder av Epsom salter eller mjölk av magnesia.

ytterligare överväganden

Illamående kan ha många orsaker och kan inte nödvändigtvis vara associerad med ditt intag av magnesium eller brist på sådan. Om du är bekymrad över illamående, kontakta din läkare för att räkna ut den bakomliggande orsaken. Ta inte magnesium tillskott på egen hand, särskilt om du har hjärt- eller njursjukdom.

Best Örtte för Illamående

Illamående, en känsla av att du kommer att kräkas, kan uppstå av olika anledningar, allt från mild ångest till en mer allvarlig sjukdom. Dricka lämplig örtte kan hjälpa till att lindra din illamående i vissa fall. Örtte är i allmänhet säkra, men du bör konsultera en kvalificerad hälsa läkare innan du dricker dem som ett läkemedel, särskilt om du tar andra läkemedel.

ingefära

Te gjort av ingefära är en vanlig medicinsk används för att behandla illamående hela världen, enligt University of Maryland Medical Center. Det är ofta rekommenderas för illamående härrör från mild magbesvär, åksjuka, kemoterapi och graviditet. Att ta ett gram av ingefära en dag är den rekommenderade dosen för illamående, gas och matsmältningsbesvär, enligt UMMC. Barn under 2 års ålder bör inte ta ingefära i någon form, medan gravida kvinnor bör inte ta mer än ett gram per dag.

Tyska Kamomill

Två typer av kamomill används för illamående, romerska och tyska, men tyska kamomill är mer populär och mer allmänt tillgänglig i USA, enligt National center för komplementär och alternativ medicin. Blommorna tyska kamomill har föreningar med spasmolytiska egenskaper, vilket innebär te gjort av bladen kan koppla den glatta muskulaturen i tarmarna. Dess avslappnande egenskaper kan göra det till hjälp för att minska illamående härrör formulär ångest. Båda typerna av kamomill anses relativt säker, men om du har en allergi mot någon typ av blomma, särskilt ragweed, är det bäst att undvika kamomill.

pepparmintste

Pepparmintste har en lugnande och bedövande effekt, och det har allmänt använts för att behandla flera mag-frågor såsom illamående, diarré och gasbildning. Enligt American Cancer Society, uppgifter tyder på att pepparmynta kan hjälpa till att kontrollera illamående efter operationen. Pepparmint är relativt säker för dem med matsmältningsproblem, såsom colon irritabile - en vanlig orsak till illamående, men om du har gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD, bör du undvika pepparmintste.

Red Raspberry Leaf

Den röda hallonblad är rik på järn och hjälper till att minska illamående, vilket gör den särskilt lämpad för illamående som orsakas av graviditetsillamående, enligt den amerikanska Graviditet Association. Förutom att behandla illamående, hjälper röd hallonbladsté tona livmodern, öka mjölkproduktionen och minska värkar. Elena Shea, MD, författare till "Healing är här," rekommenderar röd hallonbladsté för kvinnor under mitten till slutet av graviditeten, samt för barn och vuxna i allmänhet. Kvinnor i deras första trimestern av graviditeten, bör dock undvika att dricka det, enligt den amerikanska Graviditet Association.

OTC-läkemedel för illamående

Illamående, även kallad kräkning och förknippas ofta med kräkningar, är vanligtvis ett tecken på ett annat tillstånd. Enligt MedlinePlus, är illamående ett vanligt tillstånd, men om man misstänker förgiftning, eller illamående åtföljs av blodiga kräkas, magont, stel nacke eller har pågått i mer än 24 timmar, bör läkarhjälp sökas. Om illamående tros vara av tillfällig natur, kan antiemetiska läkemedel köpas over-the-counter för lättnad.

vismut Subsalicylates

Vismut subsalicylates verkar direkt på slemhinnan, eller foder, i magen, ändra surheten och undertrycka lust att kräkas. FamilyDoctor.org uppger att det kan användas i fall av magsjuka, magbesvär och diarré. Biverkningar är mörk avföring, ringningar i örat, förstoppning och missfärgad tunga. Vismut subsalicylates bör inte tas om en allergi mot salicylater, såsom aspirin, är närvarande eller barn under 12 års ålder. Det ska inte ges till personer under 18 år som har vattkoppor eller influensa. Vanliga receptfria är Bepto-Bismol och Kaopectate.

antihistaminer

Antihistaminer blockera innerörat känsla av rörelse, vilket dulling känslan av illamående. FamilyDoctor.org föreslår medicating före en situation där illamående kan vara ett problem, såsom med åksjuka. Antihistaminer kan orsaka dåsighet, så använder någon fordon i rörelse medan läkemedel är olämpligt. Om högt blodtryck, glaukom, andningssvårigheter eller hjärtsjukdomar är närvarande, bör medicinskt råd sökas före administrering. Vanliga varumärken är Dramamine, Bonine och Gravol.

Ingefära

University of Maryland Medical Center säger att ingefära har använts i Kina i över 2000 år för att behandla illamående, diarré och magbesvär. Ingefära, som av 2010, har som rekommenderas av ett antal hälso- och sjukvårdspersonal att behandla illamående i samband med graviditet, orolig mage, åksjuka och kemoterapi. Det rekommenderas inte för barn under 2 års ålder. Den är tillgänglig färska, i kapslar, såsom tinkturer och som olja.

Illamående, kräkningar och amp; Huvudvärk med motion

Under kraftig motion, kan individer upplever biverkningar eller symtom från överansträngning. Dessa kan vara illamående, kräkningar och huvudvärk. För det mesta, är varje symptom behandlingsbar, särskilt om du slutar att utöva när symptomen uppstår. Om symptomen fortsätter på regelbunden basis under träning, kontakta läkare från din läkare att diagnostisera orsaken och se till att det inte finns några underliggande hygienkrav.

huvudvärk

Övning eller ansträngning, huvudvärk delas in i två kategorier: primära och sekundära huvudvärk. Primär huvudvärk är inte livshotande. De orsakas av olika faktorer såsom spänning, stress, utvidgning av blodkärl, syrebrist i hjärnans blodkärl eller förhöjt blodtryck. Sekundär huvudvärk är livshotande. De beror på en underliggande sjukdom, såsom blödningar i tunna membran i hjärnan, hjärninfektion, hjärntumör, spricker eller ballong av blodkärl, stroke eller hjärtinfarkt.

huvudvärk Behandlingar

Behandling för motion huvudvärk inkluderar smärtstillande medel såsom ibuprofen eller indometacin. I fallet med ett primärt motion huvudvärk, såsom en ansträngningsutlöst migrän, är anti-migrän tabletter rekommenderas innan träning, speciellt när huvudvärken är förutsägbar. Men i fall av oförutsägbara huvudvärk, är förebyggande läkemedel såsom propranolol ordinerats av läkare för veckor till en månad, beroende på frekvensen och intensiteten av huvudvärk. Förutom läkemedel, kan vila i ett mörkt rum hjälpa slappna av kroppen och övervinna ansträngningsutlöst huvudvärk.

Illamående och kräkningar

Tränings ibland kan framkalla illamående och kräkningar, särskilt om träningen är intensiv. Detta händer främst då blodflödet till tarmkanalen minskas. Otillräckligt blodflöde resulterar i tarmkanalen inte kan smälta maginnehållet, vilket illamående, kräkningar, diarré och magkramper, särskilt om det åtföljs av uttorkning i varmt väder. Om ett träningspass orsakar illamående och kräkningar, sluta träna och ligga ner på golvet. Smutta på vissa vatten för att hjälpa ersätta förlorade vätskor. I de flesta fall över tiden, kommer kroppen att anpassa sig och förbättra VO2 max, vilket är den maximala volymen av syre som används i en minut, en indikator på kardiorespiratorisk uthållighet. Om kräkning kvarstår, kontakta läkare.

Försiktighet

Om en huvudvärk fortsätter efter träning, även efter administrering av läkemedel, konsultera en läkare. Det är också viktigt att hålla dig hydrerad före, under och efter träning. Brist på korrekt hydrering kan utlösa huvudvärk och illamående under träning. Om illamående och kräkningar inte sluta efter upphörande av motion, konsultera en läkare för lämplig behandling.