XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mejerier utslag

Orsaker till ett rött utslag på min arm

Många sjukdomstillstånd kan orsaka hudutslag på armar och ben. Ett rött utslag begränsas till en arm indikerar vanligtvis en lokal process i motsats till en systemisk tillstånd. Allergier, infektioner och kontakt med irriterande kemikalier kan orsaka hudreaktioner, vilket leder till en röd arm utslag. En noggrann anamnes granskning kontakt med eventuella hudirriterande eller allergiframkallande ämnen och en granskning av de utslag egenskaper ger vanligtvis tillräcklig information för att göra en diagnos och påbörja behandling.

allergisk dermatit

Allergisk dermatit är en form av eksem. Inom ett par timmar av kontakt med en substans för vilken patienten är allergisk, utvecklar en röd och kliande utslag vid kontaktstället. Kostym smycken innehåller vanligen nickel, en oädla metaller allergen, rapporterar American Academy of Dermatology på patientinformation webbplats EczemaNet. Iklädd ett armband, klocka eller manschett innehåller nickel kan utlösa allergiska eksem av armen hos känsliga patienter.

Antibiotika salvor och parfymer också ofta orsaka dermatit om de tillämpas på armen av en allergisk patient. Utveckling av ett utslag efter kontakt med gift sumak, murgröna eller ek representerar en annan form av allergisk dermatit, vilket kan påverka armen eller någon annan webbplats som kommer i kontakt med växten.

Irriterande kontaktdermatit

Starka kemikalier kan orsaka en irriterande, icke-allergisk reaktion i huden, vilket leder till bildandet av ett rött utslag vid stället för kontakten. Huden sväller typiskt och verkar vaxartad. Detta tillstånd, som kallas irriterande kontaktdermatit, speglar fysiska skador på huden, förklarar Nya Zeeland Dermatologisk Society på hälsoinformation webbplats DermNet NZ. Exempel på kemikalier som kan stänka på armarna och orsaka irriterande kontakteksem inkluderar starka rengöringsmedel, thinner och andra lösningsmedel, dränerings renare och vissa lim.

neurodermatit

Neurodermatit är en form av eksem kännetecknas av irritation av nervändar i samband med klådan sensation. Ett intensivt kliande hudområden kan utvecklas på platsen för ett insektsbett, ärr eller kontakteksem. Eftersom patienten kliar det berörda området, blir det itchier, förklarar University of Michigan Health System. Klådan-scratch-kliar cykel fortsätter, vilket orsakar en förtjockad, inflammerad röd fläck som kan bli infekterade. Neurodermatit oftast drabbar anklar, underbenen, underarmar, handleder och hals.

cellulit

Infektion av den djupa lager av huden, eller cellulit, kan orsaka ett rött utslag på armen. Infektionen börjar ofta med ett litet snitt, insektsbett eller repa. Bakterier invadera huden genom såret och snabbt spred sig utåt från platsen för posten. Det drabbade området blir röd, svullen, smärtsamma och varm vid beröring. Expansion av huden rodnad signaler spridningen av infektionen. De arter av bakterier som oftast är associerade med cellulit inkluderar Staphylococcus aureus, grupp A-streptokocker, Haemophilus influenzae, Pseudomonas aeruginosa och grupp B streptokocker, rapporter "The Merck Manual för sjukvårdspersonal."

Allergisk reaktion mot hår Produkt: Scaly Dry Utslag på Neck

Många hårprodukter innehåller en mängd olika naturliga och konstgjorda ingredienser, som kan påverka huden på olika sätt. Vissa människor kan ha biverkningar för en eller flera av dessa ingredienser. Nivån av reaktion kan variera från mild irritation till en fullt utvecklad allergi attack. Med hud-baserade allergiska reaktioner, är en torr eller kliande utslag den typiska manifestationen.

Allergier och allergiska reaktioner

En allergisk reaktion uppstår när kroppens immunförsvar inleder en attack mot en normalt ofarligt ämne. Dessa ämnen kallas allergener, och de kan omfatta allt från pollen, mögel och djur ilska mot kemikalier, metaller, mediciner och vissa livsmedel. De flesta allergier är milda och inte kräver en läkares omsorg. Emellertid kan allvarliga reaktioner leda till ett tillstånd känt som anafylaktisk chock. Vänster obehandlade, anafylaktisk chock kan leda till hjärnskador och död.

Contact Dermatitis

Vissa kemikalier producerar en lokaliserad hudreaktion kallas kontakteksem. Industriell och rengöringsmedel orsakar irriterande kontakteksem när de skadar det yttre lagret av huden. Allergisk kontaktdermatit utvecklas som svar på specifika metaller, färgämnen, gummiblandningar och kosmetiska produkter. Reaktionen börjar med rodnad och klåda, följt av en torr utslag och en förtjockad hudområde. När allergen avlägsnas, symtom på reaktionen avtar vanligtvis. I vissa fall, de lokaliserade dermatit sprider och producerar klåda över hela kroppen.

Hår Produkt allergener

Märkningen av hårprodukter ofta inte identifiera potentiella allergener i ingrediensförteckningen, i enlighet med "Journal of Clinical och Estetiska Dermatology." Den vanligaste allergen i hårprodukter är doft; några schampo eller balsam är utan en viss mängd av doft. Trots sin tilltalande namn, naturliga oljor och essenser är också en vanlig allergi utlösare i hårprodukter. Andra allergener i hårprodukter innefattar konserveringsmedel, alkoholer och solskydd kemikalier.

Rättsmedel och lösningar

Allergisk reaktion mot hår Produkt: Scaly Dry Utslag på Neck

Sluta använda någon hårvårdsprodukt när du tror att det orsakar en allergisk reaktion. Försiktigt tvätta det drabbade området för att ta bort alla möjliga allergen återstod. Tvätta alla kläder eller tillbehör som du tror kan vara förorenade. Om utslag och torr hud är små, bör de klara upp på egen hand inom ett par veckor. För allvarligare torr hud och irritation, tillämpa en allergivänliga återfuktande lotion. Läs etiketterna noggrant och bara köpa hårvårdsprodukter och kosmetika som är särskilt utformade för allergiska och känsliga individer.

Lår Utslag från fotboll Pads

Hudutslag orsakade av fotbollsdynor kan variera från övergående hudrodnad orsakade av skavning till allvarliga hudinfektioner. Eftersom fotboll är en kontaktsport, är det förenat med en hög grad av hudinfektioner. Medan de flesta icke-infektiösa utslag försvinner vanligtvis på egen hand, se din läkare om du är orolig för ett utslag så att han på lämpligt sätt kan diagnostisera och behandla sjukdomen.

Värmeutslag

Värmeutslag är en typ av utslag som sker från precis som namnet antyder - värme. Värme utslag orsakas av blockering av svettkanalerna i huden. När detta inträffar blir din svett blockeras i dessa kanaler, vilket resulterar i bildandet av röda, kliande knölar. Värme utslag är förknippade med varma miljöer, motion och sportutrustning, såsom fotbolls kuddar, som förhindrar svett från att avdunsta från ytan av huden. De flesta fall av värmeutslag kan behandlas genom att helt enkelt minska perspiration. Svåra fall kräva medicinsk behandling med steroider för att minska inflammation.

hud Nötning

Skavning av huden kan orsakas av friktion mellan huden och fotboll kuddar eller ens på insidan av låren. Med tiden ger detta upprepas friktion en irriterad, röd utseende på huden och kan ibland leda till att huden blöda. Skavning kan lätt förebyggas genom att applicera vaselin eller en smörj balsam till de områden friktions innan de spelar fotboll. Frekvent användning när man spelar kan behövas.

akne Mechanica

Acne mechanica är en typ av akne som ofta förekommer i idrottare och orsakas av överdriven svettning, ocklusion, tryck eller friktion på huden. För fotbollsspelare, kan detta ske från fotbolls kuddar samt snäva uniformer, hjälmar, remmar eller hängslen. Acne mechanica kan särskiljas från andra utslag genom uppkomsten av pormaskar, white eller små röda knölar med eller utan pus på huden utsätts för stram sportutrustning eller kläder. Acne mechanica kan behandlas liksom förhindras genom att duscha när du har att spela fotboll och bär bomullsskjortor under din fotboll enhetlig för att absorbera svett och minimera friktionen mellan din hud och fotboll kuddar. När duscha, bör en kropp tvål som innehåller salicylsyra användas som rensar bort smuts och olja, och rensar porer.

hudinfektioner

Hudinfektioner är vanliga bland idrottare som deltar i idrott som innebär direktkontakt såsom fotboll. Enligt Minnesota Department of Health Fact Sheet, är 10 procent av idrottare på åskådarplats hålls från att spela på grund av någon typ av en hudinfektion. De skyldiga bakom dessa infektioner kan vara bakterier, svampar eller virus, inklusive impetigo, mollusker, herpes simplex, ringorm, Jock kliar och MRSA.

När att se din läkare

Se din läkare om du har tecken eller symptom på en infektion som ett utslag som är svullen, röd, varm vid beröring, avlopp vätska eller om du också har en feber, frossa eller svettningar. Alla idrottare med ett utslag som dränerar vätskor bör inte tillåtas att delta i praxis eller spel förrän utslagen försvunnit.

Röda utslag på kinderna från en jordnötssmör eller honung Allergi

Antalet barn med diagnosen peanutallergies är på uppgång, enligt PBS Kids. Jordnötter anses vara en av de vanligaste livsmedel som orsakar en allergisk reaktion hos barn och vuxna. Honung är inte ett vanligt livsmedel allergen, men kan också orsaka en allergisk reaktion. Många födoämnesallergi utslag bildar någonstans i ansiktet, såsom på kinderna inom några minuter efter att du äter maten. Eventuella biverkningar som kan uppstå när du äter eller tryck jordnötssmör eller honung bör rapporteras till din läkare.

Allergiskt kontakteksem

Om ett rött utslag bildas på kinderna efter att de har berörts av jordnötssmör eller honung, kan du ha drabbats allergiskt kontakteksem. Denna allergiska hud tillstånd orsakas av en allergisk reaktion som inträffar när huden kommer i direkt kontakt med ett specifikt ämne, i enlighet med den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology. Ibland utvecklar utslag så snart som kontakt sker, medan i andra fall kan huden inte bildar ett utslag tills en till två dagar efter kontakten. Om ett utslag former efter dina kinder har berört jordnötssmör eller honung, tvätta det drabbade området med tvål och vatten och kontakta din läkare.

Atopisk dermatit

Atopisk dermatit, eller eksem, är en vanlig hud allergisk reaktion från jordnötssmör och andra livsmedels allergiska reaktioner. Astma och Allergifonden of America säger att omkring en procent av alla barn läkarbesök är relaterade till atopisk dermatit. Den utgör vanligen i ansiktet efter att ha ätit jordnötssmör honung, om du är allergisk mot dessa produkter. Utslagen börjar som fläckar av röd, svullen hud som utvecklas till små blåsor som är fyllda med vätska. Detta tillstånd kan också orsaka kinderna för att bli tjock och mycket torr.

Nässelfeber

När du äter jordnötssmör eller honung, överreagerar immunförsvaret till de ämnen genom att skapa histamin. Histamin är en kemikalie i kroppen som orsakar inflammation, klåda och svullnad i huden. Hives som ligger på kinderna kan dyka upp och försvinna utan någon anledning. Detta tillstånd kan utvecklas i olika former och storlekar, men alltid har definierat gränser.

Behandling

Behandla ett utslag på kinderna från en jordnötssmör eller honung allergi bör diskuteras med din läkare. Du kan få råd att eliminera dessa livsmedel från din diet. Steroidbaserade utvärtes läkemedel, såsom kortikosteroider eller hydrokortison, kan bidra till att minska inflammation och klåda från de allergiska hudreaktioner.

Cranberry Allergy Utslag

Tranbär är en vintergrön bär buske infödda till Nordamerika. Detta bär anläggningen används för att behandla urinblåsan och njursjukdomar, svampinfektion och Helicobacter pylori-infektion leder till magsår och dentala plågor. En allergisk reaktion mot tranbär är sällsynt men möjlig. Om du upplever en allvarlig allergisk reaktion, och erfarenhet andningssvårigheter, hjärtklappning, yrsel och lågt blodtryck, omedelbart söka läkarvård.

Hälsofördelar Cranberry

Tranbär är en utmärkt källa till vitamin C och antioxidanter. Tranbär används för att behandla urinvägsinfektioner i urinröret och urinblåsan hos kvinnor. Den sura innehållet i tranbär hämmar E. coli kolonisering i urinvägarna och urinblåsan. Det används också för att förhindra bakteriell infektion från Helicobacter pylori, vilket kan resultera i magsår. Antioxidanter i tranbär hindrar de skadliga effekterna av fria radikaler på celler och vävnader i kroppen. Antioxidanter i tranbär förhindrar DNA-skador, och lipidoxidation i blodet vilket resulterar i bildandet av aterosklerotiska plack. Regelbunden konsumtion av tranbär förhindrar diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom, och tumörutveckling och tillväxt.

cranberry Allergi

Även om en allergisk reaktion mot tranbär är sällsynt, är det möjligt. En allergisk reaktion kan uppstå till följd av proteiner som bildas från DNA-fragment homologa till Mal d 1 och Mal d 3, som är allergener som finns i äpplen. Immunsystemet känner igen dessa proteiner som främmande, och monterar en IgE-medierad reaktion där immunsystemet börjar producera IgE plasmaceller. Dessa antikroppsproducerande celler ökar immunsvaret genom att aktivera och binda till pro-inflammatoriska immunceller kända som mastceller. Immunsvaret uppmuntrar frisättningen av histaminer och andra immun medlare till blodomloppet.

Cranberry Allergy Utslag

Frisättningen av histamin i blodomloppet resulterar i kärlvidgning och ökad permeabilitet hos blod kapillärerna. Vätskor och toxiner läcka till ytan av huden som resulterar i svullnad, rodnad och inflammation. Kliande, nässelutslag innebär med hudutslag är ett vanligt symptom på en allergisk immunsvar. Bikuporna visas normalt inom 24 timmar efter intag av tranbär, och kan visas var som helst på kroppen. Bikuporna är röda, kliande och förhöjd med en blek centrum, och kan migrera hela kroppen. Kuporna är typiskt tillsammans med eksem, en inflammation i huden som vanligtvis visas på knän, armbågar, nacke och ansikte. Utslagen på grund av eksem är också förhöjda, röda och extremt kliande. De kan också läcka fluider som så småningom skorpa över, vilket gör huden läderartade och spruckna som ett resultat av den klåda och repor.

Behandling av Cranberry Allergi

Den bästa behandlingen för en tranbär allergi är strikt undvikande av tranbär i någon form. Du kan också vara allergisk mot andra medlemmar av Vaccinium arter, vilket bör du också undvika blåbär, buckberries och blåbär. Läs alltid ingrediensförteckningen och etiketter på alla livsmedel och drycker för att säkerställa att det inte innehåller tranbär. Om du upplever en allergisk hudutslag, antihistaminer och över disk kortikosteroider såsom kan bidra till att lindra klåda, inflammation och obehag.

Orsaker till en finne-liknande utslag i ansiktet

En finne liknande utslag i ansiktet kan uppstå med en mängd olika infektionssjukdomar och icke-infektiösa hudsjukdomar som påverkar människor i alla åldrar. I många fall, återgår tillståndet till det utan behandling. För kroniska tillstånd, läkare rekommenderar ofta utvärtes eller tablettbehandling. Även finne liknande utslag liknar ofta akne, orsaker och behandlingar visar sig ofta helt olika.

rosacea

Rosacea, även känd som acne rosacea, är en kronisk hudsjukdom som oftast drabbar rättvis perfektionerade personer i åldrarna 30 och 50, enligt American Academy of Dermatology. Sjukdomen börjar vanligen med rodnad eller rodnad av kinder och näsa. Hos vissa patienter, finne-liknande utbrott åtfölja röda utslag. Personer med finne-liknande lesioner har rosacea varianten kallas papulopustulös rosacea. Behandlingen kan innefatta topiska eller orala antibiotika och andra lotion medicinska, krämer eller tvättar.

sycosis barbae

Follikulit är en lokal infektion i hårporerna, eller folliklar. Sycosis barbae är follikulit av det hudområde av den manliga skägg. Bakterien Staphylococcus aureus orsakar oftast sycosis barbae, enligt den medicinska referenstexten "Principles and Practice of Infectious Diseases." Tender, varfyllda, finne-liknande skador uppstår på hakan, kinderna och området mellan näsan och överläppen. I de flesta män, löser skick med aktuella tvättar och antibiotika. En paus från rakning kan hjälpa till att snabba upplösningen av sjukdomen. För patienter med allvarliga eller upprepade episoder av sycosis barbae kan läkare ordinera perorala antibiotika eller andra behandlingar.

milia

Milia är vita, finne-liknande gupp som representerar en ansamling av döda hudceller, vanligt förekommande i ansiktet. Nyfödda barn har ofta milier, som framgår utan behandling, enligt National Library of Medicine uppslagsverk Medline Plus. Vuxna kan också utveckla ansikts milier, som liknar akne. Även milier utgör ingen medicinsk hot, kan vuxna patienter välja bort för kosmetiska ändamål.

Mässling

Mässling, eller rubeola, är en systemisk virussjukdom, som kännetecknas av feber, snuva, hosta och en finne liknande utslag. Utslagen börjar vanligtvis nära hårfästet och sprider sig till ansiktet, halsen och bröstet, säger Centers for Disease Control and Prevention. Utslagen fortsätter att sprida sig till armar och ben innan lösa in cirka fem till sex dagar.

Mässling är en förebyggas med vaccin sjukdom. Några fall inträffar i USA på grund av rutinmässig vaccination av barn. Ovaccinerade barn och vuxna är dock fortfarande känsliga för sjukdomen.

Bältros

Bältros, eller herpes zoster, uppstår när varicella zoster-virus reaktiverar efter ett tidigare fall av vattkoppor. Varicella zoster-virus, som orsakar både vattkoppor och bältros, förblir inaktiv i nerverna efter återhämtning från vattkoppor. Många år senare, kan viruset reaktiva, orsakar bältros.

Ansiktet är den näst vanligaste platsen för bältros, säger National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Bältros lesioner erupt på en sida av ansiktet efter flera dagar av smärta, klåda eller sveda i den drabbade huden regionen. Gupp visas först som röda blåsor, som gradvis blir varfyllda innan skorpbildning och healing. Den smärtsamma, finne-liknande utslag av bältros löser vanligen inom några veckor.

Giftig ek och giftig murgröna kommer från samma familj av växter. De utsöndrar urushiol olja, som de flesta människor är allergiska mot. Få den på din hud, och du riskerar att sluta med klåda, svullnad och en smärtsam utslag. Over-the-counter antihistaminer kan behandla en del av symtomen, och du kan tala med en läkare om kortikosteroider eller andra läkemedel, men ett antal at-home åtgärder kan behandla symtom på poison oak eller murgröna också.

Kolloidalt havremjöl bad

Kolloidalt havremjöl skiljer sig från frukost havregryn i att du inte äta det; du placerar det i badvattnet för att lugna huden. Den kan köpas på många apotek och någonstans som säljer badprodukter. Fyll ett badkar med ljummet vatten, tillsätt sedan en till två koppar den och blanda den ordentligt. Blötlägg i badkaret i 20 till 30 minuter, sedan försiktigt kliva ut och blot dig torr med en handduk. Gnugga inte din hud - det kommer att göra klåda värre - och se till att vattnet är ljummet i stället för varm. Upprepa detta flera gånger om dagen så länge symptomen kvarstår.

Kalamine kräm

Kylbalsam har använts som ett botemedel mot hudåkommor under många år. Dess kylande egenskaper tygla blodkärl nära huden, vilket minskar klåda och hålla blåsor från sipprar. Använd den flera gånger om dagen, men du bör sluta när blåsorna läcka längre vätska. Liknande utvärtes läkemedel inkluderar zinkoxid, trollhassel och bakpulver blandat med lite vatten för att bilda en pasta. Alla av dem torka ut huden utan uppvärmning det, hålla symptomen under kontroll.

Rengöringssprit

Gnugga alkohol fungerar bäst i de tidiga stadierna av en poison oak eller poison ivy infektion innan symtomen har ställt in. Använd den till de drabbade områdena, sedan låta dem torka i flera minuter. Det kommer att läcka upp urushiol olja och minska symtomen. Avstå från att gnugga alkoholen i; det kommer att sprida oljan ytterligare. När tvättsprit har avdunstat, tvätta området noggrant med rent vatten (inte använda tvål) och låt den lufttorka.

kalla kompresser

Kalla kompresser fungerar bra när du är ute i vildmarken eller som inte har några andra åtgärder i närheten. Blöt en tvättlapp i de kallaste vatten du kan hitta, eller linda in det i is, om du har någon. tillämpa den försiktigt till det drabbade området och lämna den där i 20 till 30 minuter. Den kalla temperaturen kommer att stänga blodkärlen, minska svullnad och kontrollera klådan. Uppdatera disktrasa när vattnet börjar värmas upp. Använd denna behandling flera gånger om dagen tills du kommer tillbaka till civilisationen.

"På min första resa till Hawaii var jag surfa Backdoor [höger vågen vid den världsberömda Pipeline] på en bräda som var för liten. Jag fick hängde på läppen och luft tappade fötter-först på revet. jag tog en massa stygn och bumming för resten av resan. " - Timmy Reyes, O'Neill surfa laget ryttare

Instruktioner

1 Studera vågen du surfar så att du förstår sina särdrag och farliga delar.

2 Vet revet struktur under vågen - de grunda fläckar, kokar och utskjutande korall huvuden.

3 Bär skyddsutrustning som våtdräkter, utslag vakter, tossor, hjälmar, etc.

4 Undvik att ta den första vågen av en uppsättning. Du kanske missar det och fastna inuti över revet.

5 Paddla ut i kanalen och vara noga med att hålla sig borta från islagsområde.

6 Rida en styrelse lång och tjock nog för att få dig i vågen tidigt och ner linjen snabbt.

7 Åta sig att fånga vågen. Säkerhets ut i sista minuten kan vara ett dåligt val.

8 Använd sunt förnuft och känna dina surf gränser.

Tips

  • "Jag vet att många människor vibe dem som bär dem, men hjälmar och tossor är vettigt om du surfar på en skissartad revet." - Timmy Reyes, O'Neill surfa laget ryttare
  • "Reef utslag" är en term för skärsår och skrubbsår. Om inte rengöras ordentligt, kan bakterier som lever på stenar och korall infektera dina sår.
  • Om du har några frågor eller funderingar, kontakta en läkare eller annan sjukvårdspersonal. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.
  • Surfa över berg- eller korallrev kan leda till allvarliga personskador och / eller död.

Utslag i ansiktet kan vara obehagligt och förvirrande. Många gånger, utslag är milda och klara upp på egen hand, men ibland är de ett symptom på en allvarligare sjukdom. Om du får utslag i ansiktet, särskilt om det åtföljs av feber eller halsont, beställa tid hos din läkare för en utvärdering.

impetigo

Impetigo är en bakteriell infektion som huvudsakligen drabbar spädbarn och barn. Detta mycket smittsam infektion orsakar röda sår runt munnen och näsan. Ibland går impetigo iväg på egen hand inom några veckor, rapporterar Mayo Clinic. Förhindra spridning tillståndet till andra människor i familjen genom att hålla området rent, tvätta händerna ofta, och inte dela handdukar eller kläder. I vissa fall kommer din läkare att förskriva en antibiotisk salva att gälla för det drabbade området. Om infektionen är allvarlig eller komplikationer existerar kommer antibiotikum förskrivas; avsluta hela recept för att undvika återinfektion eller antibiotikaresistens.

dermatit

Perioral dermatit inträffar runt munnen. Detta tillstånd drabbar oftast kvinnor, men ibland män eller barn kan utveckla perioral dermatit. Symptomen inkluderar klåda, rodnad, stötar och fjällning i området från sidorna av näsan till endera sidan av munnen och hakan. Denna typ av dermatit har flera orsaker, bland annat känslighet för hudkräm eller solskyddsmedel, en reaktion på vissa tandkrämer, eller tillämpningen av steroid krämer i ansiktet. De behandlingar för perioral dermatit inkluderar aktuella och orala antibiotika. Enligt American Academy of Dermatology, i vissa fall en hudläkare kan ordinera en steroid kräm för att förbättra utseendet på huden i väntan på antibiotika för behandling av infektionen.

rosacea

Rosacea är ett tillstånd som orsakar ansiktsrodnad och svullnad. Det drabbar oftast människor i åldrarna 30 och 50 år som har ljus hy, hår och ögon. Det kan likna akne eller solbränna, och kallas ibland "den stora pretendent." Det börjar ofta som en tendens att rodna lätt. Om du märker denna tendens, se en hudläkare snabbt, eftersom behandlingen är enklare och mer effektivt om startade i ett tidigt skede av sjukdomen, enligt Skin Care Physicians. Rosacea kan ta en av fyra former, och behandlingen beror på typen och svårighetsgraden av sjukdomen. Behandlingsalternativ innehålla särskilda solskyddsmedel, utvärtes läkemedel, laserterapi, antibiotika och dermabrasion. En typ, kallad okulär rosacea påverkar ögonen, och behandling kan inkludera ögondroppar.

Sol utslag orsakas av exponering för solen. Detta kliande, fläckiga utslag kallas också sol dermatit, och det drabbar främst unga kvinnor och barn med känslig hud. Medan en sol utslag är inte en solbränna, kan det vara smärtsamt och orsaka samma hud problem senare i livet att solbränna gör. Om du är benägna att solen utslag, måste du förstå exakt hur man handskas med denna hudåkomma så att du inte spendera hela sommaren med kliande röda fläckar över hela dig.

Identifiering

Sun utslag förekommer endast i områden som har utsatts för solljus. Den bildas av små, rödaktiga blåsor som kan vara fyllda med en klar vätska. Dessa blåsor bildas i fläckar och är extremt kliande.

Fungera

Sön utslag minuter till timmar efter exponering för solen. Det är en indikation på hudens känslighet för solljus. Bokstavligen, är sol utslag en allergisk reaktion. Som ett resultat, om du får sol utslag gång, du kommer förmodligen att få det upprepade gånger om du inte vidta åtgärder för att skydda dig från solljuset, precis som personer med jordnötsallergi har en reaktion varje gång de äter jordnötter.

effekter

Sun utslag vanligtvis inte har några andra än anmärkningsvärt konstant klåda allvarliga effekter. Men skrapa och bryta blåsor kan leda till allvarliga infektioner och öppna sår, så det är viktigt att täcka solen utslag och försöka att undvika repor eller på annat sätt irriterande det drabbade området. I sällsynta fall kan sol utslag åtföljas av solen förgiftning, så om du inte brukar få sol utslag men har utvecklat det ändå och känner illamående, yr eller svag, kan du behöva konsultera din läkare.

missuppfattningar

Många människor tror att du bara få sol utslag om du deltar i allvarlig överexponering för solljus. I själva verket är sol utslag en allergisk reaktion mot solen, och det har mycket lite att göra med den tid som du utsätts för solen. Om du är benägna att solen utslag, kan du få det lika lätt från att komma i direkt sol under fem minuter från att lägga ut hela dagen, även om dina symtom kan vara allvarligare i det senare fallet.

Funktioner

Unga kvinnor och barn är mest mottagliga för sol utslag. Även människor med ljus hy och rött hår är benägna att få denna hudinflammation. Medan solen utslag är en allergisk reaktion, många människor så småningom växa ur det i fyrtioårsåldern och femtiotalet.

Förebyggande / Lösning

Det finns inte mycket som kan göras för att behandla sol utslag. Det bästa sättet att hantera det är att förhindra det. Om du måste vara i solen, bära en hög solskyddsfaktor solskyddsmedel som inte kommer att tvätta eller avklinga. Också bära en hatt för att skydda ansiktet och undvika solen helt under lunchtid och tidig eftermiddag. Om du får sol utslag, kontakta din läkare om det bästa sättet att lindra smärta och klåda. Läkare kan rekommendera svala bad eller aloe vera gel.

Varning

Droger och mediciner som inducerar solkänslighet kan också orsaka sol utslag. Om du tar denna typ av medicin, måste du skydda dig ordentligt från solen. Om du inte gör det kommer sol utslag vara det minsta av dina problem eftersom många av dessa läkemedel gör dig så känslig att omfattande solexponering kan orsaka allvarliga brännskador.