XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mbt skor nackdelar

Marknadsförs under taglinen "Anti-sko" MBT skor är konstruerad för att ha en positiv effekt på hela kroppen. MBT positionerar sin skor som så "helt annorlunda" att företaget även "vägrade att kalla det en sko." Som ett dramatiskt annorlunda produktområdet skor, har MBT-och nackdelar för konsumenterna att överväga.

Funktioner

MBT skor skiljer sig på flera sätt från typiska skor. För det första är dess enda krökt, i stället för platt. För det andra, dess utformning gör bärarens fötter instabil, snarare än stabila. För det tredje, aktiverar den bärarens muskler. För det fjärde, det påverkar användarens hela kroppen, inte bara fötterna. MBT skor kommer i professionella, atletisk och casual stil i flera färger och material. Varje par bär MBT företagets logotyp.

Fungera

Med MBT skor, bäraren upplever en rullande handling med varje steg, till skillnad från plattare, "start-och-stopp" rörelse går i de flesta skor. Den patenterade sulkonstruktion av MBT skor skapar vad företaget kallar "naturlig instabilitet" för bärarens fötter, simulera gå barfota i sand eller på ojämnt underlag. Denna instabilitet tvingar kroppen att bibehålla dess naturliga inriktning, med upprätt och avslappnad hållning och gång, såväl som ingriper med kroppens stödjande muskelsystem. Dessa effekter kan ha flera hälsa och fitness fördelar.

Fördelar

Vetenskaplig forskning av MBT Akademin visar att MBT kan bidra till att lösa knä och ryggproblem, lindra spänningar i nacke och lindra ledvärk. Studier som samordnas av MBT Akademin visar också att MBT hjälpa tonen och forma ben och skinkor samt gör det möjligt för användaren att bränna mer kalorier än i vanliga skor. Potentiella köpare kan ta förtroende i det faktum att MBT har byggt upp en stark meritlista och rekommenderas av läkare och fitness experter. De har också blivit ganska snygg, med välkända kändisar och professionella idrottsmän sport MBT.

Nackdelar

Det finns också en nackdel för potentiella köpare av MBT --- nämligen kosta. MBT köra mellan $ 180 och $ 300 per par, vilket är ganska dyrt från många konsumenternas perspektiv. Fotbeklädnaden ovanliga utseende kan också vara en nackdel för vissa konsumenter, som kan passera upp hälsoeffekterna av MBT eftersom de föredrar en mer traditionellt utseende. Dessutom är det möjligt att använda MBT felaktigt och bli skadade, antingen genom att gå utan att "rulla" eller genom att vrida en fotled på ojämn trottoar.

alternativ

När man överväger MBT skor, det finns ett par alternativ att tänka på också. Skechers marknadsför en MBT konkurrent som heter Shape-ups på ett lägre pris, med liknande påståenden att förbättra hållning och toning musklerna genom att simulera gå på mjuk mark. Det finns också möjlighet att gå barfota när det är möjligt, som kan ha några av de fördelar som är speciellt konstruerade skor.

Hur man går på MBT Skor


Enligt skaparna av MBT (Masai Barefoot Technology) skor, är våra kroppar och fötter inte är vana vid det moderna livet. Som ett resultat, vi upplever ryggsmärta och mul smärta när man går i skor. Enligt MBT, "naturlig instabilitet har några fantastiska fördelar för hälsan." MBT skor skapades efter insikten att Masai gå barfota på ojämn mark är friskare än vi går på hårda, plana ytor.

Instruktioner

1 Välj ett par MBT skor som passar dig perfekt och inte för litet eller för stort. MBT har kommit i en mängd olika utföranden för dag och natt, sommar och vinter, inklusive sandaler, gymnastikskor och stövlar. Välj en design som passar din livsstil bäst och som du kan bära ofta.

2 Sätt på dig MBT skor och slips vid behov. Bär din MBT är så ofta som möjligt när man går, arbetar eller för allmän livsstil. MBT-talet, bärs som vanliga skor, bidra till att göra kroppen starkare genom att öka muskelaktivitet, förbättra cirkulationen, hållning och balans, toning ben, glutes, abs och höfter och minska stress och press på ryggen, fötter och leder.

3 Stå upp rakt i dina MBT-talet. Hållning är oerhört viktigt när du bär MBT-talet. De hjälper dig att hålla en rak rygg och en sund hållning, till skillnad från vanliga skor som gör att du luta framåt när man går. Snarare än att skjuta fot framåt som vanliga skor gör, MBT: s tryck hälen tillbaka.

4 Vandra i dina MBT-talet som du normalt skulle gå. Ta mindre snarare än större steg och alltid hålla ryggen rak. Du kan bära dem hela dagen lång när man går eller stående. Du ska känna skorna som arbetar på musklerna. Tala med din läkare om du upplever smärta eller obehag. Under de första åtta till tolv veckor, bära dina MBT skor bara för promenader.

5 Bär din MBT skor för sport såsom utbildning i gymmet eller för långsam löpning när du känner dig bekväm i dem - normalt efter 8 till 12 veckor. När du kör, hålla en upprätt hållning, gör oftare snarare än större åtgärder för att öka hastigheten, och rulla från häl till tå. Detta kallas flytande där alla benmuskler fungerar, så att du känner dig avslappnad och masseras efteråt.

Tips

  • Tala med din läkare om alla hygienkrav du kan ha eller kontrollera FAQ på MBT webbplats. MBT s rekommenderas för ryggproblem, foten smärtar, muskel ligament, benproblem och andra hygienkrav.
  • Alltid bära svett säkra strumpor med dina MBT-talet. MBT skor gör hela foten mer aktiv, vilket resulterar i mer fot svett. Men MBT oss ha en inbyggd fuktreglering mesh.
  • Ryggsmärtor kan upplevas under de första dagarna att bära MBT skor på grund av de olika upprätt hållning. Det borde gå iväg på egen hand utan tala med en läkare om det kvarstår.
  • Bära MBT s måste övervakas av en läkare om de används som en terapi för grundläggande hygienkrav.

Masai Barefoot Technology (MBT) skor detaljhandeln för mer än $ 150 och har en rundad, flerskiktad häl utformad för att simulera gå i sand, stödja foten och korrekt hållning så fler muskelgrupper används. MBT säger blodcirkulationen och kalorier bränner kan förbättras. Men vissa yrkesverksamma ifrågasätta om alla de påstådda fördelarna är korrekta.

MBT Påståenden

MBT hemsida säger principen utformningen av naturlig instabilitet tvingar kroppen att behålla sin naturliga balans, som utövar kroppens stödjande muskelsystem.

MBT Associated Studier

En 2009 University of Calgary studie säger MBT skor fördela trycket under fötterna medan standard skor kanal flesta av trycket till specifika punkter. Studien genomfördes i en del av en av utvecklarna av MBT sko konstruktion, dock. Studien säger MBT skon är utformad för att öka stabiliteten, minska smärta för dem som står en hel del och förbättra gång effektivitet och stötdämpning.

professionell Skeptism

Även om det finns många positiva recensioner av MBT skor, vissa deltagare i Podiatry Arena, ett online-forum för vårdpersonal och studenter fot, ifrågasätta om MBT skor skulle upphäva fördelarna med föreskrivna ortopediska hjälpmedel. Tidskriften Clinical Biomekanik publicerat en undersökning från 2006 att MBT instabil sko designen är bra endast under långa perioder av stående, men jämfört med en stabil kontroll sko fann studien MBT gjorde ingen verklig skillnad för att minska gemensam påverkan i knän och höfter .

Slutsats

De flesta källor säger MBT är fördelaktigt för människor med bortförande, eversion eller dorsi-flexion dysfunktion och för dem som står en hel del, men kontakta din läkare eller fot specialist för en läkarutlåtande är specifik för dina fötter.

MBT skor har en tjock, böjd sula som efterliknar barfota. Utvecklad av en schweizisk ingenjör, MBT står för Masai Barefoot Technology; skorna är utformade för att lindra den gemensamma och muskelvärk du kan få gå på hårda ytor och trottoar som inte "ge" under fötterna. En studie vid Sheffield Hallam University i Storbritannien kom fram till att bära MBT är bättre för höfter och knäleder än bär traditionella sportskor. På grund av den böjda, vinglig konstruktion och dyr prislapp, bör du testa dina MBT skor hemma innan du går ut för att se till att MBT är rätt sko för dig.

Instruktioner

1 Ta skorna ur lådan och sätta dem på. MBT passar annorlunda än andra skor. Många MBT skor har många kardborrband band du kan dra åt för att få en perfekt passform. Vicka på tårna. Du bör ha mer utrymme än du är van vid i tårna så tårna kan rocka vidare med skon. Hälen bör skjutas tillbaka till slutet av skon och passa väl på vristen och hälen.

2 Andas djupt och stå upprätt. Du kommer att märka skorna tvinga dig till en upprätt, inriktad hållning.

3 Titta rakt fram och ta ett steg. Skorna kommer att tvinga dig att stå upprätt och se framåt. Om du tittar ner på dina fötter, kommer tyngdpunkten vara avstängd och du kan snubbla.

4 Steg ner nära hälen på Masai Sensor på undersidan av skon och rulla framåt i steget.

5 Gå runt inne i ditt hus. Du ska känna ökad muskelaktivitet på baksidan av benen och minskad press på din höft och knäleder och nedre delen av ryggen.

6 Titta på DVD som ingår i MBT skokartong. DVD förklarar i detalj hur man arbetar upp till promenader miles i dina MBT, hur man gå i trappor utan att falla och hur man går neråt. Om du känner dig osäker gå runt ditt hus och känna obalanserad, bära dina MBT skor inne under några minuter varje dag. Efter en vecka av att testa dina MBT, bör du veta om MBT är skon för dig.

Om du bara har köpt några bommar för dina mountainbike skor, det finns ingen anledning att ha killarna i butiken sätta dem på för dig; installera dem är något du kan göra rätt hemma i en kort tid. Följ bara några steg-för-steg-instruktioner som tar dig genom processen från början till slut. Innan du vet ordet av kommer du att vara ut genom dörren och på en åktur.

Instruktioner

1 Se till dubbarna är kompatibla med pedalerna du använder.

2 Ta bort sulor av dina skor och kontrollera om dina skor har hållarplattan redan installerad i din sko. Om så är fallet, fortsätter att installera dina dubbar. Ibland tillverkaren lägger ett lock över plattan så kan du behöva ta bort den. Om fästplattan inte redan är installerat, skjut den på plats att rada upp trådarna med de två vertikala spåren på undersidan av skon.

3 Det finns två skruvar som kommer med din mountainbike bommar. Om du installerar för första gången placera knap så att det är i mitten av spåren. Med hjälp av en insexnyckel, dra åt skruvarna. Var säker på att de är täta så att du kan få in och ut ur dina pedaler.

4 Som du ringa in din passform flytta knap framåt eller bakåt genom att skjuta knap att hitta den perfekta passformen.

5 Byt ut dina sulor.

Tips

  • Fortfarande inte säker på var du ska placera dina dubbar? Kolla in hemsidan wekeepyoucycling.com.

Alternativ till MBT och liknande skor


Med långvarig träning, är stödet absolut nödvändigt i en övning sko. Fotled, knä och ryggstödet är kritiska, eftersom spänningarna ut på lederna genom att motion är väl kända. Ju längre ryggalagd sträcka och mer frekventa gång aktivitet, desto mer avgörande passform och komfort bli. Många känner att MBT, som står för Masai Barefoot Technology, gör de bästa promenadskor för arbetsföra personer att gå i timmar utan skadeverkningar.

Vanliga fallgropar

Fanbärare för sko kvalitet är MBT. Jämföra dessa med Skechers, låg prisledande, kommer ett par MBT rocker botten skor överleva tre par Skechers. MBT utvecklat rocker botten fitness sko, och mer medicinsk forskningsstudier har gjorts på MBT skor för att fastställa hälsofördelarna med denna teknik. MBT s rocker botten skor finns i den största variationen av stilar. "Du får vad du betalar för" är synnerligen sant för promenader, terränglöpning skor och löparskor.

Kosta

Kostnaden varierar från ca $ 80 till $ 250 för rocker botten skor. Konventionella tvärträningsskor detaljhandeln för något mindre. En tidigare års modell är alltid möjlighet till en god andel rabatt. Den andra viktigaste skälet är slitage. Om du går en hel del, mer än 20 miles per vecka, kan skor behöver bytas inom fyra månader, om du köper de dyrare MBT skor. De kommer att pågå under ett år eller mer.

Tillbehör

Alternativ till MBT och liknande skor

Varierad dämpning kan skydda fötterna från effekterna av långvarig träning.

Scholl vadderade innersulor är en värdefull accessoar för långväga vandrare, eftersom de ekonomiskt upprätthålla fjädring av sulan på en sko. Dubbla tjocka strumpor i tån och ankelområdet är bra för att absorbera svett och skydda upprepade handlingar av ihållande promenader. Varje övning verksamhet, oavsett skomärke, kan dra nytta av dessa ekonomiska sko tillbehör.

insider tips

Promenadskor är konstruerade för specifika kroppsmekanik och strejk väg att gå. Deras konstruktion är mer flexibel genom trampdynan än konventionella löparskor för att tillåta ett större utbud av rörelse genom rullen av framfoten. Promenadskor har också större hålfotsinlägg att ge skydd där foten får mest kraft. Löparskor har mindre skydd genom trampdynan. Värme som genereras i driften rörelse är större, så löparskor också är gjorda med lätta, material som andas på skoovanlädret. MBT använder en metallstav inuti skosulan för att skapa en fastare stödplattform för foten.

MBT: Hur man välja rätt storlek


Masai Barefoot Technology skor, eller MBT, inspirerades av balans och smidighet i Masai människor, som utvecklat utmärkt muskeltonus och hållning på grund av att ständigt gå på skiftande, ojämna ytor. Skaparna av MBT skor patenterade denna idé i form av skor som skapar en liknande effekt, vilket stärker musklerna och korrigera problem med ryggen. Köpa rätt storlek MBT är avgörande för att få ut det mesta av dessa fördelar.

Instruktioner

I person

1 Konvertera till amerikanska skostorlek i den europeiska dimensionering. Sedan MBT skor utvecklades i Schweiz, är deras dimensionering ungefär motsvarar europeiska sko dimensionering. De flesta människor med genomsnittliga storlek fötter, kommer att bära sin vanliga Europeiska skostorlek. (Se storlek konvertering diagram i avsnittet Resurser för att avgöra din europeiska storlek.) MBT skor varierar något för små och stora storlekar. Män med fötterna mindre än en storlek 8 och kvinnor med fötterna mindre än en storlek 6 kan behöva gå ner en europeisk storlek. Motsatsen är sant individer med fötter större än för män storlek 12 eller kvinnor storlek 10.

2 Besök en ansedd MBT sko återförsäljare. Använd den europeiska storleks du bestäms i föregående steg som en utgångspunkt för vad storlek skor att prova på.

3 Knyt skosnören ganska tätt och se hur skon känns. Sedan MBT skor är utformade för att passa annorlunda än andra skor, kan de inte känner samma som andra skor. Detta betyder inte nödvändigtvis att de inte passar.

4 Vandra runt i skorna. En rätt passande MBT sko bör passa väl genom tån och vristen och har lite extra utrymme i hälen. När du tar ett steg, bör du känna hälen glida tillbaka i skon.

5 Försök på andra skor tills du hittar en som passar ordentligt och ger en bekväm passform. Promenader i MBT skor tar tag att vänja sig, så inte avskräckas bara för att de känner sig lite onaturligt.

Över internet

6 Konvertera din amerikanska skostorlek Europa limning, såsom anges i steg 1 i föregående avsnitt. Tänk på att stora och små storlekar variera något från den europeiska konverteringstabell.

7 Subtrahera en halv storlek om du har smala fötter, eller lägga till en halv storlek om dina fötter är breda.

8 Läs recensioner av viss stil sko du tänker köpa. Se om användarna trodde dimensionering var korrekt, eller om de indikerade att skorna kör stora eller små. Ta konsumenternas synpunkter i beaktande och justera du storlek efter behov.

9 Köp dina skor från en webbplats som erbjuder en bekymmersfri retur eller utbyte politik för skor som inte passar. I värsta fall, kommer du att hamna skicka tillbaka några illasittande skor, men du vet vilken storlek att beställa nästa gång.

MBT Tekniker


MBT står för Masai Barefoot Technology, som startade 1996. Teorin är grunden fokuserar på positiva effekter på den mänskliga kroppen genom att hålla den något ur balans eller instabil. Masai människor går barfota överallt, och resultatet är starkare muskulatur och färre problem med ryggen. Det övergripande målet med tekniken är att underlätta tillbaka och ledvärk genom att bygga muskler och minska chock för hela skelettet.

Koncentration

För att börja använda MBT skor, bör du bara bära skor när du kan koncentrera dig på promenader. Först känns instabilitet konstigt, så fokusera på dina steg kommer att hålla dig från att falla eller skada dig själv. Också ta i hur den totala gångrörelse känns i dina nya skor. Ju mer du känner igen skillnader, desto bättre kommer du att vara på rätt balansering.

Långsamt bygga upp Tid

Till en början ska du bara bära skor mellan 30 till 45 minuter per dag. Om du är mer fysisk passform och används för att vara aktiv, kan du bära skor upp till två timmar. Bära dessa skor varje dag, samma mängd tid för en vecka. Varje vecka ska du lägga till 15 till 30 minuter per vecka tills du har möjlighet att bära skor bekvämt för mer än två timmar. På denna punkt din kropp har anpassat sig till den övergripande känslan av skon och du kan bära MBT hela dagen.

Kliva genom Pushing

Ändra din steglängd genom att lära sig driva din kropp i stället för att dra det framåt. MBT hjälper dig att hålla din steglängd vid en lämplig längd för att hålla dig i balans. De flesta människor tenderar att gå med sina kroppar framför eller bakom deras naturliga tyngdpunkt. Detta försvagar kärnan muskler och orsakar problem som ryggsmärtor. När du lär dig att arbeta med din tyngdpunkt och ta naturliga steg, kommer du att se en ökning av din kärna muskelstyrka samt korrekt användning av alla kroppens muskler. Detta bidrar till att lindra dåliga vanor och korrigera olika ledvärk.

Använd inför träning, inte konkurrens

MBT tenderar att vara bra för utbildning för att gå eller springa långa sträckor, men inte för att faktiskt tävla. På grund av instabiliteten de MBT orsaka är du sannolikt inte att nå din bästa tiden om du använder skorna att konkurrera. Träning med skor ger dig en fördel när du byter tillbaka till normala skor för konkurrens. Det liknar kör med extra vikt. Dina muskler blir starkare och sedan utföra bättre när vikten tas bort. Sammantaget bör det ge dig en bit av en tid uppsving.

Skor som hjälper dina benmuskler


Toning skor har blivit heta artiklar under de senaste åren med stora skoföretag designa sina egna versioner av den ursprungliga MBT modell som först dök upp på marknaden 1996. MBT, eller Masai Barefoot Technology, är baserad på mekaniken av att gå barfota på natur grund av bland annat jord eller sand som har en del ger. Den toning aspekten kommer från den krökta enda som uppmuntrar bättre hållning och balans, att utnyttja ytterligare kraft från buken och benmuskler.

Dessa skor är inte ett substitut för motion och kommer inte att skapa vackert tonas ben bara genom att gå runt i dem. Många människor har rapporterat befrielse från rygg och fotled smärta efter bär skorna och detta skulle kunna vara ett ännu bättre skäl för att köpa ett par.

MBT Skodon

MBT skor är fortfarande storsäljare och mest effektiva på toning, enligt recensioner från användare om Zappos och andra översiktliga granskningsrelaterade webbplatser. MBT varumärke har ett stort urval att välja mellan bland annat idrotts, sandal och boot stilar i olika neutrala färger. Räkna med att betala en rejäl pris för ett par av dessa skor - i övre $ 200-serien - men bärare säger MBT håller längre än andra toning modeller.

Skechers Shape Ups

Förutom MBT varumärket Skechers Shape Ups verkar ha de mest nöjda användare av alla toning skor på marknaden, enligt recensioner på Zappos och Amazon. Shape Ups har samma böjda sulor som de MBT, men är halva priset på ca $ 100 i genomsnitt. Andra rapporterade plus över MBT skor inkluderar en mer tilltalande utseende och en kortare inkörningsperiod.

Reeboks Easytones

I stället för den ursprungliga böjda enda idé för toning, Reebok Easytone skor har två konvexa skida, en vid hälen och en på bollen av skon för att skapa instabilitet som behövs för att engagera benmusklerna. Omdömen rapporterar omedelbar komfort utan inkörningsperiod, men försiktighet att storlekarna är relativt små. Användar tillfredsställelse tycks släpa något bakom Skechers, men priserna är ungefär samma.

New Balance Rock och Tone

Liksom MBT och Shape Up design, New Balance Rock och Tone oss ha en böjd sula, men det är inte lika uttalad. Övergripande tillfredsställelse användare verkar vara hög och granskare rapporterar skorna är lättare än andra märken och har överlägsen hålfotsinlägg. Rock och Tone priserna står i proportion till Easytone och Shape Ups på ca $ 100.

avia iTone

Avia s iTones är det billigaste modellen på denna lista, kostar mindre än $ 100 i genomsnitt. Sulan liknar den Rock och Tone-talet med den mindre uttalad kurva. Även om inte lika populär som de andra märken, granskare verkar finna dem lika bekväm och effektiv. Några användare rapporterade brist på arch stöd till dem som behöver det.

Bra promenadskor för Problem Feet


Fotproblem kan vara indikatorer på mer allvarliga hälsoproblem. Sko företag som innehar en kvalitetsstämpel från den amerikanska Podiatric Medical Association (APMA) noteras att bidra till rätt fot hälsa för personer som lider av mul villkor. Korrekt promenadskor har förebyggande och korrigerande åtgärder, inklusive rätt stöd och dämpning för anklar, sulor och klackar.

Korrekt walking Tekniker

En fotgängare fot träffar hälen först och bör rulla av hälen uppåt. Låga stödjande klackar som är rundade är bäst att hjälpa dig gå ordentligt och kommer att minska förhållanden med fötter, leder och ben.

Rockport Walker

Rockport stilar är mycket noteras av APMA Sigill Acceptans. Rockport skor ger komfort till stöd för stående och gående under långa tidsperioder. Sulorna är stela och skon anses inte vara mycket elegant, men designen är förenlig med god fot hälsa.

Birkenstock sandaler

Begränsad till sommarmånaderna, är Birkenstock sandal en av de mest populära promenad-sko stilar. Skon erbjuder stilar för män och kvinnor.

Nike Free

Nike varumärke är synonymt med stor kör och basketskor. Med den nya tekniken förbättringar av Free linjen, är varumärket in komforten walking marknaden. Nike Free 5.0 är lätta och kan jämföras med att gå barfota. Skon har minimal dämpning och är extremt flexibel.

Z-Coil

Z-coil skor är en favorit bland yrkesverksamma inom vårdområdet och andra som har att stå och gå hela dagen på hårda ytor. Skorna har en dämpad fjäder i hälen och tunga dämpning i fronten.

MBT Skor

Masai Barefoot Technology skor har ingen klack; de tvingar dig att rulla från häl till fot med varje steg, som är den rätta gångtekniken. Skon är tung och tar tid att vänja sig, men rekommenderas som en lösning för problemfötter.