XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mbt rätt storlek

MBT: Hur man välja rätt storlek


Masai Barefoot Technology skor, eller MBT, inspirerades av balans och smidighet i Masai människor, som utvecklat utmärkt muskeltonus och hållning på grund av att ständigt gå på skiftande, ojämna ytor. Skaparna av MBT skor patenterade denna idé i form av skor som skapar en liknande effekt, vilket stärker musklerna och korrigera problem med ryggen. Köpa rätt storlek MBT är avgörande för att få ut det mesta av dessa fördelar.

Instruktioner

I person

1 Konvertera till amerikanska skostorlek i den europeiska dimensionering. Sedan MBT skor utvecklades i Schweiz, är deras dimensionering ungefär motsvarar europeiska sko dimensionering. De flesta människor med genomsnittliga storlek fötter, kommer att bära sin vanliga Europeiska skostorlek. (Se storlek konvertering diagram i avsnittet Resurser för att avgöra din europeiska storlek.) MBT skor varierar något för små och stora storlekar. Män med fötterna mindre än en storlek 8 och kvinnor med fötterna mindre än en storlek 6 kan behöva gå ner en europeisk storlek. Motsatsen är sant individer med fötter större än för män storlek 12 eller kvinnor storlek 10.

2 Besök en ansedd MBT sko återförsäljare. Använd den europeiska storleks du bestäms i föregående steg som en utgångspunkt för vad storlek skor att prova på.

3 Knyt skosnören ganska tätt och se hur skon känns. Sedan MBT skor är utformade för att passa annorlunda än andra skor, kan de inte känner samma som andra skor. Detta betyder inte nödvändigtvis att de inte passar.

4 Vandra runt i skorna. En rätt passande MBT sko bör passa väl genom tån och vristen och har lite extra utrymme i hälen. När du tar ett steg, bör du känna hälen glida tillbaka i skon.

5 Försök på andra skor tills du hittar en som passar ordentligt och ger en bekväm passform. Promenader i MBT skor tar tag att vänja sig, så inte avskräckas bara för att de känner sig lite onaturligt.

Över internet

6 Konvertera din amerikanska skostorlek Europa limning, såsom anges i steg 1 i föregående avsnitt. Tänk på att stora och små storlekar variera något från den europeiska konverteringstabell.

7 Subtrahera en halv storlek om du har smala fötter, eller lägga till en halv storlek om dina fötter är breda.

8 Läs recensioner av viss stil sko du tänker köpa. Se om användarna trodde dimensionering var korrekt, eller om de indikerade att skorna kör stora eller små. Ta konsumenternas synpunkter i beaktande och justera du storlek efter behov.

9 Köp dina skor från en webbplats som erbjuder en bekymmersfri retur eller utbyte politik för skor som inte passar. I värsta fall, kommer du att hamna skicka tillbaka några illasittande skor, men du vet vilken storlek att beställa nästa gång.

Vad tre saker Limit Cell storlek?


Överlevnaden av celler och de efterföljande organismer som de bildar är beroende av deras förmåga att utbyta gaser, näringsämnen, joner och avfall med sin omgivning. Den största begränsande faktorn i en cells förmåga att slutföra dessa processer är storlek. Det finns tre huvudsakliga storleksrelaterade faktorer som bidrar till en cell lilla storlek gör det möjligt för dem att maximera effektiviteten och säkerställa överlevnad.

Diffusion

Diffusion är den process genom vilken celler rör sig näringsämnen och avfall in i och ut ur cellen. Det finns flera olika typer av diffusion att celler utnyttjar inklusive sådana som kräver energi och transportörer. En ökning i cellstorlek skulle minska diffusionshastigheten, vilket skulle kunna resultera i en ansamling av avfall inne i cellen såväl som näringsbrist.

DNA

DNA innehåller den genetiska ritningar för proteinsyntes. Alla organ i cellen kräver proteiner för att fungera; Därför skulle en ökning i cellstorlek kräva en ökning av DNA och proteinsyntes för att rymma de extra organeller. Mindre celler kräver mindre protein och är mer lätthanterligt än en större cell.

Ytarea till volymförhållande

Volymen av cellen ökar i en mycket snabbare takt än den ytarea av cellen. Ytarean representerar plasmamembranet, som är platsen för diffusion. En cell som är för stor i volym har inte tillräckligt med plasmamembranet för att effektivt flytta partiklar in i och ut ur cellen.

cellulär Division

Dessa begränsande faktorer är orsaken till att cellerna delar sig i stället för att växa sig större. Genom celldelning, celler kan behålla sin optimala liten storlek.

Hur storlek en båt vinsch


Den av båtens storlek och vikt kommer att diktera hur stor ankare, ankarkätting och ankarlinan du behöver, vilket i sin tur kommer att diktera vilken typ av vinsch du använder. Om du har en "kättingbox" under däck, liksom många större fartyg, kan du behöva en vertikal vinsch. För mindre fartyg där ankarlinan är helt enkelt insvept på vinschtrumman, kommer en horisontell vinsch vara din optimala valet. Hursomhelst, när du har gjort dina val mellan horisontellt eller vertikalt och elektrisk eller hydraulisk, handlar det om den dragkraft - kallas dragkraft - av vinschen.

Instruktioner

1 Storleken på ankarkedja mäts genom diametern på den tråd som används för att göra länkarna. Du kan mäta tråd genom att glida på sidan av en länk av kedjan in i käftarna på skiftnyckel och stänga käft runt tråden, sedan mäta gapet mellan käftarna. Ankarkätting Vikter anges i antalet pounds per 100 fot, så mäta den totala längden på din ankarkätting.

2 Beräkna vikten av ankarkättingen genom att dividera längden av kedjan på marken tackla med 100, sedan multiplicera resultatet med vikten per 100 fot av kedja. Till exempel, om du har 10 fot av ankarkätting, sedan: 10/100 = 0,1; Om kedjans diameter är 1/4 tum, och 1/4-tums kedja väger 62,5 pounds per 100 fot, då: 0,1 x 62,5 = 6,25 pounds av ankarkätting på din mark tackla.

3 Mäta längden och diametern på ditt ankare rep med måttbandet. Storleken på ett rep mäts genom dess diameter; med hjälp av rep vikt diagram, bestämma "per fot" vikten av rep av samma diameter som ditt ankare rep. Bestäm din ankarlina vikt genom att multiplicera dess längd med vikten per fot ges i repet vikt diagrammet.

4 Beräkna vikten på marken tackla med din räknare genom att lägga till vikten av ankaret, vikten på ankarkättingen, och vikten av ankaret repet. En "ankarlinan består" endast av en ankarlina och ankare. "Ground tackla" är ankaret ankarkätting och ankarlinan.

5 Beräkna den maximala krävs dra du behöver för vinschen. Det högsta drag är lika med tre gånger den beräknade vikten av marken tackla.

Tips

  • Marina leverantörer kan ge dig en tryckt vikt diagram.

Vilken storlek Anchor behöver jag för min båt?


Att veta vad storlek ankare för att köpa för din båt är ett ansvarsfullt sätt att garantera säkerheten för dig och dina gäster medan du njuter av vatten händelser. Flera faktorer påverkar storleken och stilen av ankaret du köper.

båt Storlek

För 20 till 30 fots båtar som väger 2000 till 5000 pounds, överväga att använda en 25-pund ankare. För längre båtar, tillsätt 10 till 15 pounds att ankaret per fot. Du kommer att behöva överväga lagringskapacitet båten eftersom vissa ankare har oregelbundna former som gör konventionell lagring svårt.

Väder och vågförhållanden

Ankare delas in i tre klassificeringar, lunch, arbetar eller storm, och varje kategori har en annan hållkraft för situationen. Till exempel, en lunch krok ankare för en 40-fots båt har en hållkraft på 300 pounds, men i dåliga förhållanden, kräver att samma 40-footer 2.400 pounds av hållkraft. Varje ankare visar sin hållkraft på etiketten. Vet väder och vågförhållanden under hela resan båtliv att förbereda sig för någon typ av nödsituation.

Geografi

Ankare säkra kärlet på plats genom att penetrera jorden och genom att använda en kombination av sug och motstånd, eller genom upphakning på stenarna. Beroende på geografin av regionen, kan du behöva ha olika ankare. I sandig, lerig eller grusig terräng, använd en lyckträff ankare, men i steniga områden, använd en Kedge eller flottan ankare. Wing ankare är vanliga, men tenderar att bryta ut vid förändringar i vind eller tidvatten.

överväganden

Förutom storlek och fasthållningskraft, bör du överväga enkel att använda vid inställning och återställning av ankaret, kvaliteten på ankaret och ankarkättingar och knapar.

Proper löpband Storlek

Fastställande av rätt löpband storlek beror främst på två saker: din storlek och hur du tänker använda maskinen. Bältet och motorn är de viktigaste komponenterna för att korrekt storlek, men andra element med korrekt dimensionering kan öka maskinens effektivitet.

Belt Storlek

Du kan hitta bälten från 13 till 22 inches bred och 40 till 60 inches lång. Generellt maskiner med större remmar kosta mer. Dessutom kommer du att ge upp golvyta till löpband, så höger dimensionering, istället för att bara gå med den största bandet känns bäst. Något mindre än 16 inches bred är svårt att gå på och osäker för att köra. En 18-tums bälte är bäst för vandring, men gå upp till 20 inches - eller bredare - är bättre för löpare. Walkers kan göra ganska bra med en 48-tums långt bälte, men om du planerar att köra snabbare än en joggingtur, kommer 54 inches fungera bättre. Om du är högre än 6 fot - eller om inseam är minst 32 inches - gå ännu längre. Men du behöver inte 60 inches om du inte är åtminstone 6-4. Kom ihåg: När du väljer bandbredd, få en maskin bredare än ca 18 inches genom dörren kan vara ett problem.

motor~~POS=TRUNC

Ju snabbare du flyttar och tyngre du är, desto mer hästkrafter du behöver. Kontrollera motorns kontinuerlig plikt hästkrafter - och se till att CHP har fått betyget med hjälp av 100 volt. Du måste också kontrollera motorns varv per minut rating. Om du är en walker, kan du klara dig med 1,5 CHP på mindre än 5000 rpm. Om du ska köra på löpbandet, behöver du minst 2,5 CHP på mindre än 4000 rpm. Och om du väger mer än 180 pounds, du behöver mer hästkrafter. Dessutom kommer en motor som fungerar på mer än 5000 rpm tenderar att överhettas och slits ut snabbt.

rull Storlek

Större rullarna är smidigare och mer effektiva eftersom de vänder färre varv vid varje given hastighet. Löpare bör leta efter åtminstone 2,25-tums rullar, och 2,5-tum eller större är ännu bättre. Walkers kan klara sig med mindre rullar, men om du får 1,6-tums rullar, kommer de att köra varmare, vilket kommer att göra ditt löpband benägna att små tvekan.

deck tjocklek

Medium density fiber-board - inte spånskivor - är det bästa alternativet för däck. Walkers kommer att göra bra med ett däck ¾-tums tjock. Löpare behöver tjocklek åtminstone en tum för att hålla styrelsen från att vara alltför bouncy och att minska risken för däck sprickbildning över tiden.

Ram storlek

Ramen idealt måste vara tillräckligt bred så att du inte behöver stå på bandet som det börjar röra. Vissa maskiner ger fot anläggningar snarare än att bredda hela ramen. Du kan klara dig med en smal ram, men du måste montera det rörliga bandet från golvet.

övergripande Vikt

Ramar i allmänhet är tillverkade av stål eller aluminium. Stål är tyngre, vilket bidrar till den totala vikten av maskinen. Generellt gäller att ju tyngre maskinen, desto mindre kommer det att vibrera eller studsa när du kör.

Rekommendationer för Anchor schackel Chain Storlek för båtar


Ankarkätting och bygel val grundar sig på resten av ankarlinan - ankarlinan, om 3-sträng rep eller 8-fläta flätad nylon - som låg på havsbotten för att förankra ett fartyg. Krokarna på ankaret bara tjänar till att hindra fartyget från att dra ankare efter längd red absorberar horisontell överföring av energi från vind och vågor, och ytan nuvarande förändringar som följer ihållande yta vindar.

Ankare rep, eller "Rode"

Välj storleken på kedjan av storleken av repet som kedjan skall skarvas, om din ankarlina är rep. Länken bör inte vara större än diametern på repet, och inte mindre än 1/2 av diametern på repet.

För att bestämma styrkan i ankarlinan du förbereder för kedjan, notera taggen på spolen av repet. En ankarlinan gjord av en 3/4-tums nylon 3-sträng gemensam lina har en draghållfasthet av 83.000 pund. och en erforderlig säkerhetsfaktor på 9. Beräkning den säkra arbetsbelastningen av linjen genom att dividera draghållfasthet av säkerhetsfaktorn berättar att en 3/4 nylonlinan, som tjänar som en ankarlinan, kommer säkert att hålla en stam av 9,222 pund, eller 4,61 ton: en horisontell kraft som är större än den som åläggs ankarlinan av en 50-fots fartyg under stormförhållanden.

Ankarkätting Storlek

Kedjestorlek baseras på diametern på den materiel som används för att göra länkarna. Halv tum kedjan är tillverkad av 1/2 tum runda lager, sedan böjda och svetsade för att bilda länken. Den resulterande länken kommer att vara 1,76 inches över när böjda och svetsade, och lämpar sig för användning med ankar rodes som sträcker sig från 1 3/4 inches till 3 1/2 inches i diameter.

Styrkan i kätting bestäms genom att multiplicera diametern på lager av sig själv, sedan multiplicera resultatet med 8 den säkra arbetsbelastningen för en kedja tillverkad av halv-tums lager skulle beräknas genom att multiplicera 1/2 av sig själv och resultatet, 0,25 skulle sedan multipliceras med 8. svaret är den säkra arbetsbelastningen - 2 ton, eller 4000 pund.

Beräkning Shackle Storlek

Eftersom du vet att den säkra arbetsbelastningen av ankarkättingen är 2 ton, kan du beräkna storleken schackel du behöver. Dela upp den säkra arbetsbelastningen av ankarkättingen, i ton, med 3. Beräkna kvadratroten ur resultatet. Om den säkra arbetsbelastningen av ankarkättingen är 2 ton, sedan 2/3 av två ton är 0,67. Kvadratroten av detta, 0,82 inches, är den största schackel som behövs för en ankarkätting med en säker arbetslast 2 ton.

Hur får jag reda på Vilken storlek Motor Min båt är beräknat för?


Att ta reda på vilken storlek motor båten har fått betyget för är som att gå på en liten skattjakt. Den maximala motorstorlek av hästkrafter för varje båt över 13 fot lång är betygsatt av normer som fastställts i avdelning 33 i Code of Federal Regulations. Samma titel ger utlämnande av denna information till båtägare - av en obskyr meddelande ligger på båten.

Instruktioner

1 Steg ombord båten. Gå bakåt, till akterspegeln - baksidan "vägg" av båten.

2 Titta på den nedre styrbords sida av insidan av akterspegeln. Styrbordssidan är till vänster när du står vänd mot den bakre delen av båten.

3 Hitta plakat på den nedre styrbords sida som börjar med orden "US Coast Guard Max kapacitet." De två sista raderna anger antingen den högsta tillåtna hästkrafter, eller den högsta tillåtna hästkrafter med eller utan fjärrstyrning.

Den rätta greppet storlek på dina golfklubbor kan påverka din förmåga att vända klubben över vid träffpunkten och kan vara skillnaden mellan ett rakt skott och en överväldigande krok eller slice. Naturligtvis kommer storleken på dina händer diktera lämplig greppstorlek: de större händerna, desto tjockare dina grepp ska vara. De flesta grepp tillverkare kommer att leverera ett diagram över rekommenderade greppstorlekar, och de flesta golfbanor och golf outlet-butiker ger samma tjänst.

Instruktioner

1 Använd din måttband för att bestämma längden från vecket mellan handleden och handflatan till toppen av dig långfingret. Den genomsnittliga mannens är 7 till 9 inches och den genomsnittliga kvinnans är 5 till 7 inches.

2 Mät längden från spetsen på långfingret till bandet vid basen mellan fingrarna. Den genomsnittliga mannens är ca 4 inches, den genomsnittliga kvinnliga är cirka 3 tum.

3 Välj den perfekta grepp storlek baseras på dina resultat genom att hänvisa till en storlekstabell antingen online eller på en golf utlopp eller butik.

Tips

  • Ändra greppet storlek kan också användas för att kompensera för en naturlig krok eller slice. Om du tenderar att haka bollen, överväga ett större grepp så att klubbhuvudet inte stängs vid tillslaget. Om du skär bollen, överväga en mindre grepp för att hjälpa dig att omvandla över klubbhuvudet snabbare.

Rigg vajer för att hantera och placera en marin borrstigarsystemet på en undervattensoljekälla, för att ansluta den till en ocean-borrfartyg eller plattform och tillåta borrning ovan havsnivå, är ganska enkel. Enkla aritmetiska berättar allt du behöver veta om storleken på vajern som ska användas, liksom vilken typ av rigg krävs, baserat på skiv blockets storlek i stig vinsch. Om stigar vinsch är lämplig för lasten, då storleken på stållinan följer naturligt.

Instruktioner

1 Mäta storleken på linskivan som används i blocket på stigar vinsch med ett måttband.

(Se ref. 1 kap. 20-3)

2 Dividera storleken på stigarvinschblock genom 20.

(Se ref. 1 kap. 20-3)

3 Multiplicera diametern för stållina, som erhålls genom att dividera linskivan storleken genom 20, av sig själv och återigen med 10. Detta är stållinan säkra arbetsbelastning i korta ton.

(Se ref. 1, Sec. 20-7 till 20-11)

4 Multiplicera antalet kärvar i den färdiga riggen av den säkra arbetsbelastningen för en enda sträng. Jämför detta resultat till det till vikten av stigaren.

(Se ref. 1, Sec. 20-7 till 20-11)

Hur Storlek Golfklubbor för barn


Golf är ett utmärkt sport för både fysisk och mental utveckling. Det är också något som man kan lära sig som barn och spela hela ditt liv. Även golf inte anses vara en farlig sport, är det viktigt att välja rätt storlek golfklubbar för barn. Att välja rätt storlek inte bara kommer att förhindra skador på andra som kan uppstå när svänger en golfklubba som är alltför stor för ett barn, men också förhindra skador på barnets rygg och händer. Med rätt åtgärder och rekommendationer från en golf pro, kan du storlek golfklubbor för barn.

Instruktioner

1 Mät ditt barns längd. Medan golfklubb storlekar kan variera något beroende på barnets erfarenhet, är det bästa sättet att få korrekta storlek golfklubbor att förlita sig på barnets längd.

2 Rådgör klubb tillverkarens storlekstabell om du köper ett visst märke av klubbar. Du kan också konsultera online diagrammet tillhandahålls av klubbmakare. Ta del av den typ av klubb som du vill köpa, som olika längder kommer att gälla beroende på barnets längd. Till exempel, om ditt barn är 3 fot lång, behöver han en 26.5- till 27,5-tums trä, men han kommer att behöva en 21- till 22-tums 9-järn.

3 Välj klubbar som är något längre än vad som rekommenderas för sin höjd. Detta är särskilt viktigt om ditt barn växer snabbt. Om du vill ersätta ditt barns golfklubbar varje säsong, köpa dem något längre än vad som rekommenderas för hans höjd; då kan du vänta flera säsonger innan de köper nya klubbar.

4 Be om råd från en golfproffs på din offentliga eller privata golfbana. Pro kan utvärdera ditt barns skicklighet och swing och kan hjälpa dig att avgöra den bästa längd och märke av golfklubbor för ditt barn.