XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

matförgiftning symptom halsont

Matförgiftning och halsont

Felaktigt beredda, lagras och / eller serveras livsmedelsprodukter kan locka bakterier eller bakterier som kan leda dig till en mycket obehaglig tillstånd: matförgiftning. Medan kräkningar är en av de vanligaste matförgiftningssymtom, kan vissa bakterier kända för att orsaka matförgiftning leda till halsont och influensaliknande symtom. Om du får ont i halsen under eller efter matförgiftning, det finns behandlingar för att minimera dina symtom. Alltid tala med din läkare om du misstänker att du har matförgiftning eftersom vissa sorter kan vara dödligt.

kräkningar

Tidskrävande förorenade livsmedel kan orsaka en till synes omedelbar avvisning av maten från magen, vilket resulterar i kraftigt illamående och kräkningar. Även om detta brukar avta inom 24 timmar, kan kräkningar av magsyra leda till en rå och halsont. Magsafter är mycket sura, vilket kan resultera i svårigheter att svälja och smärta. Efter matförgiftning avtar, kan du vidta åtgärder för att minska smärtsymtom.

Behandling för en Kräkningar relaterade halsont

Om halsen känns kliande, öm och torr efter att ha upplevt matförgiftning, kan du använda några behandlingsmetoder för att lindra smärta. När du har möjlighet att tolerera vätskor, försök att dricka så mycket vatten som möjligt för att återställa vätskebalansen i kroppen och minska ömhet. Elektrolyt-innehållande drycker såsom sportdrycker kan också hjälpa till att återställa natrium och kalium förlorade efter en matförgiftning episod. Dessutom använder en luftfuktare eller kall-dimma förångare för att återställa fukt till halsen. Undvika cigarettrök, alkohol och koffein kan också bidra till att minimera halsen torrhet.

Patogener och symptom

Ibland bakterier som följer med matförgiftning kan också orsaka ont i halsen. Detta är sant för de Streptococcus pyogenes bakterier. Symptom i samband med detta bakterier tar ungefär 12 till 72 timmar att manifestera och kan inkludera symtom som ont i halsen, feber, illamående, kräkningar, täppt näsa och ett utslag. En annan bakterie kallas Corynebacterium diptheriae kan orsaka en halsont, nasal inflammation, feber, frossa, svårigheter att svälja och en allmän känsla av obehag. Symptomen från båda dessa bakterier är mycket lika den hos halsfluss och influensa. Av denna anledning kan din läkare rekommendera att ta en halskultur eller bomullstopp av halsen för att avgöra vilken bakterietypen växer i halsen.

Behandling för en Bakterier-Related halsont

Om matförgiftningsrelaterade bakterier är orsaken till din halsont, kan din läkare ordinera ett antibiotikum att döda bakterierna och minska symtomen. Tar hel behandling med detta antibiotikum är viktigt att säkerställa att bakterierna har fullständigt utrotad. Därför att bakterier relaterade matförgiftning kan vara mycket smittsam, är det viktigt att lokalisera den förorenade livsmedel källan för att förhindra ytterligare infektioner uppstår. Dessutom bör du följa noggranna hygienpraxis, såsom handtvätt efter varje gång du hostar.

Ägg Matförgiftning Symptom

Bakterien Salmonella enteritidis är den främsta orsaken till matförgiftning från ägg. Denna bakterie infekterar vanligen äggstockarna hos höns; deras ägg därefter förorenade. Avföringen från infekterade höns kan också förorena äggskal. I april 2010 utfärdade amerikanska Food and Drug Administration nya riktlinjer för äggproducenter för att minska och förebygga salmonellasmitta. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) uppskattar en i 50 amerikaner kan utsättas för en Salmonella förorenat ägg årligen.

Feber, frossa och svettningar

Den överväldigande majoriteten av människor med Salmonella matförgiftning feber inom 12 till 72 timmar intag av förorenade ägg. Feber är typiskt 100,4 F till 102,2 F (38 C till 39 C). Frossa och svettningar följer ofta feber av denna sjukdom. Febern bryter vanligtvis i två till tre dagar.

Magkrämpor

Magkramper visas typiskt vid ungefär samma tidpunkt som feber från Salmonella matförgiftning. Magkramper förebådar starten av diarré.

Diarré

Diarré visas strax efter starten av magkramper med Salmonella matförgiftning. Svårighetsgraden av diarré varierar från person till person. Vissa människor upplever relativt mild diarré, medan andra kan ge en stor mängd vattnig avföring. Mindre vanligt, blod och slem kan vara närvarande i avföringen. Diarré från Salmonella matförgiftning varar vanligtvis från fyra till sju dagar. I allmänhet är antibiotika inte behövs för Salmonella matförgiftning; bakterierna clearas av kroppens eget försvar.

CDC rapporterar att personer med svagt immunförsvar, såsom äldre, spädbarn och personer som lever med hiv är mer benägna att ha svår diarré än är de med ett friskt immunsystem. Personer med redan existerande inflammatorisk tarmsjukdom är också benägna att svår Salmonella relaterad diarré.

Illamående och kräkningar

Illamående och kräkningar kan förekomma med Salmonella matförgiftning. Uttorkning kan utvecklas hos personer med diarré och kräkningar. Om du upplever yrsel vid stående, och har en torr mun och huvudvärk, kan du vara uttorkad. Ring din läkare om du eller ditt barn upplever dessa symtom. intravenösa vätskor behövs för att återställa vätske förlorade genom diarré och kräkningar kan hon avgöra.

Huvudvärk och muskelvärk

Salmonella matförgiftning kan leda till huvudvärk och muskelvärk. Huvudvärk kan bero på uttorkning snarare än ett symptom av infektionen i sig. Om du har möjlighet att hålla nere mediciner, kan en over-the-counter smärtstillande bidra till att lindra dessa symptom.

Hur man hanterar Matförgiftning Symptom


Matförgiftning drabbar miljontals människor varje år, med enskilda fall som sträcker sig från mycket mild till livshotande. Matförgiftning kan orsakas av livsmedel som har kontaminerats med bakterier, virus eller skadliga kemikalier. Genom att kunna snabbt och korrekt känna igen symptomen på matförgiftning, kommer du att kunna söka medicinsk hjälp och arbeta för en fullständig återhämtning.

Instruktioner

1 Lär dig känna igen de specifika symptom av matförgiftning, som alla är relaterade till inflammation i magen och tarmarna på grund av virus, bakterier eller kemikalier. Dessa symtom är svåra kramper i buken, diarré, kräkningar och feber. En av de mest definitiva symptomen av matförgiftning är när diarré och kräkningar förekommer på samma gång.

2 Ta del av symptomen på uttorkning, som är den farligaste biverkan av matförgiftning och är resultatet av överdriven vätska evakuering genom diarré och kräkningar. Symtom på uttorkning omfatta brist på energi, mörkfärgad urin, illamående, kramper i armar och ben, torr mun och näsa, yrsel och illamående.

3 Observera att vissa typer av matförgiftning kan orsaka andningssvårigheter, eftersom viruset delvis kan lamslå lungorna. I detta fall är omedelbar medicinsk hjälp krävs, så att en andningstuben kan föras in i luftvägarna medan intravenösa vätskor administreras.

4 Bekanta dig med skillnaderna mellan symptom på matförgiftning och andra gastrointestinala störningar. Med matförgiftning, inte symptomen inte minska efter maten har smält, och de kan öka i intensitet som förgiftningen fortskrider genom blodet. En enkel magbesvär är också sällan åtföljs av en feber medan fall av matförgiftning är benägna att förhöjda temperaturer.

5 Omedelbart söka medicinsk hjälp om du upplever något av de symptom på antingen matförgiftning eller uttorkning. Medan mildare fall av matförgiftning kan passera utan medicinsk behandling, mer allvarliga former kräver intravenös vätsketillförsel och antibiotika i syfte att hejda effekterna av bakterier, virus eller kemikalier. Känner igen symptomen och söka hjälp innan du arbetsoförmögen av effekterna av uttorkning.

6 Var uppmärksam på symtom som kan dröja flera veckor efter behandlingen av vissa typer av matförgiftning, som salmonella. I många fall kan dessa symptom liknar artrit, med stela leder och smärta i armar och ben.

Tips

  • Observera att symptomen av matförgiftning kan ta lite tid att visas, vilket kan göra det svårt att fastställa orsaken till förgiftning. Vissa typer av salmonella, till exempel, kan ta upp till 72 timmar innan symptomen visar sig.

Matförgiftning uppstår när en individ konsumerar mat förorenad med antingen en smittsam virus, bakterier eller parasiter. Föroreningar är ofta ett resultat av i matlagning eller felaktig hantering och förvaring av livsmedel. Svårighetsgraden av symtomen varierar beroende på vilken typ av förorena konsumerades liksom hälsa och ålder på den person utsätts för. Sjukdom orsakad av matförgiftning kan pågå så länge som 10 dagar.

Magont och illamående

Matförgiftning orsakar oftast en viss grad av magsmärtor och illamående.

Magknip

Personer som har matförgiftning kan också uppleva magkramper.

Kräkningar och diarré

Personer med matförgiftning brukar uppleva upprepade episoder av kräkningar och diarré. Om kräkningar kvarstår längre än 48 timmar, konsultera en läkare.

Dålig aptit

När lider av matförgiftning, de flesta individer har inget intresse av att äta extra mat medan symtomen kvarstår.

Trötthet

Under hela sjukdomen, kommer personer med matförgiftning brukar känna sig trött, trög och orkeslöshet.

Feber

Många personer med matförgiftning kommer att utveckla en feber.

Matförgiftning härrör från att äta förorenad eller dåligt beredda livsmedel, vilket kan resultera i illamående, kräkningar, diarré, muskelkramper och feber. Symtomen varar vanligtvis några dagar, och medan de kan göra dig olycklig, de är sällan dödlig om de behandlas på rätt sätt. Barn, gravida kvinnor och äldre bör vara särskilt försiktig när det handlar om matförgiftning, dock. De kör den största risken. Du bör alltid tala med en läkare oavsett eftersom han kan diagnostisera viss typ av matförgiftning lättare. Förutom eventuella behandlingar han föreskriver, kan du ta några steg för att bidra till att minska symtomen.

vätskor

Kräkningar och diarré ta vatten ur kroppen, vilket innebär en risk för uttorkning. Motverka att genom att ta in vatten, Gatorade eller tydliga läsk, såsom 7-Up eller ginger ale. Undvik koffeinhaltiga drycker - koffein är ett diuretikum - och dricka vätskan i små klunkar snarare än stora klunkar. Om du är bekymrad över näringsbehov, anser skålar av hönsbuljong eller buljong. Om du har problem att hålla vätska ner, suga på chips is i stället. Se till att markerna är tillräckligt små för att inte kvävning och ersätta dem ofta som du konsumerar dem.

matar

När du lider av matförgiftning, kommer du inte att kunna äta mycket, och du bör nog vänta minst ett par timmar innan du försöker att konsumera något. När du gör, hålla sig till intetsägande, lättsmält mat och börja långsamt. Kex, rostat bröd, gelatin, vitt ris och bananer rekommenderas. Håll dig borta från allt hårdare, och sluta äta om du börjar känna illamående igen (kräkningar tar vätskor och näring ur kroppen). Undvik mjölk och mjölkprodukter - de gör diarré värre - och aldrig ta mer än du känner att du kan hantera.

Medicin

Mayo Clinic och andra yrkesgrupper betonar behovet av att undvika anti-diarré medicinering. Även om det kan lindra symptomen, minskar också kroppens förmåga att bekämpa bakterier, som kan förlänga prövning. I vissa fall kan antibiotika vara till hjälp, men det beror på vilken typ av mat som har förgiftat dig; få en läkares rekommendation och inte ta några antibiotika om han ger dig okej. I sjukhus situationer kan de ge dig intravenösa vätskor, som ger elektrolyter och bidra till att återfukta dig snabbare än att ta vätskor genom munnen. För det mesta, läkare föredrar att låta symptomen passera utan formell medicinsk behandling. De rekommenderar vila i en lugn miljö noggrann övervakning av vätskenivåer, och en "grin och bära det" attityd tills det börjar bli bättre.

Milda matförgiftning Symtom

Enligt Mayo Clinic, 75 miljoner människor få matförgiftning varje år, vilket sker när mat som inte har korrekt kokta förbrukas. Därefter är bakterier intas, rubba mag miljön i magen. Matförgiftning orsakas av en korskontaminering som inträffade före, under eller efter tillagning. Symtomen börjar som milda och är ofta influensaliknande karaktär men varierar beroende på vilken typ av mat eller bakterier. Att förstå hur dina symtom kan utvecklas kan minska långvarig sjukdom och skador på kroppen.

General Matförgiftning Symptom

Symtom på matförgiftning kan börja omedelbart eller kan inte visas förrän dagar senare. Symptomen kan bara pågå i 24 till 48 timmar eller upp till 10 dagar eller mer. Allmänna livsmedels symtom är illamående, kräkningar, aptitlöshet, diarré, trötthet, muskelvärk, buksmärtor, magkramper och feber.

Symtom på Salmonella matförgiftning

Salmonella matförgiftning kan uppstå efter att ha ätit felaktigt kokta ägg eller fjäderfä. Om du har salmonella, du kommer troligtvis erfarenhet illamående, kräkningar, aptitlöshet, trötthet, muskelvärk, buksmärtor, magkramper eller feber. Svåra fall av salmonellamatförgiftning kan inkludera hemorragisk kolit (blodig diarré).

Symtom på E. Coli matförgiftning

E. coli matförgiftning, som orsakas av Escherichia coli bakterier, kan inträffa efter att ha ätit svampiga köttfärs, dricka förorenat vatten eller opastöriserad mjölk, eller från exponering för att arbeta med boskap. Symtomen är främst allmän karaktär, men e. coli matförgiftning präglas av en period av blodig diarré, vilket signalerar en inre infektion och risken för uttorkning.

Symtom på svamp matförgiftning

En vanlig mat uppskattas av många, måste svampar odlas och väljs mycket noggrant. Eftersom svampar är naturligtvis en svamp, kan det vara svårt att upptäcka när de inte är säkert att äta. Svamp matförgiftningssymtom ibland allmänhet, men dessa ytterligare symtom har rapporterats, inklusive magbesvär, delirium, synproblem, hjärtmuskelproblem, njursvikt eller levervävnadsskada.

Symtom på Clostridium botulinum matförgiftning

Allvarligare men mindre vanliga, är clostridium botulinum annan bakterier kända för att orsaka matförgiftning. Matförgiftning symptom kan inkludera svaghet, dimsyn, dubbelseende, ljuskänslighet, förlamad ögat nerver, talsvårigheter eller svälja, förlamning eller andningssvikt.

Det är svårt att sätta fingret på bakterierna till en viss typ av mat eller mat grupp. Konserverad majs, paprika, gröna bönor, soppor, rödbetor, sparris, svamp, mogna oliver, spenat, tonfisk, kyckling, kyckling lever, leverpastej, lunch kött, skinka, korv, fyllda aubergine, hummer, och rökt och saltad fisk har alla identifierats som potentiella källor för clostridium botulinum. Utsätts för denna typ av bakterier är mindre vanligt eftersom dess faran är baserad på de förhållanden under vilka livsmedel odlas, som i allmänhet är mycket reglerade i USA

Matförgiftning med färskost

Matförgiftning från keso är troligt om du har äta keso som är sura. Mejeriprodukter har en viss hållbarhetstid innan de förstöra och växer skadliga bakterier, som producerar gifter. Om du äter keso som är förorenad med smittsamma organismer, kommer organismerna infekterar slemhinnan i mag-tarmkanalen och orsaka biverkningar i kroppen. Ring din läkare vid de första tecknen på matförgiftning att fastställa den exakta orsaken och vilka åtgärder du behöver ta.

Orsak

Matförgiftning från att äta keso uppstår när keso är förorenad. Keso kan bli förorenat vid någon punkt under dess manufacturie, eller från felaktig hantering mat. Till exempel, om den utrustning som används för att göra keso blir kontaminerad, kan keso innehålla infektiösa organismer. Osten kan också bli smittad om du inte tvätta dina händer eller redskap ordentligt eller om osten vidrör en yta som är förorenad. Äta keso som är förbi sin försäljning datum innebär också en risk för matförgiftning.

symptom

Symptom från att äta förorenad keso kommer att utvecklas inom fyra till 36 timmar efter intag av ost. De vanligaste symptomen är feber, trötthet, illamående, kräkningar, buksmärta, diarré, aptitlöshet och magkramper. Din kropp försöker göra sig av med den smittsamma organismen. Diarré och kräkningar kan leda till uttorkning, vilket kan orsaka ytterligare komplikationer. Symtom på uttorkning är muntorrhet, yrsel, torr hud och spolas hud. Ring din läkare omedelbart om du tror att du är uttorkad.

Behandling

Behandla matförgiftning från keso genom att kasta den återstående förorenade keso, ändra din kost och öka vätskor. Tyngdpunkten i matförgiftning behandling är att fylla kroppen med vätskor och främja normala tarmrörelser. Ät intetsägande livsmedel, såsom bananer, potatis, kokta morötter, skinn kyckling, ris och toast. Dricka klara vätskor, såsom vatten, örtteer och sportdrycker. Undvik drycker som innehåller mycket socker, innehåller alkohol och koffein.

Hänsyn

Försök inte att diagnostisera dig själv. Matförgiftning symptom liknar många andra matsmältnings villkor, såsom laktosintolerans och en mjölkallergi. Om du utvecklar gemensamma matförgiftningssymtom varje gång du äter keso, är det mest som relaterat till ett annat tillstånd. Din läkare kommer att kunna kliniskt diagnostisera ditt tillstånd med tester på avföringen.

Uppblåsthet & amp; Matförgiftning

Uppblåsthet är ett vanligt symptom på matförgiftning, tillsammans med illamående, diarré, frossa och kräkningar. Om du misstänker att du har matförgiftning, måste du se din läkare för en ordentlig diagnos. Matförgiftning uppstår när du äter ett livsmedel eller dryck som är förorenat med toxiner eller skadliga bakterier. De flesta symtom börjar mellan fyra och 36 timmar efter att du har intagit förorena. Omkring 48 miljoner amerikaner upplever matförgiftning på årsbasis, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

symptom

Uppblåsthet är en sekundär symptom på matförgiftning, till följd av inflammation och irritation en smittsam organism i magtarmkanalen orsaker. Du kan också uppleva magkramper, magont, huvudvärk, feber, frossa, diarré som kan eller inte kan innehålla blod och kroppsliga svaghet. De flesta symptomen avtar på en dag, men kan påverka matsmältningssystemet för upp till 10 dagar.

om Symtom

Vissa symtom kräver omedelbar medicinsk utvärdering. Om du upplever något av följande, kontakta din läkare omedelbart: blodiga kräkningar, diarré som varar i mer än tre dagar, konsekventa kräkningar episoder som varar mer än två dagar, blod i avföringen, inte kan hålla vätskor i magen, en temperatur som är högre än 101,5 grader, svåra magsmärtor eller kramper, eller tecken på uttorkning. Uttorkning är ett allvarligt problem med matförgiftning och kan leda till komplikationer. Symtom på uttorkning är muntorrhet, lite urinering, yrsel, svaghet, ökad törst och yrsel.

Behandling

De viktigaste målen för behandling av matförgiftning symptom, bland annat uppblåsthet, är att hålla kroppen hydrerad och främja hälsosamma tarmrörelser för att förhindra ytterligare komplikationer. Din uppblåsthet kommer att avta när mag-tarmkanalen gör sig av den smittsamma organismen. Drick mycket klara vätskor som örtte, buljong och juice. Om du har en svår tid att hålla vätskor ner, försöka suga på en isglass eller ta små klunkar en dryck. Undvik att dricka drycker som innehåller koffein eller alkohol.

kostförändringar

Ät mat som är lätta på matsmältningssystemet och livsmedel som kommer att binda avföringen för att göra det fast. Fördelaktiga livsmedel innehålla bananer, potatis, ris, kokta morötter, skinn kyckling, rostat bröd, äpplen och kex. När dina symptom avta, prata med din läkare om att lägga till fler livsmedel. Undvik mat som innehåller mycket fiber, socker och kryddor.

Kan Soy orsaka matförgiftning?

All mat kan orsaka matförgiftning. Soja är en biprodukt av sojabönor som används i många förädlade och hälsokost. Om sojaprodukt som du äter eller dricker är förorenad med en bakterie, virus eller toxin, kommer det att orsaka matförgiftning. Ett tillstånd som är förvirrad med matförgiftning är en sojaallergi. Matförgiftning från soja skulle vara en isolerad händelse; det skulle inte ske varje gång du äter sojaprodukter. Om du utvecklar magproblem varje gång du äter soja, be din läkare om allergier.

Matförgiftning

Matförgiftning uppstår när du äter eller dricker ett livsmedel eller dryck som är förorenat. Den smittsamma organismen i livsmedlet eller drycken går in i matsmältningssystemet och orsakar sjukdom. Du kanske känner dig sjuk, illamående och trött. Dessa smittsamma organismer kan komma in i din mat eller dryck om mathantering, förorenat vatten eller kött som inte har ordentligt kylda eller kokta, enligt MedlinePlus. Matförgiftning orsakar inflammation och irritation i tarmen, vilket leder till vanliga symtom.

Alla soja produkt kan orsaka matförgiftning. En rapport från Livsmedelssäkerhets News sade salmonella hade konstaterats i ett sojamjöl växt. Pritzker lag rapporterade ett fall där soja böngroddar var smittat med listeria. Andra sojaprodukter misstänks i matförgiftning fall har inkluderat sojamjölk, soja och edamame. Alla soja produkt skulle kunna vara kontaminerade av felaktig hantering av livsmedel eller lämnar produkten ut för långt; matförgiftning kan också uppstå om det äts passerat sitt bäst-före-datum.

symptom

Matförgiftningssymtom kan uppträda inom några timmar eller upp till några dagar efter konsumerar förorenad mat eller dryck. Symtomen kan vara kräkningar, illamående, diarré, magkramper, aptitlöshet, trötthet, magsmärtor och feber, enligt MayoClinic.com. Symptomen kan vara från 24 timmar upp till 10 dagar. Ring läkare om symptomen är kräkningar blod, svår diarré, oförmåga att hålla vätska ner, extrem smärta, feber över 101,5 eller frekventa kräkningar.

Soy Allergi Behandling

Soja allergiska symptom liknar matförgiftning symptom, men de är olika förutsättningar. En sojaallergi är en felaktig funktion hos immunsystemet. Din kropp reagerar på proteiner som finns i soja som farlig. Immunförsvaret reagerar genom att skapa immunoglobulin E eller IgE, antikroppar som utlöser en kemisk kedjereaktion i kroppen. Histamin skapas, orsakar inflammation i tarmen, vilket leder till illamående, kräkningar, diarré, kramper och smärta. Soja allergiska symptom varar bara några timmar, tills sojaproteiner elimineras från systemet.

Hänsyn

Om du utvecklar magproblem efter att ha ätit soja, sluta äta sojaprodukter tills du kan utvärderas av din läkare. En sojaallergi kan leda till en potentiellt livshotande tillstånd, anafylaktisk chock.

Salmonella är en bakterie som påverkar en individs tarmkanalen. Symptomen på salmonella matförgiftning visas normalt inom åtta till 12 timmar efter intag av den smittade maten. Det tar ungefär fyra till sju dagar för symptomen att försvinna.

Kroppslig smärta

Buksmärtor och mage cramping kan inträffa som ett resultat av salmonella. Vissa individer kan också uppleva huvudvärk eller värk i kroppen som liknar influensaliknande symtom.

Diarré

salmonella matförgiftning kan också orsaka diarré. Avföringen verkar vara vattnig och lös. Ibland kommer diarré verkar vara blodig. Om det kvarstår i mer än en vecka, kontakta läkare.

Feber

Om en person har smittats av salmonella, kan han köra en feber av 100 till 102 grader. Ibland kan det också finnas frossa.

Illamående

Illamående, i samband med kräkningar är ett symptom på salmonella matförgiftning. Det är kroppens sätt att bli av med gifter. Illamående är normalt det första symtomet drabbade individer märker.

dehydrering

Om en individ blir uttorkad, att vissa tecken leta efter skulle vara en torr mun och tunga och ögon som verkar vara nedsänkt. Torkade individer kan också märka en minskning av mängden urin frigörs och deras produktion av tårar kan minskas.