XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mat som ökar kväveoxid

Örter som ökar kväveoxid

Kväveoxid, eller NO, är en budbärarmolekyl som spelar en roll i din muskulära och immunsystem. Inga signaler den glatta muskulaturen kring dina blodkärl att slappna av och vidgas, vilket ökar blodflödet och lindra sjukdomar som angina och högt blodtryck. NEJ också aktiverar celler i immunsystemet. Vissa örter kan öka kväveoxid naturligt och kan vara till hjälp vid behandling av vissa sjukdomar. Rådgör med din vårdgivare innan växtbaserade behandling.

Herbal åtgärder

Örter öka kväveoxid och gynna dig på olika sätt. Vissa örter utlösa NO-produktion och aktivera makrofager --- en typ av vita blodkroppar som deltar i uppslukande och smälta invaderande patogener. Andra örter fungera som vasodilatorer genom att öka NO i din vaskulär vävnad. Kväveoxid har en roll att spela i att hålla dig frisk, men överskott NO kan ha allvarliga biverkningar. Kontrollera med en kunnig läkare för att få råd om dosering och beredning av örter som ökar kväveoxid.

Goosefoot

Goosefoot, eller Chenopodium ambrosioides, är en hög ört hemma i Central- och Sydamerika, där det är också känd som epazote. Traditionella healers använder blad, rötter och blommor för att behandla förkylningar, leishmanios, menstruationsrubbningar, myom och livmoder blödningen. Anläggningen är rikt på flavonoider, terpener och steroider och har potent antioxidant och cancer åtgärder. En studie som publicerades i aprilnumret 2007 av "Journal of Ethnopharmacology" fann att ett bladextrakt ökade signifikant ingen aktivitet och aktiverade makrofager produktion i försöksdjur. Forskarna drar slutsatsen att Goosefoot positivt påverkar immunsystemet, vilket skulle kunna förklara dess antitumör och antimikrobiell verkan. Svälj inte eterisk olja eller använda denna ört under graviditet.

Safed müsli

Safed musli, eller chlorophytum borivilianum, är en flerårig ört från västra Indien. Indiska ayurvediska healers använder knölarna som ett afrodisiakum, en nervine och en allmän tonic. En studie som publicerades i mars 2011 frågan om "Andrologia" fann att Safed musli ökade signifikant spermier och erektion index i försöksdjur. Studien visar förhållandet mellan erektion och kväveoxid. Som NO tillåter kärlväggarna att slappna av och vidgas, det ökade blodflödet i penisvävnad förbättrar erektion. Undersökningen visar att denna ört kan vara användbar för sexuella brister och förbättra fortplantningsfunktionen. Använd inte denna ört under graviditet, eller kombinera den med erektil dysfunktion droger.

Desmodium

Desmodium eller desmodium gangeticum, är en flerårig ört hemma i Indien. Ayurvediska healers använda den som ett hjärta tonic, och för att behandla övre luftvägsinfektioner, maskar och matsmältningsbesvär. De aktiva beståndsdelarna inkluderar alkaloider, isoflavoner, pterocarpans, steroler och flavonoider, och anläggningen har immunmodulerande, slät muskelavslappnande, anti-inflammatoriska och antileishmanial åtgärder. En studie som publicerades i juni 2011 frågan om "Journal of Ethnopharmacology" fann att örten stimulerar makrofager och produktionen av kväveoxid. Dess effekt på immunsystemet förbättras in vitro resistens mot infektion med parasiten kallas Leishmania donovani, som orsakar den dödliga sjukdomen leishmaniasis. Använd inte denna ört under graviditet.

Östrogen är ett hormon som består av tre föreningar: östron, östradiol och östriol. Både män och kvinnor behöver en viss mängd av detta hormon att vara friska. Människor som har låga östrogennivåer kan öka östrogen naturligt genom att äta vissa typer av livsmedel och avstå från andra livsmedel som hämmar östrogenproduktion.

Betydelsen av låga östrogen

Kvinnor som experienceing premenopausala eller post-menopausala sypmtoms kan ha låga nivåer av östrogen i kroppen. Naturligt östrogen är ett kvinnligt könshormon och är en viktig steroid i fortplantningsprocessen. Friska östrogennivåer hjälper till att reglera menstruationscykeln och upprätthålla sunda kolesterolnivåer.

Mat som ökar östrogenproduktion antingen innehåller en förening som är känd som di-indolylmethane, eller naturligt innehåller höga halter av östrogen som lätt absorberas av kroppen. Di-indolylmethane ökar nivån av östradiol i kroppen, en specifik typ av östrogen som kroppen producerar naturligt.

Livsmedel som ökar östrogenproduktion

Livsmedel som ökar östrogen i kroppen inkluderar: sojaprodukter som tofu och sojamjölk, limabönor, bär, äpplen, papaya, datum, plommon, granatäpplen, rödbetor, aubergine, tomater, jams, oliver, potatis, korn, ris, humle , havre, vete, linfrön, kikärtor, vitlök, persilja, klöver, ärter, groddar och lakrits.

Effekterna av östrogenersättning

Att öka konsumtionen av östrogen höjande livsmedel kan ha flera effekter på hormoner och känslor. Östrogen höjande livsmedel har kopplats till att minska pre-menopausala och postmenopausala symtom, ökad energi, förbättra minnesproblem och öka bentätheten.
Om östrogen höjande livsmedel som inte kan absorberas lätt av kroppen, kan en läkare rekommendera östrogenhormonersättningsterapi och livsstil eller kostförändringar för att säkerställa liten eller ingen ytterligare förlust av naturligt östrogen.

överväganden

Vissa livsmedel kan hämma östrogenproduktionen och bör undvikas vid intag av mer östrogenproducerande livsmedel. Livsmedel som hämmar östrogenproduktion inkluderar meloner, ananas, bär, fikon, druvor, kål, gröna bönor, majs, squash, broccoli, vitt ris och vitt mjöl.

Förutom att äta mer östrogenproducerande livsmedel, bör en person som vill öka östrogen hålla en låg fetthalt, fiberrik kost som hjälper rymma ändra hormonnivåer. Fullkorn, färska grönsaker, tempeh, nötter och frön, bönor och tång rekommenderas mat att äta i samband med östrogen höjande livsmedel.

varningar

För mycket östrogen i kroppen kan vara skadligt för din hälsa, så det är viktigt att utvärderas av en läkare innan du gör några drastiska förändringar i kosten. Symtom på för mycket östrogen i kroppen inkluderar oregelbundna menstruationer, sug efter sötsaker, förlust av sexlust, vätskeansamling, trötthet, svullna eller smärtsamma bröst, endometrios, svåra mensvärk och viktökning. Livsmedel som ökar östrogen kan behöva sänkas eller tas bort från kosten tills östrogennivåerna återställs till en hälsosam nivå.

Tilläggen och mat som ökar produktionen av kväveoxid

Kväveoxid är ett viktigt ämne för hjärt och sexuell hälsa. Kväveoxid är en gas som slappnar av och vidgar blodkärlen, sänker blodtrycket och ökar blodflödet. Att öka produktionen av kväveoxid skyddar mot hjärt-kärlsjukdom och erektil dysfunktion. Arginin och citrullin är två aminosyror som spelar viktiga roller i att producera kväveoxid. Rådgör med din läkare om de kosttillskott och livsmedel som ökar produktionen av kväveoxid.

arginin

Arginin är en semi-essentiella aminosyror barn behöver från livsmedel och vuxna kan göra i kroppen. Arginin är en prekursor till kväveoxid. Öka intaget av arginin från livsmedel och kosttillskott ökar produktionen av kväveoxid. Ta arginin kosttillskott förbättrar blodtryck och blodflöde och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom. Forskare vid vetenskapliga Institute of San Raffaele i Milano, Italien, utvärderat effekterna av arginintillägg på nondiabetic patienter med hjärt-kärlsjukdom, enligt forskning som publiceras i "Metabolism: Clinical and Experimental" i september 2009. Forskarna fann arginin kosttillskott ökar kväveoxid produktion, minska inflammation och förbättra kardiovaskulär funktion.

citrullin

Citrullin ökar kväveoxidproduktion genom att öka arginin- nivåer, vilket i sin tur förvandlas till kväveoxid. Ta citrullin tillskott sänker blodtrycket. Forskare vid Florida State University i Tallahassee funnit att oral citrullin tillskott sänker blodtrycket, enligt forskning som publiceras i "American Journal of Hypertension" i januari 2010. Resultaten visar citrullin sänker blodtrycket i både armartären i överarmen och aorta artär som transporterar blod från hjärtat till kroppen. Forskarna rapporterar detta fynd är betydelsefullt eftersom aorta blodtryck bättre återspeglar kardiovaskulär risk än brachial blodtryck, vilket är lättare att mäta och är den mer konventionella mätningen.

pistagenötter

Arginin finns i kött, fisk, mejeriprodukter, ägg, nötter, frön, fullkorn, choklad, johannesbröd och
baljväxter, i synnerhet soja; dock forskning begränsad demonstrera vilka typer av livsmedel som innehåller arginin som kommer att öka produktionen av kväveoxid. Pistagenötter innehåller höga halter av arginin, öka produktionen av kväveoxid och kan hjälpa män med erektil dysfunktion. Erektil dysfunktion är förknippad med låga nivåer av kväveoxid produktion, delvis på grund av kost arginin brist, enligt forskning av forskare vid Tokyo Medical and Dental University i Japan och publicerad i "International Journal of Urology" i februari 2008. Forskare vid Ataturk undervisning och forskning sjukhus i Ankara, Turkiet, fann att gifta män med erektil dysfunktion som konsumerar Antep pistagenötter förbättra erektil funktion utan några biverkningar, enligt forskning som publiceras i januari / februari numret av "International Journal of impotens Research" in 2011 . resultaten visar också pistagenötter lägre kolesterolhalten i blodet och fett och förbättra kardiovaskulär hälsa.

Vattenmelon

Citrullin finns i gurkor och meloner, såsom vattenmelon och cantaloupemelon; dock forskning begränsad demonstrera vilka typer av livsmedel som innehåller citrullin som kommer att öka produktionen av kväveoxid. Vattenmelon, inklusive kött och skal, är en rik källa till citrullin. Öka din intaget av vattenmelon ökar produktionen av kväveoxid och kan sänka blodkoncentrationen av kardiovaskulära riskfaktorer. Forskare vid Texas A & M University i College Station upptäckte att vattenmelon svål juice ökar blodkoncentrationen av arginin, förbättrar blodkärlet avkoppling och sänker blodsockerkoncentrationen av socker, fett och dimethylarginines, ämnen som ökar risken för åderförkalkning, enligt forskning som publiceras i " Journal of nutrition "i december 2007.

All mat kan bidra till kroppsfett om din energibalans skiftar mot lagring i stället för utgifter. Om du har metabolt syndrom, som orsakar att du kan lagra överflödigt fett runt magen, kan din kropp vara mer känsliga för livsmedel som påverkar ditt blodtryck, blodsocker och kolesterolhalten i blodet. Stora förhållanden av kalorier från livsmedel som innehåller mycket natrium, socker och fett kan leda till otillräckligt intag av välgörande fiber, kalium och andra mineraler och vitaminer. Du kan stänga av denna ekvation runt genom att undvika livsmedel som ökar din kroppsfett procent för att göra mer plats för fullkorn, frukt och grönsaker i din kost.

Fet och sötad Fast Foods

Om du vill lägga till kroppsfett, äter snabbmat varje vecka. US Department of Agriculture rapporter om att denna frekvens i kombination med näringsprofiler av snabbmat gör vikt och body mass vinst mer sannolikt. En enda entree eller sida skålen med 500 kalorier eller mer utgör 25 procent av en hel dags kaloriersättning i en genomsnittlig diet. Fet och torkade livsmedel av denna typ som uppmuntrar kroppsfett produktion omfattar hamburgare; pommes frites; tacos; och ubåt, frukost, stekt fisk och stekt kyckling smörgåsar. Sötsaker, såsom milkshake har nästan lika många kalorier, medan vanliga kolsyrade cola kraftigt kan bidra till fett lagring och viktökning om du dricker dem ofta eller i stora mängder.

salt mat

Saltet tillsätts till konserverade soppor, fryst pizza och härdade pålägg kan påverka ditt kroppsfett förhållandet. Hög natriumintaget är förknippad med större kroppsmassa, delvis på grund av mer mat från salta källor motsvarar mer natrium och kalorier. Natrium driver också upp ditt blodtryck, en riskfaktor som kan vidmakthålla det metabola syndromet. Harvard School of Public Health berättar att 75 procent av all salt, den huvudsakliga källan för natrium, konsumeras från förädlade livsmedel.

rött kött

Revbensspjäll, hamburgare och lammkotletter kan lägga till ditt kroppsfett procent. Mättat fett och kolesterol i rött kött påverka negativt din kolesterolhalten i blodet, speciellt om du äter dem varje dag. Enligt en långtidsstudie på metabola syndromet riskfaktorer som publicerats i tidskriften "Circulation" i januari 2008, människor som åt rött kött två gånger om dagen var mer benägna att utveckla kropp mass problem som är förknippade med det metabola syndromet.

raffinerade korn

Kex, kakor och pajer gjorda med raffinerad korn lägga 300 kalorier eller mer per portion till ditt kaloriintag och hotar att lägga till kroppsmassa. Raffinerat spannmål som vitt mjöl och vitt ris förskjuta mer näringsrika korn livsmedel och kan ha lagt kalorier från fett och socker. De flesta kakor, snabba bröd och bakverk är källor till kalorier från både fett och socker. I studien 2008 ingick raffinerad korn livsmedel bland riskfaktorer för metabolt syndrom.

Mat som ökar serotonin och inducera sömn

Din hjärna och kropp är beroende av serotonin för positiva stämningar - att tillfredsställelse du känner från att äta, avkoppling och vilsam sömn. Även livsmedel påverkar människors serotoninnivåerna på olika sätt och inga livsmedel direkt framkalla sömn, kan vissa livsmedel och matvanor bidra till att ge din hjärna ett uppsving av kemikalien, vilket gör restfulness mer sannolikt. Tänk på att din totala kost och bibehålla andra hälsosamma vanor, såsom att hålla rutin sömn gånger och utövar rutinmässigt, är också viktiga för sömn. Om din sömn utmaningar är allvarliga eller långvariga, söka vägledning från din läkare.

snabba kolhydrater

Kolhydrater låta din hjärna att producera serotonin. Men inte alltid de mest hälsosamma val, enkla kolhydrater ger störst påverkan på din serotoninnivåerna, rapporterar Columbia University Health. Hittade i godis, raffinerat spannmål och frukt, enkla kolhydrater ange ditt blodomloppet snabbt, vilket ger en serotonin uppsving som kommer att pågå i upp till två timmar. Att äta alltför många enkla kolhydrater från ohälsosamma källor, såsom sötsaker, kan störa blodsockerkontroll och eventuellt hålla dig vaken. Om du vill känna sömnig strax före sänggåendet, har ett litet mellanmål som innehåller en enkel carb källa, såsom honung eller frukt, tillsammans med några protein för att minimera dessa effekter. Ha ett glas lättmjölk med en touch av honung, till exempel, eller färsk frukt toppad med lite yoghurt.

komplexa kolhydrater

Komplexa kolhydrater, som är vanliga i fiberrika livsmedel såsom fullkorn, sötpotatis och baljväxter, ge långvariga blodkontroll socker och långsammare frisättning serotonineffekter. Eftersom de också innehåller protein, som kan störa serotonin produktion om du konsumerar för mycket, undvika att para ihop dem med ytterligare proteinkällor - eller gör det sparsamt. Har hela korn toast med jordnötssmör, till exempel, eller havregryn med färska bär och lite honung. Lägga dessa enkla carb källor föreskrivs att snabbare verkande serotonin uppsving och förbättrad smak.

Nötter, frön, mjölk och bananer

Nötter, frön, mjölk och bananer kolhydrater och aminosyran tryptofan, som hjälper din hjärna bättre utnyttja serotonin. Dessa livsmedel innehåller också värdefulla mängder av mineralet magnesium. Magnesium spelar en viktig roll i sömnen, enligt en rapport som publicerades i "Journal of Research i medicinska vetenskaper" i december 2012. Magnesium brister har kopplats med restless legs syndrome, som stör sömnen. University of Maryland Medical Center rekommenderar att ha varm mjölk, som också är lugnande, eller en banan som en sömnframkallande sänggåendet mellanmål.

Mer Sleep-Friendly Diet Tips

Att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt är viktigt för sömn, särskilt sedan 18 miljoner amerikaner har sömnapné, enligt National Sleep Foundation. Sömnapné är en sjukdom som stör andningen under sömn och kan vara resultatet av överskjutande pounds. Sträva efter en balanserad kost baserad på hela livsmedel, såsom frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Rik på fibrer och andra viktiga näringsämnen, dessa livsmedel gör viktkontroll enklare. Styra bort från ohälsosamma fettkällor, såsom fett kött, bakverk och andra låg närings bearbetade livsmedel, som ökar inflammation. Välj friska fettkällor, såsom nötter, frön och fet fisk, i stället. Nära läggdags, undvika kryddstark mat, fet mat och stora delar, vilket kan orsaka magbesvär, sura uppstötningar och halsbränna - som alla kan störa en god natts sömn. Koffein och alkohol kan också störa sömnen.

Om du funderar på att gå ner i vikt det bästa du kan göra är att höja din ämnesomsättning. Detta kan göras genom att införliva vissa livsmedel i din vanliga kost. Genom att göra så, kommer du att bevittna bättre matsmältning och även snabbare att bränna fett. Så här är några av de bästa livsmedel som kommer att bidra till att öka din ämnesomsättning.

Grönt te

Förutom att rensa kroppen och bidra till din hälsa, är grönt te bra för att öka din ämnesomsättning. Det erbjuder koffein, vilket snabbar upp din puls, och EGCG, som snabbar upp hjärnan och neurala funktioner, som alla bidrar till att bränna mer kalorier och öka ämnesomsättningen.

Kyckling

Vitt kött kyckling är en hälsosam mat som innehåller mycket protein. Lägga protein till din diet kommer att göra din kropp arbeta hårdare för att smälta det, vilket innebär en ökning i ämnesomsättningen.

bönor

Fiber är en annan näringsämne som kommer att göra din kropp arbeta hårdare i matsmältningen äta bönor tillför en frisk källa till fiber till din diet och ökar ämnesomsättningen i processen.

Spicy Peppers

Dessa innehåller capsaicin, som ökar metabolismen av fett i kroppen. Den förhindrar också fettdepåer bildas i överskott.

Lax

Eftersom det såsom stor källa till omega-3 fettsyror, är lax bra sätt att öka din ämnesomsättning. Dessa fettsyror påverkar enzymer som styr metabolismen i kroppen.

Mat som ökar fett Burn


Om du inte tycks kunna förlora de envisa extra pounds, kan du bara äta fel mat. Vissa livsmedel kan bidra till att öka fettförbränningen potential. Vissa typer av livsmedel kan dämpa aptiten, vilket ökar sannolikheten för fettförbränningen genom att hålla dig fylligare längre. Också, några matar påskynda den metaboliska processen. Metabolism är den vetenskapliga processen där kroppen producerar energi. Läs vidare för att lära sig om livsmedel som ökar fettförbränningen.

Drycker

En av de bästa drycker för viktminskning är vatten. Vatten är en naturlig aptitnedsättande. Tyska forskare har funnit att 17 uns av vatten kan öka din ämnesomsättning med 30 procent. Grönt te innehåller också ökade fettförbränning egenskaper. Grönt te kan öka ämnesomsättningen samt ge humör förstärkare och anti-cancermedel.

Frukt och grönsaker

En av de bästa fettförbränning livsmedel är grapefrukt. Grapefrukt är fulla av vitamin C, vilket bidrar till att minska insulinnivåer. Minskade insulinnivåer bidrar till viktminskning. Andra frukter och grönsaker som äpplen, blåbär, broccoli, sparris och spenat kan också öka fettförbränningen.

entrees

Skapa förrätter och måltider som ökar fettförbränningen består i att använda livsmedel som finns i din lokala livsmedelsbutik. Sida, aptitretare och även måltid sallader full av grönsaker hjälper till att kontrollera aptiten. Du bör innehålla korn som jams, brunt ris och fullkornsvete pasta i måltider för att hålla dig fylligare längre. Protein infunderas förrätter såsom kyckling, lax, kalkonbröst och öring kan också öka fettförbränningen.

Finns det mat som ökar vita blodkroppar?

Översikt

Vita blodkroppar är viktiga i kroppen eftersom de förbättrar immunsystemets funktion och hjälpa dig att bekämpa infektioner. Om du har ett lågt antal vita blodkroppar, kan det tyda på en sjukdom. En annan vanlig orsak till lågt antal vita blodkroppar går igenom en stor behandling såsom strålning eller kemoterapi. Öka antalet vita blodkroppar kan minska dina chanser att få sjuka och även påverka din energi nivåer. Äta vissa hälsosamma livsmedel kan bidra till att öka vita blodkroppar.

Lax

Finns det mat som ökar vita blodkroppar?

Lax är en av de bästa livsmedel för att öka din vita blodcellsnivåer. Dr Bill Sears, barnläkare och professor i pediatrik vid University of California i Irvine förklarar på sin hemsida att omega - 3 fettsyror som finns i lax öka vita blodkroppar och öka deras styrka, så att de kan bli av med bakterier . Detta innebär att äta mat som lax ofta kan stärka immunförsvaret och bekämpa infektioner. Det är viktigt att laxen kokas helt, eftersom cancern Stödjande vårdprogram anges att rå eller råa fisk kan orsaka mat - tåld sjuka.

apelsiner

Finns det mat som ökar vita blodkroppar?

Livsmedel som är rika på C-vitamin, såsom apelsiner, kan bidra till att öka din vita blodkroppar nivåer när ätas regelbundet. Dr Bill Sears säger att C-vitamin ökar mängden vita blodkroppar och antikroppar i kroppen, samtidigt som man förhindrar virus från att komma in i din kropp. Medan vissa människor tar C-vitamin tillskott för att öka deras immunsystemets funktion, äta apelsiner ger samma nytta av C-vitamin, plus extra vitaminer och mineraler och kostfiber.

berikade spannmål

Finns det mat som ökar vita blodkroppar?

Som har en enkel skål med berikade spannmål är ett annat sätt att öka vita blodkroppar i kroppen. De flesta spannmål är berikade med en mängd olika vitaminer och mineraler inklusive mineralet zink. Zink ökar vita blodkroppar, enligt Dr Bill Sears. Hans hemsida säger att ett uns av berikade spannmål kan ha upp till 15 milligram zink. Det är viktigt att kontrollera näring fakta panelen på spannmål innan du köper för att se till att spannmål spikas.

kokta Turkiet

Finns det mat som ökar vita blodkroppar?

Kokt kalkonkött är en annan zink - rik mat som kan bidra till att öka din vita blodkroppar nivåer, enligt Dr. Sears. Han rekommenderar att få 15 till 25 milligram zink per dag, medan en tre-ounce servering av mörkt kött kalkon har cirka 3,8 milligram zink. Proteinet i Turkiet kan också öka din energi nivåer medan du arbetar för att förbättra immunförsvaret. Det är mycket viktigt att den kalkon är genomkokt till en inre temperatur av 140 grader F eller högre. Enligt Cancer stödjande vård program, när vita blodkroppar är låg, din kropp kan inte bekämpa infektioner eller sjukdomar från mikroorganismer i livsmedel så bra som det borde.

Mat som ökar dopamin


Dopamin är en neurotransmittor som finns i hela kroppen i nervsystemet och hjärnan. Dopamin har visats öka känslor av välbefinnande, nöje, fastsättning till andra och stöd integration av dina tankar och känslor. Det är också en av de tre signalsubstanser som är involverade i "kamp eller flykt" reaktion, som är en ökad fysiologisk reaktion på en upplevd hot. Den "kamp eller flykt" reaktion ökar vår adrenalin och andra hormoner som stöd i vår överlevnad i farliga situationer. Dopamin kan höjas naturligt i kroppen genom att äta vissa livsmedel.

Fisk och Kosttillskott

Fisk, som lax, tonfisk och en mängd andra fiskar, även kokta eller serveras råsocker som i sushi, innehåller höga halter av proteiner. Proteiner stöd för att öka dopaminnivåer naturligt eftersom de omvandlas till aminosyran tyrosin, som sedan bearbetas vidare för att skapa dopamin. Ta tillskott också, såsom vitamin B6 och L-fenylalanin, också öka dopaminproduktionen i kroppen.

Frukt och grönsaker

Några av de bästa frukter och grönsaker som ökar dopaminproduktionen i kroppen är: äpplen, paprika, vattenmelon, mörkgröna grönsaker, och rödbetor. De vitaminer som finns naturligt i dessa frukter och grönsaker stöd i produktionen av dopamin i kroppen genom att tillhandahålla de nödvändiga kemikalierna för aminosyraproduktionen.

Kyckling och sojaprodukter

De höga proteinnivåer som finns i kyckling, sojaprodukter och ost kan höja dopaminnivåer i kroppen. Protein är en grundläggande byggsten för aminosyror som producerar dopamin. Konsumera livsmedel som innehåller mycket protein, men låg halt av mättat fett är det mest hälsosamma sättet att ge din kropp med proteiner som behövs för att öka dopaminnivåer.

Vissa naturliga livsmedel förbättra hjärnans prestationsförmåga resulterar i ökad energi, vitalitet och mental skärpa.

Fakta

Även om hjärnan står för endast 2 procent av kroppens vikt, brinner det 20 procent av kroppens dagliga kaloriintag och kräver specifika näringsämnen för optimal prestanda. Äta mat rik på dessa näringsämnen kommer att öka energi och mental vakenhet samt öka motståndskraft mot stress. Kvantitet är lika viktigt som kvalitet. Dongsheng Cai av Wisconsin University publicerade en studie i 3 oktober 2009 numret av tidskriften "Cell" hävdar att hjärnan kan reagera på matrester som om det var en patogen. Michael Green av Aston University i England instämmer och föreslår att äta "oftare men mindre måltider."

Brain Food

Franklin Institute Online, resurser för vetenskap lärande, utvecklat en tredimensionell "Brain Food Pyramid" som visar att omega-3-fettsyror bygga hjärnan, proteiner öka förmågan hos de olika delarna av hjärnan att arbeta tillsammans, Kolhydrater bränsle det, och mikronäringsämnen skydda den.

ägg

Äggula innehåller kolin, ett näringsämne som består av två fettliknande molekyler som hjärnan behöver för att fungera väl. Kolinbrist är förknippad med Alzheimers sjukdom.

Spenat

Spenat kan förbättra mental kapacitet och motorik samtidigt skydda hjärnan från oxidativ stress.

tranbär

Tranbär bidra till att förbättra minnet, balans och koordination och skydda hjärnan från fria radikaler (oxidativ skada skapas när celler använder syre).

Generella riktlinjer

Experter på Psychology Today råd att "tänka färg" när du handlar producera ön. Den allmänna regeln från The Brain Power Diet på deras hemsida (www.psychologytoday.com) är "något färgglada är hjärnan mat, laddade med vitaminer, mineraler och fytokemikalier som bibehåller hjärnans hälsa och förbättra mental prestationsförmåga."