XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mat som höjer urinsyra

Lista över Foods & amp; Grönsaker som höjer urinsyra

Urinsyra skapas i kroppen som en biprodukt av fördelningen av puriner, föreningar som förekommer naturligt i en mängd olika växt- och djurbaserade livsmedel. Njurarna bort urinsyra från blodet och eliminera den i urinen. Om din kost innehåller alltför många livsmedel med hög eller medelhög purin koncentration, kan din urinsyra nivå stiga tillräckligt för att orsaka njursten eller gikt, en typ av inflammatorisk artrit som uppstår när urinsyra kristaller samla i lederna. För att hålla din urinsyra låg, kan du behöva följa en diet som begränsar eller eliminerar dessa hög purin livsmedel.

Styra klart på fettrik mat

En kost rik på fett kan störa njurarna förmåga att befria blodet och kroppen av urinsyra, säger University of Pittsburgh Medical Center. Undvik helfeta mejeriprodukter som mjölk eller vanlig glass, bakverk såsom muffins eller kakor som kan innehålla en stor mängd fett eller olja och salladsdressing. Ät inte stekt mat eller livsmedel serveras med rik sås eller grädde eller ost-baserade såser. Syftar till att begränsa din totala fettintaget till högst 30 procent av din dagliga kalorier.

Undvika vissa grönsaker

Medan de flesta grönsaker är låga i puriner, flera innehålla en måttligt hög koncentration som sträcker sig från 50 till 150 milligram av puriner i varje 100 gram av livsmedlet. Dessa grönsaker innehåller alla torkade bönor och baljväxter, svamp, spenat, blomkål och sparris. Du bör förbruka högst två portioner av dessa grönsaker varje vecka för att hålla dina urinsyranivåer låg. En portion motsvarar en kopp grönsaker råa eller halv kopp kokta.

Ta det lugnt på Protein

Om du är orolig för din urinsyra nivå, äter bara en måttlig mängd djurbaserade protein dagligen - högst 6 uns per dag med en gräns på 3 uns per måltid. Kött, fågel och fisk och skaldjur med en hög purin innehåll över 150 milligram i varje 100 gram bör absolut undvikas. Inälvsmat som lever eller njurar, vilt, gås, rapphöns och skaldjur såsom musslor, pilgrimsmusslor, ansjovis, räkor och sill hör till denna kategori. Skinn kyckling eller kalkon, fisk som lax och magert nötkött eller fläsk kan ätas med måtta.

Andra hög-purin Foods

Köttextrakt är höga i purinföreningar. Undvik köttbaserade grytor eller soppor som innehåller en buljong eller buljong lager framställs från koncentrerade köttextrakt. Dessutom, inte komplettera eller laga mat med bageri eller öljäst. Vissa typer av alkohol, speciellt öl, kan vara rik på puriner. Alkohol stimulerar också produktionen av purin föreningar och kan öka din urinsyra nivå. Om du väljer att konsumera alkohol, gör det med måtta - en drink per dag för kvinnor, eller upp till två dagliga för män - och välj vin över öl när det är möjligt.

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Livsmedel med ett högt "mättnad värde" hjälper till att minska mängden mat som krävs för att stoppa hunger, bidra till att minska suget och förlänga tiden mellan måltiderna. Mättnad - en känsla av att du inte berövas och är fulla - ofta är den avgörande faktorn för en framgångsrik viktkontroll, enligt Viktväktarna. Många lågt kaloriinnehåll kan hjälpa dig att nå mättnad. I allmänhet gäller att ju mer vatten, fibrer och protein ett livsmedel har, desto längre tid kommer att hålla dig nöjd.

ägg

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Ägg har kallats den "perfekta protein" med omega-3 ägg är bäst. Ägg är en näringsrik mat som ökar hjärnkapacitet, tack vare kolin de innehåller. En studie från 2005 som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition slutsatsen att protein livsmedel har en stark roll i mättnad. I studien, människor som åt en daglig kost med 30 procent protein förbrukas 441 färre kalorier än personer som fick 15 procent av sina kalorier från protein dagligen.

Protein

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Andra låg fetthalt, hög proteinhalt val kan ge mättnad, också. Protein tömmer från magsäcken långsammare än kolhydrater, vilket leder människor att känna full längre, enligt Mayo Clinic. Det håller också blodsocker stadig i stället för spiking det, som vissa kolhydrater kan. Bra protein mat inkluderar magert kött, fågel utan skinn, och låg- och fettfri mejeriprodukter. Fisk är mer tillfredsställande på en per kalori grund än andra proteiner, enligt Diabetes nätverket.

Buljong-baserad soppa

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Buljong-baserad soppa kan fylla upp dig utan att fylla ut dig. Soppa är ett bra sätt att starta en måltid och spara på kalorier, tack vare dess höga vatteninnehåll. Barbara Rolls, Ph.D., Pennsylvania State University ordförande för näring, undersökt skillnaden mellan människor som började måltider med soppa och de som började med förrätter. Rolls fann att människor som åt mat med soppa förbrukade 100 färre kalorier under måltiden.

komplexa kolhydrater

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Komplexa kolhydrater som innehåller mycket vatten och fiber, såsom äpplen, apelsiner och vindruvor, ger dig mer mat för färre kalorier. Även fiberrik mat stanna i magen längre, eftersom de behandlas långsammare. Detta leder till att känna mätt längre, enligt Elisa Zied, taleskvinna för den amerikanska Dietetic Association.

popcorn

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Popcorn är ett bra mellanmål mat som gör att du kan skämma bort din lust att mumsa utan massor av extra kalorier, tack vare dess bulk. Se bara till att inte dränka den i hög fetthalt smör. Vissa örter eller kryddor kan användas för att ge extra pizazz till mellanmål utan att lägga till extra kalorier. Välj popcorn över torra livsmedel, inklusive pretzels och kex, som saknar fiber och vatten och är låga i volym, rekommenderar tyngdtittare.

Baljväxter och bönor

Baljväxter och bönor verkligen är magiska när det gäller att känna full, på grund av deras höga fiber och proteininnehåll. Linser och bakade bönor båda hade höga betyg på "Satiety index" som utvecklats av australiska forskaren Dr. Susanne Holt vid universitetet i Sydney. Bönor och linser har också antinäringsämnen som fördröjer deras absorption och hålla dig fylligare längre.

Sallad

Low Calorie mat som uppfyller hjärnan

Sallad ger dig tillfredsställande kritan faktorn tillsammans med fiber och vatten. Som med soppa, människor som startar sina måltider med sallad äter färre kalorier än de som hoppar greenerna, enligt Rolls "forskning.

Livsmedel som höjer kolesterol


De flesta förfrågningar om kolesterol är på hur man kan sänka nivån av kolesterol i ditt system, men kanske en idé om vad livsmedel höjer kolesterol kan vara lika värdefullt. Om du redan vet vad du ska äta, kommer den här artikeln berätta vad man inte ska äta. Att äta dessa livsmedel kommer att höja ditt kolesterol, så se upp.

Vad är kolesterol?

Enkelt uttryckt, är kolesterol de olika typerna av fettceller i blodsystemet. Det finns hög densitet lipider (HDLs), som är bra att ha, låg densitet lipider (LDL) som är dåligt att ha; och triglycerider (blodfetter), som ibland kallas den glömda fett.

De önskvärda intervall av kolesterol, som bestäms av American Heart Association är följande: Totalt kolesterol antal bör vara mindre än 200. Utbudet av 200-239 är gränsfall hög, medan 240 och däröver anses högt kolesterol.

När det gäller HDLs (önskvärda lipider), för män, är den önskvärda nivån åtminstone 40 mg / dL. För kvinnor är den önskvärda nivån åtminstone 50 mg / dL. En HDL av 60 mg / dl anses vara mycket skyddande mot hjärtproblem.

När det gäller LDL (oönskade lipider), mindre än 100 mg / dl anses optimal. Området 100 till 129 mg / dl anses nästan eller över optimal; 130 to159 mg / dL är borderline hög; 160-189 mg / dL anses vara högt; och 190 och uppåt anses vara mycket hög.

Triglycerider: Mindre än 150 mg / dL anses normalt. Intervallet 150-199 är gränsfall hög, 200-499 hög och 500 + -plus är mycket hög. Tänk på att det totala antalet kan vara hög på grund av en hög andel av HDLs, vilket är faktiskt bra.

Alla över 20 år bör ha deras cholesterol kontrolleras med en fasta blodprov minst en gång per år, och oftare tilltagande ålder.

Debatten om ägg

När medicinska myndigheterna började göra betydelsen av kolesterolnivåer känd, en av de största argument var över de ringa ägg. Inledningsvis trodde man att äta ägg skulle höja kolesterolnivåer och att alla ska undvika dem som pesten. Visar dock ny information som denna tro om falskt, så länge ägg äts med måtta (inte mer än ett ägg per dag, enligt American Health Association). En intressant factoid är att en av anledningarna till äggen verkade så dåligt från början var att människor tenderar att ha ägg med fett kött, som bacon eller korv. Sju ägg i veckan är ganska ofta mer än en person äter normalt. För att höja ditt kolesterol, äta två ägg och bacon eller korv varje morgon. Glöm inte att koka ägg i fett från kött och sätta massor av smör på rostat bröd.

Livsmedel som ökar din kolesterolnivå

Nästan allt i chips och snacks gången i mataffären kommer att höja ditt kolesterol (med undantag för vissa nötter). Muffins och munkar bör övervägas LDL mästare. Varje tugga skickar LDLs bara svallande genom blodet. Och alkohol? Kan lika gärna vara en intravenös angrepp av triglycerider. Även i allmänhet, kan mejeriprodukter vara bra för dig - äta upp den helfet ost, gräddfil och helmjölk att höja dessa ldls på kort tid. Och glass - fylla 'er upp. Det helfet fryst hopkok vänder från halvfasta frysta mjölkfett till halvfast artär-igensättning fett inom några timmar. Chips och dip, ost-lastat nachos, pommes frites, tårta, muffins, ostkaka, eclairs, friterade lökringar och dubbla cheeseburgare allt ljud så läckra, och om du funderar på att höja din kolesterolnivå, inte leta längre.

Varning

Livsmedel som höjer ditt kolesterol nivå, ökar dina chanser att dö av hjärtsjukdom eller stroke kraftigt. Så mycket som vi alla älskar stekt delikatesser som lockar oss, är högt kolesterol sätta dig ganska högt i utlottningen av no-win. I denna snabbmat världen, människor tenderar att vara så upptagen att de tar snabbt och enkelt, vilket i snabbmat världen är vanligtvis en hamburgare och pommes frites, men det valet är att sätta sin hälsa, för att inte nämna deras vikt, i fara . Och vilket budskap sänder vi till våra ungdomar? Om du verkligen vill höja kolesterolvärdet (långsam självmord genom mat), beställa dubbel ostburgare med pommes frites och choklad skaka; ett bättre val kan vara en grillad kycklingbröst med en sida sallad och en bakade potatis (glömma ost och gräddfil) och vatten.

Det är ditt val

Vill du verkligen vill höja kolesterolvärdet och ta år av ditt liv, eller vill du att backa av de livsmedel som höjer kolesterol och tillbringa några år med din familj och vänner? Många gånger är det ett enkelt val - frites eller en sallad? En sallad som förrätt i stället för cheesecake som dessert? Ett glas vin i stället för tre? En bagel med låg fetthalt jordnötssmör eller helfet färskost? En bagel i stället för ett frostigt och fylld munk? Planteras i en låg fetthalt dopp eller chips i en helfet dopp? Valet är helt upp till dig. Tänk på följande frågor: Ska jag välja att sänka mitt kolesterol genom att äta bra och utvidga mitt liv? Eller ska jag äta något och allt jag vill och lämna denna jord (och min familj) före min tid.

Frukter som höjer blodsockret

Frukter, liksom de flesta livsmedel innehåller kolhydrater som kan höja blodsockret. Men frukt bär också med sig ett överflöd av friska vitaminer och mineraler samt fibrer, som är en del av en välbalanserad kost. Att förstå fördelarna med frukt, samt vilka frukter drastiskt kan öka blodsockret, är en del av att säkerställa blodglukoskontroll.

Socker i frukt

De flesta frukter innehåller socker fruktos. Fruktos är en typ av kolhydrat som kallas en monosackarid som består av en enda sockermolekyl, och en av de vanligaste sockerarter som finns i naturen. De flesta frukter innehåller också fiber, en annan kolhydrat eller polysackarid som är svårsmält, men har många hälsofördelar. Frukter innehåller också pektin, som är en löslig fiber, och cellulosa, en olöslig fiber.

Glykemiskt index frukt

Eftersom frukter innehåller kolhydrater, kommer de flesta frukter öka blodsockret. Emellertid kan en del påverka det mer än andra. Ett bra sätt att avgöra en matens inverkan på ditt blodsocker är att känna dess glykemiskt index. Den glykemiskt index är ett betyg som ges till mat, som anger hur snabbt och drastiskt kommer att öka ditt blodsocker. Skalan sträcker sig från noll till 100; ju högre ett livsmedel poäng på glykemiskt index, desto högre och snabbare det kommer att höja ditt blodsocker. Om ett livsmedel är mellan 0 och 55, anses det ett lågt glykemiskt mat. Från 56 till 69, är det betraktas som en måttlig glykemiskt mat, och från 70 till 100, är ​​det en hög glycemic mat. Glykemisk belastning är ett annat mått på en matens inverkan på blodsockret som tar hänsyn till dess glykemiskt index i förhållande till dess innehåll av alla former av kolhydrater, inklusive fiber. Till exempel, har vattenmelon ett högt glykemiskt index, men ett lågt glykemiskt belastning eftersom det höjer blodsockret långsamt. Frukter som har en måttligt hög glykemisk effekt inkluderar bananer, ananas och russin. Lågt glykemiskt frukter är äpplen, apelsiner, mango och grapefrukt.

Kolhydrater och frukt

Enligt "Cecil Essentials of Medicine," diabetiker bör begränsa sitt intag av kolhydrater till 15 g per måltid. Detta är lika med 1/2 kopp fryst frukt, 3/4 till en kopp melon eller bär och 1/3 till 1/2 kopp juice. Torkad frukt, som russin eller körsbär, kan innehålla 25 g kolhydrater i bara 2 msk.

Fördelar med frukt

Fiberhalten i frukt kan vara till hjälp för att begränsa effekten att fruktsocker har på ditt blodsocker. Äta fiber med ett livsmedel sänker sin glykemiskt effekt. En högt glykemiskt index betyder en stegring i blodsockret, medan ett lågt glykemiskt index livsmedel resulterar i en måttlig ökning under en längre tid. Fiber saktar rötning av livsmedel och även blockerar upptaget av socker alla på en gång. Dessa kombinerade faktorer resulterar i en måttlig ökning av blodsocker under en avsevärd tid. Dessutom erbjuder frukt en rad vitaminer och mineraler, så hoppa inte över ditt intag av frukt bara för att du tror att det innehåller för mycket socker.

Livsmedel som höjer LDL

Low-density lipoprotein eller LDL är kolesterol ohälsosamma kolesterolet eftersom höga nivåer av i blodet ökar risken för hjärtsjukdomar. En tredjedel av vuxna amerikaner har höga LDL-nivåer, enligt Centers for Disease Control and Prevention, men en hälsosam kost kan hjälpa till att förebygga eller sänka högt LDL-kolesterol. De livsmedel som höjer LDL-kolesterol tenderar att vara hög i mättat fett, transfetter eller kolesterol.

Fett kött och fjäderfä med hud

Fjäderfä med huden och fett kött, såsom feta biffar, bacon, nötkött och griskött korv, pepperoni och vanlig köttfärs, kan höja din LDL nivåer eftersom de är mycket mättat fett. De innehåller också kolesterol, vilket är en vaxartad substans som kan höja blod LDL-kolesterolnivåer. Minska konsumtionen av mättat fett genom att välja magert nötkött och skinn kyckling och kalkon bröst. För att ytterligare skydda ditt hjärta, ibland ersätta fisk och vegetabiliska proteiner, såsom soja och bönor, kött och fågel.

Helfet mejeriprodukter

Det mesta av fettet i mjölken mättat fett, och helfet ost, pizza och mejeridesserter, såsom glass, är bland de bästa källorna till mättat fett i den typiska amerikanska dieten. De innehåller också kolesterol, vilket kan höja din LDL-kolesterolnivåer. Mjölk, ost och yoghurt är källor till viktiga näringsämnen, som kalcium och protein, och de kan vara en del av en hjärt-hälsosam kost om du väljer låg fetthalt eller fettfri sorter.

Smör och Ister

Fasta animaliska fetter som smör och ister, kan bidra till högre blod LDL-kolesterolnivåer, eftersom de innehåller mättat fett och kolesterol. Att sänka LDL-nivåer, 2010 Dietary riktlinjerna föreslår att ersätta friskare källor av fett för smör och ister i din kost när du gör mat hemma. Sprid jordnötssmör istället för smör på brödet, och laga mat i en liten mängd olivolja i stället för smör på spisen. Du kan ersätta vegetabilisk olja för smör när du gör bakverk.

Stekt och bearbetade livsmedel

Konstgjorda transfetter kan vara de minst hälsosamma typer av fett, eftersom de inte bara höja LDL-kolesterol, men också lägre nivåer av friska HDL-kolesterol. Källor inkluderar vissa stekt livsmedel, såsom pommes frites, munkar och lökringar, och delvis härdade vegetabiliska oljor som innehåller snacks, såsom kex och kakor. Naturliga transfetter är i nötkött och mejeriprodukter, men de kanske inte har samma negativa effekter som artificiella transfetter. För att begränsa ditt intag av artificiella transfetter, undvika friterad mat och välja produkter som är trans fettfri och innehåller inga delvis härdade oljor.

Äggulor

Ägg och äggrätter bidra med en fjärdedel av den totala kolesterol i den genomsnittliga amerikanska dieten. Kolesterol är inte ett viktigt näringsämne, och det kan öka LDL-kolesterolnivåer hos vissa personer, i enlighet med 2010 kostråd. En kost låg halt av mättat fett kan bidra till att mildra dessa effekter. För att undvika kolesterol från ägg, äter bara äggvita, som är fettfria och kolesterolfritt, eller använda kolesterolfritt flytande ersättningsprodukter ägg i stället.

Ibland matrester kan fastna bakom paletten, någonstans mellan halsen och nasal passage. Detta kan vara oerhört smärtsamt, eller en enkel irritation. Om maten fastnar, men inte blockerar dina luftvägar, kan det orsaka sinus hålighet att svälla och hindra andning - samt orsaka betydande smärta. Använd inte dessa tips om du har mat som fastnat i halsen. Heimlich manöver är endast lämpligt när luftvägarna blockeras.

Instruktioner

1 Låt maten lösa på egen hand. Så länge det inte hindrar din förmåga att andas, kommer de flesta livsmedel lösa på egen hand, med hjälp av din saliv.

2 Sip varmt kranvatten som inte är tillräckligt varmt för att bränna. Det varma vattnet kommer att hjälpa mat lösa snabbare än din saliv kan arbeta.

3 Använd ditt finger eller en tandborste för att försöka få bort något som inte är upplösningsbar, såsom kött.

4 gurgla väl med vatten för att försöka swish bit mat fram bakom din palett.

5 Sök medicinsk hjälp, om du inte kan få bort objektet, eller det börjar hindra din förmåga att andas eller äta andra objekt.

Mat som är irriterande för magslemhinnan

Inflammation i magslemhinnan är en förutsättning i allmänhet kallas gastrit. Det kan vara lätt eller svår och omfattar symtom som smärta, illamående, diarré, aptitlöshet, halsbränna och matsmältningsbesvär. Alkohol, kaffe, alltför magsyra inducerad av stress, rökning och långvarig användning av ibuprofen eller naproxen kan alla irritera magslemhinnan. Flera livsmedel är också kända magen-lining irriterande.

Fettrik mat

Fettrik mat som innehåller mättade, hydrogenerade och delvis härdade fetter kvar i magen och är svåra att smälta. En artikel publicerad i "åderförkalkning, trombos, och Vascular Biology" 2001 konstaterade att studier utförda på möss antyder att fettrik mat ökar inflammation i magslemhinnan. Undvik fettrik mat, såsom fett kött, bearbetade livsmedel, pommes frites, lökringar och munkar.

Skräpmat och bearbetade livsmedel

Skräpmat och bearbetade livsmedel innehåller ofta kemikalier, som kan fungera som magen irriterande. Dessa livsmedel är svåra att smälta och utlösa magen att producera mer syra som kämpar för att smälta dem, enligt Sherry A. Rogers, författare till "No More Halsbränna: Stoppa smärta i 30 dagar - Naturligtvis." Rogers säger att magen stöder redan den mest sura miljön i kroppen, och för mycket syra irriterar magslemhinnan, vilket resulterar i en brännande, inflammatorisk reaktion. Undvik produkter som snabbmat, förpackade livsmedel och livsmedel som framställts med raffinerat vitt mjöl.

Höggradigt Saltade Foods

Mycket saltade livsmedel kan orsaka skador och irritation på magslemhinnan - slemhinnan lagret av magen - enligt Ohio State University professor i epidemiologi Randall E. Harris, MD, Ph.D., författare till "Epidemiology av kronisk sjukdom. " Livsmedel som innehåller mycket salt inkluderar charkuterier såsom bacon, många såser och salladsdressingar, instant soppor, och konserverad och bearbetade livsmedel.

Sura och kryddstark mat

Eftersom de kan bidra till irritation i bukväggen och orsaka smärta, kryddstark mat och sura livsmedel, såsom tomater, bör undvikas av personer som löper risk för gastrit, särskilt galla gastrit, enligt University of Rochester Medical Center. Galla gastrit är en mage inflammation orsakad av galla från levern läcker in i magen. Eliminera kryddstark mat, såsom varm paprika, cayennepeppar och vissa curryrätter, kan bidra till magen foder lättnad.

besvärande Drycker

Djur mjölk, såsom ko, get och får, kan irritera magslemhinnan. En gång tänkt att bidra till att förebygga sjukdomar såsom magsår, mjölk inte längre tros vara ett bra val, enligt James A. Duke, författare till "The Green Pharmacy Guide to Healing Foods." Mjölkprodukter ökar syraproduktionen i magen som kan irritera sår, som är öppna sår på magslemhinnan. Dessutom, kaffe, kolsyrade drycker, alkohol och vissa fruktjuicer, såsom citrusjuicer kan irritera magslemhinnan.

Gikt är ett smärtsamt tillstånd som vanligtvis drabbar medelålders män. Den orsakas av ett överskott av urinsyra i kroppen, som kristalliserar och sitter i lederna. Typiskt stortån är den första drabbade området. Senare kan de handleder, fotleder och händer också bli ganska smärtsamt. En kost rik på puriner orsakar ofta gikt. Å andra sidan har vissa livsmedel bidrar till att bryta ner urinsyra, vilket minimerar gikt utbrott.

typer

De bästa typer av livsmedel att äta som bryter ner urinsyra, enligt AgelesHerbs.com, är livsmedel som innehåller mycket kalium. Spenat, bananer och morötter kan bidra till att vända gikt genom att bryta ner överskott urinsyra i blodet. De flesta andra frukter, grönsaker och mjölk arbetar också som en alkalisk att höja kroppens pH-nivå och minska syrabildning också. Kalium, dock inte specifikt det bästa jobbet.

Förebyggande / Lösning

Livsmedel som kallas puriner skapar ofta eller förvärra gikt. Människor som konsumerar dessa livsmedel, såsom vilt, njurar, lever, ansjovis och sardiner har flare-ups mycket oftare. För att förhindra gikt, hålla sig borta från dessa typer av livsmedel, inklusive rött kött. Också undvika alkohol, vilket skapar uttorkning i kroppen och kan också orsaka skov.

Varning

Gikt är mycket smärtsamt och kan orsaka permanenta ledskador och njurproblem. Det kan också vara en indikator på mer allvarliga hälsoproblem. En diet med högt i puriner och rött kött kan orsaka hjärtsjukdomar, högt kolesterol, och högt blodtryck. Av denna anledning måste du ta itu med villkoret rakt på och undvika livsmedel som orsakar skov.

fördelar

Vatten är en fördel om du lider av gikt. Du kan tänka på kroppens urinsyra uppbyggd som socker i vatten - om vattnet har löst allt socker den kan, men blir mer och mer socker som tillsatts, kristaller bildas. Samma sak gäller för urinsyra i kroppen. Om systemet inte har tillräckligt med vatten för att lösa upp och spola ut urinsyra kommer kristaller bildas och bosätta sig i lederna. Tillsätt ca två liter vatten till din diet varje dag, och det kommer att hjälpa dig att utsöndra överskott urinsyra.

expert Insight

Även om många människor med gikt är överviktiga, är extrem diet rekommenderas inte för att åtgärda problemet. Joanne Larsen, MS RD LD på Dietitian.com, säger dieter som innehåller mindre än 900 kalorier per dag kan spika urinsyra nivåer och göra problemet värre. Istället sakta sänka ditt kaloriintag och öka din aktivitetsnivå för att gå ner i vikt. Den extra rörelse i lederna förhindrar urinsyra kristaller från att landa också.


Översikt

Ta en titt runt någon bokhandel och du hittar massor av kost böcker som kantar hyllorna. Trots sina ljusa och glada täcker med sina positiva, optimistiska påståenden, många av dem är fyllda med information som främjar alla fel meddelanden.

"Ordet" diet "är negativ och innebär människor kan gå på och av dem", säger Jane Korsberg, en senior instruktör i avdelningen av nutrition vid Case Western Reserve University i Cleveland.

Korsberg är en nutritionist som tycker att det vore bättre att tänka hela konceptet av bantning.

"" Diet Foods är förvirrande för många människor ", förklarade hon. "Vilken diet är" dietmat "anpassad för? Är det lågt kaloriinnehåll, låg fetthalt, låg salthalt, låg sockerhalt, glutenfri, et cetera?"

Dessutom är många av de livsmedel som specifikt riktar bantare verkar sällan tillfredsställa. Ta de 100-kalori mellanmål förpackningar, till exempel göras för att hjälpa människor kontroll kalorier. De ofta inte ens fungerar, säger Korsberg. När allt kommer omkring är det få människor som faktiskt stannar vid endast en förpackning.

Du behöver inte snygga planer eller komplicerade poängsystem att vara smal. Allt du behöver göra är att göra smarta val av mat, titta på dina portionsstorlekar och vara aktiv.

"Att lära sig att äta ordentligt för en livstid är mer fördelaktigt", säger Korsberg. "Tyngdpunkten bör ligga på att välja hälsosamma livsmedel varje dag och ändra livsstil till det bättre."

Så istället för att hålla sig till kosten biljettpris, fylla på näringsrik, hälsosamma livsmedel. Och om du behöver några rekommendationer, kan du börja med dessa fem alternativ, som är bland de många läckra livsmedel som gör ett bra komplement till sunda matvanor och samtidigt hålla dig smal.

Ordet "diet" är negativ och innebär människor kan gå på och av dem.


Dietist Jane Korsberg, senior instruktör i avdelningen av nutrition, Case Western Reserve University

Drycken to Stay Slim: Grönt te

Hoppa över dietläsk. De innehåller vanligtvis konstgjorda sötningsmedel som inte kan vara bra för din midja. Även om dessa faux socker innehåller mycket få kalorier - om de innehåller någon alls. Jane Korsberg, en senior instruktör i avdelningen av nutrition vid Case Western Reserve University i Cleveland varnar att smuts läsk bara kan göra människor längtar mer av söta saker senare, vilket leder till dåliga val mat.

I stället för att plocka en drink som du hoppas inte kommer att leda till viktökning, välj en som faktiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt, såsom grönt te.

En studie i "Journal of American College of Nutrition" fann att människor som drack fyra koppar denna brygd varje dag i åtta veckor sänkte sina BMI nivåer och förlorade ett genomsnitt på cirka 2 pund vid slutet av studien. En annan studie, publicerad i tidskriften "Fetma" fann att människor som drack två portioner grönt te brygd för tre månader gått ner i vikt runt deras midjemått.

Se bara till att du håller dig till hemlagad brew. Den innehåller vanligen mer hjärtvänlig mängder antioxidanter än de flaska sorter.

äpplen

Äpplen är en bra källa till kostfiber. Kostfiber inte bara bidrar till ett friskt matsmältningssystem och minskad kolesterol, men det också gynnar smarta eaters genom att ge inga kalorier samtidigt hålla dem nöjda.

Och det finns något annat om frukt som kan hjälpa dig att känna full. En studie i tidskriften "Appetite" fann att när kvinnor tillsätts antingen tre äpplen eller tre päron till deras dagliga måltider, de förlorade mer vikt än personer som lagt tre havre cookies för att deras dieter - trots att frukt och kakor innehöll exakt samma mängd kostfiber.

Även om orsaken till detta konstaterande kan vara ett mysterium, det finns något som talar för resultaten. Enligt Alan Aragon, en nutritionist och författare av "omkrets Control: The Science of Fat Loss & muskelmassa" krispigt livsmedel i synnerhet kan lura en person i känslan fylligare. Handlingen att tugga kan skicka mättnadssignaler till din kropp, säger han, att du tror att du har ätit mer än du egentligen har och hålla hungern borta.

mandlar

Om du letar efter en välsmakande middagstid mellanmål, en handfull mandlar är en väl ansedd alternativ. En studie i 2009 i "The American Journal of Clinical Nutrition" fann att kvinnor som åt muttrar åtminstone två gånger i veckan var mer framgångsrika på att hålla vikten nere än de som inte äter denna mat.

En särskild favorit bland vissa dietister är mandlar, säger Aragon. Ett uns av denna mat innehåller endast 167 kalorier, plus det packar ungefär 6 g protein och 3 g kostfiber, båda näringsämnen som kan få dig att känna full. Dessutom, liksom äpplen, mandlar är krispigt och kräver en hel del tugga, så att de också kan få dig att känna att du har ätit mer än du faktiskt gjorde och hålla dig fylligare längre.

Lax

Om du är osäker på fisk, det finns ingen anledning att frukta. Skaldjur kan vara en del av en hälsosam kost. Och det finns vissa belägg för att fettet i livsmedel såsom lax kan öka mättnadsnivåer, säger Aragon. Till exempel, en studie publicerad i "International Journal of Obesity" fann att när dieters åt lax några gånger i veckan, förlorade de omkring två mer pounds än de som inte innehöll skaldjur i sina måltider.

Och trots omnämnandet av laxens fetthalt är maten relativt låg i kalorier. En 3-oz. portion har bara 175 kalorier. Lax är en bra källa till protein samt.

ägg

Det finns ingen tvekan om att protein, som fiber, har imponerande satiating befogenheter. Och medan ägg verkar ha ett dåligt rykte i vissa kretsar, kan det inte finnas någon ifrågasätta deras förmåga att hjälpa till att hålla din vikt i schack.

Forskning har visat att äta ägg till frukost kan hjälpa dig att bekämpa viktökning hela dagen lång. En studie som redovisas i 2008 i "International Journal of Obesity" funnit att när dieters åt två ägg till frukost för fem dagar i veckan, de förlorade 65 procent mer i vikt än bantare som konsumerade en bagel på morgonen. Även protein är sannolikt att fylla upp dig när du äter det, vissa forskare misstänker att ha mer på morgonen kan hålla dig fylligare hela dagen lång.

tomater

Det är sant att de flesta grönsaker göra för stora diet fare. Icke-stärkelserika grönsaker i synnerhet, såsom morötter, selleri och spenat, är fyllda med fiber. Liksom andra livsmedel som innehåller mycket fiber, kan de hjälpa till att hålla dig känslan mätta.

Plus, de är ganska självreglerande, säger Aragon. Du kan inte riktigt överäta med nonstarchy grönsaker. När allt kommer omkring, hur många barn morötter kan en person äta utan att behöva doppa dem i vissa ranch dressing?

Så medan det finns många grönsaker som kan hjälpa dig att hålla smal, kan tomater vara en särskilt bra alternativ eftersom de är så läckra. Och dessutom med att hela a-tomat-is-a-grönsaks-no-det är-en-frukt argument, du kanske har glömt allt om att äta dem. En kopp kokta, röda tomater innehåller bara 43 kalorier, men smakar lika gott som obegränsat antal kaloririka livsmedel.

Och det är åtminstone halva hemligheten, att hitta mat som är både nyttigt och gott. Det är bra är att de existerar. Med tiden kommer du att upptäcka vad hälsosam, fyllning mat du föredrar, utöka dina val samtidigt krymper din midja.

Om du lider av levercirros, du kanske eller kanske inte redan har problem att smälta vissa livsmedel och kan uppleva magbesvär efter att ha ätit. Det är viktigt att förstå den roll som lever i bearbetningen av livsmedel så att du kan äta mat som inte kommer att påverka din leversjukdom negativt. Det finns också vissa livsmedel som är mycket fördelaktig för levern och villkor som skrumplever och kan hjälpa dig att förbättra oönskade komplikationer som skrumplever kan medföra.

Fungera

I allmänhet, personer med levercirros lider av minskad leverfunktion i olika grad beroende på markberedning av levervävnad och efterföljande förlust av användning av de delar av levern. Levern är ansvarig för att näringsämnen, bearbetning fetter och bearbetning potentiellt toxiska föreningar såsom alkohol. Personer som lider av levercirros kan också drabbas av undernäring om leverfunktionen är tillräckligt låg för att förhindra tillräcklig bearbetning av dietary näring.

överväganden

Personer som lider av levercirros bör äta så hälsosamt som möjligt och undvika livsmedel som ytterligare kan komplicera levern. Enligt Mayo Clinic, undvika alkohol, äta en låg natriumdiet och äta massor av färska frukter och grönsaker är bland de viktigaste komponenterna att hantera cirros genom kosten. De rekommenderar också att äta magra proteinkällor såsom magert kött och fisk.

Nyttig mat

Flera matkällor har visat sig vara fördelaktigt för leverfunktion och kan ge positivt stöd för dem som sysslar med cirros och dess komplikationer. Kronärtskockor har använts för att hjälpa lever villkor över hela den europeiska världen och en ny studie i Spanien, vid universitetet i Sevilla, fann att kronärtskocka extrakt förbättrad galla produktion i möss. Maskrosblad är en annan mat som har traditionellt konsumeras av dem med leversjukdomar och en färsk studie i Korea vid Center of Smart Foods och narkotika hittades maskros för att skydda levern hos råttor från kemiskt inducerad inflammation.

potential

Enligt Mayo Clinic, det finns inget känt botemedel för cirros. Ärrvävnad som resulterar är oftast permanent och ibland sprider. Dock är levern själv regenerativ och kan fungera ordentligt om cirros inte har spridit sig för långt. Genom att äta mat som är bra för levern och matsmältningssystemet i allmänhet, kan det vara möjligt att vända några av symptomen på skrumplever, även om ärrvävnad själv inte försvinna.

tillskott

Om cirros är svår eller avancerad, kan det vara svårt att få all den näring du behöver från hela matkällor ensam. I dessa fall kan du komplettera din kost med vitaminer, mineraler och pre-smält protein eller fett föreningar som finns på hälsokostbutiker.