XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mänsklig kastrering

Effekterna av Touch på mänskliga relationer


I en värld där teknik och distraktioner ofta kan distansera människor från sina nära och kära, har fysisk kontakt och ömhet blir svårfångade men mycket viktiga inslag i relationer. Forskare säger att kontakten har förmågan att läka, lindra stress och hjälpa oss att slappna av. Det finns ett antal sätt att utforska de effekter som mänsklig beröring har på våra relationer.

Kramar minska stress och hjälpa oss att slappna

Kramar har en lika god effekt på både hugger och den person som anammat. Dela en omfamning med din partner innan du går till jobbet eller annan stressig miljö lindrar stress och frigör endorfiner som positivt kan påverka resten av dagen. Kramar också är kända för att sänka blodtrycket, hjärtfrekvens och stress, och de ökar social bindning.

Massage för oss närmare

Regelbunden massage är ett effektivt sätt att släppa spänningar och komma närmare din partner. Oavsett om du ge eller ta emot en massage, kan denna typ av mänsklig beröring öka fysisk intimitet och minska sexuell prestationsångest.

Cuddles Connect Par

Oxytocin, ett prosocialt hormon som är ansluten till njutning, frigörs i kroppen när vi gosa med varandra. Oxytocin också släpps med långvarig fysisk eller sexuell kontakt med samma person, vilket ytterligare ökar bindningen.

Bond genom att bada tillsammans

Du och din partner kan förbättra din obligation genom att ta ett bad eller dusch tillsammans. Bruket att rengöra varandra kan öka intimitet och uppmuntra sexuell kontakt.

Mänskliga Vattenförbrukning Krav


Människor förlorar vatten varje dag genom aktiviteter och motion. I sin tur måste de förbrukar den mängd vatten som förloras under en dag för att leda en hälsosam livsstil. Om alltför mycket vatten går förlorat och inte ersätts, kan det leda till uttorkning eller andra medicinska tillstånd. Använd sunt förnuft när det gäller att vattenförbrukningen och dricka ett glas vatten när du är törstig.

Krav

Läkare föreslår att dricka åtta glas vatten om dagen. Detta förslag förutsätter miljön är cool, du väger ca 150 pounds och delta i någon form av motion i cirka 20 minuter per dag. Dock är allas kropp annorlunda. Vattenförbrukningen är baserad på vikt, nivån av fysisk aktivitet och miljöförhållanden. Ökad motion innebär ökad vattenförbrukning. Om du dricker alkohol, balansera det genom att dricka en motsvarande mängd vatten. Kontrollera med din läkare för närmare på vattenförbrukning och använda sunt förnuft för att hålla sig frisk.

användningar

Den mänskliga kroppen är cirka 60 procent vatten. Vatten reglerar kroppstemperatur, skyddar kroppens organ och vävnader och fuktar vävnaderna i munnen, ögon och näsa. Det krävs vatten för att smörja lederna, förhindra förstoppning och transportera näringsämnen och syre celler. Den mänskliga kroppen kan inte fungera utan vatten. Det behövs för att minska belastningen på njurarna och levern genom att spola avfall från våra system och hjälpa till att lösa upp mineraler och andra näringsämnen som gör dem tillgängliga för kroppen. Cirka 20 procent av det vatten som behövs för kroppsliga funktioner kommer från den mat du äter.

Varning

Om människor förlorar alltför mycket vatten eller konsumerar inte tillräckligt, kan de bli uttorkad. Typiska tecken på uttorkning är: överdriven törst, mörkgul urin, yrsel, svaghet, muntorrhet och yrsel. Dessa symtom kan leda till ett mer allvarligt tillstånd, om vattnet inte förbrukas. Människor kan uppleva en svag puls, kramper, insjunkna ögon, lös hud och snabb andning. Svåra fall av uttorkning kan leda till hjärtsvikt och död. Människor bör noga övervaka sin vattenförbrukning vid kräkning eller febrig, i en varm miljö under längre tidsperioder eller sjuka med diarré.

alternativ

Tidskrävande tillräckligt med vatten under en dag kan vara svårt. Håll vatten till hands vid alla tider som ett glas vatten på skrivbordet eller en flaska vatten när du tränar eller reser. Lägg citron eller lime för smaksättning. Andra drycker kan konsumeras i stället för vatten och räknas den dagliga totalt. Dessa inkluderar: läsk, te, kaffe, smaksatt vatten, sportdrycker och juicer. Vissa juicer har nödvändiga vitaminer och näringsämnen. Titta på socker och kalorier i alternativa drycker.

Förorening

Konsumerar förorenat vatten kan leda till allvarliga hälsoproblem. Vatten förorenat med biologiska föroreningar och otillräckliga sanitära anläggningar kan leda till malaria och kolera. Föroreningar kan också komma från kemikalier, gödningsmedel och bekämpningsmedel som avrinning till dricksvattenförsörjningen. Kokande förorenat vatten i några minuter dödar bakterier och gör vattnet säkert för mänsklig konsumtion. När du reser, dricka vatten på flaska för att undvika kontaminering.

Faktorer som påverkar mänskliga höjd


Höjden är en fysisk egenskap som har flera faktorer som påverkar och förändrar den. Även om det är sant att genetik är en stor del av mänskliga höjd och tillväxt, kan andra faktorer minimera eller maximera höjd som är kopplad till genetik, såsom näring. Flera faktorer orsakar kroppen att växa längre även efter normal pubertet.

Genetik

Även om genetik är inte den enda faktorn som påverkar höjd, är det den viktigaste faktorn som avgör höjden. Genetisk kodning är involverad i kroppens hormoner såsom tillväxthormoner och receptor hormoner samt genetiska makeup för ben proportioner och bestämma när puberteten börjar.

prenatal miljö

Prenatal miljö är en annan faktor för att bestämma mänskliga höjd. En mamma som har rätt kost, undviker att röka, inte dricka alkohol och har en hälsosam livsstil kommer att ge de bästa miljöfaktorer för högre barn. Å andra sidan, en kvinna som röker, drycker eller har dålig näring under graviditeten kommer ofta sluta med en lägre födelsevikt-vikt baby och barnet kommer att sluta kortare som följd.

Nutrition Igenom Tillväxt

Nutrition är en av de primära miljöfaktorer som påverkar tillväxt och höjd. En välbalanserad kost full av hälsosamma, näringsrika livsmedel kommer att leda till högre höjder medan en dålig kost kommer att resultera i kortare resning. Under barndomen och puberteten när barn växer mest, kan god näring har en stor inverkan på höjd och tillväxt.

Medicin

Barn som tar mediciner regelbundet under tillväxtperioder kan hamna kortare, även om mycket beror på vilken typ av medicinering. Läkemedel påverkar ofta kroppens hormoner, särskilt psykisk hälsa mediciner, vilket resulterar i kortare höjder.

Vanliga mänskliga parasiter

Översikt

Mänskliga parasiter lever i eller på våra kroppar och ta sin näring från oss. Per definition kan parasiter inte leva på egen hand - de använder oss som sina värdar. En mängd olika insekter, maskar och encelliga organismer orsakar parasitinfektioner, vilket nummer i miljoner varje år i USA

löss

Löss är små insekter som lever på vår hår och livnär sig på vårt blod. Olika arter av löss lever på huvud, kropp och blygd regionen. Blygd löss kallas ofta krabbor. Pediculosis är termen för löss angrepp av hårbotten eller kropp, och phthiriasis beskriver en blygd angrepp. Löss orsakar intensiv klåda och är mycket smittsam. De sprids genom nära personlig kontakt; de inte hoppa eller flyga. Lusägg kallas gnetter och visas som små vita specifikationer som fastnat på håret.

kvalster

Itch kvalster är små parasiter som gräver in i de övre hudlagren till foder, orsakar intensiv klåda och utslag. Skabb är den medicinska termen för en itch kvalster angrepp. Skabb angrepp förekommer vanligtvis i områden av kroppen med hudveck, såsom mellan fingrarna, i kurvorna i knän och armbågar, armhålorna, midjan, skinkorna och nära könsorganen. Skabb är mycket smittsam, kvalster sprids genom nära personlig kontakt.

springmask

Springmask är den vanligaste typen av parasitisk maskinfektion i USA. Dessa är små, vita rundmaskar, ungefär en halv tum lång; de ibland kallas trikiner. Springmask lever i ändtarmen och tjocktarmen. På natten, när värden sover, kvinnliga pinworms krypa ut och inlånings ägg på huden runt anus. Detta orsakar typiskt intensiv klåda. Springmask sprids genom intag äggen, och vanligen drabbar unga barn eftersom denna åldersgrupp kan sakna god hygien färdigheter.

Giardia

Giardia intestinalis är en encellig parasit som lever i den mänskliga tarmen. Den lever också i tarmarna hos andra djur, inklusive hundar, katter, nötkreatur och rådjur. Giardiasis är den näst vanligaste parasitinfektion i USA. Symtom på Giardia infektion är diarré, gasbildning eller passerar gas, oljig tarmrörelser, magkramper och magbesvär. Giardia sprids genom intag av organismen. Vatten, mat eller ytor med Giardia-infekterade avföring är vanliga smittkällor.

Cryptosporidium

Cryptosporidium är en encellig, vattenburen parasit som lever i tunntarmen hos människor, boskap och andra djur. Cryptosporidium - brukar kallas krypto - orsakar typiskt vattnig diarré inom en vecka efter infektion. Andra symtom är illamående, kräkningar, buksmärta, feber, uttorkning och viktminskning. Personer med nedsatt immunförsvar på grund av HIV, mediciner, organtransplantationer eller cancer löper stor risk att bli allvarligt sjuk med kryptering. Crypto är en av de vanligaste orsakerna till vattenburna sjukdomar i USA. Det är en särskilt härdig organism, som kan överleva trots klor behandling som används av kommunala avlopp system.

Trichomonas

Trichomonas är en sexuellt överförbar parasitinfektion. De Centers for Disease Control and Prevention anger att mer än 7 miljoner nya fall inträffar varje år i USA. Trichomonas - allmänt känd som trich - är en encellig parasit som kallas en protozo. Hos män, trich bor i urinröret, passagen för urin och sperma. Infektionen orsakar vanligen milda eller inga symtom hos män. De flesta kvinnor, dock är symptomatiska med vaginal klåda, illaluktande flytningar och urinträngningar. Trich bor i slidan och kan migrera till livmoderhalsen och livmodern, om infektionen inte behandlas omedelbart.

Former av mänskliga bekvämligheter som orsakar global uppvärmning


Den globala uppvärmningen är den gradvisa höjning av jordens medeltemperatur. Den främsta orsaken till den globala uppvärmningen är utsläpp av växthusgaser som koldioxid i atmosfären. Människans användning av fossila bränslen och avskogning är en primär bidragsgivare av växthusgaser. Många moderna, mänskliga bekvämligheter orsakar utsläpp som bidrar till den globala uppvärmningen. Bilar bränna fossila bränslen, som släpper ut koldioxid. Apparater, engångsprodukter och plastförpackningar är exempel på bekvämligheter som också bidrar till den globala uppvärmningen.

Transport

Praktiska former av transport som använder fossila bränslen har i hög grad bidragit till den globala uppvärmningen. I rika, industrialiserade länder, många människor köra sina egna bilar i stället cykla, gå eller använda kollektivtrafik. Resa med flygplan är också bekvämt och prisvärt för många människor. I förorts- och landsbygdsområden, men det saknas kollektivtrafik gör bilar en nödvändighet snarare än en bekvämlighet.

apparater

Människor är vana vid bekvämligheter som körs på el för komfort och underhållning. hushållsmaskiner och elektronik såsom kylskåp, tv-apparater, radioapparater och datorer orsakar utsläpp av växthusgaser under tillverkning och under användning. Frekvent användning av luftkonditioneringar, fläktar, värmare och ugnar bidrar till den globala uppvärmningen. Ibland är det mer bekvämt för människor att vända upp värmen än att sätta på en tröja. Mest el kommer från kraftverk som bränner fossila bränslen.

färdigmat

Färdigmat bidrar till den globala uppvärmningen på flera sätt. Människor förväntar sig bekvämligheten av att äta frukt och grönsaker av säsongen. Många livsmedel levereras av lastbilar och flygplan från långt borta, så äter icke-lokala grönsaker och frukter ökar användningen av fossila bränslen. Snabbmat, såsom hamburgare, öka växthusgaser eftersom fossila bränslen används för att odla djurfoder, transportera boskap till slakterier, paket och lagra produkter, och leverera mat till restauranger. Förpackade frysta livsmedel och förädlade livsmedel kommer ofta i slösaktiga plastbehållare.

engångs

Människor använder många engångsprodukter för deras bekvämlighet. Kasta bort plastvattenflaskor, juice flaskor och saft rutor är några exempel. Fossila bränslen används under tillverkningen av dessa poster. Använda individuellt förpackade, små behållare tenderar att öka utsläppen av växthusgaser. Använda engångs påsar bidrar till den globala uppvärmningen. Enligt Clean Water Action, använder en genomsnittlig shopper tillräckligt engångspåsar för att avge 13,4 pounds av koldioxid på ett år. Personliga produkter, såsom engångs rakblad och plast tandborstar, är andra moderna bekvämligheter. Använda pappershanddukar i stället för åter svampar eller rengöring trasor bidrar till avskogning, en annan orsak till den globala uppvärmningen.

Den mänskliga appendix är en liten struktur som ligger utanför tarmen. Växtätare, inklusive kaniner, zebror och kängurur, har appendixlike strukturer som är viktiga för att smälta växtmaterial. Dock är den mänskliga appendix betraktas som en rudimentär struktur, vilket innebär att det är en evolutionär kvarleva som inte utför någon funktion avgörande för mänskligt liv.

tillägg struktur

Den mänskliga appendix är en liten, smal utlöpare av tarmvävnad ligger i början av tjocktarmen. Dess officiella namn är "MASKFORMIG appendix" som hänvisar till sin ormlika form. Bilagan kan vara 12 inches lång hos barn, men det krymper med åldern för att nå en storlek av 2 till 8 inches i längd och 0,28 till 0,31 inches i diameter. Genom medelåldern, har öppningen från tjocktarmen till tillägget vanligtvis stängd.

evolutionära historia

Människan är inte de enda djur med en bilaga. Många djur, inklusive apor, zebror, kaniner och kängurur, har tarm utlöpare som har liknande struktur till den mänskliga appendix. I växtätare, dessa delar av tarmen är mycket viktiga för matsmältningen. De innehåller bakterier som behövs för nedbrytningen av cellulosa, ett hårt att smälta molekyl som finns i växter. Placeringen och strukturen i den mänskliga appendix liknar dessa andra djur, vilket indikerar att det fördes vidare genom evolutionära historia.

vestigial Structures

En rudimentär struktur är en som fördes vidare genom evolutionära historia men inte längre utför sin ursprungliga funktion. Ett exempel på en rudimentär struktur är vingar en flightless fågel, såsom en struts eller emu. Dessa arter har vingar eftersom de evolutionärt härstammar från fåglar som flög, men deras vingar inte längre utföra denna funktion. Den mänskliga appendix är också ett rudimentärt struktur, eftersom det inte längre har förmågan att smälta växtcellulosa.

möjliga funktioner

Medan tillägget anses allmänt som en rudimentär struktur, Williams och Myers argumentera "patologi i tillägget" att organet kan ha viktiga immunfunktioner. Tillägget kan producera immunceller som används för att bekämpa sjukdomar och upprätthålla halter av nyttiga tarmbakterier. Men att ta bort tillägget i allmänhet orsakar ingen skada, vilket tyder på att dess möjliga funktioner är inte nödvändiga för människans överlevnad.

Appendicit

I vissa situationer tillägget kan bli inflammerad, ett tillstånd som kallas blindtarmsinflammation. Symptomen på detta tillstånd är akut buksmärta och ömhet som svar på ett lätt tryck. Blindtarmsinflammation uppstår när tillägget är blockerad, vilket orsakar infektion och inflammation i det drabbade området. I allvarliga fall kan tillägget brista och släppa bakterier som leder till ytterligare infektion. Behandlingen för blindtarmsinflammation är kirurgiskt avlägsnande, vilket oftast resulterar i några sjuka effekter.

Bestående av två delar (huvud och svans), spelar mänskliga spermier en viktig roll i mänsklig reproduktion. Livslängden för mänskliga spermier består av flera stadier och varierar i längd beroende på de förhållanden under vilka utlösning ägde rum.

Ursprung

Spermier ursprungligen tillverkades i testiklar "sädeskanalerna, och kallas spermatogenes. Efter spermier produceras, de mognar i flera dagar i epididymus, slutligen flyttar till sädesledaren, ett rör som bär spermier till urinröret.

Tidigt liv

Enligt Paul Turek, docent i urologi vid University of California i San Francisco och blyforskaren i en studie som publicerades i januari 2006 frågan om "Journal of Urology" hur lång tid från spermieproduktion den tills utlösning kan variera från 42 till 76 dagar.

Ejakulation

Utlösning bringar sperman för att driva ut i penis, med varje utlösning innehållande ungefär 300 miljoner spermier. När ejakulation har skett, kan sperman uppleva en rad ändelser. Enligt American Association Graviditet, dör spermier utanför människokroppen när den helt torkar.

Umgänge

När spermier kommer in i kvinnliga reproduktionsorganen, upplever det tillstånd som sträcker sig dess livslängd. Den fuktiga atmosfären i den kvinnliga reproduktiva systemet tillåter spermier att överleva, med hjälp av sina svansar för att driva mot äggledaren på jakt efter ett ägg vid hastigheter på ungefär 3 millimeter per minut, enligt bättre hälsa Channel, en webbplats tjänst av Australiens Victorian regeringen.

Befruktning

American Association Graviditet anges att spermier kan leva i tre till fem dagar i en kvinnas livmoderhalsen. Under denna tid, spermierna resa mot äggledaren; alla dör slutligen utom för spermier som första möten och framgångsrikt befruktar ägget väntar i kvinnans äggledare.

Den mänskliga cirkulationssystemet är ett nätverk av organ som kommer samman för att fungera som en. Innehållande hjärtat, är det en hörnsten i den mänskliga kroppen. Med sitt komplext nätverk av artärer, vener och kapillärer, är varje cell i människokroppen kunna göra sitt jobb utan att misslyckas.

Delar

Cirkulationssystemet är uppdelat i tre delar, enligt The Franklin Institute: den pulmonella, som har att göra med lungorna; koronar som består av hjärtat; och den systemiska, som innehåller resten av cirkulationssystemet. Även separat, måste de arbeta tillsammans för att systemet ska fungera korrekt.

Hjärtat

Det mänskliga hjärtat har fyra kammare. En uppdelning kallas septum delar hjärtat i två distinkta halvor. Den högra halvan ger den syrefattiga blodet från resten av kroppen innan det skickas till lungorna. Den vänstra halvan av hjärtat pumpar sedan blodet i från lungorna och ut genom aorta. Blodet färdas sedan hela kroppen för att leverera näringsämnen och syre, enligt The Franklin Institute.

Röda blodceller

Det tar en enda blodkroppar cirka 30 sekunder för att göra en fullständig resa genom hela lung och systemiska cirkulationssystem, enligt MSN Encarta.

kapillärer

Om alla artärer, vener och kapillärer lades ut på samma sätt, skulle de når mer än 60.000 miles. Det skulle gå runt jorden två och en halv gånger, enligt MSN Encarta.

Omlopp

År 1628, engelsk professor William Harvey, teorin att den mänskliga kroppen cirkulerar samma blod, och därför inte kontinuerligt göra nytt blod. Han drog slutsatsen att det skulle vara omöjligt för levern att bibehålla en produktion på sju ton som cirkuleras dagligen av människokroppen, enligt MSN Encarta.

hjärtslag

Ditt hjärta kommer att slå cirka 30 miljoner gånger under ett år, när man pumpar cirka 4000 liter blod per dag, enligt Dr Standley.com.

blod~~POS=TRUNC

Enligt Dr Standley.com har en 3-årig barn 2 poäng. av blod i hennes kropp. En genomsnittlig vuxen har cirka 10 poäng.

sophämtning

Under nedsatt cirkulation, passerar blodet genom njurarna där avfallet avlägsnas. Blodet passerar också genom levern, där sockren avlägsnas för att lagras för senare användning, enligt The Franklin Institute.

blod~~POS=TRUNC

En normal hjärtrytm kommer att röra sig om 60 till 90 ml blod genom hjärtat. Om hjärtat slutar slå, inträffar döden vanligtvis inom fyra minuter, enligt MSN Encarta.

skador Reparation

När kroppen är skadad, skickar cirkulationssystemet koagulering celler för att stoppa blödningen och proteiner för att främja läkning. Vita blodkroppar och antikroppar sedan skickas för att förhindra infektion, enligt MSN Encarta

Det mänskliga ögat är ett organ som tillåter människor att se föremål och uppfattar ljuset ändras. Mänskliga ögon är som kameror och kan justera fokus att anpassa sig till omvärlden.

Storlek

En nyfödd bebis ögon mäter ca 18 mm i diameter. Adulta humana ögon är 24 till 25 mm i diameter.

Fungera

Mänskliga ögon funktion när ljuset kommer in i hornhinnan, som är den klara kupolen ligger på framsidan av ögat. Ljusvågor sedan fortsätta att gå genom pupillen till näthinnan. Ljus färdas sedan längs synnerven och slutar sin resa i occipital cortex på baksidan av hjärnan, där visuella bilder tolkas.

Anatomi

De viktigaste delarna av det mänskliga ögat är hornhinnan, elev, iris, näthinnan och synnerven. Det mänskliga ögat innehåller också muskler och en klar gel som kallas glaskroppen, som utgör 80 procent av det mänskliga ögats volym.

missuppfattningar

Läsning i svagt ljus kan göra ögonen trötta, men kommer inte att skada det mänskliga ögat.

Varning

Bär kontaktlinser medan du simmar i en pool eller badtunna kan orsaka ögoninfektion. Tittar direkt mot solen kan skada människors ögon.

Fem funktioner den mänskliga skelettet


Den mänskliga skelett består av cirka 206 separata ben plus tillhörande brosk, senor och ligament. Systemet tar upp 20 procent av kroppens totala vikt. Ben bildas från mycket mjukare brosk som vi mognar från spädbarn till vuxna. Skelettet, en levande organ, spelar fem viktiga funktioner för människor.

Stöd

De övriga 80 procent av våra kroppar består av mjukdels organ och muskler, som alla måste stödjas. Skelettet ger detta stöd. På ett eller annat sätt, genom olika bindväv, är alla organ som antingen är anslutna direkt eller indirekt till skelettsystemet.

De stora ben våra lägre kroppar stöder stammen när vi står. Skelett systemet som helhet ger den nödvändiga ramen för människor att stå upprätt.

Skydd

Skydda dessa mjukdels organ är en annan viktig roll för den mänskliga skelettet. Hjärnan är skyddad av fuserade ben som utgör skallen, är ryggmärgen omgiven av kotor som skydda den och bröstkorgen ger skydd för hjärta, lungor och andra närliggande organ.

Rörelse

Kroppen är utformad för att röra sig med en serie av mekaniska spakar. Bones tillhandahålla dessa spakar och fogarna mellan ben fungerar som vridningspunkter. Som musklerna och slappna av, benen i mänskliga skelettet flytta gör det möjligt för oss att nå, gå, springa, klättra, sitta, böja och böja.

Röda blodceller

Känd som hematopoies, gör benmärg upp de flesta av de röda blodkropparna som krävs av den mänskliga kroppen och en del av de vita blodkropparna samt. Märg är ett nätverk av mjuk bindmaterial som fyller hålrummen av ben.

Processen för blodbildningen bedrivs av märg i skelettet på en kontinuerlig basis beroende på behoven av kroppen vid varje given tidpunkt.

mineral Lagring

Den mänskliga skelettet innehåller mer kalcium än något annat organ i hela kroppen. Bones lagra kalcium för tillfällen då kalciumnivåer i blodet ökar eller normal. De injicera blod med kalcium under tider då kalciumnivåer minskas. Liksom blodbildningen, är detta en kontinuerlig process.