XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

mandelolja minska rynkor

Kan du minska rynkor med mandelolja?

Som en hud-utjämning topikal behandling, spår mandelolja sina rötter ända tillbaka till det gamla Kina, ayurvedisk läkare och grekisk-persiska skolor medicin. Snabbspola till modern tid, och du kommer att upptäcka att skönhet aficionados fortfarande förlitar sig på mandelolja - en helt naturlig och hållbar resurs - att upprätthålla mjuk, jämn och smidig hud. Många vetenskapliga rapporter och skönhetsexperter i kören på denna urgamla åtgärda anti-aging egenskaper, inklusive dess potential för att minska rynkor.

kraftfulla Egenskaper

De naturliga komponenter av mandelolja erbjuder hudvänliga fördelar, utlåning det egenskaper som kan minska uppkomsten av rynkor. Denna mutter-härledd olja packar massor av antioxidanter, såsom vitamin E, som bekämpar rynkor genom att motverka nedbrytningen av hudens kollagen fibrer. Likaså oljan har omega-3-fettsyror - som främjar fukt, som är nödvändiga för att slåss rynkor - och hud byggande proteiner. Som en uppmjukande substans kan mandelolja förbättra den totala hy och hudfärg. Integrativ Health Coach Cinthia Torres konstaterar att mandelolja underlättar fina linjer och kråkfötter och minskar uppkomsten av under ögonen påsar och mörka ringar.

hud Studier

De anti-aging egenskaper mandelolja har satts på prov i vetenskapliga studier. År 2007, Journal of Cosmetic Dermatology rapporterade att när möss exponerades för UV-strålning - en viktig orsak till hudskador och åldrande effekter såsom rynkor och åldersfläckar - för 12 veckor, de som behandlats med en topisk applicering av mandelolja klarade bättre än de som inte behandlats. I studien dras slutsatsen att oljan är effektiva "i bromsa photoaging processen." På samma sätt, en rapport 2010 publicerad i kompletterande terapier i klinisk praxis att "anekdotiska bevis och kliniska erfarenheter" markera mandelolja anti-aging förmåga, som "slätar ut och vitaliserar hud."

Tillämpa Mandelolja

Du kan använda mandelolja direkt genom att massera några droppar olja i huden, med fokus på rynkor benägna områden som den tunna huden runt ögonen, innan du slår in för natten eller innan din makeup på morgonen. På detta sätt fungerar den olja som en fuktkräm med anti-aging, hud-ljusn kvaliteter. Mandelolja fungerar också som ett effektivt sätt att ta bort smink och återfuktar händer, naglar och nagelband. Förutom ren mandelolja, kan du inkludera fint krossade mandel i hemlagad anti-aging masker eller vända sig till premade kosmetika som innehåller ämnet, såsom rynkkrämer, mjukgörande, handkrämer och nagelband balsam, bland annat.

Mer skönhet Fördelar

Mandelolja fördelar slutar inte med anti-aging och rynkor minskning. Tilläggs terapier i klinisk praxis Rapporten konstaterar att mandelolja historiskt sett har fungerat som en behandling för psoriasis och eksem och att anekdotiska och kliniska bevis pekar mot dess förmåga att minska hypertrofisk ärrbildning. Enligt Torres, främjar oljeblodcirkulationen, vilket ger möjlighet att blekna hudbristningar. Som ett hår serum, mandelolja förhållanden och återfuktar håret, vilket leder till mindre frissighet och mer glans.

Hem åtgärda för att minska rynkor runt munnen

En av de första platserna en person börjar vanligtvis att utveckla rynkor är i ansiktet. Upprepade ansiktsuttryck, UV exponering och rökning kan orsaka rynkor att visas tidigare än genetik annars skulle diktera. I förhållande till mun rynkor, upprepade ansiktsuttryck som leende kan orsaka musklerna i dessa områden att bli tight. Spår eller rynkor, sedan bilda där hudveck.

Hem botemedel

Det finns flera huskurer som kan bidra till att minska uppkomsten av dessa rynkor. MotherNature.com konstaterar att alfa-hydroxy syror - eller AHA - är en effektiv behandling. Kommersiellt finns i många hudvårds lotion, är de naturligtvis kommer från lik av mjölk, sockerrör, vin, äpplen eller citroner. En annan kreativ hem botemedel använder papaya frukt lokalt. Papaya innehåller enzymet papain, som har positiva effekter för huden.

Ansökan

'' Readers Digest: 1001 Hem rättsmedel '' råder blötläggning en flanell i mjölk och sedan gäller för munnen rynkor. Låt stå i 15 minuter innan du sköljer bort.

Blend papaya frukt i en massa och sedan blanda med lika delar kokt, men kyls, havregryn. Applicera på huden och låt verka som en ansiktsmask för 30 minuter.

fördelar

MotherNature.com noterar att AHA i mjölk kommer gradvis, med daglig applicering, dra av de översta skikten av död hud, vilket minskar djupet och uppkomsten av rynkor.

Papain enzymer av papaya hjälpa till att återuppbygga elastin. Elastin är ett naturligt fiber i huden, som används för att hålla huden fast och smidig. Ombyggnaden av dessa fibrer bidrar till att minska rynkor.

överväganden

Konsultera en hud specialist innan en kurs av egenvård för din mun rynkor. Många av de populära kosmetiska anti-aging krämer som innehåller naturliga extrakt som aloe vera eller alfa-hydroxy syror härrörande från sådana som frukt, mjölk och sockerrör. Trots detta ifråga MayoClinic.com effektiviteten av dessa produkter som det finns lite bevis till stöd för sina påståenden.

alternativ

Tyvärr kan mun rynkor inte behandlas med artister som Botox injektioner. Botox mjukar upp musklerna för att minska rynkor, men detta förfarande är inte användbar för detta område av ansiktet som det kommer att göra att äta och prata svårt.

Mjukdelsfyllmedel, å andra sidan, kan ge en klinisk lösning på mun rynkor. Kollagen injiceras in i platsen för rynkor. Kollagenet blåses rynkor tills de i linje med resten av hudytan.

Hur kan vi minska rynkor och slapp i ansiktet


Minska rynkor och slapp genom att förhindra eller åtminstone uppskjuta dem. Gör detta, på lång sikt, genom att undvika rökning, föroreningar, narkotikamissbruk och snabb viktminskning, som alla påverkar huden över tiden. Komplettera dessa allmänna riktlinjer med mer specifika steg som inkluderar motion, krämer och naturläkemedel.

Instruktioner

Gör det själv

1 Gör dagliga övningar för att tona och fast dina ansiktsmuskler. Öppna munnen så bred som möjligt och flytta din tunga runt medan du gör det. Upprepa 10 gånger. En annan övning fungerar ögonbrynen. Öppna ögonen riktigt bred, höja ögonbrynen. Hold som utgör ett ögonblick. Upprepa denna övning 10 gånger.

2 Gör det mesta av krämer och lotion. Använd mjukgörande krämer och lotioner varje dag, experimentera tills du hittar produkter som fungerar bäst för din hud. Använd solskyddskräm när du går utomhus. Minska åldersfläckar med krämer avsedda för detta ändamål. Krympa stora porer med krämer som riktar det problemområde.

3 Prova naturläkemedel och homeopatiska läkemedel samt vitaminer. Rådgör med en practicitioner om maskros, vilket naturligtvis kan avgifta huden. Fråga hur åkerfräken och rosmarin mjuk ansiktet struktur och tona huden. Fråga om kali sulphuricum och hur det kan ge näring åt din hud. Ta vitamin E som har antioxidativa egenskaper.

4 Titta på din mat och vätskeintag. Upprätthålla en kost rik på färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Konsumera minst åtta 8-oz. glas vatten varje dag.

5 Prova naturliga lösningar såsom att tillämpa ren ricinolja i ansiktet. Gnid en ananas kärna i ansiktet, lämna på återstoden i 10 till 15 minuter, skölj sedan av med varmt vatten. Gör en ansiktskräm genom att blanda 1 msk. honung med 1/2 msk. citronsaft, 2 tsk. vanlig unflavored yoghurt med aktiva kulturer och vätskan från två kapslar av vitamin E. Applicera på ansiktet, skölj av efter en halvtimme.

Tips

  • Mayo Clinic varnar för att Food and Drug Administration utvärderar kosmetiska produkter endast för konsumenternas säkerhet och inte för effektivitet.
  • Innan en hemmagjord kräm på huden, prova ett lapptest bakom örat för att vara säker på din hud reagerar inte negativt.
Hur kan vi minska rynkor på Neck

När det gäller hudvård, inte bara fokusera på ansiktet ensam: uppmärksamma på huden under hakan, liksom. Din hals är en av de mest solexponerade delar av kroppen med tunnare hud än ansiktet och därför särskilt sårbara för problem som rynkor och slapp från UV-exponering och åldrande. Behandla halsen precis som du gör ditt ansikte och bidra till att förbättra utseendet och villkor för din hud, minska rynkor och att du ser ut och känns yngre.

Steg 1

Se till att du får alla de näringsämnen som du behöver genom att granska din kost. Du behöver massor av C-vitamin, E och A för att bibehålla en jämn och skrynkelfri hud. För att öka ditt intag av dessa vitaminer, äta citrusfrukter, lättmjölk, morötter och mörkgröna grönsaker. En multivitamin kan också vara en bra idé. Drick mycket vatten, också, eftersom god hydrering håller huden smidig.

Steg 2

Tillämpa samma anti-aging krämer och serum du använder på ditt ansikte till halsen. Produkter som innehåller rynkor-reducerande retinoider, inklusive receptbelagda eller receptbelagda styrka versioner, är säkra att använda på halsen och lika effektivt för att förebygga och behandla tecken på ålder.

steg 3

Använd en fuktighetskräm på halsen varje dag. En oljefri fuktkräm är bäst eftersom det inte kommer att täppa till porerna. Gnid fuktkräm i huden efter rengöring ansiktet och halsen varje morgon och kväll, var noga med att börja från nyckelben och att arbeta upp till hakan.

steg 4

Använd en solkräm när man arbetar utomhus som innehåller åtminstone SPF 15. Solskador är en av de främsta orsakerna till rynkor, så håll dig skyddad för att förhindra ytterligare sådana bildas.

steg 5

Utöva din ansikte och hals varje dag. Detta kommer att skärpa muskulaturen i halsen och dra i slapp hud lite. Prova att sitta och lyfta upp huvudet mot taket. Även i detta läge, rynka dina läppar upp som du försöker kyssa himlen. För en extra träning, sticka ut tungan och försök att röra hakan med det. Efter att ha flera sekunder, bör du känna spänningen i nacken.

steg 6

Diskutera laserbehandlingar med din hudläkare. Om ingen av dina rynkor minskande åtgärder fungerar, kan du behöva en starkare behandling som laser terapi. Under behandlingen, är en laser riktad mot nacken och skadar övre hudlagren. När läkt, kommer detta huden ser fastare och slätare.

Hur att minska rynkor och svullna ögon


Rynkor och svullna ögon är vanliga hudåkommor som en person blir äldre. Som person åldrar, vävnader runt ögonen, inklusive muskler, runt ögat försvagas. Normal fett som stöder ögonen rör sig de nedre ögonlocken, enligt Mayo Clinic, vilket gör ögonen ser svullna. Rynkor visas med åldern också, oftast där solexponering var den mest framträdande. Ansikte, underarmar och baksidan av händerna är oftast de första platserna rynkor är märkbara. Rynkor och svullna ögon är vanligtvis en kosmetisk oro och sällan ett allvarligt medicinskt tillstånd. Pågående, hemma hudvård kan minska rynkor och svullna ögon. En hudläkare kan också ge medicinsk behandling, såsom en injektion, fyllmedel eller topikal behandling, för att hjälpa till med att minska rynkor eller svullna ögon.

Instruktioner

rynkor

1 Undvik solen. Enligt WebMD, är det den primära orsaken till rynkor. Om du måste gå utanför, bära en solkräm med hög solskyddsfaktor, solskyddsfaktor.

2 Sovplatser minst åtta timmar per natt och försöka sova på rygg. Sova på din sida eller nedåt kan potentiellt skapa "sömn linjer" på kinderna, hakan och pannan, enligt American Academy of Dermatology.

3 Titta på vad du äter. WebMD rekommenderar att äta mer soja, frukt, grönsaker och fisk, särskilt lax. Lax anses vara en bra källa till protein och fettsyror som kan hjälpa till att hålla huden frisk. Viss forskning har visat vissa delar av soja skulle kunna bidra till att skydda och läka några av skador som orsakats av solen.

Svullna ögon

4 Placera sval tvättlapp eller gel ögonmask på ögonen i 10 till 15 minuter.

5 Dryck friska vätskor, såsom vatten, för att stanna hydratiserade. Hudspecialisten Dr. Carolyn Jacob säger att dricka hälsosamma vätskor kan hålla hudton fast och fullt ute.

6 Minska saltintag för att minska överskottet av vätskeansamling.

7 Sleep minst åtta timmar per natt med huvudet lätt upp med en extra kudde eller höja sängen. Enligt Mayo Clinic, höja sängen hjälper till att förhindra vätskor från att ackumulera runt ögonen när du sover.

Utövar minska rynkor?

Veck eller veck i huden, känd som rynkor eller rhytides, resultatet av en förlust av hudens turgor och elasticitet som huden åldras, förklarar Philip S. Chua, en hjärtkirurg vid Cebu Cardiovascular Center. Du kan inte stoppa det naturliga åldrandet som leder till rynkor. Du kan dock minska några miljöfaktorer som ökar hastigheten med vilken huden åldras.

orsaker

Många naturliga processer i kroppen tillåter rynkor bildas. Huden förlorar fasthet som kroppen producerar mindre kollagen och elastin, enligt Världshälso Leader, en nättidning från University of Texas Medical School i Houston. Din kropp producerar också mindre olja och sekret när man blir äldre, vilket gör huden torka ut. Kvinnor har en ökad risk för rynkor efter klimakteriet på grund av torka hud från minskad östrogenproduktion. Andra viktiga orsaker till hudens åldrande och rynkor inkluderar genetik, solexponering och rökning, enligt Medline Plus.

Förebyggande / Lösning

Bidra till att förhindra uppkomsten av rynkor genom att ta väl hand om din hud. Börja med att skydda huden från solen genom att bära skydds hattar och kläder och genom att använda solskyddsmedel när solen kan förekomma, bland annat på vintern. Många hudvårdsprodukter och smink innehåller en solskyddsmedel. Om du röker, kommer avslutar att förbättra din hudton och struktur, vilket hindrar utvecklingen av framtida rynkor.

Träning

Aerob träning främjar blodflödet till huden, vilket bidrar till att öka takten i nya celltillväxt och produktion av naturliga oljor och fukt, enligt Health Services Department på Hendrix College i Conway, Arizona. Med andra ord, hjälper regelbunden aerob träning hålla huden flexibel och smidig, förebygga rynkor bildas. Emellertid kan repetitiva ansikts övningar faktiskt orsaka din hud att utveckla fina linjer och rynkor, enligt Världshälso Leader.

krämer

Rynkkrämer som finns i många butiker och på Internet kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor, beroende på hur länge du använder dem och de aktiva ingredienserna i dem. Några av de mest effektiva ingredienserna i anti-rynkkrämer innefattar retinol, hydroxisyror, coenzym Q10, koppar peptider, kinetin och te-extrakt.

förfaranden

Användningen av make-up, kosmetiska krämer och förebyggande åtgärder kan bidra till att minska fina rynkor, men djupare rynkor kräver ofta kosmetiska behandlingar som Botox injektioner, Restylane injektioner, kollagen injektioner, ytliga kemisk peeling, laser och photofacials, enligt Cosmetic Dermatology och Laser Center i University of Michigan Health System.

Kan du minska rynkor med mat?

Rynkor är oundvikliga utveckling som män och kvinnor så småningom möter när de blir äldre. Kollagenproduktionen minskar naturligt med åldern, vilket huden förlorar sin fasthet; rynkor och fina linjer uppstå. Vissa livsstilsfaktorer som rökning, solexponering och stress bidrar till deras debut. De goda nyheterna är att många naturliga livsmedel som innehåller rikligt med antioxidanter kan fördröja och bidra till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Steg 1

Konsumera mer protein i kosten. Enligt American Academy of Dermatology, är din hud består mestadels av protein, så adekvat proteinintag är nödvändigt för att stödja sin hälsa. Lean proteinkällor som fisk, kyckling, kalkon eller soja är önskvärda eftersom de är låga i fett och kaloriinnehåll.

Steg 2

Öka din konsumtion av livsmedel som innehåller vitamin E. Detta vitamin är en potent antioxidant som kan hjälpa hämma långsiktig cell försämring på grund av åldrande. Vitamin E-rika livsmedel innehålla jordnötssmör, solrosfrön, mandlar, spenat och vegetabiliska oljor.

steg 3

Ät mer mat som innehåller linolsyra. "American Journal of Clinical Nutrition" rapporterar att linolsyror bidra till att minska uppkomsten av rynkor. Valnötter, linfrön och linfröolja är alla rika källor av denna syra.

steg 4

Konsumera frukt och grönsaker som är rika på vitamin C. En tillräckligt intag av detta vitamin är nödvändigt för produktionen av kollagen och bidra till att vända skador från solen överexponering. En annan fördel med de flesta växtprodukter är A-vitaminhalt. Denna antioxidant hjälpmedel i UV-ray skydd och kan bidra till att förhindra nedbrytning av kollagen. Försök att äta limefrukter, jordgubbar, apelsiner, sötpotatis, broccoli och tomater.

Hur kan vi minska rynkor mellan ögonen

Rynkor mellan ögonen, även kallad "panna fåror," är ett vanligt tecken på åldrande och negativa känslor, enligt Medline.com. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att minska dessa ålderstecken.

Beslutet för kirurgi

Steg 1

Diskutera för- och nackdelar med ett kirurgiskt ingrepp som innebär användning av Botox med en licensierad hudläkare. Botox är i allmänhet väl accepterad av den medicinska professionen, även om vissa studier har visat att toxinet, som gjorts av bakterien Clostridium botulinum, är neurologiskt farligt. Bakterierna är också ansvarig för livshotande typ av matförgiftning som kallas botulism, även om ämnet används i mycket små mängder av dermatologer.

Steg 2

Köp anti-rynkkrämer som innehåller mycket peptider, de topprankade kombinationer, enligt Rutgers University. Nya celltillväxt, sårläkning och processen för hudföryngring uppmuntras av peptider eller aminosyraproteiner som är sammanlänkade. Köpa din produkt med tanke på att de flera peptider produkten har, desto bättre val för skrynkla minskning. Prova något av följande för att se om produkten fungerar för din hud: Dermavisu, Prevera, Strivectin SD och Prototype # 37C. Prevera är en utmärkt produkt och är rimligt prissatt. Denna kräm innehåller alla "viktiga" sex peptider för hudföryngring och är mycket effektiv. Prova den mest prisvärda produkten först, eftersom erfarenheten är det bästa sättet att upptäcka om en hudkräm är rätt för dig.

steg 3

Använd over-the-counter krämer från lokala apotek eller varuhus. Dessa krämer kan vara ganska dyra, så håll koll på priset. Köp en grundläggande hudvårdsserie först, och sedan gå vidare till riktade förberedelser som din budget tillåter. Enligt skönhet maven Paula Begoun, "Beauty Magazine" läsare betyg och topprankade skönhet webbplatser är Olay Regeneriste skönhet produktlinje mycket effektiv och lika bra som dyrare anti-rynkkrämer. Den Regeneriste sortiment av produkter erbjuder riktade krämer och serum, som sträcker sig från åtstramning och slapp anti-rynk effekt.

varningar

  • Inte rusa in i ett beslut om ett kirurgiskt ingrepp utan att känna till fakta. Alltid diskutera den möjliga biverkningar och problem med din läkare, och forskning idén på egen hand.

tips

  • Välj en licensierad och certifierad hudläkare om du väljer att ha ett kirurgiskt ingrepp för att eliminera panna fåror. Diskutera några hälsoproblem med din husläkare eller hudläkare.
  • Håll ett öga på prislappen, oavsett om du köper din anti-rynk produkt via Internet eller från ditt lokala apotek. Erfarenheten är den bästa läraren, så försök att prova flera produkter för effekt.

Saker du behöver

  • Licensierade-certifierad hudläkare
Hemlagad tips för att minska rynkor

Översikt

Rynkor uppstår när de elastiska fibrerna i huden bryts ner. Denna förlust av elasticitet orsakar gravitationen för att träda i kraft, vilket resulterar i rynkor. Rökning och överskott solexponering kan accelerera denna händelse, enligt CNN hälsa. Även behandling krämer för att bekämpa rynkor finns att köpa, kan du slåss rynkor hemma med hjälp av vanliga hushållsartiklar. Genom täta program kan du bidra till att minska uppkomsten av rynkor och verkar yngre.

Sover på rygg

Hemlagad tips för att minska rynkor

Din sömn läge kan påskynda utvecklingen av rynkor, enligt "The Doctors Boka huskurer." Om du regelbundet sova på magen, ändra position att sova på rygg, som håller huden från att dra framåt. Om det är svårt att ändra sovställning, kan du bifoga en tennisboll till magen när du sover. När du försöker att rulla till magen, kan obehag av din tennisboll hjälpa dig att undvika att sova på magen.

Ge dig själv en daglig Ansiktsmassage

Hemlagad tips för att minska rynkor

Linfröolja, emu olja eller aloe vera gel mjukgörande oljor som kan användas i ansiktet dagligen för att knubbig huden. Kombinera detta program med en ansiktsmassage för att öka rynkor kämpar fördelar. Gnugga ricinolja mellan händerna och använda dina fingertoppar, tummar och palmer i handen för att gnugga in oljan i huden, enligt "The Doctors Boka huskurer." Var uppmärksam på områden där man kan uppleva rynkor, såsom leendet linjer panna och på sidorna av ögonen. Dock inte utföra ansiktsmuskelövningar samtidigt massera huden. Detta kan öka rynkor, enligt Newsweek.com.

Applicera ananas i ansiktet

Hemlagad tips för att minska rynkor

Denna färgrika citrusfrukter innehåller citronsyra, som kan användas för att exfoliera huden och avlägsna döda hudceller, enligt WholeLiving.com. Du kan använda en ananas skiva eller bit direkt i ansiktet - glöm inte att ta bort skalet - för att avlägsna döda hudceller som kan överdriver förekomsten av rynkor. För att lyfta döda hudceller, blanda lika delar grön ananas och äppeljuice och doppa en bomullspinne eller boll i blandningen. Tillämpa detta på områden där man upplever rynkor, lämna den på i 10 till 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Utföra detta två gånger per dag kan bidra till att bekämpa rynkor.

Ingen tycker om att titta i spegeln och se nya rynkor. Kan kostförändringar utrota rynkor du har och stoppa nya bildas? Läs vidare för att ta reda på vilka livsmedel och kosttillskott kan stoppa rynkor och vad som kan orsaka dem.

vitamin A

Vitamin A är en antioxidant som hjälper till att lindra tecken på åldrande. Retinol produkter innehåller hög potens vitamin A; konsumerar detta näringsämne kommer också bidra till att skapa yngre hy genom att skydda huden mot UV-skador och bekämpa fria radikaler. Hälsosamma källor till vitamin A inkluderar spenat, löv sallat, morötter, squash, sötpotatis, papaya, mango, cantaloupemelon, lättmjölk och ägg.

C-vitamin

C-vitamin är en annan antioxidant vitamin. Ät mycket tomater, paprika, citronsaft, apelsiner och grapefrukt för att säkerställa att du får tillräckligt av detta vitamin.

vitamin E

Nötter, solrosfrön, vegetabilisk olja, tomatpuré, jordnötssmör, lax, tonfisk och ägg alla innehåller E-vitamin, liksom hälsosamma fetter som kan bidra till att minska rynkor genom att reparera celler och hämma inflammation orsakade av solen, rökning och brist på sömn .

Zink

Som ovan vitaminer hjälper zink skyddar huden från de skadliga effekterna av UV-strålar, som orsakar rynkor. Nötter, baljväxter, ägg, lättmjölk, berikade fullkornsprodukter, torkade bönor, krabbor, fläsk, ärtor och solrosfrön innehåller också zink,

Selen

Lax, tonfisk, paranötter, kalkon, keso, valnötter, berikade fullkornsprodukter och lättmjölk alla innehåller selen, som hjälper till att bekämpa fria radikaler.

Livsmedel ska undvikas

Rött kött, smör och sockerhaltiga livsmedel kan alla åldras huden och orsaka rynkor.