XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

makuladegeneration socker

Gula fläcken är den bakre delen av ögat på näthinnan som fokuserar på den centrala seendet av ögat. Enligt University of Maryland Medical Clinic, påverkar makuladegeneration mer än 10 miljoner
Amerikaner. Det är den vanligaste orsaken till synnedsättning hos personer över 60. En hälsosam kost kan vara en viktig faktor för att förhindra makuladegeneration och bromsa dess utveckling.

Typer av makuladegeneration

Våt makuladegeneration drabbar omkring 10 procent av dem som insjuknar makuladegeneration, och det är den allvarligaste. De övriga 90 procent har torr makuladegeneration (ARMD), enligt Eye Digest. Några av de kända orsakerna är rökning, ärftlighet och hjärtsjukdomar.

Lutein och zeaxantin

Enligt American Optometric Association, lutein och zeaxantin, som är karotenoider, är de mest kraftfulla näringsämnen i behandling av ARMD. Karotenoider är olika typer av gula och röda pigment som finns främst i frukt och grönsaker. De är båda avgörande för att förhindra och behandla båda formerna av makuladegeneration. Doser av lutein av 10 mg per dag och zeaxantin av 2 mg per dag rekommenderas på den amerikanska Optometric Association webbplats.

Frukt, grönsaker och fisk

De rikaste källorna av lutein och zeaxantin är bladgrönsaker såsom Romaine, grönkål, spenat och mangold. Sötpotatis, tomater, majs, okra och paprika är också hög i dessa näringsämnen. Den amerikanska makuladegeneration Foundation rekommenderar att äta grönsaker råa eller lätt kokt. Äta fisk flera gånger i veckan kommer att minska dina chanser att få ARMD, enligt The Eye Digest hemsida.

kolhydrater

De mest fördelaktiga kolhydrater för ögats hälsa är produkter tillverkade med majs. Majschips, tortillachips och majsbröd är läcker och rik på lutein och zeaxantin. Äta massor av popcorn som ett mellanmål; det är lågt kaloriinnehåll och rik på lutein och zeaxantin. Leta efter pasta tillverkad av majs, spenat, och även äggulor, som innehåller en hel del lutein och zeaxantin.

Livsmedel ska undvikas

Enligt den Eye Digest, är högt fettintag i samband med en ökad risk för makuladegeneration. Både mättade och omättade fetter kan skapa en högre risk. Tidskrävande nötkött, fläsk eller lamm mer än en gång per vecka kommer att öka dina chanser att få ARMD med 35%, enligt Eye Digest hemsida. Undvik förädlade livsmedel, socker och vitt mjöl.

Livsmedel för att förhindra makuladegeneration

Om du har en familjehistoria av makuladegeneration, kan förbättra din kost bidra till att förhindra dig från att utveckla sjukdomen. Macular degeneration är en långsam förstöring av makula av ögat - och makula är den del av ögat som är ansvarig för skarp, tydlig vision. Makuladegeneration är den vanligaste orsaken till synnedsättning hos äldre vuxna, enligt National Eye Institute. Förutom att äta en kost rik på vissa näringsämnen, bör du också undvika rökning, motionerar regelbundet och upprätthålla sunda kolesterolnivåer och normalt blodtryck.

De näringsämnen du behöver

Livsmedel för att förhindra makuladegeneration

Näringsämnena lutein och zeaxantin både bidra till att förhindra makuladegeneration, enligt den amerikanska Optometric Association. De är båda typerna av antioxidanter som kallas karotenoider. Näthinnan i ögat innehåller rika fyndigheter av både lutein och zeaxantin. De hjälper dina ögon filtrera skadliga blå ljusvåglängder, som skyddar din vision och underhåller friska celler. Dessa antioxidanter spelar också en roll i att neutralisera potentiellt skadliga fria radikaler i dina ögon. Den amerikanska Optometric Association föreslår att du consume10 milligram lutein och 2 milligram zeaxantin dagligen för att minska risken för makuladegeneration. En Juli 2006 artikel i tidskriften "Ophthalmology" konstaterar att omega-3 fettsyror kan också spela en roll för att förebygga makuladegeneration, men det behövs mer forskning för att stödja dessa slutsatser.

Frukt är bra, men -

Livsmedel för att förhindra makuladegeneration

Frukt ger inte helt på mycket lutein och zeaxantin som grönsaker, men är fortfarande en näringsrik sätt att hjälpa till att uppfylla det rekommenderade intaget för att förhindra ögonproblem. Apelsiner, mandariner, papaya, persikor, meloner, grapefrukt, kiwi och vindruvor innehåller alla lutein och zeaxantin. Äta dessa frukter råa som ett mellanmål eller som tillägg till en måltid. För en uppfriskande och näringsrik fruktsallad, kombinera en mängd av dessa frukter skivade eller kubik frukt. Du kommer också att få syn skyddande näringsämnen från saften av dessa frukter. Men för att undvika socker, leta efter alla naturliga, inga sockersattes versioner av saften.

Grönsaker är bättre

Livsmedel för att förhindra makuladegeneration

Den bästa källan till både lutein och zeaxanthin är grönsaker och frukter. Gröna bladgrönsaker, såsom grönkål, turnipgreens, grönkål, spenat och romansallad är de högsta lutein innehåller livsmedel. Äta mer ångad, wokad eller råa greener kan bidra till att förebygga makuladegeneration. Broccoli, majs, ärter, brysselkål och gröna bönor ger också lutein och zeaxantin, enligt den amerikanska makuladegeneration Foundation. Äta dessa grönsaker ensam, som sidorätter eller lägga till dem i soppor, chili och grytor för extra näring för att skydda din vision.

Dina ögon och Omega-3

Livsmedel för att förhindra makuladegeneration

Medan sambandet mellan makuladegeneration och omega-3 fettsyror är fortfarande inte helt klarlagda, kan få mer av dessa viktiga fetter i din kost hjälpa. Människor som konsumerar fisk som en del av deras vanliga kost tenderar att utveckla makuladegeneration mindre än de som inte gör det, enligt University of Maryland Medical Center. Fet fisk, som lax, tonfisk, hälleflundra och makrill, är utmärkta källor till omega-3 fettsyror. Linfrön, pumpafrön, sojaolja och valnötter innehåller alla alfa-linolensyra, en föregångare till omega-3 fettsyror i kroppen. Prova att öka intaget av dessa livsmedel i tillägg för att lutein och zeaxantin-rika livsmedel.

Vad gör tänderna känsliga för socker?

Korrekt tandvård är en viktig del av den totala underhålls hälsa. Regelbunden tandborstning och tandtråd är en viktig del av detta, och det måste göras på en daglig basis för bästa resultat. Ibland dålig tandhygien, felaktig kost eller båda kan leda till tandproblem, inklusive tand känslighet. När tänderna blir känsliga för socker, de talar om att något inte står rätt.

kaviteter

Ett hålrum är en av de vanligaste orsakerna till känslighet för socker i munnen. Enligt den friska tänder hemsida, en online-publicering av produktionen av Nova Scotia Dental Association, när bakterien kan fästa på tandemaljen och orsaka röta, kan det blandas med saliven i munnen. Med tiden kan dessa bakterier bidrar till förfall i tänderna, vilket kan orsaka ett hål. Detta hål kallas en hålighet. När socker hamnar i en hålighet det kan irritera nerven och orsaka en hel del smärta, vilket gör det svårt att äta, dricka eller ens andas i flera minuter, beroende på hur allvarlig den förfall och den smärta som resultat.

Socker i munnen

Socker kan vara svåra att avlägsna från munnen. En snabb tandborstning eller sköljning av munnen kan inte vara tillräckligt för att ta bort skadliga socker ur munnen innan de orsakar röta. Enligt friska tänder, socker och bakterier kombineras i munnen för att bilda en pasta, och plack använder denna pasta som en form av energi. Ju snabbare de plack multiplicerar och växer, desto svårare är det att ta bort från munnen.

undvika Håligheter

Karies är en av de främsta orsakerna bakom känslighet för socker på tänderna. Att undvika hålrum kan hjälpa dig att undvika att hantera denna smärta. Regelbunden, korrekt tandtråd och borsta bort bakterier och socker från munnen och tänderna, vilket gör dem mindre benägna att orsaka förfalla, håligheter och känslighet.

Besök din tandläkare var sjätte månad för den mest omfattande tandvård.

Borsta för känslighet

Dental Gentle Care rekommenderar att borsta försiktigt om du har känsliga tänder, som arbetar noggrant runt tandköttet för att minimera förlusten av vävnad eller emalj på tänderna. Överväga tandkräm som utformats speciellt för tand känslighet, eftersom det fungerar för att täcka de öppna porerna i tandemaljen som orsakar överkänslighet i tänderna. Tand Gentle Care hemsida betonar vikten av att undvika tandsten kontroll tandkräm sorter, väljer den fluorid eller desensibiliserande mängd istället.

Mat och dryck

Om dina tänder är känsliga för socker, undvika socker tills du kommer till en tandläkare och har dina tänder utcheckad. Det kan vara farligt att äta socker igen när de fyller alla hålrum och rengör tänderna noggrant.

Undvik direkt kontakt mellan tänderna och livsmedel som är mycket varmt eller kallt. Om socker orsakar smärta, varm och kall mat och dryck kan också orsaka känslighet. Undvik sura livsmedel som citrusfrukter och pickles, och akta oss för drycker som innehåller mycket socker, såsom läsk, te, kaffe och saft.

Hur man testar livsmedel för socker

Den exakta mängden socker i livsmedel kan bestämmas från den näring faktum etikett finns på förpackade livsmedel eller från USDA livsmedels diagram. Men du kan också bestämma mängden socker i livsmedel genom att utföra ett enkelt experiment. Läkare använder glukos testremsor för att screena patienter för diabetes. Testremsan ändrar färg för att indikera närvaron och mängden glukos i en vätska, typiskt urin. Genom att blanda mat och vatten, kan du använda den resulterande vätskan och en testremsa för att testa ett livsmedel för socker, enligt Science Buddies.

Steg 1

Välj en matvara som har en ljus saft. Mörkfärgad saft kommer att göra det svårt att se färgförändringen i teststickan. Till exempel, skulle aprikoser vara ett bättre val än blåbär.

Steg 2

Placera en glukostestremsa på ett vitt papper handduk. Pappershandduk ger en neutral bakgrund för att se färgförändringen såväl som att kunna utplåna överskottsvätska.

steg 3

Mosa 1 tsk. av test mat i skålen tillsammans med en tsk. av vatten. Mosa maten helt med hjälp av en gaffel. Om maten absorberar allt vatten, lägga till ytterligare en tsk. av vatten.

steg 4

Häll testvätskan genom ett kaffefilter för att filtrera bort eventuella matrester. Om du testar en fruktjuice utan fruktkött, hoppa över detta steg.

steg 5

Rita upp en del av testvätskan med hjälp av medicin pipett. Tillsätt 2 droppar av vätskan på prov plats på glukostestremsan. Testet plats kommer att vara en upphöjd vit kvadrat. Inte lägga för mycket vätska eller test plats kan upplösas.

steg 6

Vänta 30 sekunder innan du läser testremsan. Jämför den resulterande färgen till färgkartan på sidan av teststickan flaska. Den exakta färgförändring kommer att bero på vilken typ och märke av urinteststickan. Ett gemensamt varumärke, till exempel, kommer att förändras från blått till noll glukos genom att olivgrön för 500 mg / dl och röd för mer än 2000 mg / dl.

varningar

  • Testremsan är specifik med avseende på närvaron av sockret glukos. Testremsan kan inte indikera närvaron av andra sockerarter såsom maltos.

tips

  • Du kan köpa uringlukostestremsor från ditt lokala apotek. Kontrollera att du begär urintestremsor och inte blodtestremsor. Om testremsan du köper kontroller för mer än glukos, notera placeringen av glukostest plats innan experimentet. Den sida av testremsan flaskan kommer att ge dig denna information.

Saker du behöver

  • Uringlukostestremsa
  • Vit pappershandduk
  • Soppskål
  • Gaffel
  • 1 msk. vatten
  • kaffefilter
  • medicin dropper
  • Klocka eller klocka

The Chemical Skillnaden mellan majssirap och socker


Majssirap och socker bear likheter, den viktigaste av dessa är att de är söta. Det är dock viktigt att notera att de har olika kemiska egenskaper, som spelar alla en viktig roll i människors hälsa.

två molekyler

Vanligt socker är vanligtvis kallas sackaros. Den har en kemisk struktur av en disackarid eftersom den är gjord av två sockermolekyler. De två sockerringar är glukos och fruktos. De två sockerringar är bundna kemiskt resulterar i slutprodukten, vilket är sackaros. När sackaros äts av en människa, släpper kroppen ett enzym som kallas sukras, som används för att bryta socker in i dess beståndsdelar, glukos och fruktos. När brutit sig in dessa komponenter, blir det lätt för kroppen att absorbera dem.

Stärkelse

Tillverkningen av majssirap startar av som majs. I början, är den högsta andelen av majsstärkelse. Stärkelse är en komplex socker eftersom det innehåller många kedjor av glukos bifogas. Denna komplexa sockerstruktur hänvisas till som en polysackarid. Växter använder stärkelsen amylas för att bryta stärkelsen i dess sockerhalterna. Det är efter att ha brutit stärkelsen i sina beståndsdelar som majssirap görs. Majssirap är mindre söt än vanligt socker. Men många tillverkare använder ett enzym som kallas invertas att omvandla en stor del av glukos i majssirap till fruktos, vilket gör majssirap sötare.

Glukos och fruktos Ratio

Den bildade majssirap innehåller både glukos och fruktos på nästan ett förhållande av ett till ett. Invertas enzym är den främsta orsaken till detta. Enzymet används vanligen i hydrolyse sackaros resulterar i en blandning av glukos och fruktos. I motsats till glukos och fruktos i socker som är kemiskt bundna i majssirap de två inte är kemiskt bundna, vilket de är bara en blandning. När konsumeras i kroppen, innebär detta att det inte finns något behov för kroppen att producera sukras enzymet eftersom kroppen kan absorbera in i systemet de två monosacchrides.

Fluctose Nivå

Även om både majssirap och vanligt socker innehåller fruktos, är det viktigt att förstå att majssirap innehåller höga halter av fruktos. Detta innebär att konsumera majssirap för långt kan leda till fetma på grund av de höga nivåerna av fruktos i den.

Hur många kalorier i 2 teskedar socker?

En sked socker gör mer än att medicinen går ner. Alltför många av dessa skedar kan ha skadliga effekter på hälsan. När konsumeras i överskott, kan socker orsaka en rad metabola problem, inklusive insulinresistens, diabetes och fetma. Många livsmedel innehåller naturligt förekommande socker; efter allt det är kroppens främsta energikälla. Men raffinerat socker tillsätts till förädlade livsmedel spelar en roll i överskott kaloriförbrukning.

Genom att känna till Numbers

Mängden kalorier i socker beror på typen. Regelbunden strösocker och farinsocker har liknande kaloriinnehåll på 33 och 35 kalorier respektive i 2 teskedar. Strösocker har nästan dubbelt så kalorier med 2 tsk innehåller 62 kalorier. Detta belopp får inte verka som en big deal. De primära socker brottslingar, som läsk, innehålla flera teskedar socker. Vissa läsk innehåller 13 teskedar socker per 12-ounce servering, enligt Harvard School of Public Health. Om du vill minska ditt sockerintag, begränsar sockerhaltiga drycker.

Vad är vitt socker från sockerrör?

Vitt socker från sockerrör är en förädlad produkt som ofta används i matlagning för att lägga till en söt smak till mat eller dryck. Tillverkarna använder ofta vitt socker från sockerrör inte bara att öka sötma, men också att lägga till konsistens, färg och bulk till färdiglagad mat. Socker kan också lägga till konserverande egenskaper sylt och gelé och fungerar som en jäsande medel i alkoholdrycker och jäst bröd.

Beskrivning

Vitt socker från sockerrör kommer från sockerrör anläggningen. Sockerrör är en tropiska och subtropiska gröda som växer som stora stjälkar ovan jord. Sockerrör mals och förfinas för att producera rörsocker, som huvudsakligen består av sackaros. Vitt socker från sockerrör kan torkas och säljs granulerad, formen som normalt används som strösocker, eller krossas till strösocker.

Näring

En tsk. av vitt socker från sockerrör innehåller 15 kalorier och 4 g kolhydrater. Allmänt anses lågt näringsvärde, inte vitt socker från sockerrör innehåller signifikanta nivåer av vitaminer och mineraler. Det har spårmängder av riboflavin, kalcium, järn och kalium.

Associerade Hälsofrågor

Vitt socker från sockerrör, som alla socker kan orsaka en ökning i blodsockernivåer, vilket kan ge en tillfällig energi uppsving och trevlig stämning. Emellertid, därför att kroppen reagerar på en snabb blodsocker upphov genom att släppa insulin, en socker hög ofta följt av en episod av sömnighet och negativ stämning. Denna snabba svängningar i blodsockret och kalorier i socker kan också bidra till viktökning. Personer som ofta äter vitt socker från sockerrör och produkter tillverkade med hjälp av den är också högre risk för att utveckla diabetes och karies.

alternativ

Medan vitt socker från sockerrör är den vanligaste socker som producerats i världen, är mer socker i USA framställs av sockerbetor, en gröda som växer under jord i tempererade klimat. Brunt socker, vilket är helt enkelt vitt socker med melass kvar i under raffineringsprocessen, kan framställas ur sockerrör eller betor. Annan alternativ sötningsmedel honung, som produceras av bin och innehåller ofta olika smaker beroende på blommorna bina som används för att producera den. Sockret i frukter kallas fruktos och det kan också extraheras för att bilda ett sötningsmedel för användning i bearbetade livsmedel.

rekommendationer

American Heart Association, eller AHA rekommenderar att inte mer än hälften av dina godtyckliga kalorier, de utöver vad du förbrukar i form av hälsosamma livsmedel, kommer från socker, såsom vitt socker från sockerrör. Även om den exakta mängden av den totala kalorier och godtyckliga kalorier du kan konsumera varje dag är beroende på din ålder och aktivitetsnivå, föreslår AHA hålla sockerintag under 100 kalorier varje dag för kvinnor och under 150 kalorier per dag för män. Detta inkluderar det socker som finns i bearbetade livsmedel och drycker samt strösocker gjorda av sockerrör.

Kalorier i te med socker & amp; Mjölk

När du räknar kalorier, frasen "en klump eller två?" Tar på ny innebörd. Antalet kalorier i en kopp te beror på mängden socker och mjölk som du lägger till. Te själv lägger bara 2 kalorier, och inte variera kraftigt mellan sorter.

kolhydrater

Kolhydraterna i te kommer nästan uteslutande från tillsatt socker. En tesked socker innehåller 16 kalorier, som alla kan hänföras till sackaros. Lägga en msk. mjölk till te kommer att ge dig en extra gram kolhydrater, som alla kommer från laktos, annars känd som mjölksocker. Inte lägga för mycket socker i ditt te - socker kan höja dina nivåer av triglycerider, som enligt Dr Howard N. Hodis vid University of Southern California, kan öka risken för hjärtsjukdomar.

fetter

Med sig själv eller med socker, innehåller te inget fett. Tillsätt 1 matsked 2 procent mjölk och du kommer att lägga till 8 kalorier och cirka 1/3 gram fett. Helmjölk kommer att lägga ett par fler kalorier och en obetydlig mängd extra fett. Om du gör lattes med te, med hjälp av en kopp 2 procent mjölk, lägger du till 120 kalorier och 5 gram fett.

fördelar

Te är en hälsosam dryck som är lämplig att smutta hela dagen. Te innehåller katekinerna, en typ av flavonoider som har cancer kämpar egenskaper, enligt Harvard Medical School. Tes flavonoider kan också sänka det onda kolesterolet. Färska grönt te har den högsta koncentrationen av dessa antioxidanter, men svart te är frisk också.

Varning

Om du dricker te flera gånger om dagen, kan du förneka några av de hälsofördelar om du lägger socker och mjölk. Förutom att lägga 16 kalorier per tesked, kan socker påverka negativt blodsockernivåer, främja fetma och påverka triglycerider. Du kan också avsevärt öka din kalori last över dagen, som 5 koppar te innehåller 2 teskedar socker varje kommer att lägga ytterligare 160 kalorier. Lägg till ett uns av helmjölk dessa 5 koppar, och du kommer att lägga ännu en 90 kalorier och 5 gram fett.

alternativ

Eliminera många av de extra kalorier som sötad te kan lägga till din diet genom att ersätta en kalorifattig sötningsmedel som stevia för socker. Använd fettfri mjölk om du smuttar flera koppar te med tillsats av mjölk. Om du inte kan magen tanken på att inte använda riktiga socker, överväga att lägga mindre socker till te tiden, vilket kommer att omskola din söta tand att vara nöjd med mindre sötma.

Socker & amp; koffein tillbakadragande

Socker och koffein är två av de mest vanligen använda ämnen i västerländska samhällen. Fast bevis stöder slutsatsen att koffein är en beroendeframkallande drog. Medan forskningen om socker är fortfarande osäkert, är bevis på att växa fram som tyder på att socker kan vara beroendeframkallande liksom. Om du är beroende av en eller båda av dessa ämnen, kan du räkna med att få abstinenssymtom snart efter att du slutat.

om koffein

Koffein finns i kaffe, te, cola och choklad, bland andra ämnen. Enligt Johns Hopkins Medical Center, 80 procent till 90 procent av nordamerikaner konsumera koffein regelbundet med en genomsnittligt dagligt intag av ca 280 milligram, vilket motsvarar 17 ounces bryggt kaffe. Denna nivå är klart över 100 mg per dag som krävs för att orsaka fysiskt beroende. Den ledande källan av koffein är kaffe, med en koffeintäthet per medelportion av mer än dubbelt så koffein densitet av te och cola.

Biverkningar av koffein

Positiva biverkningar av koffein missbruk är ökad vakenhet, förhöjda stämningar och energisk upphetsning. Dessa effekter gynnar tillfälliga användare, men gynnar missbrukare endast på morgonen, när koffeinet lindrar abstinenssymtom från bristen på koffein under sömnen. Tillfälliga negativa biverkningar uppträder vanligen endast efter att ha förtärt omkring 200 mg och inkluderar ångest och magbesvär. Koffein kan också minska mängden och kvaliteten på sömnen, enligt Johns Hopkins. Precis som alla andra läkemedel, producerar koffein tolerans hos användare, vilket innebär att du behöver högre och högre doser för att uppnå samma effekt.

Koffein Withdrwal Syptioms

När du sluta använda koffein, tillfälliga abstinenssymtom som i. Koffein tillbakadragande är en officiell diagnos, enligt Världshälsoorganisationen. Dess symtom är huvudvärk, trötthet, minskad motivation, irritabilitet, depression, psykomotorisk försämring, och i vissa fall illamående och kräkningar, enligt Johns Hopkins.

om socker

Den genomsnittliga amerikanen förbrukar ca 61 pounds av raffinerat socker varje år, enligt Discover Magazine. En 20-ounce servering av cola innehåller ungefär lika mycket socker som 16 sockerbitar. Trots det negativa biverkningar, en viss mängd glukos, som finns i socker, fungerar som en grundläggande bränsle för kroppen och hjärnan, enligt David Levitskij, Ph.D., professor i psykologi och nutrition vid Cornell University.

Biverkningar av socker

Rikligt intag av socker resulterar i ett antal negativa biverkningar, inklusive överätande och störningar i kroppens energibalansen, säger Levitskij. För mycket socker kan också orsaka typ 2-diabetes, och kan sträcka bukspottkörteln som den försöker att eliminera överskott av glukos från kroppen.

Socker Withdrwal Symptioms

Det finns inga konkreta bevis som länkar socker med ett missbruk / uttagssystemet hos människor, men studier på råttor antyder möjligheten. Psykolog Bart Hoebel ledde en forskargrupp vid Princeton Neuroscience Institute som studerade sockerberoende hos råttor. Gruppen kom fram till att råttor uppvisar ett mönster av ökat intag av socker över tiden, begär och återfall, och abstinensbesvär. Huvudabstinenssymptom uppvisas av Hoebel s råttor var en betydligt försvagande form av ångest.

Hur du håller din socker nivå även All Day


Blodsocker är en annan term för glukos, en typ av socker som finns i blodet som kommer från att konsumera kolhydrater, kroppens främsta energikälla. Allas blodsockernivå ökar bara efter att ha ätit, och detta resulterar i insulin släpptes av din bukspottkörtel att hålla glukos från skyhöga. Personer med diabetes måste hålla sitt blodsocker mellan 90 och 130 innan man äter, och under 180 högst två timmar efter att ha förtärt mat. Övervakning dina matvanor bidrar till att upprätthålla en jämn nivå under hela dagen.

Instruktioner

1 Undvik att äta godis. Detta är en no-brainer för de flesta diabetiker, men en del tycker att det är svårt att inte ägna sig åt. Om du äter godis, eliminera äta andra kolhydrater samtidigt för att hålla din blodsockernivå korrekt.

2 Gör bra val om fet mat du förbrukar. Transfett och mättade fetter är värst för dig, och på lång sikt kan bidra till hjärtsjukdomar - en angelägenhet för alla diabetiker. Omättade fetter, såsom de som finns i många grönsaker, fisk och skaldjur, rapsolja och olivolja, främja ett friskt hjärta och kan bidra till att minska inflammation.

3 Ät frukost varje morgon och små måltider under dagen. Många människor konsumerar mer mat när de äter bara en gång per dag, och angrepp av kalorier, kolhydrater och fett gör ditt blodsocker instabil.

4 Titta på typer av kolhydrater du äter och hur många du förbrukar. Komplexa kolhydrater, såsom nötter, ris, potatis och korn smälta långsamt och hjälper dig att känna fylligare längre, vilket i sin tur hjälper dig att behålla din blodsockernivå under hela dagen.