XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

lymfkörtlar armhåla

Vet vad de är

Lymfkörtlar är små rundade eller bönformade massor av lymfatisk vävnad omgiven av en kapsel av bindväv. Du har omkring 600 av dem i hela kroppen, med majoriteten i huvudet och nacken. När de arbetar rätt, rengör de ut ditt system, skyddar dig från infektioner och hjälper kroppen lansera immunsvar mot främmande ämnen.

Vet var att leta efter dem

Om du har svullna lymfkörtlar, kommer du förmodligen hitta dem i nacken, under hakan, i armhålorna eller i ljumsken. Du kan också ha dem djupt inuti kroppen, och inte kan känna dem. I sällsynta fall kan du ha en nod eller grupp av noder som sväller snabbt och bli hårt.

känna igen Symptom

Förkylningsliknande symtom (rinnande näsa, halsont och feber) är typiska, tillsammans med något anbud körtlar runt öronen, under hakan eller på den övre delen av halsen. Ibland kanske du har en hudinfektion eller rodnad runt noden. Om du har förstorade lymfkörtlar djupt inuti kroppen, kommer du inte att kunna känna dem, men du kan ha symptom som en svullen arm eller ben eller en kronisk hosta.

Förstå orsakerna

Om du har svullna lymfkörtlar, är den mest sannolika orsaken en förkylning. Andra infektioner, speciellt virus sådana, kan också föra dem vidare. Dessa inkluderar halsfluss, påssjuka, mässling, öroninfektioner, en infekterad eller abscessed tand, mononukleos eller infekterade sår. Allvarligare orsaker lymfom eller leukemi eller immun nervsystemet såsom lupus, reumatoid artrit eller HIV.

Veta när att se din läkare

Svullna lymfkörtlar brukar gå iväg på egen hand. Ändå bör du inte bortse från dem. Ring din läkare om de inte får mindre eller om de ökar i storlek efter flera veckor; Likaså om de är röda och ömma, känns hårt, oregelbunden, eller fixerad på plats, eller om du har feber, nattliga svettningar, eller oförklarlig viktminskning.

En person har mellan 500 och 600 lymfkörtlar i hans kropp, och de är belägna i halsen, ljumsken, underarmar, mage och bröst. Lymfkörtlar fungera som ett filter för virus och bakterier i den del av kroppen där de är belägna.

Cervical lymfkörtlar

Livmoderhalscancer lymfkörtlar finns i huvudet och nacken. En individ har sex olika lymfkörtlar belägna i detta område.

Lymfkörtlar

Det finns två typer av lymfkörtlar som finns i armhålan, eller underarm, område: ytliga och djupa lymfkörtlar. De första noderna börjar i dina händer och ligger hela vägen upp till armhålorna.

Inguinala lymfkörtlar

De inguinala lymfkörtlar är belägna i ljumsken, och det finns två typer: djup inguinal och ytliga inguinal.

Lårbens lymfkörtlar

Lårbens lymfkörtlar är belägna i den övre inre lår. De flesta av dessa är belägna runt lårvenen i benen.

Kröslymfknutor

Beläget i nedre delen av magen, strax under bröstkorgen, de kröslymfknutor hjälpa filtrera bort bakterier och virus i bukhålan.

Mediastinala lymfkörtlar

Dessa är noderna ligger mellan lungsäckarna och bakom bröstbenet (eller bröstbenet) i överkroppen.

Supraklavikulära lymfkörtlar

Dessa är lymfkörtlarna ligger längs nyckelbenet eller nyckelben.

fungerar lymfsystemet som kroppens främsta skydd mot infektion. Det är renare av kroppen bestående av fyra organ: lymfkörtlar, tonsiller, tymus och mjälte. Även spridda i hela kroppen, den tyngsta koncentrationen av lymfkörtlar är i halsryggen, armhålan eller armhålan området och ljumsken eller ljumsken regionen. Det finns också ett stort antal lymfkörtlar i buk- och bäcken områden, med de flesta av dessa inbäddade i fettvävnad.

Betydelse

Lymfkörtlar är belägna längs det lymfatiska nätverk av kärl i hela kroppen. Det primära syftet med lymfkörtlarna är att rengöra den lymfvätska när den passerar genom kroppen. Denna vätska strömmar kontinuerligt ut ur blodet kapillärerna och in i vävnaden. Vätskan innehåller fett, främmande celler, kemikalier och gifter. Lymfkörtlarna 'uppgift är att varna immunsystemet till ett främmande ämne (antigen) för att rätt beskydd celler (vita blodkroppar) kan framställas. Om antigenet utmaning är för stor för lymfkörteln, kan det bli svullna och smärtsamma. En av anledningarna läkarna tryck på magen, armhåla och ljumske områden under sin examen är att de letar efter tecken på svullnad i lymfkörtlarna. Som lymfan strömmar från en lymfkörtel till en annan, blir det noggrant rengöras från de flesta av sina föroreningar. Det filtrerar sedan tillbaka in i blodomloppet.

Funktioner

Lymfkörtlar är avlånga eller njurformad, och är vanligen mindre än 3 cm lång. Lymfocyter är specialiserade vita blodkroppar i lymfkörtlarna som hjälper att bekämpa infektioner. De två huvudtyper är T-celler, så heter eftersom de utvecklas i tymus och B-celler, som med tiden utvecklas till plasmaceller som de producerar antikroppar. När lymfocyter blir förstorad som de stöter på antigener (bakterier eller bakterier), kallas de immunoblasts.

typer

Tonsiller är första försvarslinjen i det lymfatiska immunsystemet. På grund av sitt läge vid ingången till svalget (svalget), de skydda mot gifter som skulle försöka komma in i kroppen genom munnen och näshålan. Även vid ett tillfälle en tonsillektomi var ett gemensamt förfarande i barn när tonsillerna blev kroniskt svullna, är det gjort mindre ofta idag som utvecklingen av mer kraftfulla antibiotika har inträffat. Tymus, ett organ i både lymfatiska och endokrina system, ligger mellan bröstbenet och aortabågen. I den tidiga barndomen, är bräss som mest aktiva, utsöndrar hormoner och ger en lagringsutrymme för att utveckla lymfocyter. När vi blir äldre, är bräss gradvis ersätts av fettvävnad. Mjälte, den största av de lymfatiska organ, ligger strax under den övre av membranet och bredvid magen. I fostret producerar mjälten blodkroppar och det kan återuppta denna funktion om en vuxen blir extremt anemisk. Mjälten primära funktion är dock övervakning av blod för främmande ämnen. Gamla röda blodkroppar samt blodfödda bakterier filtreras genom att mjälten och konsumeras och elimineras. I fallet med allvarlig skada på mjälten, kan den avlägsnas, men genom dess avlägsnande en person kan bli mer mottaglig för infektioner.

effekter

Sjukdomar i det lymfatiska systemet kan vraket förödelse med kroppens immunförsvar. Lymfadenopati är den vanligaste och allmänt manifesteras som en svullen lymfkörtel. Många gånger en enkel massage för att hjälpa lymfan rensa och flöde eller en enkel kurs av antibiotika krävs. Många gånger en infektion i närheten lymfkörteln, såsom ont i halsen, kan orsaka lymfkörteln att svälla. Lymfadenit är en infektion av lymfkörteln själv, och kräver ingripande från en läkare eller sjuksköterska. Vanligtvis infektionen inte är allvarlig, men det kan vara smärtsamt som lymfkörteln sväller, blir öm och är ofta röd och varm vid beröring. Lymfom är cancer i lymfkörtlarna, oftast i armhålan regionen (armhålan) som befinner sig i närheten av brösten.

expert Insight

Liksom, är cirkulationssystemet det lymfatiska systemet ett nätverk av fartyg. Till skillnad från cirkulationssystemet, har det lymfatiska systemet inte "pump" som finns inom lymfkärl och måste svara på kroppsrörelse samt närliggande pulser från andra fartyg och organ i kroppen för att underlätta flödet av lymfan. Med andra ord, om du inte flyttar, inte lymfan rör sig väl. Mycket stillasittande individer är ofta sjukare än de tunnare motsvarigheter för just denna anledning. Aktiva människor röra sig mer, deras lymfvätska flyttar mer och lymfkörtlarna kan rengöra sina kroppar av infektion vid en mycket snabbare takt.

Lymfkörtlar är en del av det lymfatiska systemet; de är körtlar som producerar ett ämne som kallas lymfa. Detta ämne rör sig i hela kroppen via lymfkärl, ta bort orenheter från kroppen och bekämpa infektioner. Vissa lymfkörtlar lätt kände med fingrarna.

Svullna körtlar

Svullna lymfkörtlar är ett tecken på infektion.

Hals

Lymfkörtlar är belägna i en serie längs de främre, sidorna och baksidan av nacken.

Käke och Chin

Lymfkörtlar är också belägna under hakan och haka.

bakom Ears

Lymfkörtlar kan kännas bakom öronen.

Tillbaka som chef

Lymfkörtlar kan kännas på baksidan av huvudet, precis ovanför hårfästet.

armhålorna

Lymfkörtlar kan också hittas i armhålan området.

Ljumske

Ett annat område där lymfkörtlar lätt kände är ljumsken.

Var är lymfkörtlar ligger i en manlig?


Lymfkörtlar är en del av kroppens lymfsystemet. Det lymfatiska systemet är en viktig del av immunförsvaret och lymfkörtlar är endast en del av den komplexa helheten. För det mesta, är placeringen av lymfkörtlar påverkas inte av kön. Inguinal noder, eller de som finns i ljumskarna, är ett undantag. Men vad lymfkörtlarna kan berätta om din kropp är mycket viktigare än var man kan hitta dem.

lymfsystemet

Det lymfatiska systemet är en integrerad del av immunsystemet. Består av lymfkörtlar, benmärg, mjälte och tymus, filtrerar det lymfatiska systemet vätskor för föroreningar, såsom bakterier, virus och till och med cancerceller. Den producerar vita blodkroppar för att bekämpa dessa föroreningar. Mjälten är ansvarig för filtrering blod. Benmärg och bräss producera leukocyter och T-celler respektive.

Lymfkörtlar

Lymfkörtlarna är ansvariga för filtrering lymfan. Lymfa är en klar blodplasma transporterar syre, proteiner, glukos och vita blodkroppar. Denna klara vätska omger varje cell i våra kroppar och filtreras genom lymfkörtlarna. Lymfkörtlarna fånga några virus, bakterier eller andra föroreningar och tillverkning lymfocyter (en typ av vita blodkroppar) för att motverka en infektion de kan hitta. När lymfkörtlar amp upp sin produktion av vita blodkroppar, de sväller. Det finns mellan 500 och 700 lymfkörtlar i våra kroppar. De flesta av dem vi inte känner, men det finns några i halsen, armhålan och ljumsken som blir påtaglig när svullen.

Cervical lymfkörtlar

Den främre och bakre livmoderhalscancer lymfkörtlar är ansvariga för filtrering av vätskor från platser som bihålorna. Svullna lymfkörtlar på detta område kan tyda på en sinus-infektion, förkylning eller influensa. Lymfkörtlarna du kan känna är den främre de, som ligger strax under hakan, och är i samma läge för både män och kvinnor.

Lymfkörtlar

Beläget i armhålorna, de lymfkörtlar tömma dina armar, bröstkorg vägg och bröst eller bröstområdet. Dessa kan bli svullen på grund av virus, såsom vattkoppor och HIV eller cancerformer som lung- eller bröst. Enligt American Cancer Society, kommer ca 1910 nya fall av bröstcancer hos män diagnostiseras under 2009. Så dessa lymfkörtlar är lika viktigt för män att vara medveten om som kvinnor.

inguinala Nodes

Dessa är de lymfkörtlar belägna i ljumske. Naturligtvis på grund av skillnader i anatomi, är de inte i exakt samma platser, men både män och kvinnor har påtagliga lymfkörtlar på framsidan av kroppen där låret möter bröstkorgen. Svullnad i dessa lymfkörtlar kan beteckna infektioner i ben och fot, förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar, eller lymfom, en typ av cancer.

Flera svullna lymfkörtlar i halsen på en baby

Lymfkörtlarna är små körtlar fördelade i hela kroppen som spelar en viktig roll vid immunitet. De sväller ofta som svar på en infektion, men kan också svälla av andra skäl. Ofta ett barn utvecklar svullna lymfkörtlar i halsen. Även om detta kan vara skrämmande för föräldrar, i de flesta fall är orsaken en enkel infektion.

Om lymfkörtlar

Lymfkörtlarna filter avfall och gifter ur kroppen. Kemikalier filtreras genom det lymfatiska systemet och sedan släpps ut i blodet. Lymfkörtlar också lagra vita blodkroppar som bekämpar patogener, enligt "Biology. Life on Earth Med fysiologi" Lymfkörtlarna kan svälla som svar på bakterie- och virusinfektioner, allergiska reaktioner, systemiska sjukdomar och sår.

Lymfkörtel Symtom

Lymfkörtlarna är normalt små, runda körtlar som är svåra att känna. När de sväller som svar på infektion, blir de större och enkelt palperas. Barnläkare William Sears förklarar att de ofta anbud vid beröring. Även lymfkörtlar finns i hela kroppen, de vanligaste platserna för lymfkörtel svullnader är i halsen, ljumsken och armhålan. En baby med svullna körtlar i halsen har typiskt gummi, smärtsamma knölar under hans hud.

orsaker

I de flesta fall är svullna lymfkörtlar i halsen som orsakas av en infektion som halsfluss, influensa, vanlig förkylning eller bihåleinflammation, enligt American Academy of Pediatrics. I vissa fall, utvecklar en baby infektioner orsakade av barnsjukdomar som orsakar hennes lymfkörtlar att svälla. I sällsynta fall kan en lymfkörtel svälla permanent efter en infektion, såsom Epstein-Barr-virus är borta. När lymfkörtlar är mycket svårt i stället för gummi, kan det tyda på en allvarligare sjukdom som lymfom eller leukemi. I de allra flesta fall har svullna lymfkörtlar inte tyda på en allvarlig sjukdom, så att föräldrar bör inte panik.

Behandling

Om ditt barn har svullna lymfkörtlar, boka en tid med din barnläkare. Följ hans symptom och kontrollera sår runt ansiktet, halsen eller öronen. Din barnläkare kommer förmodligen att förskriva antibiotika om hon misstänker en infektion. Om orsaken till de svullna lymfkörtlar är oklar, kan barnläkare administrera blodprov eller ge råd expektans.

Motion & amp; Lymfkörtlar

Lymfkörtlar är en del av immunförsvaret. Immunsystemet skyddar dig mot infektioner och andra sjukdomar. Den innehåller mjälten, benmärg, bräss, tonsiller, polyper, lymfan kanaler och lymfkörtlarna. Lymfkörtlar är i nacken, bakom öronen, på de käkar och hakan, under armhålorna och i ljumsken. Motion är en viktig faktor för en korrekt funktion av lymfkörtlarna och cirkulationen av lymfvätska i hela kroppen.

Funktioner i lymfkörtlarna

Lymfkörtlar är rundade massor av lymfatisk vävnad inkapslad i en bindväv. De spelar viktiga funktioner i att hjälpa ditt immunförsvar försvara kroppen mot sjukdomar. Lymfkörtlar filtrera lymfvätska, och producera och lagra vita blodkroppar. Ett anbud är svullen lymfkörtel vanligtvis ett tecken på infektion. Det innebär också att lymfkörtlarna arbetar hårdare för att producera mer vita blodkroppar för att försvara sig mot infektionen.

Lymfvätska Circulation

Lymfvätska cirkulerar genom lymfkärlen som passerar mellan musklerna i kroppen. Till skillnad från hjärtat som pumpar blod genom blodkärlen, lymfkärlen är blinda ändar. De reser i endast en riktning och inte har någon pump för att flytta och cirkulera lymfan i hela kroppen. Istället lymfkärlen pressas av dina muskler när du flyttar. Därför spelar motion en viktig roll i lymfvätska cirkulation.

Effekter av motion

Motion har många fördelar, bland annat stimulering av det lymfatiska systemet. Det lymfatiska systemet är beroende av fysisk aktivitet för att cirkulera det lymfatiska vätska i hela kroppen, och samla in och hjälpa kroppen att eliminera gifter och andra avfallsprodukter. Kraftig motion och åtgärder såsom hosta, nysningar och buken sammandragningar på kraftfull utandning kommer att underlätta flödet av lymfvätska.

Övningar för att förbättra lymfcirkulationen

Någon form av motion, såsom promenader, gå i trappor, simning, löpning, dans eller spela tennis, kommer att stimulera det lymfatiska systemet och förbättra det lymfatiska cirkulationen. Djup andning övningar kommer att gynna flödet av lymfa på grund av trycket djupandning skapar i bröstet och bukhålan tillsammans med sammandragningar av diafragman och magmusklerna.

Yogaövningar för svullna lymfkörtlar i nacken

Om du har en förkylning eller annan virusinfektion, kan du känna svullna lymfkörtlar på sidorna av halsen. Detta är en positiv reaktion som signalerar dina lymfkörtlar fungerar att kämpa mot infektionen. Andra orsaker till svullna lymfkörtlar är exponering för bakterier och kan resultera i mer allvarliga tillstånd. När du upplever svullna körtlar, tala med din läkare innan du använder yoga för att lindra symtomen.

Lymfkörtlar

När din kropp reagerar med svullna lymfkörtlar, är svullnaden en reaktion på ett problem i kroppen. Du kan uppleva smärta eller känslighet för beröring längs sidorna av halsen. Du kan också uppleva andra symtom som rinnande näsa, kli i halsen eller förhöjd temperatur. Om du har tecken på en infektion, dina lymfkörtlar ökar lymfan produktionen för att bekämpa infektionen.

lymfsystemet

Din lymfatiska systemet flyttar lymfan i hela kroppen för att ta bort infektionen. Tyvärr gör det lymfatiska systemet inte fungerar på sitt eget sätt ditt hjärta pumpar blod. För lymfan att röra sig, måste du flytta. Sammandragning av musklerna hjälper till att tvinga lymfan i hela kroppen att rensa datorn.

inversioner

"Yoga Journal" rekommenderar inverterade poser där huvudet är under ditt hjärta att minska svullnad av halsen körtlar. När lymfan arbetar mot gravitationen, flödar det in i ditt andningsorganen att binda med bakterier. När du återvänder till ett upprätt läge, till lymfan återvänder till noderna bekämpa bakterier. Du kan utföra ständiga Framåt Bend genom att stå högt och sedan vika framåt från höfterna. Benen förblir rak som toppen av huvudet hänger mot golvet. Om du kan, placera handflatorna på golvet; annars placera dina underarmar ovanför knäna för att stödja ryggen. Kvar i ständiga Framåt Bend i två till fem minuter när du andas djupt.

Nedåt Facing Dog

En annan inverterad yoga pose att minska svullna hals körtlar är Nedåt vända Dog. Börja på alla fyra och sedan räta ut benen för att trycka dina höfter mot himlen. I Nedåt-Facing hund, hälarna tryck mot golvet, pressar bröstet mot topparna av benen och halsen är avslappnad. Andas in och ut genom näsan som du behåller Nedåt Facing Dog för 10 till 20 andetag.

Lion Pose

Lion pose stärker lymfkörtlarna i halsen. Lion pose är en sittställning som börjar med dig på knä med fötterna bakom dig. Korsa höger fot över vänster och sedan sjunka höfterna på hälarna. Dina händer är på framför dina ben med fingrarna spred sig som lejon klor. Andas in och sedan öppna munnen bred, sticka ut tungan och tryck spetsen på tungan ner när du andas högt. Du kan göra en "ha" ljud när du andas ut. Slutföra bruset två eller tre gånger innan de passerar fötterna åt andra hållet och upprepa.

Behandlingar strålnings för lymfkörtlar

Lymfom är en cancer som förekommer i lymfkörtlarna och andra lymfan vävnader i immunsystemet. En vanlig behandling för lymfom är strålningsterapi riktad mot lymfkörtlarna. Strålbehandling kan användas som primär behandling, eller kan användas i samband med kirurgi eller kemoterapi. Strålbehandling dödar cancerceller genom att rikta dem med en stråle av högenergetiska partiklar, vanligen röntgen. Nya framsteg inom strålterapi hjälper läkare specifikt döda cancerceller samtidigt som man gör minimal skada på omgivande friska celler.

Extern strålbehandling

behandlingar Strålning används för att behandla lymfom ofta administreras av extern strålbehandling. I denna typ av terapi, en maskin utanför kroppen, en så kallad linjäraccelerator genererar en stråle av hög energi röntgenstrålar som sedan syftar till tumören, förklarar RadiologyInfo.org. Röntgen behandlingar är smärtfri, och varje behandlingssession varar vanligtvis mindre än 30 minuter. Läkare kan endast administrera strålningen till lymfkörtlarna som är kända för att ha cancer, en behandlingsalternativ kallas inblandade fält strålning.

Mantle Field och Inverted-Y Strålfält

Involverade fält strålning kan delas in i två typer, beroende på var i kroppen strålningen riktas. Mantle fält strålning är den term som används för att beskriva strålbehandling administreras till kroppen över membranet, inklusive bröst, underarmar och nacke. Däremot behandlingar administreras under membranet - till buken, bäckenet eller mjälte - kallas inverterade Y fältet strålning, förklarar New York Times hälsa Guide.

Totalt Nodal och Total Body Irraditation

I vissa fall av lymfom, kan läkare besluta att en patients bästa alternativet för en framgångsrik behandling av cancer är att behandla alla lymfkörtlarna med extern strålbehandling, inte bara lymfkörtlar kända för att ha cancer. Denna typ av strålbehandling kallas totala nodal strålning, enligt American Society for Radiation Oncology. I andra fall av cancer som har spridit sig till många delar av kroppen, kan läkarna administrera helkroppsbestrålning, som levererar extern strålbehandling till hela kroppen, inte bara lymfkörtlarna.

Intensitetsmodulerad strålterapi

En ny avancerad form av extern strålbehandling kallas intensitetsmodulerad strålterapi, eller IMRT. Denna typ av behandling använder en datorstyrd linjäraccelerator för att generera mycket exakta doser av strålning riktade till tumörstället. Läkare använder först en datortomografi för att kartlägga den exakta formen av tumören, då den datorstyrda accelerator modulerar intensiteten av röntgenstrålarna att fokusera strålningsdos specifikt på 3-D form av tumören, som beskriver av RadiologyInfo .org. Detta mycket riktade dos av strålning minskar skador på omgivande frisk vävnad.

Kosttillskott för lymfkörtlar

Dina lymfkörtlar är en viktig del av det lymfatiska systemet. Enligt BreastCancer.org, dina lymfkörtlar utför flera viktiga funktioner, bland annat filtrera bort virus, bakterier, cancerceller och andra ämnen och ta bort dessa skadliga patogener eller ämnen från kroppen. Granska all relevant tillägg relaterad information med din primära vårdgivare innan du använder kosttillskott för att förbättra hälsa och funktion av dina lymfkörtlar.

Om Lymphatic Obstruktion

Lymfatiska obstruktion, även känd som lymfödem, uppstår när en eller flera av dina lymfkörtlar är blockerad. Enligt University of Maryland Medical Center, kan en blockerad lymfkörtel orsaka din lymfkärlen, eller passager, att svälla och lymfkörtlar för att förstora även svullna lymfkörtlar kan orsakas av flera faktorer. Möjliga orsaker till lymfatiska obstruktion inkluderar parasitinfektioner, strålbehandling, olika hudinfektioner, skada, tumörer och operationer, särskilt mastektomi eller borttagande av bröst lymfvävnad.

Användbara Kosttillskott

Några av de mest användbara kosttillskott vid behandling av blockerade lymfkörtlar är lymphagogues. Lymphagogues stimulerar aktiviteten i lymfsystemet och främja hälsa och funktion av dina lymfatiska organ. Enligt naturläkemedel läkaren Dr Sharol Tilgner, författare till "örtmedicin Från hjärtat av jorden," följande kosttillskott har lymphagogue åtgärd: drottning rot, pipsissewa, peta, pau d'arco, röd rot, vild indigo, figwort, ringblomma, kardborre, cleavers, kungsljus, flagga och ocotillo.

En Fördelaktigt Supplement

Kardborre kan vara en fördelaktig kosttillskott vid behandling av lymfsystemet problem, inklusive lymfatisk obstruktion. Enligt herbalist Ed Smith, författare till "Therapeutic Herb Manual" kardborre är en potent blod och lymfa renare som uppmuntrar eliminering av skadliga metaboliska avfallsprodukter från kroppen. Detta kosttillskott främjar och förbättrar immunsystemets funktion, och det har länge använts vid behandling av svaga eller nedsatt immunförsvar. Kardborre har också använts vid behandling av artrit och gikt.

Kosttillskott för Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins lymfom är cancer i din lymfvävnad, vilket inkluderar din lymfkörtlar, mjälte och andra immunsystemet organ. Enligt AP John Institute for Cancer Research, är användningen av kosttillskott en integrerande terapeutisk metod för behandling av non-Hodgkins lymfom, och följande tillägg kan vara till hjälp i att manipulera dina cancerceller och behandla din lymfom relaterade symtom: persilja , vitamin D, grönt te-extrakt, vassleprotein, kalcium D-glucurate, D-limonen, niacin, kolin, selen, resveratrol, melatonin, lakritsrot extrakt och pantotensyra.