XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

lila morot

Lila morötter går tillbaka till 2000 f.Kr. och var speciellt uppfödda för att ha en rik levande färger. De har en sötare smak än vanliga orange morötter och göra en färgglad tillägg till någon platta. Lila morötter är inte bara färgglada, de är också laddad med nyttiga antioxidanter och näringsämnen. Ofta kan du hitta dem på bondens marknad eller på beställning från din lokala livsmedelsbutik.

antioxiderande egenskaper

Den lila pigment i dessa special morötter comed från en antioxidant förening som kallas antocyaninfärgning. Antioxidanter kämpa fria radikaler i kroppen, som permanent kan skada cellerna och orsaka kronisk sjukdom som cancer, hjärtsjukdomar och högt kolesterol. Lägga antocyanin till din diet kan hjälpa till att sänka det "onda" LDL-kolesterol, samtidigt skydda ditt nervsystem, särskilt hjärnan, som är känsligt för oxidativ skada.

Låg i kalorier

Lila morötter är naturligt låg i kalorier, så att du kan mellanmål på dem utan att känna skuld. En 1-kopp servering av råa lila morotsstavar ger en minimal 25 kalorier och 5 gram kolhydrater, enligt den amerikanska Dietetic Association. Njuta av en en-kopp servering av ångad, skivade lila morötter innehåller 50 kalorier och 10 gram kolhydrater.

Högt i fiber

Fiber är en fördelaktig förening som snabbar upp matsmältningen och hjälper kroppen absorbera viktiga näringsämnen. För en hälsosam diet, män behöver 38 gram fibrer per dag och kvinnor behöver 25 gram. Lila morötter ge cirka 0,8 gram fiber per 1 uns servering av råa pinnar. Till exempel, om du äter halv-cup, eller 4 uns, lila morotsstavar, du får cirka 3 gram fibrer. Mest av fibern i lila morötter är lösligt, som absorberar vatten i matsmältningskanalen, som bildar en gel-liknande substans. När den färdas genom tarmen, kan det hjälpa till att sänka kolesterolhalten i blodet och stabilisera blodsockernivåer.

diabetes Fördelar

Antocyaniner från lila morötter kan hjälpa till med effekterna av diabetes, konstaterar en artikel som publicerades i 2007 i "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition." Med diabetes orsakar skador på blodkärlen, som är tillverkade av kollagen. Dessa nyttiga antioxidanter neutraliserar enzymer som skadar kollagen och bindväv. Svåra skador kan leda till frekventa höga blodsockernivåer, vilket ytterligare skador på blodkärl. Antocyaniner hjälpa till att reparera och återställa kollagen, vilket gör blodkärlen stark och förbättra blodflödet.

Lila morotsjuice för hudvård

Även om mindre gemensam än orange morötter i USA, har lila morötter funnits i tusentals år, med ursprung i Asien och östra delarna av Medelhavet, och föregick den moderna tidens mer kända apelsin sorter. Även om djupt färgade grönsaker aldrig kan ersätta orange favorit i hjärtat och på plattorna i vissa människor, är det rikare i hudvänlig näringsämnen.

Egenskaper

Lila morötter har betakaroten, tillsammans med de andra förväntade näringsämnen som finns i orange morötter. En viktig skillnad är dock att lila morötter har långt fler antocyaniner, med upp till 28 gånger. Dessa kraftfulla, hälsofrämjande antioxidanter är bra för huden, förbättra blodcirkulationen och minskar inflammation. Med andra näringsämnen såsom anti-cancerframkallande, fytokemikalier och vitamin A och E, lila morötter också hjälpa läka och ljusare hud.

produkter

Till skillnad från orange morötter, är lila morot i några kommersiella hudvårdsprodukter. I allmänhet förekommer i nattliga hudkrämer, är den lila morot vanligtvis blandas med andra ingredienser som ger näring och reparera huden, såsom vitamin C och acai. För att göra dina egna hudvårdsprodukter, ta några recept som använder morötter och ersättnings orange morötter för lila dem. Huden kan också dra indirekt konsumtion av livsmedelsprodukter som innehåller lila morötter, om detta underlättas genom rå konsumtion, införlivande i recept, eller som en juice drink.

Forskning

Lila morötter kan indirekt gynna huden genom att bekämpa sjukdomar såsom glukosintolerans och leverskador, enligt en forskningsstudie författad av Lindsay Brown, en biomedicinsk vetenskap professor vid University of Southern Queensland i Australien. Slutsatserna bygger på hennes preklinisk studie som inkluderade tester på lab råttor. Glukosintolerans kan orsaka torr hud, utslag och acne medan leverskador kan orsaka missfärgad och kliande hud.

tips

Mosade lila morot med lite honung och citronsaft gör en stor peeling och återfuktande ansiktsmask. En lätt åtstramande mask innebär att blanda en fjärdedel kopp varje lila morotsjuice och vit kaolinlera och lämnar i 20 minuter innan du sköljer med varmt och sedan kallt vatten.

Saften är vitaminer och antiseptiska egenskaper främjar ljusare, friskare hud. Vid tillagning morötter för att äta, kan du koka, halstra, ånga, sautera, grill, stek eller mikrovågsugn; varje metod gör en annan struktur. Undvik att använda extrem värme, vilket kan minska vitamin och antioxidanter biotillgänglighet.

När pressning lila morötter, tvätta dem först och juice bladen tillsammans med roten för ytterligare näringsmässiga fördelar.

Gör Rädisor Kill prostataceller?

Rädisor är en kryddig rotfrukt i Brassica familjen. Det finns inga belägg för att äta rädisor är skadligt för normala prostataceller. Men laboratorium och kliniska studier tyder på att vissa ingredienser i rädisor företrädesvis kan döda cancerceller. Mer forskning behövs innan detta arbete kan tillämpas på människors hälsa. Eftersom rädisor är låga i fett och socker och har inga kända biverkningar, kan de vara en hälsosam tillägg till din vanliga kost.

rädisa Root

Apoptos är en process genom vilken celler genomgår programmerad celldöd. Till skillnad från nekros, gör cellerna inte dör av skador själv. Snarare de genomgår en ordnad serie av genuttryck förändringar som slutar i eliminering av cellen. Forskare vid Jawaharlal Nehru Technological University i Indien har visat att roten av rädisa anläggningen, Raphanus sativus, orsakar mänskliga prostatacancerceller, liksom andra typer av cancerceller, för att öka sina skattesatser för apoptos. Samtidigt är tillväxttakten minskas. Föreningar i rädisa rotextrakt kan därför vara potentiellt användbara för isolering av nya cancerterapi.

Rädisfrö och groddar

Både frön och groddar av Raphanus sativus, en japansk rädisa även känd som daikon, är effektiva på att döda cancerceller. Detta arbete visades av forskare vid universitetet i Bologna och publicerades i Journal of Agricultural and Food Chemistry i september 2008. tillväxten av tumörceller reducerades signifikant och dödstal ökade signifikant med sex dagars behandling med hjälp av daikon extrakt. I motsats, normala vita blodkroppar var opåverkade.

Skydd mot mutagena ämnen

Zearalenon är en naturligt förekommande kemikalie som förorenar djurfoder och har kopplats till högre cancer. En studie 2009 publicerades i den vetenskapliga tidskriften "Mutation Research" visade att möss eller celler som fått rädisa extrakt skyddades från cancerframkallande egenskaper zearalenon. Dessa djur hade färre fel i sina kromosomer och mindre DNA brott, jämfört med kontrolldjur som inte fick rädisa extrakt. Växten föreningen 4- (metyltio) -3-butenyl isotiocyanat var den aktiva ingrediensen i rädisa som tillgänglig chemoprotection från mutation och DNA-skada.

Jämförelse

Flera studier har visat att de flavonoid växt kemikalier som finns i rädisor kan ha viss fördel i att eliminera prostatatumörceller och andra cancerceller. Emellertid används samma flavonoider också i en mängd andra frukter och grönsaker. Mätningar av forskare vid Ohio State University visar att andra livsmedel kan innehålla ännu högre antocyaniner, en typ av flavonoider än rädisor. Lila majs, aronia, lila morot och druv var mer potent än rädisa skydda mänskliga celler från oxidativ skada.

Morot sorter för juice


Pressning morötter förser kroppen med en mega-dos av vitaminer och mineraler som kalcium och betakaroten. Alla morot sorter är proppfulla av kost, men vissa erbjuder olika smaker. Raw morotsjuice är en potent tonic för människor som vill detox och näring deras kroppar snabbt med ett ryck av vitaminer. Dricka råsaften förbi matsmältningen så näringsämnena absorberas i blodet snabbare. Morötter innehåller en liten mängd socker så detta kan leda till en viss ökning i blodsocker samt.

bertan

Juice bertan morötter om du gillar din juice verkligen söt. Dessa morötter är mycket sötare än de flesta sorter eftersom de innehåller mer socker. Liksom andra sorter dessa morötter innehåller höga halter av betakaroten, vitamin C och kalcium. Dessa morötter är tät och krispigt med en djup orange färg. Bertan morötter är också mycket tjock diameter från rot till topp, med mörkgröna blad.

lila morötter

Lila morötter, även kallade asiatiska morötter, innehåller en hög nivå av näringsämnen och även specifika antioxidanter såsom antocyanin. Antocyaninfärgning är en antioxidant som skyddar cellerna och stärker immunförsvaret, enligt Dr Nicholas Perricone, författare till "Forever Young" och "The rynkor Cure." Denna antioxidant kan också hittas i acai bär och lax också. Lila morötter liknar bär eftersom de båda innehåller antioxidanter som vitamin C, antocyanin och vitamin A. Färgen är mörkt lila, vinrött eller blåaktig så saften är inte orange.These morötter har en mer kryddig smak jämfört med andra traditionella morötter . Blasten är stor och mörkgröna, vilket gör dem lätta att dra från marken. Asiatiska morötter är också tjock på toppen nära roten och tunnare mot spetsen.

Nantes

Nantes morötter är utbredd, eftersom denna sort kan växa mycket snabbt. Morötterna gror inom 12 veckor från det att planteras. Dessa typer av morötter är orange och tjocka i diameter mot toppen och tunnare mot spetsen. Nantes morötter är vanliga i dagligvaruhandeln på grund av dess snabbväxande gånger. Juicen är orange, och dessa morötter innehåller ett brett sortiment av näringsämnen precis som andra sorter. Nantes är höga på betakaroten, kalcium och andra mineraler. Dessa morötter har en söt smak.

Hur man knyter en lila Pupa


Det finns ett brett utbud av fiskedrag där ute, alla med olika färger, storlekar, former och syften. Du kan köpa dem från en butik eller så kan du göra en del av din egen, såsom hemlagad lila puppa lockbete. Lila puppa fiskedrag har visat sig vara användbar för underjordisk utfodring fisk. Även om du kan använda någon färg på hantverk tråd för att göra detta drag, mörkare färger verkar fungera bäst. En lila puppan består av en tråd wrap, några dubbning, tråd och en krok.

Instruktioner

1 Säkra din fiskekrok i ett skruvstäd. Kroken bör placeras så den vice är gripande precis ovanför den skarpa änden och den raka delen av kroken kropp är parallell med marken.

2 Håll i slutet av din lila tråd och vira den runt kroken, börjar precis intill den böjda delen. Fortsätt att hålla det på plats när du linda tråden runt den raka delen av kroken. Du bör arbeta mot slutet av kroken som har sling huvudet. Gör så tätt slingor som möjligt.

3 Ta din svart tråd och knyta den till kroken nära slingan huvudet. Linda tråden runt kroken flera gånger. Vicka tråden att snäppa bort överskottet.

4 Placera en klick av cement eller superlim under slingan huvudet och en bit mot slingan böj. Sätt en bit svart dubbning på kroken nära slingan huvudet. Dubbning bör omfatta ungefär en tredjedel ned från slingan huvudet mot krokböjen.

5 Säkra dubbning på plats med några trådslingor och klipp bort överskottet.

6 Tryck tråd wraps mot slingan huvudet för att dra åt dem. Klipp bort överflödigt tråd som sticker ut med en avbitartång.

7 Tillsätt en droppe superlim till Vajern att säkra dem på plats.

Morot soppa för Detox

Detox dieter är avsedda att rena kroppen från gifter och slaggprodukter som ackumuleras från dåliga kostvanor, föroreningar och kemikalier i miljön. Dessa dieter är ofta kontroversiella, som många begränsar matintag eller eliminera hela livsmedelsgrupper från kosten under en längre period. Men en hälsosam detox diet som är välbalanserad och inkluderar näringsrik måltid alternativ kan vara lämpligt på kort sikt. Rådgör med en läkare innan initiera en detox att säkerställa att den uppfyller dina individuella behov. En hälsosam måltid möjlighet att införliva en hälsosam detox diet är en morot soppa.

Fördelar med morötter

Morötter är en hälsosam detox mat eftersom de är rika på essentiella näringsämnen, vitaminer och mineraler. Enligt USDA eller United States Department of Agriculture, ger en enda full storlek morot mer än den dagliga kvoten av vitamin A rekommenderas för vuxna. Vitamin A spelar är viktig i kroppen för celldelning och differentiering, bentillväxt, vision och reproduktion. Dessutom hjälper det att reglera immunförsvaret genom att producera vita blodkroppar som förstör bakterier som orsakar infektion och sjukdomar.

soppor

Många detox diet fokuserar på lättsmält mat som innehåller mycket vätska innehåll och fiber för att reglera matsmältningssystemet. Tunga livsmedel såsom kött och rika oljor minskas detoxdieter som de är svårare att smälta och kan överbelasta levern och njurarna. Ljus, lätt att smälta soppor är särskilt vanligt på detoxes. En enkel näringsrika grönsakssoppa såsom morot soppa är en hälsosam måltid som är låg i kalorier, har liten eller ingen fett, utan tillsatt raffinerat socker och är lättsmält.

Detox morot soppa

En hälsosam detox morot soppa är en enkel att förbereda måltid som kan innefatta andra näringsrika ingredienser för att öka dess fördelar. Enligt Läcker Vitality.com, vitamin A och antioxidanter i morötter skyddar mot hjärt-kärlsjukdom och cancer. Tillsatsen av jams, eller sötpotatis, ger också kalium som hjälper till vid regleringen av elektrolyter i kroppen. Kalium minskar också symtom på trötthet, svaghet och huvudvärk som kan uppstå på en detox från minskat kaloriintag eller eliminering av sockerhaltiga livsmedel. Kombinera morötter med jams och örter som ingefära när kokning och mosa soppor för en naturligt söt och tillfredsställande måltid.

Frukt och grönsaker

Morötter sig inte en magisk mat och bör vara en del av en hälsosam detox diet. Frukt och grönsaker i allmänhet bör ligga till grund för en välbalanserad rensning plan. Producera är rik på essentiella näringsämnen, vitaminer och mineraler som behövs för normala kroppsfunktioner. De är också en rik källa av antioxidanter som bidrar till att förhindra och skydda mot vissa cancerformer och sjukdomar. Införliva ett brett utbud av frukt och grönsaker i din dagliga kost och syftar till att äta dem för varje måltid och mellanmål. Dessutom bör fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter med måtta avnjutas.

Morot frön är en ört som används för många medicinska ändamål. Användningen av morot frön varierar från hudvård till ett afrodisiakum. Laddad med betakaroten, morot frön är bra för synen, behandla fläckar, och som skydd mot hudcancer.

Historia

Gamla grekerna och romarna odlade morötter. Greker kallad morötter som en kärlek charm. Senare kinesiska och japanska växte dem.

Betydelse

Morotsfrön är exceptionella för hudvård och säker för alla hudtyper. De hjälper till att balansera torr och fet hud och används för att läka skadad och rynkig hud.

effekter

Morotsfrön är kända som en kraftfull rengöringsmedel. De ska användas stimulera och detox levern och gallblåsan.

potential

Klimakteriebesvär kan lindras med hjälp av morot frön. Torr hud och värmevallningar minimeras med användning.

Fungera

Sår, dysenteri och kronisk hosta lindras när morot frön konsumeras. Fröna används också för att bota gulsot.

Skillnaden mellan vita druvsaft och lila druvsaft

Som barn, kanske du har undrat varför druvorna i frukt skål inte smaka mycket som druvsaft eller druv godis och läsk. Det beror på kommersiell druvsaft får sin smak från mörka, tjocka skal druvor, snarare än sötare och mildare-smaksatt sorter som odlas för att äta. Vit druvsaft, en nyare produkt, är tillverkad av en grön skal variation av druvor.

Kommersiell Grape Juice

Mogna druvor är höga i naturligt socker, och pulverbeläggningen på deras skinn innehåller jäst, så det är ingen överraskning att nyligen krossade druvsaft jäser lätt. När allt kommer omkring är det den karakteristiska som skiljer druvor som den ideala frukt till vin. Dock är vinet inte alltid önskat resultat. Historien om ojäst druvsaft i amerikanska handeln börjar 1869 med Dr Thomas Welch, en tee-totalt tandläkare som ville göra alkoholnattvardsvin för sin kyrka. Welch son Charles främjas saft framgångsrikt på 1893 världsutställningen i Chicago, och deras druvsaft blev ett nationellt varumärke.

Lila druvsaft

Mest lila druvsaft görs från Concord druva, men saft från vindruvor används som fyllmedel i vissa märken. Concord finns en mängd hemma i Amerika och delar av Kanada, som producerar små berrylike frukt med en distinkt smak och arom. En 2007 brittisk studie, som redovisas i "Journal of jordbruk och livsmedelskemi," fastställt att lila Concord druvsaft var fruktsaft rikaste i antocyaniner och polyfenoler, två grupper av komplexa organiska kemikalier med potentiellt långtgående hälsofördelar. Bortsett från dessa fytokemikalier, är lila druvjuice också en utmärkt källa till vitamin C och innehåller även mineral fosfor.

Vit druvsaft

Vit druvsaft tillverkas typiskt från gröna skal druvor. Niagara druvor, en kusin till Concord, används för sin smak, och saft från vita vindruvor används som ett billigare fyllmedel i vissa märken. Vit druvsaft saknar gruppen av fytokemikalier som finns i lila druvor, men det är fortfarande en uppfriskande och hälsosam dryck med hög vitamin C-halt. En studie 1992 publicerades i "Journal of Pediatrics" visade också att vit druvsaft var den mest lättsmält för spädbarn och var det bästa valet som en bebis första fruktjuice. Ett flertal andra studier har visat jämförbara resultat.

Hälsofördelar

Både vitt och lila druvjuice är en utmärkt källa till vitamin C, med en enda 8-ounce glas ger en hel dags ersättning. Samma glas juice räknas som två portioner frukt för näringsändamål. För medicinska forskare, den höga antioxidant fytokemikalier i lila druvjuice gör det värt ytterligare bedömning. Flera småskaliga studier, sorterade på webbplatsen för Grape Science Center, har visat att lila druvsaft kan ha en positiv inverkan på kardiovaskulär hälsa, människans immunsystem och hjärnans kognitiva funktioner.

Instruktioner för en Fred björn Lil 'Brave 2 Recurve Bow


Fred Bear Lil 'Brave 2 ungdom båge är speciellt utformad för början bågskyttar i åldrarna fem och 10. Detta är en recurve stil båge som innehåller en 47-tums längd med en 16 till 24-tums dra längd och en åtta till tolv dunka dra vikt. Denna båge är endast tillgänglig i höger stil. Lära sig grunderna i att skjuta Lil 'Brave 2 båge är avgörande för en sund utveckling av bågskytte färdigheter för unga bågskyttar.

Instruktioner

1 Ställ upp bågen sikte. Lil 'Brave 2 redan har pilen vara installerade på fören, men synen måste monteras. Placera siktpinnen i synen fäste sedan fästa vind- muttrar på synen stift. Placera synen fäste på fören. Linje fästet med styrhålen på fören, sedan skruva syn fäste skruvar i trånga.

2 Placera pilen i pilen vila, sedan nocka pilen på strängen.

3 Stå med fötterna axelbrett isär. Placera din högra fot vrist parallellt med den främre delen av målet. Placera din vänstra fot pekar på en 45 graders vinkel från målet.

4 Ta tag i nocken genom curling fingrarna och placera pekfingret över nocken, med mitten och ringfingret under nocken.

5 Placera handflatan tumme pad av vänster hand i handtaget och curl fingrarna runt greppet. Håll fingrarna placeras så att du kan se dina knogar medan du håller greppet.

6 Förläng din vänstra arm rakt medan du håller bågen grepp. Lås armbågen ut. Rita strängen tillbaka mot höger kind. Tryck på bågsträngen mot spetsen på näsan, samtidigt som din hand bredvid din kind, släpp sedan pilen samtidigt som man siktar på målet mitt i prick.

Tips

  • Öva korrekt form och dra teknik tills denna färdighet är fulländad innan du uppgraderar till en mer kraftfull båge.
  • Låt aldrig ditt barn att använda bågen utan tillsyn. Lil 'Brave 2 är inte en leksak. Rikta aldrig en båge och pil på allt som du gör för avsikt att skjuta eller döda.

Brazilian jiu-jitsu utvecklades i mitten av 20-talet av Gracie familjen, som kombinerade judo tekniker med jiu-jitsu brottas att skapa sin egen unika stil. Brazilian jiu-jitsu lär eleverna att ta motståndare ner till marken och använda en mängd olika tekniker för att skicka dem och snabbt avsluta ett slagsmål. Även varje skola är annorlunda, i allmänhet tar ungefär tre år att gå från en blå bälte nivå och behärska kraven för att få en lila bälte.

Försvars- och Guard Positioner

För att uppnå lila bälte ranking, måste du känna ett antal självförsvar tekniker, varav minst två sätt att försvara sig mot en giljotin (en choke) medan stående och på marken. Du måste också visa kunskaper i försvaret mot en headlock i stående och rullande positioner och vet hur man försvara sig mot en motståndares handled och skjorta slåss om. Du är också skyldig att veta hur man passera en motståndare vakt. En vakt uppstår när du har din motståndare på rygg och benen är lindade runt midjan. Detta kallas att du är "I sin vakt." Du måste visa flera sätt att befria sig från denna position och upprätta en full mount (gränsöverskridande en motståndare) eller en sida montera.

inlagor

Bidragen är kärnan i brasilianska jiu-jitsu, så du måste visa kunskaper i att veta hur man skickar in från en monteringsposition. Du måste också kunna utföra inlagor från sidomonteringsposition, där du sträcker och styra en motståndare från sidan i stället för att gränsöverskridande honom i en full-monterat läge. Dessutom måste du visa åtminstone två inlagor med knät i en motståndare mage, och visa att du kan utföra inlagor när du är på ryggen i en utsatt position.

Escapes

Även inlagor är både defensiva och offensiva tekniker, flyr ger dig chansen att omgruppera från en attack. Medan självförsvar motverkar en motståndare flytta, fly bort dig helt från en utsatt position. Lila krav bälte för rymningar inkluderar möjligheten att komma ur en mängd olika arm lås, såsom handleden lås, armbåge lås, fot lås och häl krokar. Du måste också veta hur man fly när din motståndare har du full-mount, sidomonterade och bakre monteringspositioner.

Kast och Sopar

Även brasiliansk jiu-jitsu fokuserar på offensiva och defensiva tekniker när du träffar marken, de flesta slagsmål börjar stående. Därför, särskilt på avancerad nivå, måste du veta hur man kan föra en motståndare till marken för att sätta henne i en ofördelaktig position. Som en lila bälte, måste du visa kompetens inom flera sätt att kasta din motståndare. Kastar inkluderar ett ben kast, höft kastar, kastar dubbel-ben och en enda ben kast. Svep är rörelser som du använder när din motståndare har du på ryggen som gör att du kan få en full, sido- eller back-monteringsposition. Lila bälten måste veta åtminstone tre olika sätt att sopa en motståndare, men beroende på skolan, kan den siffran vara så många som sju. Svep tillåter ofta du att övergången smidigt in en inlaga försök.