XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ledvärk muskelryckningar

Muskeltrötthet, Ryckningar & amp; Ledvärk

Enstaka ömhet, muskelryckningar och trötthet är vanliga livs händelser som de flesta människor upplever ibland. När de inträffar ofta, men de är ofta symptom på en djupare medicinskt tillstånd som behöver din uppmärksamhet. Rådgör med din läkare för att diskutera muskeltrötthet, ryckningar och ledvärk som har blivit en permanent i ditt liv.

Muskelryckningar Definieras

Muskelryckningar härrör från små ofrivilliga muskelsammandragningar. Dessa sammandragningar förekommer som svar på förvirrade signaler som skickas från hjärnan och ryggmärgen till strängar av nervfibrer i musklerna. När en grupp av muskler får meddelandet - musklerna reagerar endast i små grupper - de börjar att dra ihop sig. Muskelryckningar uppstår när nervfibrer kontrakt och frisättning abrupt i stället för de vanliga moderata sammandragningar som tillåter löpning, promenader och total kroppsrörelser.

Normal och onormal ryckningar

Enstaka muskelryckningar som inte varar längre än ett par dagar är normalt och i allmänhet gå obemärkt förbi. Återkommande muskelryckningar orsakas ofta av kosten brister, läkemedelsinteraktioner och biverkningar eller motion. Ryckningar som förekommer i ögonlocken, tummen eller kalvar i allmänhet anses godartade symptom på stress och ångest, enligt University of Maryland Medical Center. Muskelryckningar som åtföljs av muskeltrötthet, kan svaghet eller känsla förlust indikera en underliggande neurologisk sjukdom.

perifera nerver

Kroppens perifera nervsystemet sitter utanför hjärnan och ryggmärgen där det styr skelettmuskelrörelser och sinnesintryck. Skador på perifera nerver - kallad perifer neuropati - antingen fysiskt trauma eller systemiska sjukdomar resulterar ofta i ledvärk och muskeltrötthet. Kompressionsskador från repetitiva, kraftfulla och obekväma aktiviteter kan också orsaka perifer nervskada. National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke säger att muskelsvaghet, ryckningar och ledvärk ibland sammanfaller med ärftliga perifera nervförhållanden.

fibromyalgi

Muskeltrötthet, ledsmärta och ryckningar är alla vanliga symptom på neurologiskt tillstånd fibromyalgi. Ofrivilliga muskelryckningar i fibromyalgi verkar motsvara specifika områden i kroppen som kallas ömma punkter, som tenderar att irritera nervfibrer. Fibromyalgi drabbade upplever ofta muskelsvaghet och ledvärk på grund av inaktivitet av smärtsamma och trötta muskler. Rätt kost, tillsammans med daglig motion och stretching och massage av ömma leder och muskler, kan ge viss lättnad.

Nypon & amp; Ledvärk

Nypon utvecklas från blommor av Rosa canina eller vildrosor. Forskning visar några fördelar med att ta nypon för att lindra ledvärk av artros och reumatoid artrit, enligt läkaren Ray Sahelian, som specialiserat sig på naturliga kosttillskott. Nypon finns i te och olika typer av orala tillskott. Konsultera en kvalificerad vårdgivare innan du använder nypon för behandling av ledvärk.

Komponenter

Nypon innehåller bioflavonoider, även kallade flavonoider, såsom antocyaniner och quercetin med antioxiderande egenskaper. Tillsammans med den rika C-vitaminhalten av nypon, kan de hjälpa till att minska inflammation i artrit, förklarar Sahelian. Nypon innehåller också nyttiga ämnen betakaroten, lykopen och lutein.

typer

Artros, en degenerativ ledsjukdom vanligt när människor åldras, förstör brosk och orsakar smärta, stelhet och minskad rörlighet. Behandlingen inkluderar vanligen over-the-counter läkemedel eller receptbelagda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som noterats av Bastyr Center for Natural Health. Reumatoid artrit, en kronisk autoimmun sjukdom som orsakar ledinflammation, svullnad och smärta, svarar på NSAID, kortikosteroider och sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel.

osteoartrit

Den September 2008 frågan om "Artros brosk" ingår en metaanalys av tre studier som fokuserar på nypon pulver för behandling av symtom på artros, och konstaterat att ämnet minskar smärta. En av dessa studier, publicerade i juli 2004 frågan om "Phytomedicine", fann att patienter med artros som tar 5 g nypon pulver per dag i tre månader upplevt betydande förbättring av smärta och stelhet jämfört med dem som tog placebo. Nypon pulver verkade också ha en bestående effekt efter behandlingen avbröts.

Reumatoid artrit

Nypon kan vara användbar som en kompletterande behandling för patienter med reumatoid artrit också. Under en studie som publicerades i februari 2010 frågan om "Phytomedicine," deltagare tar 5 g nypon pulver per dag under sex månader upplevt betydande förbättringar i flera indikatorer såsom hälsorelaterad livskvalitet, jämfört med dem som tog placebo.

Betydelse

Medicin för behandling av ledvärk kan ha obehagliga och även allvarliga biverkningar. Komplementära behandlingsmetoder som gör att patienterna att minska medicinering dosering samtidigt upplever symtomlindring är värdefulla. Under en studie som publicerades i juli-augusti 2005 numret av "Scandinavian Journal of Rheumatology," patienter med artros upplevde signifikant minskad smärta inom tre veckor av nypon tillskott, och dessa patienter minskade signifikant sin konsumtion av smärtstillande medicin också.

Muskelryckningar och Kosttillskott

Om du upplever muskelryckningar, kramper eller spasmer, kan du behöva komplettera din kost med ett antal specifika vitaminer eller mineraler. Du kan bli brist på vissa näringsämnen på grund av dålig kost, motion eller användning av läkemedel såsom diuretika. Detta näringsbrist, i sin tur, kan leda till att du uppleva ofrivilliga muskelsammandragningar. Rådgör med din läkare innan du tar någon vitamin eller mineraltillskott.

muskelryckningar

Muskelryckningar är ofrivilliga muskelsammandragningar av muskelfibrerna. Enligt National Institutes of Health, är dessa ryckningar är oftast små och ofta obemärkt. De tenderar också att vara ofarliga, men de kan vara ett symptom på motion, stimulantia som kaffe, stress eller en näringsbrist. Muskelspasmer och kramper kan också orsakas av näringsbrist och oftast förekommer i benen under natten.

Natrium och Kalium

Natrium och kaliumbrist är särskilt vanligt efter träning som du kan förlora dem under svettning. Detta kan orsaka dina muskler att dra ihop sig och rycka. Du kan dock återhämta elektrolyter enkelt genom att äta vissa livsmedel. Kalium finns i en mängd källor såsom bananer, grönsaker, nötter och frön, fisk, mjölk, nötkött, kyckling och kalkon. Natrium finns i salt. Din kropp är beroende av dessa mineraler att slappna av muskelvävnaden efter en spasm inträffar. Mineral Resources International hävdar att din kropp manipulerar balansen av dessa mineraler inom och utanför muskelceller att få dina muskler att dra ihop sig och slappna av. Därför, om det finns en brist på dessa mineraler i kroppen vid tidpunkten för en muskelsammandragning, musklerna kan inte slappna av och de kommer att fortsätta att rycka och kramp, som kan förvandlas till en kramp. Andra elektrolyter som kan förhindra muskelsammandragning inkluderar magnesium, klorid och kalcium.

Vitamin E och Ginkgo Biloba

E-vitamin kan också minska muskelryckningar. Ofrivilliga sammandragningar av muskelfibrerna kan uppstå på grund av dålig cirkulation. Vitamin E har blodförtunnande egenskaper som förbättrar din blodflödet. Enligt Dr Robert Cathcart, vitamin E fungerar effektivt för idiopatisk nocturnal benkramper genom att minska fria radikaler och ökad cirkulation till dina ben. Ginkgo biloba har en liknande blodförtunnande effekt vitamin E och kan också bidra till att lindra ryckningar och spasmer i muskelvävnaden. Vitamin E finns i vetegroddar, frön, nötter, broccoli och tomater.

farorna

Elektrolyt kosttillskott som innehåller magnesium, klorid, kalium, natrium och kalcium kan köpas i tablettform, pulver eller brustabletter. Du bör dock endast ta dessa tillskott under överinseende av en hed vårdgivare, som alltför mineraler som magnesium och kalium kan leda till att du uppleva illamående, kräkningar, allvarligt sänkt blodtryck, långsam hjärtrytm och brist på andra mineraler. De kan också påverka dig om du har problem med njurarna. I de flesta fall kan du få tillräckliga mängder av dessa mineraler enbart genom kosten. Du bör också bara ta ginkgo biloba och vitamin E på inrådan av sjukvårdspersonal eftersom dessa är blodförtunnande kosttillskott som kan störa andra läkemedel. Quiinine användes som ett muskelavslappnande medel fram till 1994, då FDA förbjudit det som en OTC. Även om det kan behandla muskelkramper, kan kinin orsaka din kropp många negativa bieffekter, inklusive klåda, illamående, diarré och leverskador.

Supartz Injection & ledvärk


Supartz är en hyaluronsyra ersättningsterapi som vanligen används för att behandla ledvärk av artros. Hyalurnic syra är en naturligt förekommande vätska som gör upp smörjande vätska (ledvätska) för friska leder i kroppen, såsom knäleden. År 1987 Supartz blev den första behandlingen av sitt slag som godkänts av FDA för ledvärk 1987. Det ges som en injektion i den drabbade leden en gång i veckan under fem veckor. Det är oftast används för artros i knäet, men den kan användas för andra leder.

Osteoartrit ledsmärta

Artros är ett smärtsamt tillstånd som påverkar lederna som leder till skador på brosk, skador på ben och inflammation i leden. Brosk är en smidig ämne som linjer lederna och ger dem möjlighet att röra sig utan friktion. Hos friska individer, hyaluronsyra i ledvätskan tjänar till att smörja leden och fungerar som ett mycket effektivt stötdämpare. Vid artros, finns det en minskning i förmågan hos ledvätskan att smörja fogen effektivt och dess stötabsorberande förmågor reduceras. Resultatet är en ökning av friktionen mellan benen i leden, en ökning av skador på leden och en ökning av smärta och inflammation.

Effekt av Supartz

Supartz ersätter den förlorade vätskan som leder till en minskning av smärta, inflammation, en minskning av slitaget på leden och en ökning av ledfunktion. Patienter som får terapin kommer sannolikt att se en viss förbättring efter två till tre veckor, och enligt bluemedica.com, och kommer sannolikt att vara relativt smärtfri efter fem veckors behandling. Fördelarna har rapporterats pågå i upp till 12 månader efter behandlingen har avslutats, och mest smärta under denna tid är hanterbart med over-the-counter läkemedel. Supartz har också rapporterats att fördröja ledproteser.

Administrering

Supartz ges som en 25 mg injektion direkt in i leden en gång i veckan under fem veckor.

indikationer

Enligt bipacksedeln, är Supartz endast användas om artros symtomen inte lindras av smärtstillande mediciner, sjukgymnastik och motion.

kontraindikationer

Använd inte Supartz om du är allergisk mot något fågelprodukter inklusive fjädrar, ägg och fjäderfä, om du har haft en tidigare allergisk reaktion mot Supartz eller någon hyalan produkter; eller om du har en hudsjukdom eller infektion vid injektionsstället.

Använd inte om du är gravid eller ammar. Enligt bipacksedeln, har säkerheten och effektiviteten av Supartz inte fastställts i denna grupp. Detsamma gäller för barn.

Bieffekter

De vanligaste biverkningarna som rapporterades var huvudvärk och ledvärk. Samma resultat inträffade hos patienter som behandlades med koksaltlösning som placebo.

Ledvärk kan bero på många olika förhållanden. Smärtan kan variera från mild till svår och oftast beror på brist på smörjning i lederna, eller mer vanligt, inflammation.

bär

C-vitamin hjälper kroppen att bilda kollagen, som är en del av brosk och kan minska slitage i lederna. Bra källor till vitamin C inkluderar hallon, blåbär och jordgubbar.

Fisk

Omega-3 fettsyror finns i överflöd i en mängd olika fiskar, inklusive sill, lax, sardiner, tonfisk och makrill. Färsk fisk är den bästa källan, men fiskoljekapslar är också tillgängliga.

berikade livsmedel

Tillverkarna befästa vissa livsmedel, såsom ägg och bröd, med omega-3. Läs livsmedelsmärkningen för att se om en viss mat spikas.

växter

Flera vegetabilier, såsom linfrö, valnötter och gröna bladgrönsaker, är utmärkta källor av alfa-linolensyra, eller ALA. ALA är växtbaserad version av omega-3 och kan också hjälpa till att lindra ledvärk

Vilt spel

Buffalo och vilt är båda utmärkta källor till omega-3. Som buffelkött popularitet ökar, många stormarknader nu bär det.

Kan du minska ledvärk med fiskolja i veckor?

Ledvärk är ett vanligt klagomål, särskilt när människor åldras. Vanligtvis orsakas av artrit, ledvärk kan drabba handleder, knän, höfter, axlar, armbågar, fingrar och tår, och kan avsevärt påverka dina dagliga aktiviteter. Medan ledvärk kan kräva medicinering, sjukgymnastik eller kirurgi för förbättringar, många människor är intresserade av naturläkemedel för sin smärta. En åtgärd som verkar lovande är fiskolja. Om du väljer att prova fiskolja för ledvärk, kontrollera med din läkare först för att se till att det är ett lämpligt alternativ för dig.

Steg 1

Äta fet fisk. Fisk som lax, tonfisk, insjööring, makrill, sardiner och sill är rika källor till friska fiskolja. American Heart Association rekommenderar att äta minst två portioner fet fisk per vecka för optimal hälsa.

Steg 2

Prova en fiskolja vätsketillskott. Även fortfarande behövs mer forskning, University of Maryland Medical Center konstaterar att fiskolja verkar vara fördelaktigt för artrit ledvärk. Tala med din läkare för doseringsrekommendationer, och hålla din fiskolja vätska kylskåp.

steg 3

Ta en fiskolja kapsel. Om du inte gillar fisk eller smaken av fiskolja, kan en kapsel tillägg vara bättre för dig. Leta efter en som är fri från kvicksilver och andra tungmetaller, och, som med fiskolja vätska, kolla med din läkare för bästa dosen för att behandla din ledvärk.

varningar

  • Rådgör med din läkare innan du tar något tillägg. Följ din läkares råd om behandling av ledvärk.

Saker du behöver

  • fet fisk
  • Fiskolja kosttillskott
Papain & amp; Bromelain för ledvärk och artrit

Ledvärk orsakas i allmänhet av skada, infektion, sjukdom eller allergi hos immunsystemet. Artrit är en smärtsam, kronisk gemensam tillstånd som kan leda till stelhet, ben sporrar och degeneration av ledbrosk. Papain och bromelain är kosttillskott som marknadsförs för att lindra smärta och påskynda läkningsprocessen efter en skada eller sjukdom. Rådgör med en legitimerad sjukvårdspersonal innan du försöker självmedicinera några omständigheter.

papain Fakta

Papain, eller Carica papaya, är en kulinarisk och läkemedel frukt hemma i Mexiko, Centralamerika och Västindien. "Arthritis Idag" den konsumenternas hälsa utges av Arthritis Foundation, säger att papain är fördelaktigt för dem som lider av antingen inflammatoriska eller icke inflammatoriska typer av artrit. Det inflammatoriska eller reumatoid typ, kan dra nytta av papain tillskott genom en ökning av kroppens egen smärtlindring, snabb återhämtning från skada och en minskning av cirkulerande cellulära attacker som leder till en smärtsam inflammatoriskt tillstånd. Icke-inflammatoriska eller osteoartrit, kan dra nytta av papain förmåga att bidra till att undanröja de cellulära avfallsprodukter som bygger upp i lederna

Biverkningar av Papain

Kliniska studier med papain för kroniska smärttillstånd, såsom artros har inte visat någon fördel för dess användning. Enligt Beth Israel Deaconess Medical Center, har tidigare kliniska studier visat proteolytiska enzymer, såsom papain kan minska smärta i nacken, artros och smärta som ett resultat av en bältros. En nackdel med dessa studier är dock bristen på bevisning att enzymerna presterar bättre än placebo eller sockerpiller. Biverkningar som anges för papain inkluderar gastrointestinala besvär och allergiska reaktioner. Papain är kontraindicerat för användning med warfarin, acetylsalicylsyra och mediciner som klassificeras som blodförtunnande medel.

bromelain Fakta

Bromelain, som papain, är ett protein-digesting enzym som kommer från ananas. Huntington College of Health Sciences säger att bromelain har varit framgångsrik under de senaste tre decennierna visat sig vara effektiva vid behandling av mindre skador som stukningar och sår till mer allvarliga skador såsom frakturer och mindre operativ smärta. Bromelain är en kraftfull anti-inflammatoriskt medel och kan minska ödem som kan leda till smärta vid skada eller gemensamt.

Biverkningar av Bromelain

Bromelain kosttillskott kan orsaka mild gastrointestinala besvär eller allergiska reaktioner. American Cancer Society varnar för att personer med celiaki eller allergi mot latex, ananas, kiwi, papaya, honungs svider, björk eller cypress pollen, gräs, morötter, selleri, fänkål, vetemjöl eller rågmjöl kan ha problem att ta bromelain. Undvik att ta bromelain om du tar warfarin, acetylsalicylsyra eller andra blodförtunnande läkemedel, antibiotika, eller växtbaserade läkemedel.

Om muskelvärk och ledvärk

Muskelvärk och ledvärk är vanliga; obehaget kan lokaliseras eller sprida sig till flera områden av kroppen. Typiska muskelvärk och ledvärk orsakas av stress, överanvändning, eller skada från motion eller fysiskt krävande arbete. Mindre muskel- och ledvärk uppträder i allmänhet inom specifika områden av kroppen och försvinner en till två dagar efter insjuknandet. Dock kan vissa muskelvärk och ledvärk vara en indikation på ett allvarligt medicinskt tillstånd såsom lupus, artrit, bursit, gikt, reumatoid artrit eller osteoartrit.

lupus Förklarat

Lupus är en kronisk sjukdom som orsakar kroppens immunförsvar att angripa frisk muskelvävnad. Enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar, det finns fyra typer av lupus; av fyra, är systemisk lupus erythematosus är den vanligaste och allvarligaste formen. Förutom att orsaka muskelvärk, påverkar systemisk lupus erythematosus hud, njurar, lungor och leder. Orsaken till systemisk lupus erythematosus har inte fastställts, men det är vanligare hos kvinnor och personer i åldrarna 15 och 45. Även om en läkare kan behandla sjukdomen själv med immunosuppressiva läkemedel, han normalt kommer att rekommendera en patient behandla muskelvärk och ledvärk i samband med lupus med smärtstillande såsom ibuprofen.

artrit Smärta

Smärta, stelhet och svullnad i leder som orsakas av inflammation är tecken på artrit. Artrit uppstår när brosk, membranet som skyddar lederna, är skadad. MedlinePlus rapporterar att ledvärk från artrit resulterar i allmänhet från ett brutet ben, allmänt "slitage" av ett gemensamt, eller en infektion. Artrit drabbar nästan en av sju personer. Även om inte alla former av artrit är botas, är behandling som fokuserar på eliminering av smärta rekommenderas; ofta innebär detta livsstilsförändringar för att förhindra ytterligare skador.

gikt Smärta

Gikt är en form av artrit som uppträder som ett resultat av urinsyra kristaller som bildar runt en led, vilket orsakar smärtsam svullnad. Enligt MedlinePlus, är orsaken till gikt okänd, men villkoret är vanligare bland män och personer som dricker alkohol. MedlinePlus rapporterar också att över 50 procent av människor som drabbats av gikt kommer att ha framtida attacker. Ibuprofen och colchicines är de mest effektiva behandlingar för gikt; dock kan du också vill prova kostförändringar, såsom att öka vattenförbrukningen och eliminera alkohol, för att minska risken för gikt. En rapport från Arthritis Foundation säger att dricka fem till åtta glas vatten i en 24-timmarsperiod kan minska risken för en gikt attack med 40 procent.

bursit Smärta

Bursit uppstår när små vätskefyllda blåsor eller slemsäckar, som kudde muskler och senor runt lederna blir inflammerade. Vanligast i större fogar och skarvar i samband med monotona rörelser, såsom axlar och höfter, är bursit tillfällig och benägna att skov. Lederna som drabbats av bursit är vanligen stel och öm vid beröring. De vanligaste behandlingarna i samband med bursit är vila, isbildning området, och ibuprofen.

Reumatoid artrit

Reumatoid artrit, eller RA, är en livslång autoimmun sjukdom som orsakar smärtsam inflammation i leder och omgivande muskler. MedlinePlus rapporterar att RA påverkar lika leder på båda sidor av kroppen, med handleder, fingrar, knän, fötter och vrister oftast drabbas. De skador som RA leder till permanent deformation av lederna och omgivande områden. Det är vanligt att de som diagnostiseras med RA att kräva ledplastik vid något tillfälle. RA kräver behandling med läkemedel, sjukgymnastik, motion och så småningom kirurgi.

Kreatin & amp; Ledvärk

Kreatin är en förening som lagrar och levererar energi till kroppens celler, främst de i skelettmuskulaturen, vilket gör det särskilt intressant för idrottsmän och kroppsbyggare. Kreatin erhålls från livsmedel såsom magert kött och kallt vatten fisk, bland annat lax, sill och tonfisk och produceras också från kosten aminosyror i njurarna och levern. Kreatin påstås förbättrar styrka, uthållighet, energi och återvinning, även om dess effektivitet och säkerhet är föremål för debatt bland forskare. Rådgör med en kvalificerad sjukvårdspersonal innan komplettera med kreatin.

Posttraumatiskt stressyndrom

Kreatin vändas både fibromyalgi smärta och depression i samband med posttraumatiskt stressyndrom enligt en studie som publicerades i oktober 2006 "American Journal of Psychiatry." Sambandet mellan kreatin och depression beror på det faktum att både muskler och hjärnceller använder kreatin för energi, enligt forskarna, och att lägre än normala nivåer av kreatin tenderar att inträffa i fibromyalgi. I studien, fyra veckors kreatinsupplementering minskade symptom av muskel- och ledvärk och depression och ökad livskvalitet med 30 procent. Kreatin fortsatte efter studieperioden och fortsatt förbättring rapporterades efter åtta veckor.

äldre Män

Korttids tillskott med kreatin förbättrade vissa aspekter av muskelstyrka hos äldre män, vilket bidrar till bevarandet av funktion och förhindra åldersrelaterad nedgång i en studie publicerad i mars 2002 "medicin och Science in Sports och motion." Bevarande av muskelfunktion leder till minskad stress och påfrestningar på lederna och mindre risk för degenerativ ledsjukdom. I studien fick deltagarna kreatin i sju dagar. Maximal dynamisk styrka, i vilken en kroppsdel ​​förflyttas genom ett utbud av rörelse och maximal isometrisk styrka, varigenom en muskel är kontrakterade utan gemensam rörelse, både ökat kraftigt utan några negativa effekter. Forskarna drog slutsatsen att kreatin kan vara ett användbart komplement för äldre vuxna att bevara förmågan att utföra uppgifter i det dagliga livet.

muskeltrötthet

Kreatintillskott tillåter supplementers att göra mer fysiskt arbete med färre värk och smärta, enligt en amerikansk studie som publicerades i juni 2010 "Nutrition." I studien fick deltagarna kreatin för sex veckor. Efter studieperioden, tester av muskelstyrka och kroppsfett komposition visade ingen signifikant förändring, men motståndet mot muskeltrötthet ökade signifikant i gruppen kreatin jämfört med kontrollgruppen som inte fick kreatin.

fibromyalgi

Fibromyalgipatienter kompletteras med kreatin upplevt förbättringar i symtom, enligt en israelisk studie som publicerades i september 2009 "Annals of New York Academy of Sciences." I studien fick 30 fibromyalgipatienter kompletteras med kreatin för åtta veckor. Signifikant förbättring i graden av smärta, livskvalitet och sömn, och minskade nivåer av funktionsnedsättning observerades. Forskarna rapporterade också att förbättringar försvann inom fyra veckor efter att stoppa kreatin.

Koffein och Kreatin

Koffein och aminosyror konsumeras tillsammans med kreatin kan öka anti-utmattningsegenskaper av kreatin på muskler, vilket minskar slitaget på lederna, enligt en amerikansk studie som publicerades i september 2010 "Nutrition Research." I studien tittade på hastighet, avstånd och tid till utmattning i löpare och fann att, medan maximal hastighet inte påverkades, var tid till utmattning ökade, vilket tyder på en större förmåga att arbeta längre med mindre muskler och leder stress.

Kollagen är ett protein som finns naturligt i bindväv i hela kroppen. Eftersom kollagen bryts ner som människor ålder, en del människor väljer att ta kollagen muntliga kompletterar eller injektioner. Kliniska prövningar har visat motstridiga resultat på de potentiella fördelarna med kollagen för ledvärk, enligt artrit MD. Konsultera en kvalificerad vårdgivare innan komplettera med kollagen.

Plats

Kollagen finns i leder, ligament, senor, brosk, ben, blodkärl och annan bindvävnad. Det stöder också huden. Kollagen typ 2 är den vanligast förekommande formen av kollagen i kroppen, säger Arthritis MD. Detta kollagen inträffar särskilt i leder, såsom knän, fotleder, höfter, armbågar, handleder och händer.

Teorier / Spekulationer

Orsaken till reumatoid artrit är inte helt klarlagda, men en teori involverar ett immunsvar mot förstörelse av kollagen typ 2 i ledbrosket grund av skada eller artrit. Oral kollagen typ 2-tillskott kan sedan hjälpa till att förhindra detta immunsvar genom att inducera oral tolerans, förklarar artrit MD. Webbplatsen noterar att denna teori inte förklara hur behandlingen kan lindra symtom på andra typer av ledvärk - såsom osteoartrit, där förslitning eller skada orsakar brosknedbrytning och förlust av kollagen typ 2 men med något immunsvar.

potential

Kyckling typ 2 kollagen, eller CCII, härrör från kycklingbröst brosk och har potential för behandling av reumatoid artrit genom att inducera oral tolerans, enligt en studie publicerad i "Arthritis Research och terapi" 2009. Totalt 454 patienter med reumatoid artrit avslutad studien. De tog antingen 1 mg per dag av CCII eller 10 mg per vecka av metotrexat, en anti-reumatiska läkemedel, under 24 veckor och avslutade uppföljningen. Båda grupperna upplevde betydande minskningar av smärta, morgonstelhet, svullna och antalet ömma leder och andra indikatorer - även om gruppen metotrexat visade större förbättring.

överväganden

Viss forskning har inte funnit potentiella fördelar för kollagen och ledvärk. En studie som publicerades i juni 1999 frågan om "Arthritis and Rheumatism" inte resultera i betydande skillnader mellan en grupp av patienter med reumatoid artrit som tar kollagen kosttillskott för en månad och de som tog placebo, och placebogruppen faktiskt gjorde bättre.

Funktioner

Oral kollagen typ 2 är vanligen extraheras från kyckling och bovint brosk i ben och leder, enligt artrit MD. Ämnet är tillgängligt i tabletter, kapslar och vätskor. Vissa deltagare i 2009 "Arthritis Research och terapi" studie tar CCII utvecklat matsmältnings biverkningar men de var mildare än de magbiverkningar som upplevs av de människor som tar metotrexat.