XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

långvarig användning av laxermedel

Miralax är en over-the-counter laxermedel för barn och vuxna med tillfällig förstoppning. Det rekommenderas inte för långvarigt bruk, och all användning under längre tid än 7 dagar ska godkännas av en läkare. Läkare rekommenderar ofta Miralax för barn med förstoppning, men en del föräldrar har börjat ifrågasätta om långvarig användning orsakar allvarliga biverkningar. Det generiska namnet för Miralax är polyetylenglykol 3350.

Historia

Schering-Plough Corporation (SGP) ursprungligen infördes Miralax som ett kolon rengöra för patienter som genomgår koloskopi. De började sedan att erbjuda den för användning som ett receptbelagt laxermedel för behandling av tillfällig förstoppning. År 2007 blev receptbelagda styrka Miralax finns som en over-the-counter medicinering.

Fungera

Miralax bidrar till att lindra tillfällig förstoppning. Det fungerar för att stimulera mer frekventa tarmrörelser genom att dra vatten i mag-tarmkanalen.

Biverkningar av korttidsbehandling

Kortvarig användning av Miralax kan orsaka mindre biverkningar såsom gas, illamående, uppsvälldhet och kramper. Eventuella allvarliga biverkningar inkluderar svår diarré, blodig avföring och svåra magsmärtor.

Biverkningar av långvarig användning

Anekdotiska berättelser tyder på en rad biverkningar av långvarig användning av Miralax inklusive artrit, darrningar och personlighetsförändringar. Omvänt, en forskningsstudie som publicerades 2007 fann inga allvarliga biverkningar med långvarig användning av Miralax.

Varning

Miralax bör inte användas om du är allergisk mot polyetylenglykol eller har en förstoppning. Om du har njursjukdom, bör du använda Miralax endast under en läkares övervakning.

Är långvarig användning av Senna säkert?

Laxermedel kan hjälpa till att lindra tillfällig förstoppning. Men rekommenderas inte långvarig användning av vissa typer av laxermedel. Senna är en medicinalväxt som används för sina laxerande kapacitet. Det är i en klass som kallas stimulerande laxermedel. Stimulerande laxermedel irritera tarmen foder, som främjar avföring. På kort sikt kan detta underlätta förstoppning, men på lång sikt med hjälp av stimulerande laxermedel såsom Senna kan vara beroendeframkallande och elektrolyt obalans.

Förstoppning

Förstoppning är ofta obekväma. Tarmarna är tänkta att regelbundet släppa avfallsprodukter för att hålla matsmältningssystemet friskt. Tarmfrekvens varierar från person till person, men förstoppning beskrivs som har mindre än tre tarmtömningar per vecka. Du är också anses ha förstoppning om du börjar uppleva mycket mindre tarmrörelser än du normalt har, så siffrorna varierar. Du kan också uppleva svåra att passera avföring, eller pelletliknande avföring, vilket också utgör förstoppning.

Säkerhet

Senna finns som te och kapslar. De flesta vårdgivare är överens om att med hjälp av stimulerande laxermedel såsom Senna för upp till en vecka är säker. Använd inte senna längre än en vecka utan att rådfråga din läkare, säger PubMed Health. Använda senna bortom den rekommenderade tiden kan leda till permanenta skador på tarmarna, enligt PubMed Health. Långvarig användning kan också störa din elektrolytbalansen, enligt Mayoclinic.com. Elektrolyter bidra till att upprätthålla vätskebalansen.

Lindra förstoppning Naturligt

Matsmältningssystemet bygger på att ha tillräckligt med fibrer och vatten för att hålla saker i trim. Brist på antingen kan orsaka förstoppning, enligt Mayoclinic.com. Motion hjälper också hålla matsmältningssystemet friskt. Dricka mycket vätska varje dag för att förhindra förstoppning och äta fiberrik mat, som innehåller grönsaker, baljväxter, frukt, spannmål, spannmål och pasta.

Säkerhet

Senna är inte säker för barn under två års ålder, eller om du är gravid. Även används kort sikt kan senna orsaka biverkningar, bland annat magen kramper och diarré. Omedelbart söka läkarvård om du upplever blod avföring eller svår smärta. Senna kan interagera med dina mediciner och kosttillskott, kontakta din läkare om eventuella interaktioner.

Vad är Fosamax

Fosamax (alendronat) är en av en klass av läkemedel som kallas bisfosfonater. Denna klass omfattar även Optinate (risedronat), Boniva (ibandronat) och Reclast (zoledronsyra). Bisfosfonater används för att behandla osteoporos, ett tillstånd som orsakar ben att förlora tätheten och bli spröda och benägna att fraktur.

benomsättning

Ben är en levande vävnad. Friskt ben genomgår en kontinuerlig process, där gammalt ben resorberas av kroppen och nytt ben genereras. I osteoporos, är ben resorberas, men kroppen inte generera tillräckliga mängder av nytt ben. Benstrukturen försvagas, och frakturer kan inträffa efter mindre slag eller stötar. Benskörhetsfrakturer förekommer oftast i höften, handleden och ryggraden, orsakar en pucklar utseende.

Långvarig användning

Bisfosfonater har funnits på marknaden i cirka tio år, så information om långvarigt bruk börjar ackumuleras. Senaste bokstäver i New England Journal of Medicine rapporterade fall av ovanliga frakturer i långa lårben hos kvinnor som hade tagit Fosamax för mer än sju år. Några av kvinnorna rapporterade lårsmärta flera månader innan brottet inträffade, vilket tyder på att mikroskopiska sprickor hade varit närvarande men oupptäckt. Forskare tror att bisfosfonater inte bara undertrycka benresorption, men också störa ny benbildning. Denna effekt ses endast efter bisfosfonater har använts i mer än fem år.

Osteonekros i käken

En annan ovanlig men allvarlig biverkning i samband med bisfosfonater är osteonekros i käken, där käkbenet sönderfall och orsakar endodontiska problem. Denna biverkan noteras på etiketten för bisfosfonater varning, men det är viktigt att notera det händer mycket sällan. Även osteonekros har setts hos personer som tar bisfosfonater, är de flesta människor med detta tillstånd som genomgår cellgiftsbehandling mot cancer och tar intravenösa bisfosfonater för behandling av cancer som spridit sig till skelettet.

försiktighetsåtgärder

Osteonekros i käken och ovanliga frakturer associerade med bisfosfonater är båda mycket sällsynta biverkningar. Dessa biverkningar är oftast förknippas med Fosamax specifikt, men det betyder inte att Fosamax är mindre säkra än andra bisfosfonater. Fosamax var det första läkemedlet i klassen som skall godkännas, och det har den mest samlat patientinformationen. För de flesta människor, de risker som är förknippade med inte tar bisfosfonater, det vill säga, höft och andra osteoporosfrakturer, uppväger risken för någon av dessa ovanliga biverkningar. Sluta inte att ta bisfosfonater utan att rådfråga läkare.

Vilka är farorna med långvarig användning av NSAID?

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, är läkemedel som används för behandling av mild till måttlig smärta, feber och inflammation som orsakas av olika medicinska tillstånd. Vissa patienter tar NSAID under en lång tid på grund av sådana kroniska sjukdomar som artros, reumatoid artrit och kroniska ryggsmärtor. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, kan ta NSAID under en längre tid leda till livshotande biverkningar.

Hjärtinfarkt och stroke

Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, kan långvarig användning av NSAID ökar risken för blodproppar, hjärtinfarkt och stroke. NSAID stör bildningen av blodplättar, och detta kan leda till onormala blodplättar som täpper blodkärl och skapa blodproppar. Blodproppar kan orsaka en hjärtattack eller stroke.

Gastrointestinala sår och blödning

Människor som tar NSAIDs under en lång tid är i riskzonen för att utveckla magsår och blödning, säger den amerikanska Food and Drug Administration. Risken för magsår och blödningar ökar med ökad dos och varaktighet NSAID användning. Blödning och sår kan inträffa när som helst, och utan symtom, hos patienter som får behandling med NSAID kroniskt. Patienter med aktiva sår och blödningar bör rådgöra med sin läkare innan du använder NSAID. Patienter bör undvika alkohol som en kombination av NSAID och alkohol kan orsaka blödningar i magen.

Njure och leversvikt

Enligt FamilyDoctor.org, kan långvarig användning av NSAID orsaka skador på njurarna. NSAID skapar en minskning av blodflödet till njurarna, vilket kan resultera i njurskador. Tecken på njurskada innefattar minskad urinproduktion, svullnad i benen och vristerna, plötslig viktökning, väsande andning och andfåddhet. NSAID kan också orsaka leverskador. Tecken på leverskada inkluderar smärta vid högra övre delen av buken regionen, mörk urin, klåda, och gulfärgning av ögon och hud.

Negativa effekter av långvarig användning av Protein Shakes


Protein shakes är måltidsersättningar konsumeras av människor som vill gå ner i vikt eller kroppsbyggare och idrottare som vill få muskler. De kan vara en viktig del av en total hälsa regemente, men det finns vissa problem med långvarig användning. Katherine Zertasky, en nutritionist vid Mayo Clinic, rekommenderar inte mer än tre månader av kontinuerlig användning.

Läs Ingredienser

Inte alla proteinshake pulver är desamma. Protein shakes är komplexa koncentrerade livsmedel så det är viktigt att läsa ingrediensförteckningen för att leta efter skadliga tillsatser. Leta efter artificiella sötningsmedel som aspartam; använder inga skakningar med konstgjorda sötningsmedel. Om du ser några ingredienser som du är obekant med du bör forskning det - vet vad du intag, särskilt om du ska dricka det varje dag. Många protein shakes har stora delar av vassle, som kan höja din blodsockernivåer farligt. Många innehåller också kasein som kan höja triglycerider och kolesterolnivåer. Soja är också en vanlig ingrediens som kan orsaka reaktioner hos vissa personer. Även de bästa proteinshakes kan orsaka problem; I början av en proteinshake regemente bör övervakas av en läkare.

tarmproblem

Den viktiga näringselement som saknas från nästan alla protein shakes är fiber. Kombinationen av höga proteiner och låg fiber kan orsaka tarmbesvär hos vissa personer, vilket leder till permanenta skador. En lösning är att äta hög fiber livsmedel (frukt och grönsaker) tillsammans med protein shakes. Det är också viktigt att dricka skakar efter träningen eftersom pass förstör muskler. Tiden direkt efter träning - när kroppen bygga muskler - är en utmärkt tid att konsumera en hög proteinhalt och låg fiber skaka.

Hjärtproblem

Allt som höjer blodsockernivåer, triglycerider och kolesterol kan orsaka skador på hjärtat, särskilt om fortsatte under en lång tid. Detta är den främsta anledningen till en hög användning proteinshake regemente bör övervakas av en läkare. Om du har en befintlig hjärtfel bör du vara extra försiktig. Ett sätt en hel del människor får problem med protein shakes är att de börjar att använda dryckerna som måltidsersättningar och sakta glida in använder sedan utöver måltider. Detta leder till viktökning som alltid orsakar hjärtproblem.

Lever- och njurproblem

Nedbrytningsprodukter av en proteinrik diet kan vara svåra att bearbeta för lever och njurar. Vissa proteiner inte bryts ned genom metabolism och måste brytas ned i levern och njurarna. Detta innebär att alla proteinrik diet innebär extra arbete för dessa organ. Över en lång tidsperiod, kan detta skada organen och gör dem mindre effektiva. Denna skada kommer att göra problemet värre. Dricka ett glas vatten tillsammans med proteinshake är en sak du kan göra för att minska risken.

Prednison är ett oralt läkemedel, som ofta används vid behandling av reumatoid artrit och andra liknande sjukdomar. Prednison är en typ av kortikosteroid och är känd för att snabbt minska inflammation. Det finns en viss oro för långvarig användning av prednison och huruvida det finns risker förknippade med denna långvarigt bruk.

Hur fungerar Prednison Arbete

Människor som har leverproblem kan behöva ta en högre dos av prednison. Beroende på vilket tillstånd håller på att behandlas av prednison, kan början doseringen variera. Startande doseringar variera mellan 5 mg och 60 mg per dag. Beroende på hur patienten svarar, kan behandlingen justeras av patientens läkare.

Vilka är de långsiktiga effekterna av att ta prednison

Prednison bör inte avbrytas plötsligt. Medan du tar prednison, kommer patientens binjurarna falla i atrofi och kommer att återhämta sig. Om en patient inte riktigt lossna av prednison, är patienten i riskzonen för att hamna i binjurebarkkris, som kan inkludera symtom på kräkningar, illamående och chock.

Bieffekter

Eventuella biverkningar av prednison kan vara vätskeretention, viktökning, högt blodtryck, högt blodsocker, muskeltrötthet, huvudvärk, ökad ansiktshår, gallring hud, glaukom, magsår, ökad aptit och sömnlöshet.

läkemedels~~POS=TRUNC

Det är möjligt för andra läkemedel och kosttillskott för att interagera negativt med prednison. Hos patienter som har en ökad prednisolon i kroppen, kan han eller hon få fler biverkningar, bland annat ökad hårväxt i ansiktet, ledvärk, muskelvärk och illamående. Dilantin kan minska effekten av prednison.

Dilantin är ett läkemedel som används som ett antikonvulsivt, som normalt används vid behandling av kramper. Den används inte för att behandla alla typer av anfall och det har andra användningsområden utanför används för att behandla epileptiska anfall.

Andra riskfaktorer

Prednison kan öka patientens risk för infektion och kan göra vissa vacciner och antibiotika mindre effektiv. Prednison är också en misstänkt orsak till osteoporos (enligt Johns Hopkins vaskulit Center) och patienter vanligen rekommenderas att ta D-vitamin och kalcium.

Effekterna av långvarig användning av Prilosec

Prilosec, även känd under det generiska namnet omeprazol, tillhör en klass av läkemedel som kallas protonpumpshämmare. Protonpumpshämmare är läkemedel som används för att undertrycka produktionen av magsyra. Prilosec används för att behandla frekvent

halsbränna, gastroesofageal refluxsjukdom, magsår, duodenalsår och Zollinger-Ellisons syndrom. Långvarig användning av Prilosec kan orsaka flera biverkningar.

benfrakturer

Ett brott är ett brott i kontinuiteten i benet. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, kan långvarig användning av höga doser av Prilosec orsaka ökade av frakturer i höft, handled och rygg. Risken för frakturer är ännu större hos patienter äldre än 50 år som har använt Prilosec för en lång tid. FDA rekommenderar att läkare ordinera låga doser av Prilosec och under kortast möjliga tid.

Leverskada

Enligt Drugs.com är Prilosec metaboliseras i levern. Levern omvandlar Prilosec in med de produkter som lätt kan utsöndras från kroppen. Konstant exponering av levern till höga doser av Prilosec skadar levern som leder till leversvikt. Tecken och symptom på leversvikt är illamående, höger övre delen av buken, lera färgad avföring och gulfärgning av ögon och hud.

esofagus candidiasis

Esofagus candidiasis som överväxt av svamp i matstrupen. Magsyra är viktig för att förhindra tillväxt av svamp i matstrupen. Enligt Drugs.com, användning av Prilosec under en lång tid skapar en gynnsam miljö för tillväxt av svamp i matstrupen som Prilosec blockerar produktionen av syra i magen. Esofagus candidiasis orsakar smärta vid sväljning, vilket kan leda till viktminskning.

Dilantin är varumärket av drogen fenytoin, mest förskrivna för behandling av epilepsi. Dilantin är mycket effektiv på lång sikt, och de flesta människor inte har mycket problem med biverkningar även när du använder den för många år. Men vissa biverkningar är möjliga.

gingival hyperplasi

Människor som behöver höga doser av Dilantin kan ha vissa problem med långvarig användning, vilket främst påverkar utseende. Upp till 40 procent av patienterna upplever en överväxt av deras tandkött, vanligare hos barn än vuxna. Detta kan minimeras genom kraftig borstning, daglig tandtråd och behandling av tandläkare.

Annat Utseende Effekter

Andra långfristiga användning biverkningar överdriven hårväxt i ansiktet eller kroppen, som kallas hirsutism, samt en grövre ansiktsdrag och akne.

bone försvagning

Långvarig användning av Dilantin också är förknippad med försvagning av skelettet, men detta är mer sannolikt om läkemedlet kombineras med andra anti-beslag läkemedel. Patienter kan minska denna risk genom att ta D-vitamintillskott, äta kalcium-rika livsmedel och utövar regelbundet.

neuropati

Personer som tar Dilantin under många år också kan utveckla sensorisk perifer polyneuropati, eller nervskada, vilket kan orsaka smärta, stickningar eller domningar i fötter och ben.

cerebellum Atrofi

Långtids Dilantin användning associeras med atrofi till hjärnan cerebellum, men det är sällsynt att människor att uppleva betydande problem i samband med denna biverkan.

dyskinesi

Dessutom kan personer som tar Dilantin under lång tid börjar har problem med dyskinesi, som kännetecknas av ofrivilliga rörelser såsom skakningar och ryckningar.

Många människor anser värmedynor ett säkert sätt att behandla ömma muskler eller leder. Större delen av tiden, värmedynor är säkra. I vissa fall, men de medför risker --- särskilt bland dem som använder dem på lång sikt.

Skador på Värmedyna

Liksom alla apparater, kan värmedynor bli sliten eller skadad över tiden. Bränder kan uppstå när elektriska sladdar blir sliten eller isolering runt elledningar inom dynorna blir slitna.

Längd Användnings

Ju längre du använder en värmedyna på en gång, desto större är risken för skada på huden. Vissa nyare värmedynor har automatisk avstängningarna, men om inte, bör du kontrollera huden regelbundet för tecken på rodnad eller skada.

Förebyggande

För att förhindra skador från långvarig användning av värmedynor, inspektera värmedynor före varje användning. Använd inte värmedynor med uppenbara tecken på skador, som slitna sladdar eller exponerade trådar. Följ tillverkarens instruktioner om längd och kontrollera vilka skinn för tecken på rodnad eller brännskador var 20 minuter.

Långvarig användning av bentonit Detox

Bentonit är en typ av lera som används i hud detox och tarm detox regimer. Medicinsk användning av lera går så långt tillbaka som forntida civilisationer i Europa, Asien och Nordafrika. Cleanse.net konstaterar att användningen av lera för rening fortfarande förespråkades i den 20: e-talet av kända personer som Mahatma Gandhi och de tyska naturopaths. Många moderna örter beroende av bentonitens absorberande egenskaper och dess förmåga att dra tungmetaller och gifter ur kroppen.

Allmänna biverkningar

Intern användning av bentonit kan orsaka tarmbesvär. Du kan minimera eller undvika denna bieffekt genom att dricka mycket vatten och andra vätskor tills bentoniten i ditt system passerar. Under en inledande detox, kan du uppleva sekundära biverkningar som huvudvärk, muskelvärk och stelhet i lederna som lagrade toxiner frigörs från datorn. När du upprepar denna process, kan du upplever dessa biverkningar igen, även om mindre allvarligt än under första rengöra.

bentonit baden

Det finns inga kända hälsoproblem eller andra nackdelar förknippade med förlängd, regelbunden användning av extern bentonit som hudrengöringsmedel. Du kan även finna det fördelaktigt att fortsätta att ta bentonit bad efter din första rengöra, eftersom det är ganska troligt att din hud kommer att utsättas för nya gifter från föroreningar i luften och vattnet du använder. High-end spa har ofta lera bad som innehåller bentonit, för hudföryngring och rengöring, och beskyddare kan ta lera bad så regelbundet som en gång i veckan.

Fördelar med långvarig användning

Långvarig användning av bentonit är inte bara bra i externa applikationer, men kan också ha en positiv inverkan internt. Som med bad, det finns inga kända hälsoproblem hos människor på grund av långvarig bentonit förtäring. Vissa förespråkare rekommenderar även tillfällig fortsatt användning av bentonit efter första detox. Precis som föroreningar åter samlas på huden, de också tillbaka genom den mat du äter.

Sekundära Ingrediens Oro

När du tar kommersiella rengöringsprodukter med bentonit, uppmärksamma de ytterligare ingredienser. Även bentonit i sig kan inte skada dig, kan andra komponenter i bentonit rengöringsprodukter och bentonit badtillsatser vara skadligt under perioder av långvarig exponering.

Lerliknande urladdning

Brian Dunning, kommenterar för Skeptoid hemsida, har noterat att bentonit renar som innehåller psyllium binder för att bilda en flexibel avgjutning av den inre väggen av magtarmkanalen. Detta resulterar i en fast, gummiliknande urladdning. Denna urladdning bär bentonit, psyllium och ackumulerade gifter från tarmkanalen när utsöndras. Även om denna biverkan av intag bentonit kan vara obekväma eller pinsamt, är det inte känt att vara skadligt för antingen din hälsa eller din VVS.

säkerhetsstudier

FDA priser bentonit som "allmänt betraktas som säkra" som en livsmedelstillsats, men det kan vara skadligt vid inandning eller utsätts för ögonen. Världshälsoorganisationen har inte funnit några bevis för skadliga biverkningar hos människor, och har även studerat den positiva effekten av bentonit komprimerar som en topikal behandling av Buruli sår, vilket är en allvarlig hudsjukdom.