XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

laktos i ädelost

Har ädelost innehåller laktos?

Signaturen blå ådror i ädelost kommer från injektion av penicillin kultur som resulterar i signaturen syrliga smak. Ingår i såser, sallader och serveras vid rumstemperatur med vin, frukt och nötter, är ädelost en betydande ost i den amerikanska dieten. Blåmögelost sorter är Stilton, Gorgonzola, Rochefort och Maytag blå. Laktoshalten i ost är viktigt eftersom 30 till 50 miljoner människor i USA har laktosintolerans, ett tillstånd som hämmar deras förmåga att smälta laktos innehåller livsmedel.

Laktosintolerant

Laktos är en mjölksocker som finns i mejeriprodukter som vissa människor inte kan smälta eftersom de saknar enzymet laktas som bryter ner till enkla sockerarter. Laktosen fortsätter undigested genom tarmkanalen, där den jäser. Människor i vissa kulturer upplever laktosintolerans mer än andra. Indianer, asiater och afroamerikaner upplever laktosintolerans oftare än andra kulturella grupper eftersom mejeriprodukter är vanligtvis inte en del av deras traditionella diet.

symptom

Symptomen på grund av laktosintolerans inkluderar magbesvär, gasbildning, diarré, uppblåsthet och tarminflammation. Lugnande mediciner kan krävas. Många människor som upplever laktosintolerans vidta förebyggande mediciner, undvika att konsumera livsmedel som innehåller laktos, eller köpa laktosfria mejeriprodukter.

Ädelost och laktos

Ädelost är ett lämpligt val för den som måste konsumera endast livsmedel som har en låg nivå av laktos. Den innehåller 2-4 g laktos per ounce, vilket är lågt jämfört andra livsmedel mejeriprodukter. De med laktosintolerans måste undvika mjölkprodukter i högre intervallet, ca 11 g laktos per ounce.

Varning

En allergi mejeriprodukter är inte detsamma som laktosintolerans. Det resulterar från en allergisk reaktion mot proteinet mjölkprodukter ge. En läkare kan administrera ett allergitest för att avgöra vilken typ och svårighetsgrad av mjölkallergi att på lämpligt sätt justera intaget baseras på resultaten.

Vad Ost har inget kasein eller laktos?

Vissa ostar är naturligt laktosfria eller behandlas under tillverkningen för att skapa laktosfri ost. Det finns inte några ostar som inte innehåller kasein. Kasein är huvudproteinet i mjölk som används för att göra ost. Om du är allergisk mot kasein proteiner, bör du inte äta ost, eftersom det kan utlösa en allergisk reaktion. Om du har ett medicinskt tillstånd i samband med mjölkprodukter, måste du prata med din läkare innan du äter ost.

kasein Information

Mjölk innehåller två proteiner: kasein och vassle. Kasein proteiner är främst i ostmassan av mjölken, vilket är den hårda delen av mjölk som bildas när den koagulerar. Ostmassa är den del av mjölken som används för att göra ost. Vassle är den del av den mjölk som förblir flytande efter att den koagulerar. Kasein proteiner inte orsakar biverkningar i de flesta människor, om de inte är allergisk mot proteinet.

kasein Allergi

Om du är allergisk mot kasein proteiner reagerar immunförsvaret till dem som om de skulle orsaka skador på kroppen. På grund av denna förvirring i immunsystemet, skapar kroppen antikroppar, histamin och andra kemikalier som orsakar inflammation. Den allergiska reaktionen kan orsaka hudutslag, eksem, nässelfeber, andnöd, bröstsmärta, väsande andning, diarré, kramper, uppblåsthet och gas. I vissa fall kan äta kasein proteiner i ost orsaka en allvarlig allergisk reaktion med livshotande symptom. Det finns inget sätt att göra ost utan kasein proteiner. Ät inte ost om du har fått diagnosen med en mjölkallergi.

Laktos och ost

Laktos är en sockerart som finns i mjölk. Om du är laktosintoleranta, kan din kropp inte smälta sockret på grund av en enzymbrist. Vissa lagrade ostar som innehåller kulturer inte innehåller laktos eftersom levande kulturer smälta laktos i mejeriet. Enligt University of Georgia, amerikansk ost, schweizisk ost och ädelost är låga i laktos. Vissa tillverkare lägger enzymet laktas under produktion av ost, ta bort all laktos. Ost som inte innehåller laktos ska märkas "laktosfri." Annars osten kan innehålla en del laktos.

substitut

Om du inte kan äta mejeribaserad ost på grund av en mjölkallergi eller laktosintolerans, kan du köpa sojabaserad ostsubstitut som är fria från mjölk och laktos. Dessa ostsubstitut vanligen komma berikade med kalcium och vitamin D för att ersätta förlorad näring från att undvika mejeri.

Maltos Vs. Laktos

Maltos och laktos är båda typerna av socker som förekommer i vissa livsmedel. De är båda kolhydrater, och även om maltos är sötare än laktos, de båda ger dig samma mängd energi. Precis som du kan använda tabellen socker och stärkelse till bränsle dina celler, kan du också använda maltos och laktos.

maltos

Maltos är en disackarid, vilket innebär att det är en kolhydrat som består av två mindre socker enheter som kallas monosackarider. Specifikt monosackariderna i maltos är två glukosenheter. I själva verket är de beståndsdelar i maltos --- glukosmolekyler --- och det sätt på vilket de är bundna tillsammans identisk med den kemiska sammansättningen av stärkelse. Den enda skillnaden mellan stärkelse och maltos är att endast två glukosenheter utgör maltos, medan stärkelse består av långa glukoskedjor.

Laktos

Liksom maltos, är laktos en disackarid. Dess ingående monosackarider är emellertid glukos och en annan men närliggande molekyl som kallas galaktos. Såsom glukos, galaktos består av 6 kolatomer, 12 väteatomer och 6 syreatomer; dina celler kan göra samma saker med galaktos som de kan göra med glukos. Du kan bränna antingen monosackarid för omedelbar energi, lagra dem för senare användning i form av kolhydratmolekylen glykogen eller omvandla dem till fett, förklarar Dr.. Reginald Garrett och Charles Grisham i sin bok "Biochemistry".

Matsmältning och absorption

Tunntarmen kan inte absorbera antingen laktos eller maltos. I stället måste matsmältningsenzymer i tunntarmen bryter både socker ned i sina beståndsdelar monosackarider, som du sedan absorberar in i blodomloppet. Du använder olika enzymer för att smälta de två sockerarter; laktas bryter ner laktos, medan ett enzym som kallas sukras-isomaltas bryts ned maltos. Eftersom enzymer är så tydliga när det gäller funktion, kan du inte bryta ner maltos med laktas eller vice versa.

brister

För de flesta människor, det finns liten skillnad mellan maltos och laktos andra än smak. Om du är bristfällig i något av de enzymer som bryter ner socker, dock är ganska viktig skillnad. Människor som är laktosintoleranta kan inte smälta laktos eftersom de inte producerar tillräckligt av enzymet laktas. Detta tillstånd är relativt vanliga, särskilt hos äldre individer, eftersom du producerar mindre laktas som du ålder. Sukras-isomaltas-brist är mycket ovanligare, konstaterar Genetics Home Reference; det förekommer i ungefär 0,02 procent av den allmänna befolkningen.

Alopeci & amp; Laktos

Alopecia är den medicinska termen för någon form av håravfall, enligt American Hair Loss Association. Många faktorer kan fälla alopeci, och tillståndet förblir vagt förstås en vetenskaplig synvinkel. Forskning tyder på ett samband mellan alopeci och laktosintolerans - oförmågan att metabolisera socker som finns i mejeriprodukter som mjölk - även om lite vetenskapliga bevis finns för att entydigt stöd för detta påstående.

Teorier / Spekulationer

Enligt en undersökning från 2006 publicerades av K. Mustalahti i "Indian Journal of Pediatrics," laktosintolerans på grund av nedsatt absorption av laktos var ett vanligt fynd hos barn som lider av celiaki --- en autoimmun sjukdom som kännetecknas av glutenintolerans. Alopecia är en av många icke-intestinala symptom i samband med celiaki, enligt MedHelp.org, vilket kan tyda på att de som möter laktosintolerans och alopeci tillsammans kunde ha celiaki som en bakomliggande orsak.

typer

Den vanligaste formen av håravfall är ärftligt håravfall --- allmänt känd som manliga eller kvinnliga mönster skallighet, enligt American Hair Loss Association. Alopecia areata, där immunsystemet angriper hårsäckarna, påverkar två av 100 personer och resulterar i partiell eller fullständig håravfall från huvudet, och i vissa fall, från hela kroppen. Ärrbildning alopeci drabbar ungefär 3 procent av håravfall patienter, och resulterar i möjligen permanent och oåterkallelig ruin av hårsäckar. Ärrbildning alopeci arresterar sig så småningom, men mycket ofta bara ärrvävnad återstår att markera platsen där håret växte en gång.

mag-tarmsjukdomar

Enligt medicinsk News i dag, sekundär laktasbrist, varvid tunntarmen producerar otillräckliga mängder av laktas, det enzym som krävs för att bryta ner laktos, kan relateras till kroniska mag-tarmsjukdomar, såsom Crohns sjukdom, ulcerös kolit, och gastroenterit.

överväganden

Om du upplever alopeci i kombination med laktosintolerans, eller eventuella problem smälta mejeriprodukter, diskutera din kost med din läkare. Han eller hon kan föreslå en laktosfri kost för ett par veckor som ett test för att se om alopeci avtar. Om den inte gör det, kan du också överväga celiaki, och följa en glutenfri diet under några veckor för att se om alopeci vänder sig.

Varning

Vissa vitamin- och mineralbrist kan manifestera efter antagandet av en laktosfri kost. Enligt Medical News Today, kalcium, vitamin A, protein, kan vitamin B-12 och D-vitamin blir bristfällig genom att avlägsna mejeriprodukter ur kosten. Se till att du tala med din läkare eller en kvalificerad dietist eller nutritionist innan du utesluter mjölk eller mjölkprodukter ur kosten.

Har jordnötssmör innehåller laktos?

Om du lever med laktosintolerans, är det klokt att kontrollera livsmedelsmärkningen ofta för att undvika obehagliga och pinsamma symptom. Medan jordnötssmör är ofta ett säkert val, kan vissa versioner innehåller laktos, utlöser matsmältnings elände. Beroende på din känslighet, kan din reaktion på dessa nötig sprider variera från mild till svår; Däremot kan välja rätt produkter hjälper bespara er någon laktos relaterade besvär.

En lektion i Laktos

Laktos är en typ av socker som finns i mejeriprodukter som mjölk, grädde eller ost. Om du inte kan tolerera detta socker, är det för att du saknar enzymet laktas, som behövs för att bryta ner laktos. Laktosintolerans är en mag fråga som är kopplad till allergier - och kan orsaka symtom som gas, uppblåsthet, buksmärtor och illamående. Endast en läkare kan avgöra om du är laktosintolerant eller lider av en obesläktad tillstånd.

En laktosfri mat

Trots namnet, inte jordnötssmör innehåller någon mejerismör. Även jordnötter, är nondairy produkter, inte innehåller någon laktos sig. Mest naturliga jordnötssmör är säkert att äta om du är laktosintolerant. För att undvika eventuella problem matsmältnings, sprida din jordnötssmör på franska bröd eller bagels, som är mindre till innehåller laktos än andra kommersiella bröd och kex sannolikt konstaterar Sutter Health hemsida. Naturligt jordnötssmör på selleri är en annan hälsosamt, laktosfri alternativ.

Problematiska Peanut Butters

Inte alla jordnöts smör är skapade lika; vissa kan innehålla mejeriprodukter, ge några laktos. Läs ingrediensetiketter. Om du ser att jordnötssmör innehåller vassle, mjölktorrsubstans eller mjölkpulver, du vet att undvika. Jordnötssmör godis, såsom choklad jordnötssmör koppar, är också att innehålla mjölk sannolikt - eller till och med ren laktos - så du kan behöva för att undvika dessa också.

Fick allergier?

Om du upplever en reaktion efter att ha ätit jordnötssmör, är det möjligt att allergier, inte laktos, är att skylla. Tillsammans med skaldjur och nötter, jordnötter är bland de vanligaste allergi syndarna bland både vuxna och barn, enligt MedlinePlus. En allergi uppstår när immunförsvaret reagerar onormalt på ett ämne, släppa histaminer och andra kemikalier i blodet. Allergiska symptom kan inkludera nässelfeber, oral svullnad eller klåda, diarré, magbesvär och andningssvårigheter. Allergier kan vara livshotande i svåra fall, som kräver snabba medicinska ingrepp.

Friska Ersättande smulad ädelost

Översikt

Smulad ädelost är en vanlig ingrediens i special sallader och som specialitet Taklagsfest på livsmedel såsom hamburgare och pizzor. Det kan hittas i sallader såsom kil sallader med isbergssallad, smulad bacon och ranch dressing, och på sommaren sallader med ingredienser såsom pekannötter, valnötter, jordgubbar och sallad. Men ädelost är också hög i kalorier och fett, enligt USDA National Nutrient Database, bara ett uns av ädelost innehåller 100 kalorier och 8,15 gram fett, inklusive 5.29 gram mättat fett. Att skära ner på fett och kalorier, det finns många alternativ till ädelost smular.

Low-Fat Förband

I stället för ädelost smular på en sallad, eller i stället för smält ädelost smular på en burgare, kan du få en liknande smak med färre kalorier och noll gram fett med låg fetthalt ädelost salladsdressing. Flera matproducenter göra en chunky blue cheese dressing som är fettfri och har cirka 30 kalorier per två-matsked servering.

friskare Ostar

Överväg att använda mager ädelost smular, som finns på din lokala mataffär, vanligtvis vid sidan av traditionell Blåmögelost sönderfaller. Eller, byt till lägre fetthalt ostar, såsom minskad fetthalt mozzarella, som innehåller ungefär 80 kalorier och 4,5 gram fett per 1/4 kopp eller naturlig ost smular i feta, som innehåller 90 kalorier per 1/4 kopp och 7 gram fett. Notera att inte alla fettfria dressingar nödvändigtvis friskare för dig. De ofta har tillsatt socker och salt för att kompensera i områden med smak.

Andra sallad pålägg

Flavorful sallad pålägg som lägger bara ett minimum av kalorier och fett är: selleri, morötter, ärtor, majs, hårdkokta ägg, tärnad kyckling, tomater, hjärtat av palm, edamame, rädisor, rödbetor, pickles, baby majs, paprika, gurkor, russin och torkade tranbär. Mixa och matcha en mängd olika toppings att hitta en mix du vill.

Andra Burger pålägg

Blåmögelost sönderfaller kan lägga till en ohälsosam sparka till en burgare eller smörgås. I stället för att öser på kalorier, försöka lägga till en mängd andra ingredienser i stället för att sparka upp smaken. Prova stekt lök eller svamp, smaksatt senap, mindre fett majonnäs, pepparrot, pickles, gurkor, avokado segment, spenat, tomater, paprika, coleslaw, surkål, böngroddar, sänkt fetthalt gräddfil eller pizzasås. Glöm inte att använda mager köttfärs för att göra din burgare ännu friskare.

Kolhydrater är en av de tre klasser av macronutrient föreningar, som är näringsämnen som du behöver i stora mängder varje dag för att ge dina cellulära energibehov och att fungera som byggstenar för cellulära produkter. Laktos eller mjölksocker, är en sockerart, som är en underkategori av kolhydrater.

kolhydrater

Kolhydrater inkluderar socker, stärkelse och fibrer, som alla består av en eller flera mindre enheter som kallas monosackarider. "Monosackarid" betyder "enda sockerenhet" och kolhydrat egenskaper varierar beroende på hur många monosackarider som de består. De som gjorts av 1 eller 2 monosackarider är sockerarter, medan större kolhydrater innefattar stärkelse och fibrer. Sockerarter smakar sött, eftersom de binder till sötma receptorer på tungan, medan större kolhydrater inte binder till sötman receptorn.

Laktos

Laktos är en disackarid, vilket betyder att den är gjord av två monosackaridenheter. Specifikt, monosackariderna i laktos är glukos och galaktos. Glukos är mycket vanligt förekommande i naturen och i livsmedel; det är också hittas i tabell socker, stärkelse och fibrer. Den kemiska formeln för laktos är C12H22O11, som är identisk med den för sackaros, eller bordssocker. Trots deras identiska kemiska formler, dock, laktos och sackaros smak ingenting likadana; sackaros är mycket sötare.

laktos Använd

När du konsumerar laktos - som inträffar när du konsumera mejeriprodukter - du dela upp den i dess beståndsdelar monosackarider och absorbera dem separat. Cellerna kan sedan ta upp glukos och galaktos och använda dem som en källa till cellenergi. Du kan antingen bränna monosackarider omedelbart, eller konvertera dem till antingen glykogen eller fett, vilka båda är energilagringsmolekyler.

Laktosintolerant

Alla kolhydrater som du förbrukar för energi smälts av olika enzymer. Det enzym som ansvarar för att bryta ner laktos så att du kan absorbera monosackarider kallas laktas. Vissa individer - de med laktosintolerans - inte producerar tillräckligt med laktas. Som ett resultat, de upplever symtom på mag upprörd, inklusive kramper och uppblåsthet, vid konsumtion av laktosinnehållande livsmedel. Du kan ta extra laktas när du äter mejeriprodukter för att hjälpa dig att undvika dessa symtom.

Hur man kan bli av laktos

Du slog tillbaka ett högt glas iskall mjölk med en handfull cookies och en halvtimme senare är du i badrummet beklagar mellanmål. Om du upplever kramper, diarré, illamående, uppblåsthet eller gas efter konsumerar mejeriprodukter, kan du ha ett tillstånd som kallas laktosintolerans. Individer med laktosintolerans producerar en otillräcklig mängd av ett enzym som kallas laktas, som behövs för nedbrytning av mjölksocker laktos. Ett sätt att behandla laktosintolerans är att begränsa eller eliminera laktos från sin kost.

Steg 1

Införliva icke-mejeri, kalcium-rika livsmedel såsom broccoli, konserverad lax, berikade juice och bröd, apelsiner, pinto bönor och spenat i din kost. Kalcium är ett mineral viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive muskelsammandragning, intracellulär signalering, kärlutvidgning och kontraktion, och nervsystemet kommunikation. Eftersom kalcium finns främst i objekt som mjölk, ost och yoghurt, har du en betydande hål i din kost om du väljer att ta bort alla mjölkprodukter.

Steg 2

Ät mat rik på vitamin D, inklusive ägg, fet fisk, berikade produkter och lever. Vitamin D hjälper kroppen att absorbera kalcium. Din kropp producerar också D-vitamin som svar på solljus, men glöm inte solskyddsmedel om du går ut på en promenad.

steg 3

Läs livsmedelsmärkning och akta oss för dolda laktos, som är en vanlig ingrediens i många förädlade livsmedel, inklusive soppor, spannmål, salladsdressingar, kött och creamers. Dessutom nämner på nutritionetiketter vassle, mjölktorrsubstans, torrmjölkspulver och mjölk biprodukter tyder på att maten kan innehålla laktos.

steg 4

Leta efter laktosfria produkter i mejerigången. Vissa typer av mjölk, ost och yoghurt tillverkas bara för laktosintoleranta personer. Du kanske inte har att ge upp alla dina favorit mejeriprodukter.

steg 5

Låt farmaceut vet att du är laktosintolerant. Laktos är en ingrediens i vissa mediciner.

varningar

  • Rådgör med din läkare innan du gör några större ändringar i din kost.

tips

  • Fråga din läkare om laktasenzym mediciner. En tablett tas före måltid eller droppar tillförs livsmedel kan tillåta dig att tolerera mejeriprodukter.
  • Det är inte nödvändigt för de flesta personer med laktosintolerans att eliminera alla mejeriprodukter från sin kost, enligt Mayo Clinic webbplats.
Är laktos piller säkert?

Om du har svårt att smälta laktos, kan du inte att kunna konsumera mjölk eller produkter som innehåller mjölk utan magsmärtor, kramper, diarré, uppblåsthet, gas eller illamående. Laktosintolerans kan vara närvarande vid födseln eller kan orsakas av olika sjukdomar. I vissa fall, med laktostabletter kan hjälpa, men en läkare bör konsulteras för att avgöra om de är säkra baserat på din personliga sjukdomshistoria.

Laktosintolerant

Tunntarmen producerar ett enzym som kallas laktas, som måste finnas för kroppen att riktigt smälta laktos, socker som finns naturligt i mjölk. Om du är laktosintoleranta, inte din kropp inte producerar tillräckligt av detta enzym, vilket resulterar i laktosen inte korrekt bryts ned. Osmält laktos blandas sedan med din normala tarmbakterier, som orsakar symtom som gas, uppblåsthet och diarré, säger MayoClinic.com. Om du misstänker att du är laktosintoleranta, finns det olika tester en läkare kan köra för att bekräfta en diagnos. Eftersom det inte finns något botemedel, innebär behandling begränsa intaget av livsmedel som innehåller laktos och använda produkter som hjälper kroppen att smälta detta socker.

laktos piller

Det finns inget känt sätt att hjälpa kroppen att producera mer laktas, men för vissa patienter, att införa små mängder av mejeriprodukter i kosten kan bidra till att bygga upp en tolerans över tiden. Tidskrävande produkter med laktos med andra livsmedel som inte har laktos kan också hjälpa. Varje patient har en annan nivå av känslighet för laktos, så det finns inga standard kostråd och varje person måste hitta sin personliga utlösande livsmedel och hur mycket laktos han kan tolerera. Om du inte kan konsumera även små mängder av mejeriprodukter, prova over-the-counter laktas enzym droppar eller tabletter för att hjälpa kroppen tål laktos bättre, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer.

Säkerhet

Laktos piller och droppar anses säkra, och de är tillgängliga utan recept. The Cleveland Clinic rekommenderar att ta tabletter med första bett eller klunk mat som innehåller laktos. Laktas i pillren kommer att kompensera för kroppens brist på detta enzym. Vissa patienter kan föredra laktos droppar, som kan tillsättas direkt till mjölk. Även om laktos piller anses allmänt säker, diskutera deras användning med en läkare innan du försöker dem.

Bieffekter

Laktos piller eller vätskedroppar bör inte användas av kvinnor som är gravida eller ammar, om inte under medicinsk övervakning, och de är inte avsedda för barn under 4 år. Laktos piller bör inte användas av vem som helst som är allergisk mot laktos eller någon av de ingredienser som ingår i piller eller vätskedroppar. Laktos piller kan interagera med andra over-the-counter, naturläkemedel och receptbelagda mediciner du tar, så kontrollera med din läkare eller på apoteket. Enligt Drugs.com, laktos piller är i allmänhet väl tolererad och det finns inga kända vanliga biverkningar. Dock vara på jakt efter en allergisk reaktion som kan orsaka utslag, andningssvårigheter, tryck över bröstet eller svullnad av mun, ansikte, läppar och tunga.

Laktos är en typ av socker som finns naturligt i mejeriprodukter såsom mjölk och mjölk biprodukter. Laktos utgör cirka 8 procent av de fasta ämnena i mjölken. Normalt enzymer i kroppen bryta ner laktos och absorbera det i blodet. Men om du är laktosintoleranta, du kan inte smälta mjölksocker eftersom kroppen inte kan producera de enzymer som behövs för att smälta laktos.

Bryta ner Laktos

Som ni ålder, är det mer sannolikt att förlora förmågan att bryta ner laktos. Men i de flesta fall, fortsätter du att producera de enzymer som behövs för att smälta laktos hela ditt liv. Däremot kan personer med laktosintolerans inte längre producera enzymer som krävs för att smälta mjölksocker. Detta gör det omöjligt för laktosintoleranta personer att konsumera någon mjölk och mjölk biprodukter efter starten av laktosintolerans.

nötkreatur Domestice

Enligt "Nelson Textbook of Pediatrics," före domesticering av boskap ca 8000 år sedan, bara människor konsumerade laktos från bröstmjölk vid amning. Därför, som ni åldern, din kropp skulle naturligtvis sluta producera enzym som behövs för att smälta laktos. Men efter tämja djur, människor började dricka mjölk hela livet. Detta orsakade en mutation i de flesta individer som får kroppen att fortsätta producera enzym som behövs för att smälta laktos efter barndomen.

Livsmedel och laktos

Tillverkare lägger vanligtvis laktos till färdiglagad mat som en beläggning för att förhindra klumpbildning. Dessutom livsmedelsproducenter använder laktos som ett fyllmedel i bröd och andra bakade varor såsom pannkakor, spannmål och kakor. Eftersom laktos inte har någon smak, användning av laktos som livsmedelstillsats inte ändra smaken på maten. Dessutom kan du hitta laktos i frysta och konserverade grönsaker, eftersom det förebygger också missfärgning av livsmedel. Pulverlivsmedelsprodukter såsom soppor, torkade potatis och måltidsersättnings kosttillskott innehåller vanligtvis laktos. Vidare kan icke-mejeriprodukter, såsom kaffe creamers, också innehåller laktos i form av mjölktorrsubstans eller vassle.

Piller och laktos

Du kan också hitta laktos som en beläggning eller fyllmedel i i många receptbelagda och receptfria läkemedel, inklusive p-piller, antacida och halstabletter. Vanligtvis, läkemedel har en mycket låg nivå av laktos som inte kommer att påverka de flesta människor. Men om du har en svår allergi mot laktos, bör du tala med din läkare innan du börjar nytt recept eller over-the-counter medicinering. Vidare bör diabetiker begränsa eller kontrollera laktos intag som laktos är en typ av socker.