XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

läkningstiden efter mastektomi

En mastektomi är kirurgiskt avlägsnande av bröstet. Även om dessa operationer är oftast görs efter bröstcancer redan har utvecklats, är de ibland gjort om bröstcancer är benägna att utveckla. Själva operationen tar ungefär en till två timmar, men fullständig återhämtning kan ta upp till sex månader. Som med all kirurgi, kan vissa komplikationer uppstå efter operationen. Med en mastektomi, är det oerhört viktigt att följa en strikt postkirurgisk behandlingsplan för att förhindra en infektion.

postkirurgisk Care

Den viktigaste strategi för att förhindra infektion är att hålla den incision ren och torr. Efter mastektomi, kommer området att bandagerad. Sjuksköterskan ska förklara korrekta metoder för snitt och bandage omsorg. Stygnen eller häftklamrar ska rengöras minst en gång per dag med mild tvål och vatten. Efter rengöring området, torka ordentligt och applicera en ny bandage. Din läkare kan också ordinera ett antibiotikum grädde, som ska appliceras på snittet innan det bandage. Om bandaget blir vått eller smutsig, bör den ändras så snart som möjligt. Att låta snittet för att bli smutsig kan orsaka en allvarlig infektion, så det är viktigt att detta område förblir så sterilt som möjligt.

Efter mastektomi, kommer ett avlopp sannolikt att placeras i bröstet eller under armen för att dränera vätska och blod under läkningsprocessen. Din läkare eller sjuksköterska kommer att ge dig fullständiga instruktioner om avlopps vård, och det är viktigt att följa dessa instruktioner helt. För de flesta människor, kommer avloppet måste tömmas tre gånger per dag. Vid tömning i avloppet, kommer du också att behöva registrera mängden och färgen på vätskan samlas.

Din läkare kommer att förskriva antibiotika medicin för dig att ta under återhämtningsperioden. Antibiotika är en kraftfull medicin som bekämpar bakterieinfektioner från inuti kroppen. Det är oerhört viktigt att ta dessa antibiotika exakt enligt anvisningarna. Du måste ta antibiotika tills de är klara, även om du känner dig bättre. Antibiotika är en mycket viktig del av återhämtning efter en mastektomi.

Under återhämtningsperioden, måste du också titta efter tecken på infektion vid snittet platsen. Vanliga tecken på infektion är rodnad, svullnad, illaluktande dränering eller pus att läcka ut från snittet platsen. Ibland kan du också uppleva en feber med en infektion. Om något av dessa tecken på infektion är närvarande, är det viktigt att tala med din läkare omedelbart. En obehandlad infektion kan orsaka allvarliga komplikationer.

Fettsugning avser ett kirurgiskt ingrepp som tar bort överflödigt fett för att förbättra en persons utseende. Kosmetiska kirurger utföra vanliga fettsugning på magen, nacken, ansiktet, ryggen och låren. De flesta patienter mår bättre en vecka eller två efter fettsugning, men fullständig återhämtning kan ta veckor eller månader.

post kirurgi

Efter fettsugning, kan du uppleva blåmärken, smärta, domningar, stickningar och svullnad. Du kommer förmodligen att kunna återgå till arbetet några dagar efter operationen och kommer att må bättre en till två veckor efter operationen. Du måste hela tiden bära en tätt inpassad dressingen över det behandlade området under två till tre veckor.

Svullnad

Svullnad vanligtvis avtar efter fyra veckor, enligt MayoClinic.com. Men svullnad kan pågå längre. Du kanske inte att kunna se förbättringar i ditt utseende för en månad eller två efter operationen.

överväganden

Walking så snart som möjligt efter operation kan bidra till att förhindra blodproppar, enligt Medline Plus. Utövar regelbundet och äta en hälsosam diet efter fettsugning kommer bidra till att upprätthålla kroppens form.

Hur man mäta återhämtning Tidsåtgång Efter en mastektomi


Mastektomi kirurgi är avlägsnandet av en eller båda brösten för att bekämpa spridningen av cancer. Efter mastektomi kirurgi, precis som alla kirurgi, kommer du att ha en återhämtningsperiod innan du känner upp till par. Hur lång är återhämtningstiden efter en mastektomi? Svaret på den frågan varierar.

Instruktioner

1 Vet hur lång sjukhusvistelsen kommer att bli. Normalt kommer du att behöva stanna på sjukhuset för en till tre dagar för observation, men om det finns några komplikationer, såsom infektion eller blödning, kan din sjukhusvistelse vara längre.

2 Lär dig hur länge stygn kvar efter en mastektomi. Om upplösning stygn används, detta är inte ett stort bekymmer. Om icke-upplösnings stygn används, kommer de vanligtvis tas bort i sju till tio dagar. Din läkare kommer att kunna ge dig en bättre tidslinje efter mastektomi.

3 Plan för en fullständig återhämtning. Den normala återhämtningstid för en mastektomi är tre till sex veckor. Återhämtningstiden beror på kroppens reaktion på kirurgi och din postoperativ egenvård.

4 Förstå känslomässiga återhämtningstid. Förlusten av ett bröst från en mastektomi kan lämna en enorm känslomässig ärr på cancer överlevande. Den tid för emotionell återhämta sig kommer att variera för varje enskilt fall.

5 Gör saker för att påskynda återhämtningen. Följ läkarens förslag efter mastektomi vård för att påskynda återhämtningen. För emotionell återhämtning kan du vill gå med i en stödgrupp för att hjälpa till med dina känslor av förlust.

Tips

 • Följ läkarens anvisningar före operation för att undvika komplikationer som kan förlänga ditt tillfrisknande.
 • Inte köra bil förrän du kan göra ett nödstopp utan obehag, vanligtvis tio dagar eller så.
Vilka är de behandlingar för värmevallningar Efter en mastektomi?

Mastektomi är ett kirurgiskt ingrepp för att avlägsna all bröstvävnad, i allmänhet när en kvinna lider av bröstcancer. Kvinnor som genomgår bröstcancerbehandlingar kommer att uppleva värmevallningar, som är mer intensiv och längre livslängd än om klimakteriet inträffade naturligt. Flera av de vanligaste bröstcancer behandlingar som orsakar värmevallningar inkluderar äggstocks avstängning eller borttagning, kemoterapi eller hormonell terapi.

triggers

Enligt BreastCancer.org kan kvinnor hjälpa till att hantera och behandla sina värmevallningar efter mastektomi genom att undvika kända triggers. Läkare vet att vanliga utlösande faktorer stress, cigaretter, alkohol, koffein, kryddstark mat, varm mat eller varma drycker, varma duschar, varmt väder, bastu och bantningspiller. Var och en av dessa utlösare kommer att göra ökning av kroppstemperaturen och potentiellt öka antalet och svårighetsgraden av värmevallningar de upplever. Enligt MayoClinic.com, kan vissa livsmedel också utlösa en varm blixt, till exempel sådana som innehåller tyramin. Dessa livsmedel innehåller lagrade ostar, rött vin, tomater och citrusfrukter.

Vikt

Enligt BreastCancer.org, kan kvinnor som reducerar fettet i kosten hitta viss lättnad från värmevallningar som orsakas av för tidig menopaus och inducerade av bröstcancerbehandling. Förlora övervikt kan också bidra till att upprätthålla en mer normaliserad temperatur och minska antalet värmevallningar. Men genom att förlora för mycket i vikt eller blir för tunn dessa värmevallningar kan bli värre.

Miljö

Enligt MayoClinic.com kan kvinnor minska antalet värmevallningar och svårighetsgraden genom att upprätthålla en kallare omgivning. Detta inkluderar att hålla luft som cirkulerar i rummet med en fläkt eller ett öppet fönster, dricka kalla drycker, klä lätt och i lager och använda löst vävd bomull material för kläder och sängkläder.

kysk Berry

Enligt Project-Aware.org kommer kysk bär ört påverkar hypofysen funktion och kan hjälpa till att reglera värmevallningar. Det förändrar LH och FSH sekret och bör diskuteras med kvinnans onkolog innan du lägger den till hennes medicinering regim. Kysk bär kommer att sänka östrogennivåer och öka progesteron, vilket bidrar till att förbättra hälsan hos ben i vaginalväggen.

Black Cohosh

Silverax är en ört som har använts i årtionden för att hjälpa kvinnor att behandla värmevallningar. I en studie publicerad i "Maturitas" i mars 2003 forskare jämförde resultaten av 136 levt bröstcancer som använde tamoxifen och lidit värmevallningar. När man jämförde resultaten från de som inte använder silverax mot dem som gjorde, de var uppmuntrande. Allvarliga värmevallningar rapporterades av 24 procent av patienterna i gruppen som fått silverax jämfört med 73 procent i gruppen som inte fick silverax.

Narkotika

Enligt American Cancer Society, läkare en gång rutinmässigt föreskrivna postmenopausal hormonbehandling ersättning för kvinnor som genomgick eller genomgått bröstcancerbehandling. Emellertid visade det senare bestäms att med användning av dessa läkemedel skulle kunna öka sannolikheten för nya eller återkommande bröstcancer. Alternativ inkluderar fytoöstrogener, och andra läkemedel som inte har hormonella egenskaper. Flera läkemedel som har använts inkluderar venlafaxin, klonidin och gabapentin.

Diet Efter en Mastektomi

En mastektomi hänvisar till avlägsnandet av en eller båda brösten via kirurgi. Mastektomi är oftast resultatet av en bröstcancerdiagnos, och genomförs för att försöka stoppa spridningen av cancern till andra delar av kroppen. Specifika livsstils försiktighetsåtgärder måste följas efter operationen för att säkerställa en snabb återhämtning utan komplikationer.

efter Care

Efter operationen måste du ta särskild hand om både dina sår och omgivande muskler och vävnader. Smärtstillande medicin kommer att vara en del av din rutin tills svullnaden och obehaget har avtagit. Du måste undvika ansträngande motion tills stygnen tas bort, men sjukgymnastik för att undvika lymfödem kan krävas. Lymfödem uppstår när lymfvätska inte kommer att rinna från dina armar eller ben och är vanligt efter mastektomi.

Diet

Så snart du har möjlighet att ta i vätskor efter anestesi avtar, kan du återuppta din vanliga kost utan restriktioner, säger University of California San Francisco Medical Center. Det är klokt att inkludera höga fiber livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter för att undvika förstoppning efter operationen, och observera en övergripande hälsosam kost låg halt av mättat fett och socker kan hjälpa dig att förhindra cancer i framtiden.

fluider

University of California San Francisco Medical Center rekommenderar att konsumera åtta till tio glas vatten eller någon annan icke-koffeinhaltiga drycker, varje dag efter mastektomi. Drycker som katrinplommonjuice som uppmuntrar tarm aktivitet är också fördelaktigt, säger VA Medical Hospital i Minneapolis.

Hjälp

Om du är intresserad av att ändra din kost till att omfatta fler cancerbekämpande livsmedel, be att få se en nutritionist eller dietist på sjukhuset. Hon kommer att sitta ner med dig och bygga en kost plan som är näringsmässigt ljud.

överväganden

Kontakta din läkare om du blir förstoppad av någon anledning, eller om du inte kan behålla maten. Det är också klokt att ringa om du får feber, frossa, eller om såret börjar blöda.

Att gå igenom en mastektomi kan vara en mycket traumatisk upplevelse för en kvinna, eftervården är dock oerhört viktigt att göra en fullständig återhämtning. Genom att veta vad man ska undvika efter en mastektomi, kan du förhoppningsvis göra rehabilitering en mycket mer acceptabel upplevelse.

Tunga lyft eller ansträngande aktiviteter

Detta kan tyckas självklart, men det är oerhört viktigt att låta kroppen läka när du är i återhämtningsfasen efter en mastektomi. Inte delta i någon tunga lyft eller ansträngande aktiviteter tills stygnen tas bort och läkaren rensar du för fysisk aktivitet. Promenader är bra.

Röra eller ta bort stygnen och bandage

Rör inte stygnen efter mastektomi. Genom att trycka på sömmarna, kommer du att öka risken för infektion, eftersom den har potential att införa bakterier i ett öppet sår. Läkarna kommer att ta bort bandage efter sju till tio dagar i en sanitär miljö.

Kör bil eller konsumerar alkohol

Detta kan tyckas självklart, men du kommer sannolikt att ordineras smärtstillande medel efter operationen, som anses narkotika. Körning under påverkan av narkotika är extremt farlig och bör undvikas till varje pris. Samtidigt som den förbrukar narkotika bör konsumtion av alkohol undvikas.

Hur vet man att be om smärtstillande medel efter en mastektomi


Efter en mastektomi, kommer det att finnas en period av återhämtning tid där du kommer att känna viss smärta och obehag. Mängden av smärta beror på din aktivitet efter mastektomi och din smärta tolerans. För att hjälpa till att lindra en del av den post-mastektomi obehag du behöver veta när man ska be om smärtstillande medel.

Instruktioner

1 Känn din smärttolerans. Allas smärttolerans är annorlunda. Vissa människor tål mycket mer obehag än andra utan behov av smärtstillande medel. Att förstå din nivå av obehag hjälper dig att veta när du ska be om smärtstillande.

2 Bestäm om smärtan stör din dagliga rutin. Din post-mastektomi kirurgi rutin kommer inte att bestå av en hel del - främst vila. När du får upp och flytta runt, bör du be om smärtstillande om obehag gör det svårt för dig att fungera normalt.

3 Försök OTC-läkemedel först. Om du kan få genom att med läkemedel såsom Tylenol du kommer att vara bättre än om du tar ett receptbelagt smärtstillande som kan orsaka dåsighet. Be om smärtstillande medel om över disk smärtstillande läkemedel inte kontrollera smärtan.

4 Din läkare kommer att förskriva smärtstillande för dig efter en mastektomi. Ta medicinen som föreskrivna för att lindra smärtan. Om du slutar att ta föreskriven medicin kan du lära smärtan är värre än du trodde det skulle vara.

5 Tala med apotekspersonalen om hur man tar smärtstillande medel på rätt sätt.

Tips

 • Ta över disk smärtstillande medel som är godkända för post-mastektomi kirurgi. Aspirin tunnar blodet och kan orsaka komplikationer. Använd godkända smärtstillande medel som Tylenol att lindra smärtan.
 • Ta den ordinerade dosen av smärtstillande.
 • Ta inte receptbelagda smärtstillande som inte har förskrivits till dig. Detta kan vara farligt och olagligt.
 • Var försiktig när du använder receptbelagda smärtstillande. Många är beroendeframkallande.

Hur man mäta hur länge du kommer att stanna på sjukhuset / Läkarmottagning Efter en mastektomi


Om din läkare bedömer att du behöver mastektomi kirurgi, kommer det att finnas många frågor som du vill ha besvarade. Att hålla en förteckning över dessa frågor kan hjälpa till att lindra din sinne. En av de frågor du kan ställa är: Hur länge ska jag stanna på sjukhuset / läkarmottagningen efter operationen? Det finns några olika resurser som du kan använda för att hitta svaret på denna fråga.

Instruktioner

1 Din läkare är den bästa källan för att svara på alla dina frågor. Fråga din läkare hur länge du kommer att stanna på sjukhuset efter mastektomi operation för att få ut det mesta informerat svar.

2 Fråga folk som har genomgått mastektomi kirurgi i det förflutna. Om du känner någon som har haft mastektomi kirurgi, särskilt nyligen, kan de ha möjlighet att ge dig en ganska god uppfattning om hur länge du kommer att vara på sjukhuset efter ingreppet är klar.

3 Mastektomi kirurgi kan vara en dagkirurgi men det normala sjukhusvistelsen för en mastektomi kirurgi är en till två dagar.

4 Komplikationer från mastektomi kirurgi är sällsynta, men de kan förekomma. Om du har komplikationer efter mastektomi kirurgi kan förlänga din sjukhusvistelse Vissa komplikationer blödning, infektion och blodproppar.

5 Följ läkarens order. Din läkare kommer att ha en lista över saker du bör och inte bör göra innan mastektomi kirurgi. Följ dessa instruktioner för att förbättra dina chanser att en kortare sjukhusvistelse.

Tips

 • De flesta människor inte upplever extrem smärta efter mastektomi kirurgi. Informera sjukhuspersonalen om du har en hel del smärta.
 • Du kommer att ha dräneringsrör för en till två veckor efter operationen för att underlätta återhämtningen.
 • Ta inte några aspirin eller blodförtunnande före mastektomi kirurgi. Förtunnad blod kan öka din chans för komplikationer och förlänga din sjukhusvistelse.

Hur planera för mastektomi kirurgi


Som diagnostiseras med bröstcancer kommer att kasta ditt liv i kaos. Men med god planering, korrekt behandling och en positiv attityd, kommer dina chanser att återhämtning förbättras. Om en mastektomi är nödvändigt, använd följande steg för att planera för kirurgi.

Instruktioner

1 Samla information om mastektomi kirurgi. Använd Internet för att besöka den officiella bröstcancer webbplats (se Resurser nedan) för den mest aktuella informationen där du kan få tillgång till ett antal resurser på ett ställe. Besök biblioteket och köpa medicinska tidskrifter för att hålla dig uppdaterad också.

2 Kontrollera in med de många oberoende organisationer för bröstcancer information medvetenhet och gemenskap. Susan G. Komen Foundation, Gilda Club och Breast Cancer Research Foundation alla erbjudande kompletteras eller kostnadsfria tjänster och kan hittas på nätet. Det finns också grupper och information finns tillgängligt via dessa webbplatser.

3 Titta in bröstrekonstruktion. Kvinnors hälsa och Cancer Rights Act (WHCRA) från 1998 kräver att vårdgivare som ger mastektomi fördelar ger också någon form av rekonstruktiv och efter mastektomi täckning.

4 Låt din läkare vet någon viktig information. Du kommer att behöva avslöja om du är gravid eller ammar. Också informera honom eller henne om eventuella allergier eller dåliga reaktioner på anestesi eller mediciner och om alla mediciner som du tar för andra sjukdomstillstånd.

5 Skriv dina frågor på papper och föra dem till din läkare. Många rapporterar att bli informerad och engagerad är en enorm källa till tröst.

6 Gör arrangemang. Du kan räkna med att vara på sjukhuset i minst två dagar och kommer inte att kunna återuppta dina dagliga aktiviteter för några veckor. Efter att ha någon att hjälpa dig med vardagliga sysslor hemma kommer att hjälpa dig återhämta sig snabbare.

7 Lyssna på instruktioner. Avstå från att äta, dricka, röka och ta mediciner, kosttillskott och vitaminer under rekommenderad tid innan operationen. Denna period varar vanligtvis mellan 6 och 12 timmar före ingreppet. Under denna tid, kan klara vätskor tillåtas.

Tips

 • Ta en filt tillsammans för att göra färden hem mer bekväm och löst sittande kläder att bära på väg hem.
 • Fråga i förväg om du kan donera blod i fall en blodtransfusion blir nödvändigt.
 • Undvik att ställa frågor som kan besvaras med ja eller nej. Öppna frågor underlätta diskussionen och möjliggöra en fylligare svar.
 • Tveka aldrig att få ett andra utlåtande.

Läkningstiden för magen häftning


År sedan, kan en person som var mycket feta endast vända sig till kost och motion för att kasta extra pounds. Men i dag, det finns fler alternativ för någon som är extremt överviktiga. Till exempel kan en person för vilken kost och motion har misslyckats kan välja magen häftning som en väg ut ur fetma.

Tidsram

De flesta människor stanna på sjukhuset under ca 2 till 4 dagar efter magen häftning. Trots detta ganska korta sjukhusvistelse, kan total återvinning ta längre tid. I allmänhet kan man räkna med att behöva mellan tre till fem veckors återhämtning tid innan de helt kan återgå till sina normala livsstilar.

Funktioner

Om du genomgår magen häftning, kanske du inte kunna äta i ungefär en till tre dagar efter operationen. Denna väntetid är att låta magen att läka bra. Efter denna väntetid, är det troligt att du kommer att behöva börja äta mjuk mat innan du kan gå vidare till en mer regelbunden diet. Till exempel, kan din läkare rekommendera att du äter mosade livsmedel för de första dagarna eller veckorna efter operation, gradvis flytta in fler fasta val. Ofta måste du vänta cirka 12 veckor innan du kan äta normalt.

överväganden

Det är viktigt att övervaka vad du äter noga samt hur snabbt du äter det, särskilt under de första 6 månaderna efter operationen. Att äta för fort kan göra att du uppleva smärta i buken, liksom kräkningar. Att äta för mycket kan orsaka liknande problem. Eftersom stomachpung din kirurg skapas är mycket liten, är det viktigt att följa hans instruktioner om hur mycket mat du kan äta. Vanligtvis måste du äta ungefär en kopp mat eller mindre vid varje sammanträde, eftersom det är alla nya stomachpung håller.

effekter

Under de första 6 månaderna av läkningstiden efter magen häftning, kan din kropp kännas lite annorlunda. Enligt Mayo Clinic, kan patienterna uppleva värk i kroppen och trötthet som de läker från magen häftning. Till exempel kan du känna som om du har influensa ibland. Du kan också känna kall och har torr hud. Dessa effekter är en del av kroppens reaktion till snabbare än normalt viktminskning. Vissa personer upplever också håravfall, håravfall och liknande förändringar. Men inte alla människor upplever dessa förändringar. Det är möjligt att du kommer att uppleva bara en av dessa förändringar eller ingen av dem alls. En del av dessa förändringar kan bli följden av näringsbrist, utöver enkla reaktioner på viktminskning, och din läkare kan rekommendera ett tillägg.

potential

Hur lång tid kommer du att missa från arbetet medan du läka från magen häftning beror på vilken typ av arbete du gör. Till exempel, om du har en mycket stillasittande jobb som inte kräver tunga lyft, kan du kanske att gå tillbaka till arbetet i så lite som tre veckor. Men om ditt jobb kräver mycket fysisk aktivitet eller tunga lyft, kan du behöva stanna hemma för ca 6 veckor. Kom dock ihåg att dessa tidsramar är bara genomsnitt, och den tid du behöver beror på uppgifter om din operation, din hälsa och hur väl du personligen återhämta sig efter en operation.